Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Jezici :
:: Početna
:: Registracija
:: Pretraga
:: Forum
:: Chat
:: Blogovi
:: Clanak
:: POMOĆ
:: Prijava za nove profile
:: Linkovi
:: Statistika
:: Tipovi Članstva


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Forum
Forum :: Traži po forumu :: Forum Podesavanja :: Top Foruma

3. Opšte teme > Nauka > Globalno otopljavanje

Strana : Prethodna 1 2 [3]
ana9 #1

Odgovori: 3879


17. Jan 2008. 15:23:06
Globalno otopljavanje



Pored brojnih napora da se suzbiju uzroci globalne promjene klime, emisija ugljiènog dioksida danas je sve prisutnija i po nekim procjenama raste èak tri puta brže u odnosu na prethodnu deceniju!
Promjene koje se javljaju kao posljedica toga su zabrinjavajuæe i predstavljaju ozbiljnju prijetnju èovjeèanstvu!

U periodu od 1990. do 1999.god godišnje poveæanje emisije ugljiènog dioksida je iznosilo samo 0,8%, a u periodu izmedju 2000. i 2005.god je znatno poveæano na 3,2%!?!?!?!

Ovi podaci samo pokazuju da najnoviji napori na smanjivanju emisije praktièno nemaju nikakav uèinak i da su hitno i nužno potrebna drugaèija ogranièenja koja æe dati bolje rezultate!

Izmedju svih zemalja zahvaljujuæi nagloj ekspanziji privrede izdvaja se Kina koja je drugi najveæi proizvodjaè ugljiènog dioksida na svijetu i sudjeluje u porastu njegove emisije sa èak 40%.
Koja zemlja je prva na ljestvici svima je veæ poznato!

Rezultati kontrole emisije ugljiènog dioksida samo pokazuju jedno-da se mora smjesta djelovati jer duboko i trajno zamrznuti slojevi zemljine površine se sve brže otapaju. Razina mora se uslijed pregrijavanja zemlje godišnje po nekim istraživanjima poveæava za 1,5 do 2 mm.

Grupa za zaštitu prirode WWF/ World Wide Fund For Nature/ tvrdi da posjeduje neoborive dokaze kako globalno otopljavanje može unijeti drastiène promjene u biljnom i životinjskom svijetu!
Èlanovi WWF do kraja 2100. predvidjaju izumiranje mnogih vrsta, a kao najugrozenija podruèja istièu ona na sjeveru gdje bi, prema njihovim procjenama, moglo nestati 70% života.
Obalne vrste bit æe ugrožene od kombinacije ugrijanih oceana, porasta morske razine i drugih promjena koje æe se dogoditi njihovim staništima.
U izvjestaju WWF-a pad u bioraznolikosti kopnenih vrsta uglavnom se odnosi na Rusiju, Skandinaviju i Kanadu kao podrucja koja æe biti najteže pogodjena. Vjeruju se da æe i drugi dijelovi sjeverne Evrope, neka podruèja Azije i dio Latinske Amerike izgubiti gotovo polovicu živih vrsta...



-----------------
...od Vardara moja raja, do Triglava nema kraja...
MAARRIN #30

Odgovori: 764


23. Maj 2011. 15:46:18
Ako oni ne rese problem,niko nece

nickleodeon #31

Odgovori: 4


27. Jun 2011. 12:10:05


sve je toplije!

smokwica #32

Odgovori: 67


29. Sep 2011. 21:46:56
veceras je prohladno



-----------------
Ni teskoba kao nemi svedok ne vredi suvise
Stajala sam na peronu leta Gospodnjeg
Moglo je biti proslo stolece
Strana : Prethodna 1 2 [3]

Nemate dovoljno prava da odgovorite na ovom forumu.


Podelite Ovu Stranicu:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Učitavanje stranice trajalo: 0.0134070 sek.| Članovi online - 0 | Gosti online: - 765 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Mogucnosti | RSS Novosti | Kontakt | Uspesna Ljubavna Muvanja | Uslovi Koriscenja Sajta | Polisa Privatnosti
Extreme eXTReMe Tracker