Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Jezici :
:: Početna
:: Registracija
:: Pretraga
:: Forum
:: Chat
:: Blogovi
:: Clanak
:: POMOĆ
:: Prijava za nove profile
:: Linkovi
:: Statistika
:: Tipovi Članstva


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Forum
Forum :: Traži po forumu :: Forum Podesavanja :: Top Foruma

3. Opšte teme > Politika, filozofija... > hoceli biti priznavanja kosova kao nezavisnu drzavu ?

Strana : Prethodna 1 [2] 3 4 Sledeća
albanac1 #1
Odgovori: 153


17. Jan 2013. 15:50:00
hoceli biti priznavanja kosova kao nezavisnu drzavu ?

Od strane srbije?
HERCEG5 #16
Odgovori: 503


07. Feb 2013. 04:12:00
titiiiiii proguglaj maloooo

mirko jakovljevic,dario kordic,tihomir blaskic,slobodan praljak etc etc te sam gore list
Tweetily #17

Odgovori: 2586


07. Feb 2013. 05:33:33


s desna je uvik bolje

Ok, ja ti onda pokrivam leða... nema frke.

Pripadnici HVO i kvazipolitièari... svi optuženi za ratne zloèine, neki i osuðeni koliko na brzinu mogu videti... šta s njima?
Ti nisi ’92 imao dovoljno godina... ili jesi, pa da proširimo optužnicu u Hagu?

Politika Hrvata prema BiH bila je dvojaka. S jedne strane, hrvatski su nacionalisti iskoristili srpsku agresiju u Bosni da prošire teritorij Hrvatske na teritorij odavno samostalne BiH. S druge strane, srpska je agresija prisilila Hrvate i Muslimane da, makar privremeno , sklope savezništvo. U biti, bili su saveznici samo onda kad je to odgovaralo interesima Hrvata, kao, primjerice u bihaækom džepu. Poslije pritiska meðunarodne zajednice, službeni iskazi Vlade Hrvatske svakako su imali za cilj stvoriti dojam da Hrvatska poštuje teritorijalni inegritet BiH, i da Hrvati i Muslimani suraðuju. Hrvatska je tako uvijek negirala nazoènost svojih snaga na teritoriju BiH, iako je to
Vijeèe sigurnosti sa žaljenjem ustvrdilo. istodobno, ona je unatoè tome podržavala okupljanje bosanskih Hrvata u okviru zasebne zajednice koja je bila paralelna u odnosu na legitmnu vladu. U tu je svrhu 1993. godine, tijekom sukoba izmeðu HVO-a i ABiH, hrvatska prekinula opskrbu bosanskih Muslimana, što je ponašanje suprotno ponašanju saveznika...


-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
oqx #18

Odgovori: 327


07. Feb 2013. 11:00:13
titice,

ti stani na crtu,
iako je izjava gos’n hercega sasvim taèna.

-----------------
sat koji stoji uvek taèno pokazuje vreme
samo ne u našem prostoru
Tweetily #19

Odgovori: 2586


07. Feb 2013. 14:32:43
OQX

sve mi se èini da æe se moja revolucija slomiti meðu tvojim nogama...

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
HERCEG5 #20
Odgovori: 503


07. Feb 2013. 16:00:48
titice

kakve veze ima nekoga optuzit za zlocin i kasnije se dokaze da nije kriv??samo da mu se ime spominje jel?? da mu unistish pola zivota i familiju i sve sto je imao!!!sama bih ima preko 5000 optuzenih za ratne zlocine,jesi im svjecu drzao??sa sve tri strane ne samo hrvatske,nego srpske i muslimanskee ti si srecom po tebe rat samo preko tv i googla vidio shuti i forumashi jadan nebio


p.s oqxxiii popravljash seeee..bum ti se pokazal u boxerkama ako tako nastavish
Tweetily #21

