Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Languages :
:: Home
:: Register
:: Search
:: Forum
:: Chat
:: Blogs
:: Articles
:: FAQ
:: Subscription
:: Links
:: Statistics
:: Membership


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Forum
Forum :: Search by forum :: Forum Options :: Forum`s Top

Pages : [1] 2 Next
dusseldorf #1

Posts: 4008


30. May 2008. 21:23:47
Crvena Jabuka

1985. godine pet, tada jos uvijek djecaka koji vole iste pjesme, lijepe stvari i ljude, Drazen Ricl - Zijo, Zlatko Arslanagic - Zlaja, Drazen Zeric - Zera, Aljosa Buha i Darko Jelicic - Cunja, okupili su se i formirali do sada neprevazidjeni bend - Crvenu jabuku...


BIOGRAFIJA BANDA

Pocetkom 80-tih u Sarajevu se formira novi muzicki pokret, kojeg su njegovi "izumitelji" nazvali "new primitives". Pocelo je sa E.J. Kurtovicem, preko Zabranjenog Pusenja, nakon cega su usljedile mnoge druge grupe kao Bombaj stampa, Plavi Orkestar, Znak Srece, Tina i dr. Upravo u tim bendovima sviraju neki djecaci koji ce poceti sa necim sto traje i danas...
* 1985.godine ti se djecaci sastaju na istom mjestu u kojem slusaju iste pjesme vole iste lijepe stvari i ljude. Odlucili su nazvati to mjesto CRVENA JABUKA. U orginalnoj postavi svirali su: Drazen Ricl-Zijo (solo gitara i vokal), Zlatko Arslanagic-Zlaja covjek sto im je napisao sve stare pjesme (ritam gitara), Drazen Zeric-ZERA (klavijature i prateci vokal, Aljosa Buha je svirao bas gitaru i Darko Jelicic-Cunja (bubnjeve).

U toj postavi snimaju prve snimke "Bjezi kiso s prozora", "Dirlija" i "Sa tvojih usana" Da bi im se trud materijalizao na prvom albumu naziva "Crvena Jabuka", koji se u prodaji nalazi 22.03.1986. Producent na tom albumu je bio Zeljko Brodaric-Jappa, a izdavacka kuca gdje se i danas nalazi Crvena Jabuka - Jugoton (danas H.N.Z.S.Croatia Records). I tako CJ pocinje na turneju. Tokom ljeta 1986 pripremljen je materijal za drugi album. Prvi nastup CJ je zakazala 18.09.1986 u Mostaru, medutim taj koncert nije odrzan nikada. Na taj koncert Jabuka je krenula iz Sarajeva sa dva auta. "Ficom" su isli Zlaja ,Zijo i Aljosa. Kod Jablanice se dogodila prometna nesreca. Aljosa je odmah podlegao zadobivenim ranama a Zijo nakon 13 dana poslije njega.

U cast i sjecanje na njih u dvorani Skenderija, 13.10.1986 odrzan je koncert "Pjesma za Crvenu Jabuku" na kojem su nastupili sarajevski muzicari i grupe svih generacija. Crvena Jabuka prekida sa radom.

Posto je materijal za drugi album vec bio gotov,snima se i drugi album, posvecen Ziji i Aljosi "Za sve ove godine". Album je sniman u Splitu januar 1987. Producent je bio Zeljko Brodaric. Album su snimili Cunja ,Zlaja i Zera. Album "Za sve ove godine" nikad nije promoviran niti reklamiran, po zelji tri preostala clana, koji definitivno odlucuju prestati. 5.01.1998 CJ ulazi u studio Rockoko u Bosnjacima, gdje snimaju i sve ostale svoje albume i ovaj novi "Svijet je lopta sarena". Niksa Bratos tu postaje njihov novi producent i gitarista. Album "Sanjati" izlazi u prodaju 20.06.1988 sve pjesme je naravno napisao Zlaja legenda. Taj album je prodan oko 250 000 primjeraka. Zapocinje velika turneja CJ oko 180 koncerata.

U drugoj polovini 1. mjeseca 1989. godine pocinje dogovor za snimanje cetvrtog albuma pod nazivom "Tamo gdje ljubav pocinje". Odmah poslije albuma CJ krece na turneju gdje je u Domu sportova u Zagrebu snimljen dupli live album "Uzmi me kad hoces ti".

