Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Jezici :
:: Početna
:: Registracija
:: Pretraga
:: Forum
:: Chat
:: Blogovi
:: Clanak
:: POMOĆ
:: Prijava za nove profile
:: Linkovi
:: Statistika
:: Tipovi Članstva


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Forum
Forum :: Traži po forumu :: Forum Podesavanja :: Top Foruma

3. Opšte teme > Kafana, pivnica, kafic > Kratke urbane price

Vatrogasac_Petko #1
Odgovori: 19


19. Nov 2010. 14:10:03
Kratke urbane price


dadoh baba seri dvesta kinti da pokupi srcu jer su kreteni hteli da zovu organe...krenuh pijanim korakom da platim muziku...pevaljka me ponovo navuce na ogromne grudi ,ovlas dodirnu usnama moj obraz i tiho rece : ma bice sve u redu , zivot je teska kurva...pozeleh da joj spustim glavu na te sisetine i odspavam snom deteta jedno nedelju dana ali me presece pogled harmonikasa...gorila sa nacional geografije je za njega riki martin...nekako nabodoh izlaz i tu se zapanjih !lik u ogledalu je bio crnji od otiraca na podu...u glavi sam imao samo jednu misao zeleznicka stanica ...treba da nadjem stanicu...nisam znao ni gde sam , ni zasto , ni koji je dan a ni godina , znao sam samo da sam dosao vozom...a putujem vozom jer moze da se pusi...da da cigareta,to mi treba cigareta...prevrnuh dzepove nigde nista ...to me je dotuklo ...umreti negde bez cigarete...i bas me boleo tuki za umiranje i za to sto ne znam gde sam ali umreti bez cigarete je trgedija neopisiva...I danas ponekad probam da se setim zasto sam uopste bio u pancevu...ali ne vredi...doci ce mi glave crne rupe .
Vatrogasac_Petko #2
Odgovori: 19


21. Nov 2010. 18:20:31
idemo dalje

pre neku godinu ono kad radulovic ode na koridu zatvorise mi c market u komsiluku...posto sam opste poznat kao vrlo vredan lik doslo mi da se roknem sa dve tone c4 jer mi je sledeca prodavnica bila dalje celih petsto metara...nije mi za metre nego ce pivo da mi se ugreje za ceo stepen...ali ne potaraja dugo cuh aber da je neki misko genija za robnu razmenu te ce bivsi c da postane maksa...opservirao sam sa terase renoviranje i pickarao sudbinu kad oni neradnici sednu da jedu...sve zabusant do zabusanta ...rade samo dvanaest sati i jos hoce da jedu...i dodje i taj dan...otvaranje...bla bla bla malo smoki i kikiriki i pustise prvih osamsto penzosa...ali sve sto je lepo ne moze da traje...primetih da kad god udjem jedna lujka od kasirke prvo zanjisti onda obori policu sa zvakama , otrci u magacin i iz njega pravo pred mene: dobar dan komsija kako ste? treba li vam nesto posebno ? bla bla bla ...mesecima ...nocna mora...Prsko suzavcem,zaprasivao praskom za picajzle,palio navijackom bakljom , polomio bezbolku ali ne vredi...ili je luda ili se skida gola pred ogledalom...
Vatrogasac_Petko #3
Odgovori: 19


23. Nov 2010. 17:47:55
net

mene su naravno najvise zanimali nikovi poput...branitelj ili veteran dom.rata...trazio sam onog snajperistu sto me tri puta promasi u jednom danu u vukovaru...htedoh da se zahvalim coveku jer se vratih sa jedine besplatne ekskurzije na koju me uhapsenog posla mirin decko...e tada pocinje bombardovanje i misija :odvesti klince na selo ,izlepiti prozore selotejpom jer gledaju u strazevicu i predstaviti srbe sto bolje u svetu ,na mejlove saucesca odgovoriti dobim vicem itd ...ali to je jos duza prica. pomenucu samo da sam se naravno dobrovoljno prijavio za celodnevna dezurstva. drugi dan shvatih da kada nazoves bbs i sky njuzz javi ti se automat i sedam minuta snima tvoju poruku...procitao sam im ceo kosovski ciklus sa zenidbom cara Dusana kao prvom naravno...i nisu me blokirali nijednog trenutka...vaspitana i tolerantna nacija bre...oni su meni zauzvrat iscitali ceo uranijumski ciklus sa tomahavkom na celu naravno....
djadja065 #4

Odgovori: 7419


24. Nov 2010. 12:58:59
nachitasmo se...



-----------------
WATCHING_US
Vatrogasac_Petko #5
Odgovori: 19


24. Nov 2010. 17:11:11
.............

probam da se setim svog minulog rada na ovom globalnom cudu i da li sam stvarno slupao milion sati ovde uludo...bese to toliko davno da se jedva i secam tog laganog orgazma na cinjenicu da mozes napisati nesto sto mogu da procitaju :pigmej ,eskim i aboridzin u svom pickovcu ako imaju komp...stavkica da to radim u radno vreme i da cu jos i biti placen je dolazila kao kohiba posle dobrog sexa...uz staromodne sefove koji su donosili miljea od kuce da im monitor lici na kucni tv ,mi mladi tehnicari smo vlazili gacice dok ne probije na farmerke , tada kupih troje crnih ...doduse net je bio sporiji jedno 1200 puta ali smuvah da radim sam popodne tako da opalih grupnjak prvi put i to sa 4 kompa...saznadoh ko je najzastupljeniji srpski pisac u wasingtonskoj biblioteci...koliko brodova ima onazis...kako popraviti kvarove na vwbubi...recept za leskovacku muckalicu i naravno pesme Mike Antica...itd itd itd samo je nedostatak maste bio granica a mislim da je imam za jos milion sati...
Vatrogasac_Petko #6
Odgovori: 19


25. Nov 2010. 01:23:05
..............

prosle godine nekako u ovo vreme me tako na poslu zignu u levom kuku , brzinom svetlosti udari u krstivoja da nisam trepnuo ispale bi mi oci...a ono jaooooj je bilo samo da kolega ispusti solju vrele kafe sebi u krilo...svratih u apoteku jer veliki decaci ne idu kod lekara bar dok se kost ne vidi....i rekoh apotekarki : daj mi sve masti za sve reume i slicno za uzrast od cetrdeset i pet do sto godina...kad je provikla karticu zignulo me i u srcu ali daleko slabije...kad potrosih i sestu tubu resih da se uozbiljim i pitah tetka rosku komsiku...ima li kod nje u vukojebini oko pirota jos onih baba sto tope olovo i fircaju po slepim misevima...a sve crvene konce sto nadjoh u kuci spalih ritualno...uvedoh i pozarstvo dva sata pokusaja spavanja a dva vristanja u kenjari...da ne duzim zavrsih kod fizijatra i rece mi posle lomnjave svih kostiju : ovo je ozbiljno zakazite na salteru ...lik na salteru rece dodjite za dvadeset i pet dana...e tu mi vec brankov most pade nesto na pamet.
Vatrogasac_Petko #7
Odgovori: 19


25. Nov 2010. 17:52:24
napisao nedavno na drugom sajtu !

moracu nesto da preduzmem po pitanju pisanja ovde...em nisam nadahnut kao pevacica jeca em mi i postovi nisu tog kvaliteta...jos ako ujutru iscitam blogere i kolumniste koje bas cenim , obuzme me ideja da uopste ne bi bilo lose , da ova moja tastatura zavrsi na reciklazi...a ja lepo da gledam slike egzotisnih destinacija...i vratim se omiljenom mastanju : kako obici mesta na kojima je Hemigvej , pio , pusio i ebavo...mozda bi danas ,uz poludnevno sedenje na mestu gde primam platicu i srecan sam zbog toga i iscurio neki postic , ali jutros u prevozu doziveh strasan sok ...videh naslov u novinama , na koje je balio penzos , koji kupuje pola kile hleba,dve ljute papricice i litarski jogurt deli na cetiri case jer je tako jevtinije, a za zutu stampu ima trideset dindzi....naslov na pola strane : na farmi ...pevacica ( sa jednom pesmom ...dodji da mi ruke grejes)...je pevacici bez pesme...rekla : krvi cu ti se napiti !!!...recite sad vi meni !..kako docekati rasplet tog sudbonosnog sukoba? dohvatih se Tarabiceve knjige ...kako je moguce ? ni slova o tome!...i kako danas na praznik misliti na drage ljude koji nisu vise sa nama?...jos kad se setih da je ispod pisalo da je neki bakrim kresnuo neku jasminu i to u senu...resih da nazovem vladu hirurga i pitam kako se najbolje seku vene.
Vatrogasac_Petko #8
Odgovori: 19


26. Nov 2010. 00:07:19
........

retko kada zagledam umrlice na banderi ispred zgrade ali ova kao da je gledala mene pravo medju oci...na fotkici lep covek srednjih godina(?) valjda u uniformi ...prezime mi nepoznato ali se setih...cika marko za nas mladje ili major marko zajebant za njegove gentose...da bas ga dugo nisam cuo kako se grohotom smeje po kraju ili muva zene kod marketa miskovog...i krenuse price o njegovim podvizima...jednom je bas zabradio i srete ga komsika na koju je davno bacio oko..."ju marko da ti nije neko umro? pu pu daleko bilo"...sastavi marko facu , uzdahnu duboko i rece "jeste otac"..."jaoj primi moje najdublje saucesce" i cmok cmok cmok....ali marko nastavi i cmok cmok i zagrli je bas..."pa kako, pa kad ,pa od cega , jer se patio jadan"???..." ma nije se patio ...naleteo voz i sve ih pobio u kolima na neobelezenom prelazu"..."ali nisam nista citala u novinama"..."pa bila si mlada bilo je to sedamdeset trece"...rece marko i malo se izmace za svaki slucaj...hronicari naselja tvrde da mu je posle davala redovno!
belarada #9

Odgovori: 24731


28. Nov 2010. 11:39:30
... Gasi ...



-----------------
Love Profusion ...
zaaana01 #10

Odgovori: 3205


28. Nov 2010. 13:04:40
mozda nije urbana ali nekome ce se svideti..




Eseji O Ljubavi

Kao da sam pozvana da uèinim nešto veliko i trajno.
Kao da sam s tvojom ljubavlju spremna da savladam sebe samu, svoju nemoæ, svoj strah i svoju nepokretnost.
Da ti kažem da senke koje me progone ove veèeri imaju tvoje lice, i one koje su žive, i one koje su mrtve, i one koje su mi nanosile bol, i one koje su mi donosile radost.
Senke nekih mojih života prepoznajem, a željna sam ih kao što sam željna tvoje ljubavi, dodira, postojanja.
Volim te, znaèi tražiti smisao, biti spreman i otvoren.
Volim te, znaèi živeti istinu i drhtati pri pomisli na tebe. Zahvaljujem ti se na svemu ma koliko to trajalo.
Ljubavi, siromašni su oni koji nikada nisu voleli! Ja ne želim da te uèim veæ da te volim, to je viši stepen saznanja. Ako veruješ u sebe, za posledicu æeš imati nesalomivu savitljivost koja odoleva svakoj oluji.
Tako æe ljubav i život biti jedno. Volim te, zaista te volim.
Znam da mi ne veruješ i misliš kako æu te i ja jednog dana izneveriti. Zapamti, moja ljubav izdržaæe prevare, Izdržaæe veruj, izdržaæe. Tera me silna potreba za tobom.
Tada i moj život dobija smisao. Moja sudbina dobija nove oblike osmišljene tobom. Zbog tvoje ljubavi ti oblici imaæe neprocenjivu vrednost. Zar mogu oèekivati više? Trenutno jedino moja ljubav ima svrhu, jedino ona daje vrednost ovom pisanju, jedino to duboko oseæanje pripadnosti tebi donosi smisao koji iako polako izlazi iz mene, ostavlja me isceðenu i nemoænu ma koliko želela da te ljubim, da ponovo vodimo ljubav na vrelom pesku...
Željo, postojiš uzalud! Zašto pobogu, mogli smo na taj tajni put krenuti zajedno. Šteta, jer moja ljubav za tebe nije ništa. Ne znam više šta govorim, pokušavam da ti objasnim, opišem stanje u kome se nalazim.
Kako da ti opišem to stanje, taj mamurluk duše, taj instinkt i strepnju, to lutanje, to ponižavanje. Kako te ponekad mrzim, ne mogu da te se oslobodim,, da se odvojim, da poželim drugog èoveka, a opet samo tvoje lice za mene ima smisla. Ponekad sanjam, kroz snove preživljavam one dane dok si me valjda voleo. Nije teško biti rob onome koga voliš. Neæu da te pitam zašto je to tako oèigledno. Da bi samo uveæalo moj bol ponekad mislim kako je sve to jedan trenutak u vremenu, trenutak izmeðu dva udarca. Kao neki tren u kojem svest pritiska moje biæe i cedi ga izvlaèeæi esenciju koja se zove ljubav. Ponekad postajem dosadna i sebi. Ljubav pa ljubav.
Ponekad se pitam odakle dolazi ljubav, Odakle snaga i ta nemoæ istovremeno? Otkuda oblaci tvog lica sto me progone iz èasa u èas.
Zašto si ti postojan u meni, zašto ne mogu da te odvojim od suštine mog života? Kako, zašto, nije dovoljno reæi samo volim te.
Plašim te se, želim te i bojim se tebe, mrzim te i ubijam te svakodnevno, jer ti si moj strah i moja groznica i moje nemanje, moja ogranièenost, i moja tupost i sve moje gluposti. i sva moja dela, i ti si istina, i ona duhovna osama iz koje prolaze reèi èudesne kao putovanja. Kada kažem volim te pomislim na ono što èini ta reè, na sve ono što si živeo, što ziviš i što æeè živeti.
Koliko samo može da nedostaje zadovoljstvo milovanja, neznosti..
Volim te u vremenu mnogobrojnih života znaèi pobediti smrt,,znaèi nadu i smisao života, puteve ka tebi..Možda je sadašnja ljubav u ovom životu naèin da se nauèim patnji..Ovaj svet ponekad je surov, ponekad nisam u stanju da razumem, ponekad ga prihvatam, ne volim ništa što znam. Predoseæam da æeš otiæi, da æe te tokovi života odvuæi od mene. Šta nam vredi traganje za sobom ako se izgubimo pre nego što smo sebe pronašli Na putevima života ne postoje prešice. To je jasna svetlost saznanja. Mogu. Odlazim od tebe. Spašavam te mog prisustva, moje komplikovanosti, mojih nesanica i prevelike ljubavi koja ti je prešla u dosadu..Ona je uvek nešto drugo od onog što trenutno mislimo da jeste. Od moje ljubavi mogu uvek oèekivati više. Zašto želimo da je se oslobodimo? Zašto obuzima tuga i radost, dva razlièita oseæanja istovremeno? Znam, odlazim od tebe ali ne od ljubavi moje. Razumeš njenu dubinu i moj bol.
Ovaj odlazak nije smrtna presuda za našu ljubav. Ponekad želim da ti predložim da kreneš sa mnom da delimo život koji je ostao. Ali oseæam da bih pogrešila i uplašila te. Ja ne sumnjam u tvoju iskrenost, u sve što si mi podario za ovo vreme ljubavi. Sad znam odakle izvire ta ljubav i sa tom spoznajom mogu da odem na put znajuæi da æeš zauvek biti uz mene, u ledenom trajanju bez bola, patnje. jednom trajanju koje ne iskupljuje blažene ali i ne kažnjava grešne. To je sve za sada, za jedan život, za deliæ drvenog vremena u kojem se obnavljaju sve moje radosti i sve moje tuge, Ti si zaista moja ljubav za sva vremena!

-----------------
Zivot je jedan i nema reprizu
Vatrogasac_Petko #11
Odgovori: 19


28. Nov 2010. 22:15:45
.....

riki je bio jaci uzivo sa komsijama ...na livadi pored nas covek podigao nogu na neku betonsku cev od bar dva metra i tri tone ..drzi najlon kesu , pusi i gleda negde u blok trideset...ludi riki otvori prozor i iz sveg glasa : nemoj da mislis da te nisam video ...poneo si tu kesu da ukrades cevi...sad cu da zovem policiju...lik u cudu..prekrsti se sa obe i ode...
na bloku sedamdeset navece zezanje je bilo sa telefonskom govornicom koju smo videli iz kancelarije i znali joj broj naravno...nazoves je pre nego neko podigne slusalicu i urnebes pocinje..."gospodjo! ne mozete u kabinu sa crvenom torbom , lepo vam pise na vratima"...zbunjenost , okretanje , cudjenje..."ali ovde ne pise nista!"..."pise pise dole u dnu"..."ali stvarno nista ne pise"..." ma verovatno pocepala deca...zovite ali nemojte dugo , znate taj broj koristi i vatrogasac petko"...
Vatrogasac_Petko #12
Odgovori: 19


02. Dec 2010. 12:02:01
.......


u poslednje vreme sve cesce idem busom na posao...em mi je crkla klajbedjozla na yugicu em imam super prevoz...vracam se tako pre neko vece...sedim , dremam ali me povremeno sofercina tako cimne kad salta da se uplasih za davno zalecene hemoroide...ne znam sta da mislim , bus jeste krsina , sofera ne vidim da li je mator i pijan ili je neki zemljak dise gsp-a pa juce sis’o s planine...i tako mi misli odlutase na vojsku i novu klasu skole rezervnih oficira koji nam dodjose na obuku...retko sam kao kaplar isao sa njima na obuku ali mi rekose da ima jedan retko netalentovan lik i da niko od instruktora nece vise da se smara s’njim...i tako jednom pripremam kamion a on broji oblake i cacka nos...rekoh mu : idi,dok ne krenemo,kod mladje bosanca da ti objasni medjugas...vraca se idiot posle pet minuta sav umazan sa najmasnijim pucvalom na svetu..."sta ti je to bre"?..."dade mi mladja da stavim pod gas"...padoh s kamiona srecom na zivu ogradu...uvece uspeh da se uozbiljim i pitah ga : "cime se ti bavis i odakle si"...rece mi :.....................
Vatrogasac_Petko #13
Odgovori: 19


06. Dec 2010. 11:39:38
hmmmm

Ponestaje mi izgleda volje da budem aktuelan...dugo nisam bio u zoru na reci, nema vise onih maglovitih i mamurnih jutara...Taxisti navuces osmeh oko glave ...a onda maznes jogurt iza prodavnijce...Neke divne knjige su mi verovatno u podrumu ali kljuc od katanca je "tu negde"....Neke divne zene su mi verovatno u rokovniku sa koznim koricama ali i on je tu negde...suvise sam star da pisem nesto ljubavno a da ne bude suza , a drugovi moji su biseri rasuti...i da li su vise uopste drugovi? svako me novo poznanstvo prvo digne do zvezda("o ti si tako interesantan")...kasnije ide po principu: "glumac" daj nesto smesno....A onda me baci u bezdan...Zvacu je iduce nedelje...Uzasava me misao da od cunamija...postajem obican talas !..Moram da popravim vremeplov!...Ili nabavim ogledalce kao Keba !...Yuuupi uspeo sam ! a mucio me "zatvor" tri dana ...odoh da citam novine ...tamo mi je najbolje svetlo... zbog plocica
keti_ #14
Odgovori: 350


08. Dec 2010. 13:22:36
kao Keba....

zanimljivo.....

maskeNJbal #15

Odgovori: 152


08. Dec 2010. 21:24:04
omiljena mi knjizevna forma - kratka prica

Cehov, Zoscenko, Harms...
i veoma zahtevna knjizevna forma, upravo zato sto je kratka...zahteva i talenat i umece...nemam ni jedno ni drugo pa ti necu kvariti temu nekim svojim "knjizevnim" pokusajima i rasplinjanjima...molim te, pisi dalje, znam da si ovde chitan, jer mi nekolicina na chatu obrati paznju na tvoje price
bragancicaA #16
Odgovori: 333


09. Dec 2010. 15:51:37
miljenje moje,

price su lijepe.....svidjaju mi se.....

uvijek mi je drago kada naidjem na nesto sto je proizvod vlastitih misli i duze je od jedne proste recenice sa smajlom na kraju......

samo......izgleda da ovo nije mjesto za vlastitu misao.......ovo je mjesto za smajl, kopiranje i YT.....tako ja to dozivjeh, pa se obavih i odjelih nekom blistavom glazurom sto se u vatri oko mene lije i skrucuje....bolje se ne izlijetati.....

a lijepo je, u svakom slucaju......i volim procitati.....
zaaana01 #17

Odgovori: 3205


09. Dec 2010. 19:50:58


Broj postova nièemu ne služi, svega mi. Ako ti jako treba zbog neèega, vièi, možda imam neku vezu Lakše nego da vijaš moje pomalo debilne i ine smajlije

Nažalost autoru nisam saèuvala ime, no pretrèaæu po starim diskovima, sigurna sam da imam negde više nejgovih prièica i nešto o njemu. Seæam se samo da je iz Šapca. Ovo sam mnogo lakše izbunarila nego podatke o njemu samom

SUSRET


- Zdravo!

Klimam glavom i otpozdravljam. Odakle poznajem ovog èoveka? Trenutak zbunjene tišine sakrivamo rukovanjem.

- Pa gde si ti?

Sležem ramenima.

- Evo...

Ispašæu glup ako se odmah ne setim. Priseæam se likova iz mladosti, škole, sa posla... ne ide, ne prepoznajem ga. A on i dalje drži usta razvuèena u osmeh i gleda me pravo u oèi.

- Jel’ radiš, a? Ima posla, ima...

- Pa eto, ima.

Možda bih umeo da zapoènem neki pametniji razgovor kad bih znao o èemu, ali nigde u seæanju ne mogu da pronaðem ovog èoveka. Menjam mu boju zuba iz žute u belu, sklanjam mu brkove, vraæam mu kosu na teme, gomilu kose, ali prosto ne ide. Valjda æe reæi nešto što æe mi razrešiti misteriju... Neæe, samo æuti i kezi se kao da ima facijalni grè. Pokušavam drugu taktiku. Gledam u daljinu, pa na sat, pa opet u daljinu... pomeram se jednu stopu u smeru u kome sam išao pre nego što me je zaustavio. Ne vredi, nema nameru da se otkaèi.

- Šta ti radi brat?

Tako dakle. Otvara novu temu, o familiji. Ako ovo prihvatim, gotov sam. Trenutak je da preðem na brutalne metode.

- Nemam ja brata, ja imam sestru.

- Ama brat tvoj, Brana.

- Nemam brata, imam sestru, zove se Lidija.

Ne znam odakle mi pade na pamet baš ovo ime, ali uspelo je. Konaèno je skinuo idiotski osmeh sa usana. Fiksirao me je još trenutak, a onda je moja podvala poèela da deluje.

- Jel’ si ti Voja?

- Ne.

- Nisi Voja?

- Nikad nisam bio Voja.

- Izvinite...

- Ništa.

-----------------
Zivot je jedan i nema reprizu
Vatrogasac_Petko #18
Odgovori: 19


10. Dec 2010. 23:09:32
jedan petak posle "jakog" rodjendana


petak ...pola petnaest...devedeset kg tela i glavuca od pet tona jos lezi u krevetu i bulji preko kineskih cvidzi od sto pedeset dindzi...u ekran...hoce kao da napise nesto...obecao sinoc ...nema sanse u pravu je corba ..treba znati odustati...jer danas sam trag coveka ...sto rece onaj divni neprezaljeni leprir...a i jeleni umiru sami
Umiru jeleni
i sad u meni tamo gde si bila
slomilo se jutro
ko ti je rekao da snovi tamne
nikad necu znati
jer bicu samo trag coveka
i bicu vodja skitnica
Nek bude dan kad divlje ptice krenu
preko istog mosta ja cu preci
ako me tamo ceka tvoja senka
nista necu reci
jer bicu samo trag coveka
i bicu vodja skitnica
Ref.
Ne brini, ne brini
jeleni umiru sami
Vatrogasac_Petko #19
Odgovori: 19


10. Dec 2010. 23:10:59
...............


Maske ! hvala puno !
Vatrogasac_Petko #20
Odgovori: 19


10. Dec 2010. 23:11:53
p.s.

Braganica i zana takodje !
Vatrogasac_Petko #21
Odgovori: 19


10. Dec 2010. 23:16:37
evo jedna tudja dok ne nazvrljam ja !


ZIVOTNA PRICA Kad sam imao 13 godina,nadao sam se da cu jednog dana imati djevojku. Sa 16 godina imao sam djevojku,ali nije imala strasti,pa sam zakljucio da mi treba strastvena djevojka sa zivotnim zarom. Na koledzu sam se zabavljao sa strastvenom djevojkom, ali je bila i suvise emotivna.Bila je kraljica drame i sve je bilo dramaticno.Plakala je i prijetila samoubojstvom. Onda sam zakljucio da mi je potrebna stabilna djevojka. Sa 25 godina imao sam stabilnu djevojku,ali ona je bila jako dosadna.Potpuno predvidljiva i nikad se nije uzbudjivala ni oko cega.Zivot je postao tako dosadan da sam odlucio da mi treba uzbudljivija djevojka. Sa 28 godina imao sam jako uzbudljivu djevojku,ali nisam mogao drzati korak s njom.Jurila je od jedne stvari do druge nikad se nigdje ne zadrzavajuci.Radila je lude i iznenadne stvari i cinila me toliko jadnim koliko i sretnim.U pocetku, onako energicna izgledala je jako zabavna,ali kasnije sam uvidio da ona nema pravca,pa sam odlucio naci djevojku koja ima jasne ciljeve. Sa 31 godinu,nasao sam pametnu,ambicioznu djevojku,koja je stajala cvrsto na zemlji,i nju sam ozenio. Ona je bila toliko ambiciozna da se rastala od mene i uzela mi sve sto sam imao. Sad sam stariji i mudriji,i trazim djevojku sa velikim sisama.
zaaana01 #22

Odgovori: 3205


11. Dec 2010. 11:08:31
Petko mnogo mi se dopadaju tvoje priche...

chitam ih sa zadovoljstvom

-----------------
Zivot je jedan i nema reprizu
Vatrogasac_Petko #23
Odgovori: 19


11. Dec 2010. 13:34:14
hvala !


Samo sam ocekivao veci odziv . Volim i ja da procitam neciju
Vatrogasac_Petko #24
Odgovori: 19


11. Dec 2010. 13:37:33
ova je trebala biti prva

e tu pocinje prica: trazeci neke obloge za zidove (kasnije saznadoh dekoteks)...naleteh sasvim slucajno na -hrvatski nogometni wall- slicno temama ovde ali jednostavnije , izaberes boju i stil slova , napises text i potpises neki nick...sve u realnom vremenu ...post na post...sto je kasnije bilo super jer si mogao da imitiras koga hoces...dok on izdemantuje otisao voz...e tu su : purgeri , tovari , pitari i ini raspravljali o nogometu , da su znali da ce doci jedan ludi srbin ,ugasili bi ga momentalno...interesantno je da me nisu banovali ,klali jesu ali banovali nisu...naravno pocelo je : "nogomet je sranje fudbal je prava stvar"...i odgovor "bem ti majku cetnicku"...da ne pominjem da je sutradan i nogomet i fudbal bio zaboravljen...i tu shvatih kako su nam se mucili jadni nasi partizani sa onim deset na jednoga...samo sto je ovaj partizanovac imao takve zvezdane trenutke da su se zagrepcanin i spicanin dogovarali gde da se poubijaju i to coporativno jer me jedan napadao a drugi branio...najslade je bilo pisati sa bosancima jer oni ti odgovore tek sutradan kad skontaju ba..
zaaana01 #25

Odgovori: 3205


12. Dec 2010. 18:12:12
Nostalgija

Ako niste imali tu srecu da proshetate ushcem 80.godina,isprichacu vam rado,ono chega se setjam.Svakako da danas drugi ritmovi ljuljaju reku ali meni je uvek Sava svirala bluz...Shetala sam obalama reka koje su proticale kroz neke metropole.Shetalishte oko Temze je uredno,precizno,jednolichno i savrsheno ali nema dushu nashe reke..kestenje se u Londonu prodaje oljusteno,u Parizu na komad u Cirihu ti daju dve kese da ne bacash po ulici...A kod nas neki Arif ih je struchno uvijao u stare novine ili izveshtaj neke firme i nikada nisi znao koliko zaista stane u te hend meijd fisheke...ali nostalgichna sam za ljudima koji vishe ne shetaju sa mnom,za onima chiji pogled nije bio tup i prazan kao pogledi ljudi koji sada shetaju i koje srecem..

-----------------
Zivot je jedan i nema reprizu
bragancicaA #26
Odgovori: 333


13. Dec 2010. 11:08:26
evo malo i mog hobija.....

KAKO SAM DOBIO VID

Bila je nekakva rana jesenja noc.....izasao sam na terasu da odmorim umornu misao..........sjeo sam u stolicu na meko jastuce.....sve se umirilo.....iz mene je izaso moj 2. 000 godina star predak, zavalio se udobno kao da je on vlasnik ovih drvenih stolica i bez ikakvog pozdrava poceo da prica..

