Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Idiomas :
:: Inicio
:: Regístrese
:: Buscar
:: Foro
:: Chat
:: Blogs
:: Articles
:: FAQ
:: Suscripción
:: Enlaces
:: Estadísticas
:: Membership


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Foro
Foro :: Search by forum :: Forum Options :: Forum`s Top

Neuhvatljiva #1

Posts: 249


24. Ago 2007. 09:46:18
BRAK - velika tajna

Šta su to svete tajne, zašto danas parovi imaju dva venèanja? Šta znaèi crkveni obred i crkveno venèanje i da li je Brak nemoguæa misija? Irina Markoviæ završava svoju trilogiju o Braku.

Poznato je da veæina novovenèanih parova u Srbiji danas ima dva venèanja: jedno crkveno i jedno graðansko. Veæ se ustalio obièaj da se sve odvija sledeæim redosledom: prvo se u porti okupe vascela rodbina i prijatelji, onda se u crkvi odgleda simpatièni ritual, u kome krunisani mlada i mladoženja idu u krug, dok pop poja i kadi, a kumovima vosak pada po sveèanim cipelama. Mladenci se stidljivo poljube (jer ipak su u crkvi) i na kraju popa na srpskom rezimira i ukratko prevede ono što je u prethodnom satu pojao na crkvenoslovenskom. U zavisnosti od toga koliko se platilo svešteniku, biæe prikazana cela ili, pak, skraæena verzija jedinstvenog šoua u kome postajemo kraljice i kraljevi na jedan dan.

Kada se završi ovaj uzvišeni obred, svatovi se naguraju u svoje i tuðe automobile, pa pravac kafana. Sjaj kafane, ili u ovu svrhu iznajmljene sale, zavisiæe od dubine vašeg džepa. U njoj æe vas doèekti priuèeni bend s omiljenim svadbarskim hitovima od Vardara pa naviše, zatim, ide blok nostalgiènih pesama za kraljevinom (èitaj «èetnièkih»), a na samom kraju pompezno ulaze trubaèi. Ako je neko od mladenaca iz Crne Gore, kafanska svadba pokazaæe politièarima kako se obnavlja propala federacija. Kulminacija nastupa u trenutku kada se pojavi gotovo raspevani(a) matièar(ka), koji æe proèitati drage, ali zapravo smešne stihove Duška Radoviæa, jer šta je smešnije od toga kada država pokušava da bude poetièna, umesto da se lepo proèita zakon i taèka. Èika Duškov talenat tako je indirektno ismejan od strane antipoetiène države, a njegovi stihovi poslužili su kao ne baš odgovarajuæa zamena za crkvenu dramaturgiju.
Na crkvena venèanja, prepuna poetike, u prošlosti nije se blagonaklono gledalo, zato je sasvim prirodno što je danas usledila tolika navala na to, do juèe zabranjeno, voæe.

