Warning: Illegal string offset 'show' in /var/www/vhosts/ljubavni-sastanak.com/httpdocs/include/functions.inc.php on line 1078

Warning: Illegal string offset 'show' in /var/www/vhosts/ljubavni-sastanak.com/httpdocs/include/functions.inc.php on line 1078

Warning: Illegal string offset 'show' in /var/www/vhosts/ljubavni-sastanak.com/httpdocs/include/functions.inc.php on line 1079

Warning: Illegal string offset 'show' in /var/www/vhosts/ljubavni-sastanak.com/httpdocs/include/functions.inc.php on line 1079
Recepti
Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Jezici :
:: Početna
:: Registracija
:: Pretraga
:: Forum
:: Chat
:: Blogovi
:: Clanak
:: POMOĆ
:: Prijava za nove profile
:: Linkovi
:: Statistika
:: Tipovi Članstva


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Forum
Forum :: Traži po forumu :: Forum Podesavanja :: Top Foruma

Strana : Prethodna 1 2 3 4 [5] 6 Sledeća
_JELENCE_ #1

Odgovori: 559


10. Feb 2008. 15:30:34
Recepti

mozda vam se svidi nesto pa napravite ....
....

-----------------
od lazi do istine....dug je put
Millllla #58

Odgovori: 10302


28. Jul 2010. 16:20:59
Kolaè Medeno srce

Sastojci
1.5 šolja šeæera
1.5 šolja mleka
2.5 šolje brašna
1 cimet
1 kašièica sode bikarbone
1/2 šolje ulja

Priprema
Umutiti navedene sastojke mikserom i sipati 1/2 mase u podmazan pleh. Peæi od 7 do 10 minuta na 250 stepeni.
Kada se uhvati korica izvaditi iz rerne i vruæe premazati marmeladom od kajsije. Odmah zatim preko toga sipati i drugi deo mase. Vratiti u rernu da se ispeèe do kraja.
Na kraju preliti glazurom od èokolade.



-----------------
Love Is In The Air
belarada #59

Odgovori: 24731


31. Jul 2010. 05:08:10
Macije oci

TESTO
6 jaja
6 kašika šeæera
2 kašike ulja
6 kašika brašna
3 kašike kakaa

FIL
3 jaja
10 kašika šeæera
2 štange èokolade
1 vanilin šeæer
200 g margarina
4 banane

Priprema
Smiksati belanca sa šeæerom, dodati 1 po 1 žumance, ulje, brašno i kakao. Ispeæi u limu od rerne (na papiru ili namašæeno), kad je peèen što bude brzo jer je tanko na velikom limu, uviti u vlažnu krpu u rolat.
Na pari skuvati jaja sa šeæerom, miješati varjaèom, nikako miksati jer se ne bi stislo, dodati èokoladu i vanilin, kad zgusne maknuti i ohladiti. Umiješati miksan margarin.
Odviti rolat, tanko premazati filom, pa u sredinu malo razmaknuto složiti banane dvije u nizu(jedna iza druge):to æe kad se bude rezalo na šnite biti "oèi" (otud ime). Izmeðu staviti fil, pa oba kraja rolata presaviti preko tih banana i preokrenuti rolat da to doðe dole. Premazati filom.





-----------------
Love Profusion ...
Millllla #60

Odgovori: 10302


31. Jul 2010. 10:59:31
Sladoled od lešnika

Potrebno: 1 litar mleka, 300 gr šeæera, 2 cela jajeta, 3 žumanca, šipka vanile, 80 gr proprženog mlevenog lešnika, èašica maraskina

Skuvati mleko sa šeæerom i šipkom vanile. U drugu posudu staviti jaja i žumanca, pa lagano sipati prokuvano mleko neprestano mešajuæi žicom ili mikserom i procediti. Potom dodati mleveni lešnik i maraskino. Staviti masu da se dobro ohladi (treba da bude u frižideru 2-3 sata), zatim posudu staviti u lonac sa salamurom* i mutiti 15 do 20 minuta. Sipati u posudu i staviti u zamrzivaè do posluženja.



