Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Jezici :
:: Početna
:: Registracija
:: Pretraga
:: Forum
:: Chat
:: Blogovi
:: Clanak
:: POMOĆ
:: Prijava za nove profile
:: Linkovi
:: Statistika
:: Tipovi Članstva


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Forum
Forum :: Traži po forumu :: Forum Podesavanja :: Top Foruma

1. Ljubavne nezne i drugarske teme > Druzenje > Da mogu vratiti vreme......

Strana : Prethodna 1 2 3 4 [5]
lidija74 #1

Odgovori: 4818


11. Sep 2008. 10:24:46
Da mogu vratiti vreme......

vratila bih ga bar 15 godina...

-----------------


ZIVOT SE MOZE RAZUMETI SAMO GLEDAJUCHI UNATRAG,ALI SE MOZE ZIVETI GLEDAJUCHI SAMO NAPRED!!!
Tweetily #58

Odgovori: 2586


07. Dec 2013. 09:42:07


stvarno si u pravu...
ja vreme ne vraæam unazad!
Zrela osoba se ne kaje i prihvata stvari onakve kakvim jesu.
E jedino gde bi se pokolebao to je u smislu da je nešto kratko trajalo, vremenom bilo ogranièeno i da bi bilo lepo da se to produži. K’o što Baje kaže u svojoj pesmi:
"Hajde, Bože, budi drug
pa okreni jedan krug unazad planetu
noæ je kratko trajala,
a nama je trebala najduža na svetu"

E sad Joana tebi lièno upuæeno:
Postoji u narodu jedna mudrost, koja je prerasla u kletvu, a i mislim i u neku poslovicu mada ne mogu baš najbolje da se setim. Uglavnom ta mudrost kaže da je gore imati pa nemati, nego uopšte nemati. Poenta ili pouka, koje ti inaèe mnogo voliš, i koju treba da izvuèeš, jeste da u takvim situacijama èovek mora da shvati da to što je prošlo nije bilo pravo, jer prave stvari su neprolazne, odolevaju vremenu jer u njima postoji ljubav koja je veèna sama po sebi. Mnogo puta se èoveku dogodi, posebno nama rakovima, da se na primer zaljubi i da mu se uèini da je baš to ono pravo i onda sebe ubedi u to, i posle se ipak ispostavi da to nije tako, da nije pravo, a on ostane u ubeðenju koje nije ni bilo osnovano. I zato pati.
Konkretno u tvojoj situaciji iz posta, to tom èoveku nije bila prva ljubav ja ti to odgovorno tvrdim, bez obzira da li ste vi proveli i deset godina zajedno itd. jednostavno ljubav ne poznaje ni prošlost ni buduænost, ne može biti prva, ni poslednja, ona je jedna i jedina. Koliko god da je èovek upropasti, uništi, satre, žigoše, otera od sebe, ona nikada ne odlazi, veæ ostaje tu kraj njega. Ljubav nikada ne napušta, jer Bog je ljubav.
Mi smo mali i mi smo ljudi i mi shvatamo ljudski i nije nam dato da shvatamo božanski, ali nam jeste Isus pokazao da možemo verovati, i ako verujemo mi smo blaženi, posebno kada verujemo u ono što ne osetimo èulima. On nam jeste pokazao Oca u nekom obliku koji mi možemo shvatiti i prihvatiti jer je na neki naèin ljudski, ali istovremeno znamo da je Bog trojstvo Oca, Sina i Duha svetog i da je upravo Duh ono iz èega sve postaje i što daje celinu Božanskom. Božansko je jedno i jedinstveno i ne može se razdvajati, ali ljudski um ne može sagledati to jer nije stvoren za tako nešto, ne može dostiæi to, jer to se ne dostiže, ne može se razviti, evoluirati u to, jer Božansko nije stadijum bilo koje evolucije, ono je konstanta i nije ljudska. Na nju ne utièu ni vreme, ni novac, ni bilo koja druga pojava koja ogranièava ljudsko.
Kakvu èovek vezu ima sa Božanskim? Iz Njega je stvoren, i Njemu pripada, ali ima svoj oblik i svoju formu i to je volja Božanskog, a ne èoveka, jer ni Isus ne imaše snage da promeni tu volju, prihvatio je da ispija èašu koju mu je Otac(ono Božansko) namenio. Odatle nauèiš, da i ti moraš prihvatiti prolaznost vremena i nepovratnost dogaðaja i da se moraš radovati onome što dolazi, jer ne može ti ništa drugo doæi do sam Duh Sveti, jer u Duh se sve i vraæa. I prah zemaljski je tvorevina Božanskog i Božansko je apsolutni vlasnik. Dokle god èovek beži od božanskog živi u problemima jer ne prihvata sopstveni koren iz koga je postao. Tim neprihvatanjem potire samog sebe.
Znaèi nema potrebe za vraæanjem vremena unazad, jer tako se udaljuješ od Duha Svetog kome težiš, a Bog ti uvek daje najbolje što ima da ti da za tebe. Radiš posao u kome imaš visoku poziciju, i koji je po ono Božansko u tebi jako opasan. Povrediš li jedno od tih malih, za koje Isus kaza da ih je puno Carstvo Nebesko i da su oni i Božiji i sveti u svojoj èistoæi, ne možeš oèekivati nešto dobro. Imaš u Jevanðelju trenutak na koji se ne polaže velika pažnja, a to je da je Isus položio ruke na decu i da deca imaju jednaku moæ kao i apostoli sve dok ne prestanu biti deca. Jednostavno nije reèeno napisano da im je data moæ, ali jeste napisano u drugoj situaciji da ga je žena dotakla i izvukla silu iz njega. Deci je on morao dati tu silu. Onaj ko je dete on je najmoæniji, jer on je najniži, a svi iznad Njega mu moraju služiti, jer Otac je tako uredio. Ti imaš visoku situaciju kada im moraš odreðivati terapiju, kada ih moraš spasavati, pomoæi im u mukama i jednako deliš teret odgovornosti i sreæu i zadovoljstvo kada uspeš u svojoj misiji. Ako saraðuješ sa tim malim ili im služiš dobiæeš blaženstvo Carstva Nebeskog. A kada? Božansko ne poznaje vreme.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
JOANA021 #59

