Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Jezici :
:: Početna
:: Registracija
:: Pretraga
:: Forum
:: Chat
:: Blogovi
:: Clanak
:: POMOĆ
:: Prijava za nove profile
:: Linkovi
:: Statistika
:: Tipovi Članstva


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Forum
Forum :: Traži po forumu :: Forum Podesavanja :: Top Foruma

Strana : Prethodna 1 [2] 3 4 5 . . . 17 Sledeća
MAARRIN #1

Odgovori: 764


16. Feb 2012. 07:30:55
Nista pre braka!!

Mora se sacuvati obraz-tako je govorila moja pokona baba!!
bragancica9 #16
Odgovori: 409


17. Feb 2012. 22:01:51
o twetily ti oped budalis....

kako da poznajem Bozije zakone kad sam ja covjek a on Bog????...pa zar nije za nas ljude Bog nespznaja licno???....

pa Ducic i jest piso o onome prije braka......to si valjda shvatio...

a sta ima lose u tome da neko nacrta karikaturu Muhamedovu????.....
moras biti dobro fanatik da u tome ista lose vidis......znas li ti da je jedan coek jednom nacrto moju karikaturu.....a ja se budala smijo umjesto da se zabrinem i razbijem mu stakla na prozorima i izbusim gume na autu......

a jednom jedan naredio da se pobije nekoliko hiljada u jednom mjestu u BiH....pa jednom jedan naredio da se pobije nekoliko hiljada u RS .....
pa jednom jedan dovozio autobusima neke s kosova, a i kuma malko ukiselio svoga kiselinom......
lud covjek moze na osnovu takvih budala donositi bilo kakav zakljucak o genetici populacije......
uostalom, skandinavac je ubijao u ime hriscanstva, zabrinut sto mu se drustvo udaljuje od biblijskih vrijednosti.....onda bi bilo pravilnije da zakljucak o hriscanima donosis na osnovu djela njegovoga, ako si vec tolika budala da bilo kakve generalizacije vrsis na osnovu cina nekog idiota.....

a valjda si cito Sekspira......pa razumijes sta je htio da kaze....Sekspir nije Bog i da se tumaciti........
Tweetily #17

Odgovori: 2586


17. Feb 2012. 22:32:05


a sta ima lose u tome da neko nacrta karikaturu Muhamedovu????.....

To æe neko od muslimana da ti objasni i pojasni... jedino što se bojim da æe ti to biti zadnje što si èuo. Ako ne poštuješ Muhameda, ne poštuješ ni njih, a ima ih oko 1,8 milijardi... otprilike. Da se ne lažemo to je najviše na svetu jer oni su podeljeni svega u dve veæe grupacije sunite i šiite, dok smo mi hrišæani razdeljeni uzduž i popreko, pa i nije neka korist od toga što ans po broju ima više, jer mnoge od tih crkava baš i nemaju previše veze sa realnošæu, a neke su i zavedene na ovaj ili onaj naèin, doduše sve su zatrovane i novcem i politikom.

Ako oni nacrtaju Isusovu karikaturu, a on je mesija, a ne samo prorok kao Muhamed, po našem verovanju, ne i njihovom, jer Isa je poslanik samo u odnosu na proroka po njihovom verovanju, mi æemo njih blagosiljati, nuditi hlebom i medom, jer uèitelj naš zapovedi da ljubimo neprijatelje svoje. Ako li pak ne nacrtaju, oni su onda bližnji naši i opet nam je zapoveðeno da ih ljubimo, ovog puta od Oca.

uostalom, skandinavac je ubijao u ime hriscanstva, zabrinut sto mu se drustvo udaljuje od biblijskih vrijednosti....

Gospodin je plod skandinavskog društva i skandinavske kulture. To što je objavljeno, obljavljeno je onako kako je politièki najpodobnije za to podnevlje. Meðutim kao što reèe Damjan u svakom mitu ima i pomalo istine, ili poèiva na istini. Tako ni ovog puta nisu mogli daleko otiæi, problem i jeste u tim hrišæanskim vrednostima, jer one jasno i glasno kažu: NE UBIJ!
Dakle Gospodin je èinio suprotno od hrišæanske propovedi koja nalaže trpljenje. S druge strane njegov èin je veoma slièan radikalnom islamizmu.
Bilo kako bilo, toga æe biti i biti, sve više i više u zemljama koje se udaljavaju od Hristova puta, jer Hrist je pastir koji brine o svom stadu, svojim jaganjcima i svojim ovcama.
Ili što reèe Tito: "Tuðe neæemo - svoje ne damo!"
Bio je mudar taj matori šepo, Rahmeta babo Atif ili pod punim imenom Rahitièni Metafizièar babo Antifašista.

a valjda si cito Sekspira......pa razumijes sta je htio da kaze....Sekspir nije Bog i da se tumaciti.......

Ne uèe nas u crkvi da se igramo tumaèenja, veæ nas uèe da verujemo, jer vera je put u spasenje duše. A sad što je neko prizvan u tom duhu i ume tumaèiti, to je dar Božiji, koji mora podeliti sa svojom hrišæanskom braæom.