-----------------
Love Is In The Air
belarada #61

Odgovori: 24731


08. Avg 2010. 03:43:23




-----------------
Love Profusion ...
Millllla #62

Odgovori: 10302


08. Avg 2010. 12:11:26
Sladoled torta

Kora:
9 belanaca
350 gr. šecera u prahu
1 kašika sirceta
2 kašike brašna

Fil:
9 žumanaca
21 kašika šecera
460 ml.vode
1 kesica pudinga od vanile
1 kesica pudinga od cokolade
100 gr. cokolade 500 gr. putera
i 2 kesice šlaga

Pripema:
Belanca umutiti sa šecerom,dodati sirce i brašno.
Sipati u podmazan pleh i peci na 150 stepeni.
To je samo jedna kora i ona je podloga za filove.
Umutiti 9 žumanaca sa 9 kašika šecera i kuvati na pari dok se ne gusne.
U 230 ml.vode i 6 kašika šecera skuvati puding od vanile.Takode u drugih 230 ml.vode i 6 kašika šecera skuvati puding od cokolade ,te skuvanom pudingu dodati 100 gr. cokolade.
Posebno umutiti 500 gr. putera i dodati masi od skuvanih žumanaca.
Tu masu podeliti na 2 dela.Jedan deo dodati pudingu od vanile a drugi deo pudingu od cokolade.Umutiti šlag. Tortu filovati ovako: kora,fil od vanile, fil od cokolade i umucen šlag.


-----------------
Love Is In The Air
Millllla #63

Odgovori: 10302


08. Avg 2010. 12:13:59
Ledene kocke

Kora:
5 jaja
5 kašika šeæera
5 kašika brašna
2 kašike kakaoa
pola kesice praška za pecivo

Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šeæera dodati 5 žumanaca,
5 kašika brašna 2 kašike kakao i prašak za pecivo. Podmazati pleh i peæi koru. Peèenu koru preliti sa skuvanim sirupom od 250 gr.šeæera ,250 gr. vode,1 vanil šeæer. Toplo na toplo i ostaviti da se ohladi u plehu.

Fil:
Od 1/2 litre mleka,5 kašika brašna,100 gr. šeæera i 1 vanil šeæer skuvati beli krem. Kada se ohladi dodati mu umuæen puter 250 gr sa 1 kašikom šeæera u prahu. Beli fil sipati preko kore.
Preko belog fila sipati 3 štangle rastopljene èokolade sa malo putera.

-----------------
Love Is In The Air
Millllla #64

Odgovori: 10302


08. Avg 2010. 12:16:34
Brokoli i karfiol s šampinjonima

Sastojci: 500g brokolija, 500g karfiola, pola litra supe od povræa, 300g šampinjona, 3 glavice crnog luka, 3 kašike maslinovog ulja, 4 paradajza

Priprema:
Šampinjone iseæi na polovine. Crni luk sitno iseæi. Propržiti šampinjone i luk u šerpi. Brokoli i karfiol iskidati na cvetiæe pa dodati šampinjonima. Naliti supom. Paradajz iseæi na kriške. Dodati ostatak supe i kuvati 20 minuta.


-----------------
Love Is In The Air
belarada #65

Odgovori: 24731


10. Avg 2010. 02:13:21
Pasulj

Sastojci za 6 porcija
0.5 kg pasulja
500-700 g suvih rebara ili neko slièno suvo meso
2 glavice crnog luka

Zaprška:
2-3 kašike ulja
2 èena belog luka
1 kašika brašna

Priprema
Èorbast pasulj? Naravno, sa suvim rebrima. Može i suva kolenica ili, još bolje, butkica. Uzme se veæi lonac (za 4 osobe po 3 tanjira). Potrebno je pola kile pasulja, oèistiti ga i potopiti u vodu. Po pravilu, pasulj bi trebalo da odstoji preko noæi u vodi, da nabubri i da se brže skuva, ali to nije neophodno. Vi ga samo operite i sipajte u lonac vode koliko da ogrezne (da ga voda prekrije) i pustite da na srednjoj vatri provri.

Neka vri 5 minuta, onda ga skinite s vatre i prospite vodu. Najlakše je izruèiti sve u cediljku nad sudoperom. Pasulj vratite u lonac pa dolijte svežu vodu. U nju stavite dve sitno iseckane srednje glavice luka, rebara æe biti dovoljno 500-700 g, samo tražite od kasapina da ih iseèe. Ako imate butkicu ili kolenicu, pazite da lonac bude veæi da sve stane. Zatim dodajte desetak zrna bibera i jedan manji listiæ lorbera i ništa više.

