Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Jezici :
:: Početna
:: Registracija
:: Pretraga
:: Forum
:: Chat
:: Blogovi
:: Clanak
:: POMOĆ
:: Prijava za nove profile
:: Linkovi
:: Statistika
:: Tipovi Članstva


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Forum
Forum :: Traži po forumu :: Forum Podesavanja :: Top Foruma

4. Sex > Gay, Lesbian ... > Šta bi bilo od ovog sveta da je Adam bio gay?

Strana : Prethodna 1 2 [3] 4 5 6 . . . 16 Sledeća
stepski_vuk #1

Odgovori: 535


05. Feb 2012. 18:18:00
Šta bi bilo od ovog sveta da je Adam bio gay?



-----------------
Vuk se nalazi u svakom od nas
i nije teško doæi do njega...

_______________________
Tweetily #30

Odgovori: 2586


06. Feb 2012. 22:18:07
B. odlièno teèe konverzacija i vidi se da razumeš filozofsku taèku

A filozofija je iznad religije tako da si se izdigao na potreban nivo da ovo postane prijatna debata.

Tvoje pitanje se malo drugaèije formuliše, ono glasi: Šta je jaèe vera ili znanje? Verujem ili Znam?
Ali pitanje je odlièno i pravo.
Verom Hrišæanin ostvaruje i ono što ne zna, i iz tog razloga vera ima jaèu ili veæu, snažniju moæ nad znanjem.
Meðutim u ostalim naukama vera je samo pretpostavka ishoda ili simbol istrajnosti, nikako nešto što je nauèeno.
To je sukob gledišta.

Dakle verujem u verovanje bi bio odgovor na tvoje pitanje, saznanja su usputne stanice. Moj Otac me mnogo ljubi i On me neæe odmah optereæivati nepotrebnim saznanjima u tom trenutku, veæ samo nužnim. Tim putem me kroz veru uèi.

Nemam problema sa muslimanima, i taj ukob ima politièku, a ne versku pozadinu. Muslimani znaju, dakle znaju, za nas Hrišæane da smo neupuæeni. Nije im cilj da nas unište veæ nauèe.
Kada sam razgovarao sa Isusom(znam da to ne možeš razumeti, ali eto samo prihvati u ovom trenutku da je bilo tako, bar kao mit) pitao sam šta mi je važno znati iz Kurana. On mi je odgovorio da svaki Musliman i Muslimanka imaju zadatak tokom celog svog života raditi, uèiti i unapreðivati svoju veru i to piše u Kuranu. Otprilike to znaèi da ako doðem u opasnost, a to je nemoguæe, ja æu pitati o Kuranu i Musliman æe sesti da mi objasni i neæe me dirati jer se interesujem. A ja æu upitati kako prolaze u islamu oni koji mogu imati samo jednu ženu, koji su siromašni? I zapamti tada više ne govorim ja iz svojih usta veæ sam Sveti Otac, jer to je put sv. Petra. On je moj Gospodar i ne da me nizašta na svetu i sve koji mi loše misle æe ukloniti jednim potezom, ako ja održim Reè Njegovu.

Hrišæanin ne sme mrzeti, mora ljubiti neprijatelje svoje to je zapovest Sina Božijeg. Ako to ne držimo, ne držimo ni svoju veru.

Možda ja znam tajnu homoseksualizma ali nisam još uvek u stanju objasniti je kroz hrišæanstvo. mogu ti objasniti par pretpostavki, recimo religija koja poznaje reinkarnaciju. Zatim pretpostavimo ono što se ponavlja da Bog stvara dvoje u jenom biæu ili duši, pa ih razdvaja i baca na Zemlju. Cilj je da se pronaðu. Meðutim mnogo je grehova i iskušenja i oni se spajaju pogrešno. na primer postoje parovi AB i CD. A i C su žene. I u tom životu spoje se pogrešno CB i AD, oni odžive do kraja, meðutim nisu ispunili zadatak da pronaðu svog para i vraæaju se sa nekog suda nazad na Zemlju. uz sve to još je tu bilo kaznica pa su C i D zamenili polove na sudu tako da je C sada muško. I šta se dogaða u sledeæem životu. Susretnu se opet B i C, zbog dugo provedenog vremena u zajedništvu prethodnog života oni se osete i bez obzira što su muškarci spoje se i žive tu eto nazovi karmu... i eto greške.
Lek je u tome da shvate da ih je Bog stvorio kao muško i žensko i da ne može drugaèije, pa tim putem odolevaju iskušenjima.
To je samo pretpostavka nikako nešto dokazano. Potpora je i postojanje hermafrodita, oni su se spojili, greh preljube nisu poèinili veæ neki drugi i vraæeni su samo to još da odrade, a vrše samooplodnju i ne greše.

