Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Jezici :
:: Početna
:: Registracija
:: Pretraga
:: Forum
:: Chat
:: Blogovi
:: Clanak
:: POMOĆ
:: Prijava za nove profile
:: Linkovi
:: Statistika
:: Tipovi Članstva


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Forum
Forum :: Traži po forumu :: Forum Podesavanja :: Top Foruma

3. Opšte teme > Nauka > Globalno otopljavanje

Strana : [1] 2 3 Sledeća
ana9 #1

Odgovori: 3879


17. Jan 2008. 15:23:06
Globalno otopljavanje



Pored brojnih napora da se suzbiju uzroci globalne promjene klime, emisija ugljiènog dioksida danas je sve prisutnija i po nekim procjenama raste èak tri puta brže u odnosu na prethodnu deceniju!
Promjene koje se javljaju kao posljedica toga su zabrinjavajuæe i predstavljaju ozbiljnju prijetnju èovjeèanstvu!

U periodu od 1990. do 1999.god godišnje poveæanje emisije ugljiènog dioksida je iznosilo samo 0,8%, a u periodu izmedju 2000. i 2005.god je znatno poveæano na 3,2%!?!?!?!

Ovi podaci samo pokazuju da najnoviji napori na smanjivanju emisije praktièno nemaju nikakav uèinak i da su hitno i nužno potrebna drugaèija ogranièenja koja æe dati bolje rezultate!

Izmedju svih zemalja zahvaljujuæi nagloj ekspanziji privrede izdvaja se Kina koja je drugi najveæi proizvodjaè ugljiènog dioksida na svijetu i sudjeluje u porastu njegove emisije sa èak 40%.
Koja zemlja je prva na ljestvici svima je veæ poznato!

Rezultati kontrole emisije ugljiènog dioksida samo pokazuju jedno-da se mora smjesta djelovati jer duboko i trajno zamrznuti slojevi zemljine površine se sve brže otapaju. Razina mora se uslijed pregrijavanja zemlje godišnje po nekim istraživanjima poveæava za 1,5 do 2 mm.

Grupa za zaštitu prirode WWF/ World Wide Fund For Nature/ tvrdi da posjeduje neoborive dokaze kako globalno otopljavanje može unijeti drastiène promjene u biljnom i životinjskom svijetu!
Èlanovi WWF do kraja 2100. predvidjaju izumiranje mnogih vrsta, a kao najugrozenija podruèja istièu ona na sjeveru gdje bi, prema njihovim procjenama, moglo nestati 70% života.
Obalne vrste bit æe ugrožene od kombinacije ugrijanih oceana, porasta morske razine i drugih promjena koje æe se dogoditi njihovim staništima.
U izvjestaju WWF-a pad u bioraznolikosti kopnenih vrsta uglavnom se odnosi na Rusiju, Skandinaviju i Kanadu kao podrucja koja æe biti najteže pogodjena. Vjeruju se da æe i drugi dijelovi sjeverne Evrope, neka podruèja Azije i dio Latinske Amerike izgubiti gotovo polovicu živih vrsta...



-----------------
...od Vardara moja raja, do Triglava nema kraja...
slivco #2

Odgovori: 2603


17. Jan 2008. 15:38:55


Ogromni komadi glecera padaju i tope se u vodi,temperatura je u zadnje 10 leta dostigla rekorde u mnoge zemalja,pao je snjeg u Afiku znaci su tako veliki,ali one velesile koji mogu da nesto preuzmu gledaju svoj profit i cute....znam da dolaze mnogo apela za pozive za spas ove nase planete ali na zalost to su samo neke organizacije koje nemaju moc nista da promene "Velike Gazde" tu ne gledaju svoj profit i ne izlaze u susret..

