Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Jezici :
:: Početna
:: Registracija
:: Pretraga
:: Forum
:: Chat
:: Blogovi
:: Clanak
:: POMOĆ
:: Prijava za nove profile
:: Linkovi
:: Statistika
:: Tipovi Članstva


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Forum
Forum :: Traži po forumu :: Forum Podesavanja :: Top Foruma

_AJKULA_ #1

Odgovori: 508


27. Dec 2008. 00:49:27
Šamanizam

Šamanizam je tehnika ekstaze, magija i svojevrsna religija. To je srednjoazijski sibirski religiozni fenomen. Šamanizam pokazuje posebnu magijsku "specijalnost" -"upravljanje vatrom", magijski let, itd. Šaman gospodari svojim "duhovima" tako da uspeva s njima komunicirati a da se ne pretvori u njihovo oruðe.

On ima sposobnost uzdiæi se na Nebo i spustiti se u Donji svet. Svako ekstatièno iskustvo koje odluèuje o pozivu buduæeg šamana sadrži tradicionalnu shemu obreda inicijacije-stradanje, smrt i uskrsnuæe( tu se ,dakako,radi o simboliènoj smrti; tj. raskidom s dotadašnjim naèinom života).

Šamanska odeæa ne odaje samo prisutnost svetoga veæ prikazuje i kosmièke simbole i metafizièke puteve. Odeæa sama po sebi predstavlja religiozni mikrokosmos. S jedne strane, ona èini gotovo potpun simbolièki sistem,a s druge, ona je posveæenjem prožeta brojnim duhovnim silama (može je nositi samo onaj koji zna obuzdati njene duhove).

Odeæa je neizostavan element magijskih rituala, i ona je ta na kojoj æu najprije sagledati ritam.

Poznato je da se magijska odeæa manje ili više razlikuje veæ prema tome o kojem se obliku magije radi, no po pravilu svaka odaje nastojanje povezivanja s prirodom i verovanjima onih koji je nose. Buduæi da sam o ovoj problematici najviše materijala pronašla za šamanizam, iznjet æu najèešæe elemente koji se pojavljuju u odjeæi šamana.

Šamansku odeæu èini ogrtaè (koji može biti i krzno neke životinje), a na kojeg su prièvršæeni razni ukrasi - pr. metalni kolutovi raznih velièina, kosti, kljove i zubi životinja, zvonèiæi, figure koje predstavljaju mitske životinje, drvo života, lanci, platnene trake, perje, izvezeni ili prièvršæeni razni simboli-prevladavaju ornitološki (ptica-orao ili sova,medvijed,jelen).

Svi elementi te odeæe èine ritmièki sklad bilo da je reè o oblicima ukrasa ili samoj boji odeæe. Uz ogrtaè treba spomenuti i masku. Maska se ne javlja kao neizostavan deo odeeæe tako èesto, što i ne èudi jer veæ i ostali delovi odeæe, pa i razni oblici koji se crtaju po licu (telu) èine masku. I na maski se može uoèiti ritam, a i simetrija (osa simetrije je vertikala spuštena sredinom maske). Isto možemo uoèiti i kod "šara" na telu (licu), bez obzira je li reè o crtama, raznim oblicima ili njihovoj boji. Kapa, kao jedan od delova odeæe šamana, može biti namotaj platna, deo krzna neke životinje(s glave), metalna. Njeni ukrasi( èesto je to perje-labuda, orla, sove), oblici na njoj i boje izmenjuju se u odreðenom ritmu.

Šaman æe uz odeæu nositi i ukrase raznih oblika i velièina, od ogrlica, narukvica, naušnica. Kod svih tih ukrasa takoðe je vidljiv ritam. Kod nekih plemena šaman nosi i štap ili biè. Kod nekih se plemena takoðe na odeæi može se uoèiti i pojava mistiènih brojeva 3,7,9 ( kolièina pojedinih elemenata na odeæi odgovara tom broju).

