Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Langues :
:: Page principale
:: S'enregistrer
:: Recherche avancée
:: Forum
:: Chat
:: Blogs
:: Articles
:: FAQ
:: Subscription
:: Links
:: Statistiques
:: Membership


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Forum
Forum :: Search by forum :: Forum Options :: Forum`s Top

KAYAH #1

Posts: 8528


10. Jui 2011. 09:21:19
SRBIJA - turistièke destinacije

Ne moramo putovati "tamo daleko" da bismo se odmorili i videli nešto novo. Ne moramo planirati dvonedeljne odmore, pakovati velike kofere... Srbija pruža mnogo moguænosti da provedemo odmor, ili jedan vikend ili èak jedan dan na nekom od mesta koja još nismo posetili.
Lepo je i korisno upoznati tudju kulturu i istoriju, ali koliko poznajete svoju?
KAYAH #2

Posts: 8528


10. Jui 2011. 09:30:50
Jezero Oèaga - 45km od Beograda, ka Lazarevcu

Jezero je veštaèko, napravljeno u jednom od iskopa Basena Kolubara.
Na pola sata lagane vožnje Ibarskom magistralom od Beograda ka Lazarevcu, odmah na raskrsnici kod dve benzinske pumpe. Samo mala bela tabla sa diskretnim natpisom "Oèaga" ukazuje da ste na pravom mestu.
Pored èistog jezera, površine za odmor su pod travom, postoji sportski teren za mali fudbal, na samom jezeru skakaonice. Izuzetno je èisto i dobro održavano. Tuševi, naravno, postoje i u funkciji su.
Ulaz je besplatan, parking obezbedjen, idealno mesto za 1-dnevni odmor.





KAYAH #3

Posts: 8528


10. Jui 2011. 09:43:12
Banja Ljig

Još malo južnije Ibarskom magistralom, na 80km od Beograda, nalazi se Banja Ljig. Varošica koja ni po èemu ne deluje reprezentativno, smeštena podno Rajca i Valjevskih planina, krije velike moguænosti za odmor. Hotel Ljig ima odliène fizioterapeute, raspolažu spravama za vežbanje, a bazen je posebna prièa.
I zatvoreni i otvoreni bazen se pune termalnom vodom èija je prirodna temperatura 28*C. Ponedeljkom je ulaz na bazen besplatan, a ostalim danima se plaæa, ali su cene niže nego u Beogradu. Idealno mesto za 1-dnevni ili vikend-odmor. Ako vas put nanese ovuda, zaustavite auto, svratite na bazen i osvežite se. Bolji odmor u toku putovanja vam ne treba.


okisha #4

Posts: 5447


13. Jui 2011. 01:14:57
Srebrno jezero

Srebrno jezero je jedno od najpoznatijih turistièkih izletišta u Srbiji. Ima pešèane plaže, hotel i kamp pored jezera. Jezero je zapravo reèni rukavac Dunava na 2 km od Velikog Gradišta. Zahvaljujuæi blizini Beograda (129 km) i ostalih gradova širom Srbije postalo je veoma popularno za turiste i ribolovce. Dugaèko je 14 km, proseène širine oko 300 m, dubine i do 3 m.

Bogato je svim vrstama slatkovodne ribe: som, smuð, šaran, amur, tolstolobik… Uslovi za sportove na vodi su odlièni. U popodnevnim satima, kada sunce poðe na poèinak iza Karpata, milioni iskrica èine da ima srebrni odsjaj, pa je po tome dobilo ime Srebrno.

Zahvaljujuæi snažnim pumpama, u jezeru je nivo vode stalno niži od Dunava i obezbeðuje dotok sveže vode. Na svom podzemnom putu voda se filtrira kroz brojne pešèane dine, što omoguæuje da voda bude besprekorno èista i bistra. Hladovina bagremove šume i dobra klima, èine da boravak na jezeru ostane za pamæenje.




-----------------

. "Sta ce meni tamo jedan mesec.Meni treba ovde jedna zemlja.".
KAYAH #5

Posts: 8528


13. Jui 2011. 09:33:25
Belocrkvanska jezera

Bela Crkva se nalazi u Južnom Banatu, sto kilometara istoèno od Beograda. Uz sam grad smeštena su i Belocrkvanska jezera: Glavno, Vraèevgajsko, Šaransko, Šljunkara... koja predstavljaju jedinstvenu turistièku ponudu u Vojvodini. Jezera su nastala iskopavanjem šljunka, pa je voda prozirno zelena, a plaže šljunkovite i pešèane. Na Glavnom jezeru plaža je delom betonirana, dok je na ostalim jezerima potpuno prirodna. Kupanje je moguæe i na rekama Neri i Karašu, a vodotokovi Dunava i kanala Dunav-Tisa-Dunav upotpunjuju ovaj jedinstveni prirodni ambijent. Za goste kojima kupanje nije jedina razonoda, u saradnji sa lokalnim vodièima organizuju se izleti u okolini Bele Crkve. Lov na visoku divljaè organizuje se u Deliblatskoj pešèari, a ribolov sa obale i iz èamca kanalu D-T-D i Dunavu, kao i na jezerima (Šaransko jezero nije urbanizovano i predstavlja mali ribolovaèki raj).



