Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Jezici :
:: Početna
:: Registracija
:: Pretraga
:: Forum
:: Chat
:: Blogovi
:: Clanak
:: POMOĆ
:: Prijava za nove profile
:: Linkovi
:: Statistika
:: Tipovi Članstva


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Forum
Forum :: Traži po forumu :: Forum Podesavanja :: Top Foruma

2. Zabava, kultura, umetnost > Astrologija, metafizika, magija, religija, snovi > Sta mislite, da li ima zivota na drugim planetama?

Strana : [1] 2 Sledeća
Slavonac1989 #1
Odgovori: 10


30. Sep 2010. 13:52:00
Sta mislite, da li ima zivota na drugim planetama?

Zanima me sta vi mislite o ovome? da li postoji zivot na drugoj planeti? Ja mislim da bi bilo nemoguce da smo jedini u celoj galaksiji. Mora jos na nekoj planeti da postoji zivot. Skoro je otkrivena nova planeta slicna zemlji na kojoj kazu da je moguce da ima zivota
Slavonac1989 #2
Odgovori: 10


30. Sep 2010. 14:06:49
Otkrivena nova planeta slicna zemlji

Magazin "Astronomija i astrofizika" objavio je pismo astronoma koji su uèestvovali u istraživanju, u kojem se navodi da planeta nije direktno opažena, jer je zaklonjena crvenom zvezdom Glis 581 (Gliese) oko koje orbitira.

Kako se navodi u pismu, merenjima je ipak utvrðeno da planeta ne bi trebalo da je mnogo veæa od Zemlje.

"To je prva takva planeta koja je istovremeno ispunjena stenama sa vodom a u delovima planete koji su bliže zvezdi voda bi mogla da bude u teènom stanju", izjavio je jedan od nauènika Stefan Udri (Stephane Udry) iz observatorijskog centra u Ženevi.

Kazao je da se pretpostavlja da je temperatura na novootkrivenoj planeti izmeðu nule i 40 stepeni Celzijusa, što znaèi da bi pri takvim uslovima voda mogla da postoji i u teènom stanju.

Veæina od oko 200 poznatih planeta koje su do sada uoèene van Sunèevog sistema su u stvari velike lopte ispunjene gasom, slièno Jupiteru.

"Preènik ove planete ne bi trebalo da bude veæi od 1,5 puta od Zemljinog, a na osnovu modela zakljuèujemo da je planeta ili stenovita kao Zemlja, ili prekrivena okeanima", kazao je Udri.

Nauènik Ksavijer Delfons iz Univerziteta Grenobl u Francuskoj izjavio je povodom otkriæa da æe ova nova planeta sigurno biti u centru pažnje buduæih nauènih istraživanja koja su usmerena na pronalazak moguænosti za vazemaljski život.

Zvezda Glis 581 jedna je od 100 koje su najbliže Zemlji. Nalazi se "samo" 20,5 svetlosnih godina od Zemlje u sazvežðu Vage.

Jedna svetlosna godina je udaljenost od oko nešto više od devet i po biliona kilometara, odnosno 63.240 astronomskih jedinica. To je razdaljina koju svetlost, ili neki drugi elektromagnetni zrak, preðe u vakuumu za godinu dana.

Slavonac1989 #3
Odgovori: 10


30. Sep 2010. 14:13:07
NASA’s Kepler Discovers 5 New Planets (2010)

http://www.youtube.com/watch?v=Kh8oTOgL3qU
belarada #4

Odgovori: 24731


21. Sep 2011. 12:25:25
Da li smo sami ...



-----------------
Love Profusion ...
Nefertiti_ #5

Odgovori: 82


02. Okt 2011. 16:11:38
Ma, ima života...

...ali nema Ljubavnog sastanka...
Ebeš onda takav život...