Nisi jedini koji ima takvu tvrdnju za Bibliju, postoje èitavi pokreti i sekte. meðutim eto ja ti mogu potvrditi da je Bibliju sklopio i uoblièio sv Jovan Bogoslov.

Moraš biti sluga Božiji da bi shvatio slobodu. mene uvek èeka poslednje mleko u rafu. èak i kad kasnim, jer pre nije ni trebalo da stignem, hleb je uvek tu po zasluzi, tvrde ili meke kore, moji putevi su otvoreni kada moram žuriti... sve onako kako je opisano u Jevanðeljima. samo ako živiš takav život to možeš iskusiti.
Ali i ja grešim, jer sam samo obièan èovek i ja dobijam svoju kaznu, meðutim za razliku od drugih ne tražim oproštaj,jer se bojim obeæati da to više nikada neæu ponoviti. možda æu jednom sazreti pa æu se usuditi i to Ocu èvrsto obeæati, a možda æe mi On podariti i tu èvrstinu jednog dana i bez mog truda, jer Njegove riznice su širom otvorene i Damjanu i meni i svakom Hrišæaninu.

Mi æemo se pomoliti da ti Peru ne poslušaš po ovom poslednjem pitanju. Tako nas uèi sv. Petar.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
Tweetily #31

Odgovori: 2586


06. Feb 2012. 22:27:23
Maski,

Kada se èita ono što pišeš tempo je žestok, jednostavno sve to izgovaraš u jednom dahu, tako tvoj tekst ostavlja utisak i tvoje misli koje se u njemu nalaze. Oèigledno da Damjan i ja imamo takav utisak. Nama odgovara i lagana konverzacija. Ali ako ti èitaš brzo i pišeš još brže podižeš tempo.

Ako postoje šupljine molim te iznesi ih, pa da vidimo možemo li ih nekkao popuniti. Dakle argumentuj svoj stav o šupljinama. Ja nisma nepogrešiv jer sam obièan èovek.

pitanje je sledece - da li ja nisam dobro razumela, ili se onaj, cije pisanije nisam razumela, nije dobro izrazio?


Oèigledno je da sam ja razumeo njegovo izražavanje, a ti nisi, što bi znaèilo da se dobro izrazio. Iz toga se pretpostavlja d ati baš to i nisi razumela kako je reèeno, jer nemaš tu materiju u srcu veæ u glavi, a Hrišæani govore iz èistog srca i èistih misli.
Nadam se da sma se sada ogranièio samo na pitanja upuæena meni.
Oprosti mi za ranije postove samo sam želeo pomoæi, ništa loše.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
kovacdamjan #32

Odgovori: 3734


06. Feb 2012. 22:28:35
maskembal,

Ja sam ti veæ sve objasnio,ali ti izgleda uopšte ne èitaš.Brzinom se ništa ne postiže. Nismo na trkama,to je tvoj veliki problem.U svoj toj brzini se stvari mogu sagledati samo površno,a ne uæi u njihovu dubinu.A za ovakve stvari potrebno ti je više razmišljanja.Ne trebam valjda da budem vidovit da bih shvatio da reaguješ na prvu loptu.Sve se vidi iz onog što pišeš.

-----------------
"Kažu da je svako svoje sreæe kovaè,samo što sudbina daje jednom i èekiæ i usijano gvožðe a drugi ga mora kovati èesto hladno a èesto i golom pesnicom"- filozof Božidar Kneževiæ.
maskenbal #33

Odgovori: 3025


06. Feb 2012. 22:34:32


eeee, kovac, pa i ja kazem o onome sto pises - nelogicno je, samopotiruce je. i sve se vidi i na prvu i na drugu i na poslednju loptu.

tweet, ok, vama odgovara lagana konverzacija, pa i meni. sta ja da radim ako vi moje pisanje dozivljavate kao ubrzani tempo.
o supljinama - ticu se damjanovog izlaganja o ateistima, na prvoj strani, tamo mu i postavih pitanja.

-----------------
Citam stripovi, gledam pornici i zivim za fajt!
maskenbal #34

Odgovori: 3025


06. Feb 2012. 22:36:26


nemam ja nista protiv vernika, nevernika, ateista itd.
ja postavljam pitanja kad naidjem na nesto nelogicno. i ne da bih ponizila sagovornika, vec da bih dobila odgovor. na moje pitanje o ateistima i onima koji nisu sa Bogom ja ne dobih suvisli odgovor. tj ne dobih nikakav.

