Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Jezici :
:: Početna
:: Registracija
:: Pretraga
:: Forum
:: Chat
:: Blogovi
:: Clanak
:: POMOĆ
:: Prijava za nove profile
:: Linkovi
:: Statistika
:: Tipovi Članstva


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Forum
Forum :: Traži po forumu :: Forum Podesavanja :: Top Foruma

1. Ljubavne nezne i drugarske teme > Igre zvane - INSOMNIA > SVE NAJVECE, NAJDUZE,...sve "naj" na nasoj planeti !

Strana : Prethodna 1 [2] 3 Sledeća
goxy30 #1

Odgovori: 1797


27. Nov 2007. 17:23:16
SVE NAJVECE, NAJDUZE,...sve "naj" na nasoj planeti !

Dakle sve ono sto ste procitali da je najvece, najduze,....ostavite i link gde ste to procitali, ime knjige, ili izvor gde ste to nasli !



-----------------
Sanjajte kao da cete ziveti zauvek !
Zivite kao da cete umreti danas !
danju ovako:
http://www.youtube.com/watch?v=mvBkbPEoeAI
nocu ovako:
http://www.youtube.com/watch?v=vAM-v-oo2o8&feature=related
DANILOVIC #16

Odgovori: 2819


09. Jan 2008. 03:09:00
Ko ovu temu razvalio



-----------------

http://www.youtube.com/watch?v=_F6aSW9KqDU

sanjin75 #17

Odgovori: 3362


09. Jan 2008. 22:31:40


Japanci otvorili najviši toranj za testiranje liftova na svetu
________________________________________
Japanska firma Mitsubishi Electric Corporation u gradu Inazawi nedavno je otvorila najviši toranj za testiranje liftova na svetu, visok èak 173 metra, izvestili su iz firme, prenose svetske agencije.

Iz uprave firme kazali su kako æe se toranj koristiti za istraživanja na brzim liftovima namenjenim buduæim generacijama i veoma visokim neboderima.

Projekt vredan 50 miliona amerièkih dolara omoguæit æe Mitsubishiju testiranje novih kablova, pogona, mehanizama, mašina, zupèanika i ostale opreme za liftove.

U posljednjih nekoliko godina super-visoki tornjevi i zgrade ponovno su postali hit u svetu.
Najviša zgrada na svetu nalazi se u Taipeiju na Tajvanu - visoka je 508 metara, no uskoro æe je ’prerasti’ novi neboderi i tornjevi u gradovima poput Dubaija, Šangaja, Moskve i Chicaga.

Liftove u zgradi Taipei 101 izgradila je firma Toshiba Elevator and Building Systems. Njihova brzina je 17 m/s i trenutno je najveæa u svetu. U njih je ugraðen sistem kontrole pritiska kako tokom vožnje ne bi dolazilo do "pucketanja u ušima" putnika, a kabina lifta je ujedno aerodinamièna da bi se smanjila buka koju neki od takvih liftova proizvode.

Èak i tradicionalno niskoj gradnji skloni oni koji žive u Londonu ubuduæe æe èešæe graditi uvis.
Uskoro æe izrasti zgrada "Shard" koja æe sa svojih 310 metara biti najviši evropski neboder.


-----------------
Biti isti, biti poseban, biti slobodan, biti samo svoj
sanjin75 #18

Odgovori: 3362


31. Jan 2008. 11:42:52
Najveæi bazen na svetu


Bazen u državi Èile ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najveæi bazen na svetu.

Ogromni bazen nalazi se u odmaralištu San Alfonso del Mar u gradu Algaborr na južnoj obali Èilea.
Dugaèak je jedan kilometar, pokriva 80.937 m2 i sadrži 250.000 kub metara vode, objavljuje web stranica bored-bored.com

Eh, da se mogu staviti ovde još slike bilo bi



-----------------
Biti isti, biti poseban, biti slobodan, biti samo svoj
Millllla #19

Odgovori: 10302


15. Nov 2010. 08:25:01
Najviše jezero na svetu - TITIKAKA - na 3 821 m nadmorske visine. Nalazi se na granici izmeðu Perua i Bolivije, u Južnoj Americi.







