Warning: Illegal string offset 'show' in /var/www/vhosts/ljubavni-sastanak.com/httpdocs/include/functions.inc.php on line 1078

Warning: Illegal string offset 'show' in /var/www/vhosts/ljubavni-sastanak.com/httpdocs/include/functions.inc.php on line 1078

Warning: Illegal string offset 'show' in /var/www/vhosts/ljubavni-sastanak.com/httpdocs/include/functions.inc.php on line 1079

Warning: Illegal string offset 'show' in /var/www/vhosts/ljubavni-sastanak.com/httpdocs/include/functions.inc.php on line 1079
Nepoznata mesta za dobar odmor
Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Jezici :
:: Početna
:: Registracija
:: Pretraga
:: Forum
:: Chat
:: Blogovi
:: Clanak
:: POMOĆ
:: Prijava za nove profile
:: Linkovi
:: Statistika
:: Tipovi Članstva


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Forum
Forum :: Traži po forumu :: Forum Podesavanja :: Top Foruma

Strana : Prethodna 1 [2]
Neuhvatljiva #1

Odgovori: 249


24. Avg 2007. 09:58:29
Nepoznata mesta za dobar odmor

Svake godine naiðe neka nova destinacija u ponudi turistièkih agencija, svake godine plane neki novi, nenadani aranžman, za koji još nismo èuli, koji kod nas još nije stekao popularnost. Tako je jedne godine naišla sramežljiva Bugarska, onda nepoznata i "sumnjiva" Turska, a danas je odlazak u te zemlje veæ redovna pojava... Imate dubok džep i ide vam se negde gde "naših" nema? Želite da budete atraktivni svojim prijateljima kada doðete sa prièama sa putovanja? Nemate puno novca, a želite novu zabavu na nekom "nepoznatom mestu"? Probajte neko novo letovanje... Evo prvih pet predloga!

1. Soèi i Adler
Ako ste se pitali gde se to ruski bogataši, milijarderi i njima slièni sunèaju kada su u Rusiji, odgovor je: u Soèiju. Soèi, zajedno sa svojom rivijerom, predstavlja jedan od najdužih urbanih kompleksa na svetu - njegova neprekinuta urbana površina, zajedno sa obližnjim gradovima iznosi 145 kilometara, od èega su 118 kilometara pešèane plaže. Obeæava, zar ne? More. Crno more, Ruska rivijera. Na njegovim ulicama ne raste obièno drveæe: ulièno drveæe su palme, eukaliptusi, èempresi, banane, bambusi. Od ruske zime, Soèi "brani" zid Kavkaza, koji ne dozvoljava severnim vetrovima da "udaraju" svojim hladnim talasima o more. Ovo je suptropska Rusija i jedan od najsevernijih suptropskih gradova sveta. Nalazi se na geografskoj širini, recimo, Splita (43,5 stepena SGŠ) i 145 kilometara njegove dužine dele se na èetiri administrativna regiona: Adler, najjužnije letovalište Rusije, od abhaske granice na reci egzotiènog imena Psou, do sela Kudepsta (ništa manje egzotièno!), zatim na Hostinski region, Soèi i Lazarevku, sve do reke Magri.