""""" Ja sam rodjen bez vida, slijep, i tako zatvorenih ociju vidio sam sve...tako sam se i osjecao bolje, ne gledajuci mogao sam da izmisljam i oblikujem predmete i ljude medju koima cu zivjeti, bez straha da ce me razocarati svojom nezgrapnoscu, ili povrijediti onim sto vidim da cine....mora biti, mislio sam, pod zastitom te prednosti i Bog obilazi svijet koji je stvorio iz nicega, mora da se i on osjeca kao slijepac od rodjenja koji u svojim kreacijama ne mora da se drzi nikakvih uzora, zakona i zabrana.....
njemu Bogu, nisam zamjerio sto sto svjetlost kakvu je stvorio za moj crni svijet nije svijetla, sto uopste ne lici na ovu zasjenjujucu struju vazduha i sjajan dim, jer svjetlost koju sam ja tada poznavao je ljeti bila uzareni vjetar, crna pripeka, dan koji grije ali ne svijetli, a zimi je inje bilo crno, rashladjujuca vejavica crnila, svjetlost koja ledi ali ne osvjetli.....
nisam zamjerio sto su svi sastojci mog svijeta crni, sto su crni svi predmeti i obrisi, sva rastojanja, svi stvorovi, i sto su se oni micali ili nepomicni stajali u potpuno crnim prostorima pod crnim blijeskom sunca i pod crnim hladom neba.....nisam zamjerio sto je sve u svijetu bez ivica i vrhova, sve zavijeno u krljust, naborano kao kora hrasta.....
nisam zamjertio sto likovi mog svijeta, i sami precrni, nigdje nisu zapocinjali da bi se negdje zavrsili, vec su se u toj crnooj ravnolikosti prozimali, ipak ljubomorno zadrzavajuci svoje zamisljene tamne granice....jer u mom zasebnom svijetu, sve se uklapalo jedno u drugo, sve se kretalo kao podmazano...u tom svijetu niko me nije mogao prevariti jer sam vidjeo ono sto sam zelio i sto je jedino stvarno i istinito....

a onda je naislo ONO, osmjehivalo se smijehom koji ne hrani, razvucenim, oporim, neprijatnim...unutrasnje cerekanje koje jedva razmice kozu oko usana i pusta oci da hlade sve cega se dotaknu......TO je stavilo dlan na moju glavu i pocelo da govori....slusao sam kao hipnotisan dok je govorilo o nekakvoj bezumnoj toleranciji dva svijeta, mog i onog drugog i o tome kako su ih pronasli ludaci, pa im treba oprostiti...pricao je i o tome da je greska ispravljati prirodu, ali su je ludaci pokusali promjeniti, praveci od nje nesto cemu ih Bog nije ucio, pa im treba oprostiti......

otislo je ne dizuci prasinu za sobom.......otvorio sam oci i progledao.....
vidio sam kako su pecine poplaviloe u plavom jezeru, kako crveni ratnici Sikjuksa jasu na sarenim konjima, arlaucuci zutim glasovima......pitao sam se gdje sam to sada, trebao bih da znam, ali ne vidim, nigdje me nema....cujem neke druge glasove srebrne kao stijene i ne poticu od naoruzanih ratnika nego od sivo-smedjih robova koji zurno preplivavaju rijeku ozelenjenu na narandzastom suncu.....sve boje sam odjednom znao imenovati......
shvatih da mi je vid unistio tamu srebra, prebacujuci ga iz zvijezda u stijenje, i shvatih da mi tamnu jabuku unisti vid jer jabuka istruli a sunce iz nje ukrade smisao.....
i poceh da proklinjem ONO kao podlaca, koje promjeni zauvijek moj svijet, i ne pitajuci me nista......""""""".........

zapalim i ispuhnem dim.......mog predaka vise nije bilo.....umjesto njega, kraj mene je stajala cudesna prilika...zena sa perjem......smjesila se......kamencicima je gadjala stablo breze......

" Zasto gadjas brezu, ostetices joj koru ? ", usudio sam da je upitam....

" Tebi se samo to cini....to nije breza, to je covjek, muskarac s erekcijom"

oko mene se digla prasina i zavejala me kao snijeg, i vrijeme je odjednom postalo neupotrebljivo.....pogledam, gdje je bila breza stajao je muskarac koga je pogadjalo kamenje.....bio je bez odjece i sa udom u punoj erekciji....

" Zasto ga gadjas u koljeno ? ", upitam.......

" Ne....svaki put pogadjam ga tacno u oko, jer oko se moze otvoriti i na koljenu kao sto se zatvara na celu ".....

prestala je da baca kamenje i sjela u stolicu ispred mene, pokazala je rukom negdje u daljinu......

" Vidis li ono krdo konja? ", upitala me.....

zaista, na proplanku koji se nekim cudom stvorio tamo gdje su trebale stajati kuce, pasle su neke zivotinje, samo se meni cinilo da to nisu konji nego irvasi....

" To nisu konji, to su irvasi ".....

" Zar ne vidis da su potkovani, a od kada se irvasi potkivaju? "....

" Pa mozda se sad i ne potkivaju, ali oni i nisu od sada...prije su se irvasi potkivali tako sto su im Laponci vezivali vjencice od proljetnjog cvijeca oko rogova", pokusao sam da je zbuinim...

" To nije potkivanje budalo ", smijala mi se u lice......

" Nego sta je onda? "....

" Sedlanje...potkivanje je kada im pocupaju zube da ne grizu ", nastavila je da mi se podmjeva......

" Pa ovim zivotinjama nisu pocupali zube ", bio sam zbunjen....

" Naravno kada im gledas gubicu.....kopita im treba gledati ", zavrsila je trijumfalno.....

vjetar je postajao sve jaci, naglo smo zacutali.......

prisla mi je i poljubila me.....dugo me ljubila.......

" Volim te magarce ", sapnula mi je u vrat i nestala.....

svuda okolo bjesnio je vjetar samo na stolici u kojoj sam sjedio bilo je tiho i mirno, bez daska vjetra, kao u skrovitoj morskoj uvali......

nasmjesio sam se.....o kako je u pravu......oboje su u pravu......

cemu oci, mi gledamo srcem.......oci su samo da ih zatvaramo pod slascu sudjenih nam poljubaca.........covjek je slijep, bez obzira vidio li boje ili ne, sve dok se ne pojavi poljubac jedini za usne koji u sebi nosi istinski naziv svih boja.....

ugasio sam cigaretu i krenuo u krevet da je prvi put sanjam u stvarnim bojama raskosi..........

Bragan, stocar i domacin......

ps. za maskeNJbal, moju curku raskosnu......


Vatrogasac_Petko #27
Odgovori: 9


30. Jan 2011. 14:34:29
TUUUUPPPPPPPP

Sedeo je na simsu Beogradjanke i prvi put u zivotu se nije plasio visine , mada i nije gledao dole , sarao je pogledom po tom divnom gradu . Vreteo je slike detinstva , mladosti , bioskopa , kafana i svega onoga sto ga je vezivalo za taj neobicni , dragi grad. Pokusao je da se seti svih devojaka i da li im se naselje vidi odatle . Ali ga je jos ubijala sednodnevna glavobolja i spoznaja da je potpuno sam . Razmisljao je da li je stvarno bas sve proverio i bio je totalno zbunjen kuda su to ljudi mogli da odu , kako su bas svi negde nestali. Na stolovima u bastama pice je bilo nepopijeno ... Radnje su bile otvorene , automobili sa kljucevima u bravama . Sve je bilo normalno samo ljudi nije bilo nigde...Radio je sve ono sto je zeleo ..spavao u Hayatu...razbijao od klope u Skadarliji...Vozio trolu od Krsta do Slavije...Popio sve vino u Ruskom caru...Svima na Neogenu se najebao keve i niko mu nije odgovorio ...cak i oni sto bi i na dooope progovorili ...kupao se go u Terazijskoj cesmi ...oblacio se i presvlacio u najelitnijim buticima ...vikao i psovao za skupstinskom govornicom ...driblao zamisljene protivnike na Marakani ...sa zeljom da ga neko uhvati , uhapsi , pojuri ali ne , nista se od toga nije desilo ...Okrenuo je milion telefonskih brojeva i znanih i napamet i nigde nije cuo ono ...halooo...Ali zasto bas on ?...Sta je to njega sacuvalo?...I da je cak u nekom glupavom filmu zar se posle nedelju dana ne bi pojavila strasna riba da zajedno spasavaju svet...da film , bese takav sa Vil Smitom ali se nije secao kraja...Na kraju je bio ubedjen da sanja samo nikako ne moze da se probudi...I tako je i dosao ovde gde jeste ...Skocice dole i sve ce ponovo biti kao pre...Svratice kod majke na rucak i nazvati voljenu zenu da prosetaju Tasmajdanom ...Uzeo je dobar zalet i setio se vica...skacem lasta plivam baterflaj...0setio je vetar u kosi i fantasticno ubrzanje...Pitao se koliko sekundi ce proci do onog strasnog tuuup ?...Ali i nedoumica da nije prenaglio ?...I tada je osetio vibriranje i cuo zvono mobilnog , milionitim delicem sekunde se setio da mu je to nov broj i da ga samo ONA ima...Ali bilo je kasno i da posegne za njim ....TUUUUUPPP !!!
djadja #28

Odgovori: 422


30. Jan 2011. 23:10:14
TUUUUUPPP !!!???



-----------------
Vatrogasac_Petko #29
Odgovori: 9


02. Feb 2011. 13:50:01
TRAAASSSSSS

Stajao je uz ogradu na Kalemegdanu i po milioniti put skenirao usce ...I svaki put bi otkrio neki novi detalj...Voleo je taj cosak kod Pobednika ...ne ne ne ...nije voleo , on ne zna da voli, samo je bio tu ...Osecao se tako sam a iza njega je kljucao zivot...turisti , eskurzije , setaci i zaljubljeni parovi .Trudio se da ne gleda nikoga i zeleo da niko ne vidi njega...Uspevao je da da bude nezapazen , kupovao je u marketima gde ne moras ni sa kim da prozboris rec ...pio je iz flase na obali reke ali daleko od setaca i ribolovaca ...Hladne dane je provodio u praznom stanu na periferiji bez : radija tvea racunara i knjige ...Nista mu nije trebalo on nije ziveo ...samo je postojao ! Kako je vreme prolazilo uspevalo mu je da brise secanja i mnoge ljudske osobine...Znao je da covek moze da postane zver ali on je postajao biljka ...seo je jednog dana na klupu , osvrnuo se da li ima nekoga jer je morao da presvuce kosulju ...I taman kad se skinuo i posegnuo u torbu za drugom,ugledao je ispred sebe dva ogromna crna oka kako ga zapanjeno gledaju ...Bila je to prekrasna devojcica od dvanaestak godina : " Ciko a zasto ti imas tako veliku rupu na grudima ?"...Grlo mu se steglo ,ali nije zeleo da je uplasi ..." Znas,duso moja , tu mi je nekada bilo srce .".." Pa kako ? Gde ti je sad?"..." Jedna predivna zena ga je davno izvadila, igrala se sa njim i na kraju ga tresnula o plocnik ! I ti ces jednoga dana biti lepa zena nemoj to nekome da uradis !"..."Pogledala ga je sa smeskom i slagala u trenu ..." NECU!"...i otrcala za svojim ruznim psom !!!
Vatrogasac_Petko #30
Odgovori: 9


03. Feb 2011. 14:42:00
nadimci

Nadimci su mnogo zaebani !!!
Pozva me burazer pre neku godinu da mu pomognem oko selidbe...U subotu kad joj vreme nije ...Koje sam srece kurate vise su me zvali u zivotu na takve dogadjaje nego na veselja...Jbg kad sam se jos kao klinac guzio da sam majstor svih zanata...I tako selidba u toku ..krenuh da rastavljam sto se moglo rastaviti kad burazer rece : Nemoj brate sve ...sada ce da mi dodje ortak Regal sa jos dvoicom ...odnecemo tako ...zapalih duvan , uzeh pivo...i razmisljam ako dodju troica "regala" odnecemo nekako...Jer sam oko pola osamnaest trebao da budem ispred Jadrana na sudaru sa jednom divnom zenom...I dodje Regal ...sa sve kacketom sezdesetak kila i metar i burek...a onoj dvoici je moja baba Vukosava mogla da obori ruku...po dve gajbe piva...Opsovah lagano sto izgubih toliko vreme i nastavih da rasklapam.......Srecom stigoh na sudar ...tusnuo se za minut i dezinfikovao wiborovom !!!..a onda vozio brzo ...
Bas slicno se desi i par meseci kasnije u firmi ...dolazi novi kolega ...Miloje zvani Dzambo...To bese jedini lik u mome zivotu koji je mozda imao sanse da ima tuki do zemlje...Msm imao je noge brat bratu do sezdeset cm.a !!!
Vatrogasac_Petko #31
Odgovori: 9


03. Feb 2011. 17:14:54
.............

Da sam Bukovskipravi pitao bih te jesi li sama? Pa ako kazes da nisi rekao bih tida gresis ! Pitao bih te da li tevoli ? i u tvom oku cekao treptaj iako bi lagala opet pitao bih tekako te ljubi? Ako bi lagalaopet polomio bih najdrazu plocu. Ipitao bih te opet da li te strasnokrese? i ako bi lagala opet Izazvaobih pozar neka ti gori srcei neplacena kirija moja !
Vatrogasac_Petko #32
Odgovori: 9


03. Feb 2011. 21:31:17
mmmmmmmm

Video sam je iz profila i srce mi je stalo...Onaj gore se bas zaigrao , Zbog nje sad ,bar trinaest zena ,ima male sise...Ali smirih se, nisam ja tamo neki klinac, da se lozim samo na sise .Resih da je stignem i razlozim na sabirke pa onda odem po onu zamku sto je zategnes za drvo...Ude u kafic i ja za njom ...Sedoh za sto do njenog i opet ostadoh bez daha !...Takve oci videh samo jednom u zivotu u Porecu i tu noc sam iskidao sator , pa spavasmo pod divljom smokvom...Ili sam ih video dvaput ...nesto mi ona glumica sa osam brakova isparila iz secanja,Barton mi bio interesantniji...Gledao sam je bez treptanja da nesto ne propustim i ako bih je opisivao do detalja ta prica ovde ne bi stala...Mada me malo cudilo sto nijednog trenutka nije, ni ono zenski prikriveno , osmotrila okolinu...Samo je citala neku skriptu kao da studira mapu o skrivenom blagu ...Ali ta njena hladnoca je imala i dobrih strana ...Bar mi se nije digao jer je postojala verovatnoca da ce krenuti svakog trenutka ...I to se desilo , bundu na ledja , torbu u jednu,kesu u drugu , kljucevi...i skripta ostade na stolici....Juuupi!!!Eto prilike da je upoznam...Skocih,uzeh onu skriptu i ovlas je pogledah...: Izmene i dopune zakona o radu...U trenutku mi prodje slika ...U najromanticnijem trenutku me onako usput pita ...: "A sta ti mislis ? ..Koliko treba da bude najniza plata ?"...Jbt ..jos ako je clan nekog udruzenja za zastitu kerova ...Zivot je stvarno kurva !!!...Vratih se u stolicu i narucih pola kafane !!!
Vatrogasac_Petko #33
Odgovori: 9


03. Feb 2011. 22:48:31
hmmmmm

Video sam je iz profilai srce mi je stalo...Onaj gore se baszaigrao , Zbog nje sad ,bar trinaest zena,ima male sise...Ali smirih se, nisam jatamo neki klinac, da se lozim samo na sise.Resih da je stignem i razlozim na sabirkepa onda odem po onu zamku sto je zategnesza drvo...Ude u kafic i ja za njom ...Sedohza sto do njenog i opet ostadoh bez daha!...Takve oci videh samo jednom u zivotu uPorecu i tu noc sam iskidao sator , paspavasmo pod divljom smokvom...Ili sam ihvideo dvaput ...nesto mi ona glumica saosam brakova isparila iz secanja,Barton mibio interesantniji...Gledao sam je beztreptanja da nesto ne propustim i ako bihje opisivao do detalja ta prica ovde ne bistala...Mada me malo cudilo sto nijednogtrenutka nije, ni ono zenski prikriveno ,osmotrila okolinu...Samo je citala nekuskriptu kao da studira mapu o skrivenomblagu ...Ali ta njena hladnoca je imala idobrih strana ...Bar mi se nije digao jerje postojala verovatnoca da ce krenutisvakog trenutka ...I to se desilo , bunduna ledja , torbu u jednu,kesu u drugu ,kljucevi...i skripta ostade nastolici....Juuupi!!!Eto prilike da jeupoznam...Skocih,uzeh onu skriptu i ovlasje pogledah...: Izmene i dopune zakona oradu...U trenutku mi prodje slika ...Unajromanticnijem trenutku me onako usputpita ...: "A sta ti mislis ? ..Koliko trebada bude najniza plata ?"...Jbt ..jos ako jeclan nekog udruzenja za zastitu kerova...Zivot je stvarno kurva !!!...Vratih se ustolicu i narucih pola kafane !!!
djadja #34

Odgovori: 422


05. Feb 2011. 16:52:09




-----------------
Carica_Aurora #35

Odgovori: 10


10. Feb 2011. 22:22:30
Pivo Votka

Slavila se SrpskaNova godina. Beba donela votku Baltièku, onu što ima ukus špiritusa. Bile smo na nekoj raskrsnici.Ekran pred Bebom, j a na krevetu èekam telefonski poziva pa da krenema da slavim. Nema ga. Pucaju Bogdanjci, iskopali topove i mitraljeze i biju u nebo. Puca mi glava. Dohvatih se piva pa sipah malo votke i èaja od nane u sve to. Da me Bukovski vidi, zabalio bi na usta. Ne zove još, ma nema veze.Crusaders Soul of the shadow..uf , zagazilo duboko, do kostiju rastura. Bebo, od kad si ti bela, majke ??? O bože, ti da mi pomogneš neæeš nikako.Napolju svetli ko na ratištu, jezik zadebljao i shadow on the wall... Halo:Ne, nije ona, ja sam njena drugarica, ne može da se javi, a možda æe i moæi kao se odvoji od WC šolje, povraæa, nije joj dobro malo, izvinte ! Bebo, sunce, mesec, zvezde..sve ti na spisak stavljam, pa što ne reèe da se poraðam !!!

-----------------


Lakše je kad iskoèi

Vatrogasac_Petko #36
Odgovori: 9


10. Feb 2011. 22:52:53
............


TOOOOOOOOO ...SEX MORA DA PADNE !!!
milanCHE #37
Odgovori: 67


22. Feb 2011. 00:15:48
***

Svaka cast.Do sad nisam ni ulazio ovde.Samo nastavi.
McConor #38
Odgovori: 2


18. Mar 2011. 19:28:27
....

jhg
McConor #39
Odgovori: 2


21. Apr 2011. 00:22:36
.....


Bar neka ovo ostane nekome .....Mea Culpi ...JEBEM MATER !!!
DodjiUmojPesak #40
Odgovori: 40


22. Okt 2011. 16:00:22
Baba ...sest meseci ko sto godina !

MOM NAJBOLJEM DRUGU !!!... Noc puna kosmara a u sedam telefon ne prestaje...Skacem u bunilu ...ocekujem vazne vesti ...Studio Be?...Jebao vas stb ...i besplatne knjige ...Ko danas nesto cita, picka vam materina ?..ali dz je dz!...Pripaljujem dusmanina iz crveno bele kutije i krecem da smuljam po kile cave ...Kolena mi klecaju ..sav drtim ..zbunjen do bola ..i uplasen kao retko kad . Ceskam se gde treba po navici ..ali to nije za ovu pricu...Ova bi trebala da bude nesto najlepse do sad ...ova je vapaj ...ova je poruka ..mada ne verujem da ce onaj gore da je pogleda, koji sam ja kreten, poceo sam i trezan da psujem . Ne necu je prepravljati...ipak neka ostane ovakva , kada sve bude u redu da se nasmesim i setim ovoga osecaja . Razaram pluca , sjebavam zeludac i buljim u zid ...Moram da krenem a noge teze od stubova novog mosta...Uz put koji mi izgleda kao Srbijin u Evropu...petorici jebem celu familiju ali ko njih jebe...mislim samo kako da udjem ...Jesam spretan ali intezivna nega neurohirurgije je kineski zid a ja ipak nisam Koperfild...Sutka sa policijom na Brankovom mostu mi izgleda kao pravljenje zamka u pesku ali uspevam!!!...Stojim pred staklom i pokusavam da zadrzim nekako puls na 175...a o suzi i ne vodim racuna .Jer gledam u ljudinu , gledam u frajera i smekera , gledam u majstorcinu i u pravog prijatelja ..Doslo mi je da riknem ...:Beli !!! Brate ustaj , budi se,skidaj te zice i aparate !...Hajdemo u zivot koji te je i doveo tu gde jesi ili se mozdani dogadja samo ljudima koji ga mnogo koriste !...Oterase me ...Resih da zaustavim planetu i odoh da ga cekam kod Mite u Zaru sa par kila Rozea i trijes krilaca...Doci ce on veceras...Pa mora da dodje , on je legenda...nikada nije omanuo !!!
Ma i ako ne dodje veceras JA CU GA CEKATI KOLIKO GOD !!!!!!!!
DodjiUmojPesak #41
Odgovori: 40


24. Okt 2011. 15:44:21
.................

Uprkos danima sivim,
kad vidiš neku kometu
da vidik zarumeni,
upamti: to ja još uvek
šašav letim i živim.

Lako je bilo leteti dok je bilo snage crpljene sa izvora mladosti , dok je svako perce bilo savrsene strikture i na svome mestu , dok je vid bio bistar a kanze jake i naostrene. Vetrovi su bili poznati i pitomi , livade i sume predivne a izvori cisti i hladni. Ali vreme ucini svoje , u trenutku shvatis da vise ne letis u paru i cak ti se to ucini slobodom , pa nebo je bar puno zivota .I tako zanesen i neprimecujes da je krilo napuklo i da si odavno zaboravio kako se slece ! Imas iskustvo , imas tehniku a ipak gubis na visini , oblaci postaju preteci , u daljini te ceka oluja i neke odluke treba doneti hitno ! Mozda se i moze smisliti nacin kako opstati nekako ali to vise nisi ti . Mladjan si ucio kako se pravi jako i sigurno gnezdo ali nikada se nisi pitao da li se pravi dvaputa ? Samo je bitno da vreme vise ne radi za tebe i sa tim se treba pomiriti ! Ostaje nada da ce se pojaviti neko zbog koga se vredi zakucati u nesto da bi se prizemljilo , ma koliko to bolelo !
DodjiUmojPesak #42
Odgovori: 40


21. Nov 2011. 13:01:16
.................

Vozim "sto" godina i osim jednog dizanja,sa sto na sat,kontejnera u vazduh ,ne secam se da sam imao nekih vecih udesa...A i tad bih prosao bez ogrebotine da me ne opaucise po glavuci ,bricangle koje u zurbi spustih na dasku iza zadnjeg sedista...Ali sta je dvanaest kopci za ovakvog deliju ?...Elem deceniju kasnije lik ispred mene ukopa u mestu , ja na kocnicu ko budala na onu stvar ...uh stadoh na petnaestak santimetara i taman da odahnem i pomenem mu bar svastiku, neko me sastavi odpozadi. Izadjem a u srebrnom Pajeru...zena kakva se ne vidja svaki dan...I ne gledam stetu na kecu ...jbt pa njena bunda vredi ko tri keca !...Jao pa kako to kocite ...stvarno nisam kriva...bla bla bla...Onda spusti naocare ,pogleda me pravo u oci i rece...Boki duso pa jesi li to ti?...Pa kako me ne prepoznajes?..Odrasli smo u istoj zgradi !...Ljilja bre!... blejim ko ovca...Munu mi vizitku..i rece popravi to i dodji po lovu. Sad zurim...I ode !Odoh i ja do Kestena da se povratim ...Otpih pola Lava i poceh da vrtim film ...Bila je starija tri-cetiri godine i zivela iznad mene a Slavko iznad nje...Ona djak generacije a on tapkaros i sitan lopov...Ona vaspitana,uredna,smerna...On baraba, muljator, sibadzija...Za nju se mislilo da onu stvar nije videla ni u Startu , on po tri ribe na svakom prstu...I bas kad je diplomirala ekonomiju on se vratio iz Zabele...Kada su se vencavali niko nije verovao...Odose u Pariz i padose u zaborav ...I eto ona se vratila ali bez njega ...Jedino sto se tu i tamo cuje i to od Kokana francuza,kad se napije,da su ga roknuli neki bosancerosi jer ih je ispalio posle neke velike pljacke...Kao ne bi on ali mu je zena pobegla sa lovom !?!...Naravno da nisam isao po kintu...Picka joj kevina nisam joj oprostio ni ono sto me stalno stipkala za obraze i zvala bucko !!!

kiss za Djadju
djadja #43

Odgovori: 422


23. Nov 2011. 12:04:48
DodjiUmojPesak

Ti si neko ko se retko raða
volim da citam tvoje price...
Al pre svega hvala ti sto si mi prijatelj
od ðaðe

-----------------
DodjiUmojPesak #44
Odgovori: 40


05. Dec 2011. 17:35:47
greska :)

Obicno pisem u prvom licu jednine ...lakse mi tako!...
Neki tezak jesenji dan ,sitna kisica i 143 posto vlaznosti, disem na skrge ...Dusmani sa filterom ucinili svoje za ovih tridesetak i kusur godina ...Dr.ovi mi rekli da vise setam pa idem busom na posao ...jbg...od stanice do kuce ima celih sesto metara ...Malo li je ?...I tako prolazim pored garaza iza zgrade kad me neko oslovi : D dan komsija ! Kako ste?...Ma nikako ! Ja se izvinjavam ali sam mislio da vas pitam , znate ovo parkiranje gde ko stigne ... Neki put jedva isteram auto ...Znam komso,kad zaginem u ebacini po pola noci trazim gde da ga udenem...Ma daj dodjite ovamo da ne kisnemo , a i imam u garazi strasnu krusku iz valjevskog kraja!...Naravno ubedi me iz mesta , sedosmo na neke hoklice ...krenu prica a i kruska za dusu...Nije neki lik ali vidim i on ima cug ko Fap...Takvi su najgori jer se kriju od zena pa rokaju bez gusta ,onako na brzaka...Sabismo tih sedam i po deci i ja krenuh bez ljubljenja...Pa komsija mislim ,necete da se ljutite , mislim , jesmo li resili ovo oko parkiranja ?...Koje bre ?..Pa da mi vise ne parkirate ispred garaze...Da je bilo na suvo ko zna cime bih ga namazo...Ovako bejah fin: Komsija malo ste vi mene zamenili sa nekim ...Ja vozim crvenog Yugica i sto godina ga parkiram na trotoaru ispred zgrade !..Ali djole ga boka, mozda mu trebalo drustvo
DodjiUmojPesak #45
Odgovori: 40


05. Dec 2011. 17:58:56
ova je trebala posle one o najboljem drugu

Gde ste picke Rakovacke ?...Jebete li sto?...Karamo te u dube , izbeglicko ...pobegao tri kilometra i sad si frajer !...Ma ko vas jebe bre !imate jednu kafanu a i od nje ce da naprave kladionicu, koji ste vi likovi?...Daj bre dodji ovamo !...Castim danas!...Putujem sutra na Novi Zeland !...E bas me zabole i za novi pazar a kamoli za rezervni teren kengura !....Ej bre stvarno ti pricam ...dodji da mu ga damo , ko zna kad cemo opet ?...Putuj igumane i nali se dobro , tamo ces sljivu da vidjas jednom godisnje i to kad ti dodje Mile Kitic ..ako te gazda pusti na koncert! E stvarno si uvek bio drkadzija , daj bre da se pozdravimo ko ljudi !...Ma turim te na tuki ..petnaest godina drkas ovu jadnu zemlju za kiriju i struju a rata video nisi ...Bese li ti onaj lik sto mojoj jadnoj Jevrosimi kevi uvali poziv da idem u rat ? Pa ko te jebe sto si isao ?...Pa ko me jebe sto sam isao !...E sad idi i ti u tu pizdu materinu ... I zabole me stojko !Juce sam ispratio daleko boljeg coveka na mnogo gore mesto !!!
DodjiUmojPesak #46
Odgovori: 40


05. Dec 2011. 20:41:07
...steta ne jebe cirilicu

DodjiUmojPesak #47
Odgovori: 40


05. Dec 2011. 20:45:16
najzad

’’Vi ste bre bili glupi, stanete ispred gimnazije, pa èekate tu nešto d `u` vatite da jebete! Tu mož `samo da se recituje! Ja odem pred šnajderaj, pršti pièka na sve strane! U `vatim jednu malu iz Jarmenovaca, naduo se pièić k` o burumak, kaže nema joj niko kući, samo deda ... Ja s njom u Jarmenovce, obradim je još u autobusu, pola gotova ... Uðemo lepo u dvorište, a ja k `o na kurac zatvorim kapiju ... Samo što nismo ušli u kuću, `vatamo se usput k` o na filmu, kad se pojavi deda, gromada od pedesetak godina, šaka mu k `o lopata titovka za ugalj, dobar dan, al` on odma `pita šta ćeš ti ov `? Došli rek `o da slušamo ploèe, a ne vidim da u tom kraju nigde ni bandere nema, oni jesu èuli za struju, al` za gramofon nikako! Kad me potera s nekom sekirom, veću nisam vid `o u životu, po onom dvorištu,` oj `da stigne i Bog! Kad sam ja vid `o da će da me raspoluti k` o Karaðorða, a na kapiju ne mogu, ja mete `m ruke na glavu, pa zagledam` de je najtanja živa ograda, grunem kol `ko sam imao snage i prokrèim vrzinetinu pizda joj lepa materina, al `zaboravim da je put niži od dvorišta barem jedno 3 metra, poletim k` o ðule, al `se okrenem u vazduhu, pa potegnem na leða na nov makadam, samo što su ga uvaljali ... Izgubim vazduh, a dedeskara gore krèi onu ogradu sekiretinom da proðe i on. Doðo `mal` do daha, pa da ga uplašim kažem mu:’’Od `ovam` da te ja ispresavijam’’On ode prema kapiji, a ja se zavuèem u onu betonsku cev za odvod kišnice ispod puta, nisam bio ovako debeo , bio mršav, mog `o sam iza koca da se sakrijem. Provedem tu 2 sata, nisam smeo da izaðem, ne znam `de je krvolok ... Sednem posle u autobus i kad sam doš `o u Topolu, osetim kako me nešto golica u desnoj nogavici, zavrnem i vidim, uš` o puž golać dok sam lež `o u onoj cevi, pizda mu lepa materina ...’’
Pobratime na slavi o Mitrovu dne
DodjiUmojPesak #48
Odgovori: 40


11. Dec 2011. 13:41:31
sa drugog sajta

NORIS CAK
Svasta bre ima na ovom sitey...Neko se svadja,neko ljubavise ali ja sam bre stvarno u problemu!!!
Vidim opet Juki poce da me pominje redovno!A sama zna kakvih sam problema imao pre godinu dana i to na stresnoj bazi, sa levim testisom!!! Ali tada je shvatila da je kriva pa smo nekako,uz njeno visemesecno naduvavanje pomenutog,uspeli nekako da popravimo stvar.Zato mi je i frka,primecujem slicne simptome ali mislim da ce me ovaj put ostaviti na cedilu ! Te preventive radi,resih da se samoorganizujem na vreme i sam smislim neko resenje.I cap,setih se vica da je Cak Noris naterao i jednu Milku Canic da kaze...: Dobar dan!!!A nece jednu Julku da me postedi mudostresa...Krenem da guglujem,u americkom postoffisu se pozovem na njiovog bivseg kolegu Bukovskog i nadjem broj tela od Norisa Caka...Dobar dan! Dobar dan!...Brate Cake taka i taka stvar...Boki burazeru nemoj da siris pricu zbog mog imagea ali nema sanse bre da ista napravimo!!!Za nju je bre Milka picic od skakavca !...E moj Cake a ja mislio da namlatimo lovu...Ovo ce caskom da predje u epidemiju...Nasuh pola kile crnjaka i nadjoh srpsku junacku poeziju da se potsetim one : Rani sina pa salji na vojsku Juki ti se umirit ne moze ...
DodjiUmojPesak #49
Odgovori: 40


