Warning: Illegal string offset 'show' in /var/www/vhosts/ljubavni-sastanak.com/httpdocs/include/functions.inc.php on line 1078

Warning: Illegal string offset 'show' in /var/www/vhosts/ljubavni-sastanak.com/httpdocs/include/functions.inc.php on line 1078

Warning: Illegal string offset 'show' in /var/www/vhosts/ljubavni-sastanak.com/httpdocs/include/functions.inc.php on line 1079

Warning: Illegal string offset 'show' in /var/www/vhosts/ljubavni-sastanak.com/httpdocs/include/functions.inc.php on line 1079
hoceli biti priznavanja kosova kao nezavisnu drzavu ?
Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Jezici :
:: Početna
:: Registracija
:: Pretraga
:: Forum
:: Chat
:: Blogovi
:: Clanak
:: POMOĆ
:: Prijava za nove profile
:: Linkovi
:: Statistika
:: Tipovi Članstva


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Forum
Forum :: Traži po forumu :: Forum Podesavanja :: Top Foruma

3. Opšte teme > Politika, filozofija... > hoceli biti priznavanja kosova kao nezavisnu drzavu ?

Strana : Prethodna 1 2 [3] 4 Sledeća
albanac1 #1
Odgovori: 153


17. Jan 2013. 15:50:00
hoceli biti priznavanja kosova kao nezavisnu drzavu ?

Od strane srbije?
HERCEG5 #30
Odgovori: 503


08. Feb 2013. 21:35:45
hahahahahahahahaa

cirkus
kovacdamjan #31

Odgovori: 3734


08. Feb 2013. 21:48:10


To što prièa Herceg ima nešto svoje i nije baš toliko besmisleno, Posavina je oblast za sebe


Koliko je hrvata bilo u èitavoj BiH 1991?

17,38%

Pa otkud onda ideja da bi èitava BiH trebala pripasti Hrvatskoj?

Zašto se izdvaja Posavina?

Koliko je bilo Srba u opštinama Grahovo,Glamoè,Drvar? preko 90%

Pa te opštine ne pripadaju Republici Srpskoj i danas tamo Srba ima u veoma malom broju a pitanje imovine nije riješeno.

Takva podjela teritorija svakako nije idealna ali je to faktièko stanje dogovoreno u Dejtonu.

A inaèe se dosta manipuliše nekakvim procentima iz 1991 godine,a popisa nema evo veæ 22 godine,da se vidi kakvo je sad faktièko stanje.Dosta se stvari od tada promjenilo.

-----------------
"Kažu da je svako svoje sreæe kovaè,samo što sudbina daje jednom i èekiæ i usijano gvožðe a drugi ga mora kovati èesto hladno a èesto i golom pesnicom"- filozof Božidar Kneževiæ.
HERCEG5 #32
Odgovori: 503


08. Feb 2013. 22:48:08
damjana

nema rep srpske..ne mozee nemozesh imat republiku a skoro svaki gradic,grad,selo u tzv rep srpskoj sve muslimani vecina!!! jedino bjeljina i banja luka,pa chak i istocna hercegovina ima vishe muslimana ja mislim nego srba..ostalo ste sve pobili i otjerali...ma daj i ti kad odesh u tuzlu i sarajvo kao i svaki srbin iz bosne kazesh da si bosnjak jelte jbggg life is a bitch!!


titiceee extra si popravljash see
HERCEG5 #33
Odgovori: 503


08. Feb 2013. 22:59:00
za konjec filjma sto bi rekli pirgavi rusi hahahhaa

u bih hocemo cjelu bosansku posavinu,srednju bosnu,kraljevu sutjesku,zapadnu hercegovinu,herceg bosnu od livna do mostara a vama etoo 13 zgrada u sarajvu,zenici tuzli i banjaluci

aajjjj sellammmm
kovacdamjan #34

Odgovori: 3734


08. Feb 2013. 23:42:05


Eee Herc a niðe vas nema po tim kantonima.
Svud Muslimani dominiraju.A ti sanjaj.


