Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Jezici :
:: Početna
:: Registracija
:: Pretraga
:: Forum
:: Chat
:: Blogovi
:: Clanak
:: POMOĆ
:: Prijava za nove profile
:: Linkovi
:: Statistika
:: Tipovi Članstva


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Forum
Forum :: Traži po forumu :: Forum Podesavanja :: Top Foruma

4. Sex > Gay, Lesbian ... > Šta bi bilo od ovog sveta da je Adam bio gay?

Strana : Prethodna 1 [2] 3 4 5 . . . 16 Sledeća
stepski_vuk #1

Odgovori: 535


05. Feb 2012. 18:18:00
Šta bi bilo od ovog sveta da je Adam bio gay?



-----------------
Vuk se nalazi u svakom od nas
i nije teško doæi do njega...

_______________________
bragancica9 #16
Odgovori: 409


06. Feb 2012. 20:26:30
o zedlione

macak Pero meni vako kazo:

" ti si bice bijedno koje se zove covjek, a covjeka je Bog stvorio po svome licu i nalicju da mu sluzi i licem i nalicjem...a Bozije lice je musko, a nalicje zensko".....

pa je tako nick bragancica nalicje, a ja koji ove slovne tragove ostavljam sam lice musko i to nakaradno......tako da ja nisam ni ovo , ni ono, ni ono sto ti mislis da mislis, a ni ono sto ne mislis .......
Tweetily #17

Odgovori: 2586


06. Feb 2012. 20:42:23
Evo i mene, i izgleda da je dobro što nisam imao vremena pre pisati, jer ovako je najlepše raširila se konverzacija.

Dobro je da se u raspravu ukljuèio i nadimak B i da ga Pero još nije izdao. Jer ako Pero izda, nestaæe i moæi govora... Šalim se.
Ta osoba je važna, veoma, ne zbog svojih uverenja, fizioloških potreba koje ja nazivam politièkim, veæ zbog cilja za koji se bori. A bori se za prava homoseksualaca. I to je njegovo pravo i njegova želja pre svega. I neka zadrži svoj stav, jer po uèenju sv. Petra mi ga niti mrzimo niti odbacujemo, a ako on nas odbacuje mi ga neæemo dirati.
Trpljenje je vera svetih.
I koliko god neko pljuje po nama koji držimo tu veru, on nas sve više i više izdiže. Naše je da okrenemo drugi obraz.