11. Dec 2011. 13:42:54
moj rodj

Gledam sinoc ove moje delije a srce mi poraslo ko u Mirka Sandica i radi ko Valterov mitraljez...U dusi zunami radosti i tuge ...Nikada nisam voleo filozofiranja i kurcenje tudjom pamecu , ali mislim da umem da budem posten prema sebi bar...Kakav god da sam,jebiga takav mi bio stof...U to vreme pare su bile skupe...Elem...malo se i popilo ...sto rece onaj alkos u nekom filmu ...pa brate imam i ja dusu da popijem "ponekad"...I dok su se klinci nesto zezali na kompu ..pita me kumasin : Secas li se bre kad smo bili njihovih godina ?...Zajebano brate,sto se sve cesce secam...Kako zaboraviti da smo osam godina svakog 1.i 21. decembra za moj i njegov rodj. bili u "Zvezdi" kod marakane ..Ja jesam doduse grobar ali tamo je Joca komsija bio sef na salu !...A Ceda vranjanac tek krenuo da se fajta sa kafanskim zivotom metropole...Sednemo nas 8-10-12 kako kad,a Jocko donese flajku vinjaka i votke i ponovi repliku iz Radovana : A sta piju pi...dame ?...Ili njegov omiljeni fazon " Jeli kuronje a gde su vam one ribe od pre neko vece"...Eh na srecu ...tada se meni rodi prvi kuronja i .............Mada i "Zvezda" vise ne postoji a i Joca je na Orlovaci..
DodjiUmojPesak #50
Odgovori: 40


18. Dec 2011. 19:03:36
....................

Probudim se u tri ujutru...zapalim duvan!!! .... saberem se, a oduzzet sam odavno ..jer sutra me ceka datum ....domacin do jaja...bivsi jebac na glasu...A sutra me cekaju...Kiza i Toza ...rodjena braca a ja ih volim vise nego oni sebe medjusobno ?...Dok je Cvarak bio ziv to je imalo smisla....taj je pravio opkladu ...da li ce vetar da dune levi ili uz kurac...i svi se smo smejali ....taj je kupovao prase ...taj je hladio pivo ...taj nas je terao da nesto radimo .....Mene je voleo posebno jer sam ga spajao za dz sa nekom bosankom ...koja ga je na kraju sjebala skroz !!! Poslednji put je pobedio Toza u te tri ulice gde su se trkali ....ali nije Cvarak mahao zastavom..i nismo se osecali lepo ....Sutra cu da se napijem ko k
DodjiUmojPesak #51
Odgovori: 40


29. Dec 2011. 16:11:40
..........alo alo

Odrastao sam u zgradi od tri sprata ...na svakom spratu tri stana ...i cek bre 3x3...hmmm...ah da 9....E u tom devetom stanu ,gore levo, je ziveo debeli Joja...Prevremeno penzionisan fabricki vatrogasac...Jedan skroz odvratan lik...mislim da je mogao da ga voli jedino neki referent iz vino Zupe Alesandrovac...msm da je znao za njega...Sabije Joja x litara vina i onako iz fazona izudara zenu da se jadnica,koju su mu doveli iz nekog pickovca,ne odvikne od rutine i ne zaboravi ...ko je gazda bre !!!...ali da cuje cela zgrada i pola naselja...Mi klinci iz zgrade bi mu ebali kevu ali mrcina je imala 150 kila a i retko je i izlazio iz stana...Ja sam nekako potajno tipovao na njegovog prvog komsiju Miloja,sofercinu Fapa 13-ice ...onog starog,bez servo uredjaja i kojekave hidraulike...Pa je imao bicepse kao butine pokojne Silvane...A sa kraja ulice vidis da je zajeban u picku materinu...I desi se bas fina stvar...dodjose majstori iz poste i pet dana ce muvase po zgradi da nam uvedu telefone...I kao sto neke stvari treba da se poklope ...Joja i Miloje dvojnici...Ne prodje ni par dana ponovi Joja svoj ritual..izgazi ponovo zenu a Miloje zvrrr na vrata...Jeli komsija sto bre ne spustis bolje slusalicu na telefonu ,nemam signal ceo dan ! Ma teraj se bre ,telefon je u redu...I tu padose prve batine...A gde su prve ,posle je lako idu redom...sreca je da glupson nije shvatao da telefon sa tim nema veze...Dosadise Joji batine...otvori prozor i zafrljaci onu crnu Iskru12 i to pravo na sipku za tresenje tepiha...i ode u miliciju da prijavi Miloja...Dodjose dva nesrecnika sa plavo belim ficom da vode Miloja u stanicu...popise i oni po neki samar ali mu namakose lisice i povedose napolje..E tu pocinje cirkus..ne moze onakva ljudina da stane i ficu pozadi..nema gde noge da spakuje...cak ih je i zezao da idu oni fickom a on ce za njima fapom laganica...Narod se skupio...zezanje do bola,samo mislim da su se neki i dobro zaebali ...jer ih je Miloje snimio da nisu dobro spustili slusalicu na telefonu a tu je posebno osetljiv !!!


Engleskinja #52

Odgovori: 48


30. Dec 2011. 23:35:10
Sreæna Nova godina 2012.

Flaša pelinkovca je stajala na šanku, grehota je bilo da stoji zatvorena. U klozet kad idem, profesor jeremiæ mora da ustane i da pridrži kaput rukom desnom da bih ja prošla iza njegovih leða i ušla u klozet da otoèim višak kisele vode iz organizma. Recituje Verko a Ljilja B. peva na drugom kraju kafanèeta kraj bilijara rupaša iz ko zna koj egodine. Jebem ti sunce žarko, ima li nešto da se pojede? Ima mesni narezak i sir...aaaaaaaa stavljam novinu masnu, sa koje se veæ jelo jutros...jebi ga, umetnici..nije lako povraæanje pred zoru! Kao pesak da sam jela, tako se oseæam ili..oseæam s e kao Bukowski ponekad ali dobro je..lepe je godinice Bukowski doživeo povraæaæjuæi. I stvarno, kad bi imao neko da mi drži kad povraæam, stalno bih povraæala, majke mi. Poslaæu ti sliku neku drugu da staviš na desktop, ona je dosta stara...i èupava za današnje vreme.Sreæna Nova godina stvarno! meni æe sreæna da bude, znam. Sve su mi se dosadšnje ženje ostvarile..neke druge..ne bih poželele, dovoljno je sasvim. Moj komšija Æure baca bombe umesto petardi. Jebo ga ona ko nije !

-----------------
Ne bih ja ništa na ovo dodala !
DodjiUmojPesak #53
Odgovori: 40


17. Jan 2012. 12:13:00
..........

Neko ce ,kad ovo procita,pomisliti da sam ili vrlo organizovana picajzla ili da mi je Alchajmer,polako u najavi Ali ja bih to nazvao samo sitnom navikom...Leti je malo teze jer ne volim da nosim pederusu...ali zimi je sasvim ok...Msm da predjem na stvar ...strasno mrzim kad nesto : zaboravim ,ne ponesem ili nemam kod sebe sve sto mi moze zatrebati...Od kad znam za sebe kintu u obliku kesa nosim u prednjem levom dzepu farmerki,tako da sad razmisljam da li sam ikada imao novcanik...futrolu za dokumenta da ,ali novcanik nikada...I zasto pomenu Alchajmera?...Pa mislim da bar desetak puta dnevno predjem rukom preko levog dzepa i potvrdim sebi da je kesh bas tu gde treba...Eh da je samo to...Ako dodamo da je Zippo u malom desnom dzepu i da si mi vecina drage uspomene ...znaci treba pipnuti da li je tu...E onda ide isto sa dokumentima u unutrasnjem dzepu jase...mobilni u desnom gornjem spoljasnjem...kljucevi u levom gornjem spoljasnjem ....cigarete gde ih gurnem i cvikeri zabodeni u okovratnik majice ili duksa itd...Srecom da ta samopipanja ne radim bas jedno za drugim ...verovatno bi me odavno mnogi poceli izbegavati...Ali ni to nije najstrasnije ...Pre neki dan prikocim na pesackom da propustim pesake a medju njima predivna zena ...I umesto da joj odgovorim osmehom ili znacajnim pogledom na predivan osmeh ja posegnuh rukom da vidim jesam li "ga" poneo !!!
DodjiUmojPesak #54
Odgovori: 40


22. Jan 2012. 10:41:10
lud mozak ...luda prica

Cuh strasnu tisinu ispred zgrade i resih da se popnem dole i zazmurim sta se desava...popeh se sporo brzinom svetlosti i obradovah se prizorom ...nista strasno...dvanaest tetoviranih policajca stajase u lokvi krvi a omanja grupa penzionera im plesase po lobanjama...resih da ne reagujem uopste na tako divno druzenje...samo im jebah mater i dvoici razbih glave jednim pakovanjem ulozaka bez krilaca...krenose da beze koliko ih noge nose s ocitom namerom da me napadnu i ugroze mi vekovno postojanje...Jedan policajac zadnjim zivotnim grcem jedva uspe da dobaci plisanog medu jednoj od penzionerki na sta se ova vrati i popravi mu sminku ,karmin i ruzu u reveru...Za to vreme na prvom spratu jos lepsi dogadjaj...Vidno obradovan izadjoh u stan gde mi zena ocuta sta to bese?...Ma komsiji Risti samo silovali zenu,nacrtali kurac na vratima i ukrali biciklo...E ebes ovu zgradu kad je tako monotona ...hoce li ovde ikada nesto interesantno da se desi ? Upita ona dok je tupila sataru da podsisa voljenu mi tastu!!! Ja se obukoh go i odoh da premotam emisiju o vodostanju...najavise spektakl !
DodjiUmojPesak #55
Odgovori: 40


02. Feb 2012. 17:18:52
//////////

Mogao bih da pisem ljubavne pesme...Tvoje su oci kao polarno svetlo sto obasjava severni pol,moja je dusa putnik za tobom,kako preziveti ovakvu bol...Tralala...Ali me zivot jebe da se secam dragih ljudi i da tek sad budem Tugomir!...Malopre me portir pita ...Igras li yamb?...Jok! Nikada! Da sam Pinokio,nos bi mi bio bar metar...Jer igrao sam ga bar deset godina i cak bio ubedjen da bih mogao u Vegas,ako se tamo igra u kintu...A prestao sam da ga igram kada je umro CVARAK!!!I nikada ga vise necu igrati...Covek koga sam znao od svoje trece godine zivota...Doveo je iznenada neku bosanku u cetrdesetoj i kao to mu je zena?...Ocutasmo svi,pustismo ga da i on nesto jebe redovno,ali do trenutka dok ona ne ode nazad u Bosnu da kao juri neka nasledstva od bivsih muzeva...Ali dok je bila ovde ,kad god svratih"moradoh" da odigram sa njom par partija yamba...Posle prve videh da krade ko skot ali ocutah zbog njega...To sto se njegovo jebanje svelo na dva puta godisnje me bas zabole ali sto je morao da proda stan zbog njenih dugova je vec nesto drugo...I umro je jadan u danu..pukla mu je abdomalna arterija od stresa...I uz svu tugu ona me na sahrani upoznajuci sa nekim njenim,predstavi:To je onaj sto misli da dobro igra yamb...Da sam imao kasikaru,vec odavno bi svi bili gore...Ovako opet ocutah zbog njega !!!

DodjiUmojPesak #56
Odgovori: 40


03. Feb 2012. 12:58:09
kome ja ovo pisem?

Procitah ovde,juce,prekljuce:Gde ste picke?Doso Zdravko Colic!Imam jednu crno belu fotku kad sam dosao iz jnea po civilku,na kojoj bi mi i Cola garant rekao: Brate ovde smo egal!I tako me pre tog vremena put nanese u S.Palanku,ostavismo kamion u kasarni i odosmo da vidimo sta mala varos nudi zagorelim frajerima iz Bga u uniformi...Treba li da pominjem da opet nisam imao cetkicu za zube i da sam bio u bedaku...Potrosismo dan,brdo para,nazuljasmo dupeta po raznim kafanama i nista!...U neko doba udjosmo u neki cumez pred zatvaranje,kad se konobarice prenerazise kad me videse...E Zoki moj,vidis da ima zena koje znaju ko je dobar frajer,bice picetine nocas kad zatvore kafanu!...Sedosmo u cosak gde ne bismo upadljivi a one uspese da lokalne alkose isteraju polako...Poce fino druzenje,vino i pomfrit,vacarenje i sve po redu...Zoki buckastu odvede u kuhinju i cuh stenjanje posle pet minuta...Ova moja bese sporija...Sta ti je bre?Zar ti se nisam svideo na prvi pogled?...Jesi! Ali ne ti kao ti,neverovatno licis na jednog vojnika koji je ovde bio prosle godine,zabavljali smo se osam meseci i otisao je bez pozdrava...Ucinila mi je,ali jebes sex kad zena "nije tu"...uzeh flajku vinjaka,ostavih sve pare koje sam imao i viknuh Zokiju da ga cekam na klupi kod kasarne !!!
DodjiUmojPesak #57
Odgovori: 40


07. Feb 2012. 12:40:05
/////////////////

Pisacu i ovo u prvom licu jednine iako je malo zaebana prica !
Elem bese to pre dosta godina msm za vas kojima staz u ovim vodama nije svorio peraja...Sve je pocelo kao obicno ...bla bla bla...A onda se jednog dana javi neverovatno uobrazena gospodja Hadzi-Pesic...Te svidja joj se: pisanje,neobicnost i slicne sitnice...I dodjosmo nekako,uz neka njena uslovljavanja,do dogovora za kaficu...Bese topao jun te predlozih omalenu bastu hotela Balkan na Terazijama...Dodjoh ranije, zauzeh fino mesto i narucuh pivo...Posle nekog vremena elegantna gospodja pridje stolu i upita me ...Jeste li vi Boki?..Da ja sam izvolite sedite...Pa! Znate ne bih, gledam vas vec neko vreme ,u nasim pisanjima niste pominjali da pijete alkohol?...A i na fotografiji ste mi izgledali zgodniji i mladji!!!...Ako se ne ljutite ja bih odmah otisla...Da izvinete!Bas me boleo tuki,ona je meni izgledala bar pet godina starija od mene...Cak bih i zaboravio to u trenu da ne dobih jos par poruka kako sam je zaebao i trosio joj dragoceno vreme...A i da cak i nisam bio adekvatno obucen???...E tu me nadje...Otvorih novi profil...:Uspesan advokat ,39-190-88...atletski gradjen,crna kosa,zelene oci...Prezauzet obavezama u Zenevi i Sofiji...Trazi dzetset gospodju prefinjenih manira...Trt !!!..Treba li da pominjem da se sama upecala...Kupih cak i novi mob broj,samo za nju...ali uspeh da svedem komunikaciju samo na sms...jer kad god me je pozvala ,napisah da sam na sastanku...I onda joj jedno vece poslah poruku : Sleteo iz Sofije,uzmi taxi,cekam te u Dzoli klubu hotela Hayat,samo reci na recepciji da te ceka advokat Karamarkovic...Gresna mi dusa!...Te noci dobih prefinjenu poruku: "JEBEM TI MATER"!!!..A ja kreten ni dan danas ne znam ima li u Hayatu Dzoli klub? Ako ima slatko bih se napio tamo kad dobijem neku vanrednu kintu,ali sa nekom normalnom zenom!!!
tetkav #58
Odgovori: 11


17. Mar 2012. 13:23:54
U hotelskom foajeu...

Najblizi baru bio je stariji par na jednom od svojih odmora.


Oni su penzioneri i njihov godisnji odmor je poceo onog dana kada su prvi put dobili penzijski cek. Njena kozna tasna i njegov vredni sat koji je davno prestao da se proizvodi, govore da se nisu odricali ne bi li sebi priustili desetak dana pod africkim suncem. On ponosno gura svoj stomak lako stecen u socijalizmu, a ona neodoljivo podseca na lepu zenu naseg prvog i jedinog marsala, vrhovnog vodju i dozivotnog predsednika.


Nisu iz glavnog grada. U njihovom gradicu on je bio odlicna prilika u koju se ona dobrano zagledala. Lepu, veselu i fino vaspitanu svrsenu ucenicu uciteljske skole, cerku sudije i medicinske sestre, bilo je lako primetiti. Ubrzo su se uzeli. Gospodin sudija nije bio preterano zadovoljan izborom svoje cerke ali je povukavsi par koncica uredio da mladi inzenjer masinstva dobije zaposlenje u lokalnoj fabrici, a ubrzo i zvanje direktora. Ona im je izrodila decu, a on se junacki trudio da izmedju aperitiva i mezetluka u najboljem restoranu u gradu, u kome je inace sklapao poslove i vecere na kojoj se proslavljao gubitak neke bitke u dalekoj proslosti, pojede i rucak koji mu je ona svakoga dana pripremala. Supa, rinflajs, paradajz sos, punjena paprika sa svezim kiselim mlekom i paradajz salata, a za desert snenokle ili hladni sutlijas zacinjen oblacicem cimeta, njegovi omiljeni kolaci.

Svrsena uciteljica nikada nije ni pocela da radi. Ona je negovala i podizala decu, a kasnije od muza direktora krila njihove nestasluke i bezanja sa casova. Ona se trudila da on uvek bude namiren, da mu je kosulja cista i ispeglana, odelo i kravata savrseni a cipele izglancane. Volela ga je. I on je nju voleo. Jednom ju je, na nekoj od vecera koje su se nedopustivo kasno zavrsavale prevario sa sekretaricom njegovog poslovnog prijatelja iz drugog grada. Bila je mlada i pozeljna, bezobraznog pogleda. Njega vec dugo niko tako nije gledao. Sta je drugo mogao da uradi..? Kada se pred zoru vratio kuci ona je to znala,mada se nije ni probudila. Kazu da zena koja voli prevaru uvek oseti. Nije mu nista rekla. Nije mu nikada nista rekla. A on je znao da ona zna i ponekad kada ga je to saznanje pritiskalo, krio je od nje pogled. To mu se vise nikada nije desilo, a ispostavilo se da je bilo savrseno orudje za odrzavanje skladnosti njihovog braka. Poudavali su i pozenili lepo vaspitanu i dobro obrazovanu decu, stekli par unucica i pazljivo krckaju svoju ustedjevinu odlazeci kao ptice selice par puta godisnje u toplije krajeve. Ona na njegovo nekadasnje neverstvo, koje je strasno zabolelo nikada ne misli. Seti ga se samo ponekad, bas kao veceras u foajeu ovog hotela dok hvata pogled svog ostarelog muza kako pada na guze i dekoltee mladih zena.


Sada joj je to smesno. Okrece glavu i pusta ga da uziva u tom nevinom zadovoljstvu, jer sada on moze samo da uziva u pogledu.




DodjiUmojPesak #59
Odgovori: 40


17. Mar 2012. 15:01:12
.................

tetkav #60
Odgovori: 11


19. Mar 2012. 19:19:11
Pomedeljak



…Dok u poslednjem trenutku groznièavo tražim kljuèeve i zakljuèavam vrata (koje Ana istog momenta okljuèava ne bi li me poljubila) bacam se na dugme koje doživa najsporiji lift u Stockholmu, ako ne i okolini. To naravno važi samo ako ga èekam. Otvaram vrata, dok levom rukom vadim karmin kojim na brzinu mažem usne (lift nikada nije ni imao ogledalo) a desnom pokušavam da pronaðem tananu boèicu parfema, kako bi par kapi dotiènog ulepšalo opšti utisak o meni, razoèarana sam, jer opet nisam uspela… moje veèito takmièenje sa liftom koji se sporo penje, a vrtoglavo spušta tih bednih pet spratova opet je izgubljeno. Još mi nije uspelo da te dve jednostavne radnje obavim u njemu, ali borba se nastavlja, ja ne odustajem! Dok trèim niz ulicu (kao i svakog jutra, jer naravno kasnim) iza mene leprša marama, kesom udaram o parkirane automobile, pozdravljam Aninog zubara (sada definitivno kasnim, obièno ga sreæem na semaforu) mašem mojoj slatkoj južnoamerickoj komšinici i gledam da sam na pristojnoj udaljenosti od dva bela, debela psa koje Bertil Johansson pokušava da ukroti… (jednom æe me valjda pojesti…) mislim kako nikome više nije èudno što se ova ludaèa svako jutro pretvara u opasnost za okolinu. Nikome, u stvari svi se smeše, verovatno zadovoljni time što danas neko drugi, a ne oni igra ulogu ludaèe… i tako joj to dobro stoji…

Sasvim obièan ponedeljak...

Sasvim obièno jutro…


DodjiUmojPesak #61
Odgovori: 40


21. Mar 2012. 12:11:56
jedna od novijih


Igramo yamb na racunaru u dvolitarku piva...a naravno u firmi alkohol zabranjen pod strogo! Izgubim namerno i dam kintu a on sav srecan ode da kupi jer je ipak mladji a i ushicen jer je "pobedio" legendu...Ima klinaca koji nisu picke za kintu ali im znaci da ne izgube i nesto kao dokazu na facama...Potraja to neko vreme, pustah ga jer mi odgovaralo...Cirkas kao u kafani a cene iz marketa...Primise se i ostali i dobro pocese da me zezaju...Ni sam ne znam kako jednog dana rece da ce i kucu da mi uzme na yambu jer sam glup ko qurac !!!Video mi je Snosku na nekoj fotki a ja njegovu Maru znadoh mesecima jer je radila sprat iznad nas !I u nekom trenutku ludila,posle "izgubljenih" pet partija i hektolitra piva rekoh mu :Igramo u zene !!!...Daj bre budalo sta lupas ???Sad se ne secam dali sam ga dobio sa dvesta ili trista razlike,ali znam da je bio beo ko zenske gace !!!I nisam bio djubre...Nisam joj nista rekao...Ali jednom se nadjoh pijan kod Fontane na N Bgd i svratih kod njega...Maro!!!! Pakuj se ides sa mnom ili Lole da me vozi kuci!!! Naravno ...odvezao me je kuci...usput kupio wiskic za ujutru, obukao mi pizamu i rekao mi da me voli....)) !!!
tetkav #62
Odgovori: 11


21. Mar 2012. 19:27:31
Ipak...

...u tebi cuci dobro dete...
tetkav #63
Odgovori: 11


21. Mar 2012. 19:35:38
Paprike

Celo pre podne gledala sam sebe i na sebe kao posmatrac... Kao reziser koji sa sprata studija posmatra kako scena iz tog ugla izgleda.
I kao najveca poza na svetu, vrlo rado sam klizila kroz zelje reditelja...

O da, bledo prljavo-roze bluza i dzemper sa prisivenim biserima i sive pantalone... lepo. Muzika... naravno. Menjaju se najrazlicitiji muzicki stilovi i ona sa njima, kako drugacije..?

Sudovi su oprani, kuhinja je savrseno cista.
Sredjuje veliku belu saksiju u kojoj je grupa mesanog cveca. Pazljivo sece uvele stabljike ciklame i kalanhoe koje se mesaju sa mladim listovima brsljana, koje skoro nista ne moze da unisti. Zakljucuje da je vreme da kupi jos malo cveca...

Na stolu je nekoliko omiljenih kuvara... iz solje se skladno i vretenasto dize toplota sireci neodoljivi, po malo teski miris cimeta i kardemume, miris koji je tako tipican za severni Bozic, ususkanost i blizinu... Na tacnici je nekoliko kolacica u obliku srca - pepparkakor i ona se pridruzuje toj lepoj slici, popravljajuci kosu, jer... sve treba da bude savrseno, ona mora da ima kontrolu...
Ona ima kontrolu.

Na usnama lebdi jedva vidni osmeh, ne poznajete je dovoljno, videli bi inace, raduje se sutrasnjoj veceri. Dolaze joj dve prijateljice, dva stuba koja cvrsto drze konopac na kome je prostrt sav ves koji je ona i koji, zahvaljujuci njima ostaje na tom istom nacetom konopcu, uprkos vetrovima koji uporno hoce da ga otkinu i nju, zajedno sa prostrtim zivotom, bace negde odakle vise nece moci da se vrati.

One ce doneti vino, samo ga one i piju... nekoliko krusaka i saksiju cveca koju je ona narucila. Upalice svih petnaest sveca koje stanuju na polici ispred njenog kuhinjskog prozora i sest velikih koje bacaju meko svetlo iz svecnjaka sto visi iznad stola.

Predugo se nisu videle. Ona je provela neko vreme u Londonu i sem par sms-ova ne znaju nista o njenim danima. Bice to jedno vece ispunjeno pricom, smehom... prijateljstvom.
Price ce se boriti da ostanu cele, jer one upadaju jedna drugoj u sred recenice, mesaju insinuacije i istine, mesaju gutljaje vina i toboz zacudjeno podizanje obrva, mesaju zadovoljsvo i zahvalnost u tih nekoliko sati u kojima postoje samo one, a svi ostali su samo rec...

Nedostaje joj taj osecaj, seca ga se povrsno iz srednjoskolskih dana, samo tada su bile njih dve. Najbolje drugarice.
Sada ih je tri.
Njih tri.
Nesto sasvim drugacije i u ovom trenutku, tako dragoceno. Tri razlicite osobe, sasvim razlicitih proslosti, ambicija, zivota, a tako slicnih dusa. Da, ona voli svoje prijateljice i ceni njihovo ostajanje uz nju i taj osecaj nesebicnosti, paznje i pruzanja koji ne zahteve ama bas nista za uzvrat i koji je tako dragocen da bi ga ona... zakljucala u minijaturnu venecijansku kutijicu, obmotala pozlacenim papirom, stavila u somotsku kesicu, njome nahranila pticu, koju bi pojeo medved sto zivi u dubokoj sumi iza sedam gora i iza sedam mora, koga bi rasporio surovi div, pronasao kutijicu i sakrio na najvece drvo svog divovskog kraljevstva, u gnezdo ptice koja nigde drugde ne postoji... da ga ona proguta i da snese jaje...

Mora da je reziser, uljuljkan bajkovitoscu trenutka, na tren izgubio kontrolu nad scenom, jer ono sto sada vidi, ni malo mu se ne dopada...

Ona sedi, sitna i skrhana na kuhinjskom podu, naslonjena na vrata ormana, sa rukama zabodenim u kosu i glasno place. Jecaji prozimaju svaki deo njenog tela.

Na stranici vegetinog kuvara, kupaju se u ulju, sircetu i belom luku debele, crvene paprike.

Dovoljno da se ona seti onih koje je on kod Baneta i Jasmine pekao i ostavio u zamrzivac da bi u njima zajedno uzivali.




Neka se sada zadavi njima... Crko da Bog da!


