Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Jazyky :
:: Úvod
:: Registrace
:: Hledání
:: Forum
:: Chat
:: Blogs
:: Articles
:: FAQ
:: Subscription
:: Links
:: Statistiky
:: Membership


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Forum
Forum :: Search by forum :: Forum Options :: Forum`s Top

4. Sex > Gay, Lesbian ... > Šta bi bilo od ovog sveta da je Adam bio gay?

Strany : Previous 1 2 3 4 [5] 6 7 8 . . . 16 Next
stepski_vuk #1

Posts: 535


05. Ún 2012. 18:18:00
Šta bi bilo od ovog sveta da je Adam bio gay?



-----------------
Vuk se nalazi u svakom od nas
i nije teško doæi do njega...

_______________________
bragancica9 #58
Posts: 409


07. Ún 2012. 23:12:11
vako tweetili:

1. crkva mora od necega da zivi......onda ne moras da odgovaras na pitanje kakve veze ima crkva sa religijom......odgovorio si....
daljnje u prvom odgovoru je mlacenje prazne slame, buduci da i ti i ostali hriscani spominjete djavola, mislim da vas je strah i da zbog toga vjerujete...vecina barem.....zasto onda , uostalom i pojam grijeh, ako vjerujuci zna da odlazi u blagostanje????...cemu onda uopste razlikovanje dobroga dijela od grijeha?????

2.vi nemate dokaza da je Bog bio podao......ja imam dokaz.....a dokaz je u mom pitanju...ocigledno ne razumijes velicinu podlosti Bozije u pokazivanju neceg za sta je bila manja sansa da se pronadje da pokazano nije.....ko garantuje da bi Eva pronasla drvo u ogromnom vrtu da je Bog nije usmjerio i pokazao joj put????......i poenta nije u tome da je Bog zelio ( jer Bog ne zeli on moze) da ih spasi grijeha nego im je pokazao put ka grijehu .....a da licemjerje bude jos vece, ogrnuo je to u plast milosti.......

3. pitanje si ocigledno pogresno razumio......nisam pitao za rad koga je zrtvovan, nego kakva je to zrtva zrtvovati zivot ako znas da si besmrtan......moze se porediti sa ulaganjem (zrtvovanjem) ogromne sume novca na autsajdera u utakmici o kjoj si dobio dojavu da je namjestena.....
dalji tvoj odgovor pod 3. je tvoje subjektivno tumacenje subjektivno napisane istorije......

4. gdje ja spomenuh idealnu slobodu i gdje spomenuh da sam slobodan......ti tvrdis da si ti slobodan...a slobodan si pod uslovom, jer morati je imperativ......ti moras da vjerujes da bi bio slobodan....
...slobodan si da iizaberes grijeh i ne budes slobodan, ili da odbacis grijeh i budes slobodan i zivis po bozijim poimanjima grijeha i 2negrijeha" , a njegovo i moje poimanje se razlikuju ...tvoja sloboda je ogranicena moranjem nametnutim ti......

ja slobodan nisam, ali granica moje slobode nije MORANJE (mislim na intelektualnu slobodu) nego skucenost moje inteligencije , koja mi je takodje nametnuta ( data kombinacijom purina i pirimidina) i koja mi, na moju srecu, ne dozvoljava da si sam jos jedno moranje namecem......

a Pero mi veli da bi bilo pametno Boga priupitati postojim li uopste ja.......a Pero zna sve,on neznanja ne posjeduje jer je macak, pa mu ja beskrajno vjerujem......
Tweetily #59

Posts: 2586


07. Ún 2012. 23:30:37


5. kakve veze uopste crkva ima sa religijom?????.

Crkva ima veze samo sa Hrišæanstvom, a religija je širi pojam od Hrišæanstva. U biti takve ustanove se stvaraju radi održanja vere kojoj služe. Ali èesto se njihova svrha pretvara u privatne interese moænih ili bogatih ljudi, kao i u politièko održanje te ustanove na samom vrhu društvenog života. Osnovni zadatak takve ustanove pre svega jeste u tome da održi vernike na okupu i da ih podseæa na svrhu našeg postojanja na Zemlji.
Svako ima dobrou i lošu stranu, pa tako i crkva. Jedino je problem što je loša strana crkve drastièno loša.
Ali dok se ne promeni društveno ureðenje na Zemlji ni tu ne oèekuj bilo kakve promene. Pre æe crkva priznati homoseksualne brakove radi sopstvenog održanja broja vernika, nego nešto drugo. Sve se to vrti oko novca i dok je on glavni ne stiže se daleko, ne dalje od Cezara, jer zapisano je: "Bogu Božije, a Cezaru Cezarovo."
Kada sbrojiš dva i dva uèini ti se da je crkva Cezarova, pre nego Božija.
Èuo si za rat u Nigeriji i pre desetak godina sam bio u intenzivnom kontaktu sa jednim sveštenikom odande. I on je tražio pomoæ uglavnom, ja ga pitao laièki šta æe mu, a on meni objasni stanje u tom ratu muslimana i hrišæana. Onda mu ja rekoh da mu ja taj rat mogu dobiti, pobediti u njemu ako me slušaju i rade taèno što im govorim. A on je meni opet tražio novac. Bilo je glupo da ja njega dalje ubeðujem u ovo ili ono. Ja njemu lepo objasnih da sma pastir i da novca nemam i bio sam dovoljno pametan da mu ne objašnjavamda novcem ne može dobiti verski rat jer on nije Božiji. I ponudio sam mu rešenje. Nisam mu rekao da se odaju postu i molitvi, jer znam da je to teško za njih, posebno ako ne veruju da to pomaže, veæ sam mu da još jednostavnije rešenje. Svaki njegov vernik je morao zidati male crkve svuda po Nigeriji i morao ih je vidno obeležavati krstom. Dakle napravi krst, stavi kamen pored njega i to je crkva. Pravilo kaže da je Bog mora štiti, a tvorac je mora održavati. Ko god bi narušio tu malu crkvu morao bi stradati zbog toga i tako bi Bog dobio rat za njih. Drugi problem je što su na kraju sve te crkve koje bi napravili u svrhu odbrane morali preneti na jedno mesto i tu ili ih složiti i održavati ili ih uzidati u jednu spasiteljsku crkvu. Nisam rekao da sagradi pa da èeka pored te crkvice, veæ da je sagradi i skloni se, nek ovaj doðe poruši, a on opet ode i popravi je. I tako do pobede. Hteo je novac. Ne smem da sudim, nisam u tom duhu prizvan.

moju kucu zapalise, i neke komsije moje poklase, ljudi krscani kojima lokalni svestenik prije tog krscanskog pohoda uturi u usta tijelo Isusovo i dade im da popiju krv Isusovu......a nakon dobro obavljenog im posla krscanskog, zvanicno ih Biskup ( najvisi "cin" u crkvi im nacionalnoj) pohvali na TV...javno i na moje oci, krscanski posteno..........