Maski ostani kakava jesi, samo please potegni svoje vezice da me spaseš jer obièno zbog tebe nadrljam.
Ja æu ti kratko odgovoriti ono što si pitala Damjana. Ateista može biti visokomoralan jer veruje u neBoga. Bog i ne Bog su isto po analogiji na bitak i nebitak filozofski i on je po tome veliki iskreni i predani vernik. Njegov put je jako težak, jer Bog nama koji ga u srcu nosimo mnogo toga daje po zaslugama našim, a sv. Petar nam je pokazao put tako da kupimo samo dobro.
Maski što se tièe liènog zadovoljstva koje se nalazi iznad Boga, to ti je nemoguæa misija. Naime samo onaj ko ne priznaje Boga može imati lièno zadovoljstvo iznad, onaj koji priznaje mora ga priznati Onakvim kakvim se Sam predstavio, a to znaèi da smao može priæi u svojstvu sluge pokornog. Kada god izjavim da sam Mu sluga pokorni ja dobijam blago koje ti ne možeš ni da zamisliš, a ono je svakakvao i materijalno i nematerijalno. Zašto? Zato što širim reè Božiju. Moj duh je miran, srce èisto i puno. Ti to ne možešrazumeti dok ne probaš, a da bi došla u situaciju da probaš moraš proæi pokajanje, a ono je puno iskušenja koja te navode na sumnju. Ako pratiš Damjana koji put sv. Petra odlièno poznaje, trèaæeš, a ako mene pratiš možeš zalutati, jer moj put je ustvari put sv. Jovana Bogoslova. Ali ako oèistiš svoje srce i primiš Isusa u njega svim svojim biæem i svom svojom snagom, moæi æeš prihvatiti i koraèati bilo kojim putem koji vodi u spasenje o kome nam je govorio Isus. Moj osnov jeste na putu sv. Petra, ali ja sam prošao put Savla(sv. Pavle), a zatim svoju slobodu i svoju službu koju bi neki nazivali i moæi, pronašao u mnogo veæoj pokornosti nego što je imaju sledbenici sv. Petra. Time dobijam mnogo veæu slobodu i mogu govoriti o bilo èemu i spajati i spojivo i nespojivo.
Damjan sledi pravi, provereni put sv. Petra, i samo u trenucima kada doðemo u situaciju da branimo hrišæanstvo, a brnaimo ga trpljenjem, iz nas progovara sam Isus, jer u biti On je naš zajednièki uèitelj. Tada èuješ jedan glas samo, a on po trenutnom poretku stvari obièno èvrsto stoji na putu sv. Petra.
Heteroseklsualna veza se naziva brakom, a brak, njegov poèetak, zaèetak ne odreðuju oni koji u njega stupaju, veæ sam Bog i taj trenutak je obièno trenutak susreta ili možda spoznaje. Brak je jedna od najsvetijih i najvažnijih tajni Hrišæanstva. Kroz brak ti sledi sigurno spasenje, ali je odanost i vernost u braku, odnosno brak u Gospodu teško saèuvati, odnosno nemoguæe bez Božije pomoæi. Meðutim to je ono što ateisti pruža spasenje. Ateista ne ide za isusom i nije uzeo svoj krst koji æe nositi. Put Isusa je nepogrešiv, ali sam ja namerno po slobodi koju videh od sv. Jovana Bogoslova, upitao je li on sebièan? Naime imaš reproduktivne organe, a ne pomažeš drugom hrišæaninu da doðe u ovaj svet i sapse svoju dušu, veæ se brineš samo o svojoj. Ili svoj život predaješ zarad spasenja svih drugih, što i jeste put sv. Petra.
Što sam veæi i pokorniji sluga, ja imam mnogostruko veæe slobode.
Ja mogu živeti tvoju krilaticu "Èitam stripovi, gledam porniæi i živim za fajt", ali to je suprotno uèenju sv. Petra. Meðutim moja vera je toliko jaka, da ja ustvari samo posmatram neprijatelja moje vere koga po zapovesti Isusa moram ljubiti. Ne možeš ti ljubiti nekoga koga ne poznaješ. Tako ni ateista ne može ljubiti Boga kada ga nije spoznao.

Masturbacija... ona je zabranjena zbog preljube, nije homoseksualna aktivnost osim ako ti maštarije nisu takve dok masturbiraš. Dakle, ako su muž i žena razdvojeni normalno je da æe masturbirati jedno s drugim, pa èak i u nekom medijskom kontaktu i da æe time ostati u Gospodu. Jer oni to kad èine, èine jer se vole. Onaj ko ne voli neæe masturbirati zamišljajuæi onoga koga mrzi, ali postoje neki tajni putevi psihe. Naime dogaða se da se silovani zaljubi u silovatelja usled svoje nemoæi. Objašnjenje je da se ogroman naboj mržnje pretvara u trenutku nemoæi u ljubav u cilju spasenja. Ali ta pojava se ne dogaða u velikom procentu.

