Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Jezici :
:: Početna
:: Registracija
:: Pretraga
:: Forum
:: Chat
:: Blogovi
:: Clanak
:: POMOĆ
:: Prijava za nove profile
:: Linkovi
:: Statistika
:: Tipovi Članstva


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Forum
Forum :: Traži po forumu :: Forum Podesavanja :: Top Foruma

3. Opšte teme > Zdravlje & telo > Zelenim èajem protiv raka

Neuhvatljiva #1

Odgovori: 249


24. Avg 2007. 10:35:40
Zelenim èajem protiv raka

Kod zdravih osoba koje svakodnevno uzimaju kapsule ekstrakta zelenog èaja bez kofeina dolazi do poveæanja proizvodnje enzima zaduženih za detoksikaciju koji mogu dati doprinos u borbi protiv raka, pokazalo je istraživanje amerièkih nauènika.

"Koncentrovani ekstrakt zelenog èaja mogao bi biti od koristi onima s nedostatkom enzima za detoksikaciju, a ne bi trebalo da šteti ni onim osobama koje imaju adekvatnu kolièinu tog enzima", izjavila je doktorka Šeri Èou sa Univerziteta Arizone u Tusonu.

Genetski i ekološki èinioci izazivaju kod ljudi variranje nivoa enzima glutation S-transferaza (GST), koji mogu imati kljuènu ulogu u odbrani tela od toksiènih i kancerogenih sastojaka, ukazali su Èou i njene kolege.

Prethodna ispitivanja u laboratorijama i na životinjama su pokazala da sastojci u zelenom èaju, antioksidanti zvani "katehini", aktiviraju GST enzime. Stoga je tim doktorke Èou istraživao kakav bi uticaj koncentrovanih sastojaka zelenog èaja imao na nivoe GST enzima kod 42 zdrave odrasle osobe.

Nalazi su objavljeni u medicinskom èasopisu "Epidemiologija, biomarkeri i prevencija kancera".

Tokom èetiri sedmice pre poèetka ispitivanja dobrovoljci nepušaèi su se uzdržavali od konzumiranja zelenog èaja, uzimanja zamena i jedenja hrane za koju se zna da sadrži epigalokatehin galat, antioksidant koji može doprineti borbi protiv raka.

Ti dobrovoljci su tokom èetiri sedmice svakog jutra pre jela uzimali po èetiri kapsule sa po 200 miligrama epigalokatehin galata koje su obezbeðivale istu kolièinu epigalokatehin galata koju bi pružilo ispijanje osam do 16 šolja zelenog èaja dnevno.

Istraživaèi su otkrili da se nivo enzima GST za detoksikaciju kod uèesnika ispitivanja poveæao 80 odsto, pri èemu su najniži nivoi zabeleženi na poèetku istraživanja.

Kod uèesnika sa srednjim ili visokim nivoima GST ili nije došlo do poveæanja, ili je zebeleženo samo malo poveæanje nivoa GST.

Èou je dodala da su u toku dalja klinièka testiranja koja treba da potvrde preventivno antikancerogeno delovanje zelenog èaja ili ekstrakta zelenog èaja.

-----------------
Mirno koracam i nosim oklagiju sa sobom...

Nemate dovoljno prava da odgovorite na ovom forumu.


Podelite Ovu Stranicu:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Učitavanje stranice trajalo: 0.0131869 sek.| Članovi online - 4 | Gosti online: - 1132 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Mogucnosti | RSS Novosti | Kontakt | Uspesna Ljubavna Muvanja | Uslovi Koriscenja Sajta | Polisa Privatnosti
Extreme eXTReMe Tracker