Svaki element odeæe ima svoje znaèenje, bilo da je to pomoæ kod vantelesnog putovanja šamana (pr. ptièje perje ili èak èitav kostur ptice prikazan na odeæi omoguæiæe letenje na drugi svet) ili pridodosi ekstazi i padanju u trans (u pravilu i jedno i drugo). Kosti na odeæi najèešæe simbolišu smrt i uskrsnuæe šamana; nakon inicijacije on zapoèinje novi život, ili ga pretvaraju u neku (mitsku) životinju (prisutno je verovanje da se životinja može ponovno roditi iz svojih kostiju).

Za odvijanje seanse te postizanje ekstaze i transa neophodan je i bubanj. Postoji verovanje da je njegova okosnica naèinjena od Drva života (koje je posrednik izmeðu Neba i Zemlje), pa se on može poistovetiti sa Drvetom kojim se šaman simbolièki penje u Nebo. Bubanj je obièno oblog oblika, od jelenje,losove ili konjske kože, a može imati i prièvršæene brojne metalne komadiæe, praporce, zvonèiæe, slike u gvožðu koje predstavljaju duhove, razne životinje…

Služi za postizanje odreðenog ritma koji æe pomoæi postizanju transa. U tom æe se ritmu odvijati ples, disanje, izgovarati obredne molitve i sl. No poseban ritam ne daje samo bubanj. Veæ i sama odeæa šamana(brojni ukrasi na njoj) prilikom njegovih kretnji- koje moraju slijediti odreðen ritam-proizvešæe odgovarajuæi zvuk. Muzika odreðenog ritma postiže se i raznim zvonèiæima (npr. maraca kod Indijanaca), praporcima, vreæicama kristala, kamenja, gongom, ljušturama od školjki…

Ritam u obredima igra neizostavnu ulogu - on je zaslužan za postizanje ekstaze i transa, stoga ne treba èuditi što je sve njemu podložno. Telo osobe koja vrši obred ili osoba koje u njemu aktivno sudjeluju poèet æe delovati u "nametnutom" ritmu. S ritmom æe se uskladiti disanje. Nauèno je dokazano da disanje na odreðeni naèin utièe na cerebellum (deo mozga koji usklaðuje mišiæne kretnje), stoga æe doæi do spontanog gibanja tela, uz to javljaju se i temperaturne promene, grèevi, svetlosni i zvuèni doživljaji, emotivni doživljaji, iskustva s mislima, vantelesna iskustva, nadprirodna iskustva. Za magiju su posebno znaèajna posljednja dva.

Kod vantelesnog iskustva vlastito se telo èini dalekim; postoji oseæaj izbivanja iz tela. Osoba uistinu može "videti" svoje vlastito telo i opisati razna mesta, a da fizièki nije bila na njima.

Natprirodna iskustva tièu se sposobnosti koje se u takvom stanju najèešæe pojavljuju - vidovitosti, telepatije i sposobnosti viðenja aure. (prema Gunnel Minett, Dah i duh, Preporaðanje, Zagreb, 1996.)

Disanje je prožimanje našeg unutarnjeg biæa s okolnom atmosferom. Kad dišemo, mi u svoj unutarnji sastav, uz fizièke tvari, upijamo i stvarnost koja nas okružuje. Na èisto fizièkom nivou, npr., naèin na koji dišemo najznaèajniji je za stanje naših unutarnjih organa, koje je uslovljeno dotokom kiseonika iz krvi. Ali disanje utièe i na duševnu i duhovnu stranu. Sporo disanje uslovljava usporavanje metabolizma, otkucaja srca i cirkulacije krvi. Um dovodi u mirnije stanje, misli su jasnije.

Poveæava osjetljivost prema drugim ljudima. Dovodi do proširenog poimanja, oslobaðanja od psihièkih i fizièkih blokada, te do opšteg opuštanja.