Lièno zadovoljstvo je dozvoljeno ukoliko su supružnici jedn aliènost, znaèi jedna duša, a dva tela. Njih Gospod ne vidi i oni mogu izražavati ljubav jedno prema drugom na sve naèine, pa i oralnim seksom, koji se smatra bludnom radnjom. Oralni seks se svodi na ljubljenje u biti, a ako je dozvoljeno na venèanju, zašto bi se branilo u tami? Egzibicionizam je bludnja radnja na primer. Postoji još jedna zanimljivost, kada se dvoje zaljubljenih ljubi na meseèeni, oko njih se stvara plavièasta svetlost, koja ih pokriva. Ne èine nesretni greh, jer oni su zaljubljeni, aljubav je slepa i oni ne vide da ih neko može videti, vide samo jedno drugo. Zato hrišæanin mora otrpeti i okrenuti glavu, zažmuriti... poturiti drugi obraz, jer èim je to video negde je zgrešio... možda u gledanju porniæi.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
Tweetily #18

Odgovori: 2586


06. Feb 2012. 20:58:10


" ti si bice bijedno koje se zove covjek, a covjeka je Bog stvorio po svome licu i nalicju da mu sluzi i licem i nalicjem...a Bozije lice je musko, a nalicje zensko".....


Ovo filozofski jeste tako, ako ti to umeš razumeti. Prièa i poèinje time da Bog stvara Adama po svom obliku, pa onda od njegovog rebra Evu. Dakle ako je stvoren po i Bog bi morao poznavati pojam Eve.
Meðutim Bog je više biæe od èoveka, tako da se mi i ne trudima da razumemo ono što nam nije dato da razumemo.
Nama je data reè Božija u Bibliji i naše je da je razumemo ako možemo.

a Pero mi veli: " ljudi gube svoju vjeru jer im Bog pokazuje premalo, ali sta je sa onim kojim pokaze previse?".......


Bog nikada neæe staviti nekoga na iskušenje na koje ovaj nije spreman, odnosno za koje nema sposobnosti da savlada. Bog isto govori i kada govori premalo i kada govori previše, on propoveda Ljubav. I sve normalne religije sveta propovedaju ljubav, pa i tvoji homoseksualci... jedino što vi sebe još niste svrstali u religiju, a ni politièku stranku, a po vašim nastupima tu vam je mesto. Na žalost mi znamo gde taj put vodi i mi se molimo za vas, jer nas je naš uèitelj koga neizmerno ljubimo, svim svojim srcem i svim svojim biæem baš tako uèio. I to je put sv. Petra, nepogrešivi.

a jel rat potreban????

Ovo bi trebalo da pitaš prvo Muhameda, pa onda nas Hrišæane. A mi smo napravili i idiotizam da su mala nevina deca gazila na neprijatelja bez oružja samo svojim èistim srcem. Oni su spašeni jer su žrtvovani protiv svoje volje i svi su blaženi.
S druge strane Muhamed je nama Hrišæanima veoma važan i mi bi ga svrstali u proorke, da je sv. Jovan malo produžio svoj boravak ovde, ali nije. Naime u današnje vreme glavni napad na nas hrišæane se vrši zbog nekih kongresa u desetom veku na kojima se tvrdi da je izmišljen Isus i da uopšte nije postojao. Meðutim ako prorok druge vere poznaje Isusa, nekoliko vekova ranije... èemu prièa?
Zašto nema podataka o Isusu? Naime nakon što su ga razapeli po želji Jevreja, jevreji su krenuli u progon i uništavanje svakog traga. Logièno je bilo da se Biblija zapiše na laz+tinskom ili hebrejskom, meðutim zapisana je na starogrèkom jer ga Jevreji nisu znali. I tako je preživela, a sv. Jovan ju je uoblièio u ono što danas držimo u rukama.