Ruska elita i radnièka klasa susreæu se ovde, kao što se mešaju i sanatorijumi sa luksuznim vilama, Radisson hoteli sa radnièkim odmaralištima i mercedesi sa moskvièima. Doduše, do ovde se stiže iskljuèivo avionom. Grad je poznat po jedrenju, skijanju na vodi, ali i po lekovitim pansionima socijalistièkog tipa. Tu su i "daèe" rukovodilaca, danas poznate vile za klasu Romana Abramovièa, koji navrati ovde kada nije u Londonu ili Moskvi. Smeštaj je moguæe naæi u svim varijetetima: od najjeftinijeg do superluksuznog. Srednja temperatura kupališne sezone, koja traje od maja do oktobra, je nekih 22 °C, dok je tokom leta oko 30°C. Soèi u celini pripada nacionalnom parku, što govori samo po sebi. Interesantna stvar je da se u ruskim turistièkim èasopisima uvek može videti sledeæa reklama: "Ako ste mislili da æete dolaskom u Soèi prekinuti svoju pozorišnu sezonu, prevarili ste se! Pozorište u Soèiju organizuje svakodnevno gostovanja vrhunskih pozorišta iz ostatka Rusije, ali i Ukrajine: Boljšoj teatar, baleti, Petrogradska opera... Neæe vam biti dosadno!" Neverovatno, zar ne? Kome se još u Srbiji, kada je na moru, ide na balet? Ali, Rusima se ide. Ne treba zaboraviti da su tek dolaskom ruskih izbeglica, poèetkom 20-ih godina prošlog veka, Beograðani prvi put videli ljude koji šetaju pse na ulici, piju crni èaj, daju psima lièna imena i "daju" decu na balet. Razlika u balkanskoj i ruskoj civilizaciji je velika, stoga pokušajte da prevaziðete predrasude, inaèe æete biti vrlo iznenaðeni našim niskim nivoom kulture i ponašanja. Neki od festivala u Soèiju su veæ legendarni: Kinotavr, filmski festival, ali i modne revije (po èemu lièi na Kotor) ili Festival piva (po èemu može da lièi na bilo koji grad!). Jedan od specijalnih doživljaja je odlazak u Adler, ravnièarski grad pored Soèija, u kome su plaže najlepše, u kome nema toliko gužvi, i tek se poèinje sa masovnom gradnjom hotela i klubova. Adler je idealan za porodièni odmor, ukoliko zaista želite odmor.

U okolini:

Nekih 45 kilometara severno od Soèija nalazi se skijalište Krasnaja Poljana (Crvena Poljana), gde je sve do aprila moguæe skijati, slièno Libanu ili Crnoj Gori. Soèi je, paradoksalno, iako letovalište, isto tako i grad-kandidat za sledeæu Zimsku olimpijadu! Naravno i leti je moguæe otiæi na sjajan kavkaski treking po èistom vazduhu, daleko od morske vreve. Moguæe je napraviti i sjajne ekskurzije u obližnju Abhaziju, zvanièno u sastavu Gruzije: jeftina i prelepa letovališta sovjetske elite, poput Gagre i prestonice Suhumija idealan su odabir da se u njima provede nekoliko dana. Ne treba propustiti ni velièanstveni manastir Novi Atos (Novij Afon) u mestu Pitsunda, okružen èempresima, morem i brdima!

2. Side

U južnoj Turskoj, na obali Sredozemnog mora, nedaleko od Antalije, na 75 kilometara od nje, nalazi se Side. To je nekada bio važan trgovaèki grad i luka koja je trgovala sa ostatkom Mediterana. Bizarna èinjenica je da je ovo bio centar trgovine robljem iz Afrike, ali i centar gusarenja istoènog Sredozemlja. Sam istorijski grad Side se nalazi na malom i pljosnatom poluostrvu koje je 300 metara široko i 800 metara dugaèko i bukvalno je "napakovan" arheološkim èudesima i okružen sa obe strane dubokim i plavim morem.

To što je postao top-destinacija nije nikakvo èudo. Iako je Side postao ekstremno popularno odmaralište, uspeo je da saèuva svoju "starinskost" i autentiènost. Zahvaljujuæi obilju arheoloških nalazišta, grad je došao na mapu turskih atrakcija, a sam Stari grad predstavlja èudo smirenog šarma: slatke jednospratne kuæice sa drvenim balkonima, u lavirintu vijugavih ulièica. Ako ste pobornik edukativnog turizma, nagledaæete se antike: amfiteatar, koji datira iz helenistièkog perioda (jedan od najveæih u Turskoj), koji je mogao da primi otprilike 15 hiljada gledalaca; rimski hram Apolona i Artemide; gradske kapije; akvadukti i muzeji. Posebno zadovoljstvo je hodati pored ovih znamenitosti noæu, kada su osvetljene.

