Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Jezici :
:: Početna
:: Registracija
:: Pretraga
:: Forum
:: Chat
:: Blogovi
:: Clanak
:: POMOĆ
:: Prijava za nove profile
:: Linkovi
:: Statistika
:: Tipovi Članstva


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Forum
Forum :: Traži po forumu :: Forum Podesavanja :: Top Foruma

Strana : Prethodna 1 [2]
okisha #1

Odgovori: 5447


18. Dec 2010. 14:56:01
Koji strahovi nam uništavaju veze?

Da biste bili zadovoljni svojim životom, potrebno je da budete u zadovoljavajuæoj vezi. Svi vodimo vrlo brze i zauzete živote i može izgledati teško da se snaðemo i pronaðemo odgovarajuæeg partnera. Nema razloga za strah – ako ga se ne otresete na vreme, nikada neæete biti sreæni.

-----------------

. "Sta ce meni tamo jedan mesec.Meni treba ovde jedna zemlja.".
Brufen2 #16

Odgovori: 48


19. Okt 2013. 17:18:28


@Tweetily
Ne pratis temu covece ili neces da razumes

Sta nam propovedas Isusa ovde ? Decko, ti bi takvim nastupom sigurno unistio jednu vezu, jer ne bi mogla cura da ti objasni.Ti si jedan primer
Nista licno.
Sve mi se cini da odnekle prepisujes pa ubacujes u temu.Svasta videla na forumima ali ovakvo nisam .pozz.Ja ovde zavrsavam sa diskusijom .
Brufen2 #17

Odgovori: 48


19. Okt 2013. 17:19:49
Ovo je tema zivotnog iskustva koje mnogi nemaju

Prica o Isusu je na religiji

Koji strahovi nam uništavaju veze?

Da biste bili zadovoljni svojim životom, potrebno je da budete u zadovoljavajuæoj vezi. Svi vodimo vrlo brze i zauzete živote i može izgledati teško da se snaðemo i pronaðemo odgovarajuæeg partnera. Nema razloga za strah – ako ga se ne otresete na vreme, nikada neæete biti sreæni.
Posto kreator teme nije dosao
Tweetily #18

Odgovori: 2586


19. Okt 2013. 18:53:28


Brufen, meni se èini da ti imaš nekih problema sa prihvatanjem èinjeniènog stanja kada govorimo o ovoj temi.
Zadovoljavajuæa veza je izmišljotina, jer u naèelu Bog je stvorio Adama i Evu, a ne više kombinacija, i veza izmeðu njih je onakva kakva mora biti, a ona je idealna i idealno savršena.
To što ti shvataš ili se slažeš sa neèim što nazivaš ili razumeš "zadovoljavajuæim" je tvoj izbor ili problem. Svaka jedinka sebi želi najbolje, otuda zadovoljavajuæe nije dovoljno, niti ikada po prirodi stvari može biti dovoljno. To je logièno.
Dokle god budeš religiju, ne mislim na hrišæanstvo, veæ nuopšteno izdvajala van sosptvenog sistema vrednosti neæeš moæi pravilno uspostaviti sopstvenu nadgradnju. Religija je i neverovanje, jednako tome kao što je i verovanje. Kada bi stvari postavila u odnosu da je na vrhu filozofija, ispod religija kao spona, a onda dolaze sve ostale nauke, mogla bi da otvoriš sopstvene vidike. E sad da bi to moglo morala bi razumeti i filozofiju i religiju, što nije ni lako, ni teško, ako želiš.
Znaèi Isus nije prièa veæ realnost, ali je poenta u tome da li ti to razumeš ili ne razumeš. Oni koji imaju èisto srce savršeno razumeju i svoje spasenje pronalaze u Njemu, a On u njima. Granica ljudskog i božanskog se upravo nalazi u filozofiji, iznad je Božansko, ispod ljudsko.
Poenta je da Isusa ne moraš razumeti verski veæ filozofski. Jer i u veri Bog je najveæi filozof, tako i sam Isus.
Ako ti smeta Isus, vraæamo se unazad, imaš problem sa sopstvenim srcem. U takvoj grešnoj situaciji, zadovoljavajuæe je sasvim prihvatljivo.
Ne slušaj mene, veæ sledi svoj put i ti æeš se jednog dana spasiti, ali šta æeš sve proæi do toga niko ne zna do samog Isusa. Ali to je tvoj put i nije ti dat sluèajno, veæ s promišlju Njegovom, a ti si sigurno dovoljno jaka da ga izdržiš.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
JOANA021 #19