Razumem tvoju bol. Ne mogu ti pružiti ni utehu, niti ti nadoknaditi gubitak. To može samo Bog. U Srbiji postoji jedna poslovica ili uteha koja se kaže èoveku koji postrada: "Daæe Bog, zaradiæeš ti i više nego što si izgubio" Srpski narod u nju veruje, bar onaj koji je van gradova. Srbi su veæ po tradiciji hrišæanski narod i otuda je u srpstvu bitno i održanje vere. Identifikacija se pronalazi u SPC.
Na žalost tragedije kao što je tvoja su se dogaðale na tim prostorima i u ranijem periodu, mislim da æe se dogaðati i u buduænosti. Možeš i ne moraš mi verovati, neke tragedije se dogaðaju i na ovim prostorima, u suprotnom smeru. Niko nije èist, niti bezgrešan.
Moram te samo malo ispraviti, ne postoji nacionalna katolièka crkva. To je Tito želeo da stvori, pa je vršio pritisak na Stepinca, a ovaj nije hteo protiv Boga u cilju održanja puta sv. Petra. Za Rimokatolike, gde spadaju i Hrvati(pretpostavljam da se o njima radi) vrhovni poglavar crkve je papa, ispod njega postoje i kardinal i nadbiskup itd. Ta crkva je dobro organizovana što se tièe hijerarhije. Uglavnom Tito je imao ideju da Hrvati imaju HKC veoma sliènu SPC i da vrhovni poglavar bude Stepinac èime bi mu se izjednaèio status sa patrijarhom SPC. Meðutim on je radi vere to morao odbiti, što Tito nije umeo da razume. Jednostavno Stepinac oèigledno nije želeo takav greh na sebi.
Pomenuo si zanimljiv detalj "krv Isusovu" uz to i "telo Isusovo"... sada kada si udaljen na neki naèin od Hrišæanstva, pokušaj razmisliti da li je to mogla biti kušnja apostolima? On je njih time prièestio. Meðutim niko od njih nije ni pokušao to da odbije, svi su prihvatili jer su mu slepo verovali. Niko od njih nije razmišljao. Ko ustvari pije krv i jede telo? Razmišljaj nije greh uèiti i saznavati, greh je u lenjosti. Šta god da su uradili, primili prièest ili je odbili sve bi ostalo isto. Oni su je primili i time ostali slepo verni i ako je to loše njima se prašta jer je to poèinjeno u neznaju, kao što se prašta svakome ko prima takvu prièest. Jednako tome prašta se i onome ko odbije prièest jer nema snage jesti telo i piti krv Isusovu jer je vidi kao Njegovu èoveèiju. Prièest je u biti samo obièaj koji si èini na spomen po želji koju je iskazao Isus. Ali se postavlja filozofsko pitanje, èemu sve to ako je On živ i uvek sa nama? Neki to zovu kontradiktornošæu, ja eto jednim vidom kušnje. Mi ne možemo znati šta je Isus stvarno želeo da uèenici uèine, da uzmu ili odbiju prièest. Verujemo da je želeo da prime prièest i zbog toga taj obièaj poštujemo. Hrišæanin se odlikuje delima svojim, a ne putem obièaja.
Budi uveren da patrijarh nije ništa zaostajao za tim biskupom, kao ni ostali njemu podreðeni. I oni su blagosiljali i oružje i vojnike u tom ratu. Imaš èak jedan drugi primer iz ne tako davne prošlosti. Neki kriminalac je donirao lokalnoj crkvi ukradeni džip. I policija pronaðe taj džip, utvrdi sve šta je potrebno, meðutim sveštenik odbija da ga vrati... a bratac to je dato crkvi proèišæeno je... tragikomedija.

a znas sta mrzim kod vas krscana....ti napisa da ces se pomoliti za mene i Peru da ne ucinim ono sto mi Pero rece da bih trebao da ucinim kad moje vrijeme dodje da se sa tim tvojim Bogom sretnem......zasto vi krscani imate zelju da za mene cinite ono sto ne volim, vadeci se na glupost da je to za moje dobro samo ja to ne razumijem jer sam glup, buduci da ne razumijem?????

Odgovor je veoma jednostavan: Ljubi bližnjeg svog kao sebe samog.
Zato se Hrišæanin moli za drugog, da bi uzdržao tu zapovest. Ako si upuæen na mene ti mi postaješ time bližnji u odreðenom trenutku. Za sebe bih se pomolio što ti je logièno, tako se molim i za tebe.
Na to æeš ti dreknuti: JA TO NE ŽELIM!
I to sa punim pravom. Meðutim mi ti smireno kažemo da ti ne znaš šta èiniš i da ti je prosto. Onda se molimo za tebe bez da ti više i skreæemo pažnju. Hrišæani se u svojim hramovima svakodnevno mole za svakog èoveka na kugli zemaljskoj. To je nešto što je humano.
Kada se Hrišæanin pomoli za tebe on te praktièno daruje blagodetima.
Praktièno, filozofski, ta molitva je ustvari jedna od odbrana. Isus je zapovedio da ljubimo neprijatelje svoje. Molitva je uz post najjaèe oružje na svetu koje æe ikada postojati, tako da možeš da shvatiš lako da ti Hrišæanin pominjuæi te u molitvi ili moleæi se za tebe èini dobrobit.
Ako ne veruješ u Boga, to za tebe i nema nekog znaèenja, tako da ne obraæaj pažnju na to. Bit iskrenog Hrišæanina jeste da on nikome ne želi da strada. Ali život piše i drugaèije prièe, ništa nije idealno.

Onaj ko ne razume nije ujedno i glup, tako se ni Muhamed nije izrazio, veæ je neupuæen. Kako æeš razumeti jednaèine, ako ne znaš osnovne matematièke operacije? Ti ne poznaješ materiju i zbog toga nešto ne razumeš, ali to nije uopšte strašno, ti æeš kada budeš želeo i to savladati.

to je isto kao kad bih ja tebi rekao:

" ja cu sada tebi osjeci obje ruke, da slucajno ne bi dosao u iskusenje da ubijes nekoga i time bacis u vodu jedno od tvojih krscanskih nacela (ne ubij)......ti to ne razumijes, ali je to za tvoje dobro, jer zivot zna namjestiti situaciju ( rat npr. ) da bude ti ili on.......".........

