Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Jezici :
:: Početna
:: Registracija
:: Pretraga
:: Forum
:: Chat
:: Blogovi
:: Clanak
:: POMOĆ
:: Prijava za nove profile
:: Linkovi
:: Statistika
:: Tipovi Članstva


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Forum
Forum :: Traži po forumu :: Forum Podesavanja :: Top Foruma

3. Opšte teme > Zdravlje & telo > Kako se izboriti protiv oseæaja umora

Strana : Prethodna 1 [2] 3 Sledeća
Neuhvatljiva #1

Odgovori: 249


24. Avg 2007. 10:57:57
Kako se izboriti protiv oseæaja umora

Obièno oko tri sata popodne oseæate da vam se sklapaju oèi i energija nestaje što budi želju da dremnete ili nešto popijete ili pojedete kako bi ste izdržali ostatak dana.

Popodnevni umor (ili slièni padovi u bilo koje doba dana) može biti prouzrokovan padom koncentracije šeæera u krvi ili usled dehidratacije ili jednostavno usled neispavanosti. Èokoladica ili šoljica kafe neæe pomoæi, možda æe imati trenutno, kratkotrajno dejstvo ali posle kratkog vremenskog perioda energija ponovo pada.

Ipak postoji par saveta koji mogu pomoæi da vas povrate nazad u formu za posao. Mali obroci na svaka tri ili èetiri sata tokom dana su jedan od naèina koji omoguæavaju energetske padove. Ukoliko zbog dijete ili samog posla niste u moguænosti da èešæe "grickate" evo predloga za pet instant enerdzajzera.

Nadohnadite teènost - unošenje dovoljnih kolièina teènosti je jedan od osnovnih naèina da održite energiju, pa pre nego što posegnete za šoljicom kafe ili nekim energetskim piæem popijte jednu veliku èašu vode. Sa godinama mehanizmi za oseæaj žeði nisu uvek pouzdani, pa iako ne oseæate žeð veoma je moguæe da dehidriranost izaziva oseæaj žeði....držite flašicu sa vodom uvek u blizini. Ukoliko voda nije dovoljna probajte sa ledenim ili toplim èajem, koji imaju prednost da su bogati i antioksidativnim supstancama, èesto i nekim drugim lekovitim materijama koje doprinose boljem zdravlju.

Dobro se naspavajte i ne propuštajte doruèak - najvažniji je dobar noæni san, ukoliko ste nenaspavani to æe najèešæe izazvati energetske padove. Skladište šeæera æe te popraviti zdravim doruèkom. Mnogi izbegavaju doruèak što najèešæe izaziva prepodnevnu pospanost. Brz zdrav doruèak mogu da budu cerealije potopljene u mleko sa manje masnoæa, ako ste u trku dovoljno je popiti jogurt ili pojesti bananu.

Užinajte - balansirana užina može da podigne nivo energije. Naravno ne bilo kakva užina, dobro je da sadrži ugljene hidrate i proteine. Neke vrste voæa sadrže jednostavne ugljene hidrate koji se lako apsorbuju što utièe na brzu normalizaciju šeæera u krvi. Prednost voæa je što veæina sadrži veæe kolièine vode, biljnih vlakana, vitamine i minerale. Ako voæu dodate namirnice sa malim sadržajem masnoæa i proteina imaæe te kontinuiran priliv energije. Takva užina bi mogla da bude: tvrdo kuvano jaje i ðus, kifla od integralnog brašna sa jogurtom, dvopek i banana. Ako uvedete užinu kako bi potstkla energiju pazite na kalorije, ovi obroci treba da budu mali.

Jedite pre nego što poènete da vežbate. Pre nego što odete na trèanje ili u salu za vežbanje, pojedite obrok koji æe sadržati male kolièine proteina i ugljene hidrate. Proteini omoguæavaju obnovu mišiæa a ugljeni hidrati daju energiju koja je potrebna za fizièke napore. Ovaj obrok treba da bude lako svarljiv i naravno u malim kolièinama. Pre, tokom i posle fizièkih aktivnosti treba piti i dosta teènosti. Ovaj obrok bi trebalo da se sastoji od npr. jedne èaše jogurta sa integralnom kiflom, sušeno voæe, kikiriki, lešnike, bademe, kaèkavalj, kikiriki puter.