Ako želite prirodu i plaže i onda ste na pravom mestu! Kažu da u Sideu more, planine i šume prosto prelaze jedno u drugo, mešajuæi se na tako suptilan i neiskvaren naèin kao malo gde još u svetu. Možda æe stariji èitaoci znati na šta mislimo - na Dalmaciju, recimo, od pre 40 godina. Side se, meðutim, van Starog grada na poluostrvu, izuzetno intenzivno gradi - hoteli, diskoteke, plažni kompleksi - uostalom, kao i cela Turska i njena Sredozemna rivijera. No, Turci su izuzetno pametni u svojoj urbanizaciji - infrastruktura ide prva, tako da je konfor sjajan - nema "crnogorskih specijaliteta" tipa: nema vode, pritisak je uzbrdo slab, rupe na putu, autobusi ne idu... Sve je taèno kao sat, zato što Side zavisi upravo od visokoplatežnih turista. U okolini grada dominiraju hoteli od èetiri i pet zvezdica, koji pružaju vrhunski konfor, a èesto su izdvojeni od naselja, smešteni na plažama, skriveni šumama, u raznim živopisnim uvalama. Side predstavlja raj za "kulturne turiste", ali i one ljude koji vole mir, uživanje i luksuz. Za turiste koji bi da se za znaèajno manje novca, nego što bi ih to koštalo negde u zapadnoj Evropi, provedu "svetski".

U okolini:

Po obièaju, turski primorski gradovi su okruženi grèkom, hetitskom i rimskom istorijom, tako da pružaju fantastiène moguænosti za fakultativne ekskurzije. Na 80 kilometara od Sidea, posle divnog putovanja uz more, naiæi æete na ruševine grada Faselisa, grada koji su osnovali Grci sa Rodosa u 7. veku pre nove ere. Mnogo vekova je ovaj grad bio najvažnija likijska luka, i to zato što je sam Faselis imao tri luke: Severnu, Južnu i Vojnu. Kroz grad vas vodi 24 metra široka avenija, koja je bila glavna ulica, a na zapadnom kraju se nalazi Hadrijanova kapija. Grad je prekrasno oèuvan, tako da možete da vidite i javna kupatila, trg i amfiteatar!

Posle Faselisa, autoputem se stiže do Olimpa i Džiralija. Džirali je ime sela koje je nastalo u blizini Olimpa, luèkog grada osnovanog u 2. veku nove ere, koji je bukvalno cvetao sve do 15. veka i pada vizantijske moæi. Kažu da se slavni mit o Belerofontu upravo ovde zbio. Stari grad Olimp je takoðe veoma dobro oèuvan i nalazi se sa dve strane divne doline. Na mestu gde stari Olimp izbija na morsku obalu, nalazi se sjajna pešèana plaža. Koliko puta ste se kupali na plaži u antièkom gradu? Kada završite sa tim, možete otiæi pešice do Goruæe planine, prirodnog fenomena Džiralija. Ovdašnji žitelji ga nazivaju janartas, a sam fenomen je rezultat izbijanja prirodnog gasa iz zemlje - fascinantan prizor. Ali, savet turistima je da plate nekog seljanina da ih tamo odvede, jer bi u samostalnom pokušaju mogli da dožive neprijatni udar gasa o stopala... koji bi mogao da ih odvede u neželjenom pravcu! Ima, dakle, još delova Turske koji nisu "izvikani", još antièkih gradova koji nisu otkriveni, još prirodnih lepota za koje niste èuli. Ne otpisujte Tursku prerano! Pokajaæete se!

3. El Guna

El Gunu nazivaju "egipatskom Venecijom", što zvuèi posebno fantastièno kada imate u vidu da je ovaj veštaèki osmišljen gradiæ iznikao na pustinjskim obalama Crvenog mora, na crvenom pesku lagune i na mnogobrojnim ostrvima. Površina od 11 miliona metara kvadratnih, na kojoj je oživeo pomalo kiè, pomalo bajkovit i fantastièni grad nastala je najpre u glavama jedne od najuticajnijih i najbogatijih egipatskih porodica, porodice Saviris. Savirisi su, slièno dubajskim emirima, poželeli da razviju turizam tamo gde se susreæu pustinja i more. I uspeli su! Najekskluzivnije odmaralište Crvenog mora je, više od svih drugih, više od Hurgade, fascinantna El Guna. Nešto poput egipatskog Las Vegasa. San u pustinji, koji donosi novac. Nekih 11 kilometara èistih pešèanih plaža; raskošni hoteli; safari u pustinji; porodièni programi rekreacije i burni noæni život u ulièicama crveno, ružièasto i oker obojenih kuæica "kazbe" El Gune.