Odgovori: 1568


20. Okt 2013. 06:54:38


Za zadovoljavajucu vezu imamo razlicite kriterijume, morate priznati
Slazem se da nema potrebe prpovedati na ovoj temi ali ipak evo reci cu svoje misljenje i povodom toga ..Isus nam je svima odredio razlicite puteve i mi ih iz ljubavi prema njemu pratimo jer On nam nikada ne daje veci teret nego sto mozemo podneti te nam pokazuje nasu snagu u ljubavi prema njemu.
Iz tih razlicitih puteva sticemo i razlicita iskustva ...
ipak ovo nije deo foruma za Filozofiju i Religiju
ps slazem se kao vernik da vse polazi od Boga ali ovo je ipak tema koja trazi drugi odgovor..prost zivitni smrtnicki

-----------------
Kada gubis, nemoj izgubiti pouku koju mozes iz toga izvuci
DANILOVIC #20

Odgovori: 2819


20. Okt 2013. 08:28:44




-----------------

http://www.youtube.com/watch?v=_F6aSW9KqDU

Tweetily #21

Odgovori: 2586


20. Okt 2013. 08:53:02
ova tema traži intelektualni odgovor...

...a najveæi intelektualac meðu svim intelektualcima je sam gospod(in) Bog.
Jednako tome Isus je živeo i ljudski, smrtnièki život i poznaje oba, a od svega najbolje poznaje ljudski um. Jedini je koji je pobedio sve, pa i smrt,a toiko je blagorodan da je na sva moguæa pitanja ljudskog roda ostavio odgovore koji su zapisani u Jevanðeljima. Opet razumeæe ih samo oni koji su Bogu dali Božije, a caru carevo i zato su èudni putevi Gospodnji ili Gospodinovi.
Joana ono što si prvo nauèila u pravoslavlju, nakon što si se odrekla neèastivog jeste bilo da je Bog u svima nama. Pouka koju je trebalo da izvuèeš bi bila da nikada ne razdvajaš ljudsko od božijeg, jer svoja nisi veæ Njegova, a on je Gospod tvoj Bog. Dokle god si Njegova ti si potpuno slobodna, a kada se obratiš ljudskom postaješ rob greha i sloboda ti išèezne. (Isus Hrist:"Svako je rob svome grehu.")
Ako veruješ da je Isus pobedio smrt i uzdigao se Ocu, onda se odrièeš smrti, a time i prostih smrtnièkih odgovora. Priseti se šta išèekuješ kao pravoslavka i èemu se celokupno Hrišæanstvo raduje. Sledi svog uèitelja Isusa Hrista i pobedi smrtno, da bi se probudila u besmrtnom i veènom.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
DANILOVIC #22

Odgovori: 2819


20. Okt 2013. 11:05:36
Tweetily, meni nije jasno zašto si sam kada znaš sve tajne ovog sveta? Da li je moguæe da jedan takav intelektualni kapacitet nema srodnu dušu?

Da li je moguæe da žene i devojke koje te poznaju ne prepoznaju te kvalitete u tebi ?

Ovo te iskreno pitam bez ikakve loše namere.

Kako je moguæe da neko ko sve zna o muško-ženskim odnosima nema LEPŠU POLOVINU ???

Hvala unapred na iscrpnom odgovoru

-----------------

http://www.youtube.com/watch?v=_F6aSW9KqDU

Tweetily #23

Odgovori: 2586


20. Okt 2013. 11:34:02


Sva pitanja koja si mi postavio si postavio jednostrano, a za ljubav je ipak potrebno dvoje. Dakle ne pita se samo ona, veæ i ja. Mogao si proèitati da ne prihvatam zadovoljavajuæe, veæ težim idealnom. Šta god da jeste mora biti savršeno u svom nesavršenstvu.

