Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Jezici :
:: Početna
:: Registracija
:: Pretraga
:: Forum
:: Chat
:: Blogovi
:: Clanak
:: POMOĆ
:: Prijava za nove profile
:: Linkovi
:: Statistika
:: Tipovi Članstva


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Forum
Forum :: Traži po forumu :: Forum Podesavanja :: Top Foruma

3. Opšte teme > Zdravlje & telo > Saveti za brzo skidanje kilograma...

FunnyBoy #1

Odgovori: 62


21. Nov 2010. 10:29:07
Saveti za brzo skidanje kilograma...

P.S. Od mene necete dobiti dijetski recept,vec moralni koristan sawet citaj pazljivo,nema puno stavki
1. Ne smete sebi postavljati prevelike ciljeve. Vrlo èesto èujemo svoje prijatelje kako obeæavaju sebi da æe smršati za nedelju dana 2-3 kg. Iako je to sasvim dobar uspeh najèešæe se desi da se za tih nedelju dana truda izgubi najviše vode iz organizma. Nakon tog inicijalnog gubljenja kilograma proces se usporava na 1 kg nedeljno. Moguæe je da smršate i još neki kilogram više ukoliko se pridržavate svih pravila zdrave ishrane, ali to æe biti maksimum, jer sve preko toga dovešæe vas i do gubitka dobrog zdravlja.

2. Nema potrebe meriti se svakodnevno. Uvek postoje dnevna kolebanja u telesnoj težini, a naroèito kod žena kod kojih je moguæe dobijanje na težini naroèito u predmenstrualnom periodu. Vrlo èesto se desi da kada uoèite to sitno poveæanje težine gubite nadu i lako odustajete. Najbolje je meriti se jednom nedeljno. Ponekada stres i Vaša obuzetost dijetom loše utièu na proces gubitka težine. Psihièki, imunološki, neurološki i endokrini sistem rade veoma povezano i u današnjoj medicini su svi ovi organi povezani u jedan sistem – tzv. psihoneuroimunoendokrini sistem. I zato, prestanite da se brinete zbog Vaše težine.

3. Mislite pozitivno! Nema razloga da ostanete i dalje gojazni ukoliko se budete pridržavali odreðenih pravila ishrane. Mnogi drugi su uspeli, uspeæete i Vi!

4. Potrebno je stalno oslobaðanje od stresa! Današnji tempo života je takav da je veæina ljudi stalno pod stresom. Potrebno je redovno primenjivati odreðene fizièke vežbe koje æe Vas osloboditi od stresa, korišæenje kraæih godišnjih odmora na svaka 3 meseca bi bilo od korsiti, ali ako to nije moguæe onda bar subotu i nedelju posvetite sebi i svojoj porodici i odmorite glavu od poslovnih obaveza. Ne savetujem korišæenje sedativnih sredstava

5. Morate znati razlog zbog kog želite da smršate! Nekada je to zdravlje, ali vrlo èesto i Vaš spoljašnji izgled, modni trendovi itd. Kada jednom budete shvatili kolika je korist od pravilne ishrane i adekvatne telesne težine to æe Vas motivisati da nastavite sa trudom.

6. Ponekada se morate odricati! Gubitak težine, kao i mnoge druge stvari u životu ponekada zahtevaju odricanje. Morate raditi na promeni nekih loših navika, prorediti odlaske u restorane, birati hranu koju jedete na slavljima, uèiti nove recepte za pripremanje hrane. Gubitak težine zahteva posveæenost tome.

7. Razmenjujte kulinarske ideje sa ljudima koji su se veæ time bavili! Nema nièeg goreg od ogranièavanja na par specijaliteta. Danas je moguæe kupiti mnogo kuvara sa razlièitim idejama, isprobajte neki novi recept i novi naèin za pripremu hrane. Dobro bi bilo da nedeljno isprobate bar jedan novi recept.

