Warning: Illegal string offset 'show' in /var/www/vhosts/ljubavni-sastanak.com/httpdocs/include/functions.inc.php on line 1078

Warning: Illegal string offset 'show' in /var/www/vhosts/ljubavni-sastanak.com/httpdocs/include/functions.inc.php on line 1078

Warning: Illegal string offset 'show' in /var/www/vhosts/ljubavni-sastanak.com/httpdocs/include/functions.inc.php on line 1079

Warning: Illegal string offset 'show' in /var/www/vhosts/ljubavni-sastanak.com/httpdocs/include/functions.inc.php on line 1079
Rekonstrukcija Vlade Republike Srbije
Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Jezici :
:: Početna
:: Registracija
:: Pretraga
:: Forum
:: Chat
:: Blogovi
:: Clanak
:: POMOĆ
:: Prijava za nove profile
:: Linkovi
:: Statistika
:: Tipovi Članstva


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Forum
Forum :: Traži po forumu :: Forum Podesavanja :: Top Foruma

3. Opšte teme > Politika, filozofija... > Rekonstrukcija Vlade Republike Srbije

Strana : [1] 2 Sledeća
1_Mila #1

Odgovori: 505


10. Mar 2011. 15:27:52
Rekonstrukcija Vlade Republike Srbije

Srpska vlada je konaèno rekonstruisana nakon višemeseènog politièkog obraèuna unutar vladajuæe koalicije. Analitièari ocenjuju da æe graðani imati minimalnu ili nikakvu korist od rekonstrukcije Vlade.

Rekonstrukcija vlade æe na neki naèin biti pozitivno ocenjena od graðana Srbije, kaže za Dojèe vele Ðorðe Vukoviæ iz CeSID-a. O tome se prièalo veæ nekoliko meseci, javnost je rekonstrukciju oèekivala, i to može biti izvesna politièka korist.

„Drugi efekat je meðustranaèko pozicioniranje. Jer, posle faktièke smene Mlaðana Dinkiæa, veæ su se tu stvari donekle promenile u koalicionom odnosu, pre svega sa strankom G17 plus. Tako da i ova rekonstrukcija služi kao dodatno pozicioniranje.“

Šta je korist za graðane Srbije?

Kadrovska rešenja su bila oèito jedan od najveæih problema tokom pregovora o rekonstrukciji vlade. Meðutim, to za graðane Srbije i nije toliko važno, istièe Vukoviæ. Važnije od politièke koristi koju imaju politièke stranke jeste šta æe od svega ovoga biti korist za graðane Srbije.

„Ne vidim da je ovako kratak period, koji je verovatno kraæi od godinu dana, ozbiljno vreme za nekakav ozbiljan rad. I ne verujem da ima vremena da se bilo šta uèini sa pojedinim ministarstvima, koja su lošije voðena“, smatra Vukoviæ.

Bolje od novih izbora?

Rekonstrukciji vlade se pristupilo kako bi se zaustavilo strmoglavo opadanje legitimnosti institucija, ali i izvršne vlasti u Srbiji, kaže za DW politièki analitièar Jovan Komšiæ. U tom smislu je rekonstrukcija vlade nešto bolje rešenje od novih izbora. To sada pruža šansu da se sa izvesnim zakašnjenjem obave neophodne politièke reforme, kaže Komšiæ:

„I sada ostaje šansa da se pre izbora odradi onaj evropski paket zakonodavnih zadataka, i kako bismo koliko toliko saèuvali šanse za sticanje statusa kandidata za èlanstvo u Evropskoj uniji.“

Vlada mirna do kraja godine?

Nakon promena u vladi i broja ministarstava postavlja se pitanje da li zbog ove rekonstrukcije srpska vlada može mirnije doèekati kraj mandata? Ðorðe Vukoviæ smatra da je to nezahvalno prognozirati, ali da vlada sada može mirnije doèekati samo kraj godine. Isto misli i Jovan Komšiæ. Komšiæ napominje da je i kraj godine veliki uspeh za jednu tranzicionu vladu, koja æe izgurati veæi deo mandata uprkos svim problemima.

Šta mislite o ovom potezu premijera?