Brzo disanje ima suprotan uèinak- ubrzava metabolizam, otkucaje srca i cirkulaciju krvi. Dovodi um u osetljivije stanje, a time i do bržih promena oseæaja. Poimanje sveta je subjektivnije i veæi je naglasak na pojedinosti. Plitko disanje smanjuje aktivnost metabolizma. Na psihièkom niovu vodi u sklonost zabrinutosti, do duševne nestabilnosti i nezadovoljstva, što èešæe prelazi u strah. Duhovna opažanja postaju površna i neusmerena.

Dubokim disanjem metabolizam postaje djelatniji, uèinkovitiji i skladniji. Psihièki ono stvara duboke oseæaje, zadovoljstva, duševnu stabilnosti i jakog samopoštovanja. Duhovno, dovodi do veæe misaonosti, pouzdanja, otvorenosti, te okretanja prema ljubavi.

Dugi uzdasi proizvode veæu koordinaciju razlièitih funkcija metabolizma. Psihièki, dugaèko disanje stvara veæu smirenost i oseæaj zadovoljstva. Duhovno, ono vodi dubljim i objektivnijim spoznajama i razumevanju.

Kratki uzdasi ubrzavaju metabolizam. Psihièki, dolazi do bržih smena misli i oseæaja, uz naginjanje nestrpljivosti i razdražljivosti. Duhovno, javlja se veæe nesuglasje s okolnim svetom.

-----------------
_AJKULA_ #2

Odgovori: 508


27. Dec 2008. 00:51:31
Šamanske Tehnike - Prvo Putovanje

Jedna od tehnika za pocetnike: jednostavna vezba za putovanje u takozvani "Donji Svet" radi razgledanja. Vas jedini zadatak je da prodjete kroz tunel, mozda razgledate sta je izvan njega i da se vratite.

Za ovu vezbu vam je potreban Shamanski Bubanj ili kaseta sa snimljenim beat-om, ako koristite bubanj bice vam potreban saradnik.

Sacekajte da budete smireni i opusteni pre nego sto pristupite vezbi. 24h nemojte uzimati nikakve psihoaktivne supstance niti alkohol Neophodno je da je vasa koncentracija dobra i neometana a vas um bistar.

Jedite laku hranu, ali nemojte nista 4h pre vezbe.

Nadjite mracnu i mirnu sobu, izujte cipele, raskomotite se i lezite na pod bez jastuka.

Nekoliko puta dobro udahnite opustajuci ruke i noge Ostanite nekoliko minuta razmisljajuci o predstojecem zadatku. Zatvorite oci i prekrite ih sakom leve ruke Sada vizualizujte otvor u zemlji koga se secate.

Pre nego sto udjete jasno zapamtite detalje. Nalozite pomocniku da pocne da bubnjanje jakim, monotonim, nepromenjljivim tonom i brzim ritmom, ne sme se javiti razlika u intenzitetu ili u intervalima udaraca. Frekvencija od 205 do 220 udaraca u minuti je najbolja kod ovog putovanja Nakon 205-220 udaraca pomocnik zastaje i posle nekoliko trenutaka udara 4 puta odsecno i jako sto znaci da je vreme za povratak.

E sad sta radite Kada bubnjanje zapocne - vizualizujte svoj ulaz u zemlju, udjite u njegai zapoènite putovanje.

Spustajte se nanize i udjite u tunel i idite sve do kraja tunela ako naidjete na neku prepreku zaobidjite je. Na kraju tunela izadjite i razgledajte pejzaz veoma je vazno da NE DONOSITE nista sa sobom.

Vratite se istim putem. Kada izadjete sedite i otvorite oci. Nemojte se obeshrabriti ako ne uspete, vec pokusajte ponovo ili promenite ritam bubnjanja.

Razlicitim ljudima su potrebni razliciti ritmovi u razlicitim prilikama! Kada zavrsite ovu vezbu opisite saradniku sve sto ste videli da ne bi ste zaboravili detalje.

Pamcenje ovih detalja je pocetak sticanja shamanskog znanja.