Em neobjašnjivo, em zaboravljeno

Teško je objasniti i sebi i drugima, a ne biti izveštaèen, nešto što se u naèelu ne objašnjava, i što, da bi se pravilno razumelo, treba prvo da bude deo oseæanja i vaspitanja, pa tek onda racionalnog rašèlanjavanja. U sluèaju religioznih pojmova i usled nedostatka vaspitanja u duhu verskih tradicija, moraæu umesto - verujem da bih razumela, da koristim obrnutu metodu - ako razumem, možda æu poverovati. A to sve zbog toga što dubine i ozbiljnosti crkvenog venèanja, ni mladenci, a još manje svatovi, nisu svesni - važno je da na kraju èeka kafana, peèenje i šizenje.
U prièi o braku kao svetoj tajni, prvo moramo razumeti ovaj složen teološki pojam. Teološke pojmove teško shvataju svi oni koji ih nisu usvojili kroz vaspitanje i kulturu iz koje su ponikli. Kod nas je došlo dotle da su stvari vere za jedne postale predmet izrugivanja i podsmeha, a za druge predmet nakaradne folklorne upotrebe. Èini se da zlatne sredine nema, ili je ima vrlo malo, te je skoro nevidljiva.
Ne bi uopšte trebalo da se zavaravamo da su nam venèanja, krštenja i ostale stvari vezane za crkvu i verski život poznate i samorazumljive, daleko su od nas koliko i sela na Kamèatci. To što su one nekada bile malo bliže, to se ne raèuna, jer ovde je preovladao kolektivni zaborav i pojavila se nakaradna tehnika vraæanja starog, ili na staro, bez jasnog saznanja o tome kako je to staro izgledalo i uz prateæi simptom ignorisanja èinjenice da je proteklo mnogo vremena, da su se okolnosti veoma promenile, te da postoji stravièan diskontinuitet izmeðu nas danas i nas prekjuèe.
Uprkos tome, pokušaæu da pišem o onome što spada u zaboravljenu veru, tako da razumeju nevernici, a vernici ne zamere, premda i jedni i drugi (kao i sama autorka teksta) spadaju u skupinu zaboravnih.
Uprkos stavu da se pitanja vere teško mogu objasniti razumom, razum ne bi bio razum, kad ne bi pokušavao da stvari rašèlani i zatvori u svoje fioke i fajlove. Jednom reèju, kad ne bi pokušavao da objasni sve, pa i ono neobjašnjivo. Stoga, za njega poseban izazov predstavlja nešto što u svom nazivu sadrži reè «tajna», pa još povh toga i «sveta».
Za pravilno usvajanje teoloških pojmova potreban je ne samo intelektualan i intuitivan èin spoznaje, veæ i onaj mistièki koji objedinjuje prethodna dva, tako što dodaje nešto treæe koje je van uma i bez èega um ne bi imao moæ sinteze. Naposletku, vera i jeste sama po sebi sinteza, ona je umno, a ne stihijsko, oseæanje.
U svakom sluèaju, kada bismo imali vaspitana oseæanja, ne bismo mnogo pitali, veæ bismo pametno oseæali.

Šta su to Svete tajne?

Glavni cilj svakog hrišæanina jeste spasenje, a termin mysterion upotrebljavao se uopšteno da oznaèi posebne radnje kojima se ono postiže. Naime, broj svetih tajni nije bio utvrðen u pravoslavnoj crkvi sve do trinaestog veka. Nauk o sedam tajni pojavljuje se prvi put u Ispovedanju vere kod pape Klimenta IV, koji je tražio da ga usvoji car vizantijski Mihailo Paleolog. Dakle, sam broj svetih tajni preuzet je sa Zapada i to, èini se, najviše, kako smatra prof. Džon Majendorf, zbog tadašnje fascinacije Vizantinaca simbolikom brojeva. Sedam je darova Svetoga Duha (Isaija 11:2-4) i to je veæ dovoljan razlog za prihvatanje ovog broja. Svakako, bilo je i onih koji su proširivali ili skraæivali spisak, ali je naposletku ostao onaj koji možemo proèitati u svakom crkvenom kalendaru. To su: krštenje, miropomazanje, ispovest, prièešæe, brak, sveštenstvo i jeleosveæenje.
Dve su tajne najvažnije kao stvaran preduslov svih ostalih: krštenje, a potom evharistija ili prièešæe. Zato je neophodan uslov da biste bili venèani u crkvi, da ste prethodno primili tajnu krštenja, naime, da ste èlan hrišæanske zajednice. S druge strane, imamo primer u nekim varijantama hinduizma, ako je neko od mladenaca druge veroispovesti, nije neophodno da postane pristalica Krišne ili Šive.
Ono što vidi hrišæanin, ne vidi ateista, ili budista i obratno, a hrišæanstvo je, kako kaže Maksim Tarejev «...aristokratska religija izabranih ...». Hrišæanima je zbog svog elitizma teško da razumeju zašto neko drugi nije hrišèanin i zato su èesto, protivno sopstvenoj doktrini, skloni osudama, progonima, pa èak i pogromima drugih vera, naroda i pojedinaca. O tankoj granici izmeðu verskog elitizma i fundamentalizma možda u nekom drugom tekstu.

«Svete tajne su sveštenoradnje, kroz koje se vernicima na vidljiv naèin daje nevidljiva blagodat Božija. Pošto je èovek psihofizièko biæe: vidljivo po telu, nevidljivo po duši, to i svaka sveta tajna ima dve strane: vidljivu i nevidljivu. Vidljivu stranu saèinjavaju: sveštenikova radnja, reèi, molitva i materija koja se upotrebljava, a nevidljivu blagodat Božija» (arimandrit prof. dr Justin Popoviæ).