1991.godine snima se i sesti album "Nekako s proljeca". Na album ima Kemal Monteno kao gost. Nakon tog albuma je planirana turneja koja nije odrzana nazalost iz poznatih razloga, rat u Hrvatskoj i BiH. To uzrokuje ponovnu pauzu Cj i dosad najduzu.

Zlaja napusta Sarajevo i odlazi u London, da bi 1995 god. mjesto boravka izabrao u Torontu. Niksa je vec od 1990. u Hrvatskoj gdje radi u Rockoko kao: producent, aranzer, ton majstor, gitarista, klavijaturista, klanirenista, violinista.....Dilajla buduci da je iz Metkovica tamo je i ostao, Bane se nasao u Ceskoj, Zoka u Njemackoj, Igor u Hrvatskoj a Cunja i Zera su ostali u Sarajevu. Cunja radi svasta, a Zera vodi jedan Sarajevski kafic po imenu "Broj jedan".

U isto vrijeme Croatia records 1993. izdaje kompilaciju 18 hitova pod nazivom "Ima nesto od srca do srca". Na albumu se nalazi i kratko pismo publici koje glasi "Na ranijim albumima u proteklih 7 godina,uvijek smo se zahvaljivali suradnicima i projateljima koji su nam pomogli u nastanku nasih pjesama. Ali ovaj put sa zahvaljivamo Vama, koji ste svojim vjerovanjem u nas omogucili da nastane ovaj izbor pjesama, sto smo ih zajedno dijelili u tisini sobe, zagusljivoj buci kafica ili na koncertima. Ima nesto od srca do srca-neka magija, nevidljive niti isplepetene od osjecanja sto su nas spajale sve ove godine i dozvolile da ove pjesme ostanu u vasem sjecanju".

Zera i Cunja napustaju Sarjevo tek u drugoj polovici 1994. da bi dosli u Zagreb.Tu se nalaze sa Niksom i nastavljaju sa snimanjem, pod okriljem Tutica.1995 okuplja se nova postava CJ ovaj put Zera, Cunja, Kreso (bas gitara), Mario Vukovic-Jimmy (gitare), Danijel Lastric (klavijature) i neizbjezni Niksa i Dilajla. Nastavljaju sa turnejam redovno nastupaju u BiH, Njemackoj, Austriji i Svicarskoj. U 10 mjesecu 1995 sviraju i u Makedoniji.

Izlazi im i novi album 17.11.1996.god. pod imenom "U tvojim ocima" meni najdrazi album i jedan od najboljih. Autori novih pjesama su Zlatan Fazlic-Fazla, Sasa Losic-Losa, i nedovrseni rad Drazena Ricla, pjesma "Sanjam te" koju je dovrsio Zera.

Za promociju albuma Jabuka je izabrala Veliku dvoranu u Zagrebu, i koncert je odrzan na dan zaljubljenih 14.11.1996, sa 12000 zaljubljenih koji vole Jabuku i koje Jabuka voli. Prateci vokali na koncertu su Jana, Darija i Erliha. Koncerti se nastavljju svuda po Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Njemackoj, Danskoj s tim na mjesto gitariste dolazi Sasa Zalepugin.

Slijede koncerti po BiH 16.05.1997 u Tuzli i 17.05.1997. u Skenderiji. Nakon zavrsene turneje vracaju se u Makarsku gdje Jabuka zivi, i gdje se pripremaju za novi album. Na pitanje (zasto Makarska?), oni odgovaraju da je to mjesto gdje se jako ugodno osjecaju mjesto na najljepsem dijelu Jadrana i mjesto predivnih ljudi. Ujedno to je mjesto gdje im je muzicki studio. Ovaj put je album onakav kakav i jeste, dali su dio sebe za nas, opisali lijepe i teske trenutke. "Svijet je lopta sarena" kakav on ustinu i jeste. Svi mi koji jesmo, a i oni koji su bili dio ovoga sto cini Crvena Jabuka, nadamo se da vas ovaj put nismo razocarali, i da cete opet u nekoj pjesmi, nekom stihu, nekoj rijeci pronaci dio sebe, dio zivota u koje ste se nasli, jer, svijet u kojem zivimo malo je lijep, malo tezak, malo nikakav,ali je jedini kojeg poznajemo. "Svijet je lopta sarena" /crvena jabuka/
BIOGRAFIJA CLANOVA

Darko Jelacic-Cunja: roden je u Zenici 1.01. 19... Kao osamnestogodisnjak seli u Sarajevo, gdje upoznaje Zeru, Zlaju, Ziju i ostalu ekipu. Prije Jabuke svirao je u Floti. Voli masu stvari...