Šljunkarsko jezero - ribarska oaza
KAYAH #6

Posts: 8528


13. Jui 2011. 09:56:00
Kraljevo -Magliè - veseli spust na Ibru


Poslednjih 21 godinu organizuje se Veseli spust - splavarenje Ibrom od drevnog grada Magliè do Kraljeva, jednodnevna sportsko-zabavna manifestacija. Timovi se takmièe na splavovima koje su sami pravili, ima tu svakakvih modela: od drveta, plastike, gume, èamaca prepravljanih u splavove... Splavarenje po brzacima Ibra, prelep pejzaž Ibarske klisure od srednjevekovnog grada Maglièa, preko Bogutovaèke banje, Mataruške banje do Kraljeva, adrenalin raftinga, zabava i druženje takmièarskih timova - jednostavno je nešto šte morate sebi da priuštite makar jednom.
Do ove godine, Veseli spust se održavao poslednje nedelje u junu ili prve u julu. Od ove godine, održavaæe se poslednje subote u junu ili prve u julu. što ostavlja dovoljno vremena da se nakon takmièarskog dana upozna Kraljevo i njegova okolina, Magliè, istorija grada, Dolina Jorgovana, obidju manastiri Žièa, Studenica...

Veseli spust

Stari grad Magliè
okisha #7

Posts: 5447


13. Jui 2011. 23:41:12
Paliæ

Palic se nalazi na severu Srbije, 8 km istocno od Subotice, 20 km od granicnog prelaza Horgoš, odnosno 19 km od Kelebije i 170 km od Beograda. Do Palica se dolazi auto-putem E-75 i železnicom, pravcem Beograd - Subotica. Nadmorska visina jezera Palic je 102 m.



Palic pruža izuzetne mogucnosti za sport i rekreaciju. Jezero je u obliku nepravilne elipse i da bi se obišlo treba pešaciti 17 km. Na obali jezera postoje uredena kupališta. "Ženski štrand" je slikovito secesijsko zdanje koje ukazuje na izvorište ideje u narodnom graditeljstvu-sojenice nad vodom. Turisti se na jezeru mogu baviti veslanjem, jedrilicarstvom i ribolovom, a u okolini jezera su lovišta.

Na Palicu postoje fudbalski, odbojkaški i košarkaški tereni, atletska staza, decije igralište, otvoreni i zatvoreni bazeni. Narocito su atraktivni teniski tereni teniskog kluba "Palic", koji je osnovan još 1884. godine.

Gosti Palica u mogucnosti su da svoj boravak upotpune obilaskom Subotice, grada atraktivne arhitekture, jezera Ludaš-zašticenog prirodnog dobra, "Selevenjskih pustara"-botanicke bašte u prirodi sa zbirkom raznovrsnih cvetova, ergela u Zobnatici i Kelebiji, farme nojeva, salaša, vinograda i vocnjaka.


-----------------

. "Sta ce meni tamo jedan mesec.Meni treba ovde jedna zemlja.".
KAYAH #8

Posts: 8528


17. Jui 2011. 09:35:43
Rajac

Rajac se nalazi na planini Suvobor, 100 km od Beograda, a 12 km od Ljiga. Nadmorska visina Rajca kreæe se od 600 do 849 m. Stari putopisci su ovu planinu, zbog prostranstva protkanog šumarcima i cvetnim livadama, nazvali „rajem na zemlji“, pa je tako i dobila ime.

Rajac pruža uslove za razlièite vidove turizma, pre svega sportsko-rekreativni, manifestacioni i seoski turizam. Podneblje Suvoborskog Rajca ima odlike blaže subalpske, kontinentalne klime, zbog èega dolazi do izražaja njena zdravstveno-rekreativna komponenta. Stimulativno dejstvo klime omoguæava i pogoduje leèenju bolesti pluæa i disajnih puteva, neurovegetativnih poremeæaja i oporavak, revitalizaciju i jaèanje èitavog organizma.