-----------------
U svetu ludih, biti nenormalan je kompliment!
DorijanGrej #6
Odgovori: 2


02. Okt 2011. 17:27:47
Da li ima života na drugim planetama...

a jeste li Vi sigurni da ima života na ovoj planeti...jeste li to videli ili ste samo èuli...
labudvo #7
Odgovori: 8


15. Okt 2011. 23:07:17
na drugim sajtovima ce biti, ovde vise ne posto je rukovodstvo smrdljivo

zaliv.co dodjite na normalan sajt, sajt na kome vam niko nece citati vase privatne poruke i spopadati vas kao moderator.
Ovde je Danilovic administrator a svi koji su duze znaju ko je i sta je on, ne postoji Mladja!
Vec samo jedan pacenik koji istrisa svoje frustracije nad drugima, ovde ima bar 200 svijih nikova sa koima se loguje i zeza ljude!
zaliv . co obecavamo samo sve normalno
CatchMeIfYouCan #8

Odgovori: 127


05. Nov 2011. 00:11:47
Ima sigurno

Zasto bismo mi bili jedini na ovom svemiru?
Kulture Maja i Inke su bile puno naprednije od nas, odakle li su samo oni dosli???

-----------------
Out of sight.....out of mind
Millllla #9

Odgovori: 323


07. Feb 2012. 14:22:36


Ne verujem, da postoji do sada bi veæ znali.

-----------------
***Be you, be now!***
Tweetily #10

Odgovori: 2586


07. Feb 2012. 14:32:11
to je zanimljivo pitanje

po logici stvari bi trebali mi biti jedini oblik života, meðutim po verovatnoæi zbog velièine toga što nas okružuje, odnosno toga gde mi spadamo, morala bi postojati bar jedna planeta sa identiènim uslovima koji omoguæavaju neki oblik života.
Naš zadatak ustvari jeste da mi polako naselimo celokupan taj sistem, ali mi se još uvek bijemo izmeðu sebe za resurse koji su na Zemlji, kao i za moæ.
Zanimljivo bi bilo da pronaðemo identiènu planetu Zemlji, a da na njoj nema života... mada koliko je moguæe da nema života tamo gde postoji voda u teènom stanju?
Kada razmišljate ili slušate prièe o vanzemaljcima, stavite se u njihov položaj. Dakle vi ste njim austvari vanplanetarci i šta bi bilo kad bi vi njih otkrili i stigli do njihove planete... Tada lako shvatite da su sve postojeæe prièe o vanzemaljcima izmišljotina.
Druga stvar, sigurno je da nema života u Sunèevom sistemu osim na Zemlji, tako da i kad bi nas otkrili neki drugi oblici života, oni ne bi odmah mogli doæi veæ bi pokušali uspostaviti komunikaciju na neki naèin. A sve to jako dugo putuje zbog prostranstva u kome se nalazi. Velika je verovatnoæa da bi se sprijateljili i zajedno pokušali da savladamo razdaljinu, a ne da bi ušli u rat... mada gladnih i željnih krvi nikada nije nedostajalo.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
lion_heart #11

Odgovori: 730


07. Feb 2012. 19:08:20


naprotiv gornjem postu ja bi rekao da po logici stvari zivot bi trebao da buja svugde, medjutim to nije slucaj.
jos nijedan signal iz svemira nismo otkrili koji bi bio znak neke inteligencije. znaci napredne civilizacije ili koriste neku drugu vrste komunikacije od elektromagnetnih talasa, ili ih nema.
za sada ne znamo nista o tome.
svemir je ogroman a nasi instrumenti se usavrsavaju konstantno, ostaje samo da se nadamo da cemo otkriti inteligenciju.

nazalost istrazivanja na Marsu jos uvek nisu doneli zeljene rezultate, ni dalje ne znam ima li ili nema zivota na Marsu. sad se nadamo da cemo neki zivot otkriti na Evropi, ali ko nam garantuje?


