Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Dillər :
:: Əsas
:: Qeyd etmə
:: Axtarış
:: Forum
:: Çat
:: Blogs
:: Articles
:: FAQ
:: Subscription
:: Links
:: Statistika
:: Membership


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Forum
Forum :: Search by forum :: Forum Options :: Forum`s Top

_N_N_ #1

Posts: 1654


22. May 2009. 04:46:14
Da li muškarci plaèu ?

Jednostavno je - šta mislite o muškim suzama?
Ma plaèu, ali to nikada ne bi priznali! ... ili bi?
Dali vi krijete suze od drugih?
Ja nemogu da plaèem,moje lice je od kamena sve suze su isparile i nema ih više.
[IMG][/IMG]http://www.forum.ba/images/smilies/sm_cry.gif

-----------------
Žena se uzda u plaè. a lupež u laž.
_N_N_ #2

Posts: 1654


22. May 2009. 05:19:31


Da li ste ikada bili u situaciji da pred vama zaplaèe muškarac? To su, kažu, teške suze, najteže. Vekovima postoji stereotip da nije muški plakati i da je to emocija "rezervisana" iskljuèivo za nežniji pol. Deèaci od malena odrastaju uz "pravilo" da samo devojèice plaèu i da su suze olièenje slabosti, negativ muževnosti i najnepožljnija muška karakteristika. Upravo zbog toga psiholozi tvrde da kada muškarac zaplaèe, onda je reè o vrlo jakim emocijama. Bilo da je u pitanju sreæa ili tuga. Zbog toga muške suze "skupo kotšaju", postale su neka vrsta luksuza, što znaèi da samo poneka žena retko dobije privilegiju da prisistvuje "otvaranju muške duše".
Za razliku od muških, ženske suze potpuno su izkomercijalizovane. Èak su i preporuèljive, jer odražavaju nežnost i jaèaju mušku potrebu za zaštitnièkim stavom. Plakanje bez realnog razloga, kada su u PMS-u ili su jednostavno neraspoložene, sasvim je o.k. I nije sramota to priznati. Ženske suze najlakše razneže muško srce, jer su neoborivi dokaz ljubavi, nežnosti i privrženosti, ali mnogo žena vrlo ih spretno koristi u postizanju odreðenog cilja, pa otuda potièe mnogo puta izgovarana reèenica "Ne padam ja na suze". Živimo u vremenu u kojem se propagira jednakost polova, pa zašto onda muškarci ne bi imali istu privilegiju - da plaèu kada se tako oseæaju.
Da li oni smeju sebi da dozvole luksuz plaknja? Da li æe to, možda, promeniti stav dama o njima, hoæe li na iskreno iskazivanje emocija gledati kao na znak slabosti, koji signalizira da neæe biti dobri u vekovnoj ulozi zaštitnika?
Iako društveno prihvaæene kao ženski atribut, muške suze su na ceni, tvrde najnovija istraživanja. Naime, èak 78% dama na njih gleda blagonaklono, jer smatra da je samo stabilan muškarac dovoljno jak da plaèe pred nekim, bilo da je u pitanju prijatelj ili voljena žena.
Do takvog zakljuèka došla je i Stefani Šilds, profesorka sa Peni Stejt univerziteta, koja se godinama bavila istraživanjem na tu temu. Napisala je niz studija o suzama, reakciji polova na njih, kao i uticaju plaèa na emotivno stanje.
"Suze su moæan eliksir brige i sažaljenja i retko izazivaju sumnju, preispitivanje motiva i nevericu", izjavila je profesorka Šilds.
Tokom godina prouèavanja došla je do zakljuèka da su suze ubojito oružje, toliko snažno da se ne tumaèe samo kao refleksija oseæanja, veæ i kao froma socijalne komunikacije. Plakanje, dakle, nije znak preterane osetljivosti, veæ emocionalne inteligencije. A to se naroèito odnosi na jaèi pol. Došla je do zakljuèka da su osamdesete godine prošlog veka bile jako rigorozne prema muškim suzama. One su tada ocenjivane kao odraz slabosti i nemoæi. Ali, vremena su se promenila, pa danas sve više dama smatra da su muške suze ustvari dokaz njihove muževnosti, jer samo dovoljno jak muškarac sebi dozvoljava da ga vide uplakanog. Studije su dokazale i da u emotivnim trenucima, bilo da je reè o sreæi ili bolu, suze pomažu održavanju kontrole, emotivne ravnoteže i motivacije.
Naèin na koji sudimo neèijim suzama uzrokovan je mnogim faktorima, a dame su se pokazale kao bolje u ocenjivanju. Naime, profesorka Šilds trvdi da postoje mnogi nivoi plakanja, ali da su najèešæi "suzne oèi" i "reke suza". Prva situacija je odraz jakih, iskrenih, ali kontrolisanih emocija, dok druga èešæe "krije" neiskrenost, ali ostavlja daleko snažniji utisak. Bilo da plaèe muškarac ili žena.
Ali, dame su mnogo sposobnije da "kontrolišu" kolièinu suza, a samim tim su i spretnije u otrkivanju lažnih. Istraživanja dokazuju da žene daleko preciznije ocenjuju da li neko plaèe iskreno ili ne. "Trik" je u hormonima, èija koncentracija lepšem polu daje prednost.
Kada muškarac plaèe, u 99% sluèajeva iskrenost je zagarnotvana, tvrdi profesorka Šilds i naglašava da ukoliko budete bili privilegovani i prisustvujete ovakvoj situaciji, možete biti potpuno sigurni da je njegovo srce u vašim rukama.