Drazen Zeric-Zera: roden je u Mostaru, 20.07. 19... Nedugo po rodjenju dolazi u Sarajevo (gdje je i trebao biti roden). Odrasta u gradu, i pocinje svirati kao klavijurista u bendovima 80-tih (Tina, Rock, Ekser..).Zavrsio je Ekonomski fakultet, a usputno za vrijeme vojnog roka postao je instruktor voznje. U originalnoj postavi Crvene Jabuke svirao je klavijature.

Niksa Bratos: roden je u Travniku, 17.08. 19.. Elektrotehnicki fakultet zavrsio je u Sarajevu, gdje je u to doba svirao u Valentinu. Nakon toga postaje gitarista Crvene Jabuke. Svira previse instrumenata da bi ih se moglo nabrojati na ovako malo prosatora... Voli odmor uz Marka i Sanju (to mu je najveca neispunjena zelja), ne voli zlobu.

Kresimir Kastelan-Kreso: roden u Zagrebu 18.02. 19.. Zavrsio je osnovnu i srednju muzicku skolu, instrumenti su mu gitara i kontra bas. Svirao je prije Jabuke u Alter Egu, Skorpionima...Voli slusati Bellu Flecku, Marcusa Millera, a najvise na svijetu voli svoju zenu Suzanu i sina Karla.

Danijel Lastric: roden je u Derventi, 2.05. 19.. Zavrsio je Osnovnu muzicku skolu, instrument: klavir. Nakon srednje seli u Zagreb, gdje upisuje Medicinski fakultet, da bi zavrsio na studiranju psihologije. Prije Jabuke svirao je u Saruon.

Mario Vukovic-Jimmy: roden je u Sisku, 15.03. 19.. Osnovnu i srednju glazbenu skolu zavrsio je u klasi prof. Felix Spillera, svira gitaru. Sa 18 godina postao je prvak bivse drzave, a i Republike Hrvatske na klasicnoj gitari. Prije Jabuke svirao je u Kontroli Leta i Skorpionima.Voli stare i mlade gitare....

Sasa Zalepugin: roden u Zagrebu, 3.06. 19.. Zavrsio je osnovnu muzicku skolu, instrument: gitara. Prije Jabuke svirao je u Filmu, Massimo Bandu, Nocnoj strazi i Skorpionima.Voli muziku, a nevoli negativne emocije.

-----------------

Pozurite piloti, brze letite
da me dragoj, pokraj srca
sto pre spustite
lijepo vrijeme, sunce sija
kisa ne pada


dusseldorf #2

Posts: 4008


30. May 2008. 21:25:14


Bacila je sve niz rijeku

Stajala je usred baste
ko najljepsi cvijet
Kao da je dio maste
i muzike te

Slusala je pjesmu moju,
posljednju sto pjevam njoj
Sad joj kazem, zbogom draga,
a bila je zivot moj.

Prosla je kroz moje snove
i bila je tren
Cijelim tijelom bila moja,
ja bio sam njen

Nosila je nasu ljubav,
nasu srecu, prvi cvijet
Bacila je sve niz rijeku
i posla u drugi svijet.

Al’ nocas ako slusa,
nek cuje bol
U pjesmi koju pjevam njoj,
samo njoj

Zauvijek neka nosi
na srcu znak
Zivot je jedan ona bacila

-----------------

Pozurite piloti, brze letite
da me dragoj, pokraj srca
sto pre spustite
lijepo vrijeme, sunce sija
kisa ne pada


dusseldorf #3

Posts: 4008


30. May 2008. 21:25:38


Ako. ako

Kad bi otisla
sama bi se preko Bosne
brzim vratila

Meni i tebi srce isto udara
sve tvoje zelje
citam ti u ocima

Moja si to znaju svi
sto su te potajno zeljeli
a ja vec godinama cuvam te
zato ne bojim se
s tobom mogu sve