Ne umem biti sažet kao Maèak Pero, ali nismo svi ni prizvani u istom duhu.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
DANILOVIC #24

Odgovori: 2819


20. Okt 2013. 13:28:02


Dakle ne pita se samo ona, veæ i ja. Mogao si proèitati da ne prihvatam zadovoljavajuæe, veæ težim idealnom.

Naravno, za vezu je potrebno dvoje.
Pa da li misliš da postoji idealno ?
Ako je idealno to onda nije žena, a ni muškarac.
Niko nije idealan.
Šta god da jeste mora biti savršeno u svom nesavršenstvu.

Ovo si lepo rekao, ali pošto ni jedna nije savršena može biti savršeno nesavršena.
Zar takvu nisi pronašao do sada ?
I ako nisi, da li si sebe pitao da nisi previše podigao standarde ?
Da li previše tražiš?
Šta ti daješ za uzvrat da bi toliko tražio ?
Sve se to "pika" zar ne ?
---------------------
Ja ne tražim savršenu ali Bog je dobar što kaže npr Skot Pek i šalje mi u život neverovatne devojke...
One koje sam nekada samo sanjao, postale su moja svakodnevica.
Sada sam skroz iskren i ne šalim se..
..................


-----------------

http://www.youtube.com/watch?v=_F6aSW9KqDU

Tweetily #25

Odgovori: 2586


20. Okt 2013. 16:16:06


Pa da li misliš da postoji idealno ?

Nije moje da mislim, ja sam samo sluga.
Ako je idealno to onda nije žena, a ni muškarac.
Niko nije idealan.

Grešiš, niko nije nesavršen, odnosno svi su savršeni jer su od savršenog stvoreni. Meðutim sami sebi narušavaju sopstveno savršenstvo, bežeæi od idealnog. Jer kao što onam reèe Ðoka Balaševiæ:"idila je dosadna."

Ne razumeš poentu "savršeno nesavršen", to jeste sinonim za idealan, samo to moraš sagledati iz raznih uglova. Po onome što sam pišeš ne dozvoljavaš postojanje savršenog, pa ni u ovom smislu kompletnost nesavršenstva se ne može uoblièiti u savršenom. Kada shvatiš da je idealno i neidealno potpuno isto, otvoriæe ti se misaoni horizonti, a kasnije utvrdiš da je taj horizont beskraj i što mu više težiš sve je dalji i da rešenje nije tamo veæ u oku posmatraèa.
Zar takvu nisi pronašao do sada ?

Jedno je ženu odvesti u krevet, a drugo je saslušati je ili razumeti. Ako se osloniš na ovo drugo ostaješ bez prvog. Svet koji organizuju žene je savršeno siguran bez obzira što mu ne možeš uhvatiti logiku, ali i nju poseduje. Njihova svest je zasnovana na prolaznosti, odnosno loše sma se izrazio one savršeno shvataju znaèenje i uticaj prolaznosti i prema njoj sve postavljaju, i na toj prolaznosti ceo opšti sistem poèiva. Zato one ne gube vreme. Jedan od retkih koji je te stvari prokljuvio dubinski beše Nikola Tesla, ali je odustao da se zamara sa tim, jer to njemu nije imalo praktiènu vrednost.
Udaljih, se a htedoh ti reæi ono što žene kažu. Ne možeš ti pronaæi ljubav, ona ti se dogodi ili ne dogodi. Zatim tu dolaze one iskusne koje te savetuju da naðeš "zadovoljavajuæi" odnos. To ne postoji, i to je ljudski standard, a nisi stvoren od ljudskog veæ božanskog i ljudske standarde moraš napustiti. Kada njih u potpunosti napustiš žena æe oko tebe stvoriti idealan svet. Mi muškarci smo ovaj svet prilièno uništili i jedina nada su mu upravo žene. Baš zato što ja sve to znam i nemam strah da kažem postajem manje zanimljiv ženama, jer oseæaju se sigurno i na svome,ne preti im opasnost, a one ipak više vole kada je opasno. Zašto žene biraju grubijane i sliedžije... e pa mnogi bi to nauèno hteli da objasne, a ne mogu. Jednostavno žene menjaju svet i svetu je baš na tom mestu potrebna promena i one ratuju i bore se i ako veruju u to što rade pobediæe, kao što mnogi do sada pobediše.
Što više izdižeš ženu svi si joj dalji, ona shvata da tu nema šta raditi. Koliko moraš biti hrabar ili lud, pa takve stvari još iznositi javno ili ih ostavljati u zapisu?
Postoji samo idealna žena i svaka žena je idealna jednako onako kako Eva beše idealna za Adama. Prièa o prvom grehu i uopšte postojanje Eve i Adama ti porièe moguænost nesavršene veze, oni su savršeni i u sopstvenom grehu, dakle savršeno su nesavršeni, ili idealni.
Zbog onih koji su podesili svet na ono "zadovoljavajuæe" kao nivo ili razinu dogaðaju se stvari koje se dogaðaju. Znaš ako žena nema muškarca, pa zadovoljavajuæe je da vodi ljubav sa ženom.
Nemam pojma koliko si u stanju da razumeš sve što prièam, ali nije mnogo ni važno, èisto da te ispoštujem kada pitaš normalnim tonom.

