Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Jezici :
:: Početna
:: Registracija
:: Pretraga
:: Forum
:: Chat
:: Blogovi
:: Clanak
:: POMOĆ
:: Prijava za nove profile
:: Linkovi
:: Statistika
:: Tipovi Članstva


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Forum
Forum :: Traži po forumu :: Forum Podesavanja :: Top Foruma

1. Ljubavne nezne i drugarske teme > Savetovaliste > 23 savjeta za uspješnu vezu

Strana : Prethodna 1 [2]
Loluska #1

Odgovori: 85


23. Maj 2009. 23:22:12
23 savjeta za uspješnu vezu

Nekoliko jednostavnih savjeta ako želite da vaša veza funkcionira:

1. Bez zajednièkog, kvalitetno provedenog vremena, vaša æe veza teško preživjeti.

2. Obadvoma æe tijekom života ustrebati potpora i sigurnost, stoga to trebate i oèekivati, ali i pružati vašem partneru. Uspješna je veza graðena od davanja i primanja i ona koja je temeljena na kompromisu.

3. Držite svoju ovisnost i neovisnost o partneru u balansu. Slobodno recite i pokažite svom partneru koliko vam znaèi, ali se nemojte priljepiti uz njega, jer se zbog toga vaš partner može poèeti osjeæati pod pritiskom.

4. Potièite ga da vas sasluša kako bi vam pokazao poštovanje. Isto tako, saslušajte i vi njega, pokažite interes. Budite svjesni da veæina muškaraca nema isti mentalni sklop za konverzaciju kao što to žene imaju. Oni više uživaju u tišini.

5. Neka vam pokazuje poštovanje. Nemojte èekati na neki spontani kompliment, veæ mu recite nešto dobro o sebi i saznajte da li i on isto tako misli.

6. Nauèite ga, po moguænosti u što ranijoj fazi vaše veze kako najlakše postižete orgazam, jer æe on možda to teško otkriti sam. Ako još sami sebe ne poznajete u tom podruèju, poradite na tome.

7. Pokušajte èiniti lijepe stvari koje æe obnavljati vašu vezu.

8. Èesto se dogaða da neke stvari koje vas u poèetku privuku partneru mogu s vremenom postati iritirajuæe.
Nemojte to dopustiti, nauèite voljeti njega i njegove mane.

9. Skrivanje ogorèenosti je otrov za vezu - stoga ako vas nešto smeta onda to i recite. Zapamtite da kad mu otkrite što vas muèi, on æe se potrudit da naðe rješenje.


10. Nauèite da kažnjavanje vašeg partnera zbog neèega, nije rješenje. Možda æete se vi i osjeæati bolje zbog toga što æe on malo "patiti", ali æe se on zbog toga distancirati. Bolja je taktika da ga nagradite za stvari koje volite, a ignorirate stvari koje ne volite.

11. Novac je èesto uzrok konflikata u vezi. Pokušajte uskladiti troškove, ako muškarac više zaraðuje od vas, tu i tam mu dopustite da on preuzme inicijativu.

12. Ako kuæanski poslovi nisu ravnopravno podijeljeni meðu vama, to može prouzroèiti trzavice u vašoj vezi.
Napravite listu s kuæanskim poslovima, poprièajte sa partnerom i mobilizirajte cijelu obitelj, ukljuèujuæi i partnera da se ukljuèi u dio posla.

13. Ako imate djecu, ukljuèite svog partnera najviše što možete u brigu o djecu-makar vi mislili da nije toliko dobar u tome koliko ste vi. Važno je prezentirati djeci jedinstvo zajednice.

14. Radite na vašem seksualnom odnosu. S godinama seks može izgubiti svoju èar, te ako krene nizbrdo i postane nekom rutinom, nemojte to samo tako prihvatiti. Èim uoèite da vam je seks krenuo nizbrdo, zapitajte se zašto i zatim poradite na tome da vratite prvobitnu strast.

15. Nemojte pretpostavljati kako nikada neæete doæi u iskušenje da prevarite svoga partnera. S vremenom vam se može dogoditi da vi ili vaš partner poènete razmišljati o drugima, te je potrebno razmisliti što vam nedostaje u vezi i poraditi na tome.

16. Zapamtite da dosada èesto raða ljutnju. Ako vam je dosadno s partnerom, zapitajte se zašto je to tako i pokušajte to promijeniti.

17. Nauèite kako se dobro posvaðati. Trik je samo u tome da u trenutku bijesa nikad ne kažete ono što ne biste htjeli da vam on kaže.

18. Studije pokazuju da vam je potrebno pet lijepih pozitivnih stvari ili iskustva kako bi zaboravili samo jedno negativno. Pa dajte si meðusobno pet komplimenata za svaki loši komentar izreèen prije.

19. Nauèite pregovarati.

20. Prihvatite neke stvari kakve jesu. Neke karakteristike vašeg partnera æe ostati do kraja života i to morate nauèiti prihvatiti!