Ako, ako odes ti
ja te necu traziti
od Vardara moja raja
do Triglava nema kraja
gdje bi se od oka
gdje bi se od srca
sakrila

-----------------

Pozurite piloti, brze letite
da me dragoj, pokraj srca
sto pre spustite
lijepo vrijeme, sunce sija
kisa ne pada


dusseldorf #4

Posts: 4008


30. May 2008. 21:26:08


Bivse djevojcice, bivsi djecaci

Koliko ima od maturske noci
veceras smo novo drustvo mi
daleki, sasvim nepoznati
ne pomaze ni to sto ste sriktani
svi vi bivsi ’ladni frajeri

Svi vi bivsi ’ladni frajeri
sad rijetko vas zovu ulice
stvarno ni jedne satro dobre
nisu vise, nisu curice, nisu curice

Vidim i ti nesto sviras
malo radio stampa, malo TV
ali izlazis li jos na ista mjesta
i da ne zaboravim da pitam te

Da l’ jos imas ploce Beatlesa i Stonesa
I stapove i skejta kao onog proljeæa

I tebe je, duso, poslao tata
da studiras u Americi
doneses diplomu od suvog zlata
ne bi li je ponovo otkrili
i dobro te udali

Evo i ja nesto snimam
malo radio stampa, malo TV
izlazim jos na ista mjesta
tamo tamo meni dobro je

Volio bih umrijet’ prije nego ostarim
volio bih umrijet’
samo da ih ne vidim
kako pricaju price kao nasi starci
bivse djevojcice, bivsi djecaci

-----------------

Pozurite piloti, brze letite
da me dragoj, pokraj srca
sto pre spustite
lijepo vrijeme, sunce sija
kisa ne pada


dusseldorf #5

Posts: 4008


30. May 2008. 21:27:14


Bjezi kiso s prozora

Pada kisa napolju,
kaplje mi po prozoru
a ja sama kod kuce,
sjedim, placem i tugujem
ne znam sta cu od sebe

Bjezi kiso s prozora,
bjezi kiso s prozora,
bjezi kiso s prozora,
da te nije sad bih ja
svoga dragog ljubila

Kisa joj govorila,
kisa joj govorila,
sjedi curo kod kuce
jer on nije za tebe
on je sada kod druge

Ti si kiso lazljiva,
ti si kiso lazljiva
mene dragi ne vara,
ja sam njemu najdraza,
bjezi kiso s prozora

-----------------

Pozurite piloti, brze letite
da me dragoj, pokraj srca
sto pre spustite
lijepo vrijeme, sunce sija
kisa ne pada


dusseldorf #6

Posts: 4008


30. May 2008. 21:27:44


Andjeli

Pun mi je zivot gresaka
ponavljam ih dan za danom
al’ jos od rane mladosti
osjecam da je neko sa mnom
da dise u blizini
i da brine o sudbini mojoj

Koliko sam gluposti
napravio u zivotu
skoro da sam i pretjer’o
neka mi je na sramotu
nosio sam u torbi glavu
izvuk’o je zivu i zdravu
samo ja znam sto


Na ramenima mi dva andjela sjede
cuvaju me od nesrece i bijede
dva andjela danju, nocu rade
paze da mi neko srecu ne ukrade

Potrosio sam zivot do pola
ko sapun od jorgovana
koliko sam u park kafani
ostavio kisnih dana
dok vjetar na izlog lijepi lisce
neko kao da mi ruku stisce
samo ja znam ko

O tebi sam mastao
cekao te dan za danom
usetala si u moj zivot
pod zutim kisobranom
ona je sve sto ti treba
sapnuo je neko kao s neba
samo ja znam ko

-----------------

Pozurite piloti, brze letite
da me dragoj, pokraj srca
sto pre spustite
lijepo vrijeme, sunce sija
kisa ne pada


dusseldorf #7

Posts: 4008


30. May 2008. 21:28:21


Fura me

Kad bi me ostavili svi
kad ne bih znao kuda dalje
ja bih se vratio tamo
na mjesto sto mi svjetlost salje

Kad bi mi rekla da je kraj
ja ne bih pravio drame
blizu su pakao i raj
neke se stvari srede same
misli mi lete kao cigra
zivot bi mog’o biti igra


