Warning: Illegal string offset 'show' in /var/www/vhosts/ljubavni-sastanak.com/httpdocs/include/functions.inc.php on line 1078

Warning: Illegal string offset 'show' in /var/www/vhosts/ljubavni-sastanak.com/httpdocs/include/functions.inc.php on line 1078

Warning: Illegal string offset 'show' in /var/www/vhosts/ljubavni-sastanak.com/httpdocs/include/functions.inc.php on line 1079

Warning: Illegal string offset 'show' in /var/www/vhosts/ljubavni-sastanak.com/httpdocs/include/functions.inc.php on line 1079
Reinkarnacija - prevara ili istina? Seæanja iz "prethodnih" života
Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Jezici :
:: Početna
:: Registracija
:: Pretraga
:: Forum
:: Chat
:: Blogovi
:: Clanak
:: POMOĆ
:: Prijava za nove profile
:: Linkovi
:: Statistika
:: Tipovi Članstva


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Forum
Forum :: Traži po forumu :: Forum Podesavanja :: Top Foruma

3. Opšte teme > Nauka > Reinkarnacija - prevara ili istina? Seæanja iz "prethodnih" života

Strana : Prethodna 1 2 [3]
Tweetily #1

Odgovori: 2586


07. Mar 2012. 12:50:56
Reinkarnacija - prevara ili istina? Seæanja iz "prethodnih" života



-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
Tweetily #30

Odgovori: 2586


08. Apr 2012. 20:28:38
volim nauèna dumanja u svakom sluèaju...

1. Da, trebalo bi na osnovu dosadašnjih nauènih saznanja da potvrdimo da to nešto putuje.
Meðutim govori se o èestici i govori se o sluèaju novijeg doba gde sve i svašta što odgovara USA vlastima pušta u medije. Dakle da li je možda u pitanju druga takva èestica? Ne ona ista koju smo videli da je nestala? Ako su u pitanju dve razlièite èestice, onda mnogo toga pada u vodu, posebno kretanje veæom brzinom od svetlosne.
Ako bi politièki posmatrali taj sluèaj, nestanka i ponovnog pojavljivanja èestice došli do razlièitih teorija zavera, ali to ovde nije cilj.
Neka samo bude nauèna intriga, da li je ta èestica svojim nestankom otišla u nama nepoznatu dimenziju na trenutak pa se vratila, ili se kretala toliko brzo da nam je nestala na trenutak iz vidokruga ili nismo bili u stanju zabeležiti tu brzinu?

2. Sad ja tebe ne razumem šta hoæeš. Duša po Božijim zakonima ne može napustiti telo bez Njegove dozvole i pristanka, odnosno Bog je vlasnik te duše i mi Mu je praktièno vraæamo na ovaj ili onaj naèin. Znaš za narodnu izreku da se duša daje Bogu ili da je Bog uzima. Ne sanjaj o moguænosti kretanja duše iz tela u telo po sopstvenoj volji, posebno ne kada je u pitanju Hrišæanstvo. Sve satanistièke budalaštine odmah iskljuèi jer su sve one posaðene na one tri šestice koje je stvorio sv Jovan u Otkrivenju. Nigde pre toga se taj broj ne pominje, a u Otkrivenju on je samo šifra, odnsono taj broj je zbir brojeva iz neke gematrije. Ja sam kao rešenje našao grèku gematriju što je i logièno bilo jer je biblija na tom pismu pisana. Rešenja su razlièita pošto je princip gematrije da svako slovo ima vsoj broj, pa razlièite kombinacije slova mogu dati isti zbir. Bilo kako bilo ja tvrdim da je u pitanju bila neka grèka reè ili sinonim koji oznaèava èoveka i koja je u sebi sadržala jedno slovo viška, koje je neko poèistio u kasnijem prepisivanju. Sv Jovan je na kraju Otkrivenja jasno rekao da niko ništa ne sme oduzeti, niti dodati. Ostaje samo pitanje koliko su prepisivaèi bili pažljivi. ALi poenta je da je taj broj njegova tvorevina i veze blage nema sa satanistima. drugi deo uporišta satanizma je u Luciferu, koji se eto pod tim imenom i ne pominje uopšte u Novom Zavetu. Ali za razliku od broja ta veza ima logiku. Meðutim i njega je stvorio Bog i pored toga proteran je u pakao koji je opet izgleda stvoren radi tog proterivanja, a nije ga mogao Lucifer sam stvoriti pre nego što je pao. Èim je pao stigao ga je i Strašni Sud na kome je proteran. On bi nama mogao biti pokazatelj koliko smo Bogu vredni jer oèigledno je da èak ni njega nije uništio, a mi sigurno èinimo manje grehe od njega, pošto je on najveæi u paklu.
U biti ne kapiram najbolje šta želiš time reæi da je naglasak na duši. Meni sve više lièi da ti dušu baš i ne razumeš. Ona je takoðe sazdana od Svetog Duha kao i sve što je postalo što kaže moj uèitelj sv Jovan.
Vidi mnogo puta is sigurno èuo da kada neko nekoga voli on ustvari u njemu voli sebe samog. Pokušaj na toj relaciji razmišljati o duši putem nauènih osnova.