-----------------
You may only be a person in this world, but for someone, you are
the world.
HERCEG_BOSNA #2
Odgovori: 5


12. Mar 2011. 08:47:28
evo ovakoo

nisam mogao spavati juce ceo dan zbog ovog poteza

cmokic cica maco
1_Mila #3

Odgovori: 505


12. Mar 2011. 11:30:36




Ludo moje

-----------------
You may only be a person in this world, but for someone, you are
the world.
1_Mila #4

Odgovori: 505


12. Mar 2011. 11:40:06


Srbski parlament u petak je, nakon višednevne rasprave, usvojio zakonske uvete kojima æe biti omoguæena rekonstrukcija vlade, službeno najavljena poèetkom ove nedelje.

Srbski parlament je usvojio izmene zakona o vladi i zakon o ministarstvima, èime æe biti omoguæeno da broj ministarstava, kako je najavila vlada, sa 24 bude smanjen na 17. Poèetkom iduæe nedelje oèekuje se obraæanje predsednika vlade Mirka Cvetkoviæa parlamentu.

Vlada bi se trebala smanjiti spajanjem pojedinih dosadašnjih samostalnih resora, pri èemu neki od sadašnjih ministara neæe više biti na tim dužnostima, dok se istodobno oèekuje da na èelo nekih ministarstava doðu novi ministri.

Oèekuje se imenovanje èetiri nova ministra, meðu kojima je i Zoran Stankoviæ, nekadašnji ministar obrane Srbije, pre toga poznat i kao naèelnik beogradske Vojnomedicinske akademije, koga je za ministra zdravstva predložila stranka G17 plus, što je izazvalo reakciju nevladinih organizacija u Srbiji.

U zajednièkom obraæanju koje je uputila nevladina udruga Žene u crnom podseæa se kako je Stankoviæ, kao èlan “Koštunièina” (bivši predsednik vlade Vojislav Koštunica) poverenstva za istinu i pomirenje umanjivao broj ubijenih u srebrenièkom genocidu, kao i da je optužio Haški sud za manipuliranje brojem žrtava i dokumentacijom o zloèinima nad Srbima na prostoru bivše SFRJ.

“Takoðe, èinjenica je da je umirovljeni general za vreme rata u Bosni i Hercegovini bio u stožeru Ratka Mladiæa, optuženog za genocid. Nakon što je 1996. godine podignuta meðunarodna poternica za odbeglim Mladiæem, Stankoviæ je, prema dokazima koje je predoèilo tužiteljstvo u Hagu, kao naèelnik Vojnomedicinske akademije omoguæio Mladiæu da se krije i leèi u toj instituciji”, navedeno je u pismu Žena u crnom.

Rekonstrukciju srbske vlade njen predsednik Cvetkoviæ veæ je najavio ranije, prilikom pokretanja inicijative za smenjivanje ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlaðana Dinkiæa, èemu su prethodile javne kritike Dinkiæa upuæene premijeru i radu vlade.

Inicijativa za Dinkiæevu smenu došla je nedugo nakon što je ostavku u vladi podneo ministar zdravstvlja Tomica Milosavljeviæ, takoðe èlan Dinkiæeve stranke, obrazloživši je "duboko liènim razlozima", a nakon Dinkiæeve smene ostavku je podnela i ministarka za nacionalni investicioni plan Verica Kalanoviæ, takoðe iz iste stranke.

Cvetkoviæeva odluka o Dinkiæevoj smeni izazvala je tada mnogobrojne reakcije predstavnika struène javnosti i politièkih stranaka, meðu kojima i vodeæe Srpske napredne stranke, koja je, tražila vanredne parlamentarne izbore. Èelnik te stranke Tomislav Nikoliæ Cvetkoviæevu odluku o Dinkiæevoj smeni ocenio je uvodom u raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.


-----------------
You may only be a person in this world, but for someone, you are
the world.
1_Mila #5

Odgovori: 505


12. Mar 2011. 11:43:38
Reè analitièara

Posle 24-èasovnih konsultacija francuska vlada je smanjena sa 37 na 30 ministarstava, a 16 funkcionera je ostalo bez dotadašnjih funkcija. Konsultacije o rekonstrukciji dvoipogodišnje srpske vlade kao da su poèele davno –pre nego što se Rasim Ljajiæ, poèetkom prošle godine, ponudio da u cilju racionalizacije prepusti svoj resor Jovanu Krkobabiæu – a baš ništa se nije promenilo.