Kristalna voda Crvenog mora, sa koralima i fascinantnim morskim životom prosto vas mami da idete na skuba-dajving ili snorkeling, da ponesete male nepromoèive kamere i da slikate sve te fascinantne šarene ribice i biljèice. Romantièno mesto za sve one koji vole jahting, jedrenje. A tako je i poèelo - od malog mesta za privezivanje jahti, van domašaja struja i vetrova, do mesta na kome dominiraju vile "lux" i vrhunski restorani... Ovo je Dubai južno od Dubaija, ekskluzivniji i manji.

Njegovo srce i središte je Kafr El Guna, centar grada sa životom koji kljuèa i danju i noæu. Ovo je mesto na kome se sreæu meštani i posetioci grada. Kafr se nalazi na jednom ostrvcetu i sagraðen je u stilu tradicionalne egipatske arhitekture sa unutrašnjim dvorištima, beskonaènim alejama i kupolastim svodovima. Nežne pastelne boje Kafra predstavljaju savršeni kontrast sa jarkim bojama lagune i plavetnilom neba. Prodavnice, saloni, kafei, restorani koji vam nude lokalne delikatese ili francuske specijalitete i italijansku kuhinju... Barovi, diskoteke, bioskopi. Tu je i istoènjaèki bazar u kome dominira tradicionalni stil: kafei i èajdžinice u tipièno egipatskom stilu, prodavnice suvenira nalik na one u Kairu, butici... Tu su i tržni centri, muzeji i opservatorija. Akvarijum? Naravno! Hoteli sa saunama i turskim kupatilima, sa bazenima i igralištima za odbojku na pesku. Nema nijednog vodenog sporta koji nije moguæ u El Guni. Sve je ovde moguæe, èak i to da se meštani dièe svojom pivarom i vinarijom. U pustinji? Naravno. Oni kupuju najkvalitetnije grožðe, tamo gde je te sezone bila najbolja berba, takoðe i jeèam, i prave svoje vino i pivo u El Guni. Elgunsko pivo je svetlo i lagano i ni po èemu ne zaostaje za meksièkim, na koje i lièi. A što se tièe vina; recimo, jedne godine možete da pijete vino pravljeno od grožða sa Sardinije, druge godine iz Andaluzije, a veæ sledeæe... ko zna!

Iz peska lagano izlaze veliki rakovi i kreæu ka moru, ne obraæajuæi pažnju na vas ni najmanje, bezopasni su... Sve je mirno, daleko od civilizacije, a opet civilizovano. Sve je ovde uživanje u Egiptu i luksuzu, moru i pustinjskom vazduhu.

U okolini:

Možete da idete na izlete brodom koji imaju dna od stakla, da gledate fascinantni i šaroliki životinjski svet dubina ispod samih stopala! Naravno, tu su i izleti u Luksor, gde se nalaze mnogobrojni spomenici drevnog Egipta ili pak u Abu Simbel, nedaleko od granice sa Sudanom, gde se nalaze ogromne statue koje su mogle da budu evakuisane i ponovo sastavljane zbog gradnje ogromne hidroelektrane...

4. Mamaja i Rumunska crnomorska rivijera

Verovatno vam se desilo da se naðete negde u Varni ili na severnom bugarskom primorju i da pomislite "Šta li se nalazi iza ovih planina?". A odgovor je: nalazi se još toplih i dugaèkih pešèanih plaža. Nalazi se Rumunsko primorje.

