Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Jezici :
:: Početna
:: Registracija
:: Pretraga
:: Forum
:: Chat
:: Blogovi
:: Clanak
:: POMOĆ
:: Prijava za nove profile
:: Linkovi
:: Statistika
:: Tipovi Članstva


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Forum
Forum :: Traži po forumu :: Forum Podesavanja :: Top Foruma

Strana : [1] 2 Sledeća
oDuSevljen #1
Odgovori: 9


04. Mar 2013. 12:46:15
stalkeri i hejteri

dugo sam tražio gde da uguram ovu temu , da li na društvo ili internet ili na oba ili..... svuda prisutni kao u realnom životu ’’ljudi’’ koji sputavaju ili mrze , dominantne alfe ili neki jadnici iz mraènih soba pitanje je....
oDuSevljen #2
Odgovori: 9


04. Mar 2013. 12:47:32
stalkeri

Stalkeri su nova vrsta internet pijavica, koja se ponekad javi i u obliku pantljièare, pa siše krv svoje žrtve, gluva i slepa za internet pravila koja takav oblik komunikacije izrièito zabranjuju. Struènjaci kažu da se proganjanje na internetu, ili cyberstalking odnosi na uèestalo i neželjeno kontaktiranje, kopanje po tuðoj privatnosti, iznošenje istinitih ili lažnih podataka o nekoj osobi, optuživanje, kraðu identiteta i niz drugih aktivnosti koje se svode na uznemiravanje i kontrolisanje druge osobe. U nekim sluèajevima može da bude veoma opasno, ako stalker za žrtvu odabere dete, mada i odrasle osobe teško izlaze na kraj sa ovom sortom zlostavljaèa.

Stalker, ili progonitelj, može biti solo igraè, ali i deo èopora, koji ne bira sredstva da u virtuelnom prostoru maltretira svoju metu, koja najèešæe ne zna šta da radi i kako da se postavi da odstrani napasnika. Žrtva nije samo zbunjena veæ èesto misli i da je sama kriva ili da je neèim izazvala ili provocirala napasnika. To je, naravno, velika greška, jednaka onoj kada se silovana osoba stidi i oseæa krivom jer je napadnuta.

Progonitelji i progonjeni
Reè stalking vodi poreklo od engleske reèi to stalk, što znaèi prikradati se, šunjati, goniti, progoniti. Nekad se termin koristio za lov na životinje, a krajem 20. veka poèinje da se koristi u smislu proganjanja ljudi, tj. oznaèava sistematsko uznemiravanje „poput lovca koji strpljivo i tendenciozno goni životinju koju planira da ubije i iskoristi za hranu ili odeæu“.

Bilo kako bilo, èin proganjanja na internetu je i nemoralan i kažnjiv, a zasipanje, na primer, neželjenom elektronskom poštom može da se poredi sa stajanjem ispred neèije kuæe. Pravnici kažu da stalker radi kontinuiranu, višestruku viktimizaciju, odnosno ponavljanje neželjenih radnji usmerenih prema žrtvi. Neki progonitelji mogu da budu i mentalno poremeæene osobe, ali ni to nije pravilo. Psiholozi kažu da meðu internet zlostavljaèima ima dosta onih s dijagnozom patološkog narcizma, koji napadaju svoj „predmet ljubavi“ ili su prosto erotomani koji ne znaju za „ne“, pa su za žrtvu zastrašujuæi i dovode je u stanje strepnje, panike i nebezbednosti. Jedna od najstarijih i najrasprostranjenijih definicija proganjanja u Sjedinjenim Državama podrazumeva samovoljno, zlonamerno i kontinuirano praæenje i uznemiravanje neke osobe, kojima se ugrožava njena bezbednost (Meloy, Gothard, 1995). Takoðe, postoji èitav niz podvarijanti proganjanja na internetu, a interesantno je da stalkeri mogu biti i veoma mlade osobe, što je posebna tema iz oblasti vršnjaèkog nasilja.