-----------------
Citam stripovi, gledam pornici i zivim za fajt!
bragancica9 #35
Odgovori: 409


06. Feb 2012. 22:49:16
tweetily

ok...ti vjerujes da vjesujes, a ja vjerujem da ne vjerujem.....
cija je vjera istinitija, i zasto bi i jedna bila istinitija....??????

a o muslimanima...kazo si mi da njih o ratu pitama prije vas hriscana...
pa vako, kad sam razgovaro sa Muhamedom licno postavih mu to pitanje, a on mi kaza:

" sto ti mene o ratu pitas???..pitaj to hrscane, oni su puno starija religija, i do mog pojavljivanja tamanise se medjusobno ko pacovi....a i druge tamanise...a bogami i danas se medjusobno tamane ".......

hermafroditizam je lako objasniti fizioloski, genetski, medicinski, tako da je to tvoje biblijsko objasnjenje pojednostavljenje necega sto uopste ne treba da se pojednostavljuje jer je jednostavno......

kazes: "Moraš biti sluga Božiji da bi shvatio slobodu"....

MORAS i Sloboda ne idu zajedno......

tvoja sloboda u granicama je isto sto i dijalekticko posmatranje male tacke koja se krece unutar velikog kruga....pozitivno je sto se mala tacka krece, a negativno je sto postoje granice.....nema tu slobode...
a i inace slobode nema......

kao sto ni apsolutna istina ne postoji...a ako slucajno postoji, onda smo svi zajedno najebali.....i ti i ja......

itd. itd....mrsko mi dalje.....

kovacdamjan #36

Odgovori: 3734


07. Feb 2012. 02:14:16
maskembal,

Navešæu ti samo jedan citat iz Ji Ðinga kineske knjige promjene:
Nisam ja onaj koji traži neodgojenu mladež ali ako me takvi potraže proèitaæu im i objasniti predskazanja.Ali ako me mnogo zapitkuju samo zbog svoje nametljivosti,neæu im ništa više objasniti.Moj je utisak da je upravo ovaj sluèaj s tobom.Kakav je tvoj stav:nemam ja ništa protiv vernika,nevernika,ateista.A šta si ti?Pa nisi valjda izvan svijeta pa možeš da sudiš o neèemu s neke distance.Taj stav ništa ne znaèi i potpuna je glupost.Imaš li ti svoj stav o bilo èemu,ili samo pronalaziš nekakve nelogiènosti koje su po tvom cijenjenom mišljenju takve.Da bi mogla s nekim da raspravljaš moraš prvo da izneseš svoj stav o nekom pitanju,kao što su svi ovde povodom ove teme i iznosili, uglavnom svi,svi osim tebe.Poštujem svaèije mišljenje ali ti ovde nisi iznijela skoro pa nikakvo.Iznijela si samo svoju aroganciju i potpuno neispravnu takozvanu logiku.Na izjavu Tweet-a kroz brak ti sledi sigurno spasenje,ti kažeš: znaci, oni koji nisu u braku idu u pakao...ne smem da zamislim sta se tek desava razvedenima.Ako si iz Tweet-ove izjave izvela ovo svoje onda ti svaka èast na logici.Ako je rekao da kroz brak sledi sigurno spasenje nije rekao da se neæe spasiti oni koji nisu u braku.
Što se tièe ateista rekao sam: što se tièe ateista koji su pošteni,visokomoralni i puni ljubavi oni u stvari jesu za Boga jer Bog je ljubav samo što to nisu do kraja spoznali,ali su svakako na dobrom putu da ga spoznaju i Bog æe im na kraju krajeva otvoriti oèi i vidjeæe istinu.Ako to ne razumješ to je tvoj problem i ja ti razumjevanje toga ne mogu utuviti u glavu.Ljude treba slušati jer razumjevanje neèega ne mora doæi odmah veæ može doæi poslije izvjesnog vremena kad se stvore preduslovi za to.

-----------------
"Kažu da je svako svoje sreæe kovaè,samo što sudbina daje jednom i èekiæ i usijano gvožðe a drugi ga mora kovati èesto hladno a èesto i golom pesnicom"- filozof Božidar Kneževiæ.
maskenbal #37

Odgovori: 3025


07. Feb 2012. 02:41:59


svasta, damjane
nisam ni planirala da se raspravljam, nego procitah sta si napisao, nadjoh u tome nelogicnost i pitah sta me zanima

ti mi sad citiras tu, a neces da odgovoris na jednostavno pitanje, aj ok

Kakav je tvoj stav:nemam ja ništa protiv vernika,nevernika,ateista.A šta si ti?Pa nisi valjda izvan svijeta pa možeš da sudiš o neèemu s neke distance.

pa ja i ne sudim, nego kazem da nemam nista protiv vernika, nevernika, ateista. zasto moram da zauzimam neku stranu?

dakle, nisam sudila o temi, vec sam je citala...naisla na tvoje nelogncnosti, pitala te, ti neces da mi odgovoris iz tebi znanih razloga i to je to.