Centar Rumunske rivijere je Konstanca, ali je najveæi turistièki centar obližnja Mamaja. Svakog leta se na meke, pešèane plaže, 245 kilometara dugaèke obale Crnog mora, koliko poseduje Rumunija, stušti ogroman broj Rumuna i stranaca sa svih strana sveta. Usred leta, crnomorska obala nama susedne zemlje izgleda kao velika žurka na otvorenom, buduæi da se ogroman broj ljudi skuplja na jednom relativno malom prostoru. Otud možemo reæi sledeæe: Rumunija nije za ljude koji bi da letuju u tišini ili samoæi, niti da uživaju u spektakularnim pejzažima i brdima. Ovo je mesto za porodice sa decom, koja bi da nauèe da plivaju u plitkoj vodi Crnog mora, ili pak, za one koji bi da izaberu ludi provod u "omladinskim letovalištima", koje æemo tako nazvati jer ih poseæuju mahom mladi. Meso na roštilju, kafiæi na otvorenom, æevapi (miæi) i pivo (bere)... naravno, odlièan ambijent ako ste navikli na Budvu u punoj sezoni. Onda je ovaj kraj za vas idealan i logièan nastavak noænog i "kulturnog" života koji tražite tokom leta.

Na Rumunskoj rivijeri postoji 12 glavnih turistièkih naselja. To su, od severa ka jugu: Mamaja, Konstanca, Eforije Nord, Eforije Sud, Kostinešti, te ona koja nose imena po božanstvima i božanskim lokalitetima: Olimp, Neptun, Župiter, Aurora, Venus, Saturn i Mangalija. Mamaja je najpopularnija, sa svojim hotelima, kojih ima puno. Grad poseduje gotovo festivalsku atmosferu, sa mnogo zelenila, tako karakteristiènog za mesta graðena u mešavini austrijskog carskog i ruskog carskog stila, kakva su gotovo sva u istoènoj Evropi toga doba. Na obližnjem jezeru (a ovo je i prednost geografskog položaja Mamaje) možete da se bavite svim moguæim vodenim sportovima: skijanjem na vodi, sejl-bordingom, jedrenjem, veslanjem, vožnjom èamaca na pedale... Mirna, pomalo tamna i ne previše slana voda ovog mora æe vas oduševiti ukoliko volite mir, oker pesak i dugaèke plaže sa suncobranima, a niste fanatik strmih litica i mora koje divlje udara o hridi. Ježeva i drugih zloæudnih životinja nema. More je toplo, a sveži povetarac sa severa, duva duž nezaštiæene obale, spreèavajuæi da vruæine budu nesnosne, kakve bi inaèe bile u ovo doba godine.

U okolini:

Konstanca, stari rimski grad, nalazi se samo malo dalje i do njega se stiže vožnjom gradskim autobusom Konstance, broj 41. Cene? Prava sitnica! Ako æete smeštaj platiti malo skuplje nego u Bugarskoj (obala je manja, pa je i hotela manje, a turista je više), to æete nadoknaditi vanpansionskom potrošnjom, koja æe biti manja nego na obalama južnog suseda. Stara Konstanca je vredna obilaska, a ima i sjajnu plažu u centru grada. Zanimljivo, grad osim pravoslavnih crkava, poseduje i veliku džamiju, Mahmudiju, ali i ostatke rimskog grada Tomisa. Glavni orijentir grada je Kazino, graðen u stilu francuskog baroka, ali tek 1910. godine. Preporuka je svih vodièa da popijete nešto na njegovoj terasi, kao vrhunac ugoðaja.

