Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Jezici :
:: Početna
:: Registracija
:: Pretraga
:: Forum
:: Chat
:: Blogovi
:: Clanak
:: POMOĆ
:: Prijava za nove profile
:: Linkovi
:: Statistika
:: Tipovi Članstva


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Forum
Forum :: Traži po forumu :: Forum Podesavanja :: Top Foruma

3. Opšte teme > Politika, filozofija... > Štrajkom glaðu do izbora?!

Strana : [1] 2 Sledeća
_Mila_ #1

Odgovori: 158


17. Apr 2011. 23:49:23
Štrajkom glaðu do izbora?!

Na protestu opozicionih partija, koje predvode naprednjaci, Tomislav Nikoliæ objavio da je stupio u štrajk glaðu koji neæe prekinuti dok se ne raspišu izbori.
"Ja od jutros ne uzimam vodu i hranu", rekao je lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikoliæ na mitingu ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.

Nikoliæ je poruèio okupljenima da prihvate njegovu odluku kao njegov poslednji naèin borbe za bolju Srbiju.

Predsednik SNS Tomislav Nikoliæ zamolio je uèesnike protesta da taj potez shvate kao njegov "lièni i hrišæanski èin".

"Mi smo uradili sve što jedna normalna i demokratska stranka može da uradi da bi se raspisali izbori. Nismo nudili rušenje izloga, institucija, Beograda, a sad nudimo svoju žrtvu", rekao je Nikoliæ.

Ovo je nešto što ’’popularno’’ u politici Srbije ovih dana. Šta mislite o ovom potezu?

-----------------
You may only be a person in this world, but for someone, you are the world.
tamarila #2

Odgovori: 187


18. Apr 2011. 02:48:59


Smatram da je najgluplji politicki potez konzervativne opozicije koji su ikada ucinili.

1. na strajk gladju vlast ne sme da reaguje, to je ucena. pravo vlasti je da raspise izbore, a zasto bi?

2. ako Tomislav Nikolic ne umre od gladi, diskreditovat ce celu ideju opozicije, a i sebe licno. on je ovim ucinio i politicko samoubistvo a u svoj nerazumni pohod povukao je i celu opoziciju. opozicija je unistena kao ozbiljna snaga, a takvoj snazi, opet zasto bi raspisali izbore.
ako i prezivi, ko ce tako labilnom coveku dati vlast?
kako rece neko, reagovao je strajkom gladju na nenasilno nedelovanje pozicije. ko je tako nesto jos video? amater...

Obzirom da ce Seselj ostati doveka u Hagu zbog ``organizovanja zlocinackog udruzivanja``, konzervativna opozicija ostaje bez pravih vodja i unistena je. Srbiji je garantovan ulazak u EU pod buducem vodjstvom DP, koji prakticno vise nema protivnika.
_Mila_ #3

Odgovori: 158


18. Apr 2011. 04:12:12


Tamarila, slažem se od reèi do reèi

Moje mišljenje je da je ovo èist marketing. Izbori se ne mogu održati sada jer još nije došlo vreme za njih. Samo promocija stranke i šatro brige za narod.
Pa sliènih situacija je bilo milion. Pa da li je neko nešto postigao? NIJE.
Neæe ni Nikoliæ.
Obièna farsa da se narod zaplaši i privuèe jer ovim potezom kao da želi da kaže da je došao smak sveta. Apsurd!
Loše isplanirano, loše prezentovano, sve loše. Još jedan dokaz opozicije koliko je slaba i koliko ne bira sredstva za cilj, tj. vlast i medijsku pažnju.

-----------------
You may only be a person in this world, but for someone, you are the world.
bragancica9 #4
Odgovori: 409


18. Apr 2011. 09:40:32
....

Pero gledo sve to u elektronskim novinama pa se razocaro....
kaze on meni: " sto bolan ovi pustaju lose plagijate, to sam ja vec gledo pocetkom devedesteih u top lisiti nadrealista"......

pa doda: " buduci da je od nadrealista proslo 20 godina i da je tehnolohgija u medjuvremenu napredovala munjevito ko munja ne bi bilo lose da se u Srbiji omoguci biranje predsjednika, narodnih poslanika i ostalih imtatora putem sms-a, pa da posten svijet izabere one sa najvecim sisama, po svojoj savjesti i ostrini vida...."

a ja se pocesem po glavi i pomoslim: " blago ljudima u Srbiji, njima je kuca bas putujuca ".........
_Mila_ #5

Odgovori: 158


18. Apr 2011. 11:07:04


Braganèice, svaka èast I za maèka Peru naravno Pametan maèak, bez premca.

-----------------
You may only be a person in this world, but for someone, you are the world.
HERCEG5 #6
Odgovori: 503


18. Apr 2011. 15:15:23


crko dabogda ne macak nego ovaj nikolic
_Mila_ #7

Odgovori: 158


18. Apr 2011. 21:30:31


Neæe, ne brini, krišom mu doturaju hranu.
Nismo ni mi toliko naivni. Amaterizam.