Odgovori: 2586


07. Feb 2013. 19:59:29


ti si srecom po tebe rat samo preko tv i googla vidio


Voleo bih ja da je tako, ali ebi ga... uzmi sam pa raèunaj, roðen 72., 19 napunio 91., a u JNA se moralo u tom uzrastu ako si muško... i eto... tako... sve videh, doživeh i proživeh uživo... ostaje samo diskutabilno na èijoj strani sam ratovao i za koga, èiji æeif... ali da je glava bila u torbi... bila je.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
HERCEG5 #22
Odgovori: 503


07. Feb 2013. 22:18:14
ahahahahahaaa

dobro bojovnice tweet fala bogu da je vugla u torbi ako si bio nije to web war prosim lepo

p.s nasi generali su vecinom slobodni iz mnogo razloga a najveci je da je bih hrvatska zemlja od davnina (tvrtko kotromanovic+katarina)
kovacdamjan #23

Odgovori: 3734


08. Feb 2013. 00:19:56


Vid’ heroja,vid’ bojovnika, naših lijepih napaæenih ratnika.

-----------------
"Kažu da je svako svoje sreæe kovaè,samo što sudbina daje jednom i èekiæ i usijano gvožðe a drugi ga mora kovati èesto hladno a èesto i golom pesnicom"- filozof Božidar Kneževiæ.
Tweetily #24

Odgovori: 2586


08. Feb 2013. 06:49:00


bih hrvatska zemlja od davnina


To ti je kao onomad u zajednièkoj državi sa jezikom... s jedne strane je zovu Hercegbosna, a s druge Bosna i Hercegovina... U biti niko nije u pravu. BiH bi se morala izdeliti na manje delove ako bi se insistiralo na tradicionalnoj etnièkoj pripadnosti, u biti na Srbe i Hrvate. Muslimane je izmislio Tito i stvorio ih kao naciju, danas se samo zovu drugim imenom. A veru su primili od turaka iz ovih i onih razloga, odnosno nisu svi to uèinili pod prisilom, neki su i kalkulisali. U suštini oni se verom i drže i ne dele se na Srbe i Hrvate, ali tradicionalno su upuæeni na Hrvatsku, odnosno takve su okolnosti bile da je ta teritorija uvek bila u vezi sa Hrvatskom, pa onda i narod koji je tu živeo, bilo pod Austrijom, bilo za vreme II sv. rata.
Možda ne znaš, ali 90. godine su Tuðman i Miloševiæ imali jedan više nego zanimljiv sastanak koji je mogao spreèiti ratove. U biti dogovorili su se oko podele bivše Juge i mirnog razilaženja. Tuðman je tada predložio podelu BiH bukvalno linijom na pola, a Miloševiæ je to odmah prihvatio. Problem je nastao kada su pokušali da realizuju taj dogovor, ustade Alija, a i još neki... i sve pade u vodu.
U biti Bosna jeste vekovna srpska teritorija, po stanovništvu koje tu živi, meðutim nikada nije pripala Srbiji. Dodatna stvar je u tome što je srpstvo mnogo bolje oèuvano, u svakom pogledu, kulture, jezika, obièaja... itd u Bosni nego u Šumadiji ili ostalim delovima Srbije.
Veruj mi jedini logièan epilog, i jedino pametno rešenje za Hrvatsku jeste nestanak te države zvane BiH. Nije više bitno po kom osnovu æe se izvršiti podela ili na koji naèin æe doæi do raspada, ali je to goruæa stvar za stabilizaciju. U suštini Srbi æe se spojiti sa Srbijom, Hrvati sa Hrvatskom, a Muslimani æe biti na istorijskoj prekretnici. Ili æe se setiti svojih korena, a svi ih znaju, znaju taèno koji predak im je prešao na Islam i koje nacionalnosti je bio, ili æe nestati u izolaciji, ili izazvati novi rat pa u njemu nestati jer dosetiæe se veæ neko da optuži Amerikance da veštaèki stvaraju islamistièku državu u Evropi kako bi je urušili, ili æe se kolektivno prikljuèiti Hrvatskoj po toj nekoj istorijskoj liniji.
Ovo poslednje je po meni najmudrije i najrealnije. Nevolja je prisustvo EU i integracije u nju. Švaba bi morao shvatiti da æe sebe uvuæi u rat kad-tad ukoliko ne obustavi tu tvorevinu.
Ono što je sigurno veæ sada jeste da Srbija neæe imati gotovo nikakvu ulogu u svemu tome, dok æe Hrvatska voditi intenzivnu politiku u tom smeru. Uostalom i sam znaš da je Miloševiæ uspostavio granicu na Drini, a Tuðman dopustio prijem u državljanstvo svih Hrvata iz BiH i potpuno otvorio granicu. To je tako u mentalitetima i to se neæe menjati.