Ovaj nevidljivi deo je ono u šta treba poverovati, kao što treba poverovati u održivost veène vernosti u ljubavi. Ovde se snaga vere u Božiju blagodat podudara sa snagom volje da se ostane u ljubavi uprkos svemu. Ta blagodat zadobija se uz pomoæ Božije milosti, ali najviše podvigom volje, koji je oblik zdravog žrtvovanja svog (umalo da napišem svetog) egoizma. Sticanje oseæanja Božije blagodati moguæe je samo putem odbacivanja sebiènog samoljublja, kroz svestan i odgovoran èin, i to, samo ukoliko su iskljuèeni svi oblici psihopatologije.
Bez obzira na to koliko je tanka granica izmeðu onog što nazivamo normalnim i bolesnim, veæina ljudi, na sreæu, još uvek ume dobro da proceni do koje mere je ta granica rastegljiva. Naglašavam da ove odrednice nisu primenljive na homoseksualnost jer se za nju može reæi da predstavlja normalnu nenormalnost i da je stara koliko i sam èovek, kao i da je ona proizvod kulture koju je stvorila civilizacija i iz koje je nastala biološka predodreðenost. Da li je bilo obratno, pitanje je koje vodi u veoma ozbiljnu metafizièku raspravu.
Tim zaboravnim „izabranim“ hrišæanima trebalo bi da su jasni sledeæi pojmovi: Carstvo nebesko, Bogoèovek, pretvaranje hleba i vina u telo i krv Hristosovu, crkva sa velikim C, koja je živi organizam „tela“ Isusovog, putem koje, i samo putem koje, kao njeni èlanovi, ulazimo u Carstvo nebesko. Ona nije samo lepa zgrada u kojoj se nalazi ured za opijanje, ili detoksikaciju masa. Rašèistimo li s ovim pitanjima, možemo shvatiti zašto je Crkva kao takva tajna s velikim T, a ujedno i izvor svih svetih tajni.

Sveta tajna - Brak

Ako posmatramo brak kao jednu od njih, moramo voditi raèuna o ostalim elementima doktrine. Tako, ako bismo želeli da prièu uprostimo i svedemo na razumljiv nivo obiènom èoveku, reæi æemo da ukoliko verujemo u život posle smrti, u raj i u pakao, u spasenje duše putem pokajanja i Božije milosti, onda nam neæe nerazumno zvuèati ideja da se sa svojim supružnikom borimo i meðusobno pomažemo da zajedno odemo u raj. Kada udvoje težimo veènom životu, uspostavili smo èvršæu vezu od bilo koje druge, a naroèito one koja poèiva na sve veæoj i veæoj seksualnoj privlaènosti, kojoj kraja nema i koja može lepu ženu da pretvori u plastiènu nakazu.
Da bi prièa o braku kao svetoj tajni imala smisla, potrebno je poverovati u ono što zdravom razumu zvuèi nemoguæe. Uprkos tome, brak kao sveta tajna uopšte ne iskljuèuje osnovna naèela koja je ustanovila nauka, veæ ih, naprotiv, upotpunjuje i sagledava iz jedne više perspektive.
U životu je lakše nositi se s jednom tako teškom stvari kao što je uspešan brak, ako je on osiguran nebeskim vezama. Iako je možda bajka, sama težnja ka ovom cilju predstavlja veoma jak psihološki podsticaj.
Meðutim, ništa nam ne vredi ako ne verujemo, i najviše ne verujemo ako ne verujemo sami sebi, a sebi možemo verovati samo onda kada smo se èvrsto odluèili da istrajemo - ovoga puta u ljubavi.
Pravo pitanje koje se postavlja u vezi sa brakom kao svetom tajnom je to da li se suštinski nešto menja u vezi muškarca i žene u poreðenju sa svetovnim brakom, ili personalnom neformalnom unijom, gde je zavet èesto preæutan, ili uopšte ne postoji. U tim neformalnim zajednicama, upravo odsustvo zaveta predstavlja posebnu èar, a neizvesnost koju donosi sutra nekom je mnogo uzbudljivija od monotonije braène svakodnevice. Opština je pošten naèin da se odmah na poèetku pravno regulišu imovinski odnosi supružnika, jer, kao što znamo, miraz odavno ne postoji, ili u sluèaju da mladenci imaju averziju ili strah od crkve, prosto predstavlja ritual-surogat.
Ono što svakako odvaja brak pred oltarom od braka pred matièarem je to što on predstavlja zajednièku propusnicu za raj. Oltar predstavlja VIP ložu ka višoj sili, koja vas od tog momenta neprekidno prati, da ne kažem špijunira, ali i doziva, kad za to doðe vreme, da zajedno stupite pod njeno okrilje i budete nagraðeni neizrecivim oseæajem božije blagodati. To je onaj nevidljivi deo. Kada sklope brak u crkvi, onda supružnici više nisu sami, njih je zapravo troje: muž, žena i viša sila. Sva energija ljubavi se ne razmenjuje na horizontalnoj ravni od žene ka muškarcu i obratno, jer se tako usmerene energije na kraju ulupaju, uguše i progutaju jedna drugu, veæ se energija od jednog srca penje „do nebesa“, pa se oplemenjena vraæa u horizontalu drugog. Tako se izbegava pogubno trenje, koje na jednom kraju predstavlja uzbudljivu, ali nikad zadovoljenu, seksualnu strast, dok nas na drugom može naterati i na težak zloèin. „Trenje...to je sve što nam je ostalo od ljubavi“, kaže se u stihu jedne pesme sastava Blokaut...