-----------------
"svi ste vi ovde pobednici necega samo sto jos uvek to ne znate"

"if you only know how beautiful you really are
then everything would be in it’s place"
Dolly9 #3

Odgovori: 286


17. Jan 2008. 21:17:09


Secam se da je pre nekoliko meseci Catch htela da otvori ovu temu

-----------------
"Nije mi zao sto me ljudi ne poznaju, vec sto ja njih ne poznajem“
darkfactory #4
Odgovori: 457


21. Jan 2008. 13:28:31
SAD,SU NAJVECI KRIVCI,

niti potpisuju niti se pridrzavaju medjunarodnih ekoloskih protokola a ubedljivo su najveci zagadjivaci,imaju onog klovna Al Gora koji nesto lupeta,a zemlja kojoj je on bio potpredsednik je glavni krivac zbog svojih ekonomskih interesa.
ana9 #5

Odgovori: 3879


24. Jan 2008. 20:36:40


USA je naravno najveæi krivac jer ne samo da se ne pridržava medjunarodnih protokola kada je ekologija u pitanju veæ radi i mnogo gore stvari...

U vezi uloge USA dovoljno je na google ukucati samo rijeè >>HAARP<< i proèitati nešto više o programu koji finansira niko drugi do Vlada USA!

U pitanju je niz "postrojenja" ako ih tako mogu nazvati koji su sastavljeni od mase raznih antena koje mogu da šalju jake elektromagnetne talase kroz atmosferu...
Mogu da izazovu poplave, suše, tornada, uragane,...
Mogu da jako utièu na ljudski organizam, èovjekovu svijest i sve što je biljnog porijekla i što nas okružuje!

Po meni je to pravo oružje i možda i najuèinkovitije u mnogo èemu jer...

Kissinger je davno izjavio:
>>Ko kontroliše hranu može da kontroliše ljude, ko kontroliše energiju može da kontroliše cijele kontinente, a ko kontroliše novac, može da kontroliše cijeli svijet<<


-----------------
...od Vardara moja raja, do Triglava nema kraja...
dragan #6

Odgovori: 13


27. Jan 2008. 16:25:55


Even a paranoid can have enemies.
Henry A. Kissinger

Sve sto ste rekli o Americi je tacno, to znaju i sami Amerikanci.
Amerika, iako sporo, ipak ide u pravcu smanjenja svog uticaja na sredinu. Kalifornija recimo vec sad ima medju najrestriktivnijim zakonima u svetu. Ono sto bih ja mogao da dodam je da su sve veci problem sto se tice globalnog zagrevanja zemlje u razvoju, posebno Kina i Indija. Veliki je problem kako da ove zemlje ogranice svoju emisiju stetnih supstanci i gasova i u zemlju i u vazduh, kad im to direktno saseca sanse da se razviju.

markox_bgd #7
Odgovori: 1


29. Jan 2008. 21:03:20


Zar stvarno verujete da covek ima neke veze sa "globalnim otopljavanjem"?
SoledadMorrena #8
Odgovori: 1


29. Jan 2008. 22:31:04
Globalno otopljavanje

Tema je sjajna!
Bilo bi lepo oziveti diskusije na ovu temu
goxy30 #9

Odgovori: 1797


01. Feb 2008. 18:28:09


ma nek se sve otopi, nama ljudima ionako nema spasa, mi smo bre ko ovce, ko tvrdoglave ovce, ma to niko ne moz da kontrolise, ali sredicemo mi sami sebe i sve ce biti cool, kako za ostale vrste tako i za sacicu nas koji prezive !

e ladno ima da nas sjebe neki poluintelekt stiskom na neko dugmence i traaaaassss, od sve u tri lepe, ma da se smrznes !

idem ja da popijem jednu a nek se sve topi, bole me "end" na tastaturi, imam ja pametnija posla!

e a poruka svim frajerima ovde....pre ce se gleceri otopiti nego neke cure ovde, moje iskustvo od ranije !



-----------------
Sanjajte kao da cete ziveti zauvek !
Zivite kao da cete umreti danas !
danju ovako:
http://www.youtube.com/watch?v=mvBkbPEoeAI
nocu ovako:
http://www.youtube.com/watch?v=vAM-v-oo2o8&feature=related
goxy30 #10

Odgovori: 1797


01. Feb 2008. 18:30:04


ahh da zaboravih....ako ce se sve otopiti i ja imati more na novom bg-u, onda odo ja da upalim auto nek isrce ono malo goriva u njemu, mozda se sve otopi do leta 2008, a ja ustedim pare za more!