3.Ne vidim zašto bi Bog zabranio tako nešto. Jel ti spavaš? Spavaš, a duša je i dalje u tebi, tako i Dizni spava i duša je u njemu. Nije prkos ako on živi hiljadu ili ne znam koliko godina, odnosno ako je zamrznut. Tu cenu je platio i plaæa, a zamrznut je da bi se mogao izleèiti, a Bog ne brani leèenje, Isus je praktièno i razapet pod optužbom da je leèio u subotu koja je Jevrejima bila sveti dan. Dokle god postoji živo telo duša mora ostati u njemu. Možemo razglabati oko onih koji žive samo na aparatima, ali eto neka bude da je duša i u njima jer je telo živo. Ako posmatraš ono što je pisano u svetim knjigama duša je ono što pokreæe telo praktièno, što mu daje život i dokle god je ono u stanju živahnosti ili života, življenja i duša je u njemu.

4.O tom mamutu sam èuo još osamdesetih dok sam išao u školu. Izvini mislim da nije pomeranje kapaka veæ je bio u pitanju svetlosni efekat u toku odmrzavanja, reakcija zenice na snop svetlosti. Izvini veæ sam zaboravio neke stvari ili ih polako zaboravljam, odnosno ne umem baš svega da se setim. Stižu me godine polako.
Po tvojim reèima Dizni nije živ jer je njegova telesna teènost zamrznuta? Hmmm, pa ne bi izmislili to zamrzavanje da se ne preživi zar ne? Nije Dizni jedini, ima još pacijenata, samo je Dizni najpoznatiji širokim masama.

5.

5. postaje vec dogmaticno cuti da je Bog ljubav. odakle ta ideja?
definisi tu ljubav!

Ovo bi ti Damjan mnogo lepše definisao od mene u svakom sluèaju.
Ja æu ti dati definiciju koju bi nauka mogla prihvatiti. Kada te sveštenik uèi on te prvo nauèi da se bog nalazi u svima nama u svim ljudima i da se ništa krišom od Boga ne može uraditi. Jedino što se sigurno nalazi u svim ljudima jeste baš ljubav, jer svaki èovek nešto voli, u svakom sluèaju gotovo svaki voli sebe. Ljubav je ono što stvara, graditeljska supstanca možemo reæi. Mržnja ništa ne stvara, ona razgraðuje i ruši, ona èak nije u stanju ni stvoriti sebe samu, veæ nastaje iz ljubavi takoðe. Odnosno èuo si verovatno za konstataciju da nikog ne možeš mrzeti ako ga prethodno nisi voleo. Nju je i psihologija potvrdila.
To bi bila ta ljubav o kojoj ti govorim, koja je tvorac, iz koje sve nastaje, koja je savršenstvo i ona je ustvari Bog, odnosno Bog je Ljubav.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
Tweetily #31

Odgovori: 2586


08. Apr 2012. 20:43:37
kloniranje

Ako je vaðenje æelije ili DNK bezbožno, onda je to i svaka operacija ili vaðenje zuba, zar ne? Mislim da si podlegao opštoj propagandi protiv kloniranja.
Zašto je kloniranje zajebano? Zato što ga možeš izvršiti i iz neèije dlake ili drugim reèim alako možeš doæi do svaèijeg DNK ili æelije. To bi znaèilo da bi neko mogao klonirati tebe koji si recimo bogat i onda ti tražiti otkup za taj klon u najmanju ruku ili te veæ ucenjivati na neki naèin.
Druga stvar je što bi se uvoðenjem kloniranja potpuno uništila trgovina ljudskim organima, jer svako bi uzgajao svoj ne bi kupovao.

E sad ovo si lepo objasnio, iz jajne æelije si izvadio DNK da bi ubacio ovaj koji kloniraš. Meðutim ja nisam siguran da ti možeš upotrebiti jajnu æeliju bilo kog organizma, pa i sliènog, veæ moraš identiènog. Zato govorim o mešancu koji bi tako nastao. Po toj logici ti bi stvorio èoveka iz jajne æelije svinje na primer? Njen DNK si izbacio i sad je oploðuješ èovekovim i sve je OK? S druge strane ja ne znam da je još neko izveo kompletnu vantelesnu trudnoæu, ali ne tvrdim da nije. Meðutim po mojim saznanjima tu oploðenu jajnu æeliju bi morao da vratiš u neku majku, pa sad ako ona nije iste vrste opet æe doæi do nekih mešavina.
Što se bakterija i problema varenja tièe, mislim da je rešenje jednostavno, taj mamut bi trebalo da vari hranu koju jede slon, mada s druge strane on bi se i sam prilagodio na novu hranu.
Vidi ni mungosi nikada nisu jeli piletinu pa su poèeli kad su istrebili sve zmije u komšiluku. Onda su od prijatelja preko noæi postali neprijatelji. To je borba za preživljavanje, odnosno opstanak vrste.
Što se ponašanja tièe, pa nije nama ni važno da kreiramo autentiènog mamuta, veæ njegov organizam, najviše radi oèuvanja njegove vrste, a možda i zbog hrane, ako je dobar za jelo ili proizvodnju neèega.

Pojasni ti meni jednu sitnicu pošto ti je materija poznata.
Kada napraviš klon, i kada kreneš da mu uzimaš æelije koje on stvara i koristiš ih za svoje svrhe, šta æe se desiti na kraju, ako bi prestao da uzimaš te æelije? Hoæe li se taj klon dalje nastaviti razvijati u jedinku od koje je postao, odnosno u novi organizam?
Da li klon stari uopšte dok je u tom statusu u kom mu se ne dozvoljava da se razvije veæ je obièan odlivak ili fabrika æelija?