(Ne)moguæa misija

Život istinskog vernika pun odricanja i beskrajne trpeljivosti, zapravo je neizdrživ za veæinu ljudi. To dobro znaju oni koji su takav život probali. Njih je užasno malo, a još je manje onih koji to rade u paru. Kada bi svaki par koji se venèa u crkvi uspevao disciplinovano da živi hrišæanski život, ja o ovome ne bih ni pisala i bilo bi opšte poznato koja je najsigurnija varijanta ne samo za raj, veæ i za dugoveènu sreæu na zemlji. Nažalost, u stvarnom svetu ne samo da nije tako, veæ je postalo otrcano gajiti jedan takav ideal i imati verovanje koje nadilazi sutrašnji dan.
Mnogima je dosta mukotrpnog života i sebe u njemu, a kamoli još i da ga dele s nekim i to pod teretom veène obaveze. Neki veruju da æe se samo jednog dana ugasiti, kao kada se kompjuteru iskljuèi napajanje, i to je deo njihovog zdravorazumskog optimizma, ali postoje i oni koji veruju da æe bios nastaviti da živi i onda kada bi nestalo struje na èitavoj planeti. Takvi su pravi kandidati da sklope brak pred oltarom, ovi drugi, makar zbog uroka, trebalo bi da saèekaju malo dok ne shvate šta zaista znaèi sklopiti brak u crkvi i koju odgovornost to sa sobom nosi.
Ako ne verujete u Bogoèoveka, život posle smrti, kaznu i nagradu, postojanje raja i pakla, folklorno pomodarstvo može da se zadovolji i na drugi naèin: obucite se u narodnu nošnju iz svog zavièaja i venèajte se ispred spomenika Pobedniku na Kalemegdanu!

-----------------
Mirno koracam i nosim oklagiju sa sobom...
Neuhvatljiva #2

Posts: 249


24. Ago 2007. 11:01:48


Možete da imate puno razloga zbog kojih hoæete da se venèate ali najvežnije je da vi i vaš partner zajedno razmotrite zajednièke razloge zbog kojih želite da se venèate i da budete sigurni da delite sliène motivacije i namere.

Dobri razlozi za stupanje u brak su:

Zato što se volite. Iako ljubav ne bi trebalo da bude jedini razlog za venèanje veoma je važna u veæini uspešnih veza.

Zato što ste rešili da živite zajedno do kraja života uprkos poznavanja meðusobnih mana i nedostataka.

Zato što je brak deo vaše kulture ili religijskog verovanja i osnovni deo vašeg vrednosnog sistema.

Da bi ste osnovali porodicu, sigurni ste u vašu vezu i smatrate da je brak najbolja sredina u kojoj hoæete da podižete vašu decu. Zato što oseæate da je to pravi korak, imate dobru i sigurnu vezu i oseæate da je to najlogièniji sledeæi korak.

Loši razlozi za sklapanje braka su:

Da bi vaša veza postala sigurnija. Ako vaša veza nije dovoljno dobra pre braka nema razloga da æe je sam brak uèiniti boljom. Teže je razvesti se iako to ne znaèi da ste u takvom braku bili sreæni.

Strah od samoæe, mnogi ljudi stupaju u brak u strahu da ih više niko drugi neæe voleti. Zapamtite da je bolje celog života biti sam nego živeti pored nekog sa kojim vas ništa ne veže.

Zbog dece, najbolje je da deca rastu uz oba roditelja ali ukoliko brak nije skladan ni atmosvera u kojoj deca odastaju nije dobra.