-----------------
Žena se uzda u plaè. a lupež u laž.
maskembal #3

Posts: 2868


22. May 2009. 11:23:05
mislim da placu... od smeha



-----------------
ko hoce - trazi nacin, ko nece - trazi razlog
malanastija #4
Posts: 381


23. May 2009. 14:26:15
da li muškarci ovo da li muškarci ono...da li žene....

Zašto muškarci ne bi plakali.
Zašto ne pred drugima.
Tako je hrabro plakati.
Ljudsko lice postaje tako lepo kad plaèe........
Suze su pokajanje.....
Neèiste a bistre,suze su Božja poseta,kamo sreæe da se malo više zaplaèemo.Da smo nežniji i iskreniji.I mekši i pokajniji
Vanessa #5

Posts: 472


23. May 2009. 21:29:48
...

podrzavam komentar malanastije

-----------------
Dok zivis.. budi ziv !
okisha #6

Posts: 5447


14. Iyu 2009. 01:34:43


placu
i muskarci su emotivni, sasvim je ok da zaplacu, nije bitan razlog
videla sam i znam da placu

======

VISE VREDI SAKA DOBROTE, NEGO VRECA MUDROSTI.

-----------------

. "Sta ce meni tamo jedan mesec.Meni treba ovde jedna zemlja.".
vikica69 #7

Posts: 184


14. Iyu 2009. 21:53:41
Gledate li vi latino serije?

Pa tamo najviše plaèu muškarci!

Mala šala, na ozbiljnu temu. Ljudski je pokazati oseæanja, a samo se pravi, stabilni, jaki muškarci ne plaše toga. Plaèu kad jako boli i ja to strašno poštujem.
m4rk0 #8

Posts: 383


15. Iyu 2009. 21:51:31


Zanimljivo, samo zene salju komentare na ovoj temi.

Ja licno ne placem, zadnji put sam plakao pre nekih 4 i po godine, mada ni to nije bio klasican plac, samo su suze u mrtvoj tisini lile, maltene citav dan... Onda je nastupio dosta dug i tezak period za mene u kojem sam dosta emocionalno otupeo u kome sam jednostavno izgubio moc plakanja... Kada je prosao taj dugi period vracaju mi se emocije i sada bi verovatno mogao zaplakati kada bi se nesto strasno desilo (daleko bilo)...

-----------------
Pametnom ne treba govoriti, a budali je uzalud.
mouth #9

Posts: 229


16. Iyu 2009. 01:33:37
uzdrzavanje... suze kao virus

znate kako je muski ne pokazuju emocije ali kad pukne..
onda mnogi nadju utehu u cisto da im se zacrvenele oci ne razlikuju od ostalih pivopija, pa malo kao kuliraju i ako ih prodje nikom nista... ali ako ih neko vidi katastrofa

a ja nisam iz tog filma, koliko se lako otvoriti toliko je lako i suze kao emocije podeliti... a nisu sve tuga i katastrofa... neke mogu da budu i trenutci kada usne dodirom govore a srce srecu lije... ponekad i za muske bude opravdanja


-----------------
it’s all about the mouth
Vanessa #10

Posts: 472


18. Iyu 2009. 22:45:35
setila sam se...

kada sam prvi put videla da muskarac place (pre mozda 10-15g).. nisam znala kako da se ponasam .. stala sam i gledala u suze .. pa nisam znala dali da se smejem .. ili ga mozda zagrlim .. bilo mi je pomalo cudno.. jer sam mislila da samo Zene placu ..
koja sam ja glupaca bila..

-----------------
Dok zivis.. budi ziv !
maskembal #11

Posts: 2868


19. Iyu 2009. 02:04:19
oni ne znaju da placu normalno

oni cmiiiiizdre

-----------------
ko hoce - trazi nacin, ko nece - trazi razlog
lejla83 #12

Posts: 322


20. Iyu 2009. 12:43:57
Naravno..

..samo su neki vise otvoreni i to pokazuju, dok ostali pate i prozivljavaju u sebi sve..
zeko_peko #13

Posts: 331


21. Iyu 2009. 18:56:40


Mislis da neznaju maskembal.
Ja znam da postoji suza koja odnese preveliki teret kad se nakupi.

-----------------
Sto ne boli - to nije zivot; sto ne prolazi - to nije sreca.
Janna__ #14

Posts: 915


31. Iyu 2009. 11:05:01
*********

Zasto ne bi plakali?Samo treba da budu dovoljno hrabri da to urade.
U nasoj tradiciji vazi misljenje da muskarci ne treba da placu.
Sto je bas prava glupost.
Suze su za sve nas.Ili od tuge ili od radosti.

