Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Jezici :
:: Početna
:: Registracija
:: Pretraga
:: Forum
:: Chat
:: Blogovi
:: Clanak
:: POMOĆ
:: Prijava za nove profile
:: Linkovi
:: Statistika
:: Tipovi Članstva


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Forum
Forum :: Traži po forumu :: Forum Podesavanja :: Top Foruma

Strana : [1] 2 Sledeća
BoshkoBuha #1
Odgovori: 3


20. Jan 2007. 16:23:04
Boško Buha

Boško Buha (1926 - 1943) je bio mladi partizan koji je postao jedan od najveæih ikona Drugog svetskog rata u Jugoslaviji.

Boško Buha je roðen u slavonskom selu Gradina (pored Virovitice) u srpskoj porodici. 1941. nakon invazije sila osovine na Kraljevinu Jugoslaviju i uspostavljanja Nezavisne Države Hrvatske, njegova porodica je bila meta ustaša i morala je da potraži spas u Srbiji.

Buha je na kraju stigao do teritorije pod kontrolom partizana. Tu je pokušao da se pridruži partizanima, ali je odbijen zbog svojih godina (u to vreme je imao 15 godina). Nakon nekoliko pokušaja uspeo je da stupi u partizane i uzme uèešæe u borbi. 1942. pridružio se Drugoj proleterskoj brigadi NOVJ.

Uskoro je razvio talenat za šunjanje do neprijateljskih bunkera i za njihovo uništavanje pomoæu ruènih granata. Njegov talenat i hrabrost su trenutno postali legendarni, a njegova jedinica, u kojoj je bilo mnogo mladih ljudi i dece, je dobila nadimak "Partizanska artiljerija". Krajem 1942. javno je pohvaljen od strane Josipa Broza Tita.

Godinu dana kasnije, 28. novembra 1943. godine, Boško Buha je umro kada je kamion u kome se nalazio upao u zamku èetnika u blizina sela Jabuka, kraj Prijepolja. Nakon rata Boško Buha je postumno dobio orden Narodnog heroja Jugoslavije.

Pozorište u Beogradu je dobilo ime po njemu.
BoshkoBuha #2
Odgovori: 3


20. Jan 2007. 16:34:29


Ironièna sudbina jednog deteta... Pobegao je od kuæe da bi nastradao u svojoj zemlji... od svojih... (ukoliko su istorijski podaci taèni)

Širenje mržnje i nacionalizma ubija našu decu.... Mislite o tome kada pravite Vaše nacionalistièke nikove na sajtu namenjenom za druženje i ljubav....
FireStarter #3
Odgovori: 44


21. Jan 2007. 10:44:15
SMRT FASIZMU SLOBODA NARODU !

Druze Buha !
Naredjujem !Prozor nocas mora pasti !
Oformite sto pre aktiv SKOJ-a na sajtu Ljubavni sastanak.Kontaktirajte druga Lolu i druga Sirogojna za detalje.
DRUG STARI
p.s potrudite se da u aktivu bude sto vise drugarica
_woodpecker_ #4
Odgovori: 155


21. Jan 2007. 12:17:59
...Ivo Lola, Ivo Lola...

...bio je jos jedan Bosko Buha, general policije... ali taj je poginuo u atentatu kod Hotela Yugoslavija, tada ga je nacekala nekakva Makina grupa (tako kazu), a on je na splavovima do sitnih sati sa saradnikom i 3 "drugarice" razradjivao strategiju kako mafiji doci glave (ubijen na radnom mestu)!

P.S. ...vreme je da se na LJS organizuje AFZ (AntiFasisticki Front Zena)...
electric_mojo #5
Odgovori: 192


21. Jan 2007. 16:19:37
@BoskoBuha

svet nije crno beo, niti je kad bio. Da prevedem - jako je neumesno stavljati se na jednu stranu iz srpskog gradjanskog rata, i pljuvati po drugoj, a uz to se sve vreme tako licemerno izdavati za neutralnog
FireStarter #6
Odgovori: 44


21. Jan 2007. 16:49:17
nervoza and neznanje

Ovo nije sajt za ispitivanje Drugog svetskog rata nego sajt namenjen druzenju.I upravo zato ne vidim cemu tolika nervoza,uvredjenost i vredjanje(licemerje and ostalo).Ako ces vec strucan odgovor(a u ovoj stvari ja sam kompetentniji od tebe jer mi je to struka) bilo je smradova i medju jednima i medju drugima.Je li ti to dovoljno nacionalno prihvatljiv cetnicko/partizanski odgovor ekspertu ?




electric_mojo #7
Odgovori: 192


22. Jan 2007. 10:42:31
@palikuca

pazi kad sam u dilemi da li da se uopste upustam u raspravu sa nekim ko ne ume da izvuce zakljucak iz jasno napisane poruke. Moj ti je savet da jos jednom pazljivo procitas lanac ako hoces da te shvatim ozbiljno.
A za sirenje pozitivnih vibracija, gloopiranje&smeskanje eno foruma sex&ljubav&druzenje&desperate housewifes. A svako ko se odluci da kucka ovde mora biti spreman da prihvati i druga tj. drugacija misljenja, pogotovo ako su mu poruke ekstremisticke (bilo leve ili desne).
A sto se pak pokusaja diskvalifikacije "mine’s bigger" tice - veoma nezrelo, jer mozda si ti u skoli ucio vise od mene o srpskom gradjanskom ratu, ali nemoj zaboraviti da je malo onih koji po nekog bliskog u njemu izgubili nisu, a u mom slucaju na obe strane, pa u skladu sa time se i svega i svacega od mnogo svedoka dogadjaja naslusali.
Da za kraj podvucem jos jednom poentu moje originalne poruke - svet nije crno beo.