Za vreme ove vezbe ti dostizes takozvanu Samansku Svestnost i vidis stvari koje drugi ljudi ne vide. Saman je osoba koja vidi i tipicno je da radi u mraku, ili barem sa zatvorenim ocima, da bi jasno video. Iz ovog razloga Shaman se obicno angazuje u praksi nocu. Neke stvari se mogu raditi i sa sa otvorenim ocima ali u tom slucaju "vidjenje" je povrsno. U mraku se redukuju spoljasnje stimulacije obicne stvarnosti koje mogu da poremete fokusiranje paznje na bitne aspekte neobicne stvarnosti.

Ipak tama, sama po sebi, nije dovoljna za Shamansko vidjenje. Shaman koji vidi mora da bude u Shamanskoj Svestnosti koju postize pomocu odredjene frekvencije bubnjanja, zvuka zvecki, pevanja i igranja. Zato sam ti rekao da moras imati bubanj posto su nekada potrebne razlicite frekvencije za ljude. Shamansko prosvetljenje je, doslovno, sposobnost prosvetljavanja tmine, sposobnost vidjenja onoga sto drugi ne vide. Moguce je da je ovo prvobitno znacenje reci prosvetljenje.

Specijalna sposobnost eskimskog Shamana Iglulik plemena omogucava mu da vidi u mraku, i doslovno i metaforicki. On zmuri, ali vidi kroz mrak i tamu i shvata stvari, dolazece dogadjaje koji su skriveni od drugih. On gleda u buducnost i saznaje tudje tajne.

Mislim da je "Donji Svet" dimenzija a da je vizuelacija rupe samo kapija. Da li prolazis kroz centar zemlje? To sve zavisi, postoje razna iskustva.

-----------------
_AJKULA_ #3

Odgovori: 508


27. Dec 2008. 00:52:33
Šamanizam i frekvencije

Sve u kreaciji ima unikatnu i jedinstvenu vibraciju. Frekvencija je brzina vibracije koja razlikuje jedan tok energije od svih drugih. Postoje bezbroj frekvencija kao deo Kosmickog Uma,koji mogu da se podele u bezbroj vibracija. Ni jedne 2 stvari,mesta,ili ljudi ne mogu da imaju istu identicnu frekvenciju,zato sto bi onda doslo do automatskog spajanja - 2 stvari bi postale jedna.

Zbog toga sto sve sto postoji proizlazi ili se izliva iz Kosmickog Uma,ispod svake individualne frekvencije postoji zajednicka frekvencija koja odrzava sve sto postoji. Ovo je razlog zbog cega sav DNK je 97% identican,a samo 3% razlikuje vrste bica i individue unutar tih vrsta. Kada slicne vibracije se zajednicki sastave u grupi,grupni um se formira. Kada se slicne frekvencije sastave,umna sorta se formira.

Svaka umna sorta/frekvencija je unikatna i sve individue koji su pod taj "kisobran" te umne sorte/frekvencije,imaju slicne osobine,ponasanje,i umne sheme. Izuzetno visoke frekvencije imaju razlicitu i individualnu shemu.Nize frekvencije imaju vise grupnu umnu shemu,kao kosnica.

Zivotinje i insekti imaju umnu shemu sorte koja je grupno orientisana.Ovo znaci da umna shema sorte razmislja kao individua za sve svoje "clanove". U ovom slucaju ne postoje posebne licnosti pod ovakvim uslovima.Biljke imaju umnu sjhemu sorte i zbog toga se ponekad nazivaju deve ili "nature spirits".Zbog toga sto su umovi sorte povezani,svaki moze da ima pristup drugoj,zbog toga sto je povezano preko hipersvemira i Kosmickog Uma.