Postoje dva naèina, jedan je da prihvatim i da ti dozvolim da uèiniš šta si naumio i da to istrpim i prihvatim kako dolikuje Hrišæaninu. Tako rade verni sledbenici sv. Petra.
Drugi naèin je da æu te ubiti molitvom. Tada biram greh, jer moram iz nekog razloga produžiti misiju ili nisam spreman za odlazak odavde. Možeš èak i mozak da mi oduzmeš, ubiæu te molitvom, jer vera je u nadljudsko biæe.
Kada èovek prašta, ne prašta drugog radi, veæ prvenstveno sebe radi kako se sa tim ne bi optereæivao.

ziv ti meni bio.....postujem tvoju vjeru, ali tvoja idiotska nagadjanja o drugima ( maskembal npr.) i tvoje molitve za druge, ne volim ama bas ni malo.........

To je tvoja sloboda izbora. Imaš pravo na to.

A što se Pere tièe, njemu je izgleda potrebno opuštanje...


-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
kovacdamjan #60

Posts: 3734


08. Ún 2012. 00:12:56


Jalov i težak put je put ubjeðivanja nekoga u svoju vjeru.Neke stvari se ne mogu objasniti ljudima samo rijeèima.Sumnja ljudska je ogromna,taj crv koji nagriza èovjeka iznutra, da kad bi neko i ustao iz mrtvih da ljudima objasni da postoji i Bog i ðavo i
raj i pakao ne bi mu vjerovali kao u prièi o Bogatašu i Lazaru (jevanðelje po Luki 16:19-31).Nije li Juda Iskariotski bio sa Isusom svo vrijeme i vidio sva èuda koja je èinio i znao je ko je on,pa opet ga izdade.Kakva sve èuda uèini Bog u vrijeme Mojsijevo (opisano u drugoj knjizi Mojsijevoj-knjizi izlaska) narodu Izrailjskom pa se opet taj narod okrenu protiv Boga.Pa i u našem svakodnevnom životu svjedoci smo mnogih èuda koja se dešavaju.Ali æemo uvijek biti skloni da ih objasnimo neki drugi naèin a ne kao èuda,pa èak i kad su oèigledna.Takva nam je priroda,priroda ljudskog roda preljubotvornog i grešnog,uvijek sklonog padu.Nikom ne zamjeram što ne vjeruje jer vjerovati je teško,a održati svoju vjeru pred mnogobrojnim iskušenjima još teže.Mnogo teže je vjerovati nego ne vjerovati.Nevjerovanje je prirodno èovjekovo stanje ako se ne trudi i ne bori.Vjera uvijek znaèi veliku i tešku borbu koju mnogi od nas ne mogu da podnesu.

-----------------
"Kažu da je svako svoje sreæe kovaè,samo što sudbina daje jednom i èekiæ i usijano gvožðe a drugi ga mora kovati èesto hladno a èesto i golom pesnicom"- filozof Božidar Kneževiæ.
maskenbal #61

Posts: 3025


08. Ún 2012. 00:21:38


pa super
ima onih koji veruju, ima onih koji ne veruju, ima onih koji sumnjaju
sta je tu problem? i cemu poredjenje sta je teze?



-----------------
Citam stripovi, gledam pornici i zivim za fajt!
Tweetily #62

Posts: 2586


08. Ún 2012. 00:31:12


1. To sa ðavolom je jedna od spornih stvari. Naime da ste prihvatili moju prièu i da smo nastavili razlagati prièu o Adamu i Evi, došli bi u jednom trenutku do podatka da Bogova ima više, tj. da postoji rod Bogova.
U suštini kada pristupaš crkvi ti se moraš odreæi ðavola i stoga ti ja kažem da je on crkvi i najpotrebniji, a ne èoveku. Zapovesti su više nego jasne, Bog kaže da je jedini i da nemaš drugih bogova u ma kom znaèenju osim njega. Èim ti pominješ nekog ðavola to automatksi znaèi da poznaješ još koje nadljudsko biæe, osim kao ga ne smatraš neèastivim, zlim èovekom. A to je nekako protivno zapovesti.
Ja lièno u ðavola ne verujem veæ samo u jedno biæe Boga, koji je prema tebi onakav kakav si ti prema Njemu. Ako si ti zao On je dobar i milostiv i uèiniæe ti, biæe i On zao, ali prema tebi u cilju dobrote i milostivosti. Pazi u biti iznad najveæeg lopova je opet taj isti Bog, i iznad najveæeg policajca takoðe. Dakle zakljuèivanjem dolaziš do toga da je Bog i lopov i policajac u isti mah. Nekad æe pobediti jedan, nekad drugi zavisno od vernosti. Ako je lopovu jedini greh kraða, bolje se kotira od policajca koji je okoreo u kocki, bludu, razvratu... itd. Da nije tako, loše ne bi ni postojalo. Kada mi nekog uhapsimo i strpamo ga u zatvor mi mu èinimo uslugu, jer tu kaznu mu Bog raèuna. Inaèe ako i ostane na slobodi Bogu pobeæi neæe.
Meðutim kada razgovaram sa drugim hrišæanima onda ne pominjem svoj stav o ðavolu, jer oni obièno to vide još zavedenije, tako da dobiješ neko tumaèenje da je mene ðavo zaposeo, pa ja više i ne znam da on postoji i slièno. Ne raspravljaš se, oni nisu prizvani u tom duhu da bi to mogli razumeti. Ako veæ trebaš da se odrekneš ðavola zar nije najubedljiviji naèin reæi i shvatiti da on ne postoji? Po meni jeste. Jednostavno nemam potrebu za ðavolom, meni je veoma lepo sa Bogom, Njegov sam sluga i drugi Gospodar mi ne treba, jer ovaj je mnogo bolji nego što se to može i zamisliti.
Praktièno ðavo je neko od koga crkva trena da te štiti i to je njegova svrha postojanja. Sve što je skrojeno na konto one tri šestice je obièna budalaština, taj broj je samo oznaka da je korišæena grèka gematrija, ali nismo svi prizvani u duhu sv. Jovana pa da to znamo.

.zasto onda , uostalom i pojam grijeh, ako vjerujuci zna da odlazi u blagostanje????...cemu onda uopste razlikovanje dobroga dijela od grijeha?????

Odlaziš u blagostanje ili Raj kako to narod kaže, ali smao ako si èist od grehova. Kada umreš ideš pred Strašni Sud. Verovanje kaže da duša 40 dana luta itd... Šta biva na tom Sudu znate ti i Bog sigurno, a šta biva posle prvi ti saznaš.
Sad tu postoje razlièita uèenja i nagaðanja, ali ona ne spadaju u Hrišæanstvo, u biti tu i jeste nelogiènost. Isus je rekao da smo preskupo plaæeni i da nas neæe uništiti zbog toga. To mi govori da pakao baš i nije opcija, možda èistilište. Meðutim najveæa logika je u tome, ako nisi ispunio zadatak da te vrati nazad na Zemlju pa da probaš ponovo možda kao drugo biæe. To bi uvelo pojam reinkarnacije. Tek kada se spaseš završavaš u Raju, nakon odluke na Strašnom Sudu.
E sad, Hrišæanstvo to baš i nije transparentno objasnilo, ali recimo da mi živimo paralelno u oba sveta. Jer ti si primetio kao i drugi kada poèiniš smrtni greh da ne umreš. I sve ti je ostalo onda smešno. Meðutim ako bi živeo paralelno, možda si umro na onom svetu u tom trenutku, a na ovom si ne bi li nekako uspeo da doživiš vaskrsnuæe tamo. Puno je tu kombinacija u igri i za sada po želji crkve i sledbenika sv. Petra to ostaje mit. Što je veæa mit veæa je i moæ manipulacije. Zato ni ja nisam baš popularan, jer meni je stalo do ljudi.