Pustite da provri, smanjite jaèinu ringle na najnižu temperatutu na kojoj æe ipak da vri. Tako treba da se kuva dok pasulj ne omekne. Kad promešate kašikom, zrna ne smeju da zveèe. Uostalom, probajte. Nemojte soliti. Prvo zato što je moguæe da su rebra veæ dovoljno slana, ponekad i preslana (zato ih pre kuvanja obavezno treba isprati toplom vodom), a drugo, ako se pasulj kuva otklopljen i bez soli mnogo je lakši za probavu (ja ga zovem "bestrzajni"). Neki stavljaju kojekakvo povræe u pasulj, ne treba, treba da je prosto ko pasulj, jasno!

Kuvanje pasulja traje nekoliko sati (2-3), zavisi koliko je star (zato otvorite prozor, a zatvorite vrata na kuhinji da ne zamirišite celu kuæu). Dolivajte vruæu vodu ako je ona u loncu izvrila. Kad je skuvan, napravite zapršku. To u poèetku možda i nije sasvim lako, ali život nije grana jorgovana, so just do it, što reèe NIKE.

Zaprška
U tiganj stavite 2-3 kašike ulja i zagrejte ga. Dok se ulje greje (srednja vatra) iseckajte 1-2 èena belog luka. Prvo ga zgnjeèite dlanom dok je još u ljusci, samo se naslonite i gotov je. Onda ga oèistite od ljuske i iseckajte na dasci. Kad se ulje zagrejalo, stavite u njega jednu varjaèu brašna i mešajte da se izjednaèi, to jest da ne bude grudvica. Stalno mešajte da brašno ne zagori.

Zaprška treba da je retka. Neka brašno polako tamni dok ne postane smeðe, a kad intenzivno zamiriši dodajte u tiganj onaj beli luk, promešajte i izmaknite s vatre. Nastavite da mešate, jer sve to još vri, pa dodajte jednu ravnu kašièicu aleve paprike. Sve ponovo promešajte i sipajte u pasulj. Promešajte pasulj i vratite ga na vatru. Sad treba samo malo da istiha vrijuæka, poklopljen ali ne sasvim (postavite poklopac preko varjaèe, recimo), da se ukusi sjedine. Probajte ga, i ako treba dosolite, ali obièno ne treba. Ako je preslan stavite pola kašièice šeæera i šolju vode, pa nek provri ponovo.



-----------------
Love Profusion ...
belarada #66

Odgovori: 24731


10. Avg 2010. 02:14:40
Sarma

Sastojci
osnovni sastojci
pola glavice kiselog zelja (0.5 kg), odvojenih listova s odrezanim tvrdim dijelom na vrhu
500 g mijesanog mljevenog mesa (najbolji je omjer 300 g svinjskog mesa i 200 g juneceg)
veca glavica luka iskosanog
manja cena cesnjaka, kosanog
malo muskatnog orascica
1 kom jaje
prstohvat sjeckanog peršina
sol i papar po zelji
mljevena crvena slatka paprika
5 šnitica sušene pancete
2 dcl rize, blansirane
malo brasna za zaprsku


Priprema

* odvojite listove kupusa odrezavši im tvrdi dio na vrhu, a ostatak nasjeckajte na trakice
* u tavi na ulju spirjajte kosani luk i èešnjak
* u posudi pomiješajte meso, dvije šnite nasjeckanoe pancete, jaje, peršin, muškatni orašèiæ, crvenu papriku, peršin, sol i papar, rižu, pirjani luk i èesnjak te dobro promiješajte
* u posudu u kojoj æete kuhati sarmu stavite vodu i na nju dio najsckanog kupusa, poslite
* napravite sarmice tako da u svaki list stavite pola šake mesa i zarolate (prvo zatvorite rubove i zatim èvræe zarolajte)
* Kad je kupus u posudi s vodom malo opustio, stavljajte sarmice
* Dolijte vodu da prekrije sarmu, ostatke narezanog kupusa stavite na vrh i poklopite
* Kad je voda zakuhala smanjite vatru i kuhajte na laganoj vatri oko 2 sata
* Napravite od brašna zapršku s time da ste dodali i malo crvene paprike te ulijte u posudu sa sarmom
* Kuhajte još neko vrijeme (ne mijesati)
* Poslužite



-----------------
Love Profusion ...
belarada #67

Odgovori: 24731


10. Avg 2010. 02:16:12
Punjene paprike

Sastojci za 4 osobe
8 svježih paprika – srednje velièine
350 g mljevene teletine
350 g mljevene svinjetine
1 žlica nasjeckanog luka
3 èešnja èešnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlièica crvene paprike u prahu
½ žlièice papra u prahu
sol
2 žlice Vegete
100 g riže
4 žlice ulja
800 ml Soka od rajèice Podravka
1 list celera
1-2 žlièice Gussnel Dolcela
300 ml vode


