Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Jezici :
:: Početna
:: Registracija
:: Pretraga
:: Forum
:: Chat
:: Blogovi
:: Clanak
:: POMOĆ
:: Prijava za nove profile
:: Linkovi
:: Statistika
:: Tipovi Članstva


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Forum
Forum :: Traži po forumu :: Forum Podesavanja :: Top Foruma

Strana : Prethodna 1 2 [3]
dusseldorf #1

Odgovori: 4008


26. Maj 2008. 20:15:36
Valentino

Grupa Valentino nastala je 1982. godine, a osnovao je gitarista Zijo Rizvanbegoviæ koji je godinama planirao pokretanje takvog sastava. Postupno je skupljao muzièare, a za pevaèem je tragao punih godinu dana, pa je na kraju dao oglas u listu "Osloboðenje". Osnovu grupe, pored Zije, èinili su pevaè Suad Jakirliæ Jaka i basista Emir Èolakoviæ. Prve nastupe imali su kao predgrupa Bijelom dugmetu na koncertima u Bosni. U Beogradu su se prvi put predstavili aprila 1984. godine. Tada su kao gosti nastupili u Domu sindikata na Bajaginom koncertu povodom objavljivanja njegovog debija "Pozitivna geografija".

Tim nastupom oni su promovisali svoj debi "No 1". Na ploèi je kao gost u jednoj pesmi gitaru svirao Goran Bregoviæ. Kao hit godine 1985. izdvojila se pesma "Volim te još" u kojoj je drugi vokal pevala Amila Sulejmanoviæ. Uoèi snimanja ploèe "Valentino II" u grupu dolaze klavijaturista Nikša Bratoš i bubnjar Ademir Voliæ Kufi koji su pre toga bili u sastavu Bonton Baja. Dolaskom Nikše Bratoša dobijaju instrumentalistièko pojaèanje, on na ploèi svira elektriènu akustiènu gitaru, klavijature i saksofon. Sa te ploèe izdvojile su se pesme "Bez tebe" i "Jugoviæi". Produkcijom treæeg albuma bavio se Nikša Bratoš, a na njemu su imali još jedan hit "Oka tvoja dva". U to vreme su veæ uveliko izgradili pop orijentisan stil sa napadnim refrenima i otvorenim koketiranjem sa folk zvukom. Popularnost koju su prvih godina rada stekli, polako je poèela da opada posle treæe ploèe, jer su se vrteli u zatvorenom krugu sopstvenog šablona.

Posle te ploèe došlo je i do osipanja grupe. Nikša Bratoš je prešao u Crvenu jabuku, pevaè Jaka je 1987. godine otišao u JNA a po povratku je prestao da se bavi muzikom i postao asistent na fakultetu. Zamenio ga je Gogo Prusina sa kojim su snimili èetvrti album na kome se našao za Valentino neobièan instrumental "Saksofoni lete u nebo" koji je Zijo komponovao tokom boravka na Tajvanu. U grupu je 1988. godine stigao novi gitarista Zoran Šerbedžija.

Peti album "Ponekad noæu kad grad spava", snimili su 1989. godine uz pomoæ producenta Željka Brodariæa Jape (ex Metak). Sa poèetkom rata, grupa prestaje sa radom i jedino je u muzici ostao Zijo Rizvanbegoviæ. On živi u Nemaèkoj gde je objavio ploèu "Moja kuæa putujuæa" na kojoj je i pesma "Nemam više ofentala duldunga" u kojoj gostuju Hari Varešanoviæ, Saša Lošiæ i Alen Islamoviæ. Na toj ploèi su se našli demo snimci koje je Zijo uradio tokom boravka u Nemaèkoj.

Èlanovi grupe su rasuti po svetu, a u Bosni, taènije zapadnom delu Mostara, jedino je ostao Gogo Prusina koji radi kao muzièki urednik na hrvatskom radiju Herceg Bosna. On povremeno peva po nemaèkim klubovima, a 1996. godine nastupao je na Melodijama Mostara sa pesmom "Tiho tiho" i Cro feštu u Neumu sa "Kad bi ove ruže male".

-----------------

Pozurite piloti, brze letite
da me dragoj, pokraj srca
sto pre spustite
lijepo vrijeme, sunce sija
kisa ne pada


PLAVAlagunaNo1 #30

Odgovori: 1567


14. Maj 2012. 02:04:19


PRICAJ MI O NJOJ


Nocas cu da poludim
Nocas cu da otkacim
Kisu cu da zamolim
Da se rastopi

Nocas cu da poletim
Gore iznad oblaka
Da probudim danicu
Sto je zaspala

I pricaj mi o njoj
Stari pricaj sve sto znas
Ne pitaj za suze
Teku od kise
Pricaj mi o njoj
Stari pricaj sve sto znas
Neka ovo vece
Jednom prestane

Samo tvoji prozori
Gore poslije ponoci
A ja tako slucajno
Mokar strazarim

Milioni puteva
Vode do tvog ulaza
A ni jedan ne vodi
Ravno do srca

Daj mi sobu s pogledom
Na tvoj korak ulicom

I pricaj mi o njoj...

-----------------
I’m Sexy And I Know It



"Zene mogu samo da preteraju u jednoj stvari-u svojoj zenstvenosti!"
YSL



http://www.youtube.com/watch?v=GwTociOoiIA
Strana : Prethodna 1 2 [3]

Nemate dovoljno prava da odgovorite na ovom forumu.


Podelite Ovu Stranicu:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Učitavanje stranice trajalo: 0.0163801 sek.| Članovi online - 2 | Gosti online: - 1219 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Mogucnosti | RSS Novosti | Kontakt | Uspesna Ljubavna Muvanja | Uslovi Koriscenja Sajta | Polisa Privatnosti
Extreme eXTReMe Tracker