Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Jezici :
:: Početna
:: Registracija
:: Pretraga
:: Forum
:: Chat
:: Blogovi
:: Clanak
:: POMOĆ
:: Prijava za nove profile
:: Linkovi
:: Statistika
:: Tipovi Članstva


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Forum
Forum :: Traži po forumu :: Forum Podesavanja :: Top Foruma

3. Opšte teme > Vojska, policija i naoruzanje > Francuska Legija Stranaca

Strana : Prethodna 1 [2] 3 4 5 6 Sledeća
MirkoCroatia #1
Odgovori: 132


16. Avg 2010. 11:29:59
Francuska Legija Stranaca

Francuska Legija Stranaca je vojna formacija o kojoj se malo zna i prica u javnosti. Jedinica je formirana od stranaca svih nacija, rasa i vera. U legiji stranaca sluzi oko 140 razlicitih nacija.
Da li ste se zapitali sta to u toj jedinici privlaci ljude sa celog sveta?
Objavicemo video snimke interviju-a jednog bivseg Legionara iz Srbije koji je nekoliko godina proveo sluzeci u Legiji Stranaca.
U nastavku cu postaviti linkove a vi gledajte i uzivajte, pozdrav svima
MirkoCroatia #16
Odgovori: 132


16. Avg 2010. 17:49:47
Regrutacija

Legija stranaca je za mnoge dobrovoljce poèetak novog života. U principu pristup legiji imaju muškarci izmeðu 18-40 godina, srednje graðe tijela, ne previsoki ili premali, ne preteški ili prelaki. Najveæa pažnja se obraæa na zdravstveno stanje dobrovoljca. Dobrovoljci sa lošim vidom, problemima sa hemoroidima, ravnim stopalima, problemima u kièmi ili kosturu te zglobovima, se izuzimaju od rekrutacije i nije im dozvoljen pristup legiji.

U poèetcima legije, dobrovoljci nisu kontrolisani po sigurnosnim pitanjima, tako da je mnogo težih kriminalaca uspjelo uæi u sastav legije. Danas se vrše temeljna ispitivanja sigurnosnog statusa dobrovoljca, koja djelimièno sprovodi i francuska obavještajna služba. U principu je dozvoljen pristup svima koji nisu poèinili krivièna djela ubistva, otmice ili silovanja, ili koji pri kriviènim djelima nisu ugrozili živote nedužnih. Samim time se eliminiše mit o legiji stranaca kao ustanove za skrivanje najgorih kriminalaca.

Poslije iscrpnih zdravstvenih testova, dobrovoljci pristupaju vojnoj obuci, koja zavisno o sposobnostima dobrovoljca, može biti individualna (poslije osnovne obuke) ili specificirana po potrebama legije.

Poslije obuke, dobrovoljci potpisuju ugovor na 5 godina službe. U prve dvije godine im je dozvoljen odmor od 14 dana za vrijeme kojeg ne smiju napustiti Francusku. Od treæe godine, legioner ima pravo na odmor od 45 dana.

U prve dvije godine je zabranjen kotakt sa rodbinom i prijateljima iz prethodnog života. Plaæa (900-1300 Eura, sa dodatkom ishrane, smještaja i garderobe) se isplaæuje u kešu. Legioneri nemaju pravo na žiro raèun. Jedina moguænost je otvaranje raèuna preko regimenta. Visina plaæe zavisi od èina, ali se ne razlikuje kod pojedinaca. U posebnim zadacima, plaæa može dostiæi i duplu vrijednost.

Legija svoje pripadnike štiti od pristupa s vana. Tako svaki legionar ili dobrovoljac za vrijeme obuke dobija novi identitet, nove osobne papire i Carte d´identité militaire (tzv. vojnu liènu kartu). U sklopu novog identiteta je novi datum roðenja, novo ime i prezime, imena roditelja i mjesto roðenja. Pravi identitet je poznat samo institucijama legije.

Legija broji 7.699 ljudi, od kojih je 413 oficira, 1.741 podoficira i 5.545 legionera podjeljenih u 11 regimenti
MirkoCroatia #17
Odgovori: 132


16. Avg 2010. 17:50:32
Obuka

Metoda obuke u legiji stranaca odgovara metodici u najboljim elitnim jedinicama širom svijeta. Didaktika ide u smjeru prevazilaženja svojih tjelesnih i psihièkih moguænosti pri službi. Ovdje vrijedi jednostavna reèenica da znoj pri obuci sprijeèava krv na zadatku. Potrebno je naglasiti da je obuka u legiji u poredbi sa sliènim jedinicama zapadnih zemalja vrlo oštra i na granici humanosti.

Obuka jedinica je slièna obuci poznatih specijalnih jedinica kao što su S.A.S., Seals ili ruskih jedinica Specnaz. Osim opširne obuke u osnovama ratovanja i taktike, legioneri se obuèavaju i u tehnikama preživljavanja u najgorim okolnostima, te individualno sopstvenim kvalifikacijama u naèinima gerilske borbene tehnike, jeziènim i tehnièkim vojnim moguænostima.
MirkoCroatia #18
Odgovori: 132


16. Avg 2010. 17:51:23
Penzija u Legiji Stranaca

Poslije 20 godina službe, legioner ima pravo na doživotnu penziju i zdravstvenu brigu. Penzija se isplaæuje i u inostranstvo. Osim toga, poslije dvije godine službe, legioneri imaju pravo na francusko državljanstvo. Za ranjene i invalide, ili legionere bez drugih moguænosti, legija upravlja velikim brojem ustanova koje se doživotno brinu u takvim sluèajevima
MirkoCroatia #19
Odgovori: 132


16. Avg 2010. 17:51:57
Naoruzanje

Legija stranaca koristi isto naoružanje kao i drugi djelovi francuskih kopnenih snaga. Kao lièno naoružanje se koristi jurišna puška tipa FAMAS, dok je za blisku potporu legija opremljena sa mitraljezima model 1952, haubicama, automatskim topovima M621, protivoklopnim sistemima LRAC F1, protivoklopnim raketnim sistemima MILAN i HOT.