B., kako god ti i pero budete èinili vi æete se spasiti, ali je pitanje šta æete sve zajedno morati proæi do spasenja. Ono što je bitno,a to je da veèna intelektualna borba tebe i Pera mora ostati, i da te Pero nikada ne sme mi u èemu nadvladati.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
maskenbal #19

Odgovori: 3025


06. Feb 2012. 21:00:15
twet

I koliko god neko pljuje po nama koji držimo tu veru, on nas sve više i više izdiže. Naše je da okrenemo drugi obraz.

izvini, ko te pljuje? ovo je komunikacija, a ne pljuvacina...ne glumi zrtvu, ’leba ti

Kroz brak ti sledi sigurno spasenje,

znaci, oni koji nisu u braku idu u pakao...ne smem da zamislim sta se tek desava razvedenima

Moj duh je miran, srce èisto i puno. Ti to ne možešrazumeti dok ne probaš,

otkud znas da ne mogu razumeti? svasta.


Maski ostani kakava jesi


je l’ to zelis da ostanem necistog i praznog srca? (posto mi rece da ne mogu razumeti tebe, cistosrcanog i srcopunog)

tako dalje i tome slicno

-----------------
Citam stripovi, gledam pornici i zivim za fajt!
lion_heart #20

Odgovori: 730


06. Feb 2012. 21:01:14
bragancica

ja imam svoja doimanja, a sta bog misli o tebi, pa to me ne treba da se tice.



-----------------
U ljubavi nema ponosa, samo dostojanstva!
maskenbal #21

Odgovori: 3025


06. Feb 2012. 21:03:19
tweet

i jeste, pitala sam damjana
nemoj njegovu nelogiku pokrivati svojom
mozda ga nisam dobro razumela, pa mu zato postavih pitanja... daj sansu coveku da sam kaze sta misli... zasto bi mi ti odgovarao umesto njega? ne omalovazavaj ga, nije hriscanski.

-----------------
Citam stripovi, gledam pornici i zivim za fajt!
maskenbal #22

Odgovori: 3025


06. Feb 2012. 21:05:34
zed

ti malopre velis da je bragancica homoseksualac...to su tvoja doimanja...tj ona tvoja famozna projekcija vlastitih zelja

-----------------
Citam stripovi, gledam pornici i zivim za fajt!
Tweetily #23

Odgovori: 2586


06. Feb 2012. 21:30:03
I konaèno, Damjane...

ti jesi strpljiv kao i svaki Hrišæanin i možeš saèekati odgovor. Nikada ti nije dosadno jer nikada i nisi sam kao sledbenik sv. Petra. Nikada te neæe napustiti pažnja, niti misao, jer Gospod tvoj o tebi brine. Blaženstvo koje imaš, oni koji ga nemaju ne mogu razumeti, jedino mu se mogu diviti.

Konaèno glavna tema, prièa o Adamu i Evi.
Primetiæeš kako B. ubacuje neke elemente u prièu kao što je na primer jabuka. Mogao si da primetiš i kako sam ja rekao da je Adam taj koji je tražio Evu od Boga. Ja imam tu slobudu, iako to ne piše bukvalno tako. Piše da se Bog sam setio da napravi èoveku druga, da nije sam. Meðutim adam je nadevao imena svim živim biæima tražeæi ono koje njemu odgovara. Otuda ja dajem sebi slobodu zakljuèivanja da je Adam ustvari inicijator, onaj koji traži. I to nije put sv. Petra, tu æeš se složiti s amnom. Ali sv. Jovan ima tu slobodu da ide i van tih okvira. Otkrivenje mi smatramo peèatom Biblije, meðutim eto nakon mukotrpnog, ali ne dugog istraživanja došao sam do zakljuèka da se radi o obiènom istorijskom zapisu, a da se radnja odigrala krajem prvog veka. Naime broj koji je naveden, a koji su oni koji su sebe smatrali zlim prisvojili, nije ništa drugo do kljuè gematrije, on otvara grèku gematriju, naime na kraju otkrivenja imaš reèi koje kažu da se ništa ne sme ni dodati ni oduzeti, ali Biblija je prepisivana. Reè èovek gotovo identièno odgovara tom broju, razlika je u jednom slovu, koje je izostavljeno jer je onaj ko je prepisivao možda mislio da se radi o grešci u pisanju. Kada rašèlaniš sve postavke u Otkrivenju dolaziš do imena zveri, a ono glasi Cezar Domicijan na srpskom jeziku. Naime Domicijan je hteo u to vreme provesti kroz Senat zakon po kome se imaju pobiti svi Hrišæani i svi Jevreji u carstvu. Sv. Jovan je to uspeo dva puta da osujeti i tako pobedio, a doèekao je i drugi vek na u zemljaskom životu. Cela ta studija je obimna, a ja sam ti otprilike ukratko to preprièao.
Po sv. Petru ja to ne bih smeo raditi, meðutim i sv. Jovan se bavio neèim sliènim i otuda meni hrabrosti.
Moja želja jeste bila da hrišæanstvo približim nevernim, da im ga doèaram kroz njima prihvatljive zakone i to je moj hobi u neku ruku, ali onda kada se povede tema o tome, ne kada sma ja inicijator.