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
kovacdamjan #32

Odgovori: 3734


08. Apr 2012. 21:11:59
Džonzi,

Rekao si :Takodje si u pravu i za Sveti duh, bas pre neki dan u crkvi popricah sa nekolicinom svestenika i oni mi rekose da je Sveti Duh ljubav. Pitase me, jel volis novac, ja odgovorih potvrdno. A volis li slavu i moc, ja opet rekoh da. A volis li mnogo zena ili decaka malih, tu nisam imao komentar. "E to je sve ljubav"rekose mi "to je Sveti Duh".

Ovo što si napisao meni izgleda kao da si bio iskušavan od strane zlog duha,bez obzira da li se ovaj razgovor stvarno vodio,da li su ti to rekli sveštenici ili neko drugi ili je to unutrašnji doživljaj koji se odvijao u tvojoj duši.Na prva 2 pitanja ti si odgovorio potvrdno,ali ako voliš novac više od Boga nisi Boga dostojan,ako voliš slavu i moæ oni su ti zamjena za Boga ali ti oni nikad ne mogu donijeti konaènu satisfakciju i zadovoljstvo veæ te na kraju krajeva vode u propast i takoðe Boga nisi dostojan.A za ovo treæe nisi odgovorio potvrdno,jer se valjda dvoumiš jer nisi došao još do tog stepena izopaèenosti ali jedan grijeh vodi u drugi pa ako si podložan na ova prva dva nisi daleko ni od treæeg.

Ako bi ti stvarno to rekli neki sveštenici to bi bilo samo njihovo lièno izopaèeno mišljenje,podstaknuto zlim duhom koji kroz njih djeluje (a na ovakav naèin kako si ti opisao on upravo i djeluje) a crkva to tako ne uèi,jer osim Svetoga Duha postoji i duh satanski.I naravno da nije sve od Svetog Duha.


Tweet,

Rekao si:Po mom mišljenju, ustvari tumaèenju Otkrivenja, crkva æe nestati u jednom trenutku pre povratka Isusa, ali Hrišæanstvo æe preživeti kroz Logos ili reè. Biæe onako kako je zapisano, da æe sv Jovan ostati do drugog dolaska Isusa.

Isus Hristos je rekao: Gdje su dvojica ili trojica sakupljeni u moje ime ja æu biti meðu njima.
Dokle god ima Hrišæana crkva Hristova neæe nestati jer æe je oni èiniti.

Sreæan ti uskrs!




-----------------
"Kažu da je svako svoje sreæe kovaè,samo što sudbina daje jednom i èekiæ i usijano gvožðe a drugi ga mora kovati èesto hladno a èesto i golom pesnicom"- filozof Božidar Kneževiæ.
lion_heart #33

Odgovori: 730


08. Apr 2012. 21:17:11


vesto manipuliras, povrsnog citaoca mozes i da dezorijentises a prica o bogu je uvek rastegljiva, pa kada dolazis do protivrecnosti, onda se vadis da je takva protivrecnost samo u nekoj odredjenoj veri...

1. ako sam dobro razumeo, tvrdis da se dusha Walt Disneja nalazi jos u njemu do trenutka odmrzavanja.
po analogiji, onaj covek koji je pre 20 godina isao kuci po velikom mrazu (izvestavale su o tome i novine), ali od umora je seo na zemlju kod svoje kapije i tu se smrzao na smrt, takodje nije ispustio svoju dusu do trenutka odmrzavanja.

2. cestica koja iscezava i pojavljuje se da neku daljinu dalje sa vecom brzinom nego sto svetlo moze stici je i teoretski dokazana. kao sto znas, modeli ne razmatraju je li to ista cestica ili nije, bitna je sama pojava. gde je tu USA propaganda?

3. po trenutnim zakonima kloniranje coveka je zaranjeno, a za zivotinje tu i tamo... biljke naveliko kloniraju drugacijim postupkom, nase sume se sastoje vec i od kloniranih drveca.
ne razumem starenje i ostalo, pa procitaj onu ovcu Dolly, ili kako se zvase, sve ce ti biti jasno. Ta ovca je prebrzo starela iz nepotpuno objasnjenih razloga. ipak to su samo trenutne poteskoce.
organ se moze proizvesti i iz nekih celija koje bi se uzele iz tela posle rodjenja. tu ne treba kloniranje.



-----------------
U ljubavi nema ponosa, samo dostojanstva!
lion_heart #34

Odgovori: 730


08. Apr 2012. 21:20:44


oki, objasnio si smisao ljubavi po tebi, i tvrdis da je bog u svima nama.

da li znas da su se logorasi iz Hitlerovih logora odrekli boga jer su rekli, da je bog postojao, takve strahote ne bi dozvolio. a nisu se strahote cinile prema nevinima tamo, tada, vec cesto u celoj istoriji.
gde je tu ljubav, ako neki tatar otvori trbuh zene i izvadi nerodjeno dete? je li tu bog u tataru, zeni ili detetu?
cini mi se da velicas hitlera. ljubav je u tebi? da te nije i bog zaposeo?


-----------------
U ljubavi nema ponosa, samo dostojanstva!
Tweetily #35

Odgovori: 2586


08. Apr 2012. 21:56:59
Damjane

hvala.

Mislio sam na crkvu kao zgradu, instituciju, ne kao tvorevinu, mada ljudi obièno i ne razumeju razliku, pa nije ni sv Petar razumeo zašto sv Jovan mora da ostane do dolaska Isusa, ali eto ti razumeš da bi se sabirala dvojca ili trojca ili više njih i da bi Duh meðu njima živeo.