Želite veliko venèanje, venèanja vem izgledaju kao da bajka postaje život, ali venèanje traje samo jedan dan a brak je za ceo život.

Da bi ste se oporavili od razvoda, nekima je potreban drugi brak da bi preboleli prvi razvod i da bi dokazali da je sa njima sve u redu.

Strahovi i oèekivanja

Isto koliko treba da razmislite o vašim razlozima za brak treba da razmislite i o vašim oèekivanjima. Mnogi ljudi smatraju da su za razvod braka kriva preterana oèekivanja u vezi braka koja uvek ne moraju da budu ostvarena.

Dok god zajedno delite ista oèekivanja postoji veæa verovatnoæa da æe te zajedno raditi na tome da ih ostvarite, ali ako želite razlièito postoji velika verovatnoæa da æe te oboje biti razoèarani.

Na formiranje vaših oèekivanja i strahova veliki uticaj mogu da imaju iskustva iz prethodnih veza, iskustva vaših prijatelja kao i slike formirane u mediima. Najveæi uticaj ipak ima vaša sopstvena porodica.

Dok smo mali uèimo o odnosima u braku posmatrajuæi svoje roditelje, poruke se najèešæe èuvaju duboko u našoj podsvesti èekajuæi da isplivaju na površinu kada sami stupimo u brak.

Sasvim je prirodno da imate sumlje i strahove vezane za stupanje u brak, zbog toga što je to jedna od najveæih odluka koju donosimo u životu, ali sve dok otvoreno delite oseæanja sa vašim partnerom, pružate jedan drugom podršku, velika je verovatnoæa da æe brak biti uspešan i dugotrajan.

-----------------
Mirno koracam i nosim oklagiju sa sobom...
okisha #3

Posts: 5447


27. Ago 2007. 20:17:33




-----------------

. "Sta ce meni tamo jedan mesec.Meni treba ovde jedna zemlja.".
Neuhvatljiva #4

Posts: 249


30. Ago 2007. 15:00:35
..da li ste za...

...brak ili ste pristalica vanbraène zajednice?
I ako ste za brak zasto? I ako ste za vanbraènu zajednicu zašto?
Ja veæ dugo zivim sa partneromk, i sve èešæe se susreæem sa pitanjem: " Pa kad cete se uzeti?"
Konkretno ne osecam neku potrebu za tim, a i kad se budemo uzeli to cemo uraditi samo zbog roditelja, jer je njima prosto neshvatljivo da zivimo "tako"...
Smatram da to parèe papira ne znaèi ništa...Ok možda ce neæi reæi da se time regulišu neka imovinska pitanja...Al gledano i sa te strane, želim da budem u vezi u kojoj znam da smo oboje ljudi, da imamo poverenje jedno u drugo,i da ako bi ne daj
Boze došlo do razlaza, sve možemo rešiti ljudski i dogovorom...

-----------------
Mirno koracam i nosim oklagiju sa sobom...
okisha #5

Posts: 5447


03. Sep 2007. 18:44:04


...ponekad je vanbracna zajednica, tj. bolje funkcionise od najboljeg braka. a i dodje ti isto, samo imas jedan papir vise.



-----------------

. "Sta ce meni tamo jedan mesec.Meni treba ovde jedna zemlja.".
helena_h_e #6
Posts: 2


04. Sep 2007. 00:44:38


I ako sam veæ 6 godina u braku, ponekad se zapitam zašto?
okisha #7

Posts: 5447


08. Sep 2007. 17:39:32


hm,ja sam se 18 god pitala ’’zasto", shvatila sve odgovore ....sad mi je moto "zivela sloboda"


-----------------

. "Sta ce meni tamo jedan mesec.Meni treba ovde jedna zemlja.".
goxy30 #8

Posts: 1797


28. Sep 2007. 02:21:42


Ja mislim da je brak najveca glupost koju je ljudski rod izmislio !
Sta ikome znaci papir, ili vencanje u crkvi ?
Po meni brak treba obnavljati kao zadravstvenu knjizicu, samo bi bilo skupo, neki bi pravili svadbe svakih 6 meseci, pa ne bi mi ostali spavali uopste, ali bi sa druge strane ovi u restoranima, opstinama, pa i crkvama trljali ruke od posla !