-----------------
Love Is In The Air
1_Mila #20

Odgovori: 505


10. Mar 2011. 13:52:47


Bajkalsko jezero

Planinama okruženo jezero u južnom Sibiru najdublje je jezerona planeti- u njemu se nalazi ukupno jedna petina slatke vode na svetu

Na šumskom vidikovcu uz Bajkal, odakle se pruža velièanstven pogled na jezero , na grane drveæa privezane su krpice i trake. Posetioci koji su ih zavezali jesu oni koji su poželeli da se jednog dana vrate na Bajkal. Duboko plavo jezero kao magnet privlaèi turiste, a Rusi iz raznih krajeva smatraju ga da za sveto more i za najveæe prirodno èudo u svojoj ogromnoj zemlji. Bajkalsko jezero je simbol Rusije kao što su bele obalske stene Dovera simbol Velike Britanije, a Veliki kanjon SAD.
Smatra se da Bajkal znaèi ‘mnogo vode’ na jeziku naroda Kurikan, koji je ovde živeo pre 1300 godina. Jezero je duboko oko 1640 m, a u njemu se nalazi petina ukupne kolièine slatke vode na svetu – kolikou svim amerièkim jezerima zajedno.
Bajkalsko jezero najdublje je na svetu, ali je po površini koju zauyima tek na devetom mjestu. Ima oblik polumjeseca dugog 635 km, s ukupnom dužinom obale od 2000 km. Širina mu je u proseku 48 km. To je i jedno od najstarijih jezera na svetu- nastalo je pre 15-25 miliona godina posle formiranja velikog rova duž raseda u Zemljinoj kori, na mestu na kojem se Azija polako razdvaja. Rov je prvobitno bio dubok 8 ili više kilometara, ali se s vremenom u njemu nakupio mulj. Fosilni ostaci sitnih životinja koji su se nataložili u mulju ukazuju na starost jezera. Vruæi izvori vode u koritu jezera i èesta manja potresanja tla upuæuju na neprestanu aktivnost duž linije rasedanja.
Iako se u Bajkal uliva 336 reka, iz njega istièe samo jedna- Angara. Stanovnici èetrdesetak gradiæa uz obala nekada su iz jezera pili vodu jer je, zahvaljujuæi siæušnim raèiæima koji se iz njega hrane algama, izuzetno èista. Danas je zagadjena industrijskim otpadnim vodama. Uprkos tome, uglavnom je veoma bistra. U maju, neposredno posle otapanja leda, prozirno je do dubine od 40 m. U drugim jezerima uglavnom se ne vidi ni do polovine te dubine.




-----------------
You may only be a person in this world, but for someone, you are
the world.
1_Mila #21

Odgovori: 505


11. Mar 2011. 13:01:19
Himalaji - najviši planinski masiv na Zemlji

Himalaja ili Himalaya predstavlja najviši planinski masiv na Zemlji. Nalazi se u Aziji izmeðu Indo-gangeske ravnice na jugu i visoravni Tibet na sjeveru. Pruža se od zapada ka istoku u dužini od 2500 km, s time da je prosjeèno širok 300 km.
Sastoji se od tri paralelna bila koja se strmo spuštaju prema Indo-gangeskoj nizini. Najsjeverni pojas (Visoka Himalaja) obuhvaæa najviše dijelove; veæi broj vrhunaca (pretežno u Nepalu) prelazi 8000 m, a od njih je najviši Mount Everest. Središnji planinski pojas (Niska Himalaja) s prosjeènom visinom 3000-4000 m u Nepalu negdje zna doseæi 6000 m. Najjužniji pojas od 700-1000 m predstavlja prijelaz prema Indo-gangeskoj nizini.

Na Himalajima se nalazi najviši planinski vrh na Zemlji Mont Everest. Himalaji znaèi "snežno boravište" na Sanskritu ( od hima "sneg", i aalaya "boravište").
Himalaji se pružaju kroz pet država Pakistan, Indija, Kina, Butan i Nepal. Otprilike 750 miliona ljudi živi u podruèju reka koje izviru na Himalajima, a taj broj ukljuèuje i Bangladeš.