DodjiUmojPesak #64
Odgovori: 40


23. Mar 2012. 11:10:03
volim i ja paprike !!!

Dobar dan!...Dobar dan!...Da li je to servis?...Jeste izvolite...Treba mi majstor Petar...Pera je na terenu ali recite sta vam treba,mi radimo zajedno...Pa sestra mi je dala vas broj,njoj ste pre dve godine varili bojler i bas je zadovoljna,pa posto nas sad kaplje,ako bi ste mogli da dodjete?...Naravno gospodjo!Dajte mi adresu i broj telefona,doci ce neko popodne...Adresa bese maltene u mom kraju a i resih da ne cimam Peru jer je od jutros na terenu i ako je bilo ono a znam da jeste...Majstore moze li kafica i rakijica?...Joooj nemojte kafu ali rakijice moze i dve!...Lik je legenda,super ortak i majstor,samo mi je bilo malo cudno sto su ga kinta i pice uvek vise zanimali od zena...Pozvonih na zvono i cuh nezno:samo trenutak!...Kad je ugledah umalo ne progutah zvaku...Ne bih to njesra u zivotu stavio usta ali je pomagala da drasticno smanjim duvan...I klasika cu cu cu...Skinuh bojler brzinom V...i nastavih da slusam kako joj muz nije nikada kod kuce...kako sve mora sama...kako je ponizava jer je on mudo u nekoj firmi itd ovo ono!Probah da je dodirnem ili zagrlim ali mi rece : Nemoj sad,samo sto nije stigao...Slicno bese i za par dana kad sam dosao da montiram bojler ali se tada dogovorismo da mi se javi kad bude sigurna da joj muz duze nece biti tu...Msm da ne treba ni pominjati da sam lebdeo kao napaljeni teen...jer uz sve one price da majstori i ne nose gace koliko kresu,meni ovo bese prva svaleracija u najavi!I tako odlebdeh do krcme stare gde me je cekao Pera da proslavimo nesto...nije nama trebao jak razlog...znali smo da se ubijemo i za Svetog Savu peti dan...A ujutru klasika crna rupa ko pola svemira...Dodjoh jedan dan sa mog posla,umoran kao pas a zena mi rece...zvala te malopre neka Zena iz Vareske i rece da si skoro radio bojler ali da nesto slabo greje...E do tukija,tako me boli glavuca,odoh da legnem,a ti nazovi Peru i daj mu adresu...Jednog dana stadoh kraj trafike da kupim duvana...onako u zurbi samo rekoh ....tvrdi Marllboro ...Izvolite ...1320 dinara...MOLIM ???...Pa cigarete su 120 a 1200 mi je uzeo tvoj drugar sto je popravljao ispravan bojler!!!...Tek tad ugledah ono lepo lice i umalo se ne slogirah...
tetkav #65
Odgovori: 11


24. Mar 2012. 21:37:20
One...

Kada sam prvi put srela oca moje dece, nije me ni na koji nacin dotakao. Cinjenica da je razlika u godinama bila znacajna je samo potkrepljivala moju nezainteresovanost.
A onda je nekom prilikom poceo da prica o svojoj deci. Tri devojcice. Imala sam dvadesetdve godine. Cesto je pricao o njima. Pozelela sam da ih upoznam. Jednom me je pozvao i rekao da je Natalija posla u skolu plivanja i da bi to bila zgodna prilika za susret. Dok sam im prilazila videla sam kako su me Natalijine ogromne tamne oci pazljivo odmeravale. Nije bila jedna od onih lutkasto lepih devojcica, naprotiv, skoro ruznjikava i okata, decackih manira i pametnog, djavolastog osmeha. Uzasno sarmantna. Osvajala je. Tata joj je susio dugu kosu, a ja sam bila opcinjena prizorom. Odmah mi je dozvolila da ja preuzmem taj zadatak. Kada smo se pole petnaestak minuta nasli u kolima, zamolila je da sednem pored nje, stavila glavu u moje krilo i rekla: ...tata, hajde da se igramo, mi smo mama, tata i dete i putujemo za Francusku... Nataliji je bilo sest. Rekoh li da je osvajala..? Osvojila me je. Susret sa trogodisnjom Aleksandrom bio je jos, nemam pravu rec do dirljiviji... Usla sam u dvoriste u kome trava dugo nije bila pokosena, a grane breza su dodirivale zemlju. Natalija je uzviknula Vesna! I potrcala premam meni, a za njom i maleni cupavi i musavi trol sa, ako je to ikako moguce jos krupnijim i tamnijim ocima. Nataliju sam poznavala. Aleksandru prvi put videla, a ona mi je trcala u susret, kao da vidi Deda Maza. Njoj je bilo tri godine. Desetogodisnja Jelena je dosla mirno, ali me je i ona zagrlila. Bio je juni. Celo to leto smo proveli skupa. Moj decko, njegove tri devojcice i ja. Jedno od najlepsih secanja u mojoj kolekciji. Prvog maja sledece godine smo se vencali. U meni je tada rasla beba koja je njihov mali brati. Ponekad pomislim kako su one krive sto sam se udala za njega.
Natalija vec dugo zivi u Malagi sa Salvatoreom. Doterala je nos, usne i grudi, na svakoj fotografiji ima izazovnu pozu i cigaru i casu u ruci.
Jelena je udata i nema dece. Ne znam ni koliko radi na tome. Izrasla je u egoistu i materijalistu. Doduse prelepog takvog, ako je to bilo kakva uteha.
Aleksandra se nedavno vratila posle pet godina boravka u Bankoku i ovih dana je imala rodjendan. Napunila je trideset godina.
Sem razmena rodjendanskih cestitiki nemamo vise nikakav kontakt... i to me ponekad boli...
DodjiUmojPesak #66
Odgovori: 40


25. Mar 2012. 15:34:22
.............

Racunam nocas kad punim tries goda staza i obradovah se jer je septembar u pitanju ali se setih da jubilarne kinte daju jednom godisnje i to u junu me baci u bedak...A onda krenu secanje o svemu sto prevrnuh preko ovih nejakih ledja za sve te godine ...hahaha...Ali mi secanje na nekoliko gustera koje sam obucavao bas vrati osmeh na facu...Bilo ih je da se prekrstis sa obe...Pravdao im nedolaske na posao...vadio sam ih iz murke...pozajmljivao kintu za abortuse,zvao im devojke da ih opravdam za razna sranja,davao auto za vikend i sta sve ne...ali jedan je bio neverovatan...cak i dan danas mi nije jasan...Treci dan kako se pojavio me upita : Hoces da kupis dolare po kursu?...Odoh do poste i podigoh sve sto imam,medjutim njegov arapin se ne pojavi...U to vreme smo placali kafu koju popijemo i za tu kintu kupovali novu...Predlozi on da to vodi kao najmladji i cak jedno vreme imasmo i ratluk uz...Kad je odustao od kombinacije saznadoh da je kintu trosio na duvan i slicno a ojadio rodjenu babu za desetak kila kafe sto imase u steku...videh sa kim imam posla resih da ga jebuckam lagano,narocito sto uvek ja placah pice u fakani...A onda mi rece:U sledecih nekoliko dana idemo na splavove na Adi i svuda si moj gost!!!...Odosmo na prvi,pozva konobara...Dva dupla Balantajna i tako redom i ako imas Marlboro...I reci gazdi da dodje odmah imam nesto vazno sa njim da dogovorim!I potraja to bas cele nedelje,mislim da smo ih obisli bas sve!...Dok se on dogovarao ja sam se ubijao od wiskica...samo je bilo vazno imati kintu za taxi...Otreznih se jedno jutro i setih se da ga pitam u cemu je kvaka!...Jebiga matori pohlepa je mnogo zaebana,kazem im da imam ribu sa Senjaka,cale joj general i da hoce da slavi osamnaesti roodj bas na njegovom splavu!Dogovorim sve za sto ljudi cak pomenem sampanjac i kavijar...Obecam da ujutru donosim kaparu a onda ga u toku dana kulturno odjebem jer riba ima dvesta gostiju i mora na kopno!!!Ne bi me cudilo da je na Mauricijusu i dogovara plemenska vencanja !!!

tetkav #67
Odgovori: 11


26. Mar 2012. 13:21:05
Pitas sta hocu..?

Pitas me sta cu..?

Hocu da zaspim u sobi sto mirise na srecu i pastu za zube i hocu da mu budem lepa kada se probudim, lepa zato sto sam njegova... hocu to sasvim sexy pripadanje...

Hocu poljubac na pesackom prelazu, piknik u obliznjem parku i hocu da nam se kolena dodiruju ispod nekog kockastog stoljnjaka dok listamo svako svoju knjigu u nekom nasem kafeu...

Hocu da razmenjujemo misli, makar se i posvadjali, da mu delim savete i kad me ne pita i hocu da mi kupuje knjige i cipele zato sto to on zeli, a ne zato sto ja to ne mogu...

Hocu da me vodi na izlozbe i na premijere i da mi pravi drustvo dok biram breskve na pijaci, da me uvek drzi za ruku kada hoda pored mene, da mi grebe obraze dvodnevnom bradom i da se besciljno vozimo kolima po kisi samo zato sto to volimo...

Hocu ga i tuznog i umornog i kada sumnja i ne veruje, da mu vratim osmeh, bez suvisnih reci dodam novine i kafu, pomognem da dublje vidi, da mu moja misao bude dovoljna da poveruje...

Hocu da sam mu potrebna zato sto me voli, a ne da me voli zato sto sam mu potrebna...

Hocu glavnu ulogu u necijem zivotu, hocu "Oskara", hocu da drzim govor zahvalnosti i da sve oci budu uprte u mene!

Molim..?
Ma znam majka da ti prodajes krompir, al`kad si me vec pitala sta hocu, ja da ti kazem...
Ma da, dodaj jos da bude kilo ipo, pojesce se...

Hvala... hvala... i ti u zdravlje da ga prodas..

Ajd`...

DodjiUmojPesak #68
Odgovori: 40


26. Mar 2012. 17:53:44
WOAU !!!

tetkav #69
Odgovori: 11


26. Mar 2012. 18:10:47
:)

Voleo... a..?

Srecna...
DodjiUmojPesak #70
Odgovori: 40


27. Mar 2012. 12:39:38
......


I opet cu !...Nadam se
stepski_vuk #71

Odgovori: 535


30. Mar 2012. 19:32:02
...

Sa njegove strane ovo bi mogla da bude prièa o seksualnim anomalijama sa aspekta zanatskog pogleda na svet, a sa željom za posveæivanje razvratu u neèijem životnom prostoru.
Sa njene strane ovo bi mogla da bude prièa o prevari kao spontanom protestu žene kojoj se ne posveæuje dovoljno pažnje, a koji nije adekvatan prilikama.
On trideset i pet godina. U izbeglièkoj koloni je sreo svoju sadašnju ženu i zaprosio je. Imali su najveæu svadbenu povorku u istoriji, a za vatromet su se pobrinu HV avioni. Imaju dvoje male decei i žive u beogradskom prigradskom naselju Šangaju. U ulici bez asfalta u zapoèetoj, neomalterisanoj kuæi bez kupatila, sa brodskim podom u dnevnoj sobi. Po vokaciji konobar, iz nužde-parketar. Srdaèan, nasmejan, dobrodušan i uvek spreman da popije, a i da plati, par piva sa jaran’ma.
Ona u kasnim dvadesetim. Dete sa asvalta na koju su se svi ložili. Još iz srednje se udala za glavnog baju u kraju u koga su bile zaljubljene sve njene drugarice (sa svakom je, onako usput, imao kraæu ili dužu, javnu ili tajnu vezu). Rodila mu je sina sa kojim je (da ne smeta majstoru) otišao na pecanje. Prelepe duge kose koju je odavno, još kao devojèica ofarbala u plavo. U situaciji kada svaki pogled prolaznika na njeno, još uvek lepo telo samo budi uspomene, kada su svi kriterijumi odavno pali i kada odavno ništa više nije ni važno...
Došao je po preporuci. Otvorila mu je vrata i pogledala ga dugim pogledom žene koja odavno nije dobila cveæe. Sa njenim mužem se lako dogovorio za cenu i kada da doðe da odradi. Dva dana su bili sami u stanu…
Mislio je da je napravio grešku i da mu neæe platiti.
Naravno da mu je platila (nije ni pomislila da ne plati).
Dugo je posle mislio o njoj (ona o njemu nije). Bila je najlepša žena u njegovom surovom i teškom životu (on njoj nije bio ništa).
Ponekad, kada bi posle par piva sa jaran’ma, sa setom koju je uspevao da sakrije, preprièavao ovaj dogaðaj uvek posebno naglašavajuæi èinjenicu kako mu je na kraju ipak platila, završavao bi svoju prièu sa sa èvrstim zakljuèkom:

„Poštena žena!“


-----------------
Vuk se nalazi u svakom od nas
i nije teško doæi do njega...

_______________________
tetkav #72
Odgovori: 11


31. Mar 2012. 11:39:16
Komsije

Ona je debela, zadrigla i masna. Tako sveobuhvatno i kompletno debela da izgleda kao da joj je u zivotu to bio primarni zadatak. Lice joj ne odaje godine. Nabubrelo i nasmejano izravnjalo je sve tragove koji bi mu mogli dati malo plemenitosti i mudrosti kojom zene u njenoj dobi mogu odisati. Opet, pogoditi njenu dob, zaista nije lak zadatak. Dorijan Grej se njome pozabavio i nasalio… Misterija je kako je njena kosa uvek jednako neuredna. Isto nemarno ocesljana i uvek jednake duzine, za ovih osam godina kako ulazimo u istu zgradu mogla sam makar jednom da je sretnem sveze osisanu, a nisam. Njena garderoba ili prevelika ili premala. Ispod predimenzioniranog kaputa boje vina, sa velikim dugmadima i kaisem na mestu gde bi trebalo da bude struk, viri drecavo ljubicasti dzemper koji je jedva zakopcala. Za pantalone nikada ne bih rekla da su zenske, a opet, sigurno nisu muske. Nekada je sretnem kako bosa tabana hodnikom zgrade, ne bi li pokupila svoj sveze oprani i osuseni ves. Za nokte na nogama ne bi vazio epitet uredni-vise da je proslo previse vremena od kako su sreli makaze. Uvek vuce kese necega sto izgleda dragoceno za nju. Lice joj se lako razvlaci u osmeh otkrivajuci red sivih zuba i dobijajuci pri tom izraz savrsene ravnodusnosti, skoro stupidnosti…
Tu je i ON. Njen on… redje ga srecem samog, najcesce su u paketu. On je duplo tanji od nje, sa licem koje krase beli brkovi prosarani sivim koji izgledaju kao da u njima odmaraju ostaci poslednjeg obroka. Bela proredjena kosa se ne zavrsava na potiljku, vec se nastavlja na vratu i delu ledja koju leti otkriva otvorena majica. Ivice njegove majice su potpuno iskrzane, dok je boja njegove garderobe zacudjujuce sveza. Zasluga sintetike, nikada ne bledi, ma koliko prao, cak i sa praskom koji sadrzi izbeljivac. Sta ti je nauka… bela majica, karirana kosulja i tirkizni dzemper. Mirise na pivo i ”Drinu” ili ”Dravu” bez filtera. Gde bi je u Stockholmu nasao ne znam ali mi tako izgleda.

Ulicom se lagano vuku, razmenjujuci reci s` vremena na vreme. Poslednji deo puta do nase kuce vodi kroz veliki park. Cesto sede, da odmore na klupi okruzenoj cvecem. Nesto pricaju i prostodusno se smeju, vidim ih iz daljine dok im lagano prilazim.
U kasno prolece i u ranu jesen sede na balkonu, on najcesce u beloj zategnutoj potkosulji, malko podignutoj i u kariranim bokser gacama. Ona u cvetnoj haljini kojoj nedostaje forma. U jednoj ruci drze konzervu piva, a u drugoj cigaretu. Smejulje se zadovoljno i uzivaju u suncu, gospodari svog balkona.

Oni su srecni…

Na mom balkonu mogu se videti cipkasti, beli sto i par stolica napravljenih od kovanog gvozdja, visoki svecnjaci i saksije cveca. Tu u suncna jutra i popodneva pijem kafu, nesto citam ili prisivam sedefne dugmice il` satenske tracice. Ja sam uvek doterana i ljubazno sa svima razmenim par reci. Nikada ne mirisem po alkoholu, osim ako se miris ne oseca iz novih cipela koje prepecenica moje mame sprecava da mi naprave zulj. Odajem izgled obrazovane i kulturne, a verovatno i pouzdane, jer mi se komsinice, svaka u poverenju zale jedna na drugu... Iz mojih kesa pored hrane vire knjige i strucni casopisi, a u liftu iza mene ostaje miris parfema i zvakace gume…

Ja sam sama.

Kome je bolje..?
DodjiUmojPesak #73
Odgovori: 40


31. Mar 2012. 14:34:40
...................

sfing #74
Odgovori: 2


01. Apr 2012. 23:12:35
Odgovor :

Nije ni cudo zasto ste samo....meni je sve jasnoi
sfing #75
Odgovori: 2


01. Apr 2012. 23:15:31
prepravka

Nije ni cudo zasto ste sami.....meni je sve jasno
stepski_vuk #76

Odgovori: 535


04. Apr 2012. 15:24:00
...

Pre par dana, a posle mnogo godina, sam sreo Mašu, drugaricu sa fakulteta. Pamtim je kao malu zgodnu plavušaicu. Veselu, bezbrižnu, uvek okruzena gomilom drugova i drugarica i uvek u šemama i kombinacijama. Bila mi je prijatelj koga sam samo poželeti mogao. Puna razumevanja, uvek spremna da se naðe, sa uvek spremnim luckastim savetima da svaki problem uèini trivijalnim. Uz sve to svestrana i uvek puna interesantnih tema.
Sinoæ smo se videli na kafi i šetnji po kraju. Šetali smo po svežoj noæi, držali se za ruke, kao deca, smejali se i priseæali ’naših’ dana. Sjajno sam se proveo. I u ovim godinama je ista, luckasta, vesela, otkaèena i to joj tako dobro stoji. Toliko sitnih fazona koji kao da su izgovoreni bezbroj puta, a u stvari su spontani i vešto ubaèeni u razgovor.
U pola jedne reèenice koja je trajala tridesetak koraka, ona u gestikulaciji rukom zakaèi lica:
"Uh... izgleda da sam ogrebala obraz, vidi ima li nešto!"
"Nema ništa".
"Aj ljubi da ne boli“.
Ili kad usred jedne prièe bez ikakvog konteksta s’temom i naizgled bez ikakvog smisla, kaže:
"Ali ja do skoro nisam znala da u Iranu ne govore arapski, veæ... tamo neki... kako-se-ono-zove jezik. Stao mi mozak, nema veze!"- i nastavi prekinutu prièu.
Na rastanku joj se zahvalim na lepo provedenoj veèeri i unapred se izvinem što se neæu uskoro javiti jer sam jako zauzet ovih dana. Zagrlimo se onako srdaèno, prijateljski, snažno, a ona kaže:
"Jel’ me to žulja tvoj mobilni, ili se baš raduješ što me vidiš!"
Veæ sam odmakao niz ulicu, kad sam èuo njen glas:
"E, aj se javi sutra da se vidimo, pa da ti kažem kojim se jezikom govori u Iranu!"


-----------------
Vuk se nalazi u svakom od nas
i nije teško doæi do njega...

_______________________
PLAVAlagunaNo1 #77

Odgovori: 1567


04. Apr 2012. 20:16:56




-----------------
I’m Sexy And I Know It



"Zene mogu samo da preteraju u jednoj stvari-u svojoj zenstvenosti!"
YSL



http://www.youtube.com/watch?v=GwTociOoiIA
DodjiUmojPesak #78
Odgovori: 40


06. Apr 2012. 12:43:10
ortaci

Tad sam radio na Kijevu i svaki dan sam dva puta dnevno prolazio pored zgrade gde proziveh prvih 14 godina svoga cudnoga zivota...Jednoga dana se nesto zapismo na poslu i kako to obicno biva,resih da svratim onako podmazan da vidim sta rade likovi iz moje rane mladosti...Nadjoh ih naravno uz gajbu Jelena te poslah decka po jos jednu!...Kao smirglaju Tozine prozore...Vidim novu facu,pitam ko je?...Kazu Alek,divan decko,tek se doselio...A on kao majka Tereza...jbt a ja videh pokusaj brisanja nekih tetovaza...neke oziljke od verovatno teskih tuca,itd! Pocesmo pricu i ni pampers ne bi pomogao...Ali ajde svakome treba pruziti sansu,da ne zavrsi samo na smirglanju Tozinih prozora!Umre njemu bolesna majka i lik prodade garsonjeru jer je u medjuvremenu upecao jednu ovcu iz kraja na neogenu i useli se kod nje!...Pita me tih dana najbolji covek moga zivota sa kojim sam prepisao pola evrope i obogatismo se na Chikovim kolicima za bebe: Treba mi 500 evra da premostim!...Alek prodao stan ima kintu...Spojicu vas pa se dogovorite...Popih jedno pet piva u Arilju a oni samo sto se nisu pojebali...Za mene to bese zaboravljena prica...Prodje tri meseca zove me Alek i kaze...Dule se ne javlja???...I???...Daj mi adresu da mu idem na gajbu!...A ti nisi uzeo adresu,liku kome si dao 500 evrova sa tako dobrom kamatom?...Oboica ste mi ortaci i ne dam ti adresu...Jedi kurac,ti si garantovao za njega!!!Probah da nadjem Duleta...nema sanse...ali i dalje me djole boka ...to je njihova stvar!...Jedno vece svratih u Renesansu a pet malih majmuna mi sede za sto...Slinavko rece:Alek je prodao dug!Sad ti i tvoj ortak dugujete NAMA !!! Mislim da je bila bas lepa tuca,pokvarise mi frizuru dibidus, ali klinci debili nasli da me biju u kafani gde sam rodjen?...Pomogose neki iz mladosti i ubismo ih od batina...Ali se Duki ne javlja nikako...Kad pocese da me zovu telefonom i pretise mojim klincima...odnesoh 650 evra i zavrsih posao!!!...Jebes 650 evra...bice ih jos..cak me i oni klinci postuju...ali I Duki i Alek umrese u meni a ja samo cekam da im sa popisam na grobove!!!

DodjiUmojPesak #79
Odgovori: 40


06. Apr 2012. 13:43:47
zagreb

Trgnu me neki glas ali neprirodan,kao sa zvucnika ...: brzi vlak iz Milana preko Trsta , ljubljane i Zagreba za Beograd stize na kolodvor 2 u 03i45...Jebote bre !!! Kakav vlak ,kakav kolodvor ???...Smrzao sam se u trenu mada bese jedno dvajes stepeni empirijski zakljuceno!...Nisam flegma ali sam daleko od panicara ,izvadim duvan ,kresnem Zippoja i krenem da skeniram okolis...ako smo vec u Zagrebu , kad vec tako pise na onoj tabletini !I jebote 03 i 45???...Poslednje cega se secam je da sam sa Petrom rabljaninom ...ortakom iz vojske , sabijao petu flasu vina dok mu vlak ne krene ali u hotelu Posta kod nase stajge ! A tad se setih svega ...Zakasnismo naravno i jedva stigosmo na polazak vlaka ali udjoh sa njim da mu pomognem jer se sapleo i uganuo clanak...i takooo...ne stade na nbgd...a mi odosmo u vagon restoran ...Srecom da placah sve na vreme a konobaru rekoh da me izbaci u Zagrebu pa makar i na glavacke...Posto sam imao dvadesetak minuta ..nadjoh trafiku da kupim duvana i bas se obradovah kad videh Istarski brendi ...sa njim sam se kitio i kao klinac u Porecu na letovanjima da bih ubio strah od korpi za ples !!!Srecom da sam imao hemijsku te napisah na parcetu papira ...Petar se skinuo iz vojske a ja iz Zagreba idem kuci ! i strpah to u dzep...jer ujutru posle brendija se verovatno ne bih secao ni Zagreba !!!
DodjiUmojPesak #80
Odgovori: 40


06. Apr 2012. 17:00:56
znao sam ga samo 48 godina !!!

Mogao bih da pisem ljubavne pesme...Tvoje su oci kao polarno svetlo sto obasjava severni pol,moja je dusa putnik za tobom,kako preziveti ovakvu bol...Tralala...Ali me zivot jebe da se secam dragih ljudi i da tek sad budem Tugomir!...Malopre me portir pita ...Igras li yamb?...Jok! Nikada! Da sam Pinokio,nos bi mi bio bar metar...Jer igrao sam ga bar deset godina i cak bio ubedjen da bih mogao u Vegas,ako se tamo igra u kintu...A prestao sam da ga igram kada je umro CVARAK!!!I nikada ga vise necu igrati...Covek koga sam znao od svoje trece godine zivota...Doveo je iznenada neku bosanku u cetrdesetoj i kao to mu je zena?...Ocutasmo svi,pustismo ga da i on nesto jebe redovno,ali do trenutka dok ona ne ode nazad u Bosnu da kao juri neka nasledstva od bivsih muzeva...Ali dok je bila ovde ,kad god svratih"moradoh" da odigram sa njom par partija yamba...Posle prve videh da krade ko skot ali ocutah zbog njega...To sto se njegovo jebanje svelo na dva puta godisnje me bas zabole ali sto je morao da proda stan zbog njenih dugova je vec nesto drugo...I umro je jadan u danu..pukla mu je abdomalna arterija od stresa...I uz svu tugu ona me na sahrani upoznajuci sa nekim njenim,predstavi:To je onaj sto misli da dobro igra yamb...Da sam imao kasikaru,vec odavno bi svi bili gore...Ovako opet ocutah zbog njega !!!


tetkav #81
Odgovori: 11


09. Apr 2012. 18:24:22
Uskrs u Stockholmu... a nema mnogo veze sa Uskrsom...

Vreli caj od vanile i breskve, nesto malo obojene, mirisljave tecnosti koja se pusi, zvucno pada u tananu soljicu mog rasparenog, starog, engleskog Grindley servisa...
Ima nesto senzualno u mesavini mirisa i zvuka porcelana u toj jednostavnoj, svakodnevnoj ceremoniji, sto nikako ne prestaje da me iznenadjuje...

Kada bi svaki moj dorucak bio ovakav... a istina je da se ja umesto dorucka svakog jutra sminkam...

Kisa lagano sipi napolju, radio svira Sopenov preludijum, svet se cini potpun, a ja se osecam kao neko ko je na lotou osvojio komadic spokoja. Kako spokoj nije bas normalno stanje kod mene, ja ( valjda ne namerno ) cinim sve da ga pretvorim makar u nedoumicu i pitam se...
Da li je sreca stvar izbora..?
Samo je treba imati hrabrosti izabrati, biti odgovoran i ne sakrivati se iza stvari koje cine izbor teskim... u stvari najvaznija je vera. Verovati... ako verujes da je zivot pun mogucnosti reagujes pozitivno, radoznalo i inspirativno. Ako verujes dovoljno jako i predano, ako svojoj veri dopustis da te prozme i ispuni svaki delic tebe, ako sa njom zaspis, sanjas i budis se ona se neminovno pretvara u stvarnost...

Ako zelis nesto dovoljno snazno i istrajno... ispunice ti se...

Ja zelim...


Ti..?

DodjiUmojPesak #82
Odgovori: 40


12. Apr 2012. 20:05:58
...............

Jesi li stvarno bio do Zagreba,kada se skinuo cika Petar?...Jesi li stvarno slao onu bicarku u Hayat? I kada si ti to vozio kombi za Nis?...Molim ???...Lepo te pitam sta se palis?...Jesu li one price na fejsu tacne ili skupljas stolicu za poslednji sistematski pregled?...Posle poslednjih dogadjanja samo mi je jos trebalo da saznam da me cita i rodjeni sin, jer sam mislio da od onih njegovih 17658 ribica ne stize ni da mu se digne jer ne zna za koju da se odluci...Cekaj bre!!!...To se ja samo malo zezam i mi cigani imamo dusu...Ma daj ! Ne lozim te...neke su bas Ok!...E nema vise...sinoc sam resio da ne pisem vise!...Nema leba od toga, jedino mi je dobro dolazilo da ubijem koji satic na poslu...Moras da nastavis!...Pre neko vece sam smuvao ribu da izadjemo jer sam joj poslao jednu tvoju pricu!Teraj se bre u kurac,ti ces da mi nesto pricas ,nisi uspeo da zadrzis dupe na prijavnici studenskog doma, gde ima iljadu picica, nego dade otkaz posle tri meseca,jajaro razmazena!!!Taja ce da mune kintu ,odrecituje nesto kao Sirano,skine joj gacice a Neca ce samo da ga uvali...Odjebi!!!...Ovi matori na fejs gledaju drugacije nego vi klinci...Ovde je SUJETA motorna snaga...ovde te kao vole pa ti napisu da si stoka i ovde se umire od prejake reci!Ovde nezadovoljne udate lece propale brakove i samocu,neuspeli pisci ispisuju poslednje vapaje,neke lose ribe i neki zbunjeni likovi vide priliku da se najzad malo jebu!!!A ja sam najgori!!!Uleteo sam u masinu,za mene je sneg od metra cele godine, Serem za opkladu,zavedem neke divne zene pa onda smisljam genijalne izgovore!!!...Jebe me odgovoran posao a kad primim platicu odmah moram da menjam gace...Svako jutro kada se probudim u meni se rvu dva lika :decak koji i bi dalje da se zeza i pravi sranja i cica koji bi da smanji duvan i alkohol jer pritisak od 190 je za nekoga razlog da odlezi koju nedelju na kardiologiji...I tako lepo dodjem kuci i napijem se kao skot,ne kao stoka,stoka daje: mleko,vunu i meso i lepo resim da je ovo poslednje pisanje poslednjeg indijanca koji je citao : Bukovskog,Hemingveja,Londona,Jesenjina,Kastanedu,Selindzera,Markesa,Harmsa,Antica,Kovacevica,Kapora,Libera i Preleta!!!...A Prele je lepo umeo da kaze: Mars bre u picku materinu svi i cak zavrljaci pisacu masinu sa terase!!!...Odoh da ponovo odgledam Bekstvo iz Sosenka !!! A posle cu do biblioteke da nadjem...Kad su cvetale tikve i Sto godina samoce...Zbogom !!!





DodjiUmojPesak #83
Odgovori: 40


12. Apr 2012. 20:11:56
.............

Rekoh da pisem u prvom licu ..ali to sad nije vazno ...prica ide otprilike ovako...:
93-ca,ludilo,haos i prezivljavanje...I smisli moj disa neku muljacinu sa firmom iz Nisa i rece da se organizujemo kako znamo ali kombi mora cetiri pet-sest puta mesecno za Nis...Djoleo nas boka da li je legalno ili ne,jer je bilo pedes marona po turi a i imali smo nekakve papire haha...Ovi pre mene se kunu ..avantura do yaya...Svega i svacega usput, jos ako malo muljnes sa gorivom puna kapa...I dodje dan da specijalni vojni vozac haubickog Fapa 20-26 pisne do Nisa...Napunim ttejac do vrha,sunem u pljosku do cepa...ali ebiga zaboravim cetkicu za zube...i tu se vec iznerviram...nece ovo na dobro!...Na Steko pumpi tankam Iveko kad zacuh predivan glasic : Da ne idete mozda ka Nisu?...Preda mnom prelepo stvorenje od dvadeset i pet-sest,crnkica kratke kose,uredna,pristojna a ima je onoliko..msm grudi da preroni bazen..tamo vamo...Idem!!!..Ja bih vas zamolila , znate studiram ovde a imam par dana da obidjem roditelje a ne bih bas da placam kartu ,stedim svaki dinar! Umalo je ne zalih dizelom a sve se okrecem u stranu ...digo mi se u trenu!...Samo ti sedi duso,cim platim picimo.I krenu stari smeker da prosipa fore,sarmira,zavodi...Pa koja jos nije dala?...Vidim dete se prima...e stvarno sam frajer !...Stadosmo na jednom parkingu i bese to sex kakav nisam doziveo u zivotu!...Zapalih Marlboro i suknuh takav dim da mislim da mi je deo dima izasao i na ljubinku!..Stadosmo kod prvog motela da zveknemo pice a napaljeni skot vec pravi plan gde da ponovimo radnju , kad mi rece : E pici ti dalje ja ovde imam nesto da zavrsim , nego ako imas neku kintu da kupim neki prezent onim mojim jadnicima...Kao omadjijan dadoh dvajes marona,ali mi prodje kroz ovu ludu glavucu pitanje: Nisi valjda kurava?...Zasto kvaris?..I ko je ovde kurava ?...Ti ili ja?...Ma ebes kintu ..vise mi krivo sto pokvarih dozivljaj a i to sto me svrbucka i pecka vec danima...resicu nekako!!!...Ali ebacu joj familiju sto mi maznu Zippo !!!...I tad se zarekoh da vise ne vozim ni casne sestre !.. Ko zna ???
DodjiUmojPesak #84
Odgovori: 40


12. Apr 2012. 20:14:57
...........

Udjoh na zadnja vrata , najmanja guzva ...Bus tandrce , skripi, klima li klima ali bar ide gde treba !....U samom cosku simpatican klinac nema dvadeset ...do njega gospodja kao sa stranica modnog casopisa ...ali odmah vidis da mrzi ceo svet ...U jednom trenutku momak pokretom tela daje znak da hoce da ustane ali se dama pravi totalno blesava ...Bus usporava da stane na stanici i momak zustro krenu te zadnjicom osmirgla glupacu po nosu...."Kretenu jedan nevaspitani ...nabi mi dupe na nos"..."Ko bre nevaspitan ...posto smo u busu ..bolje da ti mene naguzis nego ja tebe da napusim "...Sidjoh i ja ...pripalih cigaretu i nisam bas bio siguran da je razumela ???
DodjiUmojPesak #85
Odgovori: 40


18. Apr 2012. 12:43:08
nnnnn

Ne radim po dva dana i mogao sam u miskov market ,laganica ovih dana ,ali uvek isto , trk u zadnji cas. Ali nema veze , razlog je tako lep , po njemu mi i stariji delija dobi ime . Kad rekoh u zadnji cas setih se , pre jedno pet sest godina , trideset prvi decembar , zapade mi dezurstvo popodne ali nije bilo frke sve je bilo i okiceno i spremno, medjutim izadjoh oko sest popodne da kupim duvana . Tad sam radio kod Kalenica a tamo sest kafana na deset ari. I naravno uleteh da zveknem Rubina duplaka onako za sankom kad u cosku poznata faca. Svadja se lik sa nekim a nigde nikoga oko njega ...uz napomenu da tad nije bilo mobilnih i ovih sluski u uvetu. Htedoh da pobegnem ali me ugleda .....Bla bla bla ...Sta bre radis ovde kad si izasao u tri?....Nista bre bajo , sve je pod kontrolom ...hik....sve sam zavrsio samo me jebe prase....zajebo me Zikica iz Zaklopace ! Prodo nekom drugom ...Jbt pa ja prase kupio pre pet dana ?...Ostavih ga da iskombinuje tih preostalih trista minuta svoga zivota u staroj godini , jer se pricalo da mu zena ima i tesku narav i tesku ruku !



