Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Nyelvek :
:: Kezdõlap
:: Regisztráció
:: Keresés
:: Fórum
:: Chat
:: Blogs
:: Articles
:: FAQ
:: Feliratkozás
:: Linkek
:: Statisztika
:: Membership


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Fórum
Fórum :: Search by forum :: Forum Options :: Forum`s Top

2. Zabava, kultura, umetnost > Muzika, koncerti > --- IN THE MEMORY OF TOSE PROESKI (1981 -2007)

LepaLeni #1

Posts: 11046


16. Okt 2007. 20:35:59
--- IN THE MEMORY OF TOSE PROESKI (1981 -2007)

DANAS JE NAJVECI MAKEDONSKI POP PEVAC TOSE PROESI POGINUO I SAOBRACAJNOJ NESRECI IZMEDJU ZAGREBA --- IMAO JE SVEGA 26 GODINA ---


SPAVAJ U MIRU TOSE

- -

-----------------
>’Covek Nikada Nije Toliko Nesrecan Kao Sto Misli,
Ni Tako Srecan Kao Sto Se Nadao Da Ce Biti’..<
dusseldorf #2

Posts: 4008


16. Okt 2007. 20:55:36


Neka mu je Vecna Slava

Cuvaj ga Boze,kad ne mozemo mi!



-----------------

Pozurite piloti, brze letite
da me dragoj, pokraj srca
sto pre spustite
lijepo vrijeme, sunce sija
kisa ne pada


goxy30 #3

Posts: 1797


16. Okt 2007. 23:29:44


iako nisam slusao tu vrstu muzike, o pokojniku sve najlepse !

moje saucesce njegovim najblizima, i svim mojim zemljacima MAKEDONCIMA

nek mu je vecna slava !

-----------------
Sanjajte kao da cete ziveti zauvek !
Zivite kao da cete umreti danas !
danju ovako:
http://www.youtube.com/watch?v=mvBkbPEoeAI
nocu ovako:
http://www.youtube.com/watch?v=vAM-v-oo2o8&feature=related
dankis #4
Posts: 11


17. Okt 2007. 00:49:22
NEKA MU JE VECNA SLAVA, NEKA GA ANDJELI CUVAJU


Moje iskreno saucesce porodici Proeski
Ne mogu jos da shvatim,mozda je neka greska.......
mel #5

Posts: 379


17. Okt 2007. 01:27:51


Neka pociva u miru i neka ga andjeli cuvaju
LepaLeni #6

Posts: 11046


17. Okt 2007. 01:47:11
Otišao balkanski kralj popa - Toše Proeski - . 16.10.2007.

Jedan od najpopularnijih pevaèa na prostorima bivše Jugoslavije Todor - Toše Proeski (26) poginuo je danas u 6.25 èasova u saobraæajnoj nesreæi na autoputu Zagreb - Lipovac, na ulazu u Novu Gradišku u Hrvatskoj. Tridesetdvogodišnji Makedonac Georgij Georgijevski, vozaè automobila u kojem je Proeski bio na mestu suvozaèa, teško je povreðen, a menadžerka Ljiljana Petroviæ (49) zadobila je lakše telesne povrede, potvrdila nam je Kata Nujiæ, portparol Policijske uprave Brodsko-posavske.

Nujiæeva je navela da se nesreæa najverovatnije dogodila zbog nepoštovanja obaveznog razmaka izmeðu vozila, jer je automobil „folksvagen tuareg“ u kojem je Proeski bio, prednjim delom udario u zadnji deo poluprikolice kamiona italijanskih registarskih tablica.


- Zbog udarca u kamion, „tuareg“ se zaneo i nakon toga udario u centralnu zaštitnu ogradu, usled èega je na licu mesta poginuo suvozaè Toše Proeski - rekla je Nujiæeva.

Ona je dodala da su Tošetova menadžerka i vozaè, uprkos zadobijenim povredama, van životne opasnosti, kao i Beograðanin Slaviša Kuzmanoviæ koji je upravljao kamionom koji je uèestvovao u nesreæi. Hrvatski elektronski mediji javili su i neproverenu informaciju da je vozaè „tuarega“ neposredno pre nesreæe zbog umora zaspao za upravljaèem. Samo minut nakon nesreæe, na mesto tragedije stigao je Saša Mustapiæ koji radi u „Hrvatskim cestama“.
- Vozaè je bio pri svesti, ali nismo komunicirali. Pozvao sam policiju i Hitnu pomoæ koja je stigla za 15 minuta. Pokušao sam da sklonim delove vozila sa puta da se ne bi dogodila još neka nesreæa. Ženu koja je bila u šoku i koja je trèala okolo pokušao sam da smirim - isprièao je Mustapiæ za rijeèki „Novi list“.