Na podruèju Rajca postoji više peæina i jama, a najznaèajnija je Rajaèka peæina. Ukupna dužina kanala Rajaèke peæine je 286 m, dok je glavni kanal dug 106 m. Na pojedinim mestima kanali se raèvaju ili proširuju u dvorane. Velika dvorana ima dužinu od oko 30 m, širinu od 7 do 10 m, a maksimalnu visinu od 15 m. Kroz pojedine delove peæine teèe vodotok gradeæi vodopade i jezerca. Iza samog vrha Rajca, gde se može doæi ili pešice ili nekim izdržljivim terenskim vozilom, možete uživati u najlepšem pogledu na Srbiju: na ovom delu planina kao da je odseèena, strma litica se vertikalno spušta do samog podnožja planine. U litici se nalazi još u prastaro vreme postavljenja velika alka za vezivanje brodova - jedan od malobrojnih dokaza dokle se prostiralo Panonsko more. Osim ovog saèuvanog istorijskog dokaza, na Rajcu nije nikakvo iznenadjenje ako naidjete na starorimske bodeže, kopèe, ostatke ili èak èitave vrèeve i druge predmete iz tog perioda. Pogled na Srbiju odavde je neprocenjiv. Od Loznice, Obrenovca, Beograda, Fruške gore do Banata - sve je neprekinuta slika koja ostavlja bez daha svakoga.


Preovlaðuju šume bukve, hrasta, breze, jasena, cera a u najvišoj zoni se nalaze èetinari, jela i bor, dok se od životinjskih vrsta može naiæi na fazane, srndaæe, lisice, divlje svinje, zeèeve, grlice… Zimi (krajem januara ili najkasnije do polovine februara) se održava tradicionalna manifestacija takmièarskog karaktera "Rajaèka lisica" za sve ljubitelje lova.Na Rajcu se nalazi i Izviðaèki centar Saveza izviðaèa Srbije. Za sve ljubitelje paraglajdinga, sa padina Rajca obavljaju se spustovi i preleti, jer Rajac ima takav položaj da vetrovi pogoduju ovom sportu.

U Prvom svetskom ratu na Suvoboru je voðena èuvena Kolubarska bitka. Tu se nalaze „Spomenik 1300 kaplara“ i Spomen èesma podignuta palim vojnicima iz Prvog svetskog rata, kao i nekoliko spomenika posveæenih palim žrtvama u Drugom svetskom ratu. U Struganiku možete posetiti kuæu èuvenog vojvode Mišiæ Živojina, velikog vojskovoðe iz Prvog svetskog rata.

Od 1965. godine, svake prve nedelje posle Petrovdana, održava se manifestacija „Kosidba na Rajcu“, koja predstavlja simbolièan i sveèan završetak košenja planinske trave. Vremenom je ona postala smotra tradicionalnih izvornih sadržaja u èast kosidbe i seoskih moba. Na manifestaciji se prikazuje ceo obièaj poèev od okupljanja kosaca, trubaèa, zdravièara, vodonoša, odlaska na kosidbu, do kosaèkog ruèka i završetka košenja. Kosci se takmièe u narodnoj nošnji, sa slamenim šeširima i izvezenom, šarenom torbom na ramenu. Najbolji od njih proglašava se pobednikom – ðidijom i dobija zlatnu kosu.

Paraglajding

Kosidba na Rajcu


Pogled sa Rajca - Srbija kao na dlanu
JOANA021 #9

Posts: 1568


19. Oct 2013. 13:34:26


slucajno duplirah temu ..nastavimo dalje ...Bilo bi lepo cuti licna iskustva ...ne samo copy-paste

-----------------
Kada gubis, nemoj izgubiti pouku koju mozes iz toga izvuci
okisha #10

Posts: 5447


21. Oct 2013. 13:45:55
Soko banja- Ozren




Ozren je planina iznad Sokobanje èiji je vrh na 1118 m nadmorske visine. Put od Sokobanje do Ozrena je dug oko 5 km. Na ovoj planini smeštene su dve bolnice. Jedna za pluæne bolesti zbog nadmorske visine i borovih šuma, a druga je za leèenje oènih bolesti, zbog obilja zelenila i povoljne ruže vetrova (stujanje i mešanje više vazdušnih struja) koja pogoduje ovoj vrsti leèenja.

U blizini je i vodopad Ripaljka - najviši vodopad u Srbiji i prvi spomenik koji je zaštitila država zakonom iz 1948. godine. Vodopad Ripaljka je najviši vodopad u JI Srbiji, visok 11 metara.



-----------------

. "Sta ce meni tamo jedan mesec.Meni treba ovde jedna zemlja.".
ritabos #11
Posts: 4


13. Nov 2018. 11:59:31
Tourist Destination

There are various tourist places all over the world. So it is quite difficult to decide one to visit. Here get the list of best international holiday packages that provide the best packages.

You haven`t enough privilegies to reply in this forum.


Share this link:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Page générée en 0.0185821 sec.| Membres en ligne: - 5 | Invités en ligne: - 841 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Features | RSS News Feeds | Commentaires | Testimonials | Terms Of Use | Privacy Statement
Extreme eXTReMe Tracker