8. Pijte dosta vode! Neophodno je najmanje 8-10 èaša dnevno

9. Fizièka aktivnost je neophodna! To nekada može biti relaksirajuæa šetnja sa prijateljima. Vežbanjem se mogu sagoreti kalorije, ali ono što je još bitnije je oslobaðanje odreðenih supstanci koje ubrzavaju mršavljenje.

10. Jedite samo onoliko koliko Vam je potrebno da se zasitite, a zatim stanite! Ne morate obavezno èistiti tanjire i skupljati ostatke hrane iz šerpe, pomislite na Vašeg ili komšijskog psa, uèinite dobro delo i nahranite ga.

11. Jedite samo onda kada ste gladni! Ukoliko ne oseæate glad, nemojte da jedete

12. Koristite tanjire manje velièine! Nikada ne iznosite na sto sve što imate u frižideru, sipajte u svoj tanjir samo jednom

13. Ne žurite dok jedete! Hranu koju jedete najpre dobro sažvaæite, uživajte u njoj, razmišljajte o njenom ukusu, tretirajte hranu sa respektom. Nemojte samo da brzo gutate nesažvakane parèiæe hrane

14. Jedite redovno! Preskakanje obroka je vrlo štetna navika. Pokušajte da imate tri obavezna obroka dnevno i dve užine. Ukoliko propustite doruèak sigurno Vam sleduje preobilan ruèak kada æete se prejesti. Jedite redovno kako biste održali odreðeni nivo šeæera u krvi i izbegli napade gladi.

15. Ne gajite emocije prema odreðenoj vrsti namirnica! Jedite ono što je dobro za Vas, a ne ono što volite! Ako se oseæate depresivno i imate želju da se utešite hranom, izaðite iz kuæe, idite u šetnju, kupite sebi neku lepu bluzu, bavite se nekim hobijem koji æe Vam zaokupiti misli.

16. Idite u nabavku hrane posle obroka! Ukoliko uðete u prodavnicu hrane kada ste gladni sigurno æete kupiti mnoštvo namirnica koje nisu baš najbolji izbor za mršavljenje.

17. Budite veoma izbirljivi! Birajte hranu koju æete uneti u kuæu i kojom æete puniti frižider. Izbegavajte slatkiše, keks, sladolede, razlièite testenine, kobasice, i druge suhomesnate proizvode. Takoðe recite zbogom punomasnim sirevima, kaèkavaljima, èvarcima i sliènim masnim specijalitetima.

18. Ukoliko drugi èlanovi u porodici kupuju takvu hranu, stavite je negde na sigurno! Neka to bude neka posuda koju Vi neæete videti. Možda je lakše ubediti i ostale èlanove porodice da Vam se pridruže.

19. Zamenite proteine životinjskog porekla biljnim proteinima,
kao što su soja, pasulj ili soèivo.

20. Ukoliko izlazite na veèeru, pola sata pre toga pojedite parèe voæa ili povræa ili popijte neki voæni sok, nemojte da izlazite gladni.
_________________
Lepota je u ocima posmatraca.

-----------------
"Sreca u tvom zivotu zavisi od kvaliteta tvojih misli."
belarada #2

Odgovori: 24731


29. Nov 2010. 04:37:34


Što ste stariji, to je teže smršati. To je zato jer su se vaše telo i vaša mast èvrsto sprijateljile

-----------------
Love Profusion ...
JUSTINA #3
Odgovori: 22


10. Feb 2011. 17:25:10
SAVET

Gojaznost je rezultat tri faktora: genetske predispozicije,losih navika, i hormonskih poremecaja., i svakako se da srediti. vezbe vezbe i samo vezbe, trcanje na traci , nekoliko trbusnjaka dnevno, aerobik, sto vise tecnosti, ja koristim na dan po dva vitamina c, koji potpomaze oksidaciju masnih kiselina, i na kraju post. prosto i jednostavno masne naslage pretvoriti u misicnu masu!
MAARIN #4