DodjiUmojPesak #86
Odgovori: 40


18. Apr 2012. 12:44:09
..................

naleteh danas slucajno na legendarno telefonsko zezanje :mene treba grasak...naravno posle razvaljivanja od smeha po ko zna koji put , svarno shvatih onog milevinog brkicu : da ljudska glupost nema granica...pocese da naviru secanja o nasim podvizima kada smo ostajali od petka do nedelje na poslu bez obzira cija je smena...malo klope puno vinjaka , piva i x telefonskih aparata...nekako mi je najjaca micina sala koja je isla otprilike ovako: halo !... halo!...meni hitno treba vatrogasac petko !...izvinite ovo je privatan stan pogresili ste!...zvrrr ...halo !...halo ! ali meni petko treba pod hitno ,nesto mi nagoreva u garazi!...covece rekoh vam da ste pogresili , nema ovde nikakvog vatrogasca!!!...sedamnaesti poziv ...dva ujutru...mica vristi: ljudi moji kuku lele izgore mi auto a vi necete da mi date petka , znam da se svalerise u vasoj zgradi i on mi je dao bas ovaj broj....cukundedu i dedu i oca i majku...i sve ti po spisku ...ostavi nas ludace vise na miru !!!...jos po neki poziv a onda dramska pauza za picence....tada uskacem ja : halo ! dobro jutro ! ja se stvarno izvinjavam ...vatrogasac petko ovde ...da me nije slucajno neko trazio kod vas ?...slusaj ti petko milu ti jebem mamicu ...dzkelo jedna...coveku izgore garaza a ti se svaleras ??? ...............
DodjiUmojPesak #87
Odgovori: 40


18. Apr 2012. 12:45:15
.................

Ne znam i ne zanima me da li cemo i kad cemo u Evropu...Ali sigurno znam da pocinjemo da se ponasamo kao oni bar sto se druzenja i odnosa tice ! Sa covekom kaga bas volim i cenim jer ,kum nije rajfeslus, se vidjam na dve tri nedelje a bili smo nerazdvojni...Sretosmo se tako polovinom decembra u omiljenoj kafani ...picence , mezence i krenu prica...Srecom da o politici i fudbalu stvarno nikada nismo pricali ali me malo iznenadi kukanjem i zalbom na njegovu Vesnu...tj zenu mu ...alkohol alkohol i alkohol ...tema za koju se zene uhvate ko ekrem za wendyja i niko na svetu im ne moze reci da nisu u pravu...One mogu da budu : lose domacice,zarozane, aljkave ,lenje , i ko zna sta sve ...ali sta je to u poredjenju sa muskih dva tri pica sa kolegama posle posla ???..."Pa ebote kume ...kako te provali ? ...Ti si bar to nosio samo tako ."..." Jbg kume znas i sam da mi se zadnjih godina oci zacrvene posle dva pica . Tako da vise ne gleda kako se ponasam ili sta pricam ...samo pogleda u oci i kaze ...OPET SI PIO !!!"..."Pa kretenu u svakoj apoteci imas kapi za crvenilo ociju i to za stotinak dindzi ...idi i kupi mir u kuci a mozda uz to i nesto za poboljsanje sexualnog zivota xaxaxa"... Elem juce svratih da ih posetim i cestitam praznike djuture i kuma me doceka kao deca deda Mraza...Ali primetih da je ipak nesto ljuta...Donese ona Wiskic i hled ali onako preko Qurca ..."Kumo sta je problem ?"..."Eh moj Boki ...vidis sta je ovaj moj uradi od sebe?...On je bre u trecoj fazi alkoholizma . Gotov je !"..." Kakvoj bre trecoj fazi?"..." Jeste jeste ...citala sam ja ...njemu se organizam sasvim navikao na alkohol...Ne moze vise da zivi bez njega ...Eto do skoro su mu bile crvene oci kad popije a sad vidi nista a popio je za praznike pola podruma pica !" Rece to kao majka kad grdi dete i ode u drugu sobu...Verovatno se krstila sa obe sto vristimo od smeha a ja uspeh da progovorim " Kume zajebi kapi i vracaj se bre u drugu fazu...sta cu ja bez tebe ?"...Pre nego padoh sa stolice !

stepski_vuk #88

Odgovori: 535


20. Apr 2012. 21:35:47


Konobar sa osmehom klimnu glavom, dobro nas odmeri jedanim od-glave-do-pete pogledom i brzo se udalji. Vatra iz kamina se lelujavom svetloæu poigravala senkama na Njenom licu. Mazno se protegnula i udobnije namestila na mom ramenu.
Odavno nisam bio ovako opušten.
Prolaze mi slike iz detinjstva kada sam u svetu mašte živeo jedan drugaèiji i sreæniji život kroz likove iz bajki. Ta mistièna biæa su me u isto vreme i uzbuðivala i uznemiravala, a ipak bila draga jer sam u njima prepoznavao odraz nas samih. Tada je sve bilo jasno, crno-belo, dobro-loše... tada nisam video njihovu želju da mi pokažu da i u najjednostavnijim, uobièajenim i normalinim stvarima postoji nešto tajnovito i nepostojano. Da se iza obiènih i svakodnevnih dogaðaja skriva neka tajna, a možda i pretnja. Ne seæam se perioda u kome se miran i smislen svet koji sam do tada poznavao brutalno raspao. Glazura na površini pukla, a bezdan i užas odrastanja se pojavili kao sablazani. Moje patnje zbog nedovoljnosti realnog da ispuni nastalu prazninu i nedostatka èvrstine u stavu prema stvarnom životu, na užasan naèin su mi se otkrile kao životna obmana. Kako je teško breme vremena u kome nastaje i ostaje da postojano zjapi ta pukotina u nama zvana odrastanje.
Èesto se i sad pitam šta je to stvarnost?
Prepoznajem je, dodirujem, poigravam se sa njom kao sa Njenom kosom, a da nisam siguran ni u šta od onoga što nas okružuje. Odavno sam shvatio da sve što vidim ima dvostruku prirodu. Ne vidim-mislim da vidim.
- A tajna? Koje je boje tvoja tajna- pitala je
- Moja tajna nije u boji, ona je samo skica za sliku. Crno beli crtež koji treperi u seæanju i koji zraèi na dnu provalije u koju se, nadam se, sve loše odavno survalo kao i istina o njoj.
- Ok. Bila sam spremna da je prihvatim. Ovako, trudiæu se da naslikam jednostavnu sliku života kakav se ne slika. Bez tajni i brzih pokreta koji remete mir oku. Želim. Bez tajni. Samo boje…
Voleo bih, ali život je slika lažne jednostavnosti i kada zagrebemo dublje zapanjenost nam preplavi dušu. Gušimo se od varljive jasnoæe ovog plamena koji nam obasjava lice, a žudimo za svetlošæu koja može da osvetli èitav ljudski vek.
U danima koji su usledili, prilièno nevino pitanje poprimilo je razmere dogaðaja. Ako je pretvaranje tehnika kojom se služimo kako bi pobedili nadmoænijeg neprijatelja, a laž pretvaranje kojim se služimo kako bi izbegli okolnosti koje nas prevazilaze, spreman sam da se prepustim, da verujem, da volim. Don-Kihotovski se borim sa taštinom nad taštinama, ali je uvek i iz poèetka tu kao gvozdena vrata u Timarionovom snu. Voleo bih otvoriti ta vrata, prepustiti svoju dušu ljubavi koja oslobaða i pustiti je da leti do Plejada i nazad. Na taj naèin u bezgraniènoj slobodi i ljubavi spoznati mirnoæu duha, kojoj beznadežno težim kao svetu u bajkama iz moje mladosti.
Mada, prethodno treba uspavati Kerbera.


-----------------
Vuk se nalazi u svakom od nas
i nije teško doæi do njega...

_______________________
DodjiUmojPesak #89
Odgovori: 40


20. Apr 2012. 22:51:48
..............

TANJA41 #90
Odgovori: 3


23. Apr 2012. 15:17:01
ah

stereo_bol #91

Odgovori: 4708


23. Apr 2012. 23:48:26


Beše decembar, hladno i vetrovito veèe. Stigoh na dogovoreno mesto. èekajuæi Njega i njegov zagrljaj. Gledah oko sebe, tražeæi ga pogledom, ali ga nije bilo...sve dok mi ne zazvoni telefon i dok ne èuh njegove reèi - ’’Okreni se’’. I zaista, bio je tu. Dovoljan je bio pogled da mi izmami osmeh i probudi u meni najdivnija oseæanja.
Nisu bile potrebne reèi, pogled je govorio sve. Upadoh u njegov zagrljaj...nisam oseæala ni decembarsku hladnoæu ni vetar...samo èvrstinu i toplinu njegovog zagrljaja...
Prièasmo te veèeri...ali kratko. Morali smo se rastati.
Rastanak je doneo nove emocije...zagrljaj... i poljupce - najdivnije, najlepše, najtoplije...osetih se kao da sam u Raju. Tih par minuta je bilo dovoljno da zaboravim na sve, apsolutno sve... Poželeh da stane vreme i da zauvek budemo zajedno... ali nije.
Odvojio se od mene uz reèi da mi nikada neæe pustiti ruku... Razišli smo se...u istom pravcu, ali suprotnim smerovima...
Nikad ga više nisam videla...sem u snovima. U san doðe, uèini da se osetim sigurnom i blaženom kao te veèeri, i ode...
Prestala sam se nadati da æu ga opet videti...ali æe on uvek imati bar deo mog srca. A jednog dana æu i ja imati nekoga kome æu dati njegovo ime...


PS. Prvi put pišem ovako nešto, nemojte mi zamerati na greškama.

-----------------
Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nežnost kukavièluk.
A klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a æutanje neznanje.
DodjiUmojPesak #92
Odgovori: 40


24. Apr 2012. 13:55:15
//////////////

DodjiUmojPesak #93
Odgovori: 40


24. Apr 2012. 23:28:19
...............

Ma dodjose bas teska vremena ...Moja prva zivotna sexualna iskusta , bez interneta i pornica naravno , behu vezana za lokalnu trafiku ...Ta trafika i lokalna telefonska govornica u koju smo ubacivali "dimne bombe" i cekali da neko udje ..bile su ceo jedan kosmos zezanja za bandu od sedam do jedanaest godina koliko imasmo ...Zahvaljujuci propalom slikaru koji se zaposli u pomenutoj trafici . Mi klinci iz kraja prvi put videsmo onu stvar...na stranicama :Cika , Starta i Zuma...I normalno ,konsenzusom zakljucismo, da je to crni trougao...Dok jednog dana mali Gasa ne povika iza trafike..." Joooj ljudi ova nema piccku !!!" ...Bese zaprljano staklo a i sumrak tako da ne shvatismo da je plavusa a o depilaciji naravno nismo imali pojma ...Mnogi probdese noc sa pitanjem ima li zena bez piccke !...Danima nas je mucilo to pitanje...koga pitati ?...Svi bi nam se smejali ...Tako da se okrenusmo drugim nestaslucima dok ovo nekao de dodje na red ...Zivot je naravno doneo sva potrebna saznanja ali naklonost i ljubav prema crnom trouglu osta zakopan , meni bar , doboko u brazdama i malog i velikog mozga... I zamislite sad moj zivot kad tek svaka petnaesta ima piccku !!! Ua depilacija !..Mada umem da "zazmurim"...i predjem preko te sitnice !...-
stereo_bol #94

Odgovori: 4708


25. Apr 2012. 20:51:32


Pre nekih godinu i po dana do dve, reših ja da naðem posao, rekoh ajd da okušam sreæu pa da radim dok èekam ispitne rokove. Zanima me turizam, pa u toj struci i tražih oglase i konkurse. Pre toga iskucah CV, po ps-u, jer bez njega ne mogu ništa.
I tako, naleteh na par konkursa za mesto prodavca turistièkih aranžmana. Ispunjavam sve njihove zahteve za tu poziciju, sem obaveznog prethodnog iskustva na istoj poziciji, pa ih odmah otpisah. Meðu njima naðoh i jedan konkurs, vrlo poznate beogradske turistièke agencije, koja nije zahtevala radno iskustvo jer svakoga koga zaposle mora prvo proæi kroz obuku.
Poslah, na njihov oficijalni mail, svoj CV i zaista, pozvaše me istog dana. Neoèekivano potpuno, zazvoni mi telefon, javih se i tao krenu moj prvi razgovor o poslu. Muški glas, reèe mi svoje ime a zatim krenu sa pitanjima - koliko imam godina, èime se bavim, itd. Sve to meni beše sasvim normalno, dok ne èuh njegovo zagonetno smeškanje. Nije se na tome završilo. Gospodin dade sebi za prvo da me prvo upita jesam li udata ili u vezi, kad rekoh da nisam, krenu dalje. Jasno mi dade do znanja da je on desna ruka direktora, da od njega zavisi hoæu li dobiti posao, da se moram potruditi jer danas nije lako zaposliti se, itd. Ponovi to par puta, a zatim me zamoli da mu pošaljem mms sa svojom slikom na njegov privatan broj. Kad mu odgovorih da nema potrebe za tim jer slika veæ postoji u CV-u, on mi reèe da ga pošaljem ponovo i tu se završi naš razgovor. U narednih sat vremena, nazvao me je još 2 puta sa istom prièom i konaèno završi sa reèima da æe me nazvati u toku sutrašnjeg dana da se dogovorimo za razgovor u agenciji. Bacih telefon i ponovih mail, nije mi ni padalo na pamet da mu šaljem sliku na privatan broj jer skontah o èemu se radi. Znala sam da neæu biti pozvana na razgovor i tako i beše.
Cela ta prièa me je totalno demoralisala, pa prestadoh i tražiti dalje do pre par meseci. Naleteh opet na iste prièe, èak i gore - otvorenije mi muškarci staviše do znanja šta žele da dobiju od mene ako imam nameru da me zaposle.
Zar zbog posla da budem neèija kurva? Neka hvala, ne pada mi napamet, makar nikad dinar ne zaradila. I možda je meni lako da to kažem jer ne moram da radim, nije mi nužno, ali šta æe ona žena koja mora, kojoj je neophodan posao, koja je možda samohrana majka???
Sve u svemu - dno dna društva.

-----------------
Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nežnost kukavièluk.
A klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a æutanje neznanje.
DodjiUmojPesak #95
Odgovori: 40


25. Apr 2012. 22:46:54
............

ebem li im rodbinu !!!
DodjiUmojPesak #96
Odgovori: 40


25. Apr 2012. 22:47:40


stereo_bol #97

Odgovori: 4708


25. Apr 2012. 22:57:46




-----------------
Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nežnost kukavièluk.
A klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a æutanje neznanje.
TANJA41 #98
Odgovori: 3


26. Apr 2012. 10:47:45
e sad mi je jasno...

zasto je u Srbiji toliko nezaposlenih zenaaa...ooo a to je znaci....
DodjiUmojPesak #99
Odgovori: 40


26. Apr 2012. 13:24:05
ne znam autora ...ali je dobra !!!

Odgurnem dva-tri penzionera, srušim jednu babu, munem laktom trudnicu što mi se namestila ispred nosa i bez ikakvih problema udem u tramvaj. Ništa lakše. Jedan stepenik, drugi stepenik i vec si unutra. Ali dalje ni makac. Namestila se gospoda na vrata, tata im ih je kupio, šta li, pa ne daju da se prode. I još nešto gundaju. Ne valja vlada, ne valja ono, ne valja ono. Izdali, prodali, upropastili. Ma nije nego! A kad spomenuše predsednika, meni prekipe. Ja sam tolerantan covek, pravi demokrata, ali šta je mnogo - mnogo je. Izvadim revolver pa, za pocetak, upucam penzionera što se žalio da ce umreti od gladi. Kao, penzija mu kasni. Leži na podu, malo prokrklja te se umiri. Pitam ga lepo je li gladan. Cuti. Znaci da nije. A malopre mi je kukao na skupocu. Lažovcina jedna.Ne može se nekažnjeno lagati. Nismo mi tamo neka zemlja gde svako laprda šta mu padne na pamet. Mi pazimo i štitimo svoje gradane. Izadoh iz tramvaja baš zadovoljan. A na stanici ljudi opet nešto gundaju. Vidim ja da se mora delovati šire. Njima neko sa strane puni glavu, to je više nego ocigledno, ali zakon se mora poštovati. Izvadim revolver, nabijem metak u cev, ali neka sumnja mi zaustavi ruku. Da li je to pravo rešenje? I nije. Naravno da nije. Nismo mi tamo neka zemlja u kojoj se kršenje zakona suzbija na primitivan nacin. Pa odem kuci po mitraljez.
tetkav #100
Odgovori: 11


26. Apr 2012. 16:18:17
Sladjana i Rovinj

Radujem se... videcu, na tren, ali videcu Sladjanu i uzivacu u Rovinju...

Pored toga sto ga vezujem za nju, koja znaci neukaljano prijateljstvo staro cetrdesetjednu godinu, neodoljivo me podseca na detinjstvo i jedan drugi grad u kome sam mnogo puta letovala. Na Porec... Istina je da se ja Poreca bas dobro ni ne secam al` se secam osecaja koji mi je pruzio.
I negde, valjda u dusi, su mi ostavile otisak te divne kamenom poplocane ulice koje prepoznah i u Rovinju. Nekako mi je to kamenje glacano nebrojenim bosim nnogama vrednije od mnogih eksponata u cuvenim muzejima... Njegova hladnoca u uskim ulicama koja tako prija u vrele letnje dane... ili toplota koja te razoruza kada je prva, jutarnja... ili ona u vecernjoj setnji, na kojoj su stradale mnoge noge pomodarki na visokim stiklama...

Deset dana sama sa sobom...
Pitam se da li cu i dalje imati isto misljenje o sebi..?
stepski_vuk #101

Odgovori: 535


09. Jun 2012. 15:47:28
Evangelizmos (Blagovesti)



Dan kada je arhanðel Gavrilo doneo blagovesti Mariji.
Ili prièa o lažima, pretvaranju i prijateljstvu.

Upoznao sam ga u Atini. Na ulici. Prodavao je suvenire koje je od pletenog bambusovog pruæa pravio sa svojim ocem. Vangelis. Plavi grk, sa plavim oèima.
Roðen je u Južnoafrièkoj republici od majke Albanke poreklom iz Makedonije (nikada nisam ukapirao koje) i oca Grka. U Atinu je došao par godina pre mene. Znao je 5-6 jezika, a srpski u tako komiènoj mešavini da nikada nismo uspeli da ukapiramo koji je to u stvari jezik. Na primer, ako me zove u šetnju:
- Pojdime ðir ugoru-udolu!
Ili kada opisuje kako ga je otac, dok je živeo u JAR-u vodio u zoo-vrt:
- Pojde moja pape i ja u zoo soa kar, al toa beše kar, nee karèe ko toa (i pokaže na automobile na ulici) nego kar (i raširi ruke)... a tamu mnogi animalovi, pogolemi elefantovi i leopardovi.
Naša mala bgd-kolonija se okupljala i družila uveèe u hotelu u kome je veæina nas živela, a Vangelis je voleo da dolazi i da nas zabavlja svojim prièama koje su bile tako naivne, deèije, ali isprièane tako komièno da smo se do suza smejali i danima ih preprièavali. Uživao je u svojoj ulozi ‘zvezde veèeri’. Bio je teatralan, važan, pun sebe. Posle nekoliko dana druženja sa njm svako bi nauèio ‘njegov jezik’ i sva nam se konverzacija prenosila u njegove reèenice.
Tada, u Vangelisovom društvu (i zahvaljujuæi njemu) sam upoznao Ivanu. Bila je u Atini na odmoru sa deèkom. Odseli su u hotelu na drugom kraju grada, a Vangelis ih je upoznao na ulici. Video je zgodnu curu i prepoznao da su ‘naši’. Doveo ih je da nas upozna jer smo mu bili jako važni (druge prijatelje nije imao). Nisam bio tu kada ih je doveo prvi put, ali mi je Vangelis sve preprièao i na kraju dodao znacajno:
-Ona’e za tebe!
Naravno i to je bilo komièno, kao i sve što je od njega dolazilo. Ubrzo nas je upoznao. Sve smo znali od prvog pogleda. Spontan razgovor, smeh, pogled koji nije mogao da se skrene... Otišla je za Beograd posle par dana.
U sledeæih nekoliko meseci se moja mala bgd-kolonija razišla po svetu sa željom da se bude što dalje od balkanske klanice. Ja sam, negde duboko u sebi, oseæao da mogu da odem i na kraj sveta, ali da od sebe ne mogu pobeæi. Iz tog razloga sam se vratio u Beograd. Nazvao sam to ‘suoèavanje sa samim sobom’. U Atinu sam se vratio sa Ivanom.
Smestili smo se van grada, u Glifadi da se sklonimo od gradske vreve i da bi imali više vremena za nas. Vangelis nije bio u Atini. Èuo sam da je hapšen i deportovan jer nije imao papire za boravak(!?).
Jednog dana mi je na ulici prišao Vangelisov otac, sa željom da se upoznamo. Uvek je bio po strani upadljivo me izbegavajuæi, a Vangelis je za to imao izgovor:
-Moja pape brine što ti nekoj kriminalni.
Predstavio nam se pristojno i rekao nam da on nije Vangelisov otac! Rekao nam je još i da Vangelis nije Vangelis veæ Albanac iz Albanije! I još je rekao i to da je njihov odnos bio sasvim druge prirode.
Bio je to udarac koji kao da mi je neku ranu otvorio. Dugo nisam mogao sebi da doðem. Oseæao sam poraz, nevericu, gubitak.
Mesaec dana kasnije Vangelis se pojavo u Atini. Sam Bog zna kako mu je to uspelo. Brzo nas je našao i mnogo se obradovao. Ali nešto je u meni puklo, pocepalo se. Posmatrajuæi ga nisam mogao da vidim Vangelisa koga sam poznavao i toliko gotivio. Negirao je sve nekim bzv izgovorima koji su samo potvrdili da je sve to istina. A ja sam ponavljao kao navijen:
-Samo je trebalo da mi kažeš!
Posle tog susreta nikada se više nismo videli i nikada više nisam ništa èuo o njemu.
Sa ove vremenske distance znam da verovatno i nije mogao drugaèije. Ko zna da li bi vredelo da je bio iskren. Možda i ne bi. Možda i nije imao izbor. Možda je samo želeo da bude prihvaæen, da ima prijatelje. Možda… možda nisam tada samo ja bio povreðen. Ostavio sam ga u Atini na Omoniji, gde sam ga i našao nekoliko godina ranije, a ja sam otišao sa Ivanom u jedan od najepših perioda u svom životu...
Èasto se i danas posle toliko godina pitam:
-A da li je on imao gde da ode?

-----------------
Vuk se nalazi u svakom od nas
i nije teško doæi do njega...

_______________________
tetkav #102
Odgovori: 11


14. Jul 2012. 12:55:53
Vrelo jutro julsko

Probudilo me sunce.

Prozori sobe u kojoj se budim na istocnoj su strani. To nije moja soba. Samo sam je pozajmila. U onoj u kojoj sam se godinama budila necu da spavam. Neka prodje vreme, neka izvetre mirisi i ...secanja.

Valjda smo najranjiviji pred uranjanje u san...

Ustajem lenjo i odmorno.
Cujem kako mama nesto posluje po kuhinji.
Miris kafe...
Na momenat je sve tako mirisno i bajkovito da nisam sigurna da li sam se uopste probudila... Bol na butini kaze da jesam. Sinoc na terasi jedan se komarac sladio.

Koracam lagano niz mlake stepenice. Sunce se neustrasivo probija kroz moju belu, predugacku spavacicu, a ja zeljno iscekujem da mi vlazna i sveza trava pomiluje stopala.

Sedam na klupu ispod darezljive krosnje pitomog kestena. Mama i tata su ga zasadili kada su sagradili kucu (ista je tri puta veca od stana u kome smo tada ziveli) koju zovu vikendica. Ja sam je zvala starija sestra. Ona koja dobija vise. Nisam je volela.

Do mene ne dopire nikakav zvuk koji bi mogao da znaci civilizaciju... samo nesto cudno sto zovu pesma ptica i zujanje buba. Ne vidi se nista do stotinu nijansi zelene, siroko nebo i mamino cvece. I danas, kao i svakoga dana kada se sunce tek pomoli, mama ga je zalila. Svaki je cvet pomilovala. Onaj koji nije rukom-ona je recju. I cvece joj to zahvalno visestruko vraca...

Vazduh para krestanje miksera.

Brzo uzimam ipod i po meni se razlivaju reci koje me danima doticu…
Somebody That I Used To Know...
Pesma koju smo Ana i ja otkrile gledajuci beogradski televizijski program. Obe smo u trenu zacutale i otvorenih usta slusale muziku i reci koje su nas, svaku na svoj nacin, pogadjale. Ta pesma je poslednje literarno stivo koje u meni budi filozofa i time stotinu pitanja, na koje ja, inace tako pametna, nemam odgovore.

Kunem se, odjednom je zaduvao ledeni vetar i ja brzo obgrlih svoja predugo neljubljena kolena, ne primetivsi da sam zakacila spavacicu, cepajuci tanku cipku
A onda, ne znam odkuda, setih se nasmejanog, zadovoljnog i mangupskog Vladimirovog pogleda i reci koje mi je davno saputao...

”Svemir se sjebao sto je sve svoje najbolje osobine spucao u tebe jednu...”

I dan ipak divno poce...
Crnkaplavusa #103

Odgovori: 2027


17. Jul 2012. 10:17:24


Vuèko obožavam tvoje prièe

-----------------
Imam problem za svako rešenje
Kratka_forma #104
Odgovori: 16


16. Avg 2012. 06:13:41
Prosao odmor ....idemo dalje...:)


i pored svih teskoca vatrogasac porucio da ce biti prica jos !!!

-----------------
Kratka_forma #105
Odgovori: 16


16. Avg 2012. 06:51:52
bilo nekada

A onda sam presao na sajtove za upoznavanje te srocih fin profil:
Šta ti je sudbinski dogadjaj ili koincidencija slucaja? Krenem ja jutros na pijac da prodam neki prasici kad traktor nece da kresne.Vratim se u offfisu da bar vidim berzu (kupio sam jednu akciju polj.dobra Vlasotinac i tri cerke rumene) pa reko da vidim kako mi stoji pomenuta? I tu se blago slagiram zbog krize u SADU, a i zabrinuh se za Mexicki turizam !Pa reko da se utesim na siteu za slobodne zenske i slicne intimne stvari. I tad ugledam tvoju personu na fileu za opis pomenute, tri minuta sam bio u delirijumu i sav sam bio egzaltiran .(nesto me zasasoljilo iznad pupka a ispod Reflux gastroesophagije) I Ja bas volim da svrljam po svetu, bio sam u Zajecaru i Paracinu a tamo nekih godina i u Dugoj Resi. Ja se raspisoo a ti verovatno kao i ja u slobodno vreme , heklas i vezes. Mislim da ti odgovaram dibidus te ocekujem povratnicko pismo ili mozemo da cvrkucemo na mobilarni prijemnik - Chajnija original.Blagi naklon i rukoljub !!!

-----------------
Kratka_forma #106
Odgovori: 16


16. Avg 2012. 08:06:33
predsoblje

Zasto ne volim predsoblje ??? Verovatno zbog onog tihog straha kad otvaram vrata sta cu videti: da li ce biti osmeh ili suza ? Da li ce biti : dobio sam keca , mrzi me cela skola !...Ili ce biti Vidi cakani sto sam nasla fine cizmice! Da li ce biti neko drago lice ili neki nadrkani kurir sa kovertom? To je prostor gde mi ni casica rakije a ni pajser nisu pri ruci... To je sest kvadrata gde se ljubilo i plakalo kada je neko kretao negde, gde su data najjaca obecanja...!!! Gde se lagalo : Dodjite nam opet ! Tu sam zakopcao cizme i opasac i odveli me da kitim Vukovar..da svetli . Ali bem li ga ..tu dodjem i onako muski ...oteram ceo svet u tri lepe !


-----------------
Kratka_forma #107
Odgovori: 16


16. Avg 2012. 09:46:54
:)

Da cika Velja bonu !

-----------------
Kratka_forma #108
Odgovori: 16


16. Avg 2012. 14:49:37
...:(


nazalost...tetka v ...nam je javila da je uganula srednjak ...tako da nece vise da pise...

-----------------
Kratka_forma #109
Odgovori: 16


18. Avg 2012. 07:02:35
Ovo mora ponovo...:)

Naleteh danas slucajno na legendarno telefonsko zezanje :mene treba grasak...naravno posle razvaljivanja od smeha po ko zna koji put , svarno shvatih onog milevinog brkicu : da ljudska glupost nema granica...pocese da naviru secanja o nasim podvizima kada smo ostajali od petka do nedelje na poslu bez obzira cija je smena...malo klope puno vinjaka , piva i x telefonskih aparata...nekako mi je najjaca micina sala koja je isla otprilike ovako: halo !... halo!...meni hitno treba vatrogasac petko !...izvinite ovo je privatan stan pogresili ste!...zvrrr ...halo !...halo ! ali meni petko treba pod hitno ,nesto mi nagoreva u garazi!...covece rekoh vam da ste pogresili , nema ovde nikakvog vatrogasca!!!...sedamnaesti poziv ...dva ujutru...mica vristi: ljudi moji kuku lele izgore mi auto a vi necete da mi date petka , znam da se svalerise u vasoj zgradi i on mi je dao bas ovaj broj....cukundedu i dedu i oca i majku...i sve ti po spisku ...ostavi nas ludace vise na miru !!!...jos po neki poziv a onda dramska pauza za picence....tada uskacem ja : halo ! dobro jutro ! ja se stvarno izvinjavam ...vatrogasac petko ovde ...da me nije slucajno neko trazio kod vas ?...slusaj ti petko milu ti jebem mamicu ...dzkelo jedna...coveku izgore garaza a ti se svaleras ???

