Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Jezici :
:: Početna
:: Registracija
:: Pretraga
:: Forum
:: Chat
:: Blogovi
:: Clanak
:: POMOĆ
:: Prijava za nove profile
:: Linkovi
:: Statistika
:: Tipovi Članstva


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Forum
Forum :: Traži po forumu :: Forum Podesavanja :: Top Foruma

4. Sex > Gay, Lesbian ... > Šta bi bilo od ovog sveta da je Adam bio gay?

Strana : [1] 2 3 4 . . . 16 Sledeća
stepski_vuk #1

Odgovori: 535


05. Feb 2012. 18:18:00
Šta bi bilo od ovog sveta da je Adam bio gay?



-----------------
Vuk se nalazi u svakom od nas
i nije teško doæi do njega...

_______________________
Millllla #2

Odgovori: 323


05. Feb 2012. 18:21:30


Ne bi postojao svet-logièno.

-----------------
***Be you, be now!***
Tweetily #3

Odgovori: 2586


05. Feb 2012. 19:48:59
Robinson Kruso i Petko...

Adam je bio sam, a seksualno opredeljenje mu je odredila Eva, koja bi stvorena po njegovoj molbi.
Meðutim... kada se prièa ta prièa iz Veronauke, uvek se pojavi bar jedno dete koje sledeæi zdravu logiku upita ko je rodio Kainovu ženu...
Iz atoga sledi molba uèitelja roditeljima da se dete ispisše sa njegovog predmeta i prebaci na Graðansko.
Hmmm... prièa o Adamu i Evi nije ono što se iznosi kao predanje, jer nema logièku nit u sebi. To znaèi da je nešto drugo, a još uvek zvanièno ta mit nije razrešena. Opet to nas ne sputava da pustimo mašti na volju, pa kažemo da je prièa o Adamu i Evi, ustvari prièa o postanju duše, jer sve se svodi nekako na ono: jedna duša, a dva tela...

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
lion_heart #4

Odgovori: 730


05. Feb 2012. 20:05:49


To znaèi da je nešto drugo, a još uvek zvanièno ta mit nije razrešena.


eto, a kazes da je Teologija osnova svega.
pretpostavke i razna tumacenja. u nauci toga nema. matematika je temelj svega.

-----------------
U ljubavi nema ponosa, samo dostojanstva!
Tweetily #5

Odgovori: 2586


05. Feb 2012. 20:37:35
vraæamo se na staro...

Pretpostavi da ja možda znam celu odgonetku, kada kažem da je Teologija egzaktna, meðutim pitanje je koliko je Teologija izuèena do sada. Druga stvar u Teologiji se sve zatvara u Bogu i sve poèinje od Boga i bilo šta je definisano u Bogu.
Zašto Teologija zadržava mit? Recimo radi manipulacije.
Hrišæanstvo nije jedina pozitivna religija, ima i drugih, i oni nemaju crkvu, a ta crkva nema svoju dogmu, ali opet i te druge religije imaju svoja sveta mesta, svoje hramove... itd.

I ono najbitnije, filozofija je osnova svega, a religija smao spona izmeðu svih ostalih nauka i filozofije. I nisam ja te stvari tako postavio, veæ su to èinili i mnogi pre mene, kada je filozofija u pitanju, naravno.

Hmmm... ako želiš drži se komunistièke definicije: Religija je opijum za narod.
Nije ona pogrešna u svakom sluèaju.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
lion_heart #6

Odgovori: 730


05. Feb 2012. 21:31:53


ljudsko drustvo trazi ``opijum``.
u svakoj zajednici deluju dve osnovne sile:
1. raslojavanje, odnosno svrstavanje u klase, grupe i sl., radi ostvarivanja specijalizovanih funkcija unutar drustva ali i ostvarivanje kontrole i upravljana nad istim.
2.konvergencija interesovanja zajednice da bi se osecaj pripadanja zajednici jace izrazile.

vera tj. religija je jedno od mogucih sredstava za ostvarivanje ovog pod 2. tu bi pripadale i tradicija, politicka angazovanost, estrada i drugi vidovi spontanih ili manje spontanih akcija koja teze da ``probude`` narodne mase.