O razlikovanju dobroga dela od greha možda baš i govori ova prièa o adamu Evi. Oni su poèinili greh i vidiš šta se dogodilo. Dobro delo bi bilo da nisu jeli ploda sa drveta dobra i zla. I sad složi prièu šta bi bilo kad bi bilo.


vi nemate dokaza da je Bog bio podao......ja imam dokaz.....a dokaz je u mom pitanju...ocigledno ne razumijes velicinu podlosti Bozije u pokazivanju neceg za sta je bila manja sansa da se pronadje da pokazano nije.....ko garantuje da bi Eva pronasla drvo u ogromnom vrtu da je Bog nije usmjerio i pokazao joj put????.

Ja razumeme u èemu ti vidiš podlost, to nije sporno. Ali Bog nije ljudsko veæ Božansko biæe, pa ni ti kriterijumi ne moraju biti isti. Ili s druge strane moraju ako je èoveka stvorio po svom obliku. Ako je jednom bio podao onda æe to biti i stalno, tako da je možda i podlo slagao da je èoveka stvorio po svom obliku da vidi šta æe ovaj da radi. To ti je mit iz grèke mirologije. To ne vodi rešenju, to što ti nazivaš podlošæu je vaspitanje ustvari.
Da smo nastavili prièu mi bi sagledali i kako izgleda taj vrt i pokušavali da odgonetnemo da on možda nema neku projekciju u sadašnjosti i slièno, ali vas druge stvari zanimaše, pa obratismo pažnju na njih.
Šta ako(a ja znam sigurno istinu) to drvo dobra i zla ustvari jeste najdominantnije u tom vrtu? Jednostavno ne možeš a da ne pogledaš u njega, ne možeš a da se ne sudariš sa njim. Plodovi su toliko ukusni da te vabe prosto reèeno, ne možeš im odoleti. Šta raditi biti podao po tebi pa reæi ili biti podao po meni pa æutati?
Kada stoje momak i devojka, koji se dopadaju jedno drugom, u bliskoj blizini(kako žene tek vole ove reèi...), osete dah jedno drugom... mami li taj dah na nešto? Koliko mu je lako ili teško odoleti?
Ono što je poenta prièe jeste da su u vrtu koje ima mnogo drveža dva dominantan, jedno je drvo od znanja dobra i zla, a drugo je drvo života. Kolika je verovatnoæa da ne vidiš dominantno drvo u vrtu?

pitanje si ocigledno pogresno razumio......nisam pitao za rad koga je zrtvovan, nego kakva je to zrtva zrtvovati zivot ako znas da si besmrtan....

On nije besmrtan u smislu da ne može umreti. On je umro i treæi dan je ustao iz mrtvih. Ti ne znaš kako izgleda smrt, možda je ona bolna sve vreme, možda je to tek patnja i muèenje. Nikome se u biti u tu smrt ne ide, nijednom živom stvoru. Svaki grabi ustima i hranu i vodu ne bi li živeo. To bi trebalo ipak nešto da ti govori. Nekome je život na Zemlji pakao, nekome raj.
Stvar je u tome da ne razumeš Isusovu žrtvu. On se žrtvovao zarad ljudskog roda. Njegovom žrtvom mi smo prizvani da nam se praštaju gresi. Žrtvovao je sebe zarad drugih. I to je njegova velièina, jer to nije morao uèiniti, mogao je na Maslinskoj gori birati hoæe li ili neæe piti èašu koja mu sleduje.
Duša je besmrtna pa je besmrtna ni ti koji ne veruješ neæeš umreti, ali je problem u tome koliko težak put moraš proæi do svog spasenja. A najlakši put je po veri nas Hrišæana kroz našu veru, kroz našeg mesiju Isusa Nazareæanina.

gdje ja spomenuh idealnu slobodu i gdje spomenuh da sam slobodan......ti tvrdis da si ti slobodan...a slobodan si pod uslovom, jer morati je imperativ......ti moras da vjerujes da bi bio slobodan....
...slobodan si da iizaberes grijeh i ne budes slobodan, ili da odbacis grijeh i budes slobodan i zivis po bozijim poimanjima grijeha i 2negrijeha" , a njegovo i moje poimanje se razlikuju ...tvoja sloboda je ogranicena moranjem nametnutim ti......

Hmmmm... a kako ti znaš onda da ja nisam slobodan? Kako ti onda znaš moje subjektivno stanje? Ja sve vreme pretpostavljam da ti govoriš o soptvenoj punoj slobodi time što nisi vernik. I na tome ti pokušavam objasniti kako se ustvari može premeriti ta sloboda.
Jednostavno mnogo manje ogranièenja imaš ako si vernik, nego ako nisi iako to ne izgleda možda tako na prvi pogled.
Pitanje je da li tebi greh treba ili ne treba? Da li ti tražiš dobro ili loše? Ako tražiš loše, brate uzmi greh, nemam ništa protiv to je tvoj izbor i tako æeš se spasiti. Spasenje ti ne gine, a sad ako si mazohista ti idi putem grehova dok ne shvatiš da i taj put kasnije vodi kroz dobra dela do spasenja, odnosno taj put vodi pravo u pokajanje.
Druga stvar tebe niko ne tera da veruješ u Boga. Ti sam to odluèuješ, a obièno te roditelji ako su vernici na to upute. Moj otac je uèio školu za sveštenika, a onda pobegao u partizane, postao komunista... itd. Dakle tvoja je sloboda volje da li æeš ili neæeš verovati i to je tvoja odluka. Mi koji verujemo ti kažemo da je nama mnogo prijatnije i u mukama nego onim koji ne veruju. Oni koji ne veruju ti kažu da ti je sve jedno, kad si u govnima, niko te neæe izvaditi i tu pomoæi nema.
To ti je kao da biraš šarenu lažu. Hoæeš li prièu o zagrobnom životu nakon muka ili hoæeš prièu da æeš umreti i skapati u mukama, nestati. Izbor je tvoj. A ishod je Božiji.


ja slobodan nisam, ali granica moje slobode nije MORANJE (mislim na intelektualnu slobodu) nego skucenost moje inteligencije , koja mi je takodje nametnuta ( data kombinacijom purina i pirimidina) i koja mi, na moju srecu, ne dozvoljava da si sam jos jedno moranje namecem......