-----------------
"Kažu da je svako svoje sreæe kovaè,samo što sudbina daje jednom i èekiæ i usijano gvožðe a drugi ga mora kovati èesto hladno a èesto i golom pesnicom"- filozof Božidar Kneževiæ.
HERCEG5 #35
Odgovori: 503


09. Feb 2013. 01:28:23
damjana

nama dosta...23 opcine sa preko 80% hrvatske vecine izlaz na more....hehehehh 2 hrvatske drzave na moru a ti se kupaj u potocima bosne amin
Tweetily #36

Odgovori: 2586


09. Feb 2013. 09:57:27


2 hrvatske drzave na moru

Nikad bilo, niti æe biti. Hrvati mogu imati samo jednu državu. I tu je mentalitet gotovo identièan jer i svi Srbi vekovima teže, e sad da li žele je drugo pitanje, da žive u istoj jednoj državi. Sve u duhu: zajedno smo jaèi.
BiH je veštaèka tvorevina, ali to su veæ stvari iz istorije, u biti sve bi drugaèije bilo da se Kosovski boj drugaèije završio i da su Turci bili potisnuti, a ne zaustavljeni. Izlaz na more još veæa glupost, ali savršeno je funkcionisala u okruženju Jugoslavije. Danas vodstvo BiH koristi taj izlaz za zadavanje niskih udaraca susednoj državi, a sigurno je da Hrvat Hrvatu to ne èini.
Druga stvar šta je tebi potrebno ili dovoljno kada nisi prisutan veæ si u Bostonu? Ne živiš u Hercegovini i ne deliš prilike koje vladaju tamo, samo saoseæaš sa svojim narodom.

Svud Muslimani dominiraju.

Uh... oni ne žele da se tako zovu, prema tome potrudi se da ih nazivaš njihovim imenom koje su sami izabrali s obzirom da veæ deliš životni prostor sa njima. Tako nešto smanjuje tenziju. Ako nešto zaboraviš, onda to i ne moraš praštati, zar ne?

Pa otkud onda ideja da bi èitava BiH trebala pripasti Hrvatskoj?

