Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Jezici :
:: Poèetna
:: Registracija
:: Tražilica
:: Forum
:: Chat
:: Blogs
:: Articles
:: FAQ
:: Subscription
:: Links
:: Statistika
:: Membership


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Forum
Forum :: Search by forum :: Forum Options :: Forum`s Top

3. Opšte teme > Zdravlje & telo > Vakcina protiv svih vrsta raka

Tweetily #1

Posts: 2586


18. Tra 2014. 16:46:01
Vakcina protiv svih vrsta raka

izvor sandžakinfo

Nakon gotovo sedamdeset godina pokušaja pronalaska efikasnog lijeka protiv raka, nakon skupih i nehumanih grešaka poput hemoterapije i zraèenja koje su u bolnu smrt tjerale na stotine miliona oboljelih od raka i leukemije, nauènici sa Medicinskog fakulteta Stanford su otkrili univerzalni lijek koji æe uništavati sve vrste raka uz pomoæ jedinstvene vakcine.

20.03.2014. u èasopisu Proceedings of the National Academy of Sciences, objavljen je nauèni rad koji bi mogao oznaèiti prekretnicu u borbi protiv najveæih kancerogenih oboljenja, od kojih svake godine umire sve više ljudi.

Prof. dr. Irving Weissman, zaslužan za otkrivanje vakcine protiv svih vrsta raka.

Stanfordski tim, na èelu s profesorom Irvingom Weissmanom je otkrio kako gotovo sve vrste raka koriste protein CD47 s kojim zbunjuju imuni sistem domaæina, naime ovaj protein omoguæava tumorima i metastazama da se slobodno šire po tijelu bez da ih napadaju T limfociti – koji proždiru i rastvaraju sve strane æelije u našem tijelu.

Drugim rijeèima tumori stvaraju originalnu mimikriju, te s hemijskom porukom u obliku CD47 stopiraju želju za normalnim radom T limfocita, nakon toga kancerogene æelije divljaju i neobuzdano rastu, što na kraju dovodi do iscrpljivanja tijela domaæina i njegove smrti.

Nevjerovatno je da je Weissmanov tim otkrio protein CD47 prije punih deset godina, iako je stvaranje blokatora za CD47 relativno jednostavna stvar, tek ove godine smo dobili studiju u kojoj je predstavljen nevjerovatan uèinak anti-CD47, taènije tmaterije koja je u pokusnim životinjama, uz rad T limfocita, omoguæavala uništavanje kancerogenih æelija u rekordnom roku, i to nakon samo par tretmana s injekcijama u kojima se nalazi ovaj revolucionarni lijek.

Prvo je Weissmanov tim smatrao kako je anti-CD47 uspješan u uništavanju samo æelija leukemije i limfoma, ali uskoro su otkrili kako sve vrste raka imaju isti naèin zbunjivanja T limfocita.

Osim toga Stanfordski tim je saznao još jednu nevjerovatnu èinjenicu, naime sve zdrave æelije u ljudskom tijelu imaju odreðene kolièine proteina CD47, one na taj naèin limfocitima šalju poruku kako pripadaju tijelu domaæina. Kancerogene æelije imaju puno više ovog proteina nego zdave ljudske æelije, ta èinjenica je nevjerovatna, jer su svi oblici raka, limfoma i leukemije uspjeli nasamariti naša tijela, uveravajuæi vlastiti imuni sistem kako se radi o normalnim i zdravim æelijama koje treba braniti i èuvati, a ne proždirati i uništavati.

Weissman je ustanovio kako se nakon samo jedne jedine injekcije s anti-CD47 tumori u laboratorijskim miševima smanjuju, a nakon tretmana svi miševi koje je vakcina protiv kancerogenih oboljenja su ostali zdravi i èetiri mjeseca nakon tretmana, taènije do objave studije.


Jedini neuspjeh ovog istraživanja je sluèaj jednog miša u kontrolnoj skupini od deset miševa s limfomom, kome rak nije u potpunosti nestao, kod svih ostalih vrsta raka vakcina je djelovala s potpunim uspjehom.

Svi miševi su bili inficirani s ljudskim oblicima raka, a Wissmanov tim se potrudio pronaæi sve moguæe poznate vrste kancerogenih æelija.

Nakon detaljnih istraživanja Weissman je izjavio slijedeæe:

Pokazali smo kako je na tumorima, koji èak i nisu nestali nakon primarnih tretmana, imuni sistem nastavio delovati, naime jednom kada smo uklonili hemijsku mimikriju kancerogenih æelija, T limfociti su brzo nauèili kako trebaju uništavati sve što lièi na tu vrstu raka, imuni sistem je brzo i efikasno uništavao metastaze, spreèavao je dalji rast tumora, te je nastavio s normalnim radom protiv kancerogenih æelija iako im više nismo davali dodatne injekcije s anti-CD47.

Æelije imunog sistema imaju kratak životni vek, nauènici su ostali zaèuðeni pošto su nakon davanja vakcine protiv raka, nastajale nove æelije koje su napadale rak. Ta nevjerovatna moguænost uèenja tijela da nastave reagovati protiv raka nakon davanja vakcine je najveæe otkriæe Weissmanovog tima. Na takav naèin imuni sistem stopira ponovno pojavljivanje raka.

Korišæenje anti-CD47 u isto vrijeme s hemoterapijom bi moglo biti kontraproduktivno, pošto hemoterapijski stres uzrokuje stvaranje još više CD47, dakle imuni sistem bi dobijao još više signala da ostavi kancerogene æelije na miru.

Weissmanov tim je dobio 20 miliona dolara za klinièko ispitivanje vakcine na ljudima, preliminarna klinièka ispitivanja bi se trebala obaviti u Kaliforniji tokom ove godine, nakon toga æe uslijediti novo istraživanje, od èijih rezultata æe zavisiti kada æe univerzalna vakcina protiv raka postati dostupna širom svijeta i za koju cijenu.


-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
oqx #2

Posts: 327


15. Vel 2015. 10:08:50




-----------------
sat koji stoji uvek taèno pokazuje vreme
samo ne u našem prostoru
ana85 #3
Posts: 1


02. Ož 2015. 13:04:22
...... ..... .....

undefined

You haven`t enough privilegies to reply in this forum.


Share this link:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Processing time: 0.0161009 sec.| Trenutno korisnika online: - 1 | Quests online: - 815 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Features | RSS News Feeds | Feedback | Testimonials | Terms Of Use | Privacy Statement
Extreme eXTReMe Tracker