Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Jezici :
:: Početna
:: Registracija
:: Pretraga
:: Forum
:: Chat
:: Blogovi
:: Clanak
:: POMOĆ
:: Prijava za nove profile
:: Linkovi
:: Statistika
:: Tipovi Članstva


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Forum
Forum :: Traži po forumu :: Forum Podesavanja :: Top Foruma

1. Ljubavne nezne i drugarske teme > Savetovaliste > Trudnoca u "neplodnim" danima?

ice_away #1

Odgovori: 1860


08. Sep 2007. 19:45:36
Trudnoca u "neplodnim" danima?

Formula za izraèunavanje prvog plodnog dana je najkraæi ciklus -18, a za zadnji plodni dan najduži ciklus – 10. Npr., ako je najkraæi ciklus 25 dana, a najduži 31, po Oginovoj metodi 25-18 je 7, 31-10 je 21, dakle, plodni dani su od 7. do 21. dana ciklusa.

Na ovu racunicu se svi prilicno oslanjamo. Da li je ipak moguce ostati u drugom stanju neposredno pre menstruacije ili u njenom toku? Kakva su vasa saznanja i iskustva?

-----------------
U dobru se ne ponesi, u zlu se ne ponizi!
Neuhvatljiva #2

Odgovori: 249


08. Sep 2007. 22:48:39
Moguæe je...evo jedan èlanak koji sam našla na tu temu...

Žena može ostati trudna èak i ako ima nezaštiæene polne odnose za vreme menstruacije.

Iako je moguænost za trudnoæu tokom ’neplodnih’ dana manja, ne može se predvideti vreme u mesecu kada ne postoji moguænost zaèeæa.
Tokom svakog menstrualnog ciklusa žena iz jajnika otpušta jajašce. To se naziva ovulacija. Tipièno se ovaj proces dogaða 14 dana pre poèetka sledeæe menstruacije, meðutim to varira iz meseca u mesec èak i kod iste žene. Ponekad se ovulacija uopšte ne dogaða pa žene nemaju menstruaciju i neplodne su.
Nakon ovulacije jajašce se kreæe prema materici kroz jajovod i tu se najèešæe dogaða oplodnja.
Neoploðeno jajašce može živeti 24 sata, a ako se ne oplodi izbacuje se tokom menstruacije zajedno s površinskom sluznicom maternice.

Žena æe najverovatnije postati trudna ako je seksualni odnos bio neposredno prie ili poslie ovulacije. Spermatozoidi u polnim organima žene mogu preživeti nekoliko dana, tipièno dva ili tri. U idealnim sluèajevima mogu ostati vitalni èak i pet dana. Tako, ako je sperma odložena ranije, npr. tokom menstruacije ili neposredno nakon nje, može ostati u telu dok se stvore uslovi za oplodnju.
Osim sposobnosti preživljavanja spermatozoida, istraživanje objavljeno u èasopisu British Medical Journal ukazuje na drugi razlog zašto parovi ponekad zatrudne ako su imali odnos tokom menstruacije. Istraživanje pokazuje kako je �plodni prozor�, odnosno vreme tokom meseca kada žena može zatrudneti, vrlo teško predvideti kod veæine žena.

Tokom tromeseènog istraživanja nauènici su prikupili podatke o hormonalnom I ovulacijskom uzorku koji su èinile 221 zdrava žena koje su pokušavale zatrudneti. Pronašli su kako je kod otprilike 2% žena imalo plodni prozor u prva èetiri dana ciklusa (prvi dan ciklusa je prvi dan menstruacije), a 17% do sedmog dana. Svaki dan izmeðu 6. i 21. dana ciklusa je postojala proseèna verovatnoæa od 10% za trudnoæu. Osim toga, žene koje su imale prethodno pravilne cikluse imale su do 6% verovatnost da budu plodne na dan kad je trebala poèeti menstruacija. Ovulaciju je bilo još teze predvideti ako žena ima neredovite menstruacije. Istraživaèi su stoga zakljuèili kako je teško precizno odrediti veme kad bi polni odnos trebao omoguæiti (ili izbeæi) trudnoæu.
Tzv. plodni dani su period kad je najverovatnije da æe se dogoditi ovulacija, meðutim taèno vreme kad se može zatrudneti tokom meseca je oèito vrlo nepredvidivo za veæinu žena. U navedenom istraživanju je kod svega 30% žena plodni prozor bio izmeðu 10. I 17. dana ciklusa, koji se obièno navode kao plodni dani.
Zbog toga je najbolje uviek koristiti kontracepciju za zaštitu od neželjene trudnoæe, bez obzira na dan ciklusa, sve dok ne odluèite imati decu.