-----------------
U ljubavi nema ponosa, samo dostojanstva!
Tweetily #7

Odgovori: 2586


05. Feb 2012. 23:10:23


Ok, ovo drugo razumem, to je u funkciji održanja onog prvog i ta postavka ti stoji.

Meðutim imaš komunizam kao besklasno društvo. Možeš li mi objasniti kako se u njemu projektuje raslojavanje?
Takoðe imaš i Carstvo Božije, kako se u njemu projektuje raslojavanje?

Znam da ne poznaješ materiju hrišæanstva, ali evo ovo pravilo je jedno od najbitnijih u Cartsvu Nebeskom:
Onaj koji je najviši mora služiti svima ispod sebe.
Drugo pravilo ti kaže:
Pred Bogom su svi idealno jednaki.

Otuda se može zakljuèiti da ne postoje klase u tom carstvu, veæ Bog i podanici. Sad je teško onome ko ne poznaje materiju da spozna taj odnos Boga i sluga, tu se ne radi o dva sloja ili dve klase, jer Bog je u svim slugama i time su oni trajno vezani i èine jedno, nikada se ne mogu razdvojiti, èak ni onda kada se sluga na milion moguæih naèina odrekne svog gospodara... Pravilo kaže da se Gospodar nikada neæe odreæi sluge jer Isus nas je nauèio da smo preskupo plaæeni i da smo mnogo vredni, i da nismo za bacanje.

Èak i ako ti kao ti, individua i èovek koji veruje u ljudska dostignuæa i nauku od èoveka stvorenu, ne želiš priznati Boga, Bog se nalazi u tebi i èeka da ga prizoveš. Mi hrišæani to prizivanje nazivamo pokajanjem u najveæem broju sluèajeva.

Nauèno se sada zapitaj šta bi bilo to što se mora nalaziti bukvalno u svim ljudima? Odgovor je više nego lak, a možda æe nauènicima biti teško da ga se sete, dok æe oni neuki jedino za taj odgovor i znati, jer taj odgovor je dat postanjem: Ljubav.
Ljubav živi u svim ljudima i svim živi biæima uopšte i smao je ona konstantna i zauvek æe postojati. Prema tome nauèno shvati da je Bog ustvari Ljubav iz ugla tebe kao nauènika, jer Ljubav je priznata od strane svih nauka, pa i matematike... jer znaš ono u školici kad se crta srce pa se unutra piše jedno PLUS drugo... eto matematièke operacije zbrajanja.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
kovacdamjan #8

Odgovori: 3734


06. Feb 2012. 02:54:43
Tweet,

Prièa iz Svetog pisma o Adamu i Evi se tièe prvog grijeha,grijeha gordosti iz kog su proistekli svi ostali.
Bog namjesti Adama i Evu u raju u Edemskom Vrtu da žive i reèe im da slobodno uzimaju plod od svakog drveta u vrtu samo od drveta poznanja dobra i zla da ne uzimaju jer ako to urade da æe umrijeti.Meðutim lukava zmija prevari Evu govoreæi joj : neæete vi umrijeti ako okusite ploda sa drveta poznanja dobra i zla nego Bog zna da æe vam se u onaj dan kad sa njega okusite otvoriti oèi pa æete postati kao bogovi i znati šta je dobro šta li zlo.I tako Eva se prevari uzbra ga i okusi i dade i Adamu pa okusi i on. I poslije toga oni saznaše šta je dobro i zlo,ali Bog ih protjera iz raja zbog kršenja zabrane i kazni da moraju da se pate èitavog svog života i da na kraju umru.