Vidiš za razliku od tebe ja imam granice po pitanju bluda, razvrata, preljube, lopovluka i sliène, ali ne poznajem skuèenost sopstvene inteligencije, to ne postoji jer se nadomešæuje verom.
Bog neæe dozvoliti da me pobedi onaj ko mu je manje odan sluga od mene i kada moja inteligencija zastane progovara iz mene i iz svakog Hrišæanina Sveti Duh. Tada znamo i bukvalno osetimo šta smo dobili svojom verom i službom Bogu. Pretpostavljam da ti i Damjan može potvrditi da se i njemu nešto tako bar jednom dogodilo, nije znao rešenje, a ono se ukazalo samo od sebe, put se otvorio, jer to mu je u sklopu plate kao sluge Božijeg.

a Pero mi veli da bi bilo pametno Boga priupitati postojim li uopste ja....

Poslušaj Peru premudro ovog puta zbori... uzmi Bibliju i nasumice je otvori pa èitaj dok se ne umoriš... plata æe stiæi.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
maskenbal #63

Posts: 3025


08. Ún 2012. 00:36:00


Bog neæe dozvoliti da me pobedi onaj ko mu je manje odan sluga od mene i kada moja inteligencija zastane progovara iz mene


i ti MENI kazes da ja zelim nek onadmetanje? pa zar ti u ovome vidis neku borbu, takmicenje? a borba je, koliko znam, dizanje tenzije...a sto to onda meni prebacujes? svasta

-----------------
Citam stripovi, gledam pornici i zivim za fajt!
Tweetily #64

Posts: 2586


08. Ún 2012. 01:08:10


.Nije li Juda Iskariotski bio sa Isusom svo vrijeme i vidio sva èuda koja je èinio i znao je ko je on,pa opet ga izdade.

Svako najviše voli sebe, pa tako i Juda. Juda je praktièno smao izabrao stranu za koju je mislio da je pobednièka. Uplašio se smrti, posledica, ko zna èega. Ne možemo mu mi suditi, veæ oprostiti. Ko zna šta bi mi uèinili u njegovoj koži, ovako grešni kakvi jesmo. Jednako tome i sv. Petar je reagovao na svoj naèin, on je potegao nož da se bori i ne dozvoli hapšenje.
Jalov i težak put je put ubjeðivanja nekoga u svoju vjeru.

To i ne radim,a i da radim ja svoju platu dobijam ubedio ili ne, jer plaæa mi se po trudu od Gospoda našeg. Kao i svakom drugom slugi.
Pokušavam sve vreme da prièamo o Adamu i Evi, ali druga pitanja more sagovornike.
Ako li i onog ko veruje za trun uèvrstim u veri pišuæi ovde ja sam veliku platu dobio, a oni koji ne veruju možda i nisu prizvani u našem duhu, a sigurno svi znamo da æe se spasiti.
Razilka je samo u tome što ja pokušavam priæi sa ovim prièama i sa stanovišta drugih nauka, a ne samo po propovedi crkve. Te propovedi i ostale obaveze od strane crkve su svi oni èuli bar jednom i to njima nije razumljivo, ali možda im se može približiti drugim reèima.
Kada ti vidiš da je nešto još savršenije nego što si uopšte mogao i pomisliti, tome se obraduješ i još jaèe uèvrstiš veru svoju.
Ako te more godine života iz Starog Zaveta, kako èovek može živeti po 900 godina. Onda i dobiješ odgovor da to možda i nisu solarne godine veæ lunarne. Ali se u pojedinim delovima koriste i solarne, i to je taèno. Ako te želi podstaknuti na razmišljanje, onda te upitam kako li su ljudi u davninama mogli meriti vreme. Sigurno po nekoj periodiènosti. A kako bi merili život? Po periodiènosti, vezanoj za njega. Dakle logika kaže verovatno po periodiènosti menstrualnog ciklusa kod žene. A ustvari ta periodiènost se poklapa sa lunarnim godinama. I onda nije èudno, kada od roðenja ili polne zrelosti neko meri broj lunarnih godina do kraja života...
U Bibliji ne postoje tajne, veæ je samo stvar u tome da li æe neko razumeti ili neæe.
Druga stvar je da li to želi ili ne želi da prihvati. Ali ako nema mita, nema ni prostora za manipulaciju. I tu je problem.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
Tweetily #65

Posts: 2586


08. Ún 2012. 01:10:31
Maski, Maski, Maski...

ja se ne nadmeæem, veæ se ti nadmeæeš sa Reèju Božijom. U tome je poenta. Ja sam sluga, nemam ništa svoje, sve pripada Gospodu. A sve što je Njegovo meni je dato kao slugi pokornom.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
kovacdamjan #66

Posts: 3734


08. Ún 2012. 01:16:43
Tweet,

Ja bih ti nešto rekao povodom tvoje izjave:ja lièno u ðavola ne verujem veæ samo u jedno biæe Boga, koji je prema tebi onakav kakav si ti prema njemu.Zar ovo da kažeš poslije svih prièa!!! Vjeruješ li ti uopšte u jevanðelja u kojima se na mnogo mjesta pominje kako Isus Hristos izgoni demone iz ljudi.Ja sam razgranièio neke stvari i shvatam i vidim u svakodnevnom svom životu koje su sile Božije a koje demonske.Bez postojanja ðavola se mnoge stvari ne mogu ni shvatiti ni razumjeti uopšte.A koja je to sila ðavolja a koja Božija to moraš sam da shvatiš.Ovo što si rekao, ubjeðuje me u misao da je tvoje Hrišæanstvo èisto intelektulistièko a bez istinskog poimanja duhovnog života.Filozofijom se može doæi samo donekle do poznanja Boga a odnekle ti se moraju otvoriti duhovne oèi da bi u potpunosti shvatio istinu.