-----------------
You may only be a person in this world, but for someone, you are the world.
HERCEG5 #8
Odgovori: 503


19. Apr 2011. 00:47:27
ahahhaahhahhahaa

ti se nishta ne pitash,ionako nemash za ladan burek


ne ureklo se
_Mila_ #9

Odgovori: 158


19. Apr 2011. 14:00:14


Ma meni je drago da ti imaš i za vruæ.

Elem, vrati se na temu

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vuciæ izjavio je da je stanje lidera te stranke Tomislava Nikoliæa, koji èetvrti dan štrajkuje glaðu i žeðu loše, da je on pokušao da ga odvrati od štrajka, ali da nije uspeo. Vuèiæ je u KBC "Beograd" rekao da je sa Nikoliæem razgovarao i noæas i jutros.

Na drugoj strani, u Nišu je objavljeno pre par sati da je èlan Opštinskog odbora SNS u ovom gradu Boban Džuniæ prekinuo je štrajk glaðu i žeðu u koji je stupio solidarišuæi se sa Nikoliæem, dok je Miodrag Stankoviæ Uèa, koji je takoðe zapoèeo protest, nastavio sa štrajkom.

Opet manipulisanje, ucenjivanje, propaganda. Ovim potezima se glasovi ne dobijaju.

-----------------
You may only be a person in this world, but for someone, you are the world.
_Mila_ #10

Odgovori: 158


26. Apr 2011. 17:04:17
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije posetio je lidera SNS i pozvao da izaðe iz bolnice i da se prièesti?!

Mitropolit je rekao, posle razgovora sa Tomislavom Nikoliæem, da ga je obišao sa blagoslovom patrijarha Irineja i poželeo mu blagosloven sutrašnji praznik.

"U ime njegove svetosti preneo sam mu pozdrave i zamolio ga da izaðe na Vaskrs i da se zajedno kucnemo vaskršnjim jajetom. Nadam se da æe Nikoliæ to ispoštovati, jer je pravoslavni hrišæanin", kaže mitropolit.



-----------------
You may only be a person in this world, but for someone, you are the world.
_Mila_ #11

Odgovori: 158


26. Apr 2011. 17:06:13


Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikoliæ napustio je bolnicu u kojoj je, zbog štrajka glaðu i žeðu, ležao od 17. aprila.

Prema saznanjima B92 on je novobeogradski KBC napustio u subotu uveèe, što niko od njegovih saradnika iz SNS i lekara nije želeo da potvrdi ili demantuje.

Tomislav Nikoliæ je, kako tvrde u njegovoj stranci, nakon liturgije zajedno sa ministrom policije Ivicom Daèiæem kao i ministrom dijaspore i vera Srðanom Sreækovièem otišao na razgovor kod patrijarha Irineja. Nikoliæ, Daèiæ i Sreækoviæ bili su jutros na litrugiji u Sabornoj crkvi.

Štrajk žeðu Nikoliæ je prekinuo u èetvrtak.

-----------------
You may only be a person in this world, but for someone, you are the world.
_Mila_ #12

Odgovori: 158


26. Apr 2011. 17:06:54


Naèin na koji je Tomislav Nikoliæ probao da izdejstvuje vanredne izbore "igra samouništenja u kojoj niko ne može biti pobednik", kaže lider SPS Ivica Daèiæ.
Daèiæ je za "Blic" rekao da su odnosi SPS i DS "veoma korektni", ali i da bi eventualni postizborni savez SNS i DS bio "legitimna i realna opcija”.

On ocenjuje i da je lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikoliæ okonèanim štrajkom glaðu i žeðu pozicionirao sebe kao lidera pristalica svoje stranke, a takoðe "homogenizovao" biraèko telo Demokratske stranke.

"On (Nikoliæ) je dobio, kada je reè o pozicioniranju sebe kao liènosti koja homogenizuje pristalice svoje stranke, ojaèao je svoju poziciju u svom biraèkom telu", kazao je Daèiæ.

On je ipak ocenio i da je naprednjaèki "politièki pokret" dosta izgubio, pošto takav štrajk nije prepoznatljiv naèin politièke borbe.

"Naroèito ako se ima u vidu da graðanima nije jasno za šta se Nikoliæ konkretno borio – za izbore sutra ili u decembru. Ali nije iskljuèeno da æe Nikoliæev postupak uvesti štrajk glaðu i žeðu kao praksu koju æe i drugi koristiti. Samo medijska pažnja neæe biti ista ukoliko to uèini neki radnik ili siromah. Sve ovo može dovesti do nepotrebnog žrtvovanja ljudi", ministar policije i predsednik Socijalistièke partije Srbije.

Ivica Daèiæ smatra i da je DS Nikoliæevim štrajkom glaðu i žeðu "èak dobila više nego SNS".

"Ovaj Nikoliæev èin je homogenizovao biraèko telo DS, koje je inaèe po svojoj prirodi dosta razuðeno i koje se vrati demokratama uvek kada doðe do situacije ’ili-ili’", rekao je Daèiæ i prokomentarisao zahtev naprednjaka za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

On je kazao da su i Nikoliæ i Tadiæ tokom poseta Briselu bili u prilici da od evropskih zvaniènika èuju njihov stav o raspisivanju izbora u Srbiji i preneo šta mu je s tim u vezi rekao predsednik Srbije.