BTW Trvtko je Kotromaniæ koliko se ja seæam... istorije ili povijesti. Jer ako bi bio KotromanOViæ... bio bi Srbin verovao ti ili ne... bem ti razliku izmeðu Srba i Hrvata.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
oqx #25

Odgovori: 327


08. Feb 2013. 11:26:32
titice,

sve tvoje, što se naðe með’/pod mojim nogama, biæe slomljeno.



@ Blentivoje
popravljam se, popravljam. sezona praznika je
ih libe dih, auh
&
ajm forever jors


@ kovaè
samo da ti mahnem
( i pride upitam - koji je od ove dvojice lep, a koji napaæen? teško mi da sama razluèim)

-----------------
sat koji stoji uvek taèno pokazuje vreme
samo ne u našem prostoru
kovacdamjan #26

Odgovori: 3734


08. Feb 2013. 14:50:08


Teško æete dokazati da je Tvrtko Kotromaniæ neki Hrvat s obzirom da je po majèinoj liniji iz loze Nemanjiæa,da je imao titulu kralja Srba,Bosne ,pomorja i zapadnih strana , da je krunisan za kralja Srbije u manastiru Mileševi , da je slao vojsku na kosovo polje 1389 itd.

U biti Bosna jeste vekovna srpska teritorija, po stanovništvu koje tu živi, meðutim nikada nije pripala Srbiji


Dobar dio Bosne i Hercegovine je pripadao Nemanjiækoj Srbiji.

Pa kojom oblašæu je vladao Sveti Sava prije nego što se zamonašio-Travunijom tj Hercegovinom.Istoèna bosna je pripadala Nemanjièkoj Srbiji,dolina usore itd.

Dokle æemo doæi tumaèenjem istorije u zavisnosti kako kome odgovara-po nacionalnom kljuèu.
Zamuæuje se istorija naroèito srednjovjekovna da bi se predstavila u skladu sa nekim nacionalnim ciljevima,a ona bi trebalo da bude NAUKA.






takve su okolnosti bile da je ta teritorija uvek bila u vezi sa Hrvatskom, pa onda i narod koji je tu živeo, bilo pod Austrijom, bilo za vreme II sv. rata.


I sa Srbijom je bila uvijek u vezi i više i duže ali bogami i sa Turskom.
A II svj. rat bolje da ne spominjemo.



U suštini Srbi æe se spojiti sa Srbijom, Hrvati sa Hrvatskom, a Muslimani æe biti na istorijskoj prekretnici. Ili æe se setiti svojih korena, a svi ih znaju, znaju taèno koji predak im je prešao na Islam i koje nacionalnosti je bio, ili æe nestati u izolaciji


Tu prièu o vraæanju korjenima bosanskih muslimana isprièaj u Sarajevu
pa æeš vidjet’ za koliko æeš vremena biti "donji" što kaže Herc.