Pojedini mediji preneli su da je vozaè kamiona Slaviša Kuzmanoviæ policiji na mestu nesreæe izjavio da je vozaè „tuarega“ vozio prebrzo i da se zabio u prikolicu njegovog kamiona.
- Vozaè „tuarega“ me je najverovatnije hteo preteæi, ili me je spazio u poslednjem trenutku pa je skrenuo ulevo. U jednom momentu sam osetio udarac i pomislio sam da mi je pukla guma. Onda sam u retrovizoru video šta se dogaða. Zaustavio sam tegljaè i zajedno sa radnicima koji su obavljali radove na autoputu pritrèao u pomoæ - isprièao je vidno potreseni vozaè. - Iz auta se èulo zapomaganje Tošine menadžerke koja je sedela pozadi. Plakala je i vikala: „Pomerite lim, izvadite Tošu, izvadite Tošu!“ - isprièao je Kuzmanoviæ, koji tvrdi da je udarac u prikolicu bio toliko snažan da bi i sam sleteo s puta da kamion nije bio natovaren sa 25 tona graðevinskih elemenata. Autoput kod Nove Gradiške je potpuno ravan, a u vreme kada se nesreæa dogodila, svanulo je i preglednost je bila dobra, bez magle.

U novogradiškoj bolnici, na odeljenju hirurgije smešten je povreðeni vozaè Georgijevski.
- Vozaè nije u životnoj opasnosti. Zadobio je teže telesne povrede glave, ima potres mozga i nekoliko rana po licu, a pregledao ga je i neurolog - potvrdio je za „Novi list“ dežurni hirurg dr Ivan Ivanoviæ.
- Ljiljana Petroviæ nema težih povreda, ali je u teškom šoku - dodao je doktor.

Koliko je tragedija mladog Proeskog pogodila i graðane Hrvatske, svedoèi i današnja misa zadušnica, koju je oko 14 sati u novogradiškoj bolnièkoj kapelici Uzvišenja svetog križa, uz prisustvo bliskih pevaèevih prijatelja održao Luka Slobodanac.
Proeski je proglašen i zaslužnim graðaninom Makedonije, a sutra æe u toj zemlji i biti dan žalosti, odluèila je makedonska vlada. Makedonske radio i televizijske stanice danas su emitovali pesme nastradalog pevaèa. Zbog smrti popularnog pevaèa, makedonski parlament danas nije zasedao.

Toše išao u Zagreb na snimanje

Toše je inaèe putovao za Zagreb. Danas je u studiju poznatog hrvatskog kantautora Nikše Bratoša trebalo da snimi englesku verziju jednog od svojih hitova, prenosi Vecernji.hr.
"Pre svega, ova tragedija je za mene totalni šok. Èuo sam se s njim pre nekoliko dana i danas je trebalo da doðe do mene. Nekad se èovek upita zašto takvi ljudi odlaze u trenutku kad još mogu toliko puno da daju. Bila je privilegija saraðivati sa njim. Bio je toliko divna, skromna i pozitivna osoba. Premalo je reæi da je prerano otišao", izjavio je Nikša Bratoš za Veèernji list.

Jedan od najpopularnijih pevaèa na Balkanu

Toše (Todor) Proeski rodio se u Kruševu 25. januara 1981. godine. Bo je jedan od najpopularnijih izvoðaèa na celom Balkanu, èije su mnoge pesme nedeljama na vrhu top lista Makedonije, Srbije, Crne Gore, BiH i Hrvatske. Nagradu "Majka Tereza" za humanitarni rad dobio je 2003. godine, posle èega je i postao je ambasador dobre volje UNICEF-a 2004. godine. Snimio je pesmu "Ovaj svet" koja je postala himna UNICEFA-a.

Službeno je propevao na jednom deèjem festivalu, a 1998. godine po prvi put nastupa i na makedonskom izboru za pesmu Evrovizije sa pesmom ("Ostani do kraja").