Priprema

1. Svježim paprikama odrežite kapice i izdubite ih.
2. Paprike operite i ocijedite.
3. Mljeveno meso pomiješajte pa dodajte luk, nasjeckani èešnjak, peršin, crvenu papriku u prahu, papar, sol, 1 žlicu Vegete i rižu. Mesnu smjesu dobro izmiješajte i njome nadjenite pripremljene paprike.
4. Paprike popecite na zagrijanom ulju sa svih strana, dodajte sok od rajèica, list celera, preostalu Vegetu i kuhajte na laganoj vatri oko 50 minuta.
5. Potkraj kuhanja umiješajte Gussnel razmuæen u malo vode.
6. Po potrebi dodajte još malo soka od rajèica i vode.



-----------------
Love Profusion ...
belarada #68

Odgovori: 24731


10. Avg 2010. 02:17:19
Ruska salata

Sastojci
Povrce i voce
250 g mrkve
250 g krompira
250 g graska
250 g kiselih krastavaca
1 (250 g) kisela jabuka
Jaja i dodaci
4 komada jaja
250 g kupovne majoneze


Priprema

1. Sveze povrce skuvati i nakon kuvanja iseci na sto sitnije kockice
2. Takodje iseci i jaja , krastavce i jabuku
3. Sve zajedno pomesati i dodati majonezu te promesati



-----------------
Love Profusion ...
Millllla #69

Odgovori: 10302


10. Avg 2010. 19:38:44
Pileæe belo meso sa bešamel sosom i šampinjonima

Filete pileæeg belog mesa posoliti,zaèiniti po ukusu,ispeæi u teflonu bez masnoæe.Pileæe filete poreðati u ðuveè posudu i preko svakog komada premazati bešamel sos sa šampinjonima.
Preko svakog parèeta mesa posuti narendan kaèkavalj sir,staviti u zagrejanu rernu da se zapeèe,a kad se sir rastopi i porumeni-oko 10min. je sasvim dovoljno.

-----------------
Love Is In The Air
Millllla #70

Odgovori: 10302


10. Avg 2010. 19:49:45
Teleæe šnicle sa jajima

Potrebno 1kg.teleæe šnicle,6 jaja,pavlaka.
Izlupati tuèkom za meso šnicle,dok se lupaju posipati brašnom i to brašno ulupati u meso na obe strane.
Ðuveè posudu namazati maslacem poreðati šnicle da se pokrije posuda,posoliti,pobiberiti,preko mesa razbiti jaja na rastojanju,da ostanu cela,preko jaja posuti malo soli i bibera.
Jaja prekriti šniclama,posoliti,pobiberiti po ukusu,umutiti pavlaku i premazati,prekriti šnicle,malo pouljitii staviti u zagrejanu rernu na 250 stepeni C,peæi oko 30 min.Kada je peèeno seæi kao pitu i služiti toplo uz neki prilog.

-----------------
Love Is In The Air
belarada #71

Odgovori: 24731


12. Avg 2010. 18:04:20
Brokoli salata

Sastojci za 6 porcija

1 veæa šolja majoneza

1/2 veæe šolje šeæera

2 supene kašike siræeta

250 grama sveže opranih cvetiæa brokolija

150 grama pržene slanine, seckane na male parèiæe, ili samlevene pršute

1 veæa šolja slanih cashews, može i kikiriki

1/2 veæe šolje sitno iseckanog crvenog luka

Po želji:
1/3 veæe šolje suvog grožða
1/3 narendanog žutog sira

Priprema
Priprema: u veliku èiniju pomešajte majonez, šeæer i siræe, polako dodajte sastojke mešajuæi izmeðu svakog sastojka. Stavite u frižider nekoliko sati pre nego što se posluži. Promešajte pre nego što servirate.

Može da se pravi bez majoneza i slanine, samo zamenite za jogurt ako ste vegetarijanci.

-----------------
Love Profusion ...
Strana : Prethodna 1 2 3 4 [5] 6 Sledeća

Nemate dovoljno prava da odgovorite na ovom forumu.


Podelite Ovu Stranicu:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Učitavanje stranice trajalo: 0.0217309 sek.| Članovi online - 5 | Gosti online: - 1131 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Mogucnosti | RSS Novosti | Kontakt | Uspesna Ljubavna Muvanja | Uslovi Koriscenja Sajta | Polisa Privatnosti
Extreme eXTReMe Tracker