Duh satanski postoji, tu si u pravu, meðutim poreklo mu je od Lucifera, a Lucifera je stvorio Bog, odnosno duh satanski je praktièno sam Lucifer.
Da je sve postalo od Svetog Duha imaš u Jevanðelju po sv Jovanu, sam poèetak jevanðelja:
Sve kroz njega postade, i bez njega ništa ne postade što je postalo.

Ali možda ti to tako ne razumeš. Možda ne prihvataš moguænost da sve što je stvoreno od onih koje je Bog stvorio neprikosnoveno pripada samom Bogu, odnosno da je On vrhovni tvorac svega. Možda je cela naša suština više nego jednostavna, mi smo ovde u ovim našim životima samo da bi nauèili da volimo i šta Ljubav znaèi, da shvatimo da je Ljubav Bog. Sreæa je u malim stvarima, otuda možda i nije nelogièno da je i svrha našeg postojanja više nego jednostavna, a ne složena.

Pokušaj razmišljati o pojmu mržnje, veæ sam govorio o njemu. Kažu mržnja nastaje iz ljubavi, jer samo ako si nekoga jako voleo ti ga možeš kasnije mrzeti, ako ga nisi voleo nemaš nikakvo oseæanje prema njemu, a ne mrziš ga. Ne mrziš ga jer te nije izdao... nisi verovao u njega, nije te mogao ni razoèarati u tom sluèaju. Može li se ta ista mržnja pretvoriti u ljubav? Može pokajanjem.
Eto kako nešto nastane iz Svetog Duha i kako se u Njega vrati. Ali potpuno si u pravu kada kažeš da je mržnja nastala pod uticajem duha satanskog. Nisi to doslovce rekao, ali to je smisao tvog izlaganja otprilike.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
Tweetily #36

Odgovori: 2586


08. Apr 2012. 23:17:23
Lave

1. Nisu metode zamrzavanja i smrzavanja isto. Disney je zamrznut pod posebnim uslovima i posebnom brzinom, i pretpostavi da su to veæ isprobali na nekim životinjama. Zamrzavanje nije isto što i davljenje koje ponekad u teškim situacijama iskoriste ronioci, pa se reanimacijom vrate u život. Ali ni to davljenje ne sme trajati dugo, veæ nekoliko minuta svega. Sigurno je da zamrzavanje nije smrzavanje mrtvog tela, jer ne bi baš ni imalo neku svrhu. Ti telo od raspadanja možeš èuvati na hladnom, ne moraš u dubokom ledu, znaš uostalom kao se leševi èuvaju u frižiderima za njih. Disney je živ zaleðen i koliko je meni poznato on je živ, samo smrznut, a taj proces se izvrši velikom brzinom kako ne bi stigao da umre. Bela smrt je nešto drugo i ti nikoga iz nje ne možeš povratiti ni reanimacijom ni bilo èim osim... onim što je uèinio Isus, a i oni koje je ovlastio i oni koji znaju tajnu molitve i posta.
Dakle u trenutku smrti, ali konaène ne klinièke, duša napušta telo po saznanjima koja mi imamo odnosno po našoj veri. Disney nije umro i njegova duša je u tom sluèaju u njemu, on je duboko zamrznut, ne znam taèno na koliko stepeni, ali to verovatno može da se pronaðe na netu i nalazi se u posebnim uslovima. Èovek koji se smrzao na snegu je umro od smrzavanja i njemu nema pomoæi odledio ti njega ili ne. Životinje koje se pronalaze u ledu, a žive su upale na neki naèin, a mi baš i ne znamo koji u taj led i tu ostale žive, ali zamrznute. Primenom posebnih metoda je sigurno da bi ih mogli dovesti u uslove u kojima se nalazi Disney i onda ih odmrznuti na pravi naèin.

2. USA propaganda je u nestanku, ako je nestala pojeli je vanzemljaci, pa je povratili, trknula do dimenzije koju mi ne poznajemo i bilo šta uopšte èime se može manipulisati. Sve se prepusti sumnji i mašti onih kojima se informacija servira. Zatim se èeka da strahovanja isplicaju na površinu, onda slede priviðanja... itd. Paklena je to mašina. Nju možeš savladati samo èistom i èvrstom verom koja ne mora nužno biti u Boga ili više biæe, može u bilo šta što je suprotno.