Što se tièe ateista rekao sam: što se tièe ateista koji su pošteni,visokomoralni i puni ljubavi oni u stvari jesu za Boga jer
itd itd

aj opet cu -kako moze ateista imati te vrline, kad si naveo da je onaj, koji nije sa bogom, zapravo sa djavolom? onda ispada da je ta osoba, koja je sa djavolom, postena, visokomoralna i puna ljubavi.
ja ne znam sta je problem...i simpaticno mi je sto moja pitanja gluposcu nazivas. uglavnom mi tako kazu kad ne znaju sta ili kako da odgovore.

-----------------
Citam stripovi, gledam pornici i zivim za fajt!
maskenbal #38

Odgovori: 3025


07. Feb 2012. 02:55:59


pitas me:
Imaš li ti svoj stav o bilo èemu


imam... o cemu te zanima moj stav? npr, imam stav da ne treba drzati difenbahije u spavacoj sobi, a imam i stav da je koncert Bramsa za violinu u D duru nesto najbolje na svetu od muzike...a imam i stav da ne treba ubijati, krasti itd.

a, bogami, imam i stav da pitam kad mi nesto nije jasno.

a to sto nemam nista protiv ateista, vernika, nevernika ne znaci da nemam stav...ne znam odakle ti takav zakljucak, ali tvoj je...kao i sledeca nelogicnost:

Ako nisi za Boga onda si za ðavola i tu sredine nema.


što se tièe ateista koji su pošteni,visokomoralni i puni ljubavi


kako, aman zaman, moze ateista biti posten, visokomoralan i pun ljubavi ako je ateista? zar ne rece da ako nisi za Boga onda si za djavola?! pa zar je ateista za boga? ako je ateista za boga, sto se zove ateista?

neka je ovo tebi i glupo, i arogantno, i sta si mi vec napisao, ali mene zanima tumacenje ovih tvojih reci. posto ja ovo zaista ne mogu da ukapiram nikako.

-----------------
Citam stripovi, gledam pornici i zivim za fajt!
maskenbal #39

Odgovori: 3025


07. Feb 2012. 03:04:37


Ljude treba slušati jer razumjevanje neèega ne mora doæi odmah veæ može doæi poslije izvjesnog vremena kad se stvore preduslovi za to.


slazem se

ali treba im sto pre reci, ne saslusavsi i ne razumevsi ih, da su arogantni i da imaju glupe stavove...to je, ’nako, bas hriscanski

i jos jedna tvoja nelogicnost:
Kakav je tvoj stav:nemam ja ništa protiv vernika,nevernika,ateista.A šta si ti?

dakle, ovde navodis da sam izrekla svoj stav (sto nije tacno, nisam ga na ovu temu iznosila)
a zati velis:

Da bi mogla s nekim da raspravljaš moraš prvo da izneseš svoj stav o nekom pitanju,kao što su svi ovde povodom ove teme i iznosili, uglavnom svi,svi osim tebe.


pa mi ni ovo nije jasno - jesam li iznosila stav ili nisam? ti odluci, pa mi, molim te, kazi...otvori oci meni, arogantnoj, pomozi mi da shvatim sve ovo i da ne vidim vise nelogicnosti u tvojim postovima

-----------------
Citam stripovi, gledam pornici i zivim za fajt!
kovacdamjan #40

Odgovori: 3734


07. Feb 2012. 09:19:28
Èitaj stripove,gledaj porniæe i živi za fajt.

I okani se zasad ovakvih tema jer nisu još uvijek za tebe.Možda jednog dana kad doðeš do drugaèijih životnih preokupacija od ovih kakve su ti u potpisu.

-----------------
"Kažu da je svako svoje sreæe kovaè,samo što sudbina daje jednom i èekiæ i usijano gvožðe a drugi ga mora kovati èesto hladno a èesto i golom pesnicom"- filozof Božidar Kneževiæ.
maskenbal #41

Odgovori: 3025


07. Feb 2012. 10:33:42
damjane,

hvala ti na savetu, mada ga trazila nisam.
zelela sam nekoliko puta da mi odgovoris, ali ti uporno neces.
i ko je sad arogantan - ti ili ja?

ok, ja cu da citam stripove, gledam pornice

ti nastavi da uokvirujes oci kreonom. mislim, svasta.

-----------------
Citam stripovi, gledam pornici i zivim za fajt!
Tweetily #42

Odgovori: 2586


07. Feb 2012. 11:30:18
Maski

nemam ja nista protiv vernika, nevernika, ateista itd.
ja postavljam pitanja kad naidjem na nesto nelogicno.

Zato sam ti rekao da se ne menjaš, postavljaj pitanja i dalje na sve što ti je nelogièno, a videæemo koliko smo mi u stanju da to razbistrimo.