Valjda zbog toga, za ekonomske struènjake, rekonstrukcija Vlade Srbije postoji samo u medijima. O tome se, kažu, raspravlja samo u novinskim stupcima i na televizijama, dok praktiène posledice izostaju.

Mediji su prenosili nezvaniène informacije o tome da se razmišlja da vlada ima 15 ministarstava, jednog potpredsednika i premijera umesto sadašnjeg 27-èlanog kabineta, pa da bi mogla da se rekonstruiše po formuli 6-2-2, a onda i po obrascu 3-1-1... U poslednje vreme uèestale su i najave predsednika Srbije i Demokratske stranke Borisa Tadiæa da bi neke osobe u nekim resorima možda valjalo menjati, ali nije se odmaklo dalje od medijskih napisa o tome.

Odgovarajuæi na pitanje zašto je nemoguæa misija da nadležni u ovoj zemlji preuzmu odgovornost za svoje postupke, Vladimir Gligorov, profesor na Beèkom institutu za meðunarodne ekonomske studije, kaže da je problem strukturne, a ne personalne prirode.

„Smena ministara deluje besmisleno buduæi da je svima jasno da ministri ne odluèuju. Uostalom, kao što ne odluèuje ni predsednik vlade. Trebalo bi da se promeni odnos moæi izmeðu predsednika države i vlade. Ovako, predsednik države i najveæe partije u vladajuæoj koaliciji donosi odluke zajedno sa drugim predsednicima partija, pa ministri u vladi izbegavaju odgovornost jer samo sprovode, a ne formulišu politiku. To je jasno na primeru ministra spoljnih poslova, ali važi i za predsednika vlade, ministarku finansija i sve druge èlanove vlade”, oštar je naš sagovornik.

Za profesora Miodraga Zeca prièa o rekonstrukciji vlade je pokušaj da se šarenim pilulama spreèi ono što samo hirurgija može da izleèi. Kako kaže, problem je pogrešan koncept vlasti koji podrazumeva samo premošæavanje, a ne i rešavanje problema.

„Svi parametri govore da imamo probleme koji se gomilaju i odlažu godinama. Po svim kljuènim parametrima mi smo u disproporciji – poèevši od disproporcija izmeðu proizvodnje i potrošnje, štednje i investicija, uvoza i izvoza, zaposlenih i nezaposlenih, zaposlenih i penzionera, zaposlenih u administraciji i privatnom sektoru, centra i periferije, roðenih i umrlih... Red je da se kaže kako æe se svi ti nagomilani problemi rešiti. Srbija zaslužuje da joj se taèno saopšti gde smo i kuda idemo”, kaže Zec i dodaje da ga personalne stvari ne interesuju, jer se problemi ne bi rešili rekonstrukcijom vlade ako je koncept koji jedna vlast nasleðuje od druge pogrešan.

Na pitanje zašto je u Srbiji tako teško promeniti ministra politièki analitièari složno odgovaraju – zbog složenosti vladajuæe koalicije. „Imaju koalicione sporazume koji odreðuju ko æe koliko i èega da dobije. Tako složene konstrukcije je teško menjati”, navodi sociolog Milan Nikoliæ.

I urednik „Nove srpske politièke misli” Ðorðe Vukadinoviæ istièe da je ova vlada, kao i veæina prethodnih, plod komplikovanog kompromisa i nagodbe izmeðu manje-više ravnopravnih politièkih subjekata i onda se s mukom pronaðena formula teško menja. On podseæa i da naš ustavnopravni sistem nije identièan francuskom i ne daje predsedniku tako odrešene ruke kao što ih ima Nikola Sarkozi kad poželi da promeni nešto ili nekoga u svojoj vladi.

Èemu onda sve ove najave o rekonstrukciji vlade? „Postoji objektivno nezadovoljstvo graðana i onda postoji procena da bi ono moglo bar delimièno da se amortizuje rekonstrukcijom, koja bi pokazala da vlada razume probleme graðana i nezadovoljstvo vlašæu. Rekonstrukcija je neka vrsta proteze, nadomestak za izbore, pogotovo ako bi ta rekonstrukcija bila praæena redukcijom ove neprirodno i nepristojno glomazne vlade”, kaže Vukadinoviæ.