Fura me suncan dan ispred katedrale
fura me ljetnja noc,
na Kosevu se svjetla pale
fura me to što vec znam
gdje su granice bola
furas me ti, ljubavi, vise od rokenrola

Ovaj je zivot samo jedan
proleti brzo, ko avion
i nemam vremena da brinem
kako da zaradim prvi milijun

Na zadnjem sjedistu te ljubim
a danas mi se tako pjeva
cesta je ravna, nebo cisto
od Zagreba do Sarajeva

-----------------

Pozurite piloti, brze letite
da me dragoj, pokraj srca
sto pre spustite
lijepo vrijeme, sunce sija
kisa ne pada


dusseldorf #8

Posts: 4008


30. May 2008. 21:29:18


Dva i dva i ona mala barka

Sve mi se cini
moja barka pusta vodu
lagano tone
kad ugledam tvoj stas

Prosli smo ljeta
plovili na istom brodu
sta je ostalo od nas

Jer pored tebe
sad novi je kavalir
opasna faca
u bijesnim kolima

I stvarno ne trebam
olovku i papir
da zbrojim dva i dva


Dva i dva
ti i on i ti i ja
i ova moja mala barka
bi potonula

Sve mi se cini
da je barka malo bolje
jer na brzinu sam
zakrpio sve

Ti samo idi, siroko ti polje
nasla si boljeg od mene
jer on je snazan
mozda brz na obaracu

Eto ti frajer za novo stoljece
kad dodje zima
kod njega svega ima
sto ceslja proljece


Dva i dva
ti i on i ti i ja
i ova moja mala barka
bi potonula
(se prevrnula)

-----------------

Pozurite piloti, brze letite
da me dragoj, pokraj srca
sto pre spustite
lijepo vrijeme, sunce sija
kisa ne pada


dusseldorf #9

Posts: 4008


30. May 2008. 21:29:46


Dobro neka svira

Pustio sam kosu
otkad nisi vise pored mene
24 sata trudim se
da zivot bude dernek


Ne treba mi vise
samo malo smijeha
prijatelja pravih
i ociju plavih
ne treba mi vise
samo malo mira
na radiju nesto
dobro neka svira

Kamenice i orada, malo
dobrog starigradskog vina
jedino me sebi vuku
Bascarsija i zlatna dolina


Putujem i pjevam
to je ono sto sam uvijek htio
kad ne budem hod’o zemljom
bar zu znati da sam
nekad bio s tobom

-----------------

Pozurite piloti, brze letite
da me dragoj, pokraj srca
sto pre spustite
lijepo vrijeme, sunce sija
kisa ne pada


dusseldorf #10

Posts: 4008


30. May 2008. 21:30:20


Dusa Sarajeva

Ove noci moj grad gleda kraj
sakri djelic koji volis u njedrima ga sacuvaj
jer suza sama necuva dusu tvoga
Sarajeva

I gdje da odem da opet budem ja
iza duge nisu boje samo dan i prasina
a svako zrno kaze zna gdje je dusa Sarajeva


Moja gimnazija, tvoja Lenjinova
korak napola blato zadrza
nijednog razloga za moga Saleta
bjezi istina a dusa zaspala

Ove noci moj grad gubi san
cuvaj miris svoj u kosi da nas grije sutradan
jer tvoj svaki pokret zna gdje je dusa Sarajeva

Ove noci moj grad gubi sjaj
al’ nije tuga sve sto vidis
topla je noc tvoj zagrljaj
a svaka suza kaze zna gdje je dusa Sarajeva

-----------------

Pozurite piloti, brze letite
da me dragoj, pokraj srca
sto pre spustite
lijepo vrijeme, sunce sija
kisa ne pada


dusseldorf #11

Posts: 4008


30. May 2008. 21:30:43


Crvena Jabuka

Rekao sam da odlazim
tu daljinu slutis li
i samoce pustinju
sto zove me

Hladni sivi gradovi
i bez kraja drumovi
vozovi u cekanju
neka sagore

Dala mi jabuku
crvenu jabuku
prije rastanka

Dala mi jabuku
crvenu jabuku
a ime slagala

Rekao sam radosti
ne daj da se ugasi
vatra tvojih ociju
u meni ostaje

U mirisnoj postelji
moju pjesmu zagrli
u njoj pise istina
za nas cuva je

-----------------

Pozurite piloti, brze letite
da me dragoj, pokraj srca
sto pre spustite
lijepo vrijeme, sunce sija
kisa ne pada


dusseldorf #12

Posts: 4008


30. May 2008. 21:31:58


Glupo je

Glupo je uvijek kad te vidim s njim
glupo je, pravim se da ne vidim
glupo je da se pomirim sa tim
bas je glupo biti zaljubljen u zenu sto te ne voli