I vidiš kako umeš i lagano da govoriš u pisanoj formi. Mi nismo na trkama, niti na berzi, niti nam je cilj da neko nekoga nadglasa. Na forumu se iznose vlastita zapažanja, stavovi, poznate i nepoznate prièe, priznate i nepriznate, pa èitaoci nešto od toga usvoje, nešto odbace. Bit je u tome da je svako ko èita podstaknut na razmišljanje.
U demokratskom dijalogu nema pobednika, veæ je ishod po logici stvari konaèan dogovor, koga može i ne mora biti. Odmah, da ti skrenem pažnju da u prethodnoj mojoj reèenici nema šupljine iako se tako èini na prvi pogled.

Što se tvog pitanja o ateistima tièe, dobila se adekvatno objašnjenje od mene: Bog i neBog su filozofski isto po analogiji na bitak i nebitak. Prema tome ateisti su takoðe vernici, jer veruju u neBoga. S obzirom da su u kategoriji vernika za njih važe sva pravila kao i za svakog drugog vernika bilo koje vere, pa i vere u sebe samog. Osim ateista sve je veæa i populacija agnostika, i možda baš oni ustvari èine neopredeljene, dok ateisti formiraju svoju ateistièku religiju. Jedini problem je što su ateisti veoma raznoliki, pa se to sve teško sagledava, ali jedno im je zajednièko vera u neBoga, odnosno oni kažu da takvo biæe ne postoji.
Postoji jedna aanegdota koja se prenosi s kolena na koleno u usmenoj formi, a odnosi se na Isusa. Isus se nikome nije javljao kada je pored njega prolazio i svakome bi otpozdravio ljubazno i bratski ako bi se ovaj prvi obratio. Kada su ga pitali zašto on to ne èini prvi nikada, on je odgovorio da je svaki èovek uvek sa Bogom, i da nije dobro narušavati taj mir, unutrašnji mir veæ ga treba ostaviti da bude u mislima gde je bio.
U biti nauèno posmatrano kada je èovek zamišljen u veæini sluèajeva on se odmara, jer usredsreðen je psihièki samo na tu jednu funkciju, a ostale obavlja rutinski. Slièno onome kad jede. Nikada nikog ne uznemiravaj dok jede, nemoj ga ništa pitati, iako mi imamo obièaj razgovora za stolom u vreme obroka. Samo tada se èovek odmara i bitno je i iz tog razloga da jede polako. Taj odmor je psihièki i mnogo više znaèi od sna. Iz tog razloga je u JNA bilo zabranjeno dirati vojnika dok je u restoranu i dok jede, i nikada se u to vreme ne daju uzbune.


B.
Istinitost vere je subjektivna stvar i ona se ne može izmeriti. U biti ovde nije poenta u tome èija je vera prava, veæ smo mi Hrišæani nauèeni od Sina BOžijeg da æe se èovek našim putem, našom verom najpre spasiti i da æe najmanje patiti i da æe mu se putevi otvarati.
Za tebe je tvoja vera prava i nama je Isus rekao da ti kažemo svoju ako želiš slušati, a ako ne, da te ostavimo u miru tvoje, ali je bitno da smo bar nešto rekli, neki trag ostavili, jer postoji nada da æeš uvideti da možeš u jednom trenutku kada se umoriš od svog puta probati i naš. Hrišæani pomažu onome ko želi pomoæ i kada su u moguænosti tu pomoæ pružiti. Veliki su oni koji se žrtvuju za druge, ali to nije obaveza, to je vrlina koja je data malom broju ljudi. Ja baš i nisam takav, ali to ne znaèi da se neæu spasiti, niti da mi je bilo koji deo riznice Božije manje dostupan zbog toga.
Postoji prièa u Jevanðeljima koja govori o pomaganju. Ja æu je preprièati ukratko, jedna èovek je na primer bio pretuèen ili opljaèkan povreðen i ostavljen na putu. Prolazi jedan pored njega i nastavlja dalje ne okreæe se, prolazi drugi i on nastavi dalje, naiðe treæi i pomogne mu, previje mu rane, i odvede ga do konaèišta i tako mu spasi život. I sad je Isus upitao sve nas koji slušamo, pa i tebe koji od ove trojce mu je pomogao? Veæina obièno odgovori onaj treæi što mu je previo rane. A Isus je kratko odgovorio: Onda i vi tako èinite.
Meðutim poenta je u tome da mu je svaki od one trojce pomogao. I to je sad taj put razumevanja sv. Jovana Bogoslova. Naime onaj što ga nije ni pogledao i što ga je ostavio da pati mu je pomogao, ali u "blagu" koje dobija na onom svetu, jer što duže pati veæu æe nagradu tamo dobiti. Onaj koji mu je previo rane mu je pomogao u ovozemaljskom životu. Poenta je u tome šta je kome važnije.
Otuda i diplomatski ili duboko filozofski odgovor Isusa, da èiniš prema onome što misliš i oseæaš. Znaèi ako je pomoæ ono što je uèinio treæi tako èini, ako je pomoæ ono što je uèinio prvi tako èini. Neka ga je drugi i opljaèkao, još mu je više uèinio na onom svetu.
Sad æeš reæi, a zar bi Isus rekao nekome da pljaèka povreðenog? On to nije ni rekao, druga stvar prièa se odnosi na pomaganje ugroženom, a ne na one koji pomažu, a oni su ovakvi i onakvi... a ja ti namerno nisam rekao o kojima se taèno radi kako bi ti prièa bila lakša za razumevanje, jer imena podstièu asocijacije.