I ako nisi, da li si sebe pitao da nisi previše podigao standarde ?
Da li previše tražiš?

Standarde ne odreðujem ja veæ onaj ko me je stvorio. Ja na sve to nemam nekog uticaja ili æu pokorno služiti ili me neæe biti. Svaki èovek je prizvan kao sluga, pa i sam Isus Hrist u ljudskom telu i na njemu je da nosi svoj krst. Da li si sazreo ne odreðuješ ti veæ onaj ko te je stvorio. Slièno kao u ljudskom sistemu nisi ti odluèio kada si postao punoletan, veæ zakon ili društvo putem zakona. razlika je smao u tome što precizno zakon Božiji ne zna niko do samog Boga, ali ga svako može razumeti, Zakon Božiji je sam Bog, a Bog je Ljubav po definiciji iz biblije.
Dakle ne tražim ništa, osim mira, a mir ti je dodeljen. Otuda je nemoguæe da tražim previše, veæ tražim ono što mi fali.

Šta ti daješ za uzvrat da bi toliko tražio ?

Veliko ništa. U tome i jeste poenta zašto sam èesto sam. Opet isto to i tražim odnosno pravilnije reèeno želim ili ištem(po reèima Isusa).
U tome ti jeste poenta. Ljubav je smao davanje, i kad neko voli on ne traži ništa veæ stalno daje... ako ne dobije za uzvrat iscrpi se, osuši i umre... to je prva smrt. Zato postoji vaskrsenje. Stvar je smao u tome ko kako razume.
Žene jesu u društvu muškaraca koji troše novac, ne zanima ih da li troše novac koji imaju ili koji nemaju, važno je da ga troše. Da li ga troše sa razlogom ili bez razloga, pa ni to nije važno, važno je da obezbeðuju provod, jer nema žene koja ne voli provod, putovanja i dobar deo onoga što spada u hedonizam, uglavnom lagodnost i uživanje. Kada to nestane muškarac ostaje potrošen. Potrošene baterije se bacaju, zar ne? Zar nije u tome suština raskida?
S druge strane, ako se baterija ne potroši, onda ona postigne taj glupavi "zadovoljavajuæi" nivo i za nju to jeste ono što je tražila. I onda dolazi do stupanja u brak, pa obavezno i do poroda, deteta... ali kvrc.... pa æero draga udala si se za tipa koji troši lovu, i to najèešæe nekontrolisano, a sada ti ona treba jako, jako. Moraš skuæiti dom, moraš obezbediti osnovne uslove za život, opstanak poroda i sto drugih stvari da ih sada ne nabrajam, ali to ne može... jer onaj što voli provod, voli brate provod i nema oseæaj za drugo do samo za sebe, dakle ili je samoživ ili je sebièan. I sad ko je tu odgovoran? Pa žena je jedina odgovorna i onda spašava šta se još spasiti može i tako ti pucaju te veze koje pucaju. Samo u sluèaju kada muškarac ima i dalje dovoljno visok priliv novèanih sredtsava to traje, jer provod nije nestao, provod za njega, ona smao crnèi. Retki su sluèajevi gde ovo drugo izostane. I pošto samo ona crnèi, na kome ostaje svet? Jednostavno na njoj.
Dakle muškarci su nezreli... i šta je ona htela uopšte? Nezrelom je prišla, jer je to i mlaðe i slaðe i luðe i zabavnije, odnosno to je provod, lova, dobra kola... itd. Na èemu je to sazdanao je i nije zanimalo previše. I nema plati lekciju i gotovo. Žena u veæini sluèajeva nastavi sama dalje i izvuèe se, samo onda pokušava eto da zadovolji neki nivo jer shvata da je idealno protutnjalo pored nje jednom davno, a da ona tada nije bila zrela da to shvati i prihvati. Obièno za to idealno prozovu svoju prvu ljubav.
Znaèi kakvi strahovi, kakvi bakraèi... zna se šta raskida vezu nezrelost, a uopšte više nije bitno sa èije je strane došla.
***