Jednog dana æe i Pero zakljuèiti da sve je trulo u državi Danskoj i bolesno...

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
bragancica9 #18
Odgovori: 409


17. Feb 2012. 22:45:46
o tvetili , pa ti opet budalis......

ne skrenu meni paznju i naveda crtanje muhameda kao nekakav budalasti primjer za ne znam sta, nikakav musliman nego ti.....
ono dalje tvoje je tlapnja (kao obicno)....

skandinavac je plod drustva skandinavskog.....e svasta....
shvatas li idiotizam generalizacije u tvojoj vlastitoj recenici??????...je li svaki ubica iz srbije plod drustva srpskog i jesu li svi Srbi ubice ako jedan ubije???..ili Hrvati...ili nijemci...ili busmani????
to je idiotizam sto pises....
a dalje ono o politici i o tome sta je objavljeno a sta ne i zbog cega, je ocigledno nekakva tvoja zaljubljenost u konspiraciju......(imo on neke idole Srbine i Nijemce, i jos neke druge.....to nako usput, za tvoju informaciju)....
a jako me cudi ta tvoja sklonost konspiracii, i svakavom tumacenju svega i svacega i povezivanju svega i svacega sa politikom, kad sam tvrdis da vas hriscane ne uce da tumacite nego da vjerujete.....

ps. Pero opet prima duha svetog bracnog....jebiga, februar je a ko da je veljaca....
kovacdamjan #19

Odgovori: 3734


18. Feb 2012. 02:15:39
bragancica 9

Od svega što nabroja samo Hrišæanstvo nikad nije bilo sklono raspadu i nikad neæe propasti.Sve ostalo jeste naroèito Skandinavska i uopšte zapadna društva.To svi vide naravno i oni sami ali ne vide drugi put a pravi put je jedino povratak vjeri i porodici.Ali današnji ljudi su egoisti i hedonisti i nisu spremni ni na kakve žrtve,a žrtve su potrebne ne živimo samo radi sebe i sopstvenog života,živimo i za druge,a ako niko nije spreman da se žrtvuje sve propada.A ti prièaj koliko hoæeš o razvijenosti i bogatstvu i kako parove zaboli za bilo koga sem za njih.Bogatstvo je samo teret,veliki teret i ništa više.A sebiènost pogubna.Koliko je samo samoubistava u tim društvima,koliko ubistava ,koliko narkomana,koliko duševno bolesnih .Zašto ?Ako im je tako dobro.A ti samo idealizuj ta društva.Jedini pravi put je povratak vjeri i porodica a ti možeš da ironišeš i da pljuješ po tome koliko hoæeš,ali ne i dokle hoæeš.Mjera se jednom ipak navrši.Bog ti to još uvijek dopušta ali...dokle.Pratiš me po forumu kao zao duh,smeta ti istina. Šta li?

-----------------
"Kažu da je svako svoje sreæe kovaè,samo što sudbina daje jednom i èekiæ i usijano gvožðe a drugi ga mora kovati èesto hladno a èesto i golom pesnicom"- filozof Božidar Kneževiæ.
Tweetily #20

Odgovori: 2586


18. Feb 2012. 03:31:07


skandinavac je plod drustva skandinavskog.....e svasta....
shvatas li idiotizam generalizacije u tvojoj vlastitoj recenici??????

Skandinavac je posledica društva u kome je odrastao, kao što sam i ja posledica samoupravljaèkog društva i komunista, partizanskih filmova i ideologije. Tako je i Skandinavac pronašao u svom slobodnom okruženju i Hitlera ili nekog drugog, treæeg, uopšte više nije važno. Da li ti sad pada na pamet èemu vodi ta neogranièena sloboda kako je ti vidiš? Skandinavac je èak bio slobodan i da ubija.
Za razliku od njega mi hrišæani ne smemo ubijati jer nam to Bog brani. To znaèi da ima i neke dobrobiti u tom našem služenju i odricanju od te slobode da drugome bezrazložno oduzimamo život.
Dakle nema tu generalizacije, to je èinjenica. Ja znam i za drugo za razliku od njih, ja sam imao sreæu ili nesreæu da upoznam i socijalizam i slobodu da uèim i o suprotnoj ideologiji komunizmu. U USA je komunizam zakonom zabranjen, tako da mi se èini da tu baš i ne vladaju sve slobode, zar ne? U svim ostalim zemljama, manje više jeste dozvoljen komunizam ali kao karikatura, a ne onaj iskonski i pravi.

.je li svaki ubica iz srbije plod drustva srpskog i jesu li svi Srbi ubice ako jedan ubije???

Da, jeste, svaki ubica je plod društva u kome nastaje ili je nastao. Društvo nije vodilo brigu o njemu i na vreme i on se od društva otrgao.
Druga stvar tvoja generalizacija nije na mestu. Nisu svi Srbi ubice ako je jedan ubio, ali jesu možda odgovorni što ga nisu spreèili u tome, naravno pod uslovom da su mogli i da su imali priliku.