" sto ti mene o ratu pitas???..pitaj to hrscane, oni su puno starija religija, i do mog pojavljivanja tamanise se medjusobno ko pacovi....a i druge tamanise...a bogami i danas se medjusobno tamane ".......


Ovo nije dobro zakljuèivanje, ni razmišljanje i ilustruje nepoznavanje materije. Naime Muhamed je predvodio rat i rat je za njega normalna i preporuèljiva forma u zaštiti interesa. Otuda ti je logièno zašto izmeðu ostalog postoji i Džihad, sveti rat.
Razlika u starosti religija je gotovo neznatna, jedva koji vek, jer Hrišæanstvo nastaje od Novog Zaveta, odnosno svedoèenja Isusa Nazareæanina koga prozvasmo mesijom.
Ono što ti imaš u glavi jesu krstaški pohodi, kao i inkvizicija, i to stoji, to je tragedija zloupotrebe Hrišæanstva, toga ima i danas i u drugim i drastiènijim oblicima. Upitno je koliko crkva èini da sve to spreèi i ukloni iz Hrišæanstva. I nikome ne zameram kada ima šta negativno reæi za crkvu jer obièno biva u pravu. Ali ni ja, ni Damjan, ni bilo koji drugi vernik to ne možemo promeniti, jer nismo u tom duhu prizvani, mi ne upravlamo crkvom. Znaš, ako bi filozofski sagledao pojam ðavola, brzo bi došao do zakljuèka da je on jedino potreban crkvi, jer eto neprijatelja od koga treba da te štiti. Ako nema neprijatelja nema ni potrebe za zaštitom.
Mnogo toga bi rašèlanili iz prièe o Adamu i Evi, ali vidim da još niko nije nastavio gde sam stao.
Najbitnija stvar ja ne tvrdim, niti mislim da je Islam pogrešan, ne i on propagira ljubav, i Muslimani su moja braæa. I ne brini nikada oni neæe ubiti revnosnog Hrišæanina, jer takav dosta zna o Islamu. Islam nije zlo, niti je pretnja, to je samo religija koja ima drugaèije metode. Ono što mi znamo jeste da je to teži naèin do spasenja i iz tog razloga nemamo potrebe za Islamom. Ali kao što ti rekoh Muhamed je svedoèio o Isusu i time se opovrgavaju tvrdnje da Isus nije ni postojao, i da je izmišljen u desetom veku. Da stvar bude gora, još uvek zvanièno niko ovu stvar nije izneo, jer politièki onima koji su moæni to ne odgovara. Kao što je Isa muslimanski prorok, tako je i Muhamed svedok o Isusu Nazareæaninu.
A sam Muhamed je mnogo postradao u svom životu... Kada neki razglabaju na višem nivou, dakle u domenu filozofije, o religiji, doðu do zakljuèka da je muhamed izmislio moguænost više brakova jer nije mogao dobiti sina. A najveæa od njegovih kæeri Fatima, ona je i najveæa žena sveta u Islamu, je na svojoj koži osetila tu poligamiju. E i onda je Muhamed išao kod svog zeta... Ono što je ostavljeno u amanet muslimanima jeste da Sin Božiji ne postoji, i da je svako lažov ko tako nešto kaže, tvrdi i svedoèi. Dakle on Isusa nije priznao za Sina Božijeg. Onaj ko razmišlja zdravom logikom doðe do zakljuèka da zbog toga što Bogu nije priznao Sina, i sam sina nije mogao dobiti. Dakle ako bi Muslimani priznali Sina Božijeg, onda bi i Muhamed dobio sina. I to je duboka misao, i još dublja mudrost.

Hermafroditizam sam samo naveo u onim pretpostavkama, ne kao neko zvanièno objašnjenje. Èisto imao je opisan karakter u temi: kako bi mali Ðokica mogao da shvati i objasni homoseksualizam.