-----------------
Sanjajte kao da cete ziveti zauvek !
Zivite kao da cete umreti danas !
danju ovako:
http://www.youtube.com/watch?v=mvBkbPEoeAI
nocu ovako:
http://www.youtube.com/watch?v=vAM-v-oo2o8&feature=related
okisha #9

Posts: 5447


28. Sep 2007. 16:00:46
brak i tajna

ako u braku imash tajni...sledi samo neuspeh. te dve stvari ne idu zajedno.
da sad imam godina kao kad sam rekla "da"...sigurno to ne bih ponovila.


-----------------

. "Sta ce meni tamo jedan mesec.Meni treba ovde jedna zemlja.".
barbi #10
Posts: 58


09. Oct 2007. 00:36:46


ja sam pristalica braka ,pre svega nosimo isto prezime da nemoram deci da objasnjavam zasto bi imali razlicito,ali se i ne protivim vambracnoj jer ona ima ista prava kao i bracna.vazna je skladnos medju partnerima,jer idealno ne postoji.
okisha #11

Posts: 5447


09. Oct 2007. 14:49:25


...morash znati "sve male tajne velikih majstora..." za uspeshan brak, mada ja ne znam mnogo njh da su opstali u "uspeshom braku". Neki se pretvaraju da je uspeshan, a neki nisu ni svesni da je neuspeshan

-----------------

. "Sta ce meni tamo jedan mesec.Meni treba ovde jedna zemlja.".
arabel #12

Posts: 3314


19. Oct 2007. 16:07:56


Jesam pristalica braka.
Tog zajednickoga rodjenja i sjedinjenja!
Ali, isto tako sam za slobodu i prostor u okvirima toga
zajednistva.
"Dati" svoje srce nekome je veliko i lepo!
Ali, ne i u vlasnistvo!!!





-----------------
*** Prisutna kao svetlost bez glasa ***



goxy30 #13

Posts: 1797


19. Oct 2007. 17:54:32


brak



-----------------
Sanjajte kao da cete ziveti zauvek !
Zivite kao da cete umreti danas !
danju ovako:
http://www.youtube.com/watch?v=mvBkbPEoeAI
nocu ovako:
http://www.youtube.com/watch?v=vAM-v-oo2o8&feature=related
ana9 #14

Posts: 3879


19. Oct 2007. 18:13:33



Brak--sveta tajna..........



-----------------
...od Vardara moja raja, do Triglava nema kraja...
goxy30 #15

Posts: 1797


19. Oct 2007. 18:24:21


ja mislim da je brak glupost, i samo ga ..... mogu razumeti !

zatvarajte temu, ide mi na zivce !



-----------------
Sanjajte kao da cete ziveti zauvek !
Zivite kao da cete umreti danas !
danju ovako:
http://www.youtube.com/watch?v=mvBkbPEoeAI
nocu ovako:
http://www.youtube.com/watch?v=vAM-v-oo2o8&feature=related
Lilith #16

Posts: 2993


19. Oct 2007. 20:40:59
pa ne piši u temi koja ti ide na živce



btw. slažem se s tobom, brak je glupost

-----------------

I love being brunette!!!

http://www.ns-caffe.com

http://blogoye.org/profile.php?u=LILY

http://www.freewebs.com/lilitvalley
ice_away #17

Posts: 1860


19. Oct 2007. 22:54:57


Brak nije glupost ako nekoga volis dovoljno da se potpises i na taj papir, mada on nekima zna da dodje i glave - valjda namece vise obaveza nego lepih desavanja. ja sam licno za brak al ko zna...

-----------------
U dobru se ne ponesi, u zlu se ne ponizi!
Lilith #18

Posts: 2993


19. Oct 2007. 23:20:58
jbg

valjda sam ja imala loše iskustvo

al stvarno više ne verujem u brak i tu prièu ljubav do kraja života i štatijaznamštasvene...

-----------------

I love being brunette!!!

http://www.ns-caffe.com

http://blogoye.org/profile.php?u=LILY

http://www.freewebs.com/lilitvalley
ninorota #19

Posts: 460


20. Oct 2007. 06:53:58
Ja verujem.

Problem je u tome sto vecina ljudi misli da su time sto su nekog naveli da se ’potpise’, zavrsili sve u odnosu na tu osobu, i da mogu da se opuste i prepuste svakodnevnoj rutini.
MaliGun #20

Posts: 1417


20. Oct 2007. 09:31:10
...

naravno da je brak glupost onima koji ga izjednacavaju sa nekim papirom ili potpisom...
oni koji ga kapiraju tako sto ce muzjak da dovede zenku u svoju pecinu i da je drzi tamo zatocenu da kuva i gaji decu, dok on ide lov ili u vise razlicitih lovova obicno druge krive i za ostale neuspehe u svom zivotu..
a sto se tajne tice.. to je mozda bilo tako nekad.. kada su deci pricali o rodama i kupusu..