-----------------
Mirno koracam i nosim oklagiju sa sobom...
ice_away #3

Odgovori: 1860


09. Sep 2007. 11:05:43


Na isti ovaj clanak sam i ja naisla na jednom forumu, kao i demanti post jednog akusera. Medjutim, toliko postova na tom forumu govori bas o trudnoci u tzv. neplodnim danima da mi statistika deluje prilicno netacno.

Cini se da u mnogo vecem procentu slucajeva neplodni dani budu bas najplodniji

-----------------
U dobru se ne ponesi, u zlu se ne ponizi!
Neuhvatljiva #4

Odgovori: 249


09. Sep 2007. 13:09:00
...

...Ja u okruženju baš imam sluèaj gde kumovi mog prijatelja nisu mogli da imaju decu...I jedini period kad je njegova žena ostala u drugom stanju je bio baš neposredno posle menstruacije... Oba deteta su u tom periodu zaèeta...
Inaèe baš sam dosta predavanja na tu temu slušala...i uvek su se držali ovog stava navedenog iz èlanka...


-----------------
Mirno koracam i nosim oklagiju sa sobom...
arcady #5

Odgovori: 2121


09. Sep 2007. 15:54:33
Vratite se na temu!

Da li je ipak moguce ostati u drugom stanju neposredno pre menstruacije ili u njenom toku?


Moguce je

Kakva su vasa saznanja i iskustva?


datum poslednje menstruacije pre vadjenja spirale, datum kad mi se muz vratio sa priprema, i datum rodjenja deteta su u teskoj koliziji...

-----------------
I na svetlu i u mraku
U avionu, kamionu
Dok pada kisa, ili grad..
MaliGun #6

Odgovori: 1417


20. Okt 2007. 09:53:54
...

...zivot jajne celije traje oko 48 sati, a jednog spermatozoida oko 7-8 dana...
prema tome, zato se i desava da se "juniori" i po nedelju dana pre ovulacije, pa da imamo zacece.. otuda i pojava da je do njega doslo tokom ciklusa...

-----------------

Forumas godine 2007!
bOLE_AL #7
Odgovori: 3


14. Nov 2007. 03:15:49
...HM...

...ipak treba verovati plodnim danima,a i ne,zasto? zato sto znam jednu devojku,sada zenu,koja je mogla ostati trudna jedino kada je imala menstrualni ciklus,i ostala je trudna bas kada je i imala to
SANDRAAAA #8
Odgovori: 247


14. Nov 2007. 16:49:02


Da li je ipak moguce ostati u drugom stanju neposredno pre menstruacije ili u njenom toku?


Sve je moguce,jer ni jedan zenski organizam nije isti,tako da zena moze a i nemora ostati u drugom stanju.
Znam par slucajeva kada je zena ostala trudna za vreme menstrualnog ciklusa,i sve je ok,ima prelepog decaka....
A znam i za slucaj kada je pre menstrualnog ciklusa ostala trudna,tako da nema pravila.....
Kako god vazno je da su klinci zivi i zdravi..........
Mimica82 #9
Odgovori: 1


26. Jul 2010. 13:09:15


Ja imam jedno mozda malo glupo pitanje ali mi treba neki odgovor. ..
Suprug i ja samo juce imali odnos i naravno svrsio je u meni. Zanima me da li je moguce da zatrudnim s obzirom da sam danas dobila menstruaciju?
zedlion #10

Odgovori: 1225


26. Jul 2010. 17:59:17


u principu nije moguce da si ostala trudna, ako si dobila menstruaciju.

elem, postoji takozvana after sex antibebi tableta koja se moze popiti do dva do tri dana posle sexa, koja se moze koristiti ako je zaboravljena kontracepcija u toku akcije...

a sto se tice metode proracunavanja plodnih dana, pa to je samo verovatnoca a nije sasvim pouzdano. zato se kontracepcija uvek mora koristiti!

bragancica #11
Odgovori: 450


25. Sep 2010. 21:03:27
meni

u neplodnim danima javise da sam dobio sina....

Nemate dovoljno prava da odgovorite na ovom forumu.


Podelite Ovu Stranicu:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Učitavanje stranice trajalo: 0.0170028 sek.| Članovi online - 2 | Gosti online: - 824 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Mogucnosti | RSS Novosti | Kontakt | Uspesna Ljubavna Muvanja | Uslovi Koriscenja Sajta | Polisa Privatnosti
Extreme eXTReMe Tracker