Iako ocenjuje da postoji izvesna potreba za rekonstrukcijom vlade, Milan Nikoliæ ne veruje baš mnogo da æe se ona i sprovesti, èak ni posle poslednje najave predsednika Tadiæa da æe se tome pristupiti pri kraju ove godine. Prema njegovim reèima, sve najave o rekonstrukciji vlade, koje stižu sa svih strana vladajuæe koalicije više je „tvrðenje pazara”. „Kad imate ovakvu koaliciju u kojoj je samo jedna stranka, DS, sigurno iznad cenzusa, i neke su tu možda malo iznad, ali se ne zna da li æe propasti možda sa jednom malom aferom, nikome se ne isplati da mnogo ljulja èamac. Naroèito ne onim partijama koje su, po ispitivanju javnog mnjenja, ispod jedan ili dva odsto, jer verovatno nikad više neæe biti u tom èamcu”, istièe Nikoliæ.

-----------------
You may only be a person in this world, but for someone, you are
the world.
JUSTINA #6
Odgovori: 22


12. Mar 2011. 23:50:47
PROMENA!!!

VREME JE...

SAMO JEDNA....


K R A LJ E V I N A S R B I J A
MAARIN #7

Odgovori: 169


15. Mar 2011. 17:56:38




-----------------
NIKO I NISTA
1_Mila #8

Odgovori: 505


16. Mar 2011. 00:02:07


Prema predlogu definisanom u nedelju 6. marta Vlada Republike Srbije upuæuje u ponedeljak, 7. marta 2011. godine Narodnoj skupštini Republike Srbije Predlog zakona o ministarstvima i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Vladi.

Advokat Petroviæ na èelu poljoprivrednog resora
Predsedništvo DS potvrdilo je u ponedeljak popopdne da æe njihov kandidat za ministra trgovine i poljoprivrede biti Dušan Petroviæ, zamenik predsednika Demokratske stranke. On je advokat po profesiji, od 2000. do 2004. bio je predsednik SO Šabac, poslanik u Veæu graðana Skupštine SRJ, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije od 2003. Od 4. marta 2004, šef Poslanièke grupe DS, potpredsednik Skupštine Srbije, ministar pravde u Vladi Republike Srbije 2007−2008. godine.
Za razliku od dosadašnjeg ministra Saše Dragina koji je završio Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, magistrirao i doktorirao na temi fiziologija domaæih životinja, novi kandidat u dosadašnjoj karijeri nije imao dodir s poljoprivredom. Nije imao ni sa trgovinom.

Na vladinom sajtu piše da bi vlada Mirka Cvetkoviæa trebalo da ima 21 èlana i 17 ministarstava.
1. Ministarstvo spoljnih poslova;
2. Ministarstvo odbrane;
3. Ministarstvo unutrašnjih poslova;
4. Ministarstvo finansija;
5. Ministarstvo pravde;
6. Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede;
7. Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja;
8. Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku;
9. Ministarstvo za državnu upravu, lokalnu samoupravu i ljudska i manjinska prava;
10. Ministarstvo prosvete i nauke;
11. Ministarstvo omladine i sporta;
12. Ministarstvo zdravlja;
13. Ministarstvo rada i socijalne politike;
14. Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja;
15. Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva;

Verica Kalanoviæ- potpredsednica vlade u kojoj je dala ostavku
Verica Kalanoviæ doskorašnja ministarka za Nacionalni investicioni plan, koja je podnela ostavku kada je bio pokrenut postupak za razrešenje Mlaðana Dinkiæa biæe po svoj prilici podpredsednica vlade u rekonstruisanoj vladi Mirka Cvetkoviæa. Saopštavajuæi sastav svog buduæeg kabineta premijer nije komentarisao taj detalj. Spisak ministara se inaèe ne razlikuje mnogo od onoga koji je prethodno bio poznat medijima, sem što je ministar poljoprivrede i trgovine predložen Dušan Petroviæ umesto Saše Dragina. Verica Kalanoviæ je od 2007. do jula 2008. bila je državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja . Diplomirala je 1977 na Fakultetu za tehnologiju i metalurgiju u Beogradu , gde je takoðe magistrirala 1980. Od 1980 do 1993, radila je u Prvoj petoletki iz Trstenika . Od 1993 do 2003, ona je bila profesor u Tehnièkoj školi u Trsteniku. Od 2003 do 2006, bila je šef poslanièkog kluba G17 plus u Skupštini Srbije i Crne Gore i predsednik-odbora za unutrašnje ekonomske odnose i finansije te skupštine.
16. Ministarstvo za Kosovo i Metohiju
17. Ministarstvo vere i dijaspore.