-----------------

Forumas godine 2007!
CatchMeIfYouCan #21

Posts: 2575


20. Oct 2007. 22:31:07
Brak...

..nema vise isto znacenje sto je i nekada imao.
S jedne strane ga podrzavam jer kad se stupi u brak ipak se dvoje trude odrzati tu vezu, zajednistvo i porodicu. A bez tog "papira" puno ce lakse doci do prekida i razlaza.

Naravno, danas na zalost ima puno onih koji su lose izasli iz te bracne veze i ostali povrijedjenima te je normalno shvatiti averziju prema braku i onome sto brak predstavlja.

Moralne vrijednosti se mijenjaju, ocekivanja i gledanja na brak su drukcija u modernom svijetu. Na nama je da li ce brak, partnerstvo ili bilo kakvo prijateljstvo, poznanstvo opstati.

U svakom slucaju treba puno truda, razumijevanja i onda se sve moze, naravno da ne zaboravim i ljubavi, sto je jako bitan faktor.

-----------------
Out of sight....out of mind...
MaliGun #22

Posts: 1417


21. Oct 2007. 03:54:55
Sve je stvar odgovornosti...

Neodgovorni su neodgovorno usli u brak, pa izasli, pa sad imaju averziju... Njima ce ionako drugi biti krivi za sve... Oni kao da nisu ucestvovali u tom braku sa minimum 50%,nego eto tako, desio im se zivot, pa su se oni malo smorili, pa je na kraju bila potrebna neka kap vode ili cekic u glavu, pa da posle izadju iz toga i jos se time hvale kao nekim podvigom.. Sve su to slabi i neodgovorni ljudi.. Ti razvedeni, razocarani, koji samosazaljenje definisu kao prisustvo emocija... Fuj..

-----------------

Forumas godine 2007!
Lilith #23

Posts: 2993


21. Oct 2007. 10:15:35
tako je



svaka èast

neka si ti to sve lepo objasnio

-----------------

I love being brunette!!!

http://www.ns-caffe.com

http://blogoye.org/profile.php?u=LILY

http://www.freewebs.com/lilitvalley
ice_away #24

Posts: 1860


21. Oct 2007. 10:18:32


da se razumemo, ako nekoga toliko volis da bi sebi zbog te osobe potpisao smrtnu presudu, i takva ludost od ljubavi je obostrana - DA za brak. Brak iz tehnickih razloga npr. nezeljene trudnoce, bekstva iz roditeljskog doma, osecaja da vam godine izmicu i sl. NE NIKADA



-----------------
U dobru se ne ponesi, u zlu se ne ponizi!
MaliGun #25

Posts: 1417


21. Oct 2007. 12:07:46
bas to i ja pricam

s obzirom da je nepunih 1% brakova sklopljeno iz ljubavi, a preko 99% iz "tehnickih interesa" zato i imamo mali procenat odrzivosti brakova.. anyway, treba uvesti psiho testove pre sklapanja braka, isto kao u prvom razredu.. i deliti sertifikate o sposobnostima, fizickim, zdravstvenim, mentalnim, itd... tako bi smo dobili i zdraviju populaciju..

-----------------

Forumas godine 2007!
CatchMeIfYouCan #26

Posts: 2575


21. Oct 2007. 13:06:22


Sve su to slabi i neodgovorni ljudi.. Ti razvedeni, razocarani, koji samosazaljenje definisu kao prisustvo emocija... Fuj..


Ne slazem sa tom konstatacijom.

Puno je parova uslo u brak iz ljubavi, ali onda shvatilo kako u biti ne odgovaraju jedno drugome i nakon puno truda i vremena odustali od te zajednice, razisli se i pokusavaju ponovno naci svoju srecu i svoju ljubav.

Nije potrebno imati ovakve predrasude, svatko ima pravo na drugu srecu, treba uciti na greskama i pokusati ih ne ponoviti.

Lako je osudjivati, tesko je razumijeti i pomoci.

-----------------
Out of sight....out of mind...
sambadi #27
Posts: 20


21. Oct 2007. 13:37:38
okovi- da ili ne?

Brak su izmislile zene da bi ucinile zivot jadnom muskarcu koji
se jednom zaneo...