Eforije Nord predstavlja vrlo poznatu lekovitu banju, a grad je poznat po turistima koji podjednako tragaju za izleèenjem, terapijom i klasiènom zabavom. Nedaleko od gradiæa, nalazi se malo jezero Belona, na kome se takoðe možete okupati, a vrlo je popularno kod mlaðih, buduæi da je voda toplija nego na morskim plažama. Malo veæe jezero, Tekirgiol, nalazi se nešto južnije i predstavlja bivšu reku, pa se shodno njegovom poreklu tu nalazi i banja sa crnim lekovitim blatom, koje posebno pogoduje leèenju reumatizma. Ovo je jedino mesto u Rumuniji gde je dozvoljen nudizam, iz praktiènih razloga. Neptun-Olimp,kako èesto zajedno posmatraju ova dva rizorta, pre 1989. godine su bili ekskluzivna odmarališta za partijski vrh Rumunije. Olimp, sa svojim hotelima na plaži, predstavlja party-raj, a samo kilometar udaljeni Neptun ništa ne zaostaje - pun je diskoteka i kafea... Na krajnjem jugu rivijere nalazi se Mangalija, nekadašnji grèki Kalatis, najstariji grad cele zemlje. Grad je pun zelenila, ima dosta kulturnih znamenitosti i privlaèi nešto ozbiljniju klijentelu.

5. Bijaric

Biser francuske turistièke ponude nalazi se na atlantskoj obali, gde su plima i oseka drastiène, gde vetar duva takvom jaèinom da se sva sparina leta oduva u jednom potezu Eolove ruke. Mesto koje vole surferi, zbog ogromnih talasa koje taj vetar pravi, poput obližnjeg San Sebastijana u Španiji, mesto koje voli džet-set, i to ne samo Francuske. Bijaric, kako to èudno zvuèi, zar ne? Zato što to i nije francusko ime, veæ baskijsko. Bijaric (Biarritz) se nalazi nedaleko od španske granice, na obali koja je èak i poznata pod nazivom Obala Baska (Côte des Basques). Dakle, francuska Baskija. No, upravo je ta veza sa Španijom uticala da Bijaric postane mondensko mesto. Naime, žena Napoleona III Euhenija de Montiho je još kao dete obožavala baskijsku obalu i zato je, posle udaje za francuskog cara i izabrala ovo mesto za svoju letnju rezidenciju. A kud car i carica, tu i sva aristokratija. Kud aristokratija, tu i trgovci i ostala plutokratija. Gde odoše bogati, tu su veæ i lepi i talentovani, a i siromašni. I - zvezda, Bijaric, je roðena.

Viktor Igo je bio oduševljen krajolikom gde se široke pešèane plaže smenjuju sa štrèeæim stenama i gde se bele kuæice (sada veæ zamenjene modernim hotelima) susreæu sa zelenilom šuma. Tamni pesak, francuski restorani, tamni okean koji nasræe na obalu... Ko se ne bi zaljubio. Tako bi i sa svetskom aristokratijom, koja je sledila francusku. I dalje je sledi, naveliko. Najpoznatiji hotel, a ujedno i najskuplji je crvenkasti l’Hôtel du Palais, na obali, u kome se još dele kljuèevi sa monogramom Napoleona III, jer je njega i proslavila pomenuta carica. Najbolji restoran je La Rotonde, sa divnim panoramskim pogledom koji se pruža sa terase i u kome se može okusiti prava i najbolja baskijska kuhinja na svetu. Tradicionalna, a francuski ukusna, kako kažu. Ako nemate novca za ultrabogati provod, ništa zato. Doðite u svakom sluèaju. Treba se okupati na Kraljevskoj plaži, videti Morski muzej sa Akvarijumom koji poseduje 150 vrsta riba i 350 vrsta ptica. Treba pogledati i crkvu Sveti Aleksandar Nevski - sa velikom plavom kupolom u obliku lukovice, crkva je svedoèanstvo ogromnog prisustva ruske carske aristokratije, koju danas sledi ona obogaæena u vreme pada socijalizma. Tu je i katolièka crkva posveæena tipièno "španskoj" Gospi od Gvadalupe, za koju je, naravno, "kriva" pomenuta španska carica na francuskom prestolu. Treba jesti ribu, ostrige i èokoladni "fondant", naravno sa pogledom na more. Ili pršut iz obližnje Bajone, ili potrošiti koji euro u Gran kazinu u stilu art-dekoa.