@BoskoBuha
Nemam predstavu o kojim se ekstremistickim nadimcima radi, ali ti je moj predlog da kontaktiras admina, koji je zapravo duzan da ne dozvoli koriscenje istih.
_woodpecker_ #8
Odgovori: 155


22. Jan 2007. 18:59:55
Sex & The City [Made In Sirogojno]

...neka tamo carrie prica sa nekom tamo drugaricom po imenu samantha...

[carrie] ...bla bla bla... i tako, ti samantha sada furas sa mirkom... ti znas da smo slavko i ja jako dobri drugovi, a i da su mirko i slavko odlicni drugovi [kako i ne bi bili kada su glumili u partizanskom stripu once upon a time]... ...a ti znas da se meni mirko strasno svidja... a da tebe slavko gotivi... bla bla bla... tra la la... eto, ja sam sada u stresu... ali iskulirala sam... ma sve ok... jeste, svi moje prijateljice, pa i ti, sve mislile da cu dobiti napad histerije... ali, kao sto vidis sva sam [ne]moralna kaludjerica... bla bla bla...

[samantha] ...ma ti si faca, carrie... od tebe se dalo ocekivati da ces biti cool... ali sto se slavko iznervirao kada je cuo da smo mirko i ja u shemi... bilo je u lokalnoj kafani/pabu svega i svacega, a ponajvise onoga... "ruke lomim case mi krvave"... a svi znaju slavka, ni mrava ne bio zgazio, jebote... eto sta stres cini od coveka? ...sada kada budu napadali nemce i oslobadjali narod od fasistickog zuluma, mirka mozda i stigne metak, jer nece biti tu slavka da ga non-stop upozorava: "mirko, pazi metak" (a mozda metak stigne i s ledja)...
BoshkoBuha #9
Odgovori: 3


22. Jan 2007. 21:29:38


FireStarer ti si kurton isto kao i tvoj drug Woodpecker

ps: sve sto sam hteo da kazem je da ne treba praviti neprimerene nikove koji izazivaju podjebavanja i nacionalne svadje a vas dva magarca se sprdate kao da imate 15 godina. I nemoj da se kurcis tvojim kompetentnim znanjem kad ne znas cime se ja bavim. jadna li su deca kojoj ti predajes istoriju.

ziveli
electric_mojo #10
Odgovori: 192


22. Jan 2007. 21:43:13
E pa Bole,

ako si im rekao

_woodpecker_ #11
Odgovori: 155


22. Jan 2007. 21:45:38
...moj nick je detlich...

...Boshko Buha, a o suvozemnim domacim zivotinjama koji su pomagali partizanima u brdskim krajevima cemo nekom drugom prilikom!

...idu dva qrtona i pevaju: Druze Stari mi ti se qnemo da sa tvoga svalerskog puta ne skrenemo!

Ziveli
FireStarter #12
Odgovori: 44


22. Jan 2007. 23:15:47
jad i beda u vremena krizna !

Eh sve je prolazno samo je ljudska glupost bezgranicna !A pogotovo prepametni likovi koji "sve znaju i u sve se razumeju" no pametni se uvek povlace pred tim silnim superpametnim kreaturama.Napred nasi !
FireStarter #13
Odgovori: 44


22. Jan 2007. 23:27:01
........

Sto se mene tice game is over.Evo priznajem pametniji ste od mene sta vise znate sve i blago Srbiji kad ima tako prepametne likove ceka nas svetla buducnost !
electric_mojo #14
Odgovori: 192


23. Jan 2007. 00:10:38
u to ime

_woodpecker_ #15
Odgovori: 155


23. Jan 2007. 07:53:45
...strasno smo pametan narod...

...plate balkanske, troskovi zivota zapadnoevropski, mikro DOS pod imenom LDP nam i dalje mraci u parlamentu, koju vodi najveci politicar medju mafijasima ali NE i najveci mafijas medju politicarima, Majkl Polt je glavna dadilja nasoj predsednici Borislavi Tadc, a i narod smo sa slavnom istorijom, nekoliko (1, 2, mnogo) bratoubilackih ratova u 20om veku, a i strasno smo hrabar narod... bili smo "samo" 500 godina pod turcima... tolicko... junacki srpski narod!


Strana : [1] 2 Sledeća

Nemate dovoljno prava da odgovorite na ovom forumu.


Podelite Ovu Stranicu:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Učitavanje stranice trajalo: 0.0203381 sek.| Članovi online - 1 | Gosti online: - 1160 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Mogucnosti | RSS Novosti | Kontakt | Uspesna Ljubavna Muvanja | Uslovi Koriscenja Sajta | Polisa Privatnosti
Extreme eXTReMe Tracker