To što ti veruješ u slobodne zapadne medije je lepa stvar, meðutim ti mediji nisu slobodni od novca, odnosno svaki novinar zavisi od sopstvenog trbuha. Dakle, znaš da su ta zapadna društva ureðena i da tamo postoje kulturne konferencije za novinare. E tamo se pojavi èika politikant i istrese ono što želi da se objavi. Ponekad se èak i taj put zaobilazi, pa se ekskluziva sipa direktno sa vrha. Uglavnom poslednje što æeš saznati u takvim situacijama jeste istina. S druge strane prvi izveštaji koje èuješ sa nekog dogaðaja su baš oni koji su najbliži istini. Sve kasnije se prilagoðava potrebama onih koji su na vlasti, odnosno onih koji finansiraju te na vlasti.
Imperijalizam jeste truo i on æe pasti. Kada taèno ne bih znao ni da kažem ni da prognoziram ali znam da neæe opstati, kao što mi je jasno da ni crkva ovakva kakva je sada takoðe neæe opstati, veæ æe se morati oèistiti od svega neèistog u sebi ako misli da preživi. A hrišæanstvo nikada propasti neæe, posebno ne pravoslavno ili pravoverno. Oni meðu kojima ostane æe sazidati novi hram, novu crkvu, novi svet, novi grad... onakav kakav je Bogu ugodan.
Crkva je sazdana po analogiji na samog Isusa, kao što je njegovo telo bilo hram, tako je i crkva hram i ona je ostavljena sv. Petru, a sv. Jovan je na sebe preuzeo staranje o duši koja æe obitavati u tom hramu i to što je njegovo nikada neæe propasti veæ æe doèekati drugi silazak Isusov. To što je na njemu ostaje èisto i neiskvareno, nepodložno materijalnom, to je duh, duhovnost i to ima život veèni.




Bog ti to još uvijek dopušta ali...dokle.

Dopušta mu sve dok ne pogreši ili ne izda sopstvene principe.
Mogu ti protumaèiti na dva naèina. Prvi je onaj starozavetni, a to je da on piše svoju sopstvenu zavetnu knjigu sa Bogom i da u nju unosi sve ono što on želi i to su sve njegova pravila kojima se zavetuje Bogu. Ako su u suprotnosti sa Božijim on je u lošoj poziciji. Onda poèinje igra, Bog jednostavno želi da ga nauèi da to što je smislio neæe proæi, i pušta ga, daje mu slobodu da isproba sve to što je zamislio. Dok se drži te svoje æitabe živ je, meðutim prvi put kada se ogreši o nju, gotovo, podiže gnev Božiji na sebe. Zašto? Zato što je pišuæi æitabu koja nije u skladu sa Božijim zakonima pravio od sebe pametnijeg od Boga, i Bog ga je ispoštovao i poslušao, eto da utvrde je li to doista tako. Grozan je ishod svega toga po njegov ovozemaljski život, odnosno po telu. A uz sve to postoje i gresi koji ostaju na duši, to su oni smrtni. Vidiš kada mu ja kažem da neæe imati greh na sebi ako me posluša on u to ne veruje, a smrtni greh je da ženu smatra biskupom. Meðutim on ne shvata ujedno i moæ samog Boga i hrišæanstva, ne shvata da je to jedini Bog i da drugog nema, on je Bog svima i onima koji potièu od Avraama i svim ostalima, pa i onima koji u njega ne veruju.
Drugi naèin objašnjenja je jednostavniji. Dopuštaæe mu dokle god bude grešio i preživljavao kazne, odnosno sve dok se ne pokaje, jer tek kad se pokaje sledi ona generalna kazna koja ga celog uzdrma. To i jeste problem kod onih koji se pokaju, jer se brzo razoèaraju kada se bes Božiji svali odmah iza toga na njih. A to je ustvari ono najveæe inajteže iskušenje koje moraju izdržati. Sve što dolaz iza toga biæe lakše, a što budu verniji sve æe im biti lepše i lepše. Put pokajnika uopšte nije lak veæ je više nego težak, a njega znamo mi koji smo se pokajali. Meðutim onaj ko ustraje uspeva, tako je i Savle postao sveti Pavle, i mnogi drugi tim putem proðoše.

Pratiš me po forumu kao zao duh,smeta ti istina. Šta li?