Ovo je prièa o gordosti kad èovjek ne želi da prizna nikoga iznad sebe veæ hoæe da bude kao Bog a upravo je iz toga proizašlo svo zlo na svijetu.Tog trenutka kad je èovjek pomislio i zaželio da bude kao Bog on se udaljio, odrekao i izgubio ljubav prema svom tvorcu.U njemu je zavladala želja da ima MOÆ jer kad ga je Bog veæ stvorio kao najsavršeniji životni oblik i ako je postavljen iznad svih ostalih živih biæa zašto da ne ode i korak dalje i postane kao sam tvorac.Tada je u èovjeku zavladala misao da može sam i da mu nikakav drugi autoritet nije potreban.Ova misao je oslabila vezu koja ga je vezivala s Bogom.Jer Bog je u èovjeku pošto mu je on udahnuo Duh Sveti.Pošto je èovjek imao Duh Sveti u sebi osjeæao je punoæu života punu svjetlosti i ljubavi u jedinstvu sa bogom,ali pošto je gordost zavladala u njemu sva punoæa života i svjetlost i ljubav su pomraèeni.Iako mu Duh Sveti nije oduzet on više nije bio prisutan u velikoj mjeri kao ranije,jer u njemu je sada bio i duh gordosti,duh demonski,duh satanski.
Èitava ljudska Istorija i sva ljudska nastojanja od tada pa do danas temelje se ili na približavanju Bogu ili na udaljavanju od njega.
Na približavanju rade svi oni koji imaju ljubav u sebi, koji imaju entuzijazam, koji vole ono što rade,, koji èine dobra djela,koji sve svoje talente koje im je bog dao koriste na dobrobit drugih...
Na drugoj strani na udaljavanju rade svi oni koji žive samo da ostvare svoje sebiène interese i zadovoljstva i moæ nad drugima,odbacujuæi svaki autoritet,ne priznajuæi da bilo kakva sila postoji iznad njih, zato da bi mogli da rade šta im je volja.
Na toj strani udaljavanja od Boga je i jedan dio nauke koji je krenuo od pretpostavke da Boga nema a ovakva pretpostavka postoji u nama baš zbog prisustva duha satanskog u nama.Po toj pretpostavci svijet,zemlja,život je nastao sluèajno,ne postoji nikakva razumna sila koja ga stvorila i koja upravlja s njim.Svako razuman ko se ikad zamisli nad pitanjima postanka svijeta,nastanka života i sl. shvati da u njemu mora postojati razumna sila koja je ovaj svijet stvorila i koja upravlja s njegovim razvojem.Jer Bog se poznaje po svom djelu.Ali æe neki biti skloni da zanemare ovo i da traže neke svoje dokaze ne bi li dokazali nedokazivo,da Boga nema i da se sve dešava sluèajno i da niko ne može biti biti iznad njih i da nikom ne moraju polagati raèune.

Božija logika je drugaèija od naše zemaljske jer je naša svijest donekle pomraèena grijehom tako da i ne možemo sve iz Svetog Pisma shvatiti na pravi naèin.Prièa o Adamu i Evi je pre svega prièa o gordosti , prvom ljudskom grijehu i tako je treba i shvatiti.To najviše treba da interesuje jednog Hrišæanina.






-----------------
"Kažu da je svako svoje sreæe kovaè,samo što sudbina daje jednom i èekiæ i usijano gvožðe a drugi ga mora kovati èesto hladno a èesto i golom pesnicom"- filozof Božidar Kneževiæ.
bragancica9 #9
Odgovori: 409


06. Feb 2012. 10:13:51


Prica o Adamu i Evi je prica o Bozijoj podlosti……njih Bog stvori onakve kakvi bijahu, znatizeljni, sa zeljom da saznaju , izmedju ostalog……i znajcu to Bog im podlo pokaza gdje se nalazi drvo sa plodom saznanje koje im je zabranjeno…….to je isto kao pokazati djetetu gdje se omiljena cokolada skrivena nalazi i zaprijetiti mu da je dira (podlije ne moze)……Bog je znao da ce oni probati jabuku, buduci im je pokazao gdje se nalazi, kao sto ce i dijete pojesti omiljeni mu slatkis……zar nije humanije bilo ne reci im nista, ne pokazati im gdje se u rajskome vrtu nalazi to zabranjeno drvo?????.... puno bi manja vjerovatnoca bila da oni jabuku ikada i nadju…..licemjerno od Boga do zla Boga…..