Ono što tebe u nastavku dalje konverzacije molim jeste da se èvrsto držiš puta sv. Petra, onoga na kome si sada. Nema potrebe za izmenom trase, to je pravi put. Pomoæ je potrebna onima koji ne vide taj put. Ti imaš slobodu pogledati i drugo mišljenje i tebi ono može naiæi kao kušnja, ali budi jak i odoli joj, jer znaš da bez plate na Nebu neæeš ostati.

Znaèi slažemo se, gordost i smernost, greh i vrlina. Jeste to je tako po sv. Petru. Da su slušali Boga ništa im se ne bi dogodilo. Meðutim vodila se rasprava o licemerju. Evo ovako, kada je moja sestra bila mala, majka je morala po velikom nevremenu u prodavnicu, a nije smela da je povede, a nema je kome ostaviti. Ona je nju vezala za nogu od stola. Kako može znati šta æe dete od tri godine koje trèi po kuæi da napravi dok je samo? MOgal se povrediti, ubiti i ko zna šta još, a bila je i nestašna. Dakle nije greh Boga što je upozorio gde se nalazi otrov, upozorio je u nadi da æe ga razumeti da otrov neæe dirati.
Meðutim Eva ili unutrašnji nemir duše nije tako mislio i epilog nam je poznat.

Ono što neverni u prièi primeæuju jeste da Bog stvara Adama, zatim Evu od njegovog rebra i tvrde da je to nemoguæe. Mi slepo verujemo i za nas je moguæe, jer to je Reè Božija. A mi sluge. I iza toga sledi zanimljiv stih, ili pasus:
1.Moj. 2/24
Za to æe ostaviti èovjek oca svojega i mater svoju, i prilijepiæe se k ženi svojoj, i biæe dvoje jedno tijelo.

Znaèi sad se pominju i otac i majka... a nisu roðeni veæ stvoreni. I svako s nauène taèke æe reæi da prièa "ne pije vodu". Otuda pomisao da se možda ne radi o telesnom, veæ duhovnom biæu. Brzo se da naslutiti da su ustvari muškarac i žena jedna te ista duša razdvojena u dva tela. I to se ženama uvek dopadne jer je romantièno. Meðutim kritièkim osvrtom ta prièa postoji veæ u grèkoj mitologiji koja je starija. Bog je stvorio biæe po sebi, ali se uplašio njegove snage i podelio ga na dva... i sad nauènici kažu da se tu nešto prepisuje, kao što kažu i za Muhameda.
Mi moramo držati našu veru i nije nam zabranjeno da pronaðemo naèin da je odbranimo, zar ne? Odbrana je i objašnjenje.