Himalaji se protežu oko 2400 km, od Nanga Parbata u Pakistanu na zapadu do Namèe Barva na istoku. Širina Himalaja je izmeðu 250 i 300 km. Venac Himalaja sastoji se od tri paralelna venca, koji se razlikuju po visini i geološkoj starosti. Najmlaði je Podhimalajski venac sa visinom od oko 1200 m. Venac se sastoji od erozionog materijala sa Himalaja. Paralelno sa tim lancem je lanac Niži Himalaji koji ima visinu izmeðu 2.000 i 5.000 metara. Najseverniji lanac se naziva Veliki Himalaji i najstariji je od tri lanca. Visina mu je veæa od 6.000 m i tu se nalaze mnogi najviši vrhovi sveta, ukljuèujuæi i tri najveæa Mont Everest, K2 i Kanèendžunga. Veæina Nepala i Butana leži na Himalajima. Na Himalajima leži i veæina od indijskih država Džamu i Kašmir, Himaèal Pradeš, Utaranèal, Sikim i Arunaèal Pradeš, kao i pakistanska država Baltistan. Mali delovi Tibeta leže na Himalajima. Po definiciji Tibetske visoravni po definiciji nije na Himalajima.

Himalaji su meðu najmlaðim planinskim lancima na svetu. Prema modernoj teoriji tektonike ploèa, stvaranje Himalaja je rezultat sudara kontinenata ili orogenije duž granice izmeðu indo-australijske ploèe i eurazijske ploèe. Sudar je zapoèeo u gornjoj kredakredi pre oko 70 miliona godina, kada se indo-australijska ploèa pokretala severno brzinom od 15 cm/godinu i sudarila se sa euroazijskom ploèom. Do pre 50 miliona godina pokretna indo-austrazijska ploèa zatvorila je okean Tetis, èije postojanje je bilo odreðeno sedimentnim stenama na okeanskom dnu i vulkanima na njegovom rubu. Pošto su ti sedimenti bili lagani, oni su se nabrali u planinski lanac. Indo-australijska ploèa je nastavila da se pokreæe horizontalno ispod tibetske visoravni i te sile su gurale visoravan uvis. Kao rezultat toga sudara stvorena je visoravan Arakan Joma u Mijanmaru i andamani i Nikobari.
Indo-australijska ploèa se još uvek kreæe brzinom 67 mm godišnje . To dovod do rasta Himalaja od 5mm godišnje. Pokreti indijske ploèe èiner podruèje seizmièki aktivnim

Himalaji sadrže veliki broj gleèera, od kojih je posebno poznat Sjaèen gleèer, jer je najveæi na svetu van arktièkog kruga. Neki od najpoznatijih gleèera su: Gangotri, Jamunotri, Nubra, Biafro, Baltoro, Zemu i Kumbz. Najviša podruèja Himalaja pokrivena su snegom preko cele godine. Na Himalajima se nalaze izvori nekoliko reka, od kojih veæina formira dva poreèja.
Zapadne reke se kombinuju u sliv Inda. Ind izvire na Tibetu i teèe kroz Pakistan do Arabijskog mora.
Veæina drugih himalajskih reka otièe Gang-Bramaputra slivom. Dve glavne reke u Gang i Bramaputra. Gang izvire kao Bagirati na gleèeru Gangotri i teèe jugoistoèno kroz nizije severne Indije. Najveæe pritoke su Alaknanda i Jamuna. Bramaputra izvire kao Cangpo na zapadnom Tibetu, teèe istoèno kroz tibet i zapadno kroz nizije Asama. Gang i Bramaputra sreæu se u Bangladešu i utièu u Bengalski zaliv stvarajuæi najveæu reènu deltu na svetu.
Veæina istoènih reka pripada slivu Iravadija, koji izvire na istoènom Tibetu i teèe kroz Mijanmar u Andamansko more. Salvin, Mekong, Jangcekjang i Huangho potièu iz delova Tibeta, koji geografski ne pripada Himalajima. Zadnjih godina nauènici primeæuju poveæanje brzine povlaèenja gleèera, kao rezultat globalne promene klime. Taj efekat ima potencijalnu moguænost da bude katastrofalan za stotine hiljada ljudi koji tokom suhe sezone zavise o rekama, koje potièu sa gleèera.