-----------------
"Kažu da je svako svoje sreæe kovaè,samo što sudbina daje jednom i èekiæ i usijano gvožðe a drugi ga mora kovati èesto hladno a èesto i golom pesnicom"- filozof Božidar Kneževiæ.
HERCEG5 #27
Odgovori: 503


08. Feb 2013. 16:20:41
hahahhahah

uzassss titice ne brukaj seeee,samo bosanska posavina je 91-e bila 53% hrvata i 47% ostalih manjina,znaci srba muslimana...whatever i svih ostalih, ti meni kazesh da je bosna srpska??? hahahahahaha pa konju jedan cjela srednja bosna je hrvatska,zapadna hercegovina hrvatska opet si se nalizo brlje neke iz shumadije one rakijetineee aman sto bi rekli u srbiji titi nije sve na google istina prikaa

a ti damjana no comment idi se igraj malo slagalice i kaladonta ne baljuzgaj slaninaru pojedesh slanine ko pola kine teretni
kovacdamjan #28

Odgovori: 3734


08. Feb 2013. 18:55:32


Eto ti hercovih argumenata

Imaš 2 razreda osnovne škole i veliki odmor.Ne seri matere ti.
Drži se ti chata.Tamo ti bolje ide.

-----------------
"Kažu da je svako svoje sreæe kovaè,samo što sudbina daje jednom i èekiæ i usijano gvožðe a drugi ga mora kovati èesto hladno a èesto i golom pesnicom"- filozof Božidar Kneževiæ.
Tweetily #29

Odgovori: 2586


08. Feb 2013. 19:48:12


Damjane matrijarhat je davno prevaziðen, dakle posmatraj mušku liniju.
Druga stvar, Tvrtko nema po muškoj liniji veze sa Nemanjiæima jer bi onda bilo incesta, s obzirom da je Stefan ženio Dragutinovu æerku. Odnosno Kotromaniæi sami po sebi ne mogu biti Nemanjiæi, niti imati u vlasti srpsku krunu. Druga stvar Prijezda je prvi Kotromaniæ, a on je roðak Mateja Ninoslava koji je u vreme veæ stvorene srpske crkve od strane sv. Save bio rimokatolik.
Ja sam lepo rekao Hercegu da je bilo -ov- u prezimenu koje su uzeli dakle Kotromanoviæ umseto Kotromaniæ to bi znaèilo da vuku srpske korene.
Druga stvar, Bosna je za vladara imala bana, a ban nije srpksa titula.
Treæe to što se Tvrtko proglasio za kralja Srba itd. je prièa za sebe, jednaka onoj po kojoj se svojevremeno pojavio hravtski kralj Krešimir sa srpskim imenom Mihailo.
E sad, koliko je meni poznato Srbija je bila najjaèa u doba cara Dušana, a Bosna nije bila u njenom sastavu. Ne sporim ti da su postojali kraæi periodi u kojima je nekim delovima Bosne upravljala Srbija, ali to nije bila jedinstvena država, tim pre što se neprekidno odvijao sukob oko Bosne sa susednom hrvatskom državom.
Što se tumaèenja i nacionalnog kljuèa tièe, meni je sve jedno, nemam ništa od toga. Ako razmišljam o tome razmišljam o onome što predstoji i šta bi bilo najbolje i najadekvatnije rešenje. Na primer ako bi izbio onaj rat, veliki verski, koga svi ti silni vidovnjaci i proroci dugi niz godina zazivaju, šta bi se dogodilo sa nesretnim Bošnjacima u srcu Balkana, potpuno opkoljenim u Evropi? Lako je bilo da im braæa po veri onda dolaze, ali tada neæe moæi, niti æe im bilo ko sa strane pomoæi, veæ æe svi iskaljivati bes na njima. Nije li onda bolje da se ipak sete ko su im braæa po krvi? Razmisli.

Ja razdvajam Bosnu od Hercegovine. E sad možda jesi u pravu da tu politiziram stvari, ili da se meni to tako sviða, ili mi tako odgovara, ali eto èak i usprkos tome što je stanje na terenu drugaèije, ja kažem da je to hrvatski teritorij.
To što prièa Herceg ima nešto svoje i nije baš toliko besmisleno, Posavina je oblast za sebe. Nije sluèajno Brèko ono što jeste, nièija i svaèija zemlja. Hrvati su napustili teritoriju R.Srpske, eto prvi primer ti je Ivan Ljubièiæ koga si sigurno gledao dok je igrao tenis. Svoju kuæu u BL nikada nije dobio nazad, zar ne?
Otprilike to Herceg želi da ti kaže, ali nije grub kao ja, veæ to radi nekim njemu svojstvenim ili šaljivim putem.