*********
zagonetka #15
Posts: 1


02. Avq 2009. 16:55:30
Jednostavno...

...ne razumem zasto muskarci ne bi plakali, zasto bivse skrivali, kad vec odlicno znamo i mi zene, kao i oni sami da im je u mnogim trenucima tesko i da bi rado zaplakali...zasto to sve skupljaju u sebi, pa taj bol i bes , kada puknu, i spolje na pogresan nacin i na poresnim osobama...I oni su ljudska bica, imaju osecanja, dusu..(bar ja mislim da imaju)...Po meni ne placu samo oni muskarci koji se plase da budu ljudsko bice, koji se plase da budu ono sto jesu, zatvaraju se u sebe, postaju agresivni u datim trenucima, nezainteresovani su, nemaju cilj, i zele da budu neko drugi...po meni takvi muskarci nisu muskarci...Placi bre kad ti se place, olaksaj dusu, budi to sto jesi, niko te nece osudjivati zbog toga sto si osecajna osoba, ...
Symantec #16

Posts: 207


02. Avq 2009. 18:51:13
a da li magarci njacu?

ko je strucnjak koji je postavio ovu temu? da li ima vise od 10 godina? (po inteligenciji verovatno i manje, ali eto dajem mu sansu zato sto ume da pise)
m4rk0 #17

Posts: 383


02. Avq 2009. 21:44:10


@Symantec
Nema potrebe bukvalno shvatati naslov...


Sto se tice teme nemam sta dodati osim da kolicina suza nikad ne mora biti proporcionalna kolicini emocija, tj. neko place za svaku sitnicu, neko ne (da li ne moze ili "nece"-,nebitno) ali to ne znaci da su "placljivci" emotivniji. Setimo se lika Nikoletine Bursaca iz osnovne, bar oni koji su citali lektire...

-----------------
Pametnom ne treba govoriti, a budali je uzalud.
devojcicaa #18
Posts: 27


06. Avq 2009. 21:14:04
sandra

Pa i muskarac ima srce, dusu, emocije....i normalno je da i oni placu, zasto da ne? Ne umanjuje suza njihovu muskost, osim ako nije pretjerano, ne volim ni zene placke a tek muske, ali to su rijetki primjerci. Kada vidim suzu u oku mog muskarca, zaboli me jako. Vjerujem u musku suzu bola.
natasa_aqua #19
Posts: 289


06. Avq 2009. 22:33:53
hm...

Dugo sam razmisljala o ovoj temi i na kraju priznala da, iako teska srca, da muskarac ume da bude tuzan ...pa i da zaplace
naravno , da niko ne vidi
Delko #20

Posts: 2937


07. Avq 2009. 07:33:26


Neverovatno da se još uvek (21v.) o ovome prièa, razmatra, postoji i dalje neverica da muškarac plaèe!
I još æe neko da mi kaže da su žene ’slabiji’ pol. Da,ali samo fizièki, a i to više nije praviilo.
Alooo,ljudi,žene i muškarci,pa mi smo toliko slièni (da ne kažem isti) u svemu, da samo slep i glup to još uvek ne vidi, ne zna.
Elem, da ne skreæem s’teme... Zašto se retko vidi muškarac koji plaèe? Pa zato što je ovo balkan, a i da nije još uvek postoji ono "verovanje" da muškarac ne plaèe. Ako ipak plaèe, eeeeeee , onda je ili derpe ili mamin sin ili plaèip...a ili ....ima nešto još sigurno.
Ženu zaboli, do suza, neka prevara, neèiji odlazak, neki poraz....pa i muškaraca! I da nema onih stereotipa podjednako bi viðali imuškarce i žene sa suzama u oèima.
Polako (jebi ga, izgleda da sve mora poolaakooo ) živi bili pa videli, vremenom.... Doduše, verujem da æe uvek biti onih nazovi "maèo" tipova, koji ovako nešto ni ne èitaju.



-----------------
--------------------------------------------------------------------------------
"Nije važno protiv kolike sile se boriš, veæ kakvu Svetinju braniš"
******** ******* ********* ******** ******** ********
Snaga Èopora su vukovi, a snaga vuka je Èopor



Evergreen #21

Posts: 1267


07. Avq 2009. 18:11:08
ma koga je jos briga da li muskarci plaèu ... sve dok nekog ne vidite da plaèe

uh dobro je sto pitanje nije da li vi plaèete...

ustvari bilo bi bolje da se postavi dva pitanja

DA li imate šakicu suza koje je neko video ????

i DA li zaista niko nezna odakle taj potoèiæ suza ????
i dalje teèe ...










You haven`t enough privilegies to reply in this forum.


Share this link:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Qenerasiya vaxtı: 0.0246720 Saniyə| Yuzerlər indi - 2 | Qonaqlar indi: - 1472 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Features | RSS News Feeds | Əlaqə | Testimonials | Terms Of Use | Privacy Statement
Extreme eXTReMe Tracker