Sama šetnja Velikim kejom i ispijanje kafe na ovom prelepom mestu je prièa za sebe... Nisu svi oni poznati: Ravel, Sara Bernar, Stravinski, Èaplin i Hemingvej, Kokto, Gari Kuper, Sinatra i Bing Krozbi, britanska kraljevska porodica... bili u krivu, zar ne? A ako vam ta imena ništa ne znaèe, pomislite samo na ovo: ovo je jedan od dva najveæa centra evropskog vindsurfinga i surfovanja uopšte! Tu se stalno održavaju nekakva takmièenja u surfu: Trofej Quicksilver Maider Arosteguy, Biarritz Srf Festival, Pro Juniors International... Zašto ne biste nauèili da surfujete baš ovde, ako veæ nemate novca, a ni vremena da odete do Kalifornije? U ovakvoj atmosferi...

U okolini:

U mestu Sen-Žan-de-Luz , 15 kilometara južno od Bijarica, nalazi se centar najveæe škole surfa. Ako veæ imate šengensku vizu, navratite u živopisni španski grad San Sebastijan (na baskijskom Donostija), gde su arhitektura, piæe i hrana slièni, ali opet ne i isti... Ili do Bajona, gde možete probati pravu pršutu, dimljenu u domaæim sušarama... i poneti kuæi neki jestivi suvenir! Iz domaæe radinosti... Iz zemlje Baska.

Izvor: Travel Magazine

-----------------
Mirno koracam i nosim oklagiju sa sobom...
aaaalo #16
Odgovori: 1316


03. Nov 2007. 15:39:12
greska,natravnno kad nepazim


Danke dir!!!!!
mirage #17

Odgovori: 230


03. Nov 2007. 16:26:50
hallooo aaaalo,

dogovoreno , komsinice
pusti gramatike zivelo drugarstvo i lepo druzenje
falkone123 #18
Odgovori: 53


13. Feb 2008. 23:32:30
DAM ODGOVOR HI,HI,HI,,,,

LJUDI ADA BOJANA TAMO SMO SVI KAO OD MAJKE RODJENI,
NORMALNO SVAKO IMA MESTA ZA SVOJU INTIMU!!!
NECETE SE POKAJATI BIO SAM SA DEVOJKOM NJENA PREPORUKA, A SADA JE MOJA PREPORUKA VAMA!
MilaDojka #19

Odgovori: 202


14. Feb 2008. 10:18:24
Bojana?

hmmmmmmmm...

eeeh ta amnezijaa...



-----------------
..nista nije gotovo dok sudac ne odsvira kraj..
falkone123 #20
Odgovori: 53


21. Feb 2008. 03:39:46
grrrrrr,,,,,,,,,,,,

ima posle zlatibora jezero kokin brod....tamo je raj za kampere....
gorkisd #21
Odgovori: 100


25. Feb 2008. 18:29:57


da ali devojke kod mene je jedno lepo skriveno mesto tako da koja zeli dobar provod moze se javiti primam vas sve ali u red jedna po jedna.
posle mozete pisati kako ste se proveli ovde
Bebe #22

Odgovori: 14825


15. Jun 2009. 06:31:25
Peruæac.....guglujte malo da vidite tu lepotu....



-----------------


Prihvati svaku stresnu situaciju kao pas...Ako je ne možeš pojesti ili igrati se sa njom,jednostavno se popiški na nju.... ... ...
okisha #23

Odgovori: 5447


13. Jul 2009. 21:42:10




-----------------

. "Sta ce meni tamo jedan mesec.Meni treba ovde jedna zemlja.".
black_rose #24

Odgovori: 263


20. Apr 2010. 18:57:32
egzoticna mesta :)

Phi Phi ostrva Ostrva Phi Phi su deo Tajlanda, a smeštena su izmeðu velikog Puket ostrva i glavnog ostrva Tajlanda, na strani Andmanskog mora. Ko Phi Phi Don je najveæe ostrvo u grupi, i to je jedino ostrvo sa stambenim kvartovima, ali su plaže na drugom po velièini ostrvu. Ko Phi Phi Lee je mnogo poseæenije, jer ovo ostrvo sadrži prostore za noæenje, restorane i druge turistièke ustanove. Ostala ostrva u grupi: Bida Nok, Bida Noi i Bambu ostrvo, su samo kreènjaèke stene koje plutaju u moru