Postoji jedan zanimljiv komentar prièe o adamu i Evi, ispade i mudar rekao ga je osamdesetih B. Ðorðeviæ: "Kad su stvoreni Adam i Eva, pala je i prva zvanièna ševa."
Nema tu skrnavljenja, jer on to èini u neznanju, a neznaje se po putu sv. Petra prašta, zar ne? To odmah znaèi da se meni gotovo ništa ne prašta, ali to je put sv. Jovana.
E sad, u prièi se pominju dva drveta, jedno je drvo od znanja dobra i zla, drugo je drvo života.
Kada verujemo slepo nama objašnjenje nije potrebno jer to je za nas amin, reè Božija, meðutim Lav tu na primer nailazi samo na totalnu konfuziju i nerazumljivost, tim pre što razume reèi, ali sadržinu nikako.
Prvo što æe pitati: A gde vam je to drvo žod znanja dobra i zla? Kakvo je ono, šta se odigrava sa njim?
I ja lièno mu ne mogu zameriti, jer jeste nejasno, ali imam potrebu da mu objasnim, kako bih mu pomogao da razume ono što ti razumeš.
I ja æu odgovoriti namerno pitanjem: Da li bi drvo od znanja dobra i zla, mogao biti jezik? Da li bi mogla biti usta? Da li bi kušanje mogao biti poljubac? Ej... i to francuski u ono vreme?

Damjane, pokušaj ti da odgovoriš na pitanje o drvu zanja dobra i zla, an bilo koji naèin na koji umeš.
I predlažem da tako vodimo konverzaciju u koju su svi pozvani da se ukljuèe.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
bragancica9 #24
Odgovori: 409


06. Feb 2012. 21:37:52
vako tweetili

ako se ti ne trudis da razumijes ono sto ti dato nije da razumijes onda je to tvoja licna intelektualna lijenost...i to je OK......

al nije hriscanski da mislis da ako ti ne razumijes ja razumjeti ne mogu.....

ja vjerujem da ne vjerujem, a cim vjerujem to znaci da ne znam, jer da znam znao bih a ne vjerovao......

vjerujes li ti da vjerujes, ili ti znas da vjerujes?????

a sto se muslimana tice, budi ateista pa te niko nece napadati...evo mene nikakvi muslimani ne napadaju, niti mi prijete, niti mi smetaju, niti ih se plasim, niti mi zlo zele, niti im zlo zelim, niti ih volim vise ili manje od hriscana ili ateista...svi mi isti.........

budi ateista pa neces morati razmisljati o homoseksualcima na nacin da ih niti mrzis niti odbacujes, jer to je licemjeran nacin razmisljanja o nekome ...razmisljas li i o heteroseksualcima na isti nacin????

a Biblija je za mene losa filozofska knjiga napisana rukom/ma pisca/aca malog talenta.......

a pricati o slobodi unutar sluzenju necemu je besmisleno.......slobodan si da vjerujes, a vjerujes jer te strah kazne...gdje tu bolan ikakva sloboda, intelektualna pogotovo?????????
bog da podao nije, nikada Evi i Adamu drvo pokazao ne bi, niti bi iko u ovozemaljskom zivotu za pakao saznao...samo takvo sluzenje bi bilo iskljucivo ljubavi radi.....

a kazo je meni Pero: "a kad dodje dan i ti Bogu na istinu odes , onda budi pristojan i lijepo pripupitaj Boga zeli li on da mu ti oprostis........i nemoj da sujes previse".....

prijatno ti i bogobojazljivo vece.....
Tweetily #25

Odgovori: 2586


06. Feb 2012. 21:47:43
Maski,

jeste, pitala sam damjana
nemoj njegovu nelogiku pokrivati svojom
mozda ga nisam dobro razumela, pa mu zato postavih pitanja... daj sansu coveku da sam kaze sta misli... zasto bi mi ti odgovarao umesto njega? ne omalovazavaj ga, nije hriscanski.

On ima svoju šansu za odgovorom, a zna da nije sam. On i ja jedemo isti hleb, pijemo isto vino, obojci je sam Isus oprao noge. Ne odgovaram umesto njega veæ u svoje ime. Dajem ti viðenje tih stvari iz svog ugla.
Ono što stoji, jeste da si uvek spremna za fajt. Post i molitvu nikada neæeš pofajtati, još manje pobediti.