Ideja je da teritorije ma kojima žive Hrvati izbore prikljuèenje matici državi. Da bi to bilo moguæe i ostvarivo mora se priznati R. Srpska u onom duhu koji traži sam srpski narod koji u njoj živi, konkretno onako kako rukovodstvo trenutno traži. Sasvim je onda normalno oèekivati i podršku i reciprocitet, da Srbi priznaju Hrvatima njihovu želju. Sve ostalo je van pameti, asrpsko rukovodstvo i ne traži teritorije van R.Srpske koliko je meni poznato.
Ovo ujedanje od strane Herca je glupost, ni zemun nije u Hrvatskoj iako su ga osnovali Hrvati, pa ne mora biti ni Bosasnka Posavina kao neki vid krajine. Tim pre što je veoma mali, gotovo neznatan broj Hrvata ostao na tim prostorima.
Ajde sad obojca razmislite, ako bi život, standard i sve ostalo u Hrvatskoj(ili u Srbiji u odnosu na Hrvatsku) bio bolji zar nije logièno da bi neke teritorije želele da se pripoje uspešnijem? Sve je to sastavni deo ljudske slabosti. Tim kljuèem bi se rešio i status celokupne Posavine, ne samo dela u BiH.
I sad ako se Hrvati i Srbi bratski razdele što bi razumni ljudi i trebalo da uèine radi obostrane koristi i napretka( a znamo da vlada ona: da komšiji crkne krava) ostaje problem tih Titovih Muslimana, danas Bošnjaka inaèe praistorijskih Bošnjana koji su iz jedne Bosne došli u ovu današnju. Ostaje i goruæi problem Muslimana u Srbiji... jer ako oni poènu da se nazivaju Bošnjacima, Bošnjanina.... postaviæe se pitanje okupacije... Sandžak ma šta on bio, nije Bosna, niti njena oblast, èak šta više nalazi se u dve druge države.
I sad Damjane šta ja smem, a šta ne smem reæi u Sarajevu... prva stvar je da gajim puno poštovanje prema Islamu, druga je da oni moraju shvatiti da je Islam religija, a ne nacionalno opredeljenje. Narod ili deo naroda može pripadati ili upražnjavati jednu ili drugu ili treæu, desetu religiju, ali ostaje narod. Religija je duh, a po telu, po krvi srodstvo je nešto drugo. Po krvi Bošnjaci ili Titovi Muslimani su Srbi i Hrvati, nisu Turci. Svoju veru ne treba nikada da promene, veæ po zapovesti Muhameda da je unapreðuju iz dana u dan. Kusturica je promenio veru pa se i dalje oseæa kao prdež u tesnim gaæama, drugim reèima on je Emir pa zvao se Nemanja i po sto puta. A želeo je da uèini pravu stvar i da pokaže primer. Njegova politika je ista ova koju ti i ja prezentujem, odnosno više želja ili htenje nego politika.
Ali sasvim je blisko pameti da shvate da su i pre Turaka i dolaska prosvetljenja u vidu Islama živeli tu gde i sada žive i da su se zvali Srbi i Hrvati. Oni svi znaju svog pretka koji je prvi primio Islam i znaju da li je bio Srbin ili Hrvat, to imaju zapisano. Dakle nije problem da se toga sete. Ništa im neæe drugaèije biti ako bi bili Srbi i Hrvati muslimanske vere. Uostalom imaš i drugih naroda u kojima žive dve ili više religija.
Šta je problem? Problem je insistiranje na pravoslavnoj džamahiriji, odnosno u Vatikanskoj dogmi s druge strane. Zato su komunisti bili tampon zona praktièno. Titova ideja je bila i ostala više nego futuristièka ili napredna, težnja da svi narodi sveta žive u jednoj državi koje nema, da su svi jednaki, da poštuju jedni druge u svojim sliènostima i razlikama, vrlinama i manama. Ali to nije moguæe bez same želje svakog pojedinca, to se ne može nametnuti. I da, slažem se to je takoðe vid globalizacije, ali je motiv potpuno drugaèiji.
Radi oèuvanja mira i stabilnosti neka konaèna podela se mora izvršiti. Prema trenutnom razvitku ljudske svesti kod veæine jedan narod treba živeti u jednoj državi, a nju opet ne možeš prirodn odrediti, veæ joj veštaèki iskrojiti granice. Manji broj naroda vodi ka sigurnijem miru. Iz tog razloga je više nego pametno da se svi razdele na Srbe i Hrvate i da se BiH podeli.
Ponavljam Bošnjaci u sluèaju svetskog rata koji uopšte nije iskljuèen jer Islam je ratoboran po prirodi, ostaju u debelom SOS-u i bez ikakve osim moralne podrške svoje braæe po veri.
Herceg politièari-voðe-vojskovoðe koje si nabrojao ranije su imali najviše udela u ratu ili obraèunu izmeðu HVO i ABiH. Nisu svi osloboðeni optužbe, nsiu svi ni osuðeni, nisu svi ni krivi, ali je èinjenica da tu Srba nema... osim onih muslimanske vere koji sebe ionako ne nazivaju Srbima.
Damjane ako Hrvati mogu da prihvate Baèku u drugoj državi, ne vidim zašto Srbi ne bi mogli da prihvate Glamoè ili Drvar koje ne drže ili èak i Trebinje koje drže u ovom trenutku. To je sve stvar dogovora. Naravno sve se to može i karikirati pa reæi zašto Hrvati ne bi onda prihvatili svoju Hrvatsku u sastavu Srbije. Suprotne težnje nema, Hrvati ne žele Srbiju. I tu je razlika u mentalitetu, Srbi su osvajaèki narod, Hrvati to nisu, to je priroda jednog naroda i nije ništa èudno niti bilo šta strano.
Naravno uvek se može izvršiti i zamena teritorija, pa recimo Srbija da Baèku i Srem do Zemuna, a dobije Drvar, Glamoè i još neke teritorije koje bi ispunile ekvivalent onome što daje. To se naziva mirovnom podelom. I to jeste bila težnja Dejtona. Meðutim cilj je bio stvaranje muslimanske države na Blakanu kako bi se oslabila Evropa. I amerikanci znaju da niko nije glup i da se to zna i da ih èeka isto. Kad-tad.

Kalkilacije procentima ili postotcima su jedan vid politike. Evo ti još jedan primer kako se ono koristi, pa æeš shvatiti i zašto je to tako.
Uzeæemo popis iz 61. godine. Ako pitaš zašto, zato što je tada bila FNRJ i što su se stanovnici izjašnjavali po pripadnosti narodu, odnosno narodnosti u mnogo veæem delu nego kasnije.
Po tom popisu, u Srbiji, Vojvodini imaš 190000 Hrvata. Uporediæeš tu cifru sa popisom koji je nedavno izvršen èim se objave rezultati. Šta æeš sigurno primetiti? Ono što jeste èinjenica to je da Hrvati nisu mogli prebrojati ni 50000 kada su se skupljali potpisi za veæe. Prema tome, Hrvata u Srbiji, taènije Vojvodini ima ÈETIRI puta manje.
Pamtimo ÈETIRI.
Srbi nad kojima je izvršen pogrom, proterivanje iz Hrvatske, avnojevske, kažu da ih je bilo 600000. I uzimamo za naš primer baš taj njihov podatak, neæemo gledati popis. Znaèi tako je kako kažu. Danas ih ima 200000 u Hrvatskoj i po popisu i kako sami kažu. Dakle TRI puta manje.
I ko je sada gore prošao i ko je izvršio pogrom, kada jednih ima TRI, a drugih ÈETIRI puta manje?
A znam da je 400000 mnogo više od 150000, meðutim i 5 miliona je duplo manje od 10 miliona, pa se i ti postotci ili procenti mogu ukljuèivati po ovoj ili onoj potrebi. Svaka strana može narihtati ono što joj odgovara u datom momentu.
Meðutim kao što primeæuješ nema nekog javnog ili snažnog, uèestalog govora o pogromu Hrvata iz Srbije. A podaci pokazuju drugaèije.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
HERCEG5 #37
Odgovori: 503