Valja reæi da ima èitavo more saveta kako èovek može da se otrese stalkera, a jedan od najduhovitijih je svakako onaj koji može da se naðe na sajtu Vukajlija i zvuèi poput vica. Elem, kada internet progonitelj kaže: „Æao, šta radiš, hajde svrati kod mene na kafu“, žrtva koja to neæe da bude odgovara mu: „Svratiæu s deèkom, voleo bi da te upozna.“ Internet stalker je nezbunjiv, pa kaže: „Je l’? Šta pije da znam da se spremim?“. „Tvoju krv“, kaže dosetljiva žrtva.
oDuSevljen #3
Odgovori: 9


04. Mar 2013. 12:48:53
stalkeri

Ali, nažalost, ne završavaju se svi dijalozi sa stalkerom ovako veselo i pobednièki. Postoji mnogo primera u kojima stalker trijumfuje, a žrtva se povlaèi, u patnji. Slièno je i s mržnjom na internetu. Zapravo, mreža svih mreža pravi je Eldorado za izlive diskriminacije, rasizma i netrpeljivosti svake vrste, savršena platforma za globalizaciju mržnje koja se po virtuelnom nebu širi poput zaraze.

“Ako imate ðubre, onda dobijate milion puta uveæano ðubre, tehnologija je samo pojaèavaè“, rekao je svojevremeno Alan Kay, otac programskog jezika Smalltalk i dobitnik Turingove nagrade. S tom ocenom složila se i Brigitte Cipris, kada je na meðunarodnoj konferenciji u Berlinu „Mržnja na internetu“ konstatovala da se radikalno desni sadržaji šire mrežom poput požara, „ali da oni nastaju u glavama stvarnih ljudi“. Zato je Brigitte Cipris, tadašnja ministarka pravosuða Nemaèke, istakla da se „borba protiv desnog ekstremizma mora voditi u stvarnom svetu“, te da je za dobijanje bitke neophodno uvoðenje meðunarodnih standarda na mreži i angažovanje celokupnog društva.
oDuSevljen #4
Odgovori: 9


04. Mar 2013. 12:50:07
slede sankcije

“Ne postoji nijedan razlog da govor mržnje na internetu ne bude na isti naèin tretiran kao i govor mržnje u tradicionalnim medijima“, smatra i publicista Teofil Panèiæ, koji kaže da ga „posebno iritiraju komentatori koji pod maskom anonimnosti seju najgori moguæi govor mržnje“. Po njemu, to važi i za sajtove, blogove i društvene mreže. I Stefan Glaser iz organizacije Jugendschutz.net, koja se bavi zaštitom mladih, smatra da internet nudi idealnu podlogu za širenje mržnje, te da kreatori mrziteljskih veb‑sajtova ciljano manipulišu oseæanjima korisnika.

Prošlogodišnji sluèaj 21‑godišnjeg Arid‑a Uke, koji je na frankfurtskom aerodromu ubio dvojicu amerièkih vojnika, a nekolicinu ranio, potvrdio je da ekstremisti mogu da privuku sledbenike na daljinu, bez fizièkog kontakta. Ovaj mladiæ nikada nije bio u direktnom kontaktu s ideolozima džihada, ali je redovno poseæivao eskremistièke forume. Okidaè za masakr koji je poèinio bio je YouTube video u kome je prikazano silovanje muslimanskih žena. „Arid Uka je primer kuda vodi radikalizacija stavova na internetu“, rekao je za Frankfurter Allgemeine Zeitung Alexander Eisvogel iz nemaèke Agencije za unutrašnju bezbednost. To je „džihad 2.0“, novo sredstvo virtuelne propagande, tvrdi on i objašnjava da je pre samo 12 godina Al Kaida svoja saopštenja slala faksom.

“Danas su oni koji proizvode takve sadržaje postali veoma profesionalni“, kaže ekspert za terorizam Guido Steinberg i objašnjava da su video‑snimci na internetu postali efikasno oružje radikalizacije, te da se propaganda kreira i širi iz mnogih zemalja sveta, kao i da su ekstremisti veoma aktivni na Facebook‑u i Twitter‑u. „Teroristi još kako znaju da iskoriste internet za globalno umrežavanje i vrbovanje istomišljenika i simpatizera ujedinjenih u mržnji“, smatra i Heinz Fromm, predsednik nemaèke Kancelarije za zaštitu ustavnog poretka.