Zamuæuje se istorija naroèito srednjovjekovna da bi se predstavila u skladu sa nekim nacionalnim ciljevima,a ona bi trebalo da bude NAUKA.

Slažem se. Možda su najveæi problem tumaèenja, izmeðu ostalog i sam ih dajem, neka svoja, neka tuða, a u biti istorija se zapisuje i ne tumaèi se, samo se analiziraju tragovi iz nje. Ali opet politika èini svoje. Ako mene pitaš Hrvatska bi prva trebalo da prizna R.Srpsku kao samostalnu državu ili u sastavu Srbije za šta se veæ R.Srpska sama opredeli. Nebitno je više da li to znaèi podelu Hercegovine, bitno je da to znaèi mir na duži period.

I sa Srbijom je bila uvijek u vezi i više i duže ali bogami i sa Turskom.
A II svj. rat bolje da ne spominjemo.

Sa Srbijom je bila u najveæoj i najèvršæoj vezi baš onda kada je Miloševiæ zatvorio granicu. Znaš Srbi se tako mlate meðusobno iz ljubavi.
Ugarska i Turska su osvojile Bosnu, tu ništza nije sporno, Huni su i pre Slovena veæ dolazili na njenu teritoriju u pljaèku.
Možda je najkomiènije krojenje istorije od strane Bošnjaka. Po njihovom tumaèenju, tu su bili Iliri, e onda su došli Sloveni, tj. oni Bošnjani(valjda su se tako zvali pre nego li doðoše) i ti Sloveni su poterali Ilire u brda i nazivaju ih Vlasima po germanizmu Wallah, odnosno Rimljanin. E a zatim kažu kako se u doba Turaka, na toj teritoriji Bosne prvi put pojavljuju neki Vlasi, koji se kasnije nazivaju Srbima.
I sad ispade, da je vaskrsao Ilirski narod krunisavši se u Srbe, jer Srbi ne mogu ni po kom osnovu biti Vlasi, to mogu biti Traèani i Iliri.
A ovo tek moram da citiram:
U svojoj etnogenezi bosanski Slaveni - Bošnjani, kasnije Bošnjaci ili Bosanski Muslimani, kao središnji južnoslovenski narod, vrlo su se malo miješali sa drugim narodima, što nije sluèaj sa okolnim Južnim Slavenima, u èijoj je etnogenezi udio neslavenskog elementa prilièno znaèajan - na istoku Grka, Albanaca, Cincara, Rumuna i drugih, a na zapadu Nijemaca, Italijana, Maðara, Èeha i dr.

Bosanski Slaveni.... iz Bosne doðoše, zamisli gde... u Bosnu.
Tragikomedija. To je ono što kažem da su se oni zvali Bošnjani i pre dolaska na Balkan. I ako nisi primetio oni su najèistiji Sloveni koji postoje.
Inaèe postoje i druga tumaèenja, po jednom mnogo manje popularnom ili nepopularnom oni su potomci Bogumila, a nije mi baš najajsnije da li je njihova vera preteèa Islama ili identièna Islamu po njihovom tumaèenju stvari. Uglavnom oni su Turke poduèavali.
Svakakvih gluposti ima.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
Strana : Prethodna 1 [2] 3 4 Sledeća

Nemate dovoljno prava da odgovorite na ovom forumu.


Podelite Ovu Stranicu:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Učitavanje stranice trajalo: 0.0200920 sek.| Članovi online - 12 | Gosti online: - 790 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Mogucnosti | RSS Novosti | Kontakt | Uspesna Ljubavna Muvanja | Uslovi Koriscenja Sajta | Polisa Privatnosti
Extreme eXTReMe Tracker