Na Himalajima se nalaze stotine jezera. Veæina jezera su na visinama manjim od 5.000 metara. Što je veæa visina jezera su manja. Najveæe jezero je Pangong Co, koje se nalazi na granici indije i kineskog Tibeta. Nalazi se na visini od 4600 metara. Široko je 8 km, a dugaèko je 134 km. Planinska jezera su izazvana gleèerskom aktivnošæu.




-----------------
You may only be a person in this world, but for someone, you are
the world.
belarada #22

Odgovori: 24731


22. Apr 2011. 16:36:24
... Najveæi stadion na svetu ... Rungrado May Day



Stadion ima 150.000 mesta za sedenje, završen je 1. maja 1989. godine za vreme kada se Pjongjang najviše izgradio.

Površine je od 202.000 m² ima osam spratova a do njegovog vrha ima 60 metara. Na njemu se održavaju velika sportska nadmetanja kao i nadaleko èuveni i velièanstveni sletovi u èast velikih državnih praznika Severne Koreje.


-----------------
Love Profusion ...
belarada #23

Odgovori: 24731


22. Apr 2011. 16:45:00
... Naj Sexy Muškarac ...



Robert Pattinson



-----------------
Love Profusion ...
belarada #24

Odgovori: 24731


24. Apr 2011. 16:13:52


Bili slon, mrav i nosorog.
Kaže slon:
... Ja sam NAJVEÆI na svetu!
Mrav æe na to:
... Ja sam NAJMANJI na svetu!
Nosorog reèe:
... A ja imam NAJVEÆI NOS na svetu!
Meðutim, to im nije bilo dovoljno pa krenu oni po pismenu potvrdu.
Dolazi slon sa potvrdom.
Dolazi mrav sa potvrdom.
Nosorog se vrati praznih ruku i upita:
... Pa dobro, ko je ta Isidora Bjelica?




-----------------
Love Profusion ...
belarada #25

Odgovori: 24731


24. Apr 2011. 16:15:35
Naj bogatija zemlja na svetu ... Kina



-----------------
Love Profusion ...
belarada #26

Odgovori: 24731


24. Apr 2011. 16:18:43
NAJveæa nevolja na svetu je imati neuredan um ...



-----------------
Love Profusion ...
_Mila_ #27

Odgovori: 158


29. Apr 2011. 14:02:08


Misisipi , je reka u centralnom i jugoistoènom delu SAD. Dugaèka je 3.778 km, a od izvora njene pritoke reke Misuri 5.969 km.

Misisipi je najduža reka Severne a sa Misurijem je èetvrta po dužini u svetu (posle Amazona, Nila i Jangcekjanga). Površina sliva Misisipija iznosi oko 3.275.000 miliona km². Plovan je na dužini od oko 3.130 kilometara, a njegov izvor je 1832. godine otkrio Henri Skulkraft.

-----------------
You may only be a person in this world, but for someone, you are the world.
belarada #28

Odgovori: 24731


29. Apr 2011. 16:06:19
Švajcarci probijaju NAJduži tunel na svetu ...

... Železnièki tunel æe biti dugaèak èak 57 kilometara, a dovršetak gradnje je predviðen za 2017. godinu. ...

-----------------
Love Profusion ...
belarada #29

Odgovori: 24731


29. Apr 2011. 16:09:22
... NAJviše nominacija u istoriji Oskara ima ...

... Walt Disney, koji drži rekord sa 64 nominacije ...

-----------------
Love Profusion ...
Strana : Prethodna 1 [2] 3 Sledeća

Nemate dovoljno prava da odgovorite na ovom forumu.


Podelite Ovu Stranicu:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Učitavanje stranice trajalo: 0.0245221 sek.| Članovi online - 1 | Gosti online: - 1747 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Mogucnosti | RSS Novosti | Kontakt | Uspesna Ljubavna Muvanja | Uslovi Koriscenja Sajta | Polisa Privatnosti
Extreme eXTReMe Tracker