Uostalom, ekstremni desnièar, islamofob i nacionalista, Anders Behring Breivik, koji je u ime oèuvanja hrišæanske Evrope u teroristièkom napadu u Norveškoj usmrtio 77 ljudi, svoj manifest od 1.508 strana je poslao na 1.003 razlièite e‑mail adrese, 90 minuta pre napada. Na internetu se može naæi i pismo ovog masovnog ubice upuæeno teroristkinji Beate Zschaepi iz neonacistièke grupe NSU u kojem od nje traži širenje desnoekstremistièke propagande.

Na Balkanu…
oDuSevljen #5
Odgovori: 9


04. Mar 2013. 12:52:31
žene progonitelji

Jedna studija o ženama u ulozi progonitelja u Americi pokazala je da se radi mahom o heteroseksualnim ženama u tridesetim godinama, koje žive same, obrazovane su i bez dece (Meloy, Boyd). Dominantan motiv je težnja za ostvarenjem intimne veze. S druge strane, nacionalno istraživanje o nasilju nad ženama u Americi pokazuje da su 59 odsto žena i 30 odsto muškaraca progonile osobe s kojima su bile u intimnim odnosima (Tjadens and Thonnes). Progonitelj može pristupiti žrtvi na razlièite naèine, pismima, telefonskim pozivima, putem SMS‑a i na druge naèine.

Holandska studija o proganjanju je na uzorku od 470 registrovanih žrtava prikazala najèešæe metode koje su progonitelji koristili da bi ostvarili kontakt sa žrtvama, a to su: direktan i od strane žrtve neželjen prilaz u 92 odsto, telefonski pozivi u 86 odsto, praæenje u 74 odsto, nadziranje žrtvine kuæe u 74 odsto, uništavanje žrtvine imovine u 65 odsto, fizièki napadi u 56 odsto, pretnje koje se odnose na ugrožavanje žrtvinog života ili telesnu povredu u 45 odsto, slanje pisama 41 odsto.

Proseèno trajanje proganjanja po ovoj studiji je 33 meseca. Studija o sajber‑proganjanju D’Ovidia i Doyle‑a je pokazala da su žrtve najèešæe bile uznemiravane putem e‑mail‑a i to u 79 odsto sluèajev
Tweetily #6

Odgovori: 2586


04. Mar 2013. 20:40:38
hmmm...

Ajd da ti pomognem bio Marin ili bila OQX...
Ovo što si ovde postovao Oduševljen, jeste ustvari neki blog, samo se nisi izjasnio da li je tvoj ili neèiji. U biti plasiran je od strane nemaèke desnice kojoj se nešto zaljuljalo, osim naravno ako nisu sve ovo tvoje maštarije, a verujem da nisu jer Smalltalk jeste upravo ovo:
“Ako imate ðubre, onda dobijate milion puta uveæano ðubre, tehnologija je samo pojaèavaè“, rekao je svojevremeno Alan Kay, otac programskog jezika Smalltalk i dobitnik Turingove nagrade.

E sad, uveæao ga je samo 6 puta, mada izgleda kao da je šest miliona, ali to je to. I sad ja ispadoh realni hejter.
U biti moj savet ti je da osim što postuješ ovde ovo ukoliko je zaista tvoje autorsko postuješ i kao blog, bilo na ovom sajtu ili nekom boljem mestu za blogere i tako poèneš da prikupljaš istomišljenike.
Inaèe ovaj tekst je pun nelogiènosti, tipa da su ti neka krivièna dela koja si spakovao pod stalkere odavno veæ uvršæena samostalno u krivièni zakonik, a za isto delo se ne može dva puta suditi, ali se može pakovati... baš slièno progoniteljima koje opisuješ.

Ja bih voleo da èujem tvoje mišljenje gde je granica izmeðu progoniteljstva i upornosti, dobrog i lošeg ukusa.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
oqx #7

Odgovori: 327


04. Mar 2013. 22:13:43
voleo bi, a? ok. ja, Marinko, sam mišljenja sledeæega:

dobar je ukus ono što mi se sviða,
loš je ukus ono što mi se ne sviða.

uostalom, DGND!

-----------------
sat koji stoji uvek taèno pokazuje vreme
samo ne u našem prostoru
Tweetily #8

Odgovori: 2586


04. Mar 2013. 22:59:34


dobar je ukus ono što mi se sviða,
loš je ukus ono što mi se ne sviða.


e vidiš... a èinjenica je da progutaš sve i svašta ili drugim reèima gutaš šta stigneš.