"Meni je Tadiæ rekao da je stav Evropljana da bi za uspeh naše kandidature bilo uputnije da se izbori raspišu tek posle donošenja konaène odluke (o statusu kandidata Srbije za èlanstvo u Evropskoj uniji), odnosno da se raspišu u decembru, a onda se po Ustavu mogu održati u roku od 160 dana. Znaèi, realno je da budu 15. januara", kazao je Daèiæ i postavio pitanje da li su u Briselu takve informacije prenete i predsedniku SNS-a.

Odgovarajuæi na pitanje o nastavku saradnje sa demokratama, Daèiæ je kazao da je saradnja SPS i DS "korektna" i naveo DS kao "najvažnijeg politièkog partnera" socijalista, ali je ocenio i da je eventualna postiizborna koalicija SNS I DS "apsolutno legitimna i realna opcija” i da neæe biti problem da SPS bude najveæa opoziciona stranka.

-----------------
You may only be a person in this world, but for someone, you are the world.
_Mila_ #13

Odgovori: 158


26. Apr 2011. 17:08:51
Šest dana štrajka žeðu, osam dana bez hrane i samo jedna poseta iz opozicije, rezultat je najnovijeg poteza lidera naprednjaka Tomislava Nikoliæa.

Tomislav Nikoliæ prekinuo je sa štrajkom, izbori nisu raspisani, a lider naprednjaka ostao je i bez podrške ostalih kolega iz opozicije.

Tomislava Nikoliæa u bolnièkoj postelji posetio je samo lider DSS-a Vojislav Koštunica koji mu je poruèio da je potrebniji na politièkoj nego bolnièkoj sceni.

Podrška ostalih kolega iz opozicije je izostala, a oni sa kojima je bio u istoj stranci danas ga nisu podržali.

"Zato što je u ovo krenuo neiskreno, zato što je krenuo da obmane graðane. Da je stvarno verovao i u razlog i u svoj èin, ne bi se to završilo ovako. Ovo je bila neka vrsta rijaliti ŠOA sa isplaniranim dogaðajima i naèinom. Zalagali smo se uvek i zalagaæemo se kao opoziciona stranka da se izbori održe odmah", kaže Dragan Todoroviæ iz Srpske radikalne stranke.

Podrška Nikoliæu izostala je i od LDP-a koji kaže da nema ništa zajednièko sa naprednjacima i da je jedini efekat štrajka - zagaðivanje politièke scene.

"Iz ove perspektive danas, da li izbori treba da budu za osam meseci ili za 8 meseci i 3 nedelje stvarno ne deluje ni kao racionalan a svakako ne kao iskren politièki razlog za štrajk. Mislim da smo svi mi prisustvovali jednom delu odnosa izmeðu Tomislava Nikoliæa i Borisa Tadiæa odnosno izmeðu SNS i DS. A da ono što se zaista dešavalo u odnosu te dve stranke mi nikada neæemo videti", kaže Ivan Andriæ iz LDP-a.

A da je sve isto kao pre deset dana misli Mlaðan Dinkiæ - lider ujedinjenih regiona ne vidi efekte Nikoliæevog štrajka.

"Nisam stekao utisak da se bilo šta bitnije promenilo. Mislim da svako u ovoj zemlji ima pravo na svoj naèin borbe. Što se mene tièe, moja priroda je takva da ja nikada ne bih legao u krevet da bi ostvario neki svoj cilj nego bih se borio pa makar i na ulici za taj cilj", kaže Mlaðan Dinkiæ iz Ujedinjenih regiona Srbije.

Tomislav Nikoliæ se po savetu lekara odmara, a naprednjaci za danas nisu imali zakazane stranaèke aktivnosti.

Tomislav Nikoliæ vraæa se na posao ovde, u stranaèke prostorije u Èika Ljubinoj ulici. Meðutim novi susret vlasti i opozicije dogodiæe se veæ u sredu u skupštinskim klupama. Na dnevnom redu su poslanièka pitanja i teško je verovati da æe se izbeæi rasprava o ovoj temi.

Rekoh: LOŠ NAÈIN PRIVLAÈENJA PAŽNJE!

-----------------
You may only be a person in this world, but for someone, you are the world.
vaterpolista89 #14
Odgovori: 2


28. Apr 2011. 21:15:01
....

Nikolic je klosar
tamarila #15

Odgovori: 187


29. Apr 2011. 05:16:55


ja bi jos malo gladovao na njegovom mestu!

jedno dva meseca!

Strana : [1] 2 Sledeća

Nemate dovoljno prava da odgovorite na ovom forumu.


Podelite Ovu Stranicu:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Učitavanje stranice trajalo: 0.0198109 sek.| Članovi online - 5 | Gosti online: - 1030 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Mogucnosti | RSS Novosti | Kontakt | Uspesna Ljubavna Muvanja | Uslovi Koriscenja Sajta | Polisa Privatnosti
Extreme eXTReMe Tracker