Devièanska ostrva, raj za sve Devièanska ostrva se nalaze u istoènom delu Kariba, samo 1.800 kilometra od Majamija. Okružena èistim plavim vodama, èija je proseèna temperatura od 25 stepena zimi, do 28 leti. Svako od tri velika ostrva ima svoj jedinstven karakter. Danski uticaj Sv. Kroa je savršen za posetioce koji preferiraju opušteniji naèin odmora. Istorijski gradovi Frederiksted i Kristijansted nude neobiène prodavnice, pastelne zgrade i osvežavajuæu



Algarve, Portugalija Smešten u najjužnijem delu Portugalije, ovaj deo teritorije je poslednji koji su osvojili Mavri po nalogu portugalskog kralja 1292. godine. Tragovi prisustva Mavra i danas se mogu primetiti kroz divna dela arhitekture – terase, dimnjake i bele kuæe. Ipak, razdaljina koju je nekad bilo s teškoæom preæi, danas je rešena uvoðenjem modernog Lisabon – Alufejra – Kastro Marim puta i Faro internacionalnog aerodromoma. Zašto onda ne posetiti ovaj šarmantni predeo, idealan za golf



Koralna obala na Fidžiju Koralna obala na Fidžijevom najveæem ostrvu, Viti Levu, je glavna destinacija za odlièan Fidži odmor. Duž obale možete pronaæi pregršt velikih i malih hotela i prenoæišta (ukljuèujuæi Shangri-La i Outrigger). Izmeðu ovih objekata prostire se ogromna površina neistražene tropske šume sa po kojim ribarskim naseljem. Obala je kombinacija zaliva, plaža, kamenih sprudova, i šuma mangrova – nastavljajuæi ka unutrašnjosti, oštra brda vode Vas u obližnja planinska



Varadero je najekskluzivnije letovalište na Kubi, nalazi se na severnoj strani arhipelaga i jedan je od najznaèajnijih turistièkih centara na Karibima. Lociran je na poluostrvu, severno od Hikakos-a i oko 160 km istoèno od grada Havana. Poluostrvo je široko samo 1,2 kilometra na najširem delu i odvojeno je od ostrva Kube Kavamskim kanalom. Varadero je i meðunarodna vazdušna luka koja je povezana sa nekoliko gradova Severne Amerike i Evrope



-----------------
Onog trena kada shvatiš da si spreman da se odrekneš svoje sreæe zarad sreæe osobe koju voliš, trenutak kada se ne stidiš i uradiš ili kažeš bilo šta jer znaš da ceš biti podržan a ne ismejan, znaj da si na pravom putu. Kada sedneš da jedeš i pitaš se dali je tvoja ljubav gladna, legneš da spavas i razmišljaš da li joj je hladno, smeješ se i nadaš se da nije tužna… onda shvatiš jaèinu reèi ljubav. Kada ti suza krene iz oka i grudi ti zadrhte a usne ti se smeju ne bi li prikrila tugu i patnju i to je ljubav, kada istu pesmu preslušaš milionima puta i svaki put je doživiš kao da je prvi, kad bezazleno gledaš u telefon u nadi da ce zazvoniti, bolji dokaz ti ne treba...
zaaana01 #25

Odgovori: 3205


20. Apr 2010. 18:59:55




-----------------
Zivot je jedan i nema reprizu
okisha #26

Odgovori: 5447


22. Maj 2010. 03:40:03




-----------------

. "Sta ce meni tamo jedan mesec.Meni treba ovde jedna zemlja.".
Strana : Prethodna 1 [2]

Nemate dovoljno prava da odgovorite na ovom forumu.


Podelite Ovu Stranicu:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Učitavanje stranice trajalo: 0.0228059 sek.| Članovi online - 2 | Gosti online: - 1229 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Mogucnosti | RSS Novosti | Kontakt | Uspesna Ljubavna Muvanja | Uslovi Koriscenja Sajta | Polisa Privatnosti
Extreme eXTReMe Tracker