Kao transportna sredstva se koriste avioni tipa Transall C-160, helikopteri tipa Aerospatiale SA 321 Super Frelon, Aerospatiale SA 330 Puma i Aerospatiale SA 532 Cougar. Na kopnu je mobilnost osigurana transporterima i lakim oklopnim sredstvima od kojih su najvažniji VAB, FL 501, VLTT P44, Hotchkiss i AMX-10P
MirkoCroatia #20
Odgovori: 132


16. Avg 2010. 17:57:01
zedlion

zedlion prvo procitaj ovo sto sam ti sad postavio i informisi se pa onda pricaj o Legiji jer si neinformisan.
Ako si se zapitao sta privlaci ljude sa celog sveta u Legiju Stranaca? isto sto kod vas privlaci ljude u SAJ, isto sto u Americi privlaci ljude u Marince. Prednost u Legiji je sto svaki stranac moze da skupi u jedinicu i dobija Francusko drzavljanstvo posle 2 godine sluzbe, moze da napreduje u cinovima do podoficira, moze lepo da se zaradi i da se mnogo nauci. Prvo sto ces nauciti je Francuski jezik a onda sve ostalo vezano sa modernu vojsku i naoruzanje
zedlion #21

Odgovori: 1225


16. Avg 2010. 18:53:31
MirkoCroatia

Naprotiv, prilicno sam dobro informisan, mnogo sam citao o legiji, odavno. Odkad je snimljen onaj Van Damov film, legija je dobila drugaciju ocenu.

To sto se sada promenila globalna svetska situacija, te se sada zeli pridati pozitivno svetlo svemu tome, je sada globalni trend NATO snaga, koji se deklarise kao opste dobro.

Ti si napisao tvoj stav, ja sam napisao svoje misljenje o svemu.

Ako si profesionalac tezis da budes nevidljiv, radis, cutis i ubijas kad treba, gines kad treba, a ne pitas i ne smes ni da pitas, je li to moralno ili nije. Nema tu mesta propagiranju i reklamiranju.
zaaana01 #22

Odgovori: 3205


16. Avg 2010. 21:08:15
Yed slayem se sa tobom potpuno



-----------------
Zivot je jedan i nema reprizu
MirkoCroatia #23
Odgovori: 132


16. Avg 2010. 21:22:47
zedlion

dobro zedlion, svako ima svoje misljenje. Postujem razlicita misljenja
zedlion #24

Odgovori: 1225


16. Avg 2010. 21:34:29


I ja postujem tvoje misljenje i cenim tekst koji si postavio, korektan je.
MirkoCroatia #25
Odgovori: 132


17. Avg 2010. 01:07:09
...

Hvala zed
MARRIN #26
Odgovori: 1668


18. Avg 2010. 23:31:53
LEGIJA

Svi znamo da legija stranaca nije humanitarna organizacija , naproti , gde god su se oni pojavljivali nastajao je haos , smrt i suze.Reci o njima bilo sta pozitivno , nije korktno prema hiljadama njihovih zrtava.Legija stranaca je skup placenih ubica , koji nemaju milosti ni prema kome.
MirkoCroatia #27
Odgovori: 132


19. Avg 2010. 02:44:41
MARRIN

MARRIN ti si malo neinformisan i imas pogresne predrasude. Legija Stranaca nije skup placenih ubica, Legija je profesionalna vojska kao i svaka druga profesionalna vojska na ovom svetu. Prvo se informisi sta je Legija pa onda nesto pricaj.
MARRIN #28
Odgovori: 1668


19. Avg 2010. 14:14:22
MIRKO

Znam cetvoricu ljudi koji su sluzili u legiji stranaca , dodose samo je jos jedan ziv i vrlo sam dobro informisan sta su oni naprimer radili po africi.To je istina bilo ranije , ja jos nism bio rodjen , ali ne verujem da je legija promenila svoju namenu . Siguran sam da nisu humanitaci.
pozdrav
MirkoCroatia #29
Odgovori: 132


19. Avg 2010. 15:35:56
MARRIN

Legija je se jako puno promjenila od prije, danas se legija sve vise i vise angazuje i mirovnim misijama u sklopu Unprofora. Naravno angazuje se i u borbenim misijama u sklopu ostalih vojnih formacija NATO-a u Iraku i Ifganistanu. Danas legije vise nije utociste za kriminalce kao ranije jer danas ako si osudjivan nece te primiti u Legiju. Postavio sam ovde video snimke iz emisije vanje bulica u kojoj je bio gost Srbin koji je bivsi legionar, idi gore u temu i pogledaj emisiju i malo se informisi na wikipediji pa ces vidjeti da si u zabludi. Legije Stranaca nije vise ono sto je nekad bila, danas je Legija moderna i savremena specijalna jedinica koja si angazuje i u mirovnim misijama i u borbenim misijama. I legija ima veoma znacajnu ulogu za Francusku drzavu, ima cak vecu ulogu u svemu od Francuske regularne vojske
Strana : Prethodna 1 [2] 3 4 5 6 Sledeća

Nemate dovoljno prava da odgovorite na ovom forumu.


Podelite Ovu Stranicu:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Učitavanje stranice trajalo: 0.0226572 sek.| Članovi online - 9 | Gosti online: - 718 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Mogucnosti | RSS Novosti | Kontakt | Uspesna Ljubavna Muvanja | Uslovi Koriscenja Sajta | Polisa Privatnosti
Extreme eXTReMe Tracker