-----------------
Kratka_forma #110
Odgovori: 16


18. Avg 2012. 07:04:10
I ovo naravno

Riki je bio jaci uzivo sa komsijama ...na livadi pored nas covek podigao nogu na neku betonsku cev od bar dva metra i tri tone ..drzi najlon kesu , pusi i gleda negde u blok trideset...ludi riki otvori prozor i iz sveg glasa : nemoj da mislis da te nisam video ...poneo si tu kesu da ukrades cevi...sad cu da zovem policiju...lik u cudu..prekrsti se sa obe i ode...
na bloku sedamdeset navece zezanje je bilo sa telefonskom govornicom koju smo videli iz kancelarije i znali joj broj naravno...nazoves je pre nego neko podigne slusalicu i urnebes pocinje..."gospodjo! ne mozete u kabinu sa crvenom torbom , lepo vam pise na vratima"...zbunjenost , okretanje , cudjenje..."ali ovde ne pise nista!"..."pise pise dole u dnu"..."ali stvarno nista ne pise"..." ma verovatno pocepala deca...zovite ali nemojte dugo , znate taj broj koristi i vatrogasac petko"...

-----------------
Kratka_forma #111
Odgovori: 16


18. Avg 2012. 07:06:41
Zvezda

Gledam sinoc ove moje delije a srce mi poraslo ko u Mirka Sandica i radi ko Valterov mitraljez...U dusi zunami radosti i tuge ...Nikada nisam voleo filozofiranja i kurcenje tudjom pamecu , ali mislim da umem da budem posten prema sebi bar...Kakav god da sam,jebiga takav mi bio stof...U to vreme pare su bile skupe...Elem...malo se i popilo ...sto rece onaj alkos u nekom filmu ...pa brate imam i ja dusu da popijem "ponekad"...I dok su se klinci nesto zezali na kompu ..pita me kumasin : Secas li se bre kad smo bili njihovih godina ?...Zajebano brate,sto se sve cesce secam...Kako zaboraviti da smo osam godina svakog 1.i 21. decembra za moj i njegov rodj. bili u "Zvezdi" kod marakane ..Ja jesam doduse grobar ali tamo je Joca komsija bio sef na salu !...A Ceda vranjanac tek krenuo da se fajta sa kafanskim zivotom metropole...Sednemo nas 8-10-12 kako kad,a Jocko donese flajku vinjaka i votke i ponovi repliku iz Radovana : A sta piju pi...dame ?...Ili njegov omiljeni fazon " Jeli kuronje a gde su vam one ribe od pre neko vece"...Eh na srecu ...tada se meni rodi prvi kuronja i .............Mada i "Zvezda" vise ne postoji a i Joca je na Orlovaci..

-----------------
Kratka_forma #112
Odgovori: 16


19. Avg 2012. 04:09:43
:(


Mnogo ste se ulenjili!...volim i ja da citam price...

-----------------
Kratka_forma #113
Odgovori: 16


20. Avg 2012. 16:33:59
Nikovi na drugom sajtu

A onda na Neogenu upoznah ove likove:
Gde si bre ganci?..Nisam te video sto godina?Joj kume sa cu redom da ti se zalim a da kupis bre jedno pivo da osvezim ovu moju dusu cigansku..Krenem ja juce da radim kontinjeri kad tamo kod jednog parkiro kola onaj sto voli da se svadja na komputer kad popije,umalo me bre ne utepa...Pobegnem u cigamalu da ziv ostanem a tamo kuknjava,vristanje,deca da majkaju...Pogledam a nebo se ne vidi od neki veliki leptiri,nece jos da ujedu ali se bre samo smeju.Ne vidis prst pred okom a kako da sad naidju oni iz EDB da citaju struju...A ima ih na iljade,jednog utepas a tri se izrode.Pozovem Milku,reko pametnija je,tri meseca isla u prvi razred...Stala Milka razmislja pa kaze...Ovo vlas nece brzo da resi.Nego ce ja da mobilisem zaovu iz Svajcarsku da ona pokrene ono da i mi cigani imamo dusu.I bre kume ujutru stizu bre kamioni sa milion neke flase...Srecom stade jedan sto svako jutro trci sa neko kuce pita dira li vas tko...te nam prevede da je to neka soda i da samo treba da nafajtamo lepririci.Al nesreca nikad ne ide sama,od onu sodu i leptirici pocese da grizu ,sad smo sgolo dupe na dve koprive.Srecom ugledam ja miliciju, brate pomagaj izginusmo ...Cu ba!ocu ja da pomognem samo da ovu malu sto mi štrika dzemper odvezem do kuce da joj ne zagore rucak,kresnemo desetak jegera i eto mene da zamolim leptirice da se povuku dostojanstveno.Na svu muku stize kombi RTV Skopje,istrcava novinarka,po govnima gazi samo da joj sta ne promakne.Dadoh joj iintervu samo se zagrcnu od ono perje sa njenog sesira.A i sitna mi deca naebase sve tuku oni leptiri sa neke motke,nece da trose sodu,kazu trebace im kad se peru gace od ono zuto.I vrati se milicajac malo sredi situaciju i rece..Cigo sve da ih tuzis ali tuzbu da nosis na severni pol kod onog u krzno kontas?..ovaj nas Crnogorac bi ti to razvlacio godinama.Jedino me kume obradova onaj sto pije...donese mi teglu ajvara od neke tete a sav umazan od karmina kaze ljubila ga neka baba...I tako ciganima zasija sunce ...jeste varljivo ali jbg....



-----------------
Kratka_forma #114
Odgovori: 16


22. Avg 2012. 12:15:26
xxexexe

Da sam hteo da ostanem ovde ...ponasao bih se !....Ovako sam samo svratio da Mea Clupsonu ...mrsavoj jAjari pojebem sto nisam dosada !...Ali mi zao sto sretoh one iste karikature od pre par godina...jbg-a PRIMILI SU SE !...A JA NE BIJEM LOPATOM ....


-----------------
Kratka_forma #115
Odgovori: 16


23. Avg 2012. 04:23:22
.............

Jbt cudi me jos me nisu brisali?....bio bi to tridezeti put....ali je tuga sto neki lju8di nece da oduuu

-----------------
Kratka_forma #116
Odgovori: 16


23. Avg 2012. 13:10:20
..........

Lezi orao na vrh litice i duva travu....gleda nebo i vrhove planina i malo malo pa kaze ...jbt koji sam ja car !!!........doleti drugi orao...brate sta ima?....evo duvam super vutru....srolaj i ti jedan....puse oni tako i ponovo....uh jbt koji smo mi carevi !....kad se odjednom pojavi meda....a pederi ne zovete na zurku....medo ne kaki smotaj i uzivaj.....i opet jbt koji smo mi carevi!....posle nekog vremena jedan orao rece....hajde bre da se vinemo i vidimo ima li nekih riba....i skoce sva troica.....jeli bre medo imas li ti krila?.....nemam !.....UH JBT KOJI SI TI TEK CAR !!!..

-----------------
Kratka_forma #117
Odgovori: 16


24. Avg 2012. 13:59:19
kad sam ovo pisao?

Danas me ne boli glava !!!Ali nisam nesto !
Gledao sam snimak iz Nisa ....gledao sam i Eskpoloziv, gde videh da treba stotine ljudi da pomogne,ne bi li izmamili jedan deciji osmeh...Citao i gledao Dragojevicevu izjavu ....da je usrana zemlja gde 700 firmi i Nole(njemu svaka cast) sakupe jedva pare za 160 inkubatora.... a to one Imele iz skupstine sprcaju za dve nedelje...Jeduci,pijuci i jebavajuci ekskluzivne kurve po beogradu...I mogao bih ovako jos stotinak strana ...Da ne pominjem debile koji zameraju Lausevicu sto nije ispostovao odluke tako cenjenog sudstva koje : obijanje trafike , drzanje tezge na buvljaku i proneveru firme od desetinu milona evra tretiraju isto...I onda se bas zamislim i zahvalim bogu sto ponekad i ne znam sta je juce bilo,dali je neki jadnik pobio porodicu jer nema stan , da li je neki narkoman ubio dvoje staraca zbog iljdu ipo dinara...Ali ce mi zato opet neki jadnici iz zute stampe napisati da je gogi sekulic neko opalio samar...Ostaje mi samo nada da niko moj nece biti ni u novinama a ni stavka neke statistike...Neko ce reci ..:pukao je !Gotov je !...neko da ne znam da se radujem lepim stvarima i da je zivot ipak tra la la....E pa nije !!!...Mozda je moja sreca da sam na vreme zavrsio bas sve sto treba ...osim setanja unucica...kakva vremena tek dolaze ...ne bi im pomoglo i da imaju po sest baba i deda!...Jer ovde je 12 penzija polovan Punto...

-----------------
Kratka_forma #118
Odgovori: 16


24. Avg 2012. 16:36:24
xexe

Rece meni Jevrosima keva ....nije sto si moj ali pametan si ko pcelica Maja....te ja provalih Tviter....tako da ubuduce sitne duse ...tamo sam....ima ona jedna stvar....a sad adio....caki cu i da oprostim nekim amebama .....sve u svemu .....JEBITE SE ....ZASLUZILI STE JEDNI DRUGE !!

-----------------
iq_mi_je_ok #119
Odgovori: 39


24. Avg 2015. 14:00:21
hmmmmm


ovi ili ovaj bas fino pisu ! vatrogasac je vrh !
iq_mi_je_ok #120
Odgovori: 39


14. Sep 2015. 17:32:02
text pesme


ovo je text necije pesme iz sedamdesetih ,moracu da nadjem da je cujem
Nije meni sto sam ranjen sad
nit sto moram umrijeti mlad
vec sto drage nema iz sokaka
da zalijeci rane u junaka

Dvije rane moj jarane
uspomena neka ostane
volio sam nikad vise necu
otis’o sam nisam imo srecu

Nije meni sto napustam svijet
nit sto gledam zadnjih ptica let
vec sto ona suze nije lila
a sve mi je u zivotu bila

Nije meni sto su prosli svi
nit sto ona drugom ljubav bi
vec sto drage nema da mi dodje
i kraj mene ranjenog da prodje
iq_mi_je_ok #121
Odgovori: 39


14. Sep 2015. 17:34:54
he he


nasao sam
https://www.youtube.com/watch?v=wLOxYA2YgLc
iq_mi_je_ok #122
Odgovori: 39


16. Sep 2015. 11:07:09
luda glava ludo prica


Krenem ja tako jutros na posao a nikada ne idem na posao ako sam na odmoru...pogledam odelce mi kao saliveno , kravata vrh...a nikada ne nosim odelo , kravatu i nemam....svratim do trafike kupim marllboro a iz inata pusim drinu bez filtera...prodje zgodna plavusa a meni agapije skoci do neba ...a nikada u zivotu mi se nije digao na bilo sta svetlije od braon...vidim da nesto nije u redu te se vratih do kuce da se resetujem ...a i ove nove droge ...to bre jako u P.M.
iq_mi_je_ok #123
Odgovori: 39


16. Sep 2015. 11:13:52
nadoh je u kompu , ne secam se kad je napisah !


Procitah ovde,juce,prekljuce:Gde ste picke?Doso Zdravko Colic!Imam jednu crno belu fotku kad sam dosao iz jnea po civilku,na kojoj bi mi i Cola garant rekao: Brate ovde smo egal!I tako me pre tog vremena put nanese u S.Palanku,ostavismo kamion u kasarni i odosmo da vidimo sta mala varos nudi zagorelim frajerima iz Bga u uniformi...Treba li da pominjem da opet nisam imao cetkicu za zube i da sam bio u bedaku...Potrosismo dan,brdo para,nazuljasmo dupeta po raznim kafanama i nista!...U neko doba udjosmo u neki cumez pred zatvaranje,kad se konobarice prenerazise kad me videse...E Zoki moj,vidis da ima zena koje znaju ko je dobar frajer,bice picetine nocas kad zatvore kafanu!...Sedosmo u cosak gde ne bismo upadljivi a one uspese da lokalne alkose isteraju polako...Poce fino druzenje,vino i pomfrit,vacarenje i sve po redu...Zoki buckastu odvede u kuhinju i cuh stenjanje posle pet minuta...Ova moja bese sporija...Sta ti je bre?Zar ti se nisam svideo na prvi pogled?...Jesi! Ali ne ti kao ti,neverovatno licis na jednog vojnika koji je ovde bio prosle godine,zabavljali smo se osam meseci i otisao je bez pozdrava...Ucinila mi je,ali jebes sex kad zena "nije tu"...uzeh flajku vinjaka,ostavih sve pare koje sam imao i viknuh Zokiju da ga cekam na klupi kod kasarne !!!
iq_mi_je_ok #124
Odgovori: 39


18. Sep 2015. 13:07:40
Ako niste imali srece da citate Dudarima na netu ,evo nekih njegovih .....


Топла летња ноћ, неки их користе за уживање а неки да сахране напоран дан. Никад нисам волео да будем први, па тако ми и овде западе друга опција. Неки се туширају ладном водом, ја волим врелом, да после трипујем како ми је у соби пријатно. Хтео сам да оправим климу, ал искрсла нека свадба, трошак. Нађем ледену лименку "холстена" у фрижидеру, преостало од прошлог викенда, одушевљење. Човек који заспи са 0.0 у крви мора да има ноћне море, једно пиво је таман.
Изађем на терасу, го наравно, испрђавање док се не испразни health bar, отварање лименке, припал пљуге, отпиј првог гутљаја, слив низ грло, подриг против урока... Онда поглед у даљину, пљув с терасе на комшијину "лагуну", ко га јебе кад не затвара врата од лифта, чеш чеш по мјешини... поглед на лево... јебига.

- "Добро вече комшинице, ви сте се прошле недеље доселили?! Па, овај, свратите некад на кафу..."

Уђе унутра... без речи, без погледа, без уздаха.
Села ви.
iq_mi_je_ok #125
Odgovori: 39


18. Sep 2015. 17:05:26
jbg


ne prima copy cirilice ?!
iq_mi_je_ok #126
Odgovori: 39


20. Sep 2015. 13:24:33
Lagani povratak .


Tri godine nisam napisao nista ,pokusacu da se vratim Do tada evo vam nesto iz Tarzanije :

Ekipa ide u Gucu

- Nego brate, oæemo mi da cirkamo tamo a?? (šeretski osmeh)

- Brate, znaèi ja planiram da se resetujem odma prvo veèe.

- I ja isto.

- Hoæemo da startujemo neke ribe?

- Pa ja neæu brate, stvarno mi je do jaja sa Marijom, ono baš.

- Kolko ste vi veæ zajedno beše?

- 10 meseci.

- Pa nije to malo. Hoæeš da joj uzmeš nešto za godinu dana?

- Pa brate razmišljao sam da joj uzmem srebrnu narukvicu sa ugraviranim D I M, kao Deki i Marija, i datum kad smo se smuvali i 101 ružu.

- Pa ful.

- Jeste, ona se stvarno iscimala za pola godine, kupila mi Kataijev dres original iz Marakana šopa.

- E to je prava riba brate. (osmeh)

- Al’ zato mi je rekla, budeš li se tamo napio kao stoka i pravio sranja, nema seksa mesec dana kad se vratiš.

- Haha, ma brate veruj mi ženama treba seks isto ko i nama.

- Ma da bre, samo se one bolje foliraju.

- E kad smo veæ kod riba, vidi, jedna stopira.
iq_mi_je_ok #127
Odgovori: 39


20. Sep 2015. 13:26:34
nastavak


Deki staje i kupi ribu, za koju se ispostavlja da je studentkinja pravnog iz Èaèka koja je pare za bus spièkala na Kegleviè votku kojom je htela da impresionira novoupoznate beogradske drugarice na sinoænoj kuænoj žurci kod nje. Deki nudi vožnju, studentkinja na brzinu skenira družinu i zakljuèuje da su, iako kurtoni prvog ranga, bezopasni kurtoni, a i zadovoljna je Astrom. Posle odreðenog perioda muvaže, Deki predlaže da sa drugaricama svrati u Guèu ovih dana, da se zajedno provedu, te pita za broj telefona. Studentkinja generiše rendom broj i diktira mu. Deki šmekerski zakljuèuje „èuæemo se onda“ dok mu ponos i oseæaj jebaèke moæi sve više narasta.

- Deki tebra, ne mogu da ne primetim da si, od kad si dobio broj ove devojke, znaèajno poveæao brzinu.

- Opušteno brate, znaš da sam do jaja vozaè.

- I stvarno ne mislim da je bilo neophodno da zapališ tu cigaru.

- Stvarno si naporan, aj slušaj muziku i æuti malo.

- Kad smo kod muzike, i ona je problem. Taktovi momaèkih kompozicija W-ice, Doktor Igija i Di Monka svakako ne doprinose odmerenoj vožnji.

- Ajde æuti više bre deb…U JEBOTE ŠT…
iq_mi_je_ok #128
Odgovori: 39


20. Sep 2015. 13:27:58



Veèernje Novosti, sutradan:

Èetiri mlada života ugašena su juèe u saobraæajnoj nesreæi. Iz kuæe Milovanoviæa, koja je izgubila Dejana, koji je vozio, odjekuju leleci skrhanih roditelja. Roditelji nisu bili u stanju da daju intervju, ali nam se obratio Milorad, neroðeni stric.

- Dobar dan, ja sam Milorad, radio sam 32 godine u Remontnom zavodu 14.jul kao elektrièar.

- Ok, pozz Milorade, šta imate da nam kažete o Dekiju.

- Divno dete, toliko je bio pun života, voleo je fudbal i Crvenu Zvezdu, jako mu je teško pala poslednja bruka ovog nekada evropskog giganta, protiv Kajrata. Da je tada znao da æe za mesec dana da izgubi kontrolu nad autom u krivini i udari u nadolazeæu Lastu u povratku iz Herceg Novog, verujem da bi mu to mnogo lakše palo.

- Vidimo i njegovu devojku Mariju meðu ožalošæenima.

- Da, tuga prava, šta drugo reæi. Bili su veæ duže vreme zajedno, ništa zvanièno, ali planirali su da se vere za par meseci, a zatim i da se venèaju za nekih 7,8 godina ako bog da, ali eto, sudbina je htela drugaèije.

U domu Mirkoviæa, sahranjena je Jovana, odlièna studentkinja Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, i jedan od buduæih bisera advokatske komore Èaèka, kako su joj predviðali. Ali život nije hteo tako. Prièamo sa Slavkom, Jovaninom majkom.

- Jaooj gde mi je dete moje, nije imala para sunce moje, da se vrati autobusom, sve je potrošila na dodatnu literaturu iz rimskog prava bez koje kažu ljudi ne može kod Žike da se položi, eto još to rimsko joj falilo da da uslov za drugu godinu pa da proslavimo njen 23. roðendan, jaooj pustite me, ne mogu više da prièam…

Ostavili smo majku njenom bolu, a mi imamo da poruèimo samo jedno omladini, ali i ostalima. Oprez za volanom.
iq_mi_je_ok #129
Odgovori: 39


22. Sep 2015. 13:43:07
kafane kojih vise nema !


Re: Baš lièna istorija beogradskih kafana

Poèalji od MustraBecka taj Pet Nov 05, 2010 11:21 am
“Gradski podrum”
Priznajem, oèekivao sam malo više komentara na prvi tekst iz ove serije. Ne mislim da odustanem, ali neæu ni nastaviti tamo gde sam stao sa prièom o mnogima nepoznatoj i veæ potpuno zaboravljenoj staroèukarièkoj kafani “Dva laðara”. Ako bih išao tom stazom svoje mladosti, školovanja i studiranja, morao bih da se zadržim u još nekim kafanama i bifeima kojih više nema, pa mi ne bi puno pomogao ni izgovor da je ovo jedna “baš lièna istorija”, niti bih mogao da nešto duže zadržim pažnju èitalaca i podstaknem njihova razmišljanja i oživim seæanja.
Da prièe o “Šeæerancu”, “Ubu”, “Kosmosu”, “Moravi”, “Gružanki” (znaèe li nekome uopšte ova imena) ostavim za neki od narednih nastavaka uticao je komentar koji je poslao Ðorðe, iz koga prepisujem sledeæu reèenicu: “Ako biste mogli nama mlaðima da opišete kako je bilo u ‘Poslednjoj šansi’, ‘Žagubici’, ‘Gradskoj kafani’, onda ona èuvena kafana gde su se pravnici sakupljali, gde je sada Rajfajzen banka na bulevaru. Ja o doživljajima iz tih kafana i o beogradskim boemima saznajem od mog teèe. O Beogradu kojeg više nema”.
Da budem iskren, u “Poslednjoj šansi” sam se uvek oseæao nekako neprirodno, u “Žagubici” nikad nisam bio, a pretpostavljam da je Ðorðe mislio na èuveni “Gradski podrum”, kafanu u zgradi Doma sindikata, u prostoru gde se sada nalazi “Imago” tržni centar robe za decu, jer Beograd nikad nije imao pravu “Gradsku kafanu”, mada je na to pretendevao onaj objekat u “Ineksovoj” zgradi na Trgu Republike. U vreme kad u prestonici nije bilo “ludog noænog provoda” po splavovima, u “Silikonskoj dolini” i duž zemunskog keja, od èega neki sada hoæe da naprave turistièku atrakciju, “Gradski podrum”, preko puta “Borbe”, u koji se ulazilo iz Deèanske (tada Ulica Moše Pijade), bio je poslednja noæna oaza svih koji su želeli da se zabave uz živu muziku, nešto proslave ili se samo pokažu pred društvom. Kad je zatvoren negde poèetkom sedamdesetih prièalo se da je najviše prigovora imala beogradska policija, jer su izgubili mesto na koje je veæ iste veèeri morao da doðe svaki iole ozbiljniji prestupnik da se pohvali i poèasti.
“Sredinom pedesetih, kafane su imale rang kulturnih ustanova. U njima se nije provodilo vreme - tu se živelo. Jelo, piæe i domaæinska usluga bili su svetinja, baš kao i muzika na èijem se imenu gradio ‘imidž’ kuæe i njen ugled. Odlazak u kafanu bio je umetnièki doživljaj, daleko sadržajniji od pokretnih filmskih slika ili pozorišne drame. Još kad krene pesma, u oblaku dima i hektolitru alkohola - umetnosti nikad kraja!”, zapisao je moj prijatelj Petar Lukoviæ u knjizi “Bolja prošlost” (“Mladost”, Beograd, 1989). “Gradski podrum”, koji je jedno vreme nosio ime “Korzo”, imao je dve potpuno razlièite klijentele. Noænu publiku koja je obožavala narodnjake i èija je ikona bio Toma Zdravkoviæ, koji je poèetkom šezdesetih, tri godine, svake veèeri, pevao od osam do èetiri ujutru. “Nepopravljivo sentimentalan, Toma je inspiraciju crpeo iz liènih iskustava”, piše Lukoviæ i tako objašnjava nastanak pesama (“Ciganka”, “Buket belih ruža”, “Kad se voli što se rastaje”, “Danka”, “Branka”...), koje su i dan danas nezaobilazne na svim veseljima i u repertoaru svih kafanskih muzièara. U “Gradskom podrumu” su pevali i Dragan Živkoviæ Tozovac, i Šaban Bajramoviæ, i legendarna Ljiljana Petroviæ... Ali u mom seæanju, jednostavno, nema ni tih slika, ni tih zvukova. Bio sam “mali” za takvo mesto, gde je sve poèinjalo onda kad smo mi veæ morali da budemo u krevetu, pa sam svoje prve kafanske korake morao da pravim znatno kasnije, u manje poznatim i manje atraktivnim lokalima.
S druge strane, neka èudna tvrdoglava odbojnost koju smo mi, Èukarièani, pokazivali prema prvim nagoveštajima jednog novog, urbanog Beograda, olièenog prvenstveno u muzici novih “vokalno istrumentalnih sastava” i obrascima ponašanja koje su sa sobom nosile “Siluete”, “Elipse”, “Zlatni deèaci”... držala nas je na distanci od “Gradskog podruma” i u onim trenucima u drugoj polovini šezdesetih kad je taj prostor dobijao sasvim drugi izgled i sasvim drugu publiku. Tada to nije bila kafana veæ “dansing klub”, jer su subotom i nedeljom popodne tu održavani sada veæ istorijski matinei, na kojima se postepeno profilisala beogradska rok scena i udarani temelji novog poimanja tzv. “zabavne muzike”. Umesto uštogljenih “la, la, la” pevaèa (sa izuzetkom neponovljivog Ðorða Marjanoviæa) nastupali su “neki novi klinci” zbog kojih su vrištale gradske devojèice i krstile se èukarièke majke, a naši oèevi bili spremni da nam oproste i prva pijanstva, i poneku tuèu, i sitnu kocku... Samo da ne budemo kao “oni èupavci iz grada”.
Zbog toga ne mogu ništa više da napišem o “Gradskom podrumu”. To, meðutim, nije sluèaj sa “Grgeèom” (Ðorðe je napisao “ona èuvena kafana gde su se pravnici sakupljali, gde je sada Rajfajzen banka na bulevaru”), koji u mom kafanskom životu ima izuzetno mesto, možda i zbog toga što sam u njemu u drugoj polovini devete decenije prošlog veka “uživo” pratio nastajanje veæ pomenute knjige Petra Lukoviæa “Bolja prošlost”.
Nekoliko dana pošto je i “Grgeè” krajem pretprošle godine otišao u istoriju, odnosno na tom mestu otvorena ekspozitura Rajfajzen banke, u “Blicu” sam u stalnoj rubrici “Moj Beograd” objavio duhoviti, ali ipak ogorèeni komentar Branislava Miliæeviæa, široj javnosti poznatog kao “Branko Kockica”:
“Stanujem na ugu Bulevara kralja Aleksandra i Beogradske ulice”, rekao je Branko. “Nekad sam bio vezan ta to mesto, jer je tu bila kafana ’Grgeè’, koje više nema. Uðem neki dan tamo i kažem: ’Dajte mi deset æevapa’, a oni meni: ’Ovde je banka’. A ja kažem: ’Super, pojeftinili ste, nekad su bili dve banke!’”
iq_mi_je_ok #130
Odgovori: 39


24. Sep 2015. 12:44:09
Nikako da povcnem ponovo !


Vratio sam se ovde misleci da pauza od par godina nije ucinila svoje ali ne ide mi pisanje zasada ! zato evo nekih interesantnih prica sa neta

Mladiæ odluèuje da se baci s krova dvanaestospratnice. Svega mu je dosta, život mu je dojadio. Skaèe. Dok u padu proleæe pored prozora na sedmom spratu, pogaða ga metak u grudi. Žena iz stana na sedmom spratu po ko zna koji put se naljutila na muža i usred svaðe uzela nenapunjenu pušku. Kao što je to uradila bezbroj puta dotad, naciljala je praznim oružjem u supruga i povukla obaraè – baš u trenutku dok je pomenuti momak obavljao samoubistvo. Meðutim, neko je u meðuvremenu (od prošle svaðe) ubacio metak u pušku i on je pogodio samoubicu u padu.

Mladiæ koji se bacio s krova ne bi poginuo, jer bi telo palo taèno na nadstrešnicu zgrade sa èijeg je krova skoèio. Ali, metak je bio koban! Inaèe, samoubica je bio sin gospoðe koja je pucala. Dojadile su mu stalne svaðe roditelja i namerno je napunio pušku mecima baš tog prepodneva! A onda je odluèio da sebi oduzme život. Na sudu, majka je osuðena za ubistvo iz nehata.
iq_mi_je_ok #131
Odgovori: 39


24. Sep 2015. 12:45:54
Sa sajta Urbane legende

U bilijar klubu, dva èoveka se posvaðaju i potuku. Jedan od njih je ronilac, a drugi pilot. Sutradan izbije veliki požar u obližnjoj šumi, nedaleko od velikog jezera. Pilot sedne u kanader ne bi li pomogao vatrogascima. U letu se spusti do jezera da pokupi što više vode u rezervoar i, ne znajuæi, zahvati sa vodom i ronioca, koji je baš u tom trenutku bio pod vodom, baš na tom mestu. Treba li da kažemo da je reè o roniocu s kojim se sinoæ potukao? Uglavnom, vatrogasci su, posle nekoliko sati gašenja požara, pronašli telo èoveka u ronilaèkoj opremi kako visi na poluizgorelom drvetu u šumi.
iq_mi_je_ok #132
Odgovori: 39


26. Sep 2015. 16:11:14
hmmmm


Steta sto nemam inspiraciju ,vidim da citate dosta
iq_mi_je_ok #133
Odgovori: 39


30. Sep 2015. 14:12:07
legenda

Legenda o legendi Tomi Zdravkoviæu, verovatno nikada neæe biti isprièana do kraja. Roðen je u selu Peèenjevci nadomak Aleksinca, 20. novembra 1938. godine u državi koja se zvala Kraljevina Jugoslavija. Preminuo je u Beogradu 30. septembra 1991. godine.

O njegovom pevanju publika je davno dala svoj sud, Toma nije pevao na kvarno, veæ je svojim nastupima pomerao granice emocija. Njegove pesme nisu bile, a nisu ni danas, imitacija života, veæ sam život, otvoren surov, ali nadasve lep. Toma je na scenu uveo ono što drugi nisu uspeli. Ljubavnu prièu pretakao je u stihove. Zaljubljivanje, nesreæno zaljubljivanje, pijanstvo, pisanje pesme, skok na vrh, pad na dno... i tako u krug.
Èetiri puta se ženio, imao je bezbroj ljubavi, bio bolestan, uludo trošio novac, putovao, pio... Iako je alkohol bio najveæi neprijatelj njegovog zdravlja, do poslednjeg dana je pio. Dugo se muèio sa rakom prostate, ali se nije pridržavao saveta lekara.