Rekoh ti da mi je on pomogao svojim postupcima da nešto shvatim. A to je baš taj put zlog duha, za koga æe mu svaki sveštenik reæi da se nalazi u njemu. Pakao... Kako funkcioniše? Pakao je stvorio Bog kao i sve ostalo, drugog racionalnog objašnjenja nema. Najveæi u paklu je pali anðeo Lucifer i on ima najveæu moæ. Zato što je najviši, on mora služiti svima ispod sebe. I to je Božiji princip onaj na kome je sve sazdano. Na taj naèin Lucifer ulazi u svakog grešnika da mu služi jer mora po Božijem pravilu, on je najveæi. E sad, mitologija, šta je taèno, a šta ne... Lucifer je po jednom od mitova najlepši anðeo, i to otprilike znaèi i da je zaljubljen u samog sebe, a to jeste u suprotnosti sa zapovešæu da ljudiš bližnje svoje. Svi ljudi koji imaju zlog u sebi jesu i samoživi i samoljublje živi u njima, i otuda je Lucifer njihova idealna slika i prilika. Time oni ustvarti postaju ðavo, kao ljudsko biæe. E sad... da bi pobedio Lucifera neophodan mu je drugi anðeo a to je Mihailo, pa sad ko u njega veruje taj je miran i siguran.
Meðutim dosta je teško nekome ko sve to ne poznaje da shvati preko mitologije, i otuda je ona ustvari samo zbunjujuæa i iracionalna za posmatraèa sa strane, natprirodna jednostavno reèeno. Mislim da je lakše ljudima približiti Boga kroz razum nego preko natprirodnih pojava, ali to i ne mora biti taèno. Mislim da æe pre prihvatiti i spoznati ako je to nešto blisko i svakidašnje, nego ako je daleko i nesvakidašnje. Boga je lako shvatiti kao Ljubav, jer Ljubav su svi manje više osetili. Jedino što se kod neverujuæih javlja problem da to spoje u jedno, jer oni misle da su sami tvorci Ljubavi, a ne shvataju da je Ljubav njih stvorila.
Tako æe biti i sa B., dok ne bude shvatio da je stvoren od Ljubavi i da protiv svog tvorca ide, èiniæe to što sada èini. Kada bude shvatio, biæe mu žao i pokajaæe se.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
MAARRIN #21

Odgovori: 764


18. Feb 2012. 09:12:33
Au covece!!

Doktorska disertacija!!A ja hteo da se malo zezamo!
Tweetily #22

Odgovori: 2586


18. Feb 2012. 11:09:57
pa ko ti kaže da se ne zezamo



-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
bragancica9 #23
Odgovori: 409


18. Feb 2012. 11:12:10
o damjane i twetili, pa opet budalijesete....

otkud ti znas damjane da hriscanstvo nije "sklono raspadu"???....jel u gra gledas il u kuglu kristalnu????..pa hriscanstvo je mlada religija, koja se vise puta do sada izdjelila,a djeljenje moze biti znak "sklonosti raspadu"..... a ko zna dokle ce opstati hriscanstvo????...babe gataer i ti mozda znate,a ja ne znam...........2.000 godina je sitnica u istoriji planete......

a osnovna osobina covjeka kao bica jeste egoizam...i to je fantasticno, jer to je ono sto svijet pokrece naprijed i cini ga boljim.....
prost primjer.....
muskarac voli neku zenu i lijepo mu je sa njom.....voli je jer mu je lijepo...NJEMU je lijepo....i on ce okrenuti svijet zbog te zene, odnosno zbog toga sto je NJEMU lijepo.....
covjek vjeruje u BOGA jer se nada tj, vjeruje da ce mu biti lijepo poslije smrti...NJEMU, vjerujucem covjeku ce biti lijepo......
uostalom, ono sto svijet vodi napred nije ljubav nego sumnja......
.
a u skandinaviji, za tvoju informaciju, ima manje samoubistava, manje ubistava, manje narkomana, manje kriminala nego recimo u Srbiji..ili Rusiji.....a najvise kriminalaca je s balkana u tim zemljama- albanci, srbi, bosanci itd......tako neki srbin prije par godina ubi ministricu Svedsku u trznom centru, i to nako tradicionalno srpski.....nozem......
a zasto, to ne znam.......

a Bog niti meni ista dopusta, niti ja njega ista pitam.....
a jos, za informaciju tvoju, FORUM sluzi da se po njemu pise, pa me cudi tvoj zakljucak o zlim dusima i pracenju.....
a ono o istini sto napisa, to je smjesno.....

a twetili.....cekaj malo....a jesul oni skandinavci koji ubili nisu isto plod drustva i to tog istog?????.....
ako u 10 kila brasna pronadjes mali kamencic, zoves li ti tih 10 kila brasnom ili sljunkom????.....
to je glupost sto pises......

a ko kaze da ja vjerujem u slobode zapadnih medija????......ja sam cito manifest tog ubice (ima na nettu jos uvijek, pa mogu da ti dam link....ako ne razumijes taj jezik, mozes mi platiti da ti prevedem).....taj ubica je plod hriscanskog uticaja, plod ispiranja mozga od strane hriscanskih fanatika, ako je polod icega, jer je on individua pameti poremecene...ubijao je u ime BOGA i hriscanstva, po ucenju hriscanskom, pa si trebao da zakljucis da je taj ubica plod hriscanskog ucenja a ne skandinavskog drustva, jer nije pao pod uticaj , recimo profesora Pera Guglija, nego hriscana, ako vec zelis da budes posten prema samom sebi i vlastitoj ti logici........

a smjesno mi je kako izvlacis zakljucak o mojoj generalizaciji stvari, a prvi navodis kao primjer dekadentnosti skandinavskog drustva, idiotizam jednog ubice....i na osnovu tog ja te upitah, poredjenja radi, ne bi li uvidio smjesnost svog vlastitog primjera, da li su svi srbi ubice ako jedan ubije......o gospode sveti, kakve budalastine....

a smjesno mi je ono i o imperijalizmu......dje ba u skandinaviji vidis imperijalizam?????......
Van_Basten #24

Odgovori: 429


18. Feb 2012. 11:15:47
Maarrin-e

Kako je brate, sta ima novo kod tebe?