3.pitanje u vezi sa kloniranjem sam postavio èisto da bih diskutovao o opravdanosti te zabrane. Metoda putem matiènih æelija je kasnije otkrivena, nakon što je usledila zabrana.
Što se ovce Dolly tièe ona se mogla razboleti od neèega što uzrokuje brzo starenje. Druga stvar, po meni moguæa kao ishod bi bila da je ta æelija tražila ili težila da dostigne opštu starost organizma iz koga je izdvojena.
Što se tièe kloniranja na ljudima Castro se tako održava u životu veæ godinama i to ti je neka javna tajna. Inaèe medicina na Kubi ima u neku ruku možemo reæi i odrešene ruke, tako da se tamo svašta primenjuje što je u ostalom delu sveta ili zabranjeno ili nedostupno.
Crkva bi morala svakako po logici stvari zauzeti protivan stav kloniranju, meðutim ukoliko se embrionu može kasnije dozvoliti razvitak do punog organizma bez obzira što je do tada proizvodio samo matiène æelije, zbog èega je i stvoren, ne bi baš previše bilo elemenata nekoj zabrani, mada bi neki postojali i tada.
Što se zakona ili nauke tièe tu i nema problema u vezi kloniranja, ako je legalan abortus gotovo smešno zvuèi da nije legalno kloniranje. A legalno je i doniranje organa. I onda eto nek slože prièu kako je stratelj odluèio da klon donira matiène æelije i da mu se nakon toga dodeli abortus, jer to je legalno...
To je ono što mene nervira ta dvoliènost. Više nije crkva ta koja bi nešto koèila veæ komercijalizacija ili neèiji više ciljevi. Mi smo odavno mogli imati raèunare pete generacije ali eto komercijalno to se ne isplati dok se maksimalno ne izvrši eksploatacija u komercijalnom smislu èetvrte generacije, odnosno ovih koje sada koristimo.
To je ono što je veliko zlo.
Ne kažem da bih legalizovao kloniranje, veæ da želim da se objavi istina i neka se povede debata šta je manje zlo: ubijanje ljudi radi preprodaje njihovih organa ili kloniranje. Svi ljudi koji zaveštaju organe nisu svesni da se nalaze na spisku i da onaj kome je potreban organ, a doðe u kontakt sa tim spiskom može ubrzati ili uzrokovati smrt donora.

Logoraši koji? Preživeli? Zar nisu mogli reæi da im je Bog darovao da prežive sve to i saèuvaju glavu na ramenima? Mislim da govoriš o Jevrejima i njihovim iskazima i njihovom moænom lobiju koji ih šire. Hrišæani oèvrsnu u svojoj veri u teškim situacijama, što ih više muèiš sve su odaniji Bogu i sve su mu verniji i niko ga se ni u ludilu ne odrièe, jer znaju da iz te patnje odlaze u veèni život. Ti kaži da nas je Isus sve izmanipulisao i mi æemo to i prihvatiti, pa neka svi manipulišu kao što je On manipulisao i nama æe onda biti lepo.
Mnogi ti logoraši su izbegli smrt za dlaku, eto mogu pomisliti da ih je i Bog spasio.
Kada govorimo o Jevrejima. Oni su tražili da se razapne jedan, naš Isus, naš mesija i time su hteli uništiti našu veru u Njega i Oca koji ga je poslao. Jedan je i razapet po njihovoj želji i umro je za sve nas, da bi iza toga ustao iz mrtvih i utvrdio našu veru.
Iza toga se pojavi jedan koji razapne sve Jevreje i njima i dalje nije jasno zašto im se to dogaða. Nikada se ne zapitaju da li je to možda zato što su Bogu razapeli Sina. Jeste Isus vikao i molio Oca d aim oprosti jer ne znaju što èine... ali to se izgleda odnosilo samo na Rimljane, jer su ispali manipulativno oružje u rukama Jevreja, odnosno njihovih sveštenika.
Hitler je verovao u nekog boga Arijevaca koji je stvorio praktièno nemaèki narod. Ali je pitanje koliko je to bilo iz politièkih razloga, koliko jeto bila propaganda, a koliko realnost. Ono što je neosporiva èinjenica jeste da je Hitler verovao u nauku i da je u nju ulagao kao lud i napravio teške zloèine da bi je razvijao. Ako je tebi velièanje to što kažem da je neko poèinio teške zloèine, onda je tako, nemam ništa protiv.

a li znas da su se logorasi iz Hitlerovih logora odrekli boga jer su rekli, da je bog postojao, takve strahote ne bi dozvolio. a nisu se strahote cinile prema nevinima tamo, tada, vec cesto u celoj istoriji.

Sada æeš shvatiti Hrišæanstvo i njegovu svrhu, jednu od svrha ustvari.
Zašto se ne zapitaju šta se dogodilo Isusu? Isus je muèen, pretuèen, zlostavljan, udaran, pljuvan, ponižavan, zatim razapet, ekserima pribijen za krst, na suve usne i osušena usta stavljeno mu je siræe. Proboden je kopljem. Osim toga, onako razapet da bi disao morao se uzdizati na svoje mišiæe kako bi hvatao vazduh, a tehnièki je umro najgorom smræu gušenjem...
Sad još jednom proèitaj poslednji pasus koji napisah. I iza toga se zapitaj ako nije svom Sinu roðenom pomogao da sve to ne doživi, zašto bi to uèinio logorašima?
Prvi odgovor je zato što je tako najbrži put spasenja za svakog od njih, od Isusa pa nadalje. Drugi, zato što je to tako po Njegovim zakonima i toj Njegovoj knjizi, i sve što važi za nas smrtnike obiène ljude, važi i za smaog Boga. Jer Isus je Bog, a prošao je isto kako prolazimo i mi ljudi. Dakle važe ista pravila i to je ono što treba da nauèimo.
Ako nam se dogaða nešto loše mi prizivamo Isusa da nam se smiluje i da nam olakša muke i otvori put spasenja i znamo da æe to sigurno biti uslišeno. Kada se obraæamo Ocu mi ne možemo ni znati ni predvideti ishod jer mi Njegov sud ne poznajemo onoliko koliko ga zna sma Isus. Zato nam je Isus rekao da æe nam biti ispunjeno sve što tražimo u njegovo ime. Meðutim opet se pozivam na sv Pavla: sve mi je dato, a sve ne koristim. Moramo strogo paziti kada æemo nešto tražiti Isusovim imenom. Ali nije ni zabranjeno da to uvek èinimo, meðutim došli bi u problem efikasnosti onoga što tražimo, dobili bi samo da li bi to više ispunjavalo svrhu onoga što tražimo. Moramo biti i ostati skromni. Ali ako imamo srca tražiti za druge... e to je veæ blagosloveno. Time što tražiš za drugog sebe unižavaš, a to je vrlina koju Bog ceni i poštuje.
Teško je opisivati emocije, ja ti ne umem opisati kako se oseæam kao hrišæanin, ali i u najveæoj tuzi ili boli moje srce je uvek sreæno i puno radosti, jer u njemu je Isus. Zato ti Hrišæanstvo nudi da primiš Isusa u svoje srce, svim svojim biæem i svom svojom dušom, i da voliš, jer ta ljubav je neizmerna, nebeska, ljudskom umu nesaglediva. Naše je da volimo to što smo ljudi, da budemo sreæni što smo takvi stvoreni i da ne razmišljamo o višem od sebe, niti o nižim, veæ da brinemo jedni o drugima. Tako je i ptici odreðeno da voli to što je ptica i da bude zadovoljna i sreæna sa tim, jer to je najbolje za nju, baš taj oblik ptice, jer Otac je toliko voli da joj je darovao ono najbolje i ono najvrednije što je imao za nju... život, dušu.
gde je tu ljubav, ako neki tatar otvori trbuh zene i izvadi nerodjeno dete? je li tu bog u tataru, zeni ili detetu?