Dok poseduješ slobodu ti je ne umeš ceniti, tek onda kada je izgubiš shvataš njenu vrednost. Da bi razumeo slobodu moraš spoznati ropstvo. Postavlja se pitanje, da li su sluga i rob isto? Hrišæanski nisu. Sluge u suštini stvari jesu slobodnjaci, sve im je dato dok poštuju pravila službe(sluge su, dakle služe). A u ovom sluèaju pravila službe su Božije zapovesti. Crkva je odluèila da tome doda i svoje zapovesti, ali dovoljno je poštovati i one prve. Znaèi onaj ko uzdrži zapovesti stavljene ispred njega ima neverovatnu i nesagledivu slobodu, ali samo dok je u Gospodu.
Da li je takvom uskraæena sloboda izbora? Nije, on može uvek izabrati i drugu stranu, odati se grehu, bludu, razvratu... ali... onda postaje rob. Time gubi slobodu.
Isus je kratko i jasno rekao i sve nas nauèio: "Svako je rob svome grehu."
Ako želiš biti slobodan nemoj èiniti greh.
Na primer ako pušiš ti robuješ cigaretama: moraš ih kupovati, zaraðivati novac za njih, moraš ih i trpeti i uživati u njima, moraš ih nositi i ne samo njih veæ i dodatni pribor, moraš smrdeti na duvan... ne treba ni da nabraj dalje... umorih se od ovog MORAŠ.
Dakle tvoja sloboda izbora je da li æeš pušiti ili neæeš, ali ako pušiš sebi natovariš mnogo dodatnih Moraš. Meni je zapoveðeno da se ne smem ubijati, znaèi da ne smem ni pušiti, pa ako to kao sluga poštujem, imam mnogo manje onih MORAŠ nego onaj ko to ne poštuje.
I naravno, kada sam davno prièao sa jednom Romkinjom gatarom, pa smo se dohvatili i cigareta, dobih mudar odgovor od nekoga ko u školu nije ni išao: I pop puši.
Sloboda je u tome da æe se ona kroz svoj greh pušenja spasiti, jer ona veruje, èini onako kako èini crkva i njeni predstavnici. Ona to èini u neznanju za razliku od njih kojima to mora biti saznanje. A ona možda nije ni krštena, što ti opet govori da æe se spasiti i oni nekršteni jer i oni su u svom duhu prizvani. Ne bi bilo slobode ako bi se Hrišæanin po tome merio, on se odlkuje po delima svojim. Sprovodi ti reè Božiju, a On æe te veæ kada doðe potreba za tim krstiti u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.
Ništa se ne mora, pa ni biti kršten, to ti želim reæi opisujuæi ti službu i slobodu koju dobijaš službom. Bog se nikada nikoga neæe odreæi, a ovaj se može po milion puta odreæi Boga i ponovo se pokajati. I Bog se svaki put obraduje njegovom povratku. To znaèi da se Bog možda više puta obradovao grešnome nego li bezgrešnome? Postoji prièa i o tome, o dva sina.

Ti moraš razumeti da za mene ne postoje granice, ne postoje zakoni prirodnih nauka, moja vera ih pobeðuje, ako ne moja, ako ona nije dovoljno snažna, onda upotrebim Isusovu, jer on nam je rekao da sve što budemo tražili u Njegovo ime nam se MORA dati. Sv. Petar je hodao po vodi, dok nije posumnjao i potonuo, a Isus nije nikada posumnjao i nije ni potonuo. Svaki sledbenik sv. Petra æe hodati po vodi... dok ne posumnja.
Znaèi ja mogu odneti glavni zgoditak na lutriji oèas posla, odem i uzmem sreæku i ako meni to stvarno treba Bog mi daje te pare, jer one su ionako zemaljske. Meðutim postavlja se pitanje šta bih ja sa tim parama, i koliko moram toga proæi da okajem taj greh. Verovao ili ne smao dva iskušenja èija težina zavisi od težine poèinjenog greha. Tim parama ne bih smeo ništa dobro graditi, jer na grehu se dobro ne može izgraditi. Taj novac je meni praktièno neupotrebljiv, odnosno ne treba mi drugim reèima. Oni koji veruju u lutriju æe se polomiti da iskopaju tu sreæku... Sve to govorimo ako je lutrija stvarno poštena, a nije nameštena, dakle hipotetièki.

tvoja sloboda u granicama je isto sto i dijalekticko posmatranje male tacke koja se krece unutar velikog kruga....pozitivno je sto se mala tacka krece, a negativno je sto postoje granice.....nema tu slobode...
a i inace slobode nema......


Stvar je u tome da u veri ne postoje granice. Dakle taèka æe se kretati i izvan tih granica samo ako ti u to iskreno, èistog srca i svim svojim biæem veruješ. Uopšte nije bitno da li si religiozan ili nisi, bitno je da veruješ. Snaga tvoje vere æe savladati te granice. Ja bih rekao da su te stvari davno otkrivene i da su manje više u svim civilizacijama korišæene.