-----------------
Belgrade boys-Delije Sever 1989
Van_Basten #25

Odgovori: 429


18. Feb 2012. 11:16:14




-----------------
Belgrade boys-Delije Sever 1989
kovacdamjan #26

Odgovori: 3734


18. Feb 2012. 14:39:53
bragancica9

Ono èemu je temelj sami Bog nikad ne propada a sve ljudsko propada jer nije potpuno i nije istinito.A samo je Bog istina.2000 godina sitnica?
A kolika si ti onda tek sitnica a misliš da poznaješ Skandinavska i zapadna društva i Balkanska i Ruska i misliš da znaš gdje je bolje a gdje nije.Zar nije ovo malo pretjerano da ti o ovome sudiš?Imaš li dovoljno pokazatelja za to?Imaš li dovoljno iskustva?Imaš li dovoljno Razuma?
Ja se oslanjam na svoje iskustvo i Boga u sebi i on mi daje odgovore a na šta se ti oslanjaš?Ja æu ti reæi na šta: na svoj egoizam i na maštu koja konstruiše onakvu prièu kakva tebi odgovara.Mnogo i mnogo znanja ti je potrebno da shvatiš istinski kako stoje stvari u odreðenim društvima.A što kažeš da je egoizam osnovna osobina èovjeka i da to pokreæe svijet i èini ga boljim tu si u potpunoj zabludi.U egoizmu nikad nema ljubavi.Egoizam èini èovjeka bezdušnim ,praznim,ružnim,dostojnim svakog sažaljenja.Tek u nesebiènosti èovjek otriva svu ljepotu ovog svijeta i istinsku ljubav,ali ti to oèigledno nisi shvatio,ali mnogi ipak jesu i dok ima takvih u jednom društvu ono neæe propasti.
Istina je forum služi da se po njemu piše ali ti i osim što pišeš i vrijeðaš osjeæanja mnogih Hrišæana kao onom prièom o stolarima (drvodjeljama,tesarima).Ne pišeš konstruktivno nego se uglavnom oslanjaš na pljuvanje Hrišæanstva a to je najlakše,najlakše je nešto pljuvati.Kažeš da si nevjernik ateista ali ja te iz ovog što si pisao nisam tako shvatio,ti nigdje nisi pomenuo nešto tako da Bog nije stvorio ovaj svijet i nisi ponudio neko svoje drugaèije vjerovanje ili teoriju,ogranièio si se na tvrdnju da Bog jeste stvorio ovaj svijet,ali da je on podlac,pokvaren itd. što po svojoj pameti tvrdiš.Znaèi svrstao si se sam u protivnike i otpadnike od Boga.Vjeruješ u Boga a Boga mrziš,a mrziš zato što nemaš ljubavi u sebi.A Bog je ljubav.

-----------------
"Kažu da je svako svoje sreæe kovaè,samo što sudbina daje jednom i èekiæ i usijano gvožðe a drugi ga mora kovati èesto hladno a èesto i golom pesnicom"- filozof Božidar Kneževiæ.
kovacdamjan #27

Odgovori: 3734


18. Feb 2012. 15:02:35
bragancica9

A taj kriminal u Srbiji i Rusiji i na Balkanu je posljedica kapitalistièkog sistema kakav je stvoren na zapadu i kao takav uvezen u te zemlje i odricanja od Hrišanstva i Hrišæanskog duha i uopšte bilo kakve stvarne vjere.A gje je vjera i Hrišæanski duh istinski prisutan takvih stvari u takvim zemljama ima mnogo manje.A deklarisati se kao vjernik a u stvari ne vjerovati ne znaèi ništa.

-----------------
"Kažu da je svako svoje sreæe kovaè,samo što sudbina daje jednom i èekiæ i usijano gvožðe a drugi ga mora kovati èesto hladno a èesto i golom pesnicom"- filozof Božidar Kneževiæ.
bragancica9 #28
Odgovori: 409


18. Feb 2012. 15:29:38
o damjane covjece pregresni

2000 godina je sitnica kad se poredi sa jednim milionom....kad se poredi sva dva je jos gore, sa milijardom jos gore.........prost zakon brojeva......
tvoj Bog nije na zemlji oduvijek, pa moze biti da nece biti i zauvijek....ja ne znam hoce li ili nece jer gatara nisam, niti u gra gledam...a zivo me zanima kako ti znas to, jel ti Bog sapno il se pasijans otvorio?????
ti pomenu prvi neke pogresne statistike o skandinavskom drustvu, i ja te ispravih, i ti pitas mene odakle meni pravo da o tome sudim...
e svasta od tebe....pa iz istog odakle i tebi......to bar razumjeti tesko nije......
sto ce reci, ti se oslanjas na Boga kad ti to odgovara, a na statistiku ljudsku kad ti ona odgovara, s tim sto statistiku ljudsku i ne provjeris nego pricas na osnovu glasina ......
a najsmjesnije je to sto sudis meni kad koristim ludsku statistiku, a kad je ti koristis to je na osnovu Bozijeg iskustva u tebi koje ti govoris da tu istu statistiku koristis samo nakaradnu i prilagodjenu tebi....
pa sta ce ti Bog na to kazat????..