21. Nauèite opraštati. Ako ne možete svom partneru oprostiti neku važnu stvar, tada dajte i njemu i sebi vremena, te napravite pauzu. Onda pokušajte zapoèeti ispoèetka, ali prvo razmislite da li je on
uopæe vrijedan toga.

22. Budite svjesni toga da æete se možda obadvoje promijeniti tijekom godina, ne samo fizièki nego i psihièki. Stoga, iako mislite da razumijete svog partnera i vjerujete kako ga najbolje znate,
provjeravajte barem jednom godišnje da se uvjerite da se nijedno od vas nije promijenilo.

23. Znajte kada treba otiæi. Ako u nièemu ne možete naæi zajednièki jezik ili je vaš partner ovisan o nekim opojnim sredstvima, nasilan je ili ako više patite nego što uživate u vezi, tada iziðite što prije iz nje. Vjerujte, biti æete sretniji!


PS:možda nekom i ovo pomogne.....




-----------------
"SABERI SE SVIJETE MALO !"
zaaana01 #16

Odgovori: 3205


18. Nov 2010. 11:16:34
chuvajte veyu od ljudske zlobe!



-----------------
Zivot je jedan i nema reprizu
Millllla #17

Odgovori: 10302


03. Dec 2010. 05:14:39


Kao i sve drugo u životu, uspešna veza zahteva kompromise, diplomatiju, dosta mudrosti i truda. No, svaki napor se isplati. Postanite i vi jedna od onih žena za koje prijateljice sa strahopoštovanjem šapuæu da „zna sa muškarcima“. Prouèite naše male ljubavne mudrosti - zajedno, jer odnose se na oba partnera - i uživajte!

Èak i u svaði, kad vam to izgleda nemoguæe, pokušajte jedno drugo da podsetite na važnost pristojnog i ljubaznog ophoðenja.

1. Ne pokušavajte da promenite jedno drugo.Prihvatite jedno drugo sa svim manama i vrlinama. Nauèite da cenite i istièete ono što je u vašem odnosu dobro, i da zanemarujete i ne obraæate pažnju na ono što vas iritira.

2. Ljubite se èesto, strastveno. Ne zaboravite to da èinite i tokom voðenja ljubavi. Muškarci su ti koji na to jednostavno zaborave. Ako se to dešava i u vašoj vezi, nastojte to što pre da promente i razgovorom ili gestovima podsetite partnera kako je to bilo u poèetku.

3. U muènim situacijama budite prijatelji jedno drugome. Pokažite razumevanje, mirno saslušajte šta partner želi da vam kaže, ne reagujte pre nego što iznese sve svoje stavove ili probleme. Tek tada, zajednièki i na miran naèin, pokušajte da pronaðete rešenje.

4. Nemojte da uzimate zdravo za gotovo sve što vam partner kaže. I nakon ulaska u brak ponašajte se i dalje kao da vas još nije zaprosio, pa æete saèuvati nežnost i strast.

5. Budite ponosni na svog partnera. Verujte u to èime se bavi, šta radi. Ne štedite na komplimentima. U suprotnom, vaš partner bi mogao da prestane da vas smatra osobom svog života i poène da se osvræe uokolo.

6. Ljubaznost je temelj svakog odnosa. Ako ste simpatièni i ljubazni s prijateljima, budite takvi i u vezi ili braku. Lepa reè otvara srce svake žene, ali ni muškarci nisu neosetljivi.

7. Zašto ne biste proveli noæ u nekom hotelu poput dvoje tajnih ljubavnika. Povremeni odlasci na takve zajednièke „grešne avanture“ pa makar i u obližnjem izletištu, odlièna su strategija za oživljavanje intimnosti svih parova, a posebno onih koji su vec duže u braku.

8. Po svaku cenu spreèite da vaš odnos postane bratski. Naravno da morate biti prijatelji, jer to je ipak pre svega zajednica, ali pripazite da se ne udaljite jedno od drugog i ne postanete samo drugovi.

9. Žene vole èistoæu i mirisna tela. Može se dogoditi da žene izgube volju za seksom ili bilo kakvim intimnim dodirima ako je partner zanemario svoje higijenske navike ili ih ne praktikuje kako bi one želele. Ali, ne budite previše grube, nego na nežan naèin partneru ukažite na taj detalj. Možete ga pozvati npr. na zajednièko tuširanje ili izležavanje u kadi, uz miris neke kupke i plamen sveæa. Tada æe se i vaša strast mnogo lakše razbuktati.

10. Ne potcenjujte moæ magije u vašoj vezi. Iako je u poèetku odnosa obièno njen zaèetnik, muškarac je kasnije sklon da se opusti. Zato, dragi muškarci, trudite se da ostanete prinèevi na konjima kakvi ste bili u poèetku, puni ideja, strasti i ljubavi.