-----------------
"Kažu da je svako svoje sreæe kovaè,samo što sudbina daje jednom i èekiæ i usijano gvožðe a drugi ga mora kovati èesto hladno a èesto i golom pesnicom"- filozof Božidar Kneževiæ.
Tweetily #67

Posts: 2586


08. Ún 2012. 04:17:47
Da, prostim jezikom reèeno to tako izgleda u realnosti

Ja lièno nemam potrebe za ðavolom, i iz tog razloga smatram da ne postoji. Ne porièem da je Isus pominjao postojanje neèeg takvog, ali moglo je i išèeznuti zar ne? U raju nema mesta takvom biæu, a Bog je dobar i milostiv tako da te nikada ne bi predao u ruke nekom takvom. Sve ostalo nije logièno.
To znaèi da je ðavo samo neèija forma ili potreba.
Zar svet ne bi bio lepši bez ðavola? Ako bi bio, onda jednostavno poènimo da verujemo da ga nema i neæe ga biti. Ako je to veæ put.
Ja sam ti i rekao da je moj put put sv. Jovana, a ne sv. Petra i otuda te razlike. Za sv. Jovana bi trebalo da veruješ da je nasledio sudbinu samog Isusa i da je i dalje živ.
Ako nešto ne postoji, onda te to ne može ni povrediti, ali ako ðavola nema od èega æete braniti, od ljudi?
Ono što se prvo nauèi jeste da je Bog u svima nama. I to je aksiom. Èitajuæi jevanðelja proèitaæeš i da je satana ušao u Judu i naterao ga da poèini, šta je poèinio. Meðutim tako je veæ bilo i zapisano da se mora odigrati.
Postoji li neka razlika izmeðu satane i ðavola? Pošto ti veruješ u postojanje ðavola ti bi trebalo da znaš i odgovor na to pitanje. Ono što ja znam jeste da se u Bazilici sv. Petra nalazi statua ðavola. Kome je potrebna uopšte?
S druge strane,kada si ti u milosti Božijoj On te drži daleko od svega, pa i od takvih stvari i ti za njih i ne znaš, ili te ne zanimaju.

Kažem prostim jezikom kakav si ti prema Bogu takav je On prema tebi. Odnosno tebi razumljivim:"kojom merom meriš, onom æe ti se meriti" I to su reèi Isusa.
Nema tu nièeg pogrešnog, samo je drugaèije formulisano. kada neko sa strane to posmatra, ako mu govoriš o meri i merenju to mu neæe biti razumljivo, ali ako mu kažeš da ako voli Boga, i Bog æe voleti njega, to razume. A nije teško voleti i prvi kontakt je uspostavljen, jer Bog je dobar i milostiv.

I Bog jeste takav u naèelu i samo takav DOBAR i MILOSTIV. I ne može biti drugaèiji, tako da prema onome ko je zao i loš takoðe mora biti i dobar i milostiv, i biæe udvojit æe mu po delima njegovim. Odnosno biæe dobar i milostiv, a to znaèi zao prema njemu, i ako taj traži ðavola, biæe i ðavo za njega.

Zašto nekome uporno ne odgovara da postoji samo dobro?

Demoni... Taèno je postoje, meðutim demonima su se nazivali izazivaèi teških bolesti i to je paganski obièaj. Time šo je Isus isceljivao i od takvih bolesti znaèi da je izgonio i te demone. Istu ovlast je dao svakom od uèenika. Ali taj demon nije satana ili ðavo, taj demon je greh usled koga je nastala ta bolest, dakle bolest je samo posledica, ona je kazna za greh. Prièa iz jevanðelja govori da Isus demona tera u krdo svinja. Taj demon je glavom i bradom obièna lepra ili kuga. Prièa ti govori ustvari o podatku da je isceljivao samo ljude, ne i životinje. A poenta je da shvatimo koliko je naš ljudski rod dragocen, odnosno da shvatimo suštinu zapovesti ljubi bližnjeg svog.

Cilj uopšte nije bio da sve to što je zapisano zauvek ostane i da se zauvek održi kao mit, veæ da vremenom postane kristalno jasno. Iz tog razloga sv. Jovan i dan danas živi,jer njegov zadatak jeste Sveto Pismo.
SPC æe ti uvek reæi da je od svih jevaðelja najvažnije ono po Jovanu i da od njega treba poèeti, a ti poèni od kraja:

21.Vidjevši Petar ovoga reèe Isusu: Gospode, a šta æe ovaj?
22.Isus mu reèe: Ako hoæu da on ostane dok ne doðem, šta je tebi do toga? Ti hajde za mnom.
23.Onda iziðe ova rijeè meðu braæom da onaj uèenik neæe umrijeti; ali Isus mu ne reèe da neæe umrijeti, nego: Ako hoæu da on ostane dok ne doðem, šta je tebi do toga?
24.Ovo je onaj uèenik koji svjedoèi o ovome, i napisa ovo, i znamo da je istinito svjedoèanstvo njegovo.


A ti sad prosudi, je li sv. Jovan živ ili mrtav.
Nisi li ti meni sada rekao istu smisao koju je sv. Petar rekao Isusu u svezi sa sv. Jovanom?

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
KAYAH #68

Posts: 8528


08. Ún 2012. 09:11:38
Šta bi bilo od OVOG sveta?

1. Ne bi ni bilo OVOG sveta
2. Bili bi samo Adam i Steva, znaèi ljubav do smrti
( ili do ubistva jednog od njih, pošto je taj gen Adam preneo svom sinu - verovatno bi se i ovo tako završilo)
kovacdamjan #69

Posts: 3734


08. Ún 2012. 12:07:57
Tweet,

Ðavo nije samo neèija forma ili potreba nego postoji uistinu.On upravlja ljudskim strastima,upravlja razvojem bolesti bez obzira na fizièke uzroènike bolesti bakterije i viruse.Upravlja èovjekom kad je Gord kad ovaj mrzi,upravlja s njim kad je zavidan,upravlja èovjekom kad je razvratan,kad je u lenjosti,kad je u oèajanju.Ovo razumije svako ko je imao nekakva duhovna iskustva.Ðavo nije izmišljen,ðavo je u ljudima.U tebi je oèigledno ostatak komunistièkog i ateistièkog obrazovanja.A što kažeš: poènimo da vjerujemo da ga nema i neæe ga biti to je isto kao da sam ja rekao:poèeæu da vjerujem da mene nema pa me neæe ni biti.Besmislica.Ðavo je istinsko duhovno biæe.
Ti ovde isnosiš svoj filozofski stav o životu a nikako pravo Hrišæanstvo.
Ne zaklanjaj se ni iza imena Isusa Hrista niti iza imena Svetog Petra niti iza imena Svetog Jovana Bogoslova niti bilo kojeg drugog apostola ili Svetog èovjeka.Ti ovde iznosiš samo svoj stav.Misliš li ti stvarno da Jovan Bogoslov nije vjerovao u ðavola,on koji je pratio Isusa i vidio sve što on uèini.Niti sam ja Sveti Petar niti si ti Jovan Bogoslov.Daleko smo mi od njih.Ja mogu reæi samo da sam na svom putu koji je jedinstven,koji samo može lièiti na neèiji put,a nikako se ne mogu s nekim maltene poistovjetiti.Ja ovde govorim iz liènog iskustva i ništa nisam rekao a u èemu nisam imao vlastita duhovna iskustva.Moje je mišljenje da s tobom uveliko upravlja gordost.
Koji je to od apostola i Svetih govorio o svojoj Intelektualnoj superiornosti,kao što ti govoriš.Uvijek su sebe unižavali i odbijali od sebe sve vrste pohvala jer ove mogu dovesti do najveæeg ljudskog grijeha gordosti.
Ponavljam ovo što iznosiš ovde na forumu,a što može svako da èita,ko je prikljuèen na internet,je tvoj lièni stav i filozofija a ne istinsko Hrišæanstvo.Govori samo u svoje ime i ne zaklanjaj se ni iza koga ni iza èega!!!