Kada se ulazi u frekvenciju umne sorte koja nije tvoja,mozes da dobijes karaktersitike i osobine te vrste u ciju frekvenciju ulazis. Ulaziti,ili da kazem spajati se sa nekom odredjenom frekvencijom duzi period vremena,moze da prouzrokuje promene u DNK. Moze da kreira da ti DNK bude jednak kao ta frekvencija u koju ulazis stalno. Zbog ovoga su mogli stari Shamani da shapeshiftuju(da se fizicki promene)u bice u koju frekvenciju ulaze ili koriste dugo godina. Ovo se naziva i lycantropy, mada postoji i drugi razlog,a to je vec imati predispoziciju na osnovu genetike. Zbog toga su postojali vukodlaci. U glavnom, dobro balansirana osoba moze da shiftuje u bice odredjene frekvencije i da se ne izgubi u njoj nego da moze da se vrati u svoju.

Stari lovci kao na primer Indijanci,su znali kako da imaju pristup frekvenciju zivotinje koju su lovili da bi omogucili laksi lov a takodje da daju pocast toj zivotinji od koje imaju koja sluzi za njihovu hranu. Pravili bi ceremonije u kojima bi mimikovali ove zivotinje i sa time bi povukli tu frekvenciju blize njima.

Bear frequency-ova se energija vise preporucuje muskarcima da koriste nego zenama zbog fizickih promena koje mogu da slede. Fizicke promene koje slede su da telo postane dlakavije,ruke i noge se povecaju,apetiti postane veliki pogotovo za proteine. Cak moze da dodje i do povecanje visine. Osobi ce da odgovara da bude u hladno i bice vise sposoban da podnese hladnocu. Takodje promena do koje ce doci je da osoba ce hteti vise da bude sam. Koriscenje svake od glavnih frekvencija prouzrokuje promene fizicke, mentalne i seksualne. Psiholoski osoba ce osecati potrebu za vise partnera koristeci ovo. Na mentalni nivo,ova frekvencija omogucava da osoba ode duboku u svoj um da izvuce informaciju koja mu je potrebna da bi mogao da je koristi u fizickoj realnosti. I osoba ce moci duboko da razmislja o stvarima,ali i stvara da osoba postane argumentativan po nekad jel smatra da zato sto ide duboku u svoj um da nadje solucije,oseca se da je u pravu za vecinu stvari. Na seksualni nivo. Mnogo jaci intezitet.

Dolphin frequency-nije zivotinjska. Delfini su inteligentnija bica nego ljudi. Ovo frekvencija nije asocirano sa delfinom kojeg mi imamo,nego sa bice koje je delfinsko i hoda na 2 noge. Postoji fizicki i nefizicki aspekt ove frekvencije. Fizicka bica postoje u Andromeda Galaksiji. Koristeci ovu frekvenciju omogucava shiftovanje u hipersvemirski mode,sto znaci da ce osoba poceti da se oseca kao ne-fizicko bice. Fizicki,telo vise tecnosti stvara.Stvara duboki osecaj mira i razumevanja.

Wolf-osoba postane agresivan samo kada je pod napadom.Omogucava osobi da razume teska vremena i dark energies. Omogucava osobi da se izvuce iz dosta problematicnih situacija u zivotu na efikasan nacin. Moze da poboljsa kvalitet kose i da poveca energiju osobi.

Lion frequency-najjaca koja moze da postoji u fizickoj realnosti.Naziva se "the God frequency". This frequency =power. U najcistijoj formi,astralno osoba izgleda kao bice nalik zlatnog lava. Fizicke promene koje se mogu osetiti nakon koriscenja su da prsti postaju nalik kandze,osecaj da krila izbijaju iz ledja,da se povecava telo,grudni kos,osecaj promene glave, lice,kose, isto moze da bude.Osoba se krece brze. Svest se menja koristeci ovo. Ovo je jedina frekvencija koja se koristi sa "filter" jel je previse jaka.Jako mali broj ljudi mogu da je koriste bez filtera.Jedina je koja sa vremenom koriscenja prozurokuje jedan malo neobican krik. Odbija sve magijske napade,pogotovo ako osoba moze da koristi bez filtera zbog toga sto je toliko visoka frekvencija.This frequency gives the person a feeling of power,strength,all-knowingness,wisdom and the ability to blend into All That Is.There is a direct awareness of God-Mind and power. Postoji nacin na koji se moze koristiti da kreiras sta hoces u fizickoj realnosti. I,jedina je koje je u delu opisana u Emerald Tablets, ili Totove smaragdne ploce.