o forumu.....ajd pogledaj dje ja sve pisah i o cemu, pa onda koristi forumsku statistiku onakvu kakva jesti a ne onakvu kakvu je ti konstruises....

a o mom ateizmu.....to sam davno napiso samo sto si ti zaboravio....
ja vjerujem da nevjerujem, i nemam pojma postoji li Bog ili ne postoji.....
ne vjerujem da je on stvorio svijet.....a da ti objasnjavam u sta vjerujem to mi ne cini zadovoljstvo, a meni sto god ne cini zadovoljstvo ja to i ne radim..osim ako me zakon ili nuzda ne naceraju....a sem toga objasnjavajuci ti to potcjenjivao bih tebe kao odraslu osobu pretpostavljajuci da nikad nisi cuo za neke naucne teorije, a ja hriscanin nisam da mi je ugradjeno u mozak da potcjenjujem ljude kao sto vi hriscani to radite.......
a to sto pisem o Bozijem stvaranju svijeta...pa ljudi moji o cemu da pisem kad diskutujem sa hriscanima i njihovom tumacenju nastanka svijeta???...o narandzama???????
da sa nekim raspravljam o porijeklu vrsta pisao bih o Darwinu...ili bih trebao o automobilima marke mazda da pisem?????....
a to da sam otpadnik od Boga to je tvoj SUD, a sam znas da je Bog sud zabranio svima osim sebi.....pa trebalo da te je strah......

a o egoizmu nisi uopste razumio....egoizam je najvaznija i najljepsa osobina covjeka...bez egoizma ljubavi nema......ni ti u Boga vjerovao ne bi da nisi egoista....vjerujes u njega radi SEBE a ne radi mene........nije tesko razumjeti........
sem toga, covjek iz sumnje je otkrio da je zemlja okrugla, a ne iz ljubavi ..........

a o kriminalu.....kriminala ima vise u zemljama gdje je ekonomska situacija losija, i nikakve veze nema sa drustvenim uredjenjem a sa hriscanstvom jos manje......a to da je uvezen to je budalastina, jer znaci da prije nego je uvezen nije ni postojao.......
uostalom, navedi jednu zemlju dje vlada taj hriscanski duh i dje kriminala nema......mnogo tog kriminala ima u samim hriscanskim strukturama cak .....a ti clan stada tih struktura.....
uuuu..opasno je to......
Tweetily #29

Odgovori: 2586


18. Feb 2012. 16:24:05


a smjesno mi je ono i o imperijalizmu......dje ba u skandinaviji vidis imperijalizam?????......

Hmmm... prva stvar globalizacija je moderni imperijalizam ili jedan od njegovih oblika. A ti meni sad kaži kako nje nema tamo?
Druga stvar, Grenland uopšte ne pripada Evropi, a nalazi se u vlasništvu danske krune... Nije li to imperijalizam? Taj Grenland i Eskimi na njemu imaju pravo na svoju državu i smaostalnost bez obzira što ih je oko 50 hiljada svega. Kao što rekoh veæ sve je trulo u državi danskoj, pa i imperijalizam.
Imperijalizam nikada nije nestao on je samo menjao svoju pojavu i svoj oblik. Znaš li pre koliko godina su samo Amerikanci prestali da crpe svoju naftu i krenuli u eksploataciju tuðe? Najsvežiji primer je rat u Libiji, gde više nije ni bilo važno uzeti naftu veæ je uništiti ili onesposobiti. Znaš li šta svet èeka u trenutku kada se sva nafta iscrpi i ostane samo amerièka? Totalna kolonizacija. Ko bude alternativan, biæe bombardovan.

a twetili.....cekaj malo....a jesul oni skandinavci koji ubili nisu isto plod drustva i to tog istog?????....

Jesu, meðutim oni su ubili posredstvom svog kukolja jer ga nisu na vreme spreèili. Ako se takav sluèaj dogodi na Balkanu to nije ništa neobièno, meðutim kada se dogodi u tako razvijenom i modernom društvu... priznaæeš da se moramo zapitati zašto se to dogodilo. On nije mudžahedin ili neko deseti ubaèen sa strane da izvrši terorizam, on je taj koji je tu bio, postao i ostao. I nije sam on ima i svoje sledbenike, kojima je upravo ostavljen taj manifest o kome si govorio. Mene on ne zanima, pre svega jer mu ne znam poreklo. taj manifest je mogla postaviti i policija u cilju prikupljanja podataka o njegovim obožavaocima, pa ako si èitao, ubeležili su te. Druga stvar taj manifest je mogao ostati radi stvaranja novog "slobodnjaka" koji æe da ubija sve oko sebe, a priznaæeš da je država ta skandinavka ona koja ga je bila dužna ukloniti.

ako u 10 kila brasna pronadjes mali kamencic, zoves li ti tih 10 kila brasnom ili sljunkom????...