Pljuvanje se ne odnosi samo na mene, veæ na svakog Hrišæanina koji drži svoju veru. Opet nisi dobro razumela, jer brzaš, nisi opuštena, a ni smirena.

Oni koji nisu u braku ne idu u pakao, to je besmisleno. Postoje sveci koji su ostali u Gospodu sami, i koji su to što jesu. I sam Isus ti govori da možeš izabrati i put van braka, uzeti svoj krst i poæi z anjim, nakon što ostaneš bez igde ièega. Tako æeš najlakše razumeti filozofiju koju nosi u sebi Njegova propoved. Um æe ti se izbistriti i otvoriti. Zato se posti po sv. Petru, izmeðu ostalog.

O razvedenima ti je Isus objasnio. Naime razvod je dozvolio Mojsije. Isus kže da je to dozvolio radi okorelosti srca ljudi i kaže da iz poèetka nije bilo tako...
E sad, ko hoæe u šta verovati u poèetak ili ono posle...
Isus dalje objašnjava, da ko otpusti ženu svoju osim za preljubu, i oženi se drugom, preljubu èini. I to je smrtni greh. I dodaj da ko se oženi otpuštenicom takoðe èini preljubu, jer ona može biti otpuštenica samo ako je poèinila preljubu.
i zamisli kao iti, i apostoli zakljuèuju da se onda nije dobro ženiti se. A Isus im kaže da ne mogu svi primiti tu rijeè do onima kojima je dano.
Uzmeš Bibliju jevanðelje po Mateju 19 pa nadalje celo to poglavlje.

S druge strane SPC ti dopušta tri braka i razvod, dok katolièanstvo ne poznaje instituciju razvoda, ali priznaje razdvojenost. SPC je èak i kralju Milutinu dozvolila i blagoslovila da se oženi i po èetvrti put i to maloletnom devojèicom... tema za razmišljanje.

Znam da ne možeš razumeti, jer ja to razumem i znam da moraš mnogo toga pre uraditi kako bi mogla tako nešto razumeti. ali tebe vodi nauèna sloboda i širokoumnost i toga se drži i tako æeš pronaæi spasenje svoje duše, a mi se hrišæani svakodnevno u našim hramovima molimo za tebe i celo èoveèanstvo.

Mislio sam da ostaneš kakva jesi u ovoj konverzaciji, da zadržiš svoj stav i svoju poziciju i svoju slobodu.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
maskenbal #26

Odgovori: 3025


06. Feb 2012. 21:57:31
tweet

Opet nisi dobro razumela, jer brzaš, nisi opuštena, a ni smirena.


pitanje je sledece - da li ja nisam dobro razumela, ili se onaj, cije pisanije nisam razumela, nije dobro izrazio?

ovo o opustenosti i smirenosti - to je bulaznjenje. to je kao da ja sad tebi kazem - zasto konstantno cackas nos?
kako ja mogu znati da li ti cackas nos ili ne cackas stalno? nikako. e isto ti je i sa tim sto mi kazes da nisam smirena.

ako ne aminujem necije stavove, ako postavljam pitanja da bih nesto razumela to ne znaci da zelim fajt.

za sada vidim da iz tvojih postova duva promaja, mnogo reci a prilicno shuplje. medjutim, i to je jedna od sloboda - i tvoja da pisesh shuplje, i moja da ih tako dozivljavam.