Bog je u svo troje, jer je reèeno da je u svakom èoveku. Meðutim Damjan ti je veæ rekao ovde da postoji i duh satanski, on je pomutio um tataru o kome govoriš, zao duh koji se uselio u njega. Ako ne možeš to shvatiti mitološki, onda shvatiš kao zlo, pomuæenje uma, bolesne, nezdrave, loše misli i nagone, ono što je zlo, a nauka ume objasniti ili je definisala, zao poriv da se nešto uradi. Do pokajanja to je nadvaldalo Sveti Duh, odnosno ono dobro u èoveku.
Tehnièki ako ljubiš svog neprijatelja ti æeš ga zbuniti, jer neæe shvatati zašto ga ljubiš kada on to ne bi èinio tebi, a ne shvata da platu nemaš ako ljubiš one koji tebe ljube, veæ one koji te ne ljube. Tako propagiraš ljubav, odnosno veru, a to je Božije, a ne ljudsko. Ali ni to ljubljenje ne zaustavi uvek, jer sve je to Božija promisao. Ono što sigurno znamo što nam je Isus rekao jeste da sve što nam se dogaða treba da prihvatimo, svaku tu èašu i ono što možemo pitati jeste isto što je i on pitao u svojoj poslednjoj molitvi, ali bitno je da ostane volja Oèeva, a ne naša. To nam je siguran i najbrži put u spasenje.
da te nije i bog zaposeo?

Svako od nas je svojim postanjem u vlasništvu Boga, nikoga On ne zaposeda, On nas je stvorio i mi smo Njegovi, Ti toga nisi svestan, mi Hrišæani jesmo. Mi smo samo njegove sluge i On je naš verni i odani Gospodar koji je iznad svega dobar i milostiv i koji nas neizmerno ljubi, jer mi smo Njegova deca, jer i Sin Njegov je prošao kako mi prolazimo. Zašto bi mi smatrali da æe se nama dati bolje nego Isusu? Neæe to nije logièno. Meðutim Isus je zato i došao da bi mi dobili bolje od Njega. On se žrtvovao za sve nas, i mi taj dan njegove žrtve danas slavimo, i slaviæe se i za sedam dana kod pravoslavaca.
Slobodu æeš tek osetiti kada shvatiš da je Bog iznad tebe i kada to prihvatiš, a osetiæeš po carstvu koje dobijaš time. Prvo se sluge Božije napasaju, pa tek onda svi ostali. Ako li ti sluga nešto daruje prihvati, jer to je od Boga i Božije.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
kovacdamjan #37

Odgovori: 3734


09. Apr 2012. 01:53:19
Tweet,

Rekao si:Pokušaj razmišljati o pojmu mržnje, veæ sam govorio o njemu. Kažu mržnja nastaje iz ljubavi, jer samo ako si nekoga jako voleo ti ga možeš kasnije mrzeti, ako ga nisi voleo nemaš nikakvo oseæanje prema njemu, a ne mrziš ga. Ne mrziš ga jer te nije izdao... nisi verovao u njega, nije te mogao ni razoèarati u tom sluèaju. Može li se ta ista mržnja pretvoriti u ljubav? Može pokajanjem.

Ja to ne shvatam tako,Duh Sveti se ne pretvara u duha satanskog i obrnuto.Duh Sveti je Duh Sveti a duh satanski duh satanski.
Pokajanjem se duša èisti od grijeha i od duha satanskog koji u njoj prebiva jer Duh Sveti ne ulazi u neèistu dušu.
Duh Satanski je nastao po Božijoj volji zbog Luciferove pobune protiv Boga i njegovog grijeha gordosti koji je htio da bude viši od samog Boga, a on je bio najveæi i najsvjetliji meðu anðelima i ostali anðeli koji su bili uz njega otpali su od Boga i dobili taj duh.Ali duh satanski je takav kakav jeste tj. odreðen je i on sam pojavljuje se u raznim oblicima kada djeluje na ljude,ali od njega ne može nikad postati Duh Sveti i obrnuto,od Duha Svetog ne može nastati duh satanski.
I jedan i drugi duh djeluju na ljude uporedo.Ali èovjek ima slobodnu volju da se odluèi izmeðu njih.Znaèi èovjek se odluèuje za neku silu koja æe djelovati u njemu ili priziva dejstvo Svetog duha molitvom ili na neki drugi naèin ako je pod dejstvom zle sile,ali to prizivanje koje se naziva pokajanje mora biti u potpunosti iskreno i jednodušno jer Bog se ne može prevariti ali jednu sila se ne može pretvoriti u drugu,to je samo privid.Duh satanski æe postojati kao takav sve do vremena strašnog suda