-----------------
"Kažu da je svako svoje sreæe kovaè,samo što sudbina daje jednom i èekiæ i usijano gvožðe a drugi ga mora kovati èesto hladno a èesto i golom pesnicom"- filozof Božidar Kneževiæ.
Tweetily #70

Posts: 2586


08. Ún 2012. 14:53:45
Ti kaza...

Dakle ðavo je duhovno biæe, nije božansko. Ili si mislio da je božansko?
Potpuno je taèna svaka reè koju si izneo o ðavolu, jedino što si ga spojio sa demonom, ali ok, od istog su soja.
Na žalost ti ne možeš znati da li je u meni ostatak komunistièkog obrazovanja ili je to obrazovanje ustvari osnova, a sve ostalo ostatak. Ali je èinjenica da ja pronalazim vezu izmeðu komunizma i Carstva Nebeskog, odnosno sliènost.
Ono što smatraš mojim nije moje veæ Ocu pripada, a ja sam samo sluga. Tako je i sa intelektom. Ako sam superioran, onda moram služiti onima ispod sebe, jer takav je zakon. A ne vidim sebe superiornim, sagovornike uvek vidim ravnopravnim.
Taèno je da veæim delom iznosim svoj stav i tu si potpuno u pravu.
Što se tièe sv. Jovana Bogoslova i njegovog stava ja ti ponudih njegovo jevanðelje da proèitaš i to od kraja pošto veruješ u duhovno biæe zvano ðavo. I to oèigledno nije prošlo, a zašto neæemo ni istraživati.
Dakle pomoæi æu ti u pretraživanju tog jevaðelja, samo æemo ga èitati od poèetka. Jasno ti je da se razlikuje od ostala tri, a sigurno znaš i da su samo Matej i Jovan bili apostoli, a da su Luka i Marko pisali po prièi sv. Petra.
Odlika sledbenika sv. Petra je da ne proveravaju veæ da veruju bukvalno, onako kako je napisano.

Jovan 6/70-71
Isus im odgovori: Ne izabrah li ja dvanaestoricu? I jedan od vas je ðavo.
A govoraše za Judu Simonova Iskariota, jer on namjeravaše da ga izda, iako bješe jedan od dvanaestorice.

Dakle bukvalno piše da je ðavo glavom i bradom Juda Simonov Iskariot. Potpuno precizno i jasno definisan. Nadam se da ne sumnjaš u prevod i znanje svetog Sinoda SPC.
Je li Juda išèezao kako ja rekoh? Jeste. On je ništavan i ne postoji više, postojao je tada.

Idemo dalje.

Jovan 8/42-45
A Isus im reèe: Kad bi Bog bio otac vaš, ljubili biste mene; jer ja od Boga iziðoh i doðoh; jer nisam došao sam od sebe, nego me On posla.
Zašto ne razumijete govor moj? Jer ne možete da slušate rijeè moju.
Vama je otac ðavo, i želje oca svojega hoæete da èinite; on bješe èovjekoubica od poèetka, i ne stoji u istini, jer nema istine u njemu; kad govori laž, svoje govori, jer je on laža i otac laži.
A meni ne vjerujete, jer ja istinu govorim.

Ovde se nalazi osnov onoga što si ti izneo o svojoj spoznaji ðavola. Meðutim koliko ja lièno razumem to što je napisano jasno je da ðavo nikako nije božansko biæe, veæ ga možemo nazvati duhom laži ako bukvalno posmatramo tekst i tako ga shvatamo. Ponovo je definisan, ovog puta kao laža. E sad æu izneti svoj stav da ne bude nesporazuma, zato naglašavam. Laža jeste u duhu srpskog jezika ono što ne postoji. Ja slepo verujem u struènost sv. Sinoda SPC dakle prevod je taèan u duhu srpskog jezika. Dakle otuda moje zapažanje, izjava, stav, nazovi kako hoæeš da ðavo ili laža ne postoji. Postojao je kao Juda i više ga nema od kada nema ni Jude.
Laž samu sebe stvara. To je veæ filozofska mudrost i mogla bi biti objašnjenje izraza "otac laži". Drugo objašnjenje bi bilo laž iznad svih laži. Treæe, još zamotanije: laž je koren svih grehova. Itd. Bogat je jezik možemo iæi tako u nedogled.
Tvorac srpskog jezika, bio to narod, pojedinac, osvajaè, je to možda bolje sagledao od drugih, tako da imaš pojavu izraza "ðavolsko". I to ima znaèenje duhovnog i ima smisla. Smisleno je reæi da neko ima u sebi neèeg Judinog, samo to nije lepo izgovoriti jer je uvreda. Ono što ti pokušavam reæi i to je moj lièni stav, jeste da je ðavo èovek, da je ljudksog roda i da je biæe niže od božanskog. Meðutim kako nema Jude, nestao je i on, ali eto pojavljuje se ponekad ili èesto, neki trag i taj trag nazivamo u srpskom jeziku ðavolskim. I to jeste stanje duha, a koliko razumeh sv. Jovana i reèi Isusa to stanje je ustvari laža.
Osnov uèenja sv. Jovana jeste da sve što dolazi od Boga jeste istinito i da jeste istina. Zato ti i kažem da æe on do drugog dolaska Gospoda našeg Isusa Hrista svu mit koja postoji u Bibliji pretvoriti u istinu, tako æe mita nestati. Kada nestane mit i ostane samo istina jasno ti je da ateisti i svi ostali neæe postavlajti više pitanja veæ æe verovati istini ako je spoznaju.
Kada se neko odrièe tog stanja duha, ðavolskog u sebi, on to uništava, to nestaje, išèezava. Eto još jedan razlog zašto kazah da ðavo išèeznu. Ako se ti stalno spominješ ðavola ti ustvari prizivaš njegov duh, odnosno ono ðavolsko u sebi. Slažem se da æe to ðavolsko potpuno nestati kada postaneš bezgrešan, a svi mi smo svesni da niko od nas to nije i da svi svoj greh nosimo. Tu samo postoji mala podela, neki misle da se grehovi praštaju sami po sebi, drugi da se okajavaju i plaæaju bilo po telu ili po duši. Ali i to je subjektivna stvar jer ako nekome nije stalo do tela, onda mu ni to plaæanje telom ništa ne znaèi i obrnuto kada se radi o duši. S druge strane upitno je da li je takva žrtva i dozvoljena jer Isus nas nauèi da je telo hram u kome obitava duša, što znaèi da moramo brinuti i o telu i o duši.