apropo biljaka... moje iskustvo o njihovoj svesti jeste da imaju trostruku svest: individualnu svest... kolektivnu svest vrste... kolektivnu svest biljaka uopste... -da napomenem da sam proucavala samo drvece... -sto se tice teme.. -na koj nacin se postizu te frekvencije? -da li je dovoljno zauzeti astralni oblik i td. ... ?? -ili su potrebni neki posebni rituali i tehnike...Hmm,proucavala si drvece.Ako hoces naucicu te na koji nacin mozes da dobijes informaciju od drveca. To je sasvim drukcije nego komunikacija sa zivotinjama. Za frekvencije. Za svaku postoji arhetip. Ima nacin kako se on koristi. Na taj nacin udjes u frekvenciju. Kad koristis osetices do kojih ce promena doci.Oblik ce doci sam od sebe, zavisno i od frekvencije u koju se ulazi.

Jos cu 3 frekvencije spomenuti.Ove se razlikuju dosta od ovih navedenih. Dragon frequency-najpovoljnije bi bilo za koriscenje sa Gargoyle magijom. Draco frequency-najpovoljnije za one koji su energetski vezani sa demonsko bice. Nazivaju se Moon children. Najkrace objasnjenje koje mogu da dam je da postoje i kao ljudska bica i kao demonska. Ovo se koristi za aktivaciju demon mode. Problem sa ovom frekvencijom je da kad pocnes da se igras sa ovim, tesko je da stanes, zato sto se replicira samo. Za ovo se ne koristi arehetip,nego energija,ali na poseban nacin. Ko god koristi,koristi ako hoce da ide u fight mode. Za opstanak u bilo kakvoj teskoj situaciji ili kad je zivot u pitanju, Draco frekvencija je za to. Koristi se i u skaldu sa ovom zadnjom frekvencijom.

Scorpion frequency-dok je Draco za opstanak ovo je killer frequency. Ovo je jako neobicna energija koja se koristi. This frequency is grounded in Earth based energy. Zbog ovoga omogucava da se fizicke manifestacije jako brzo stvore. Aktivira levi deo mozga. Ova frekvencija stvara osecaj neprijateljstva, agresije, uraditi nesto bolno drugome,i assassination. Sa aktivaciju ove frekvencije ljudsko bice izgubi svaki osecaj. This is a cold and uncaring frequency. Osoba postane fizicki jak i zilav,a i astralno. Obe se frekvencije koriste u nekim odredjenim ritualima.

Normalno da nisam napisao kako se ovo postize,jel na ovakvu vrstu foruma nebi to ni uradio.Ovo nije forum za ozbiljne stvari. Ako te nesto od ovoga interesuje, javi mi koji te interesuje.Jos da dodam da svaka vrsta zivotinje ima svoj arhetip koji predstavlja njihovu sortu,tako da se moze i to koristiti da se udje u njihovu frekvenciju kad se recimo pokusava telepatski komunicirati sa njima.

-----------------
Dylan_Dog #4

Odgovori: 5986


30. Dec 2008. 00:22:17
Shamanizam je bio osnovna religija Mongola u doba Zlatne horde



-----------------

Nemate dovoljno prava da odgovorite na ovom forumu.


Podelite Ovu Stranicu:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Učitavanje stranice trajalo: 0.0165310 sek.| Članovi online - 2 | Gosti online: - 968 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Mogucnosti | RSS Novosti | Kontakt | Uspesna Ljubavna Muvanja | Uslovi Koriscenja Sajta | Polisa Privatnosti
Extreme eXTReMe Tracker