Zovem ga oneèišæenim ili prljavim koji ti se izraz veæ više sviða. To brašno se svakako mora prosejati. U tom smislu i ta skandinavska društva se moraju takoðe prosejati. Mislim da je prikladniji primer žita i kukolja, posebno što æe se taj kukolj raširiti. Ono što ti ne shvataš jeste da je opasnije po graðane tog društva crtanje karikature Muhameda nego do višestruko ubistvo.veoma brzo æemo najverovatnije èuti da je neki musliman stigao da to osveti ili naplati i videæemo neki bombaški napad ili ko zna šta veæ.

taj ubica je plod hriscanskog uticaja, plod ispiranja mozga od strane hriscanskih fanatika, ako je polod icega, jer je on individua pameti poremecene...ubijao je u ime BOGA i hriscanstva, po ucenju hriscanskom,

Zar ti ne vidiš da ovo što si napisao ne pije vodu? Fanatizam u Hrišæanstvu je praktièno zabranjen, dakle to ne postoji. Druga stvar izvrši odmah jednu podelu u Hrišæanstvu da se dalje ne bi zbunjivao, na jednoj strani su rimokatolièka crkva i sve pravoslavne, a na drugoj svi ostali. Ti ostali su iskoraèili daleko iz Hrišæanstva, oni samo vode poreklo ili podrijetlo iz njega. Dakle on je mogao biti èlan neke od sekti ili ko zna èega i kakve organizacije, ali iza te organizacije ne stoji niti jedna od pomenutih pravoslavnih ili rimokatolièka crkva.
Druga stvar, hrišæanski metod nije ubijanje, veæ trpljenje, i niko ga u hrišæanstvu neæe poduèavati ubijanju, veæ æe ga uèiti o Ljubavi. Tako da je to opšta nebuloza što su oni naveli kao povod. Pametnije je bilo da su naveli da je umno poremeæen, meðutim politièki se to onda ne da iskoristiti. Ovako su na svoj protestantski naèin napali. I da, da pojasnim terminologiju, ja ne razlikujem razne crkve, veæ ih sve zajedno nazivam protestantskim, što nije pravilno, ali ja ih tako oseæam. Ne sporim, to je njihovo pravo, ali neka ne ugrožavaju i prava nas koji mislimo drugaèije.
Dakle ne postoji hrišæansko uèenje po kome treba ubijati, veæ naprotiv zapovest ti jasno i glasno kaže Ne Ubij. Ti smeš ubiti samo ono što æeš pojesti, a pri tome hranu ne smeš bacati.

pa si trebao da zakljucis da je taj ubica plod hriscanskog ucenja a ne skandinavskog drustva, jer nije pao pod uticaj , recimo profesora Pera Guglija, nego hriscana, ako vec zelis da budes posten prema samom sebi i vlastitoj ti logici...

Ok, trebao ne znaèi i morao. Dakle nisam tako zakljuèio jer u tome nema logike. Previše dobro poznajem hrišæanstvo da bi tako nešto mogao zakljuèiti. Èoveèe, nisam mu ja rekao da to uèini ili ti misliš da jesam? Da li ja propagiram tako nešto? Ja stvarno ne znam, evo nek Damjan odmeri da li sam po onome što govorim bliži hrišæanstvu ili radikalizmu? Taèno je da poštujem revoluciju kao sredstvo, ali revolucija mora imati ciljnu grupu protiv koje se diže, a ovaj èovek je digao ruku na one koji ga nisu ugrožavali ni na jedan naèin. Njihova jedina krivica je izgleda bila što su mladi i što su èlanovi društva kome i on pripada. On je hteo promeniti to društvo i primenio je radikalan metod. Brate, sve to ja razumem, ali ne odobravam. To nije normalna pojava u civilizovanim društvima. Takvim zloèinom se ništa ne postiže. A uzrok tog zloèina jeste u samom tom društvu gde se dogodio. Sutra æe uzrok biti ona karikatura i opet æe se postaviti pitanje gde je ona nastala. Nastala je u tom društvu, skandinavskom, po tebi najnaprednijem.
Toliko je napredno da ima i fanatika koji ubija sve oko sebe. Mada to je u americi gotovo redovna pojava, nije to ništa novo. Ovi naši balkanci se zadovolje sa dva ili tri taoca, šta æeš nismo napredno društvo.

muskarac voli neku zenu i lijepo mu je sa njom.....voli je jer mu je lijepo...NJEMU je lijepo....i on ce okrenuti svijet zbog te zene, odnosno zbog toga sto je NJEMU lijepo.....