Upitao sam te smisleno za razliku izmeðu ðavola i satane i na žalost propustio si da mi odgovoriš. Pomalo se gubi na kvalitetu razgovora kada se tako nešto ispušta, jer svako to pitanje ima svoju kasniju svrhu. Ovako se to sad pretvori u moj monolog, ali dobro, šta je tu je.

Jovan 13/26,27
Isus odgovori: Onaj kome ja umoèivši zalogaj dam. I umoèivši zalogaj, dade Judi Simonovom Iskariotskom.
I po zalogaju tada uðe u njega satana. Onda mu reèe Isus: Što èiniš, èini brže.

Dakle ranije smo jasno proèitali da je Juda ðavo, a sada da satana ulazi u njega na Tajnoj Veèeri putem hleba umoèenog u vino. Kažem tako jer i ti znaš da je tako, iako bukvalno piše samo umoèeni zalogaj. Ja æu sada ostaviti tebi da pronaðeš razliku ili identiènost izmeðu satane i ðavola, pošto sam te to pitao.

I prirodnim sledom stvari doðosmo i do demona.
Dakle opet sv. Jovan, ne ja.

Jovan 8/48-49
A Judejci odgovoriše i rekoše: Ne kažemo li mi dobro da si ti Samarjanin, i da je demon u tebi?
Isus odgovori: U meni demona nema, nego poštujem Oca svojega; a vi me sramotite.

Jovan 7/20
Odgovori narod i reèe: Demon je u tebi; ko traži da te ubije?

Jovan 10/20
A mnogi od njih govorahu: U njemu je demon i mahnita. Što ga slušate?

Primetiæeš da je uvek narod taj koji prepoznaje demona i koji govori prvi o demonu. Otuda i moja izjava tebi da se radi o starom paganskom obièaju, koj sam formulisao kao uzroènika bolesti. Druga stvar koju možeš primetiti jeste da se konkretno u ovim sluèajevima radi o bolesti ludila. Dakle oni mu skreæu pažnju na to da se njima èini da on baš i ne zna šta govori, da bunca. Pretpostavljam inaèe da je i pojam demona kod pagana baš nastao kao posledica buncanja, jer to su smatrali kao pojavu da neko drugi govori a ne osoba iz èijih usta izlaze reèi. Medicina tu pojavu danas drugaèije objašnjava i njeno objašnjenje je logiènije i prihvatljivije.
Dakle demon nema veze sa ðavolom, on nije laž, on je stanje stvari, ali u relanosti samo uzroènik bolesti. Dokle god crkva bude podržavala postojanje demona kao što èini dotle æe biti prostora za razlièite spiritualiste, ritualiste, crne i bele magove i ostalu gamad. Jer jedni prizivaju, drugi izgone, pa tako u krug, oni su odlièna simbioza.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
kovacdamjan #71

Posts: 3734


08. Ún 2012. 16:35:21
Tweet,

Ðavo i demon su isto,a po prirodi su anðeli koji su se protiv Boga pobunili,satana je ranije bio Lucifer što znaèi svjetlonosni najveæi i najsvjetliji meðu anðelima.Pobunivši se protiv Boga njegova svjetlost je pomraèena i on je postao vladar nad anðelima koji su bili uz njega u pobuni protiv Boga a koji su se takoðe pomraèili i postali ðavoli.To je ta prièa.Na tebi je hoæeš li vjerovati u nju ili æeš je smatrati obiènim mitom.Naèin na koji æe svako od nas shvatiti ovu prièu je individualan.Ja u nju vjerujem.Ðavo je biæe duhovno koje nastade ovako kako je navedeno u prièi.Ta prièa nama možda nije dovoljna da bi se duhovni svijet shvatio onakav kakav jeste,ali to je tajna koja æe se razotkriti onima koji su za Boga,i koji ga traže svjesno ili podsvesno.
Rijeèima možeš sve iskonstruisati,naæi dokaze za kakvu god hoæeš prièu,za kakvu god hoæeš laž koju možeš iskonstruisati u svojoj glavi.A drvo se poznaje po svom plodu.Dobro drvo dobar plod donosi a zlo drvo zao plod.Tako i nauka.A suština je ipak ljubav.Sve filozofije svijeta mene puno ne interesuju ako Ljubavi imam.
Jer kako prelijepo reèe Apostol Pavle u prvoj poslanici Korinæanima:
Ako govorim ljudskim i anðeoskim jezicima a ljubavi nemam,onda sam metal koji zvuèi i èinele koje odjekuju.I ako imam dar proroštva i znam sve tajne i svo znanje iako imamsvu veru tako da premeštam gore a ljubavi nemam ništa sam.I ako hraneæi siromahe razdelim svo svoje imanje i ako predam svije telo da budem spaljen a ljubavi nemam ništa mi ne koristi.
Ljubav dugo trpi,ljubav je dobra,ona ne zavidi,ljubav se ne hvali,ne nadima se.Ne ponaša se nepristojno ne traži svoje ne ljuti se , ne uraèunava zlo ne raduje se nepravdi ali se raduje s istinom,ona sve snosi, sve veruje,svemu se nada,sve trpi.Ljubav ne prestaje nikada.Ako je dar proroštva biæe okonèan,ako je dar jezika prestaæe,ako je znanje nestaæe.Jer delimièno saznajemo i delimièno prorokujemo.Kada pak doðe ono savršeno,prestaæe ono delimièno.Kad sam bio dete,govorio sam kao dete,mislio sam kao dete,zakljuèivao sam kao dete.A kad sam postao èovek,prestao sam s detinjarijama.Jer sad gledamo kao pomoæu ogledala u zagonetki a onda æemo licem u lice.Sada saznajem delimièno a onda æu saznati potpuno kao što sam i sam potpuno poznat.Sada pak ostaje vera,nada, ljubav ovo troje;a ljubav je meðu njima najveæa.

-----------------
"Kažu da je svako svoje sreæe kovaè,samo što sudbina daje jednom i èekiæ i usijano gvožðe a drugi ga mora kovati èesto hladno a èesto i golom pesnicom"- filozof Božidar Kneževiæ.
Strany : Previous 1 2 3 4 [5] 6 7 8 . . . 16 Next

You haven`t enough privilegies to reply in this forum.


Share this link:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Processing time: 0.0263331 sec.| Registrovaných online: - 0 | Neregistrovaných online: - 1151 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Features | RSS News Feeds | Kontakt | Testimonials | Terms Of Use | Privacy Statement
Extreme eXTReMe Tracker