Svoju pevaèku karijeru je zapoèeo najpre u Leskovcu, a zatim i u Beogradu, u kafanama. U poèetku je imao vrlo malo uspeha, ali je kao veæ iskusan pevaè doèekao eru masovne proizvodnje ploèa i kaseta, te je vrhunac svoje slave doživeo osamdesetih godina.
Tekstove za svoje pesme je uglavnom sam pisao i skoro uvek su bile autobiografske. Reè je o kafanskim, ljubavnim pesmama, kojima je dodatnu emociju davao njegov umirujuæi glas, u kojima se uglavnom govori o neuzvraæenim ljubavima i patnjama.
Darko Cvetanoviæ

Iza sebe je ostavio mnoštvo pesama koje su i dan danas veliki hitovi. Neke od najpoznatijih su "Da l‘ je moguæe", "Branka", "Dotak’o sam dno života", "Kafana je moja sudbina", "Prokleta nedelja"...

Tomin veliki prijatelj i kum, nedavno preminuli Kemal Monteno, napisao je pesmu o njemu, poslednju koju je Toma snimio, "Pesme moje".

Toma Zdravkoviæ je bio èovek koji je jednog dana bio ekstremno bogat, a veæ sledeæeg nije imao ni za hleb i mleko. Veruje se da kada je umro, nije imao para ni za sahranu, jer je navodno sve potrošio na poroke.

Preminuo je 30. septembra 1991. godine u Beogradu u 53. godini života, gde je i sahranjen na Centralnom groblju.
iq_mi_je_ok #134
Odgovori: 39


04. Okt 2015. 15:08:53
jedanput sam bio sa njim u kafani :(


Miroslavu Antiæu (Mokrin, 14.3.1932 - Novi Sad, 24.6.1986) ne treba nikakva lakirana biografija, lažna slava, unjkavi govor, prigodan tekst. Kao da je žurio da umre da bi ponovo živeo. Ni kod jednog drugog našeg mrtvog pesnika, grob nije poèeo da uzdiže stvaralaštvo, koje je u svim žanrovima i oblastima iz jednog komada i antiæevsko, pesnièko u svom biæu. U samrtnom èasu, preteæi je digao glas nad svom mrtvaèkom menažerijom, u kojoj amebe i paramecijumi traže svoj trenutak: "Niko ne sme da mi drži govor!". Vojvodina i ona stara Jugoslavija je zapamtila taj oproštaj, za koji je Antiæ sam napisao "Besmrtnu pesmu" i naruèio Janikine tamburaše i "Pira manðe korkoro" ("Lutam sam po svetu").
iq_mi_je_ok #135
Odgovori: 39


06. Okt 2015. 12:53:47
Naleteo na netu !


Ð. K. iz Banjaluke, roðen i odrastao u jednom gradskom naselju, juèe je sluèajno probao toèeno “jelen” pivo u jednoj banjaluèkoj kafani.

Nakon što je otkriven, raskrinkan i javno osramoæen na klupici ispred zgrade, Ð. K. se branio da mu je podvaljeno i da nije namjerno jer je konobar, navodno, donio “jelen” u krigli na kojoj je pisalo “nektar”.

”Kako sam mogao znati? Svi se kunu u omiljeno pivo, a kladim se da ih pola ne bi prepoznalo šta je u krigli da ne piše na njoj”, vajkao se Ð. K.

On je novinarima izjavio da nema posljedica od konzumiranja nepoznate supstance, i da se osjeæa dobro.

Njegov drug K. M kaže da je raja i dalje u nevjerici da se ovo desilo, ali da je Ð.K. pristao da se iskupi i po kazni ispere usta pravom pivom, pa æe za vikend na Vrbasu izgotiviti raju s tri gajbe pive, a on sam æe morati popiti jednu.

Drugi momak i dalje sumnja u prièu Ð. K. o konobarskoj podvali sa kriglom “nektara “:

”Nije moguæe da je konobar jelen natoèio u nektar kriglu. Jelena toliko ima po gradu da sam nekidan u apoteci kupio cuclu za bebu – kad sam je otpakovao, vidim njihov logo. Od žute table na ulazu u Banjaluku sve mi se prièinjava ona njihova žuta etiketa. Krenem na selo da pomognem djedu sa šljivama, pitam da kupim gajbu piva, a djed kaže: ne treba, Jelen sponzorište ivent”.

Na kraju, Ð. K. je tiho dodao kako sumnja da njegovi drugovi takoðe kriju “jelen” u frižideru iza tetrapaka s mlijekom, ali ”da je to osjetljiva tema u gradu i ne želi o tome da govori”.
iq_mi_je_ok #136
Odgovori: 39


08. Okt 2015. 13:21:44
Veliki ljudi ne umiru nikada !!!

Žena koja je obeležila Veliki rat, Milunka Saviæ, umrla je na današnji dan 1973. godine.

Nosilac je vojne zlatne Karaðorðeve zvezde sa maèevima, zlatne medalje za hraborost “Miloš Obiliæ”, Legije èasti IV stepena, Legije èasti V stepena, francuskog Ratnog krsta i spomenica (Albanska spomenica i spomenica Solunskog fronta 1915-1965).

Roðena je krajem 19. veka u selu Koprivnica, nedaleko od Raške. Uèestvovala je u balkanskim ratovima pod imenom Milun Saviæ. Šišala se i povijala grudi kako se ne bi otkrilo da je žena. Milunkina “tajna” otkrivena je pošto je u Bregalnièkoj bici (1913) ranjena u grudi.

Ipak, zbog hrabrosti koju je pokazala u borbi rat je završila sa èinom kaplara srpske vojske.

U Prvom svetskom ratu bila je deo èuvenog “Gvozdenog puka”, najelitnijeg Drugog puka srpske vojske “Knjaz Mihailo”. Za pokazano junaštvo u Kolubarskoj bici odlikovana je zlatnom medaljom za hrabrost “Miloš Obiliæ”. Milunka je preživela i veliku austrougarsku i bugarsku ofanzivu i povlaèenje preko Albanije.

U jesen 1915. godine Milunka je, u Makedoniji, teško ranjena u glavu i tako povreðena povlaèila se preko Albanije. Posle nekoliko meseci oporavka vratila se na Solunski front gde je uèestvovala u bitkama koje srpska vojska vodi na leto i jesen 1916. godine.

Milunka Saviæ je pokazala veliku hrabrost u borbama – zarobila je 23 bugarska vojnika, pomagala u dostavljanju municije, istakla se u bombaškim napadima.

Prestolonaslednik Aleksandar Karaðorðeviæ odlikovao ju je 1917. godine vojnièkom zlatnom Karaðorðevom zvezdom sa maèevima, ubrzo zatim dobija i odlikovanje francuske vojske – Legiju èasti V stepena, a kasnije i francuki Ratni krst i oficirsku Legiju èasti.

Odlikovana i hrabara žena borac izazivala je divljenje saveznièkih vojnika koji u svojim redovima nisu imali žene borce. Pojava žena boraca u srpskoj vojsci bila je revolucionarna. Pored Milunke, bilo je još dvadesetak žena u našoj vojsci.

Posle rata, heroina Velikog rata radila je u Bosni i Hercegovini kao kuvarica, bolnièarka, pregledaèica u fabrici vojnih uniformi. Tada se udala za Veljka Gligoroviæa, sa kojim je dobila kæerku Milenu, ali je ubrzo usvojila još tri æerke: Višnju, Radmilu i Zorku.

Meðutim, brak je kratko trajao, tako da Milunka sama podigla èetiri æerke. Posle urgencija saboraca, 1929. godine se zaposlila kao èistaèica u Hipotekarnoj banci u Beogradu, gde je provela najveæi deo radnog veka.

Posle Drugog svetskog rata, Milunka Saviæ radila je i kao èistaèica u beogradskim kafanama. Humanost je pokazala i tako što je iškolovala još oko 30 dece.

Umrla je 5. okotbra 1973. godine. Iako je u medijima (èitulji u novinama) prvobitno bilo najavljeno da æe Milunka Saviæ biti sahranjena u Aleji velikana, to se nije dogodilo. Sahranjena je u porodiènom grobu na Novom groblju.

Nijedan istorièar nije napisao njenu biografiju, nema je u muzejima, a retko se spominje i u udžbenicima iz istorije.

(B92)
iq_mi_je_ok #137
Odgovori: 39


09. Okt 2015. 10:24:46
malo hahaha


Dolazi gastarbajter u javnu kucu ,izvadi 200 evra i kaze : hocu jednu sredovecnu ,debeljuskastu zenu . Moze da bude ruzna i neugledna . I donesite mi dve porcije klot pasulja od juce !.....Ali gospodine za 200 evra mozete da dobijete najlepsu devojku , kavijar i sampanjac !!!...HALO BREEE ! NISAM SE JA UZELEO PICKE NEGO KUCE !!!
iq_mi_je_ok #138
Odgovori: 39


12. Okt 2015. 18:38:51
VRUCE PIVO



Bolje jedno vruæe pivo nego èetri ladna

Posted on 06. Aug, 2015 by Miki Mile in Ekipa i Lokanje

Volim toplo pivo. Ne znam zašto. Ustvari znam jbg, zato što kad je onako preladno ne osetiš mu ukus uopšte nego samo ti neka ladnoæa se promigolji kroz grlo, nema ništa od užitka i rapsodije ukusa koju nudi najproseènije alkoholno piæe na svetu. Ta rapsodija doduše varira od nebeski slasne gorèine obogaæene nektarom ukradenim iz Zevsovog špajza i uzorkom urina samog boga pšenice pa sve do ekstrakta trule kineske èarape, ali i to je bolje od bezliène ladne arome mokre metalne ploèe. Možda su mi receptori otkazali jer sam poèeo da pijem negde u vreme kad je familija Tike Špica greškom ušla u bus za Budimpeštu, možda se nezadovoljan životnim postignuæima podsvesno samokažnjavam pa volim kad me nasumièno ružno toplo pivo onako cepaèi da se užasnem, al ja kad vidim da limenka stoji onako jedno 7 dana u kujni gde se obrok sprema, rerna isijava a domaæica znoji pazuhe, nešto me preseèe od miline. Što se mene tièe, oni indikatori što poplave kad je pivo na pravoj temperaturi su govno; kad uzmeš bre pivo, poljubiš ga u èelo a ono ima temperaturu – to je prava temperatura, kako joj samo ime kaže.

Pošto piva uvek kupujem s police, imam priliku da ih vidim sva onako poreðana na jednom mestu, što je prizor koji smrtnici koji kupuju iz frižidera nikad ne dožive. Nemali broj puta sam probao pivo samo jer je izgledalo glupavo ili imalo retardirano ime, ali ovaj put jedan artikal je obrnuo igricu naglavaèke i doveo poslednju kraljicu na prvi nivo tako je uèinivši nemoguæom za igranje. Bilo je to Pivo pivo. Pivo koje se zove Pivo. Znaš da živiš u svetu punom divote kada grupa ljudi na visokim funkcijama u kompaniji koja odluèuje o tome kako æe nazvati svoj proizvod, mudro reši da je najjaèe ime za pivo, jebiga, Pivo. Ovo je najgluplji marketinški potez još od kako je neki majstor smislio Nindža Kofernjaèe, pomislio sam, i to je bio više nego dovoljan razlog da ga uzmem.

Opèinjen onim što sam video unutar STR-a “Džore”, tog magiènog objekta koji mi je razotkrio još jednu tajnu života u post-ideološkoj eri, izašao sam na ulicu ni sa èim drugim osim dva Piva piva u kesi. Vruæa ko auspuh stojadina po prispeæu u Prèanj, razume se. I tad mi je palo na pamet – možda je vreme. Možda je vreme da i ja prvi put sam samcijat popijem pivo ispred dragstora? Da postanem poluèovek-polu struènjak za belosvetske nejasnoæe svake vrste? Da zakoraèim u èarobni svet gnjilih prièa, moždane obamrlosti i hedonizma otupelog na zadovoljstvo? Da li je vreme da se poène nabacivati diskretni alkoholièarski ten na vrat i podlaktice, ten koji govori da ja svoje sate na gajbici ne provodim ko sisa ispod nadstrešnice veæ kao svaki èovek od integriteta nosim kaèket osvojen na Karamba sokiæi nagradnoj igri, a svoje pivo gulim nasred ulice kako bih prvi rezervisao 10 dinara od gospoðe koja ulazi da kupi jogurt i žvake? Ako ne sad, stvarno ne znam kad.

Seo sam na gajbu, otvorio Pivo pivo i avantura je poèela. Bože, kako je grozno, bila mi je prva misao. Ali nekako nostalgièno i zavodljivo grozno, a brzo sam skapirao i zašto. Oseæao sam se opet kao 14-godišnjak sa flašom piva u ruci, dakle jadno, iskompleksirano ali i nekako… važno. Pivo pivo ima ukus kao ona neka piva koja su se pila pre 10-15 godina a koja se (nadam se?) više ne proizvode, tipa Old Gold ili Zofman, za koja do dan danas nisam zakljuèio da li su zaista bila toliko ružna ili sam ja samo bio malena priglupa nubara koja na prijatnu gorèinu piva reaguje kao na opomenu iz biologije. Ipak, zajedno sa tom neprijatnom gorèinom išlo je i zadovoljstvo što smo, jebote, pili PIVO EJ, jer je to bilo zbilja kul i jer smo hteli da imamo žene, a tada smo nauèili da žena ništa ne voli više od momka sa oštrim zadahom zidarca koji se preteatralno tetura posle pola limenke Pilsa, i tu lekciju pamtimo i dan danas. To zadovoljstvo me je na neki glup naèin ponovo obuzelo i ja sam na trenutak, udaren julskim suncem i tromim stilom života, degradirao u 14godišnjaka. I bilo mi je do jaja.

Tok misli prekinuo mi je Laci, lokalni gilipter i lažov s kojim sam odrastao u kraju, a koji uprkos svom imenu uopšte nije bio Maðar. Ne znam mu pravo ime, kao što svim pravim sitnim lažovima iz kraja ne znaš pravo ime. Mahnuo je, ja sam ga pozvao da se pridruži na gajbici pored, ponudio ga pivom i èekao reakciju. Laci nije shvatio u èemu je fora s pivom, pogledao me èudno jer sam ga gledao èudno, ja sam mu pokazao na limenku, on je pogledao i rekao samo “pivo?”, nemajuæi ni najmanju ideju šta je tu smešno. Pitao sam ga šta ima.

- Ma ništa brate, završavam neki biznis.
- Biznis, a? Nadam se da je bolje nego onomad kad si kupovao kockicu ’88 godište 95 konja, pa si dobio estradnog umetnika Branka sa identiènim nadimkom koji ti se izvinjavao reèima “oprosti sine, ja sam ipak malo stariji nego što piše u oglasu”.
- A dobro brate, to sam izmislio, bio sam klinac. Ovo sad je prava stvar. Pazi sad – znaš oni toèkiæi za upaljaèe? E pa brate… ne smej se jbt, ozbiljno je. Brate to niko ne proizvodi na Balkanu, NA BALKANU, ej. I sad sam se našao s jednim poslovnim partnerom…
- Ko ti je poslovni partner? Boža Cigan?
- A nije brate… mislim jeste, al promenio se èovek brate, sad je ozbiljan, kupio Kadeta ’87, ugradio elektronske podizaèe, znaš kako do jaja klikneš ono samo bzzzzz i podigne se, bruka. U brate vidi kaka gospoða…

Piva nisu u kadru jer neæemo nikog da reklamiramo.ž za džabe.

Koliko godina imaju ljudi kad poènu da piju ispred dragstora? Ne seæam se da sam ikad video mladog èoveka da roka atlantik votkice pored frižidera za sladoled na dnevnoj bazi. A možda nije stvar u tome, možda svi samo izgledaju matoro jer unuèad votke baš i ne deluju kao artikal koji bi se našao na naslovnoj strani Kosmopolitena uz naslov “5 naèina da održite folikule hidriranim “. Za proseènog dragstoraša ne moš reæi dal ima 25 ili 117 godina, valjda vremenom postaju isti, kao da postoji neki ideal dragstoraša ka kome se svi spontano uproseèavaju. A i šta je matoro brate? Sa 10 sam mislio da æu sa 18 da namestim Govedarici gol za pobedu protiv Brazila, sa 18 sam se nadao da æe mi sa 26 Peða Strajniæ uzvikivati ime, makar i nepravilno, a sa 26 brate ne oseæam se matoro i evo jebiga nemam pojma šta æe biti kad budem imao 34. Zapravo, ako dovoljno èvrsto zagrlim Pivo pivo ispred trafike, znam šta æe biti. Jebiga, možda je to ulaganje u sigurnu buduænost.

On je ponovo poèeo da prièa, ali nemam pojma šta jer sam bio ometen, što jer me sunce malo spièilo u vugla, što jer sam pokušavao da naginjanjem limenke pod tupim uglom u odnosu na zemljinu površ isisam i poslednju kap svog sentimentalnog piva. Prošlost je zakljuèena, a buduænost neminovna, palo mi je na pamet, i možda se samo treba prepustiti stihiji. A možda je i to samo od sunca. Ova prevrela leta su brate do jaja ali je bedak što su ona znak da globalno zagrevanje pumpa punom parom. Svi æe da poginemo u vodu brate.

Laci mi je opet prekinuo tok misli:

- Nego jel žuriš ti, mogli bi još po jedno?
- Ma gde bih žurio, Laci. Znaš kako, prošlost je zakljuèena, buduænost je neminovna.
- Šta?
- Ništa. Može isto pivo?
- Može. Ima ukus neki kao da sam ga veæ pio.
- Ima. Saæu donesem.
iq_mi_je_ok #139
Odgovori: 39


16. Okt 2015. 13:47:31
pise odakle je

Pijanstvo iz ugla treznog

Posted on 13. Oct, 2015 by Èitaoci in Ekipa i Lokanje

Subota je krenula kao i svaka do tada što je kretala. Krenula je isto onako kako æe kretati i poèinjati veæina subota u našim životima. Sem ako nisi vilin konjic, pa živiš samo jedan dan, i onda se k’o za kurac rodiš, a samim tim i probudiš, u recimo, utorak, pa subotu i njeno jutro uopšte i ne doživiš.

Prevrtao sam se po krevetu, okretao jastuk na svakih pet minuta, džadžgoljio se po mudima, i na kraju ustao da bih zadovoljio fiziološke potrebe koje nisu bile rade više èekati.

Stvar kod jutarnje nužde je u tome što je ponekad obavim èisto iz navike. Da ispoštujem proceduru. Naravno, govorim o dužoj varijanti, kraæa je nešto što je neophodno, bez èega ne mogu, strast. I dok tako sedam na hladnu dasku i razmišljam o tome, shvatam da je slièno i sa mnogim vezama. Veæinja njih je kao jutarnje pražnjenje creva, rutinirana stvar. Kad budeš naišao na pišanje meðu vezama, èuvaj je i neguj, retka su. E sad, jebeno je to kad veze porediš sa jutarnjim kenjanjem, no, to nije tema.

Sedeo sam, i veæ polako oseæao kako mi noge trnu, kad mi je stigla poruka:

“Veèeras, Majin roðendan, otkazuj kockanje na koje si planirao da ideš, upristoji se, ti voziš. Iluzorno je raspravljati se, odluka je donešena. P. S. Ne znam da li si deduktivnim putem zakljuèio da pošto voziš, ne piješ. Kissko.’’

To je to pišanje meðu vezama o kojem sam ranije govorio. Ja sam bio dovoljno sreæan da naiðem na jednu takvu, i sad je negujem. I idem kod Maje na roðendan. I ne idem na veæ isplaniranano kockanje. I vozim. I dok vozim ne pijem. I sreæan sam!

Krenuli smo, i vratili se. Preživeo sam. Trezan. Sama manifestacija se sastojala iz nekoliko parcijalnih delova, èijom sinergijom se dobila jedna zaokružena celina. Analizom jednog po jednog dela, probaæemo da odgonetnemo, to hiljadu godina staro pitanje: provod ili apstinencija, i da li možemo staviti znak jednakosti izmeðu ove dve kategorije.

Apstinencija, važi.
Dolazak


Proèitaj još nahttp://www.tarzanija.com/pijanstvo-iz-ugla-treznog/
iq_mi_je_ok #140
Odgovori: 39


16. Okt 2015. 13:49:20
nastavak

Dolazak

Sam poèetak dogaðaja. Logièno, inaèe bih ga opisivao na kraju.

Po mom nekom skromnom mišljenu postoje dve teorije kada poèinje sam dogaðaj. Uži koncept navodi sam ulazak u mesto dešavanja kao poèetak manifestacije, dok sledbenici druge teorije, one nešto šire (sledbenici tj. ja, ja sam tvorac ove usrane teorije, samim tim i jedini sledbenik bilo jednog ili drugog koncepta) navode da je on zapoèeo onog trenutka kad je krenula svadja izmeðu mene i lepše mi polovine oko nosivosti mojih èarapa još jedno veèe. Razlika, izmeðu dve teorije, je naime u formalnom i suštinskom shvatanju poèetka. Ja nekako volim da zastupam ovu drugu.

Sam dolazak na mesto dešavanja prate obavezni izlivi hvalospeva na domaæicin raèun, a sve povodom njenog preeelepog izgleda. Problem kod poèetne faze jeste upravo nedostatak alkohola. Sebe treznog mogu da trpim. Jedva. Ali usiljeno se smejati, i upoznavati sa osobama do èijeg poznanstva mi je stalo k’o bilderu do treninga nogu, i trpeti njihove oznojene dlanove u svojim, je nešto što ne podnosim baš najbolje.

U samo startu se formiraju grupice, koje æe samo u ekstremnim sluèajevima ostati nepromenjene do samog kraja. Tu su studenti iz Valjeva I Užica na jednoj strani, tu su likovi sa patikocipelama, belim kaiševima, i košuljama šešeljovkama samo u kariranoj varijanti na drugoj strani, tu su par likuša u najlon èarapama i štiklama, koje na okolinu gledaju sa krajnjim neodobravanjem, zatim su tu oni glasni, èije se prièe svode na preprièavanje dogaðaja Kikija farmera (kako je pao u rupu samo hehe, al dobar je Kiki, takav je-kakav je, hehe), dvojica alternativca, i uvek onaj jedan batica, o kome niko, pa ni sama domaæica, ne zna baš puno.

Kao što rekoh, ovde je nedostatak promila alkohola u krvi univerzalni problem, i odnosi se na sve prisutne. Tako da, to što sam trezan u opisanoj fazi žurke, nije neka prednost u analizi problema koji nas muèi s poèetka teksta: da li apstinencija nužno uzrokuje traljav provod.

Polako se završila faza upoznavanja, do tada tuði i odbojni stan te polako pušta u svoje skute i dozvoljava ti da okusiš sve èari jedne dobre kuæne žurke. Svi uslovi su se ispunili za prelazak na drugu fazu.


Proèitaj još nahttp://www.tarzanija.com/pijanstvo-iz-ugla-treznog/
iq_mi_je_ok #141
Odgovori: 39


18. Okt 2015. 19:19:14
moze da vam zatreba !


I OSNOVNE ODREDBE

1. Predmet

Èlan 1

Prava, obaveze i odgovornosti iz radnog odnosa, odnosno po osnovu rada, ureðuju se ovim zakonom i posebnim zakonom, u skladu sa ratifikovanim meðunarodnim konvencijama.

Prava, obaveze i odgovornosti iz radnog odnosa ureðuju se i kolektivnim ugovorom i ugovorom o radu, a pravilnikom o radu, odnosno ugovorom o radu - samo kada je to ovim zakonom odreðeno.

Èlan 2

Odredbe ovog zakona primenjuju se na zaposlene koji rade na teritoriji Republike Srbije, kod domaæeg ili stranog pravnog, odnosno fizièkog lica (u daljem tekstu: poslodavac), kao i na zaposlene koji su upuæeni na rad u inostranstvo od strane poslodavca ako zakonom nije drukèije odreðeno.

Odredbe ovog zakona primenjuju se i na zaposlene u državnim organima, organima teritorijalne autonomije i lokalne samouprave i javnim službama, ako zakonom nije drukèije odreðeno.

Odredbe ovog zakona primenjuju se i na zaposlene kod poslodavaca u oblasti saobraæaja, ako posebnim propisom nije drukèije odreðeno.

Odredbe ovog zakona primenjuju se na zaposlene strane državljane i lica bez državljanstva koji rade kod poslodavca na teritoriji Republike Srbije, ako zakonom nije drukèije odreðeno.

Èlan 3

Kolektivnim ugovorom kod poslodavca, u skladu sa zakonom, ureðuju se prava, obaveze i odgovornosti iz radnog odnosa i meðusobni odnosi uèesnika kolektivnog ugovora.

Pravilnikom o radu, odnosno ugovorom o radu, u skladu sa zakonom, ureðuju se prava, obaveze i odgovornosti iz radnog odnosa:

1) ako kod poslodavca nije osnovan sindikat ili nijedan sindikat ne ispunjava uslove reprezentativnosti ili nije zakljuèen sporazum o udruživanju u skladu sa ovim zakonom;

2) ako nijedan uèesnik kolektivnog ugovora ne pokrene inicijativu za poèetak pregovora radi zakljuèivanja kolektivnog ugovora;

3) ako uèesnici kolektivnog ugovora ne postignu saglasnost za zakljuèivanje kolektivnog ugovora u roku od 60 dana od dana zapoèinjanja pregovora;

4) ako sindikat, u roku od 15 dana od dana dostavljanja poziva za poèetak pregovora za zakljuèivanje kolektivnog ugovora, ne prihvati inicijativu poslodavca.

U sluèaju iz stava 2. taèka 3) ovog èlana uèesnici kolektivnog ugovora dužni su da nastave pregovore u dobroj veri.

U sluèaju iz stava 2. taèka 3) ovog èlana, poslodavac je dužan da pravilnik o radu dostavi reprezentativnom sindikatu u roku od sedam dana od dana njegovog stupanja na snagu.

Poslodavac koji ne prihvati inicijativu reprezentativnog sindikata za pristupanje pregovorima za zakljuèenje kolektivnog ugovora, ne može pravilnikom o radu da uredi prava i obaveze iz radnog odnosa.

Pravilnik o radu donosi nadležni organ kod poslodavca, utvrðen zakonom, odnosno osnivaèkim ili drugim opštim aktom poslodavca, a kod poslodavca koji nema svojstvo pravnog lica donosi ovlašæeno lice u skladu sa zakonom.

Pravilnik o radu javnog preduzeæa i društva kapitala èiji je osnivaè Republika, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave (u daljem tekstu: javno preduzeæe) i društva kapitala èiji je osnivaè javno preduzeæe, donosi se uz prethodnu saglasnost osnivaèa.

Pravilnik o radu prestaje da važi danom stupanja na snagu kolektivnog ugovora iz stava 1. ovog èlana.

Èlan 4

Opšti i poseban kolektivni ugovor moraju biti u saglasnosti sa zakonom.

Kolektivni ugovor kod poslodavca, pravilnik o radu i ugovor o radu moraju biti u saglasnosti sa zakonom, a kod poslodavca iz èl. 256. i 257. ovog zakona - i sa opštim i posebnim kolektivnim ugovorom.

2. Znaèenje pojedinih pojmova

Èlan 5

Zaposleni, u smislu ovog zakona, jeste fizièko lice koje je u radnom odnosu kod poslodavca.

Poslodavac, u smislu ovog zakona, jeste domaæe, odnosno strano pravno ili fizièko lice koje zapošljava, odnosno radno angažuje, jedno ili više lica.
iq_mi_je_ok #142
Odgovori: 39


24. Okt 2015. 13:19:03
TARZANIJA !!!


Veèe sa prijateljem

Posted on 23. Oct, 2015 by Èitaoci in Ekipa i Lokanje

Mile je bio obièan student treæe godine Ekonomije. Naš Lemi je bio umoran. Umoran i ogorèen. Bio je besan, štaviše. Ni sam nije znao zašto. Nije bio lepuškast, ribe su ga muèile. Dao je neke od težih ispita ali znao je da neæe završiti fakultet uskoro. Samim tim ga je i fakultet muèio. Ni novaca nije imao, nije tražio previše, ali on je pomalo oskudevao u svemu. I tako naš Mile je bio besan. Hteo je da se izdvaja. Da konaèno ispliva iz mase obiènih…

-Daj, daj da vidim šta si poèeo da ladomudiš.

Mile mi otima lap-top i krece da èita:

-Mile je bio obièan student… Umoran i ogorèen… LEPUŠKAST?! … Mase obiènih… Šta sereš majke ti, kakav lepuškasti Mile, kakva kurèeva masa obiènih? Ko æe da èita ovo sranje. Pa ovakav patetièno-buntovni uvod bi i mali Coa sa æoška smislio. Moraš drule da se izdigneš. Ne valja ti posao.

Uzimam nazad lap-top.

-A? Misliš?

-Jašta. Ovo ne valja ništa. Prvo moraš da stvoriš koncept. Kao ja na ispitu. Ja taèno znam kad æu i šta da prièam pred profesorom. Tako i ti. Da znaš sta æeš da pišeš. Evo da te pitam: O èemu ti hoæeš da pišeš?

-Pa o tebi. Zar nisi zakljuèio?

-Što bre o meni, majke ti?? Šta sam ti ja zanimljiv toliko.

-Kako nisi tebra? Po ceo dan sediš, motaš, sastavljaš “ubitaène” tikete, i hejtuješ, hejtuješ, matori kao niko. Hejtuješ reklame, hejtuješ Mirka Alvirovica, hejtuješ sistem, jednog dana æeš samog sebe poèeti da mrziš. E vidiš Srbi gotive takve likove. Nekako su im zanimljii, jebem li ga. Mislio sam da æe tekst o tebi i tvojim jadima da ima proðu.

-Prvo, reklame mrzim i to priznajem, Mirko je okej lik, ali ko je to njega ovlastio da pravi tkz. patrole do letovališta, i ko to plaæa. I onda šatro preporuèuje kafane pored puta èiji vlasnici mu tutnu pred nos deset s lukom džaba, a ove ostale ni ne pomene. I na kraju snima kad neko pravi prekršaj i druka ih preko tv-a. Pa nije u redu roðaèe, gde je vozaèka solidarnost, nema više toga. I treæe, možda najvažnije, nemaš šta da èekaš taj “jedan dan” da ja poènem da mrzim sebe. Mrzim ja sebe odavno, matori.

-Eto vidiš. Nema veæe žalopojke od tebe. Ljudi vole to. Vole kad vide da je nekom teže nego njima samima. Samo što sam ja mislio da kroz ceo tekst utkam nit humora i sve to lepo upakujem.