Odgovori: 169


12. Feb 2011. 09:24:15




-----------------
NIKO I NISTA
KAYAH #5

Odgovori: 8528


12. Feb 2011. 09:29:46
Rekreacija, što èešæa, što brža... vrlo odredjena vrsta...

samo ful-kontakt

bragancica9 #6
Odgovori: 409


12. Feb 2011. 10:36:55
to je bar lako,

ako si musko- biti subjekat, ako si zensko- biti objekat, najmanje jednom nedeljno, u energetskom sagorijevanju koje se danas zove GANG- BANG.....

a kad sam ja bio mlad zvalo se REDALJKA.......
bragancica9 #7
Odgovori: 409


12. Feb 2011. 11:06:51
i jojs,

da bi dijetetska kura bila uspjesnija i nadasve djelotvornija preporucuju se dvije opste i jedna individualna podmjera:

Opste podmjere:

- za vrijeme kure sa vase desne strane ukljuciti kasetofon u koju ste prethodno stavili kasetu TURBO-FOLK SADRZAJA (Stoja, Masha i ostala shasa), jer kao sto je poznato, turbo-folk je opste sagorjevanje naroda pa samim tim i energije....

- sa vase lijeve strane ukljuciti TV na kojem ste prethodno pronasli kanal sa realnim (voajerskim) programom, jer kao sto je poznato takvi programi izazivaju opstu reakciju organizma u vidu izlucivanja tjelesnih tekucina i zelucanog sadrzaja, najcesce u vidu povracanja....

Individualna podmjera:

- za vrijeme kure baviti se misaonom gimnastikom u vidu rjesavanja teskih umnih dilema i nejasnoca , kao sto je npr. pitanje- kako ose prezive zimu kada se zna da zimi na pijaci niko ne prodaje lubenice....


kura je eksperimentalno dokaziva, sto ce reci provjerljiva......





-
MAARIN #8

Odgovori: 169


14. Feb 2011. 08:16:58
MANJE HLEBA,VISE SEXA



-----------------
NIKO I NISTA
1_Mila #9

Odgovori: 505


10. Mar 2011. 13:09:27


Preporuka: ne morate ništa menjati u ishrani, samo izbacite veèeru i dovoljno je pojesti jedan grejp u toku dana - najbolje uveèe, ili ga iscediti, ali bez šeæera. Može i limun naravno.

-----------------
You may only be a person in this world, but for someone, you are
the world.
smokwica #10

Odgovori: 67


22. Sep 2011. 21:54:20
1 mila, zar ii limun bez secera?



-----------------
Ni teskoba kao nemi svedok ne vredi suvise
Stajala sam na peronu leta Gospodnjeg
Moglo je biti proslo stolece
lion_heart #11

Odgovori: 730


24. Sep 2011. 21:57:29


seks ujutru, seks u podne, seks na vece


imam vitku liniju!


-----------------
U ljubavi nema ponosa, samo dostojanstva!
KAYAH #12

Odgovori: 8528


25. Sep 2011. 19:52:39
Aha, vitku i tanku liniju u obliku slova O

Millllla #13

Odgovori: 323


03. Feb 2012. 11:55:34


1 mila, zar ii limun bez secera?


Da, najbolje je napraviti sok. Iscediš limun i grejp i dodaš malo vode, eventualno malo meda ako baš ne možeš popiti, ali zaista je osvežavajuæe i zdravo.

-----------------
***Be you, be now!***

Nemate dovoljno prava da odgovorite na ovom forumu.


Podelite Ovu Stranicu:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Učitavanje stranice trajalo: 0.0188768 sek.| Članovi online - 1 | Gosti online: - 1031 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Mogucnosti | RSS Novosti | Kontakt | Uspesna Ljubavna Muvanja | Uslovi Koriscenja Sajta | Polisa Privatnosti
Extreme eXTReMe Tracker