-----------------
U ljubavi nema ponosa, samo dostojanstva!
Tweetily #12

Odgovori: 2586


07. Feb 2012. 20:07:39
Razlièita polazišta, razlièiti stavovi, i to je lepo, razbija monotoniju



Po našim nauènim saznanjima, život nije moguæ bez vode, tako da mesta gde nema vode ne treba u prvi mah ni istraživati. Problem sa Marsom i sliènim ciljevima jeste što neko na konto toga izvlaèi ogroman novac koji trpa u sopstvene džepove. Kapitalizam dalje od novca neæe stiæi u tim istraživanjima, oni æe iæi na novèanu eksploataciju Zemlje u cilju svemirskih istraživanja.
Meðutim lepo je što manje više svako može sebi priuštiti teleskop, a i ostale naprave i igrati se. Problem æe nastati ako otkrije nešto i to pokuša objaviti, jer to nije u interesu moænih. Jer ako je neko sa š tehnologijom otkrio život, a oni nisu sa prvoklasnom, to znaèi da su prevaranti...
Kao što se kontroliše tehnološki razvoj, tako se kontrolišu i svemirska istraživanja.
Ako posmatramo resursno, mi bi morali nastaniti bar jedno mesto u svemiru dok još imamo nafte. Alternativna goriva postoje, meðutim pitanje koliko su primenjiva. I Teslin sistem besplatne struje je vezan samo za Zemlju, ne može se širiti. Bilo bi dobro ako ga je moguæe primeniti na bilo kojoj planeti, jer to znaèi da ta planeta automatski ima struju,a to ujedno znaèi da je Tesla nauènik iznad svih dosadašnjih, jer takvo otkriæe otvara široke moguænosti raseljavanja. U biti mi æemo prvo crpiti resurse sa drugih planeta, pa tek onda razmišljati o naseljavanju i neæe sve biti naseljavane. Osnovni problem je temperatura.

Što se signala tièe, ukoliko ga i otkriju neæe ti to reæi jer onda gube sopstvenu prednost. Na ovom svetu vlada pohlepa, a ne humanost.
E sad, ono što mi religiozni znamo, to je da nema nigde života osim na Zemlji, ali nama se ne veruje. Zemlja je po tom pitanju centar Svemira. Stvar je u tome da nauka ne prihvata više biæe koje je stvorilo svet i iz tog razloga s punim pravom postavlja tezu o moguæem životu na drugom mestu u Svemiru.
A šta mislite ako je Bog još mali, i na primer ide u školu, a ovaj Svemir mu je neka maketa, rad iz nekog tehnièkog predmeta, ili ko zna èega... i s obzirom koliko sranja pravimo... ko zna možda nas Njegov ocenjivaè baci u kantu... umesto da svi zapnemo i da pomognemo Bogu, jer mi dobijamo život, a on sigurno neku nagradu, makar i onu liène prirode.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
lion_heart #13

Odgovori: 730


07. Feb 2012. 22:58:49
T.

svemirska istrazivanja trenutno ne donose korist, no tih 5 milijardi godina sto je rpeostalo od zivota naseg Sunca, polako prolaze, jednom cemo morati prevaliti ogroman skok u prostor ili drugi svemir da bi spasili covecanstvo. vreme je poceti.
istrazivanja, kako svemirska, tako i bilo koja se finansiraju od strane vlada jer donose indirektan profit, stimulisu razvoj obrazovanja i ostajanje strucnjaka u zemljik, kao i podsticu ekonomiju. zato su megaprojetki uvek rado vidjeni u svakoj drzavi.


-----------------
U ljubavi nema ponosa, samo dostojanstva!
PLAVAlagunaNo1 #14

Odgovori: 1567


10. Feb 2012. 15:29:50


Naravno da ima!

-----------------
I’m Sexy And I Know It



"Zene mogu samo da preteraju u jednoj stvari-u svojoj zenstvenosti!"
YSL



http://www.youtube.com/watch?v=GwTociOoiIA
Matea76 #15
Odgovori: 111


22. Feb 2012. 14:22:06
da li ima zivota na drugim planetama?

Nema.......
Proverila ja
Strana : [1] 2 Sledeća

Nemate dovoljno prava da odgovorite na ovom forumu.


Podelite Ovu Stranicu:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Učitavanje stranice trajalo: 0.0216470 sek.| Članovi online - 2 | Gosti online: - 664 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Mogucnosti | RSS Novosti | Kontakt | Uspesna Ljubavna Muvanja | Uslovi Koriscenja Sajta | Polisa Privatnosti
Extreme eXTReMe Tracker