Volio si nekog,ljubav je prestala a poèeo si da ga mrziš iz nekog razloga,ali ta mržnja je tvoja odluka i nije moralo do nje da doðe bez obzira na razlog, a ona nije nastala iz ljubavi.A ravnodušnost prema nekome može takoðe biti pod uticajem zlog duha,znak otupjelosti
Kažeš:ako ga nisi voleo nemaš nikakvo oseæanje prema njemu, a ne mrziš ga
Prema svakom imamo nekakva osjeæanja ako ga dobro poznajemo,jedino ako nekog ne poznajemo dobro možemo biti ravnodušni prema njemu,ili ako smo otupjeli a to je opet zbog grijeha.


-----------------
"Kažu da je svako svoje sreæe kovaè,samo što sudbina daje jednom i èekiæ i usijano gvožðe a drugi ga mora kovati èesto hladno a èesto i golom pesnicom"- filozof Božidar Kneževiæ.
lion_heart #38

Odgovori: 730


09. Apr 2012. 09:30:53


Logoraši koji? Preživeli? Zar nisu mogli reæi da im je Bog darovao da prežive sve to i saèuvaju glavu na ramenima? Mislim da govoriš o Jevrejima i njihovim iskazima i njihovom moænom lobiju koji ih šire. Hrišæani oèvrsnu u svojoj veri u teškim situacijama, što ih više muèiš sve su odaniji Bogu i sve su mu verniji i niko ga se ni u ludilu ne odrièe, jer znaju da iz te patnje odlaze u veèni život. Ti kaži da nas je Isus sve izmanipulisao i mi æemo to i prihvatiti, pa neka svi manipulišu kao što je On manipulisao i nama æe onda biti lepo.
Mnogi ti logoraši su izbegli smrt za dlaku, eto mogu pomisliti da ih je i Bog spasio.
Kada govorimo o Jevrejima. Oni su tražili da se razapne jedan, naš Isus, naš mesija i time su hteli uništiti našu veru u Njega i Oca koji ga je poslao. Jedan je i razapet po njihovoj želji i umro je za sve nas, da bi iza toga ustao iz mrtvih i utvrdio našu veru.


Tweety, hvala ti sto si mi otvorio oci. Iako sam hriscanin, sada si mi zgadio hriscanstvo!

Nikad necu razumeti zasto se neki ljudi, koji imaju predispozicije da budu uceni, izaberu salabajzerstvo, kvazi nauku i kvazi veru. Jednostavno ne razumem zasto im je potreban prostor za mutljavinu, kao da ti ljudi nisu culi za najosnovniji princip koji je jaci od svih dogmi covecanstva, a to je Occamov brijac. Cak i stare narodne mudrosti koriste to, pa stvarno mi nije jasno...

Ne razumem sta imas protiv amera, izuzetno su mocna i organizovana nacija, za 150 godina izgradili su tradiciju na koju se zavideti moze... Sto se propagande tice, ti imas skoro istu aparaturu, jos si i nekom mrznjom zarazen, iako pokusavas da sakrijes.

Licno mislim da si stetocina i za ovaj forum, i za nase drustvo. To je misljenje na koje imam pravo. Ja te ne mrzim, no zalim. ipak, ne nameravam ti vise otvarati oci. Pokusat cu svoditi komunikaciju sa tobom na minimalu...

Za kraj, jedan citat:
medju obrazovanim svetom nema vise puno poklonika ravne Zemlje.
/Stephen Hawking/