Pera Pisar iz administrativnog odeljenja obišao je u nedelju ugledne beogradske kuæe i novinske redakcije i zadihano saopštio da æe ministri biti:
1. spoljnih poslova, Vuk Jeremiæ;
2. odbrane, Dragan Šutanovac;
3. pravde, Snežana Maloviæ;
4. rada i socijalne politike, Rasim Ljajiæ;
5. za Kosovo i Metohiju, Goran Bogdanoviæ;
6. omladine i sporta, Snežana Samardžiæ-Markoviæ;
7. poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, Saša Dragin, ali se u nedelju još nije znalo pouzdano;
8. prosvete i nauke Žarko Obradoviæ;
9. životne sredine i prostornog planiranja i rudarstva Oliver Duliæ;
10. za dijasporu i veru Srðan Sreækoviæ;
11. za državnu upravu i lokalnu samouprave i ljudska i manjinska prava Milan Markoviæ;
12. za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjiæ;
13. za ekonomiju i NIP Nebojša Æiriæ;
14. za kulturu, medije i informaciono društvo Predrag Markoviæ;
15. zdravlja Zoran Stankoviæ;
(16.) bez portfelja æe biti Sulejman Ugljanin;
(17.) ministarstvo finansija æe voditi premijer Mirko Cvetkoviæ;
(18.) ministarstvo policije – Ivica Daèiæ, koji ostaje (1) potpredsednik Vlade, zamenik premijera; Jovan Krkobabiæ biæe i dalje potpredsednik Vlade (2, 19) zadužen za socijalnu politiku; G17 æe imati i potpredsednika Vlade (3, 20) zaduženog za privredu i regionalni razvoj. Božidar Ðeliæ ostaje potpredsednik (4, 21) zadužen za evropske integracije.
Pera Pisar tako ispravlja zabunu - vlada æe, zapravo imati 17 ministarstava, a 16 ministara - 15 s portfeljima i jednog bez portfelja, a dva znaèajna ministarstva æe voditi šefovi.
Prema najavama, resor ljudskih i manjinskih prava Svetozara Èipliæa prikljuèiæe se Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Milana Markoviæa.

Ministarstvo vera, koje je vodio Bogoljub Šijakoviæ, treba da se pripoji Ministarstvu za dijasporu Srðana Sreækoviæa. To je zanimljiv eksperiment: crkva deluje i u dijaspori, ali i u zemlji, pa integracija tih resora predstavlja jaèanje pozicije u vladi SPO, koji je inaèe najavljivao da je u interesu stabilnosti spreman da napusti sve pozicije koje njegovi ljudi zauzimaju u vlasti.

U Ministarstvu kulture, medija i informacionog društva, spajaju se resori koje su vodili Nebojša Bradiæ i Jasna Matiæ. Spoj kulture i telekomunikacija æe takoðe predstavljati zanimljiv eksperiment, pobuðuje spekulacije o sudbini telekomunikacione infrastrukture, a vodi nas ka zakljuèku da partijska raspodela plena uvek ima prednost nad funkcuionalnošæu. O tome govori i matematika: 16 ministara, èetiri potpredsednika, na èetiri ministra jedan potpredsednik.

Najveæe promene najavljuju se u Ministarstvu rudarstva i energetike, koje je do sada vodio Petar Škundriæ: ono æe biti podeljeno tako da ministru za infrastrukturu Mrkonjiæu ide energetika, a ministru za prostorno planiranje Duliæu rudarstvo. Ne vidi se meðutim da li su socijalisti za tako krupno slabljenje pozicije u vladi dobili i neku kompenzaciju.
Spajanjem trgovine u poljoprivrednog resora kao da se podsvesno priznaje da ostala privreda nema šta da proda...