-----------------
Sanjajte kao da cete ziveti zauvek !
Zivite kao da cete umreti danas !
danju ovako:
http://www.youtube.com/watch?v=mvBkbPEoeAI
nocu ovako:
http://www.youtube.com/watch?v=vAM-v-oo2o8&feature=related
OVF #11

Odgovori: 21


02. Feb 2008. 15:11:45


Savjetnik predsjednika Clintona za klimatske promjene Roger Ballentine izjavio je da su SAD predane ideji ratificiranja Kyoto Protocola, medjunarodnog ugovora u klimatskim promjenama, ali kako je ugovor nedovrsen, SAD ga nemaju namjeru ratificirati sve dok se ne dovrsi u potpunosti. Izjava je dana u Londonu gdje se Ballentine nalazi radi iznosenja americkog stava povodom sastanka zemalja koje su potpisale ugovor, a koji se treba odrzati u Norveskoj u studenom.

Britanski ministar okolisa Michael Meacher pozvao je SAD, Kanadu i Japan da prije konferencije ponovno razmotre svoja stajalista, na prvom mjestu da u svojim zemljama razmisle o ispustanju plinova koji doprinose efektu staklenika.

Ballentine je izjavio BBC-u da su SAD spremne pregovarati o ratifikaciji ugovora, ali pregovori moraju integrirati ekonomske, ekoloske i znanstvene faktore. «Mi zelimo postici konsenzus kojim ce se ojacati napredak kroz ratifikaciju, zadobiti zamah, a ne izgubiti ga. Medjutim, danas postoji i previse znanstvenih cinjenica koje nas uvjeravaju da moramo djelovati odmah. Vodeci znanstvenici ce vam reci da ne postoje dvojbe da se klimatske promjene uistinu zbivaju. U potpunosti se nadam da ce Al Gore biti sljedeci americki predsjednik, jer ce u tom slucaju napredak na ovom podrucju biti vidljiv. Amerikanci pocinju uvidjati da je Gore kandidat s vizijom i sposobnoscu.» Ballentine je zakljucio da ce se mnoge stvari poceti mijenjati na mnogim razinama u SAD-u kad se pocne shvacati da su klimatske promjene uistinu stvarne.

«U nas se zbiva ogroman tehnoloski napredak koji ce nam pomoci u rjesavanju problema. Na koncu, moze se imati ekonomski rast po zelji i uz nadzor uzroka klimatskih promjena», optimistican je Ballentine. Medjutim, njegovom se stavu protive skupine, vecim dijelom u SAD-u, koje sumnjaju u stvarnost globalnog zagrijavanja. Vjeruje se da su duboko pogresni kompjutorski modeli buducih scenarija klimatskih promjena koji vode potpunom efektu staklenika. Zastupaju misljenje da danasnja kompjutorska tehnologija jos uvijek ne posjeduje dovoljno moci za simulaciju stvarnih procesa cak i ako se oni u potpunosti razumiju.

Takav stav podrzavaju i neki znanstvenici koji odbacuju vjerovanje da Zemlja trpi od pojacanog zagrijavanja. Oni tvrde da podaci sakupljeni od satelita i balona ne navode na zakljucak da se zagrijavanje uistinu dogadja.

Globalno zagrijavanje prijeti trecini zivota na Zemlji

Grupa za zastitu okolisa WWF tvrdi da posjeduje nepobitne dokaze kako globalno zagrijavanje moze unijeti drasticne promjene u najmanje trecinu svjetskog bilja i zivotinja

Clanovi World Wide Fund For Nature do kraja 2100. predvidjaju izumiranje mnogih vrsta, a kao najugrozenija podrucja isticu ona na sjeveru gdje bi, prema njihovim procjenama, moglo nestati 70 posto zivota. Obalne i otocne vrste bit ce ugrozene od kombinacije ugrijanih oceana, porasta morske razine i drugih promjena koje ce se dogoditi njihovim stanistima.