-----------------
U ljubavi nema ponosa, samo dostojanstva!
Tweetily #39

Odgovori: 2586


09. Apr 2012. 14:05:56
Prijatelju,

ja nisam Ockhamov nego Božiji.
Šta je Ockham rekao u cvetu svoje mudrosti dok je ždrao prstima, a moje stado se služilo priborom za jelo?
Entia non sunt multiplicanda praeter necessitatem
I èemu potreba za latinskim? Engleski mu nije bio dovoljno dobar ili ga niko nije slušao, ili je želeo i sam širiti sopstvenu dogmu?
Ako prevedemo iskazano to bi zvuèalo:
Entitete ne treba nepotrebno umnožavati.
Lepo, a onda su se pojavili tumaèi da nam otvore oèi kako entitet ustvari èine bit ili suština, pojam šta li veæ... da bi u današnjem vremenu malo ko više i zna filozofsko znaèenje te reèi jer je politièko preuzelo primat.
Prva stvar, kako on uopšte odreðuje šta je potrebno, a šta nepotrebno umnožavanje? Na osnovu toga što je ono jednostavnije njemu dovoljno? Možda nije dovoljno pametan da može savladati ono manje jednostavno, ili bira liniju manjeg otpora?
I srž se svodi na to da uvek treba uzeti najjednostavnije rešenje... zašto onda ti kao poštovalac Ockhama ne prihvatiš da je Bog najjednostavnije rešenje i kompletno objašnjenje za sve, ali bukvalno sve?
Zašto vršiš nepotrebna umnožavanja tupeæi o nekakvim naukama, kada je sve savršeno jednostavno - Bog?
Možda zato što je tvoj kapacitet veæi od Ockhamovog?
Njegov metod se koristi u filozofiji samo kada se zbuniš ili si umoran a nužda te tera da moraš dalje, onda pokušavaš da pojednostavljuješ stvari ne bi li iznašao neko rešenje. Inaèe manje više svako dete prirodno primeni bar jednom u životu taj njegov metod, verovao ili ne. Samo ga iskroji sebi i to bez da je ikada èulo za filozofa ili filozofiju.
Lada normalan èovek nešto posmatra on pokušava iznaæi sva moguæa rešenja, a zatim ne bira najjednostavnije veæ najadekvatnije ili najprihvatljivije za status u kome se nalazi.
Mnogo je logike i u samom Ockhamovom metodu, meðutim možda se ne koristi pametno. Taèno je da je sve nastajalo od jednostavnijih stvari, meðutim postavlja se pitanje koliko je ta jednostavna stvar ili poèetak ustvari složen. Poèetak svega je Sveti Duh, a mi smo u stanju samo da ga prepoznamo, nikako da ga definišemo, a Sveti Duh je osnova svega što je postalo.
Ako ti kažem da je to ljubav, ti pokušaj razmisliti o sledeæem. Kada kreneš u razvitak neèega, naravno nauèni, da li je ljubav ta koja te vodi u tu avanturu? Da li voliš ono što radiš u tom sluèaju? A ti sumnjaš u verodostojnost Duha Svetog.

Protiv Amera nemam ništa, ali izgleda da oni imaju protiv mene i svih drugih ljudi koji razmišljaju svojom glavom, a ne slede njihove zavrzlame i njihovu dogmu. Mrrze komunizam koji iznad svega izdiže obrazovanje i èini ga dostupno svakome. Zašto? Zato što sa uèenima ili obrazovanima neæe lako moæi da manipulišu.
Jesam im slièan, samo mene stvoriše komunjare, ti bi rekao možda kao protivotrov, ali bit je u tome da su me stvorili za život, èisto da bih preživeo, a uz to preživeæe i njihova ideja kako-tako. Vidiš Damjan i ja bi vrlo brzo prihvatili sve te stvari u komunizmu, èak i da trošimo prema osnovnim potrebama jer imamo hrišæansko nasleðe u sebi, ljubav prema drugima, oseæaj da nismo sami na ovom svetu i da nismo gazde, da nismo samo svoji veæ i Božiji. Srž je meðutim u tome da nam se vera mora ostaviti da bi to funkcionisalo.
Za razliku od Amera ja ne manipulišem zarad profita, niti radim na bilo èiju štetu. Da li si svestan koliko su nas oštetili što su bojeve glave punili osiromašenim uranijumom? Da li znaš koliko ljudi strada u Srbiji i BiH zbog toga svakodnevno? Ko su oni da izigravaju mirovnjake i seju goru smrt nego što bi bila da se nisu ni pojavili. Da ih nema pobedio bi jaèi i to je zakon prirode, a jaèi je onaj ko je Bogu istinit, a ne onaj ko ima silu na sebi, jer um caruje a snaga klade valja.
Da li sam zaražen mržnjom ne znam, ja lièno to ne oseæam tako, ali da ljubim pravdu mislim da je oèigledno.
Kategorisanje štetoèina na forumu ti je gušenje demokratije verovao ili ne, jer svako ima pravo glasa. Što se društva tièe tu si potpuno u pravu, prava sam štetoèina pljaèkaškom poretku i to samo zato što govorim istinu. A u društvu tom našem vlada ili gospodari licemerje.

U ljubavi nema ni dostojanstva za tvoju informaciju, osim ako ti ga ljubav sama ne pruži, ne bih da kažem uzvrati. Isto važi i za ponos, možeš ga dobiti onda kada ti ga ljubav udahne, samo je pitanje da li æe se to ikada dogoditi. Jer ne uèe nas da budemo ponosni... Kada voliš onda si ponizan i onda puziš i ništa ti nije važno, èak ni da ti je ljubav uzvraæena... meðutim ako ti se ne uzvrati ubrzo sveneš. Još jedan dokaz da nas Bog sve voli, jer smo živi duhom i nismo svenuli i neæeš naæi Hrišæanina koji je svenuo, veæ samo onog koji je èvrst u svojoj veri.

Za kraj, jedan citat:
medju obrazovanim svetom nema vise puno poklonika ravne Zemlje.
/Stephen Hawking/

Šta ti misliš da li je bog poklonik ravne ili okrugle-loptaste Zemlje?

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
PLAVAlagunaNo1 #40

Odgovori: 1567


09. Apr 2012. 15:26:14







-----------------
I’m Sexy And I Know It



"Zene mogu samo da preteraju u jednoj stvari-u svojoj zenstvenosti!"
YSL



http://www.youtube.com/watch?v=GwTociOoiIA
Strana : Prethodna 1 2 [3]

Nemate dovoljno prava da odgovorite na ovom forumu.


Podelite Ovu Stranicu:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Učitavanje stranice trajalo: 0.0223780 sek.| Članovi online - 5 | Gosti online: - 1136 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Mogucnosti | RSS Novosti | Kontakt | Uspesna Ljubavna Muvanja | Uslovi Koriscenja Sajta | Polisa Privatnosti
Extreme eXTReMe Tracker