Greška je u tome što ostale nauke podržavaju stav da je sve ono što èovek nije umeo objasniti pripisivao višem biæu. To je samo delimièno taèno. Èovek je i ono što je umeo da objasni takoðe pripisivao višem biæu.
Znaèi na primer, sapleo se, pao je, povredio se... sve je jasno, sve ume da objasni, meðutim on æe reæi: to se dogodilo jer me je više biæe kaznilo(nagradilo).

A vidiš, nama koji imamo slobodu, to mrsko i ne postoji... slobodni smo od mrskog.
Izgleda da je Pero, ovog puta bio mudriji, jer nije komentarisao.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
Tweetily #43

Odgovori: 2586


07. Feb 2012. 11:46:59
Maski, mene pitaj sve što te zanima iz bilo èijeg izlaganja, pa æu ti bar dati svoj komentar na to

aj opet cu -kako moze ateista imati te vrline, kad si naveo da je onaj, koji nije sa bogom, zapravo sa djavolom?


Ateista jeste sa Bogom, satanista je sa ðavolom. Moraš praviti razliku.
Èak su i agnostici sa Bogom, samo što oni porièu moguænost spoznaje na ovom nivou saznanja, ali ne negiraju postojanje višeg biæa.
Evo ti definicija iz wikipedije, proèitaj, možda sebe u toj grupi prepoznaš. Me ni ne deluješ kao ateista, mada se ti nisi ni izjašnjavala.
Nije neophodno biti Hrišæanin, jer nije svako prizvan u tom svetlu. A svako æe se jednog dana spasiti. To naravno tvrdimo mi Hrišæani.

Agnosticizam (od grè. ἀγνωστός = nespoznatljiv) je filozofsko, idealistièko uèenje, koje porièe moguænost spoznaje objektivno postojeæeg svijeta.

Agnosticizam za razliku od ateizma ne kaže da Boga ili Smisla nema, veæ da on možda i postoji, ali ga na ovom stepenu razvoja ne možemo dokuèiti. Agnosticizam je negdje na pola puta izmeðu deizma i ateizma: s jedne strane nije optereæen vjerskim dogmama, a s druge strane nije ogranièen iskljuèivošæu ateizma pošto dopušta moguænost da ipak postoji neki viši entitet nego što je to èovjek. Zbog gore navedenoga smatra se glavnim takmacem deizma i ateizma.

Pojam je uveo Thomas Henry Huxley 1869. u znaèenju "ne znati ništa" o nekom nerješivom problemu. Pojam je kasnije poprimio znaèenje "nemoguæe spoznaje". Spoznati se mogu samo podaci neposrednog iskustva ali ne i metafizièka stvarnost (npr. bitak stvari, besmrtnost duše, moralni zakoni, opstojnost Božja...). Pojam je slièan ali i razlièit od skepticizama, naime agnosticizam je više "odustajanje od" nego negacija moguænosti spoznaje, kao kod skepticizma.


Bit koju ti ja objašnjavam, a ti tvrdoglavo negiraš jeste da su Bog i neBog isto, identièno. Vidi najveæi narkoman je baš onaj koji se uopšte ne drogira. Zašto? A èemu sve on mora odoleti, od èega se spasiti, šta izbeæi, i koliko, koliko samo otrpeti da bi ostao netaknut od droge? Njegov nivo može dotaæi samo onaj ko ne vadi iglu iz vene bukvalno, a takav ne postoji.
Dakle totalni apstinent, je ustvari najveæi uživalac u seksu. On postiže opuštenost i unutrašnji mir, ispražnjenost mnogo jaèe i dublje nego oni koji se neprekidno zadovoljavaju, a i to neprekidno nije moguæe jer ipak se radi o ljudima...
Opet sve to može se jedino razumeti na filozofskom nivou, jer na drugim nivoima to je nerazumljivo.
Ateisti jesu vernici u neverovanje, što bi rekao B. A i nije jedini koji je to zakljuèio, mnogi to uèiniše pre njega.


Maski, nas ovde zanima tvoj stav o Adamu i Evi, pa ako ti nije teško, bilo bi lepo da ga izneseš, to bi bar meni mnogo pomoglo.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
Strana : Prethodna 1 2 [3] 4 5 6 . . . 16 Sledeća

Nemate dovoljno prava da odgovorite na ovom forumu.


Podelite Ovu Stranicu:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Učitavanje stranice trajalo: 0.0244398 sek.| Članovi online - 0 | Gosti online: - 1031 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Mogucnosti | RSS Novosti | Kontakt | Uspesna Ljubavna Muvanja | Uslovi Koriscenja Sajta | Polisa Privatnosti
Extreme eXTReMe Tracker