Ja ne tražim savršenu ali Bog je dobar što kaže npr Skot Pek i šalje mi u život neverovatne devojke...

Kako zna da ih Bog šalje? To bi ti bilo pitanje svakog sveštenika.
Drugaèije je to definisano:"Svaka žena je jedno malo umetnièko delo" Eto savršenstva. Niko njemu ništa ne šalje, veæ on posmatra svet oko sebe. Pitanje je smao kao posmatraè koliko u njemu uopšte uèestvuje.
One koje sam nekada samo sanjao, postale su moja svakodnevica.

Sad se sam zapitaj da li si zreo ili nezreo? I druga stvar, šta u tom sluèaju tražiš ovde? Hoæeš hleba preko pogaèe što bi rekao mudri srpski narod. Ko sa ðavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju Daniloviæu, narodna poslovica.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
DANILOVIC #26

Odgovori: 2819


20. Okt 2013. 16:26:49




-----------------

http://www.youtube.com/watch?v=_F6aSW9KqDU

okisha #27

Odgovori: 5447


22. Okt 2013. 16:38:18


Ako se vaša veza nikada ne menja, ako sve stoji, vi ste u stagnaciji i vaša veza æe biti. Takoðe, postoje i oni koji se plaše intime, ali se zapravo plaše da æe je izgubiti. Nisu sve veze savršene. Dešava se da propadnu, to je samo znak da niste bili odgovarajuæi jedno za drugog. To nikako ne znaèi da æe i sledeæa veza biti fijasko. Sakrivanje ili bežanje od ljubavi i života nije naèin da se ostari. U životu morate biti spremni da rizikujete jer nikad neæete saznati „šta bi moglo".


-----------------

. "Sta ce meni tamo jedan mesec.Meni treba ovde jedna zemlja.".
oqx #28

Odgovori: 327


23. Okt 2013. 13:22:28
Pišem u èast neumornom titici. O, da!

Svi vodimo vrlo brze i zauzete živote i može izgledati teško da se snaðemo i pronaðemo odgovarajuæeg partnera.


Ne slažem se. Naprotiv. Ko se snalazi u životu, kako ovde piše, snalazi se u svim njegovim segmentima. Formirana osoba, kao socijalno biæe, ne bi trebalo da ima poteškoæa pri uspostavljanju partnerskih odnosa bilo koje vrste.
Dokoni uglovnom ne znaju ni šta bi sa sobom, a kamoli sa još nekim pored sebe...

Veze ruše nedovršene liènosti. Strahovi su tu tek da ispune prazninu izmeðu uèesnika.







-----------------
sat koji stoji uvek taèno pokazuje vreme
samo ne u našem prostoru
Stereo_ #29
Odgovori: 300


25. Nov 2013. 15:24:18


Strah od vezivanja sa samo jednu, jedinu osobu.
Strana : Prethodna 1 [2]

Nemate dovoljno prava da odgovorite na ovom forumu.


Podelite Ovu Stranicu:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Učitavanje stranice trajalo: 0.0209370 sek.| Članovi online - 5 | Gosti online: - 1058 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Mogucnosti | RSS Novosti | Kontakt | Uspesna Ljubavna Muvanja | Uslovi Koriscenja Sajta | Polisa Privatnosti
Extreme eXTReMe Tracker