-----------------
Citam stripovi, gledam pornici i zivim za fajt!
kovacdamjan #27

Odgovori: 3734


06. Feb 2012. 22:06:59
maskembal,

Veæ sam rekao sve što imam da kažem o ovoj temi,i tu nema nikakvih nejasnoæa niti nelogiènosti.Razmišljaj o ovome što sam napisao i moli se Bogu da ti razjasni stvari koje napisah i sve æe ti se samo kazati.Da bi razumjela ovo što napisah moraš da imaš svojih duhovnih iskustava.Moli se Bogu i Bog æe ti pokazati put.Tek kad sama doðeš do nekih saznanja o ovoj temi u svom liènom životu biæe ti sve jasnije.Ja nisam protiv liènog zadovoljstva,ja to svakako nisam rekao jer su lièna zadovoljstva neophodna i potrebna da bi se ovaj život živio,ali sam govorio o onom kada ta lièna zadovoljstva ili strasti zavladaju nama pa mi postajemo sluge strasti a ne upravljamo više njima.Tek tada je to stavljanje tih strasti iznad Boga.Daæu primjer alkoholizma,narkomanije,pušenja.A kako je sa ovim strastima tako je i sa svim ostalim strastima u životu.Dok su pod kontrolom sve je u redu ali kada se stvori zavisnost onda je problem.I upravo u tome je svo zlo.
Što se tièe ateista koji su pošteni,visokomoralni i puni ljubavi oni u stvari jesu za Boga jer Bog je ljubav samo što to nisu do kraja spoznali,ali su svakako na dobrom putu da ga spoznaju i Bog æe im na kraju krajeva otvoriti oèi i vidjeæe istinu.Da bi postavljala pitanja moraš da proèitaš pažljivo sve što je neko napisao da se u napisano udubiš a ne da reaguješ na prvu loptu.

-----------------
"Kažu da je svako svoje sreæe kovaè,samo što sudbina daje jednom i èekiæ i usijano gvožðe a drugi ga mora kovati èesto hladno a èesto i golom pesnicom"- filozof Božidar Kneževiæ.
maskenbal #28

Odgovori: 3025


06. Feb 2012. 22:10:20
kovac,

pa zasto Bog da mi razjasnjava tvoje pisanje? ti ne umes, sta li?

cim mi se radjaju pitanja znaci da ima nejasnoca. i nelogicnosti.
ja i hocu da dodjem do saznanja, kao sto mi kazes, pa ti zato i postavljam pitanja na prethodnoj stranici, da ih ne ponavljam sad. a odgovor od tebe me interesuje, zaista.


-----------------
Citam stripovi, gledam pornici i zivim za fajt!
maskenbal #29

Odgovori: 3025


06. Feb 2012. 22:14:30


kazes malopre (parafraziram) - ko nije sa Bogom, taj je sa djavolom. a ateista odrice i boga i djavola. kako onda objasniti ateisti da je djavolov prijatelj? i kako ateista moze imati ijednu pozitivnu osobinu ako je sa djavolom? a sa djavolom je svakako, jer nije sa Bogom. eto, u tome je nelogicnost tvoja.

Da bi postavljala pitanja moraš da proèitaš pažljivo sve što je neko napisao da se u napisano udubiš a ne da reaguješ na prvu loptu.

ovo je tvoje vidovnjastvo neko...kak oznas da li reagujem na prvu loptu? to je isto kao ono sto mi tweet napisa da nisam smirena i tome slicno.
aj i ja tebi da kazem u istom maniru - da bi pisao na ovu temu ne mozes sedeti na crvenoj stolici u zelenoj trenerci. mislim - svasta.

-----------------
Citam stripovi, gledam pornici i zivim za fajt!
Strana : Prethodna 1 [2] 3 4 5 . . . 16 Sledeća

Nemate dovoljno prava da odgovorite na ovom forumu.


Podelite Ovu Stranicu:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Učitavanje stranice trajalo: 0.0244749 sek.| Članovi online - 6 | Gosti online: - 869 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Mogucnosti | RSS Novosti | Kontakt | Uspesna Ljubavna Muvanja | Uslovi Koriscenja Sajta | Polisa Privatnosti
Extreme eXTReMe Tracker