-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
oqx #9

Odgovori: 327


04. Mar 2013. 23:57:58
ja liznem da bih identifikovala ukus, te ga zatim kategorišem.

a ti ako voliš da gutaš da bi procenio, ok, stvar liènih afiniteta.



-----------------
sat koji stoji uvek taèno pokazuje vreme
samo ne u našem prostoru
Tweetily #10

Odgovori: 2586


05. Mar 2013. 00:29:36


ja liznem da bih identifikovala ukus, te ga zatim kategorišem.

A onda soèno pljuneš? Pošto ne gutaš... ili ti se liz istopi i ispari?

Nego da li sam ja možda govorio u prenesenom znaèenju? Znaš ono progutaš psovku, klevetu...

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
DANILOVIC #11

Odgovori: 2819


05. Mar 2013. 02:46:24


Svaka èast na temi
Neke stvari ni ja nisam znao, a ovako opširan elaborat bilo èega ne seæam se da sam ovde proèitao unazad nekoliko godina...
Svaka èast...

-----------------

http://www.youtube.com/watch?v=_F6aSW9KqDU

Tweetily #12

Odgovori: 2586


05. Mar 2013. 08:51:37
e moj Danilo...

papir trpi svašta... nije istina sve što novine pišu i slièno... znaš ono propaganda, a ti sad dozvoli i ne dozvoli da budeš žrtva iste. Da bi opstao moraš biti kao OQX.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
MDNA #13

Odgovori: 427


05. Mar 2013. 20:43:02


... neki veliki dr mr. urednik je oDuSevljen opširnim elaboratom bilo èega Mora da ste zajedno uèili školu neku

-----------------
... Maybe some women aren’t meant to be tamed ... Maybe they just need to run free until they find someone just as wild to run with them ...
DANILOVIC #14

Odgovori: 2819


06. Mar 2013. 02:14:59
Twiti, sad æeš biti oduševljen.... Evo ladno sam iz prve našao odakle je skinut tekst :) Evo linka ;)

http://pcpress.rs/eldorado-za-stalkere-i-hejtere/

I sad reci da nisam genije
Taj neko se baš potrudio da ovo nadje, a za stalkere zaista do ovog èlanka nisam ni èuo

-----------------

http://www.youtube.com/watch?v=_F6aSW9KqDU

Tweetily #15

Odgovori: 2586


06. Mar 2013. 16:19:24
Bravo Danilo!

Eto, umesto da navede izvor ostavi kao svoje i onda ti drži predavanje o kraði autorskih prava i identiteta i stalkerima... A sam ili sama je stalker u odnosu prema autoru citiranog teksta.

Ja jesam èuo, to je izraz iz SAD, davno se tamo koristi i mnogo pre pojave interneta u kriviènoj praksi. A sam glagol postoji u engleskom jeziku mnogo pre SAD. Kod nas se to svodilo pod manijakalno ponašanje, obnašanje ili ophoðenje, jedna od vrsti manijakalnih radnji.

Ja sam postavio lepo i po meni svrsishodno pitanje za rasparavu na forumu. Gde se nalazi granica izmeðu upornosti i proganjanja? Žene se èesto osete progonjenim, mada se mnoge na to nekako naviknu jer im je stalno prisutno. Èak i prisustvo mnogoobrojnih i èestih muških pogleda takoðe postiže isti efekat, pod uslovom da ih ona ne želi na sebi. Mada su retke žene koje to ne žele, ali postoje. Njima oseæanje da su poželjne podiže ego. Ali je problem u tome što one neæe sa svakim èiji pogled prihvate i tu nastaju konflikti.
Tako i Milenica, voli da je primeæena, a uživa samo u tvojim pogledima.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
Strana : [1] 2 Sledeća

Nemate dovoljno prava da odgovorite na ovom forumu.


Podelite Ovu Stranicu:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Učitavanje stranice trajalo: 0.0193949 sek.| Članovi online - 0 | Gosti online: - 856 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Mogucnosti | RSS Novosti | Kontakt | Uspesna Ljubavna Muvanja | Uslovi Koriscenja Sajta | Polisa Privatnosti
Extreme eXTReMe Tracker