Nastavite da se kreæete - jedan od uzroka popodnevnog umora može da bude usled višeèasovnog sedenja na poslu gde ne morate da pomerate ništa sem prstiju. Ustanite i prošetajte par minuta na svaki sat. Naðite razlog da prošetate par minuta i nemojte to smatreti gubitkom vremena, to kretanje može doprineti da budete produktivniji

-----------------
Mirno koracam i nosim oklagiju sa sobom...
zaaana01 #16

Odgovori: 3205


30. Dec 2010. 19:59:16
masaza pomaze..bar meni



-----------------
Zivot je jedan i nema reprizu
PRALINA #17
Odgovori: 39


02. Jan 2011. 10:58:43


u potpunosti se slazem sa maskembalom odnosno znam, da je to veoma uspesna odnosno zdrava primena za telo. Kod nas se to na zalost jos uvek ne prakticira odnosno kako vidim to cak i neki nasi kardiolozi ne poznaju odnosno ne zele da veruju takvim primenama posto su na faksu poducavani o kemniji i ne o prirodnim lecenjem a kroz izmenu toplog i hladnog se vene na prirodan nacin ucvrscuju. U zapadnim zemljama (kao i u Rusiji) je to vec vise od 200 godisnja metoda ucvrscivanja odpornosti tela ne samo kod odstranjivanja umora a jos nisam cula da je neko umro zbog toga. Znani nemacki pisac i autor knjiga primene hladne vode na telo Kneip (1881- 1958) je precizno izradio nacin primene hladne vode koje su uspesno izvode kod raznih bolesti. U njegovom primeru je primenivao za lecenje tuberkuloze kostiju koju je i izlecio. Naravno cela terapija se radi po tacno odredjenom redu i samo na osnovi take primene se i dostizu zeljeni rezultati. Metodu toplo hladno odnosno terapiju hodanja u hladnoj vodi na zapadu upotrebljavaju u svakoj malo boljoj banji ili wellnes hotelima.
belarada #18

Odgovori: 24731


05. Jan 2011. 12:28:42
Jabukovo siræe ... èaša vode sa dve kašièice voænog siræeta ujutru na prazan stomak.



-----------------
Love Profusion ...
MARRIN #19

Odgovori: 47


09. Jan 2011. 09:39:18
nikakvo bajanje ne dolazi u obzir!!

Nadjes dobru prijateljicu,ponavljam prijateljicu i nemas problema!




to je to!!

-----------------
WHO IS FREAK
zedlion #20

Odgovori: 1225


09. Jan 2011. 12:08:33


pokusajte sami spavati u krevetu!
probudit cete se odmorni!
MAARIN #21

Odgovori: 169


12. Feb 2011. 23:31:34
raditi,raditi i samo raditi!



-----------------
NIKO I NISTA
1_Mila #22

Odgovori: 505


16. Mar 2011. 18:30:26


Što više teènosti i vitamina. VOÆE!

-----------------
You may only be a person in this world, but for someone, you are
the world.
MAARIN #23

Odgovori: 169


20. Mar 2011. 08:50:32
klin se klinom izbija,znaci skaci(na nju)



-----------------
NIKO I NISTA
_Daisy_ #24

Odgovori: 194


20. Mar 2011. 16:13:23


... Protiv umora najbolje deluju eterièna ulja cimeta, bora i ružmarina ... a za poboljšanje koncentracije mandarine ...

-----------------
... Me and You ... Just us two ..
okisha #25

Odgovori: 5447


26. Mar 2011. 01:05:19


Nadohnadite teènost

Dobro se naspavajte i ne propuštajte doruèak

Užinajte

Jedite pre nego što poènete da vežbate

Nastavite da se kreæete

jedan od uzroka popodnevnog umora može da bude usled višeèasovnog sedenja na poslu gde ne morate da pomerate ništa sem prstiju. Ustanite i prošetajte par minuta na svaki sat. Naðite razlog da prošetate par minuta i nemojte to smatreti gubitkom vremena, to kretanje može doprineti da budete produktivniji.

-----------------

. "Sta ce meni tamo jedan mesec.Meni treba ovde jedna zemlja.".
belarada #26

Odgovori: 24731


26. Mar 2011. 15:54:13


CRVENA boja se koristi za stimulisanje živcanog sistema,protiv umora i depresije ...

-----------------
Love Profusion ...
_Mila_ #27

Odgovori: 158


18. Apr 2011. 00:59:24


Vitamin C

-----------------
You may only be a person in this world, but for someone, you are the world.
_Mila_ #28

Odgovori: 158


18. Apr 2011. 01:00:26


Zaboravih...što više sna.

-----------------
You may only be a person in this world, but for someone, you are the world.
belarada #29

Odgovori: 24731


24. Apr 2011. 01:37:22


... meditacija, ali i aktivnosti poput šetnje, koja se dokazano više isplati od popodnevnog spavanja, kao i redovno vežbanje barem tri puta nedeljno po trideset minuta ...



-----------------
Love Profusion ...
Strana : Prethodna 1 [2] 3 Sledeća

Nemate dovoljno prava da odgovorite na ovom forumu.


Podelite Ovu Stranicu:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Učitavanje stranice trajalo: 0.0183811 sek.| Članovi online - 6 | Gosti online: - 727 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Mogucnosti | RSS Novosti | Kontakt | Uspesna Ljubavna Muvanja | Uslovi Koriscenja Sajta | Polisa Privatnosti
Extreme eXTReMe Tracker