U izvjestaju WWF-a pod imenom "Globalno zagrijavanje i pad u bioraznolikosti kopnenih vrsta" ukazuje se na Rusiju, Skandinaviju i Kanadu kao podrucja koja ce biti najteze pogodjena. Vjeruju da ce i drugi dijelovi sjeverne Evrope, neka podrucja Azije i dio Latinske Amerike izgubiti gotovo polovicu zivih vrsta.

Jedan od autora ovog dokumenta Adam Markham kaze: "S porastom globalnog zagrijavanja, biljke i zivotinje ce biti primorane na migraciju u povoljnija podrucja. Buduci da neke vrste nemaju sposobnost za tako brzu migraciju ili prilagodbu, jednostavno ce izumrijeti".

Medju posebno ugrozene ubrajaju se rijetke i izolirane zajednice kao sto su: etiopski babun, monarh leptiri i australski planinski oposum.

Za razliku od njih, stetocinama porast temperature ubrzava ciklus reprodukcije pa ce komarci i krumpirove zlatice svoju populaciju umnoziti.

Vec se sad moze opaziti da ptice, kao velike sjenice u Skotskoj ili meksicke sojke u Arizoni, pocinju s razmnozavanjem ranije u godini, a leptiri svoje rute pomicu na sjever Evrope.

Ova predvidjanja temelje se na dvostrukom porastu emisije ugljik dioksida, a iz WWF-a dojavljuju kako ce u stvarnosti biti rijec o trostruko vecim emisijama.

Preuzeto sa Klik.hr


TOLIKO OD NASE ANE


-----------------
OSLOBODILACKA_VOJSKA_FORUMA
goxy30 #12

Odgovori: 1797


03. Feb 2008. 04:09:53


bre imaj milosti, ako svi krenemo ovolike postove....ja se selim odavde uhhhhh

ja odo da upalim auto da sagori ona 2l benzina, nadam se da nece i mulj da posrce, a sutra cu da posecem ovo drvo ispred zgrade (zaklanja vidik ka komsinici)

ajde more moje beogradsko, kad ces, skupljam pare za suncobran !



-----------------
Sanjajte kao da cete ziveti zauvek !
Zivite kao da cete umreti danas !
danju ovako:
http://www.youtube.com/watch?v=mvBkbPEoeAI
nocu ovako:
http://www.youtube.com/watch?v=vAM-v-oo2o8&feature=related
montenegro #13
Odgovori: 171


03. Feb 2008. 04:29:41


Želja za spašavanjem sveta je drugo ima za želju da se njime ovlada

-----------------
CatchMeIfYouCan #14

Odgovori: 2575


03. Feb 2008. 07:42:31


A sta s nama koji smo na moru
Da se mi polako pocnemo seliti u planine

-----------------
Out of sight....out of mind...
goxy30 #15

Odgovori: 1797


03. Feb 2008. 16:44:25


eeeee pa dosta je bilo da samo vi budete na moru, sad ce da vi malo placate i dolazite malo kod nas, tj bicete prinudjeni hahahahahah

ja skupljam pare za suncobran, king size neki, peskir oveci, i dosta dobrog raspolozenja koje cu tad da koristim !

nego postalo skupo ovo sa upaljenim autom preko noci, uhhhh

moracu da smislim nesto jeftinije, mozda zapalim obliznju sumu ili park i eto ga



-----------------
Sanjajte kao da cete ziveti zauvek !
Zivite kao da cete umreti danas !
danju ovako:
http://www.youtube.com/watch?v=mvBkbPEoeAI
nocu ovako:
http://www.youtube.com/watch?v=vAM-v-oo2o8&feature=related
Strana : [1] 2 3 Sledeća

Nemate dovoljno prava da odgovorite na ovom forumu.


Podelite Ovu Stranicu:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Učitavanje stranice trajalo: 0.0237510 sek.| Članovi online - 3 | Gosti online: - 724 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Mogucnosti | RSS Novosti | Kontakt | Uspesna Ljubavna Muvanja | Uslovi Koriscenja Sajta | Polisa Privatnosti
Extreme eXTReMe Tracker