Takoðe zapoèinje uspešnu saradnju sa kompozitorom Grigorom Koprovim i stvara prvi veliki hit ("Rane na usnama"). Kako bi poboljšao svoje pevanje, Toše je uzimao èasove u Njujorku kod maestra Vilijama Rajlija, koji je takoðe poduèavao i èuvenog operskog pevaèa Luèana Pavarotija. Po povratku iz Njujorka, Toše je održao humanitarne koncerte u celoj Makedoniji.
Njegov do sada najuspešniji hit je pesma "Èija si" koja je mesecima bila najslušanija pesma u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji.
Za makedonskog predstavnika za pesmu Evrovizije izabran je 2004. godine, gde je s pesmom "Life" zauzeo 14. mesto.

Sutra sahrana i dan žalosti u Makedoniji

Toše Proeski biæe sahranjen sutra u 13.00 sa državnim poèastima u rodnom gradu Kruševo, saznaje agencija Beta u kancelariji premijera Nikole Gruevskog. Taj dan biæe proglašen i danom žalosti.

Sahrani æe prisustvovati porodica, graðani Kruševa i Makedonije, državni zvaniènici i vrh Makedonske pravoslavne crkve, a opelo æe služiti njen poglavar, arhiepiskop Stefan.
Delegacija Vlade Makedonije krenula je danas popodne helikopterom u Novu Gradišku da bi preuzela posmrtne ostatke pevaèa i preneli ih u Skoplje.
Makedonski parlament danas neæe raditi zbog smrti pevaèa Toše Proeskog, saopštio je poslanicima predsednik makedonske skupštine Ljubiša Georgievski. Proeski je proglašen zaslužnim graðaninom Makedonije.

Premijer makedonske Vlade Nikola Guruevski zadužio je ministarstva inostranih i unutrašnjih poslova da preduzmu sve mere kako bi se uvrdili detalji nesreæe, saopštio je portparol vlade Ivica Bocevski.

U rodnom gradu Proeskog, Kruševu, graðani se skupljaju ispred njegove rodne kuæe. "Kada je porodica porimila ovu tragiènu vest, nismo mogli da poverujemo. U šoku smo", izjavio je Beti jedan od roðaka Proevskog koji nije želeo da bude imenovan.

Helikopter nosi telo Proeskog u Makedoniju

Helikopter makedonske Vlade sa telom poginulog pevaèa Toše Proeskog krenuo je veèeras oko 19.30 iz Nove Gradiške prema Makedoniji, gde æe popularni pevaè sutra biti sahranjen.

U pratnji tela u helikopter su ušli i predstavnici makedonskog Ministarstva inostranih poslova i MUP-a, a u ambasadi Makedonije u Zagrebu otvorena je knjiga žalosti.

Prema navodima makedonskih medija, pevaè æe biti sahranjen sutra u 13 sati u rodnom gradu Kruševu, a hrvatski premijer Ivo Sanader poslao je veèeras povodom pogibije Toše Proeskog telegram sauèesæa predsedniku makedonske Vlade Nikoli Gruevskom.

U telegramu Sanader navodi kako je s velikom tugom primio vest o tragiènoj smrti izuzetnog pevaèa i umetnika Toše Proeskog.

"Njegovom preranom smræu naše dve zemlje, makedonska i hrvatska muzièka publika, izgubili su omiljenog prijatelja. Toše Proeskog hrvatska æe publika pamtiti ne samo po èitavom nizu izuzetno popularnih pesama, veæ i po njegovoj nesebiènoj humanosti. Njegov profesionalni put, lièni entuzijazam i dobrota uèinili su ga ambasadorom UNICEF-a", piše izmeðu ostalog u Sanaderovoj poruci Gruevskom.


...

-----------------
>’Covek Nikada Nije Toliko Nesrecan Kao Sto Misli,
Ni Tako Srecan Kao Sto Se Nadao Da Ce Biti’..<
mel #7

Posts: 379


20. Okt 2007. 22:58:44


Pre sedam godina Toše spasao život deèaku
|||| - 19.10.2007. - 20:59

Mama, kako da ja sad pomognem Tošetu? On mi je poklonio život. Šta sad ja da uradim za njega?- pitao je na sahrani Toše Iliev...
Juèe su svi makedonski dnevni listovi objavljivali fotografije i vesti vezane za tragiènu smrt Tošeta Proeskog koji je 16. oktobra poginuo u saobraæajnoj nesreæi u Hrvatskoj.