A inace, Boge je vrlo slican sarmi…..praviti sarmu je komplikovano I dosadno, pa kad zena pravi sarmu ne pravi cetiri sarme koliko bi bilo dovoljno za jedan obrok, nego napravi mnogo sarmi, u ves loncu velikom ih skuva……onda su, da bi opravdale jedenje sarme tri dana za redom smislile izreku- sarma je najbolja treci dan……ta izreka je utjeha, koja jeste lijepa ali je laz, prevara………..a i Bog je utjeha, jer utjeha suzli samo da se zavara sebe sama i zivot ucini malko smislenijim, jer prevare lijepim i cine svijet……….

ps. a Pero mi veli da ima vec nekoliko dana da ga jedan oblak proganja......
kovacdamjan #10

Odgovori: 3734


06. Feb 2012. 17:20:23


Ovo što je rekao lik koji sebe naziva braganèica9,a koji se ovde na forumu na neki naèin izjašnjava kao homoseksualac,ukoliko sam ja to dobro shvatio,utvrðuje me u uvjerenju da homoseksualizam èesto znaèi otpadništvo od Boga jer homoseksualac stavlja svoje lièno zadovoljstvo iznad Boga jer homoseksualna veza nije neophodna kao heteroseksualna veza koja služi na prvom mjestu produženju vrste, i gotovo uvijek pretstavlja egzibicionizam,a ne nekakvu prijeku potrebu.Èovjek je ipak roðen takav kakav je i suoèen je sa svojim sklonostima i strastima ali je ipak pozvan da se izdigne iznad sebe da ga te strasti ne vuku nego da on bude iznad njih i da on upravlja njima a ne one s njim. Ja homoseksualce izjednaèavam sa heteroseksualcima koji su zavisni od seksa i za koje on pretstavlja jedini smisao života.To dvoje stoji u istoj ravni i znaèi udaljavanje od boga i služenje samo svojoj strasti.Ako je bilo koje zemaljsko zadovoljstvo èovjeku važnije od Boga, on nije Boga dostojan.Udaljavanje od Boga znaèi uvijek pomraèenje uma i izopaèenja svake vrste.Ako nisi za Boga onda si za ðavola i tu sredine nema.Ipak iako se neko deklariše kao vjernik on može biti udaljeniji od Boga nego neko ko se deklariše kao ateista.Sve zavisi od kolièine ljubavi koju svako od nas nosi u sebi.Jer ima takozvanih vjernika koji su to samo deklarativno a u duša im je puna mržnje i zlobe, koji su grabljivi vuci u jagnjeæoj koži a s druge strane ima i ateista koji su pošteni i visokomoralni i puni ljubavi i kao takvi su mnogo bliže Bogu nego ovi prvi jer Bog je ljubav.

-----------------
"Kažu da je svako svoje sreæe kovaè,samo što sudbina daje jednom i èekiæ i usijano gvožðe a drugi ga mora kovati èesto hladno a èesto i golom pesnicom"- filozof Božidar Kneževiæ.
maskenbal #11

Odgovori: 3025


06. Feb 2012. 19:58:41
kovac damjane,

utvrðuje me u uvjerenju da homoseksualizam èesto znaèi otpadništvo od Boga jer homoseksualna veza nije neophodna kao heteroseksualna veza koja služi na prvom mjestu produženju vrste, i gotovo uvijek pretstavlja egzibicionizam,a ne nekakvu prijeku potrebu


a cemu sluzi heteroseksualna veza na drugom mestu, ako je na prvom mestu produzenje vrste? (znaci da ima jos mesta oim prvog) zar sex odnos dvoje koji ne planiraju da produze vrstu nije stavljanje svog licnog zadovoljstva iznad Boga?
ili, npr, masturbacija...da li je to samo homosexualna aktivnost?
ili, npr, prezervativi - korsite li ih i heteroseksulaci u cilju neproduzenja vrste, a zarad licnog zadovoljstva?
ili, npr, koliko je primera da ON vara zanu tj ima ljubavnicu...nije li i to stavljanje svog licnog zadovoljstva iznad Boga?