Tesko je srca svog se odreci
ne ide od sebe samo pobjeci
glupo je cekat da telefon zazvoni
bas je glupo biti zaljubljen u zenu sto te ne voli


Sanjam da si tu
od ljepote umirem u snu
onda se budim
Bog me prokleo
sve mi dao, a tebe uzeo

Tesko je srca svog se odreci
ne ide od sebe samog pobjeci
glupo je cekat da telefon zazvoni
bas je glupo biti zaljubljen u zenu sto te ne voli

-----------------

Pozurite piloti, brze letite
da me dragoj, pokraj srca
sto pre spustite
lijepo vrijeme, sunce sija
kisa ne pada


dusseldorf #13

Posts: 4008


30. May 2008. 21:32:22


Hajde, dodji mi

Pogledaj sumrak srebrne boje
na ruke mi se spustio
zarobile me oci tvoje
tom crnom moru sam se pustio
u dusi su mi kuce uz prugu
a na licu vrisak vjetrova
popio ja sam mladost u cugu
prosao trista svijetova

Hajde dodji mi, sa mnom ostani
ja dobro znam
ova pjesma je vise od molitve
odavno ne mogu sanjati sam

O kako volim da te ljubim
rekao sam, rekla si
nebo zemlju ja napravih nevaznim
samo da si sretna ti
tko uzima, tko daje
tko svete stvari rjesava
i kad pocetak i kada kraj je
nista se slucajno ne desava

-----------------

Pozurite piloti, brze letite
da me dragoj, pokraj srca
sto pre spustite
lijepo vrijeme, sunce sija
kisa ne pada


dusseldorf #14

Posts: 4008


30. May 2008. 21:48:56


Ima nesto od srca do srca

Oci tvoje boje nade
Zaspati mi nedaju
Zadnji komad mira krade
Ta suza na jastuku

Ima rijeci koje bole
Skloni ih sa usana
Kada stvari krenu dole
Samoca krug zatvara


Ima nesto od srca do srca
Neka tanka nit
Koja cini nase snove
A neda se dirati

Ti si moja rijetka ptica
Kako da te ostavim
Bez tvog tijela, bez tvog lica
Kao da ne postojim

Ima stvari koje trebaju
A nikad se ne dese
Neke druge opet ne daju
Lako da se dokuce

-----------------

Pozurite piloti, brze letite
da me dragoj, pokraj srca
sto pre spustite
lijepo vrijeme, sunce sija
kisa ne pada


dusseldorf #15

Posts: 4008


30. May 2008. 21:49:19


Da znas da me bolis

Ispisacu po nebu rijeci za tebe
vjekova mir vracas mi ti
smirujes vode nabujale
moj sapat i krik ces pomiriti
pijem ti dah kao lijek svaku noc

Prije no sto usnim ja
i taj tren i zauvijek samo ti
ti si mi u mislima
i kad nisi tu, kraj mene

Da znas da me bolis
i nocas ja cu da te
cuvam dok spavas
i ljubim tamo gdje
najvise volis dok sanjas

Hodao sam ja bos po ostrici
kavez samoce zivot mi gradio
i stalno cekas lopova da karte otvori
hiljadu puta dosad me uvalio

Ljubim ti oci ko u bunilu
svaku noc tu boju usnim ja
ti si izvjesnost u ovom ludilu
i jedino sunce sto mi sja

-----------------

Pozurite piloti, brze letite
da me dragoj, pokraj srca
sto pre spustite
lijepo vrijeme, sunce sija
kisa ne pada


Pages : [1] 2 Next

You haven`t enough privileges to reply in this forum.


Share this link:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Processing time: 0.0259879 sec.| Users online: - 5 | Guests online: - 1702 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Features | RSS News Feeds | Feedback | Testimonials | Terms Of Use | Privacy Statement
Extreme eXTReMe Tracker