ŠTAMPA - List „Utrinski vesnik" piše da „ostaje misterija zašto se nisu otvorili zaštitni jastuci" u pevaèevom automobilu i objavljuje izjavu direktora „Poršea" Zlatka Muculskog da se jastuci najèešæe otvaraju zbog silnog udarca.
- Da se vozilo podvuklo pod kamion i tada bi se jastuci aktivirali. U svakom sluèaju, reè je o kompleksnim procesima - rekao je Muculski koji kaže da je Toše od te firme dobio na poklon džip vredan 60.000 evra.Novine „Vest" pišu o deèaku Tošetu Ilievu kojem je Toše pre sedam godina spasao život. Iliev sada ima 15 godina, a kao osmogodišnjak imao je tumor na mozgu. Proeski je tada organizovao humanitarni koncert i sakupio 6.000 maraka za operaciju u Nemaèkoj.
- Mama, kako da ja sad pomognem Tošetu? On mi je poklonio život. Šta sad ja da uradim za njega?- pitao je na sahrani Toše Iliev.
Isti list navodi i da su Proeskovi roditelji isterali iz kuæe njegovu menadžerku Ljiljanu Petroviæ koja je bila u kolima s njihovim sinom, zato što „nisu hteli da je vide".
Svi listovi najavljuju da æe biti odštampana poštanska marka s likom Tošeta Proeskog koja æe biti puštena u prodaju sledeæe nedelje.
Podneta krivièna prijava protiv vozaèa
ISTRAGA Hrvatska Brodsko-posavska policija otišla je u bolnicu da bi obavila razgovor sa 32-godišnjim Ðorðem Ðorðevskim, vozaèem automobila Tošeta Proeskog, protiv kojeg je veæ podneta kaznena prijava za izazivanje saobraæajne nesreæe u kojoj je stradao makedonski pevaè. Nezvaniène informacije govore da je kaznena prijava prosleðena Županijskom državnom tužilaštvu, a poèetak postupka oèekuje se sledeæe nedelje. Povreðeni vozaè tvrdi da se sve odigralo u deliæu sekunde. Ukoliko bude bio optužen Ðorðevski (koji je trenutno u bolnici u Hrvatskoj) biæe izruèen Makedoniji.
LepaLeni #8

Posts: 11046


20. Okt 2007. 23:07:35
T.P.







Bio je veliki,skroman mladi covek ....

koga cemo vecno pamtiti ..









-----------------
>’Covek Nikada Nije Toliko Nesrecan Kao Sto Misli,
Ni Tako Srecan Kao Sto Se Nadao Da Ce Biti’..<
mel #9

Posts: 379


20. Okt 2007. 23:18:56


Ovdje je otvorena knjiga zalostipa se upisite:
http://www.krusevo.gov.mk/

A ako zelite da zapalaite svijecu tosi idite ovdje:
http://www.gratefulness.org/candles/candles.cfm?l=eng&gi=tose
Kad otvorite ovaj sajt da zapalitesvijecu pojaice vam se dosta svijec zapaljenih i ne zapaljenih.Kliknite na onu sto ne gori i slijedite upustva...
mel #10

Posts: 379


21. Okt 2007. 15:35:45


A ako zelite da zapalaite svijecu tosi idite ovdje:

http://www.gratefulness.org/candles/candles.cfm?l=eng&gi=tose

Kad otvorite ovaj sajt da zapalitesvijecu pojaice vam se dosta svijec zapaljenih i ne zapaljenih.Kliknite na onu sto ne gori i slijedite upustva...
LepaLeni #11

Posts: 11046


23. Okt 2007. 23:45:12


tnx MEL

-----------------
>’Covek Nikada Nije Toliko Nesrecan Kao Sto Misli,
Ni Tako Srecan Kao Sto Se Nadao Da Ce Biti’..<

You haven`t enough privilegies to reply in this forum.


Share this link:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Folyamat idõtartama: 0.0186210 sec.| Jelenleg itt tartózkodó felhasználók: - 2 | Vendégek jelnleg: - 896 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Features | RSS News Feeds | Észrevételek | Testimonials | Terms Of Use | Privacy Statement
Extreme eXTReMe Tracker