-----------------
You may only be a person in this world, but for someone, you are
the world.
cvelisimo #9
Odgovori: 18


16. Mar 2011. 19:01:59


Koja rekonstrukcija Vlade samo kozmeticka promena i nista vise ceo aparat je ostao nijedan sekretar ili podsekretar nije ostao uskracen za svoje radno mesto tako da o nikakvom smanjivanju Vlade nema ni govora
1_Mila #10

Odgovori: 505


17. Mar 2011. 01:39:07


tako da o nikakvom smanjivanju Vlade nema ni govora


I ne radi se o SMENJIVANJU veæ REKONSTRUKCIJI. Dakle, sve ostaje isto s tim što se smanjuje broj ministarstava.

Ono što je meni lièno nejasno, a istovremeno i najzanimljivije jeste: Kako neko ko je bio ministar jednog resora sad bude ministar drugog? Pritom ministarstva nemaju veze jedno s drugim.

-----------------
You may only be a person in this world, but for someone, you are
the world.
cvelisimo #11
Odgovori: 18


17. Mar 2011. 20:59:36


Nisam ja pisao o smenjivanju Vlade nego o smanjivanju Vlade posto su oni na vlasti rekli da hoce da smanje drzavni aparat a kako su ga smanjili tako sto su smanjili samo 2-3 ministarstva a sve ostalo isto kako je i bilo.Nije to nikakvo smanjivanje troska za drzavu to se nece ni osetiti svi drugi u piramidi ostali su na svojim funkcijama
1_Mila #12

Odgovori: 505


17. Mar 2011. 23:11:20


Izvini, pomislih na smenjivanje.

oni na vlasti rekli da hoce da smanje drzavni aparat a kako su ga smanjili tako sto su smanjili samo 2-3 ministarstva


Ukinuli su par ministarstava, taènije pripojili ih nekim drugim. Sve ostalo je isto, s tim što je došlo do promene ministara. Pa kako može neko ko je bio ministar odbrane sada biti ministar zdravlja???

-----------------
You may only be a person in this world, but for someone, you are
the world.
MAARIN #13

Odgovori: 169


20. Mar 2011. 08:48:46
sjasi kurta da uzjasi murta



-----------------
NIKO I NISTA
1_Mila #14

Odgovori: 505


20. Mar 2011. 11:14:17




-----------------
You may only be a person in this world, but for someone, you are
the world.
1_Mila #15

Odgovori: 505


20. Mar 2011. 11:18:13
Izglasana rekonstrukcija Vlade

Beograd -- Poslanici Skupštine Srbije podržali su sa 129 glasova rekonstrukciju Vlade Srbije, koja æe imati 17 minstarstava i 21 èlana. Ministri položili zakletvu.
Za rekonstrukciju je glasalo 129 poslanika vladajuæe koalicije, dok je protiv nje bilo 19 poslanika DSS-a, a nisu glasali poslanici NS, SRS, SNS i LDP.

Sednici je prisustvovalo 148 poslanika. Na kraju sednice, posle izbora, ministri su položili i zakletvu.

"Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom èašæu se obavezujem da æu poštovati Ustav i zakon, da æu dužnost èlana vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posveæen oèuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije", tekst je položene zakletve.

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetkoviæ poruèio je, predstavljajuæi parlamentu program rekonstruisane vlade, da æe prioriteti izvršne vlasti ostati nepromenjeni i istakao da u svom kabinetu neæe tolerisati nerad i bahatost.

Opozicione stranke nisu podržale rekonstrukciju.

-----------------
You may only be a person in this world, but for someone, you are
the world.
Strana : [1] 2 Sledeća

Nemate dovoljno prava da odgovorite na ovom forumu.


Podelite Ovu Stranicu:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Učitavanje stranice trajalo: 0.0253649 sek.| Članovi online - 1 | Gosti online: - 930 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Mogucnosti | RSS Novosti | Kontakt | Uspesna Ljubavna Muvanja | Uslovi Koriscenja Sajta | Polisa Privatnosti
Extreme eXTReMe Tracker