11. Ne muèite se meðusobnim ljubomornim ispadima. Posebno ako je jedno od vas vrlo emotivno (to je èesto žena, ali ne mora uvek da bude). Pre nego što planete ili uèinite nešto po tom pitanju, dobro razmislite postoji li objektivan razlog ili je se plod vašeg straha od gubitka partnera ili pogrešno protumaèene situacije.

12. Ne potcenjujte važnost orgazma. Ako vaš partner zbog nedovoljnog iskustva ili nezainteresovanosti ne primeæuje da ste uskraæeni za zadovoljstva kojima se on lako i jednostavno prepušta, morate i vi nešto da preduzmete i s njim o tome porazgovarate.

13. Nakon cipela, èarape moraju biti druga stvar koju æete skinuti sa sebe pre voðenja ljubavi. Nema nièeg goreg od muškarca koji vodi ljubav u èarapama. Kod žena se ne osuðuju samo halteri ili èarape sa podvezicama.

14. Nežno partneru saopštite da nemate snage ili volje veèeras da vodite ljubav. Nemojte to reæi grubo jer bi to moglo da bude pobugno za vaš dalji odnos. I još nešto, izbegavajte da se pravdate glavoboljom (ukoliko vas zaista ne boli glava) jer je to veæ provaljen fazon.

15. Uživajte u vašem odnosu i braku. Venèali ste se (ili ušli u vezu) kako bi vam bilo bolje, a ne lošije. Naravno da su vremena teška i da postoji mnogo razloga za svakodnevne brige, nerviranja i nezadovoljstva. Ali, morate ih rešiti zajedno. Kad se jedan „izgubi“, drugi bi trebalo da bude priseban i da „stane na loptu“. Nasmejte se, ako ikako možete, sami sebi i pokušajte da pronaðete nešto èemu æete se uvek moæi okrenuti u kriznim trenucima. Hoæe li to biti sport, odlazak u prirodu, šetnja, voðenje ljubavi, dobar film ili piæe u omiljenom baru - i o tome odluèujete vi. Ali, ne dozvolite da vam dom i „papuèe“ postanu jedino zadovoljstvo.

16. Nastojte da razgovarate mirno, nemojte povišavati ton. Èak i u svaði, kad vam to izgleda nemoguæe, pokušajte jedno drugo da podsetite na važnost pristojnog i ljubaznog ophoðenja. Jer problem æe se nekako rešiti, ali u seæanju æe ostati vika i dreka, koji æe sledeci put spreèiti partnera da poželi ikakvu raspravu. A to može samo da pogorša situaciju i izmeðu vas izgradi zid æutanja ili niz neiskrenih razgovora.

17. Æutanje ne vodi nikuda. Nemojte da se durite, zatvarate u sebe i èekate da vas partner upita u èemu je problem. Ili možda mislite da mora da zna zašto ste ljuti ili namrgodeni? Radije vièite, ako baš morate. Samo nemojte æutati i gutati bes i nezadovoljstvo. Osim na zdravlje, to može vrlo štetno da deluje i na samu vezu.


-----------------
Love Is In The Air
Millllla #18

Odgovori: 10302


03. Dec 2010. 05:16:49


1. Vaše potrebe su važne kao njegove ili njene.

2. Ozbiljne i duge veze retko poèinju seksom za jednu noæ.

3. Jedino je važno kako se ponaša prema vama. Ako mislite da je dobrota negde duboko, odmah raskinite.

4. Hemijska privlaènost ne može da se stvori. Ako je nema u poèetku neæe je biti nikada.

5. Svi vole zabavno društvo. Probajte da budete vedrog duha i nasmejani.

6. Ako dajete više nego što dobijate to nije dobra osnova za duge veze.

7. Pustite da sve teèe svojim tokom, bez prevelikih oèekivanja na poèetku.

8. Žene nikada neæe do kraja razumeti muškarce, kao ni muškarci žene. Taèka!

9. Flert èesto znaèi samo flert.

10. Ako vam partner ili partnerka nikada ili retko udeljuju komplimente verovatno se radi o osobi sa psihièkim problemima.

11. Ako nikada ne možete da kažete NE, nešto nije ok.

12. Niste sigurni da li se sviðate toj osobi? Ako je tako, odgovor je verovatno NE!


-----------------
Love Is In The Air
belarada #19

Odgovori: 24731


03. Dec 2010. 07:33:17
... gledaj me kad skinem sve lepa sam i zelim te ...

Kratko i jasno

-----------------
Love Profusion ...
bragancicaA #20
Odgovori: 333


09. Dec 2010. 14:45:42
savjet broj 24,

ne slusaj nikad savjete......
Strana : Prethodna 1 [2]

Nemate dovoljno prava da odgovorite na ovom forumu.


Podelite Ovu Stranicu:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Učitavanje stranice trajalo: 0.0170310 sek.| Članovi online - 0 | Gosti online: - 844 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Mogucnosti | RSS Novosti | Kontakt | Uspesna Ljubavna Muvanja | Uslovi Koriscenja Sajta | Polisa Privatnosti
Extreme eXTReMe Tracker