-Opet sereš. “Nit humora”? Ako pod tu nit smatraš to sto si tako lucidno napisao Lemi umesto Mile, grdno ti je poèelo to tkanje. Ako veæ moram ja da ti budem inspiracija onda me predstavi kao lokalnog šmekera iz kraja sa klupice. Mudrog zbog raznih sranja kroz koja je prošao, a opet omiljenog u celom kraju. Razumeš?

-Ali to onda ne bi bilo u redu. To nisi ti. Ti jesi student, i jesi besan na sve oko sebe. A kraj nemaš jer ti æale bio vojno lice i menjao je gradove svakih pola godine, tako da zaboravi. Uostalom to nije to, još davno je jedan francuski pesnik, èijeg imena sada ne mogu da se setim rekao: “Biti pesnik, to znaèi izvrnuti kožu naopaèke”. Razumeš? Samo gola istina.

-Taj Francuz koga citiraš nema pojma, ja da ti kazem. Nego na stranu to, ajde i ako mora istina, što koji moj toliko jadno?

-Pa ti si jadan, druže moj, bolje ja da ti kažem kao prijatelj. Evo, je l’ si imao skoro devojku, NISI.

-Èek’, èek’, a Isidora?

-Hm… Ajmo polako. Prvo moramo da se složimo da je Isidora devojka. Na onakvim ramenima bi joj pozavideo i Kimi Sklek iz šesetprvog. A cufa neæu ni da spominjem. Ali neka ti bude, èak i da smo se složili oko prvog, da li stvarno raèunaš dva viðenja i jedan polu-koitus u vezu. “Polu” jer kako si sam priznao, nije ti dala dalje od glaviæa.

-Što se mene tièe ona je jebana, hehe.. Dobro neka ti bude, ne stojim na tom polju baš najbolje. To zbog toga jer devojke ne mogu da me razumeju, moju nemirnu narav, i ne mogu da me prate. Mi, takvi, smo ti neretko usamljeni.

-Ne može ni murija baš da razume tu tvoju narav, pa jednom nedeljno završiš u pritvoru zbog remeæenja javnog reda. U stanici te vec oslovljavaju sa kolega. Avaj, to smo rašèistili, ‘ajmo sa faxom. Pre æe Tole postati voða Delija nego što æeš ti završiti taj fakultet.

-Naravno. Tu se slažemo. Ali ja to iz principa. Dokle bre više da uèim iz knjiga iz kojih je moj æale uèio. Sve je to zastarelo i u praksi neupotrebljivo. Necu dok se neke stvari ne PRO ME NE. Kapiraš?

-Æale ti je vojno lice, nije uèio osnove ekonomije sigurno, a naroèito ne iz tvoje knjige.

-Sve jedno kapiraš poentu.

-A Milica, isti taj fax je završila, eno je dirktorka marketinga u coca-coli. Mlati pare.

-User a i ima dobre sise, svaki bi je gazda hteo u društvu na poslovnom putu.

-A Branka?

-User, a i ima dobre noge. I bulju.

-A Miloš?

-User, jebi ga.

-Vidiš? Izgovori, izgovori sve sami izgovori. Sve se može kad se hoæe.

-Ok. Možda.

-Eto moj napaæeni druže. I oko faxa smo se složili. A složiæemo se i oko para. Sirotinja smo, matori, i ti i ja. I to ne možeš da opovrgneš.

-Vidiš, prijatelju moj. Tu se naša shatanja i nase viðenje stvari bitno razlikuje. Svako drugaèije definiše bogatstvo. Dok ti smatraš da je neko bogat kad ima raèun sa što više nula pored jedinice, ja sasvim drugaèije vidim sve to.

-Kako, keve ti?

-Za mene je bogatstvo mir i spokoj. Saznanje da nikog nisam zajeb’o da bih stekao. I prijatelji. Oni vrede više od svih para na ovome svetu.

-Nikog nisi zajebo, samo si od mene uredno tražio pare za termin u balonu godinu dana, iako, kako sam kasnije saznao, tvoj ujak drži taj isti balon, i nikada ti dinara nije tražio za te iste termine. Ne seri molim te. A sto se prijatelja tièe, okej. Sledeci put kad si u prodavnici i kad doðeš do kase, a ti lepo reci: “Izvinite, nisam pri parama trenutno, ali evo platiæu vam u prijateljima. Mislim da æe tri biti sasvim dovoljno”. Sve je to lepo matori ali bez keša si go kurac.

-Pa ono, imaš poentu.

-Eto vidiš, i sta prigovaraš na poèetak teksta?

-Okeej! Piši tamo: “Mile je bio obièan student treæe godine Ekonomije. Naš Lemi je bio umoran….” To “Lemi” zbog jebenog humora.

Tekst poslao èitalac Palindrom. Moš i ti, i to na fanpejdž.


Proèitaj još nahttp://www.tarzanija.com/vece-sa-prijateljem/
iq_mi_je_ok #143
Odgovori: 39


24. Okt 2015. 18:30:18
genije DUDARIM

DUDARIM

Неко се испишао у лифт.



Позвали смо форензичаре из Мајамија, рекли су нам да је Ђема што ради на скели.



Ђема се куне у децу да није он.



Позвали смо балистичаре из Визбадена, рекли су нам да је Ђема што ради на скели.



Ђема се куне у децу да није он.



Питали смо Гојка што живи у вешерници шта он мисли, каже није ни он. Рекли смо му да иде код Ђеме и да га пита дал има децу.



Ђема рече да нема децу, те га Гојко усра од батина, јер веровање да се овај испишо у лифт постаде чврсто и основано.



Куписмо Гојку serious amount Јелен пива да га частимо. Запио се и испишао на улазу у подрум јер није могао да потрефи кључ од вешернице. Опростили смо му, њега нема ко да бије.



Зграда углавном смрди на мокраћу. Суботом долазе цигани који перу степенице али овај пут су прескочили нашу зграду јер нико није хтео да им плаћа. Рад на фасади је обустављен јер шљакери протествују због пребијања Ђема.



Наговорили смо мутаву Сандру да опере зграду, и свако јој дође по педес кинти.



Нема наравоученије.
iq_mi_je_ok #144
Odgovori: 39


28. Okt 2015. 12:39:26
Preporucujem



O knjizi

Novo monumentalno delo atorke romana Ubiti pticu rugalicu ovenèanog Pulicerovom nagradom

Svaki èovek je ostrvo, Džin Luiz, a stražar svakog èoveka je njegova savest.

Mejkom u Alabami. Džin Luiz Finè vraæa se iz Njujorka kuæi kod svog ostarelog oca Atikusa. U vreme politièkih previranja koja prate priznavanje graðanskih prava crncima i preoblikovanje starog Juga, Džin Luizin povratak kuæi dobija gorkosladak ukus dok otkriva uznemirujuæe istine o svojoj porodici, gradiæu, ljudima koji su joj najdraži u životu. Uspomene iz detinjstva naviru, a sve njene vrednosti i shvatanja dovedeni su pod sumnju. Izvodeæi ponovo na pozornicu nezaboravne likove iz romana Ubiti pticu rugalicu, ovo delo savršeno hvata psihu jedne mlade žene i sveta usred bolnog, mada neophodnog izranjanja iz iluzija o prošlosti, putovanja na kome èoveku vodiè može da bude jedino vlastita savest.

Napisan sredinom prethodnog veka, roman Idi postavi stražara donosi èitaocu potpunije i bogatije shvatanje dela Harper Li. Pred nama je nezaboravna prièa satkana s mnogo mudrosti, èoveènosti, strasti, humora i preciznosti postignute bez imalo napora – umetnièko delo koje ostavlja duboki trag doèaravajuæi jedno proteklo doba i istovremeno nam saopštavajuæi mnogo toga o našem sopstvenom vremenu. Idi postavi stražara ne samo što potvrðuje neprolaznu izuzetnost prethodnog romana nego je i njegov suštinski važan pratilac koji dodaje dubinu, kontekst i novo znaèenje jednom klasiènom delu amerièke književnosti.

„Ovaj roman ima poseban znaèaj jer nam ne prikazuje lik Atikusa kao heroja i gotovo nadljudskog biæa veæ ga predstavlja kao èoveka od krvi i mesa, punog nedostataka i moralnih mana, dajuæi nam tako uvid u našu, sopstvenu složenu i kontradiktornu prirodu.“ Washington Post
iq_mi_je_ok #145
Odgovori: 39


03. Nov 2015. 16:00:06
Veciti Dusko !!!



DA NE ISPADNEŠ GLUPA

Ja sam, u poèetku, radila takve stvari. Kontrolisala sam svog muža. Meðutim, ili ja to ne umem da radim ili nemam sreæe, tako da nikad nisam znala jesam li ga uhvatila ili nisam. Jer kad god ja mislim da sam ga u neèemu uhvatila on mi posle sve objasni ...i ja ispadnem glupa, i još posle moram da mu se izvinjavam.I zato još više izbegavam da ga kontolišem. Jednom sam ga zatekla kako se sa nekom komšinicom ljubi u liftu. On mi posle objasni da je bila opklada.
Drugi put sam mu u džepu našla fotografiju neke žene sa plaže, u kupaæem kostimu. Ja ga pitam šta je to, a on mi kaže kako je to jedno žensko ðubre i da je baš poneo tu fotografiju da mi je pokaže... Da vidim ženu koja je napustila nekog njegovog najboljeg druga.
I uvek tako. Ja ga uhvatim ili mislim da sam ga uhvatila, a on mi objasni da sam u zabludi.
A pošto žena nikada ne može da zna da li je nešto istina - ili nije - ja sam rešila da izbegavam takve stvari.
Lakše mi je tako!

Dušan Radoviæ - Ženski razgovori
iq_mi_je_ok #146
Odgovori: 39


10. Nov 2015. 16:14:33
CAR



Miroslavu Antiæu (Mokrin, 14.3.1932 - Novi Sad, 24.6.1986) ne treba nikakva lakirana biografija, lažna slava, unjkavi govor, prigodan tekst. Kao da je žurio da umre da bi ponovo živeo. Ni kod jednog drugog našeg mrtvog pesnika, grob nije poèeo da uzdiže stvaralaštvo, koje je u svim žanrovima i oblastima iz jednog komada i antiæevsko, pesnièko u svom biæu. U samrtnom èasu, preteæi je digao glas nad svom mrtvaèkom menažerijom, u kojoj amebe i paramecijumi traže svoj trenutak: "Niko ne sme da mi drži govor!". Vojvodina i ona stara Jugoslavija je zapamtila taj oproštaj, za koji je Antiæ sam napisao "Besmrtnu pesmu" i naruèio Janikine tamburaše i "Pira manðe korkoro" ("Lutam sam po svetu").

Iz Ulice Mihala Babinke broj 1, kome je kao pesniku i kolegi iz iste redakcije i rubrike izborio sokak, Antiæ se preselio u legendu. Još za života je bio mit, a njegova meteorska figura zaparala je panonsko nebo ostavljajuæi opus kome je teško sagledati kraj, samo u pisanom obliku. Pesnik koji je bio simbol slobode i nezavisnosti svake vrste, posejao je tragove svoje genijalnosti i u "poboènim umetnostima": na filmu, u pozorištu, slikarstvu. Da ne govorimo o novinarstvu. Tu skoro objavljena Antiæeva bibliografija sadrži 3225 bibliografskih jedinica, 152 izdanja Antiæevih knjiga.
U svemu što je takao, uradio svojom rukom, Antiæ je bio neponovljiv i postao, uistinu, kultna liènost. Živeo je više života, najmanje osam, a svi detektivski napori da se oni rasvetle ostaju bez ikakvog rezultata. Oni koji su o Antiæu "znali sve" iz kafanskih prièa i naklapanja, hvalisanja onih koji ga možda nisu ni videli, tek iz njegovih sabranih dela su u prilici da dotaknu jednog autentiènog Miku. Onog koji nije mogao da se sakrije i kada je to žarko želeo. Jedna od tih dragih knjiga ima naslov "Reènik Vojvodine". U njoj Antiæ nije èuo zvezde, razumevao ptice, mirisao trave, oseæao moæ zemlje. Više od knjiga èitao je ljude, savremenike koji su se uzdigli pedalj iznad razora i horizonta u kome se spajaju nebo i zemlja.
Antiæ je voleo da parafrazira Kandinskog i kaže kako je "sve što umetnik izdahne umetnost" - èinio je to sa prevelikom strašæu. On je sve to zvao - pesma. I potpisivao kao Pesnik. Kreæuæi se u svim vremenima i prostorima, zahvaljujuæi novinarstvu i mestu reportera u "Dnevniku", Antiæ je znao da kaže:
- Sve je stvoreno iz kretanja, a ko se više kreæe nego novinar. Zahvaljujuæi novinarstvu uspeo sam da obiðem ceo svet, sem Australije. Naravno da tamo nisam samo skupljao materijal za reportaže, nego se tu vrlo mnogo zalepilo za mene od drugih kultura.
iq_mi_je_ok #147
Odgovori: 39


19. Nov 2015. 20:06:54
malo xaxaxa


Otisao ciga sa zenom do crvenog krsta da traze pomoc za silnu decu . Tamo ih ugoste ,daju im rucak i nesto garderobe . Pita ih cigancica da li moze i da se okupa ? Naravno , niz hodnik pa desno . U jednom trenutku radnik crvenog krsta zatekne cigu kako gviri kroz kljucaonicu . Jeli bre cigo zar ti nikada nisi video svoju zenu golu ??? Jesam kume , milon puta ali je nikada nisam video da se kupa !!!
iq_mi_je_ok #148
Odgovori: 39


25. Nov 2015. 17:35:32
.....



U MOM KRAJU

( Milan Lane Gutoviæ)

Rodjen sam u jednom gradiæu u siromašnoj bankarskoj porodici.
U tom gradiæu se tako sporo živi, da nama jedan kalendar traje po dve, tri godine.
U mom kraju su ulice tako tesne, da u njima ker nije mogao da maše levo-desno repom, nego gore dole.
I stalno padaju kiše.
I magla, strašno vlažno.
Mi kad u podrum stavimo mišolovku, mi ulovimo ribu.
A magla ijaaooo.
Kad u mom kraju padne magla, toliko je gusta, da ptice idu peške pored puta.
Zabranjen let!
Tek vetar.
To tako duva, to je strrrašno!
Primer: kod mene kad kokoška `oæe da snese jaje, a guzu okrene vetru, ona ga snese po pet puta!Tapa-tapa-tapa-tapa!
Odmah snese tvrdo kuvano jaje!
Mraz kad stegne u mom kraju.
Jednom je bio tako jak mraz uuuu.
Primer: veštacka vilica moje bake u èaši cvoko-cvoko-cvokotala.
Sneg u mom kraju.
Mi imamo sneg koji se zove: Stojser! Ne možeš da èuèneš, a neee.
Kad padne sneg u mom kraju pa po pet metara (u širinu , naravno!) Zbog ovakve klime, u mom kraju je mnoogo sitna pšenica.
Vrabac mora da klekne da bi kljucao!
Otuda potièe izreka, kad je neka devojka ovako lepa, mlada i lepa:
Gledaj, al` je napræila sisiæe k`o džvdžan kolenca.
Ali, znaš kako je lep svet u mom kraju!
Jaao, kako je lep narod (kad nije ružan), ijaaoo...
Al` kad je ružan, to je ružno u pm.
One ružne, kad uðu u sobu...u mom kraju...miševi vrište...
I skaèu na stolice!
Komarci ih ujedaju samo žmureæki!
Setio sam se jedne moje komšinice, ma sad bi` je prepoznao medju hiljadu Rumuna!
A bila je lekarka.
Pacijenti su kod nje za beznaèajne intervencije uzimali totalnu anesteziju!
A nosataaaa...
Znas kakav je nos imala?
Ona je...mogla da puši na kiši, a da joj ne pokisne cigareta!
(A pušila je na muštiklu!).
`Te Boooggg...
Ona kad pije kafu, odmah nosem pritisne i želju!
Ka-ta-stro-fa!
A sve se pravila važna kako ima lepe noge...sve dok ih nije obrijala...
Posle se ispostavilo da su tanke.
U mom kraju se žene depiliraju let-lampom.
A imala ove...pekarske noge...Nije mogla uz merdevine da se popne.
A nosila je pundju do pauèine!
I èesto nosila viklere. Nije joj trebala antena, njima je hvatala Studio B!
Dupe joj poèinjalo rano, a sise kasno.
Ona da nije imala lastiš u gaæama, sise bi joj upadale u gaæe!
Ka-ta-stro-fa!
Ruzna u pm!
Imamo dva tipa ružnih: debele ružne i mršave ružne.
Ove mršave ni komarci nisu ujedali!
Polagali samo teoriju na njima!
Tanko to...I malokrvno...
Toliko su bile mršave, da nisu mogle da nose pidžamu na štrafte!
Ne moze da stane druga štrafta, samo jedna!
A ove...debele ružne...one su bas bile debele...k`o bure!
Ne mož` da stane u kadu uopšte!
U stvari, one mogu, ali voda ne može!
Zato smo ih prali u servisu za pranje autobusa!
Ali kad je neka lepa, u mom kraju, e ona je baš lepa!
Kad napræi sisiæe k`o dživdžan kolenca...pa suknjica kratka...(normalno kratka, a ne ono, da mora da se šminka ispod suknje)...
E, ja sam bio zaljubljen u jednu takvu!
Kako je bila seksepilna jeee...
Radila je u mesari!
Pazi sad!
Ona je toliko bila seksepilna, ona kad uzme viršlu u ruke, viršla se digne!
Nju popa kad vidi na Veliki Petak, on raèuna da se omrsio!
Ma, strasno lepa!
Ja bio zaljubljen u ovu...ovu...sa viršlama...
Kako smo se upoznali?
Kupim neku sitnicu...I to...
Ona imala radnjicu u dvorištu...
Skinem joj brushalter, gacice i carape!
Štipaljke nisam skidao (sa konopca bre skinem, šta me gledaš!).
Udjem unutra...stavim ovako ruku u džep, I kazem joj ovako:
Ako pogodis šta imam u ruci, daæu ti to!
Ona me ovako gleeeda, pa kaže: Ako to , što hoæeš da mi daš, stane u jednu ruku mene to ne zanima!
Odmah sam shvatio šta je htela da kaže, I otada sam uvek na plažu išao u dugim gaæama!
Svi su oèekivali tri traga na pesku kad skinem gaæe, ali ja ih nisam skidao!
Inace, posle se nisam ni ženio!
Mene je vaspitavala moja baka.
Im`o sam visoke zahteve: te mora da zna da igra, te mora da zna da peva, na kraju shvatim da je trebalo da kupim Tv i sve to da završim! u poèetku sam mislio da je sve u novcu!
To sam mislio kad sam bio mlad, sad sam veæ siguran u to!
Dakle, mene je vaspitavala moja baka. Ona je taèno znala sve!
A ja sam bio jako talentovan kad sam bio mali !
Svi su govorili: Ako od ovoga nešto postane, to æe biti pravo èudo!
Za muziku fenomen!
Primer: klavir.
Jednom bila poplava u mom kraju, prešla voda preko prozora, ušla u kuæu, moja baka isplovi na kauèu, a ja sam je kao samouk, pratio na klaviru! Bez daana vežbanja!
Violinu sam isto uèio, samouk, svir`o pet godina, ali bez nekog uspeha, jer mi niko nije rekao da violina nije duvaèki instrument!
Za sport?
Znaš sta sam bio za sport?
Neæete mi verovati, mog`o sam slièugama na ledu da napravim osmicu!
Ali ne ono, osmicu linijom manjeg otpora, neeee!
Levom nogom peticu, desnom trojku!
I plus sam mog`o da napišem dok sam bio mladji, samo necu da vam kažem èime sam pis`o!
iq_mi_je_ok #149
Odgovori: 39


27. Nov 2015. 13:30:06
nadjeno na netu



Ulazi otac u sobu svoje kæeri. Kæer nije u sobi, ali na njenom krevetu je pismo. Padaju mu na pamet najgore stvari.
Drhtavim rukama otvara pismo i cita:
"Dragi tata, zao mi je sto ti moram ovako reci da sam vas napustila i otisla sa svojim novim deckom. Napokon sam nasla istinsku ljubav! Ah, kada bi ga samo mogao vidjeti! Tako mu je slatka tetovaza i nausnice u nosu, i izgleda tako neustrasivo na svome velikom i brzom motoru!
Ali nije samo to..... Napokon sam trudna! Abdul kaze da cemo biti jako srecni u njegovoj kamenoj kucici usred sume i zeli da imamo puno dece.
To je naravno i moj san! Otkrila sam takodje da marihuana nije stetna. Zato smo odlucili da je sami uzgajamo za nas i nase prijatelje u slucaju da ostanemo bez kokaina i ekstazija. U medjuvremenu se nadam da ce nauka ubrzo otkriti lek za sidu tako da se Abdul moze izleciti.
Zasluzio je! Dragi tatice, ne zelim da budes zabrinut zbog mene. Imam vec 15 godina i znam voditi racuna o sebi.
Na kraju krajeva, Abdul je tako snazan i mudar jer ima 47 godina zivotnog iskustva. Vodi me kroz zivot i daje mi najbolje moguce savete kad god trebam nesto odluciti, kao na primer kad sam odlucila preci na islam.
Nadam se da cu uskoro doci da te posetim, tako da ces imati priliku upoznati svoje unuke!!

Tvoja najdraza kcer

P.S. Ma salim se!!! Kod Marije sam. Samo sam ti htela pokazati da postoje puno gore stvari u zivotu nego sto su ocene na kraju prvog tromesecja koje ces naci na vitrini.
iq_mi_je_ok #150
Odgovori: 39


27. Nov 2015. 19:51:13
ovde ide zapravo

Odrastao sam u zgradi od tri sprata ...na svakom spratu tri stana ...i cek bre 3x3...hmmm...ah da 9....E u tom devetom stanu ,gore levo, je ziveo debeli Joja...Prevremeno penzionisan fabricki vatrogasac...Jedan skroz odvratan lik...mislim da je mogao da ga voli jedino neki referent iz vino Zupe Alesandrovac...msm da je znao za njega...Sabije Joja x litara vina i onako iz fazona izudara zenu da se jadnica,koju su mu doveli iz nekog pickovca,ne odvikne od rutine i ne zaboravi ...ko je gazda bre !!!...ali da cuje cela zgrada i pola naselja...Mi klinci iz zgrade bi mu ebali kevu ali mrcina je imala 150 kila a i retko je i izlazio iz stana...Ja sam nekako potajno tipovao na njegovog prvog komsiju Miloja,sofercinu Fapa 13-ice ...onog starog,bez servo uredjaja i kojekave hidraulike...Pa je imao bicepse kao butine pokojne Silvane...A sa kraja ulice vidis da je zajeban u picku materinu...I desi se bas fina stvar...dodjose majstori iz poste i pet dana ce muvase po zgradi da nam uvedu telefone...I kao sto neke stvari treba da se poklope ...Joja i Miloje dvojnici...Ne prodje ni par dana ponovi Joja svoj ritual..izgazi ponovo zenu a Miloje zvrrr na vrata...Jeli komsija sto bre ne spustis bolje slusalicu na telefonu ,nemam signal ceo dan ! Ma teraj se bre ,telefon je u redu...I tu padose prve batine...A gde su prve ,posle je lako idu redom...sreca je da glupson nije shvatao da telefon sa tim nema veze...Dosadise Joji batine...otvori prozor i zafrljaci onu crnu Iskru12 i to pravo na sipku za tresenje tepiha...i ode u miliciju da prijavi Miloja...Dodjose dva nesrecnika sa plavo belim ficom da vode Miloja u stanicu...popise i oni po neki samar ali mu namakose lisice i povedose napolje..E tu pocinje cirkus..ne moze onakva ljudina da stane i ficu pozadi..nema gde noge da spakuje...cak ih je i zezao da idu oni fickom a on ce za njima fapom laganica...Narod se skupio...zezanje do bola,samo mislim da su se neki i dobro zaebali ...jer ih je Miloje snimio da nisu dobro spustili slusalicu na telefonu a tu je posebno osetljiv !!!


Engleskinja
iq_mi_je_ok #151
Odgovori: 39


01. Dec 2015. 21:08:45
:)

danas je bio bas lep dan !
iq_mi_je_ok #152
Odgovori: 39


01. Dec 2015. 21:10:41
???



sta je picke ? Potrcali ste da procitate nesto novo , duhoviti i intereasantno ! A zasto vi ne napisete par redova ?
iq_mi_je_ok #153
Odgovori: 39


08. Dec 2015. 19:13:12
uh


sto volim da pisem po forumu
iq_mi_je_ok #154
Odgovori: 39


16. Dec 2015. 10:25:19
Bio jednom jedan LIK !



dokumentarni film o èoveku koji je obeležio jedno vreme, ali i o vremenu i ljudima koji su obeležili njega. U filmu æe uèestvovati i govoriti o Preletu i njegovi drugari: Dragan Nikoliæ, Petar Božoviæ, Bogdan Tirnaniæ, Bora Ðorðeviæ, Oliver Mandiæ, Dara Džokiæ, ali i Preletova majka Anka... Volim da kažem da æe film biti ’rokumentarac’ jer mi ta definicija baš i ide uz tako jednu anarhistiènu liènost kakva je Preleviæ - prièa reditelj Vlada Petroviæ, koji je uz Dušanovu æerku Milicu i koscenarista.

- On je zaboravljeni genije i ovim filmom želim da stariju generaciju podsetim na tog izuzetnog umetnika: glumca, velikana naše književnosti, muzièara, legendu beogradskog asfalta, kafanskog filozofa i boema, a da nove generacije upoznam sa ovom kultnom liènošæu - kaže Petroviæ koji se u filmu ’Miris formalina’, u kojem su igrali Nenad Jezdiæ, Svetlana Bojkoviæ i drugi, veæ bavio likom i delom ovog kontroverznog stvaraoca.

Petroviæ kaže da film neæe preæutati ni skandale, pa ni onu kafansku tuèu u kojoj je izgubio oko, kao i nesreæe koje su ga pratile i zbog kojih je izgubio obe noge.

- Prirodno je da idem na provokaciju. Suludo bi bilo Dušana Preleviæa predstaviti kao ’micu’. On je prvoklasni skandalmajstor - kaže reditelj.

S tim se slaže i glumica Dara Džokiæ, Preletova dugogodišnja drugarica, koja æe se takoðe pojaviti u filmu.

- Njegova biografija je zaista živopisna. Život ga nije štedeo. A ni on nije štedeo život. Znam ga od osamdesetih godina, sate i sate smo proveli u druženju i divim se njegovoj hrabrosti da bez samocenzure kaže ono što misli, piše ono što misli i živi onako kako oseæa da u datom trenutku treba. Hrabrost ga jeste koštala u životu, ali on je èovek spreman da plati cenu svoje slobode - nadahnuto kaže Dara Džokiæ.

Simonida Stankoviæ Fudbaler, glumac, pevaè...

Dušan Preleviæ Prele roðen je 1948. godine u Beogradu. Bio je fudbaler Bulbuldera i Crvene zvezde i hokejaški golman Partizana. Profesionalni je muzièar od 1965. godine. Bio je osnivaè i èlan ’Korni grupe’, a potom solista. Èlan je Udruženja džez muzièara. Snimio je nekoliko ploèa, pisao je tekstove za rok i džez kompozicije, pevao je u zemlji i inostranstvu, a u istoriji ’Ateljea 212’ ostaæe upamæeno da je igrao, a naroèito pevao, u legendarnoj predstavi ’Kosa’. Poslednjih dvadesetak godina objavljivao je prièe i eseje u NIN-u, ’Književnim novinama’, ’Dugi’, napisao je tri knjige pripovedaka. Autor je scenarija za film ’Poslednji krug u Monci’, a napisao je i nastavak. Družio se sa mnogim žestokim momcima, a provokativnog sagovornika je neretko umeo da uæutka pesnicom. U kafanskoj tuèi izgubio je oko, pa je crni povez preko lica postao njegov zaštitni znak i deo imidža. Zbog pušaèke noge amputirane su mu obe noge. Nije se ženio. Otac je dve kæeri, Dine i Milice.
iq_mi_je_ok #155
Odgovori: 39


16. Dec 2015. 14:07:14
Sreca da nemam cerku :)

Ulazi otac u sobu svoje kæeri. Kæer nije u sobi, ali na njenom krevetu je pismo. Padaju mu na pamet najgore stvari.
Drhtavim rukama otvara pismo i cita:
"Dragi tata, zao mi je sto ti moram ovako reci da sam vas napustila i otisla sa svojim novim deckom. Napokon sam nasla istinsku ljubav! Ah, kada bi ga samo mogao vidjeti! Tako mu je slatka tetovaza i nausnice u nosu, i izgleda tako neustrasivo na svome velikom i brzom motoru!
Ali nije samo to..... Napokon sam trudna! Abdul kaze da cemo biti jako srecni u njegovoj kamenoj kucici usred sume i zeli da imamo puno dece.
To je naravno i moj san! Otkrila sam takodje da marihuana nije stetna. Zato smo odlucili da je sami uzgajamo za nas i nase prijatelje u slucaju da ostanemo bez kokaina i ekstazija. U medjuvremenu se nadam da ce nauka ubrzo otkriti lek za sidu tako da se Abdul moze izleciti.
Zasluzio je! Dragi tatice, ne zelim da budes zabrinut zbog mene. Imam vec 15 godina i znam voditi racuna o sebi.
Na kraju krajeva, Abdul je tako snazan i mudar jer ima 47 godina zivotnog iskustva. Vodi me kroz zivot i daje mi najbolje moguce savete kad god trebam nesto odluciti, kao na primer kad sam odlucila preci na islam.
Nadam se da cu uskoro doci da te posetim, tako da ces imati priliku upoznati svoje unuke!!

Tvoja najdraza kcer

P.S. Ma salim se!!! Kod Marije sam. Samo sam ti htela pokazati da postoje puno gore stvari u zivotu nego sto su ocene na kraju prvog tromesecja koje ces naci na vitrini.

Nemate dovoljno prava da odgovorite na ovom forumu.


Podelite Ovu Stranicu:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Učitavanje stranice trajalo: 0.0966971 sek.| Članovi online - 4 | Gosti online: - 967 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Mogucnosti | RSS Novosti | Kontakt | Uspesna Ljubavna Muvanja | Uslovi Koriscenja Sajta | Polisa Privatnosti
Extreme eXTReMe Tracker