10. Feb 2013. 02:55:59
titicee

di bih izlazi na more???? u neumu hahah to je gotowa stvar,mi imamo 2 hrvatske drzave na moru,hrvatska i herceg bosna a tvoja je frka sto placesh ne budalasaj konjislave vidi se da pojma nemash!!!! a hrvate iz srbije njih 200 iljada ste kulturno onako istjeralii zalosno titice najkulturniji narod istocnog balkana su hrvati iz srbijeee...nikad nisu protiv srbije nista rekli nit se pobununili,sad duvaj titice sandzaklijama srbi iz hrvatske su se diglii protiv hrvatske,svoje drzave,di su rodjeni i ubijali svoje sugradjanee uz pomoc jna!!zalosnoo

maslachak #38
Odgovori: 316


10. Feb 2013. 13:34:39
pisete bzv....promasena tema.....zatvaram

HERCEG5 #39
Odgovori: 503


10. Feb 2013. 17:56:03
hhahahah ketiii

amin zakljucaj owe titicine ratne balade
kovacdamjan #40

Odgovori: 3734


11. Feb 2013. 21:58:18


Ovda se ne zna ko pije ko plaæa.
Razmjena srpskih teritorija za srpske. .Popisi iz 1961 .
Srbi koji su se digli protiv svoje države Hrvatske koja im velikodušno nudi boravak u Jasenovcu i Velikoj Gradiški , stvarno nema smisla-koji skotovi od Srba.
Srbi sram vas bilo.
Hrvati iz Srbije kojima nije hitno - ucjenjuju Srbe iz Hrvatske kojima je hitno jer im je egzistencija ugrožena ,za razmjenu kuæa, imanja i stanova.
Prošli su najmanje 5 puta bolje od tih paæenika.
A svi su kao jadni "protjerani". Ne baljezgajte.
A Tweety ratuje protiv Hrvata 1991 u Slavoniji i psuje im mater ustašku.A sad hoæe da se predstavi nekakvim Hrvatom.Ne seri Tweety.
Nit’ si Hrvat nit’ æeš to ikad biti.
Za Srbe si Hrvat a za Hrvate Srbin.I to ti je to.
Nije bitno što si ti iz nekakvog kako to ljudi zovu "mješovitog braka" nego je bitno što si ti optereæen tim stvarima.
Hoæeš da budeš veæi papa od pape.





-----------------
"Kažu da je svako svoje sreæe kovaè,samo što sudbina daje jednom i èekiæ i usijano gvožðe a drugi ga mora kovati èesto hladno a èesto i golom pesnicom"- filozof Božidar Kneževiæ.
kovacdamjan #41

Odgovori: 3734


11. Feb 2013. 22:47:30


Ispravak:Staroj Gradiški

-----------------
"Kažu da je svako svoje sreæe kovaè,samo što sudbina daje jednom i èekiæ i usijano gvožðe a drugi ga mora kovati èesto hladno a èesto i golom pesnicom"- filozof Božidar Kneževiæ.
maslachak #42
Odgovori: 316


12. Feb 2013. 00:32:32
damjane

postuj temu
maslachak #43
Odgovori: 316


12. Feb 2013. 11:50:49
...

Strana : Prethodna 1 2 [3] 4 Sledeća

Nemate dovoljno prava da odgovorite na ovom forumu.


Podelite Ovu Stranicu:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Učitavanje stranice trajalo: 0.0209610 sek.| Članovi online - 0 | Gosti online: - 1052 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Mogucnosti | RSS Novosti | Kontakt | Uspesna Ljubavna Muvanja | Uslovi Koriscenja Sajta | Polisa Privatnosti
Extreme eXTReMe Tracker