Izvini na slobodi, ali želim ti ovo pojasniti. Taj muškarac ne voli tu ženu, on voli sebe samog. Vidi sam govoriš da je on sa njom zato što je njemu lepo i sve ostalo u tom smeru. Kada neko voli, on prvo ne zna zašto voli, ne ume to da objasni on jednostavno samo to oseæa(sad pozovi iz memorije prièu koju je Damjan isprièao da se to samo može osetiti). Kada voli njemu uopšte nije važno da li æe dobiti nešto za uzvrat, njemu je važno da neko prima to što on daje i da tog nekog to što prima èini sreænim i zadovoljnim. Dakle da on voli tu ženu on bi se radovao njenoj sreæi. Ako je ljubav obostrana ili uzvraæena onda ni njoj ona sama više nije bitna, veæ joj je bitan samo on. Ja bih molio ujedno neku od žena koja ovo èita da ti to bolje objasni, jer žene to bolje razumeju nego mi muškarci.
Dakle taj muškarac okreæe svet samo zato da bi njemu bilo lepo. Kada sam ja onomad išao u IV srednje, iz srpskog jezika i književnosti smo uèili jednu pesmicu, zove se Devojka i Momak, èini mi se. Ta pesma ti mnogo toga objašnjava o tom odnosu i šta znaèi voleti. Poenta je u stihu: "i ti si se laðane napio."
Dakle ako voliš ženu sve što èiniš èiniš radi nje i da njoj udovoljiš, a sam sebi nisi ni bitan ni važan, veæ si sklon žrtvovanju zarad voljene osobe.

covjek vjeruje u BOGA jer se nada tj, vjeruje da ce mu biti lijepo poslije smrti...NJEMU, vjerujucem covjeku ce biti lijepo......
uostalom, ono sto svijet vodi napred nije ljubav nego sumnja......

I ovo ti želim objasniti.
Vera i Nada nisu isto i nisu uslovljene jedna s drugom. Da bi se spasao moraš imati i jednu i drugu. Pravilnije je da kažeš da èovek veruje u Boga radi verovanja, radi obièaja, radi tradicionalizma... itd, a ne radi nade.
Onaj ko veruje on zna, podvlaèim i to samo u sluèaju vere u Boga zna da æe dobiti ono što mu je obeæano. Sigurniji je u to nego u smrt tela. U svakom drugom sluèaju onaj ko veruje, on veruje da æe ostvariti zacrtani cilj. Da li æe ili ga neæe ostvariti je stvar jaèine njegove vere. Ako vera nije dovoljno jaka neæe ostvariti.
Kada vera nije dovoljno jaka? Onda kada se javlja sumnja. Dakle sumnja je rušilaèka stvar. Sv. Petar je hodao po vodi za Isusom sve dok nije posumnjao, kada je posumnjao poèeo je da tone. I to je za nas hrišæane škola da ne smemo sumnjati u Isusa ako mislimo hodati po vodi. A da li je moguæe hodati po vodi? Jeste brate, èim se zaledi možeš hodati u svim pravcima i u oba smera.
Sunja je ta koja ruši sve oko sebe, a rušenjem teško da neko može biti voðen. Ljubav za razliku od nje gradi i izgraðuje, dok ona razgraðuje sagraðeno.
E sad, zašto je to u tvom sistemu vrednosti obrnuto? To je ono što sam ja shvatio kada pravoslavni sveštenici objašnjavaju putem mitologije. Oni kažu da je u tebi zao duh i da zbog toga sve èiniš obrnuto, pa tako sumnju vidiš kao vodilju. Jeste ona vodilja, ali u propast. A zao duh te i može samo odvesti u propast.
Nego da ti i ja to sroèimo komunistièkim jezikom. To nije zao duh, veæ su to zle misli, nešto što je blisko mržnji i takve zle misli te ne mogu odvesti nikuda do u propast. Ko god loše razmišlja, loše æe mu se i dogaðati. Tu je prednost u vedrini hrišæana. Što ti više udaraš po hrišæanima oni su sve snažniji u svojoj veri i sve više i jaèe veruju u ono u šta veruju. Trpljenje odagnava sumnju, tera je prosto reèeno. Zato je trpljenje vera svetih po reèima sv Jovana Bogoslova.
Ono što predtavlja problem jeste da ti te zle misli ne vidiš kao zle veæ kao dobre i to je ono što sveštenici kažu da je kamuflaža samog Lucifera, kada te je on ubedio da uopšte nije tu.
Pozitivna stvar jeste što se mržnja lako pretvara u ljubav, kao što je i èinjenica da nikoga ne možeš mrzeti ako ga pre toga nisi voleo.
Tragedija koja ti se dogodila u životu je imala ogroman negativni uticaj na tebe. Ti moraš pronaæi naèin da to pobediš, samo si zaleèio tu ranu, nisi uspeo da je isceliš. Mržnjom se ništa ne postiže kaže jedna od poslovica mudrog naroda.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
Strana : Prethodna 1 [2] 3 4 5 . . . 17 Sledeća

Nemate dovoljno prava da odgovorite na ovom forumu.


Podelite Ovu Stranicu:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Učitavanje stranice trajalo: 0.0247650 sek.| Članovi online - 8 | Gosti online: - 1012 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Mogucnosti | RSS Novosti | Kontakt | Uspesna Ljubavna Muvanja | Uslovi Koriscenja Sajta | Polisa Privatnosti
Extreme eXTReMe Tracker