ima i ateista koji su pošteni i visokomoralni i puni ljubavi i kao takvi su mnogo bliže Bogu nego ovi prvi jer Bog je ljubav.


a malo pre toga kazes:

Ako nisi za Boga onda si za ðavola i tu sredine nema.

ne razumem - kako onda ateista moze biti visokomoralan i pun ljubavi, ako nije za boga sto znaci da je za djavola?

i odakle ti ideja da je bragancica9 homoseksualac? zar to nije bisexualna zena? ne rusi mi snove, damjane

-----------------
Citam stripovi, gledam pornici i zivim za fajt!
lion_heart #12

Odgovori: 730


06. Feb 2012. 20:09:53


neka si mu objasnila maske!
znam da nista ne razumes ali imas milion konfuznih pitanja.

bragancica je musko i homoseksualac je, kako bi rekli p... obicna.



-----------------
U ljubavi nema ponosa, samo dostojanstva!
bragancica9 #13
Odgovori: 409


06. Feb 2012. 20:15:46
o damjane

a jel rat potreban????...jel homoseksualizam vece bozije otpadnistvo od rata (a ratove vrlo cesto vode u ime ovog il onog boga)?......gdje je tu ljubav.......u komje je tu ljubav, u dezerteru, ratniku ili popu koji blagosilja oruzje koje ce ratnika pretvoriti u ubicu a neko djete ostaviti bez oca, ili majku bez djeteta......??????

jesul svi otpadnici od boga koji sex ne upraznjavaju iskljucivo za produzenje vrste?....jesu li svi koji koriste prevenciju, i sex upraznjavaju iskljucivo zadovoljsstva im licnoga, boziji otpadnici????...

nije li bozije skrnavljenje i samo stigmatiziranje nekoga da je boziji otpadnik (ako nisi za boga onda si za djavola), buduci da samo bog suditi smije????.. ...


itd. itd. itd.

a Pero mi veli: " ljudi gube svoju vjeru jer im Bog pokazuje premalo, ali sta je sa onim kojim pokaze previse?".......

a imam i ja svoju utjehu....jedan pisac i jedna knjiga - o ljubavi i drugim necistim silama.........

s vlastitom i apsolutnom nevjerom u Boga postujem tvoju vjeru i zelim ti miran i utjesan san i da te Bog grli, cuva, pazi i pomogne ti u donosenju suda ko je otpadnik a ko nije i od koga jeste a od koga nije............
maskenbal #14

Odgovori: 3025


06. Feb 2012. 20:18:26


zedlione, moja pitanja su vrlo jednostavna...sta ja da radim ako su za tebe konfuzna, jbg

-----------------
Citam stripovi, gledam pornici i zivim za fajt!
maskenbal #15

Odgovori: 3025


06. Feb 2012. 20:24:15


zedlione, otkud znas da je bragancica musko, i to jos homoseksualac? da te nije zaskocio, aman?


-----------------
Citam stripovi, gledam pornici i zivim za fajt!
Strana : [1] 2 3 4 . . . 16 Sledeća

Nemate dovoljno prava da odgovorite na ovom forumu.


Podelite Ovu Stranicu:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Učitavanje stranice trajalo: 0.0227830 sek.| Članovi online - 3 | Gosti online: - 1113 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Mogucnosti | RSS Novosti | Kontakt | Uspesna Ljubavna Muvanja | Uslovi Koriscenja Sajta | Polisa Privatnosti
Extreme eXTReMe Tracker