Odgovori: 1568


07. Dec 2013. 12:56:39
twiti...

ne cita mi se do kraka tekst (umorna sam a i zamara me)
Ipak mislim da komentarises nesto o cemu nista ne znas ..ne moses o svemu pisati uopsteno(iako mi lici na propoved) jer svaki dogadjaj je jedinstven sam po sebi kao i sto smo mi kao jedinke takvi.
A da mogu vratiti vreme , navilaa bih sta a zvoni da ne prespavam dan

-----------------
Kada gubis, nemoj izgubiti pouku koju mozes iz toga izvuci
Tweetily #60

Odgovori: 2586


07. Dec 2013. 13:08:45


Noæ je tvoje vreme, pomisli da je možda ipak trebalo da prespavaš dan jer nisi obavila obaveze koje inaèe ispunjavaš noæu.
Svako ko želi vratiti vreme nije sreæan, nije ni zadovoljan i ne veruje u ono vreme koje dolazi, a samo to koje dolazi èoveka može naèiti boljim.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
okisha #61

Odgovori: 5447


24. Jan 2014. 21:37:24
uzivala bih..........



-----------------

. "Sta ce meni tamo jedan mesec.Meni treba ovde jedna zemlja.".
_slomljeno_srce_ #62
Odgovori: 4


26. Feb 2014. 06:47:26


Rodila bih se kao muškarac... Njima je lakše...
Tweetily #63

Odgovori: 2586


01. Mar 2014. 23:49:11


Ko te je to slagao sestro slatka?
Ovim svetom upravljaju žene, on je stvoren zbog žena, radi žena i pripada iskljuèivo njima...

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
Strana : Prethodna 1 2 3 4 [5]

Nemate dovoljno prava da odgovorite na ovom forumu.


Podelite Ovu Stranicu:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Učitavanje stranice trajalo: 0.0177281 sek.| Članovi online - 4 | Gosti online: - 1054 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Mogucnosti | RSS Novosti | Kontakt | Uspesna Ljubavna Muvanja | Uslovi Koriscenja Sajta | Polisa Privatnosti
Extreme eXTReMe Tracker