Inace, lepo je to, ponekad...
ali, uglavnom nije...
Osim ponekad....
Definitivno, brak je extra, ponekad...
ali retko kad...
okisha #28

Posts: 5447


22. Oct 2007. 16:41:43


"BRAK - zajednica u kojoj dvoje ljudi resavaju probleme koje
nikada
ne bi imali da nisu zajedno"



-----------------

. "Sta ce meni tamo jedan mesec.Meni treba ovde jedna zemlja.".
MaliGun #29

Posts: 1417


22. Oct 2007. 19:44:04
Brak je Firma

ima uspesnih i manje uspesnih. neke se spajaju sa drugim firmama kako bi povecali proizvodnju, a neke propadaju jer im neke cinioce otkupe iz drugih firmi. zato treba pazljivo birati, zbog zakona ponude i potraznje...

-----------------

Forumas godine 2007!
mini82 #30
Posts: 4


31. Oct 2007. 12:46:38


Ja sam u vanbracnoj zajednici pet godina.Tu mena razlike,sve je to isto,papir ne cuva brak.Brak zavisi od toga koliko su oba partnera razumna,spremna na kompromise.Veoma je bitna tolerancija koja se u danasnje vreme retko srece.Mada je uvek bolje imati dobar razvod nego los brak.
soned #31

Posts: 1743


31. Oct 2007. 16:24:19


i vanbracne zajednice zavrse brakom...u vecini slucajeva.
mislim da je brak najpotrebniji drzavi,ono kao porodica je osnovna celija drustva...
verojatno dobar brak ima prednosti naprema vanbracnoj zajednici ili zivota samca...ali nikkao ne treba ostati u losem braku...

znaci,ja sam za brak,ako su osobe zrele i znaju u sta se upustaju,ako su sigurne da zele da budu samo sa tim partnerom do kraja zivota,ako su ramnopravni,zajedno doprinose i zajedno resavaju probleme u braku i porodici,zajedno raspredeljuju obaveze oko doma i dece.....


-----------------
Everybody’s Free, Everybody’s Free

To Feel Good!


tajnooruzje #32

Posts: 1467


20. Nov 2007. 15:10:29



Brak je nešto zašto se èovek uvek kaje, bilo da ga sklopi ili ne sklopi.
Sokrat


-----------------
... Ne teèe to reka, veæ voda! Ne prolazi vreme , nego mi!! ’’ ...

okisha #33

Posts: 5447


20. Nov 2007. 17:14:39


"Brak se, inaèe ubraja u jednu od svetih tajni kojom Sveti duh sjedinjuje u jedno biæe muškarca i ženu koji pred sveštenikom nepokolebljivo izjave da æe se tokom celog života uzajamno voleti i jedno drugom biti verni."

-----------------

. "Sta ce meni tamo jedan mesec.Meni treba ovde jedna zemlja.".
SpiritualMan #34

Posts: 130


26. Nov 2007. 23:17:25
Brak

Brak je zajednica u kojo partneri zajednièkim snagama rešavaju probleme kojih ne bi bilo da nisu u toj zajednici.... ...

-----------------
Kada prevazidjes strah, osetices slobodu...
CatchMeIfYouCan #35

Posts: 2575


26. Nov 2007. 23:19:10


Brak nije samo za rjesavanje zajednickih problema vec prvenstveno radi porodice, djece i opstanka i naravno da ce onda biti problema kojih treba rijesiti na sto bolji moguci nacin

-----------------
Out of sight....out of mind...
SpiritualMan #36

Posts: 130


26. Nov 2007. 23:22:45


Ma naravno... to je samo opaska... zar ljudi ne kupuju ukrstene reci da bi resavali probleme...

-----------------
Kada prevazidjes strah, osetices slobodu...
matis #37

Posts: 266


27. Nov 2007. 15:58:26


BRAK JE DOBAR SVE DOK JE DOBRO ZA OBA PARTNERA,CIM JE JEDNOM BOLJE,A DRUGOM LOSIJE,TO VISE NIJE BRAK.

-----------------
MIROVANJE I POKRET
tajnooruzje #38

Posts: 1467


27. Nov 2007. 16:07:43


Brak je,putovanje kroz nivoe ljubavi, koji se mogu predvideti. Ti nivoi su: romansa, borba za moæ, saradnja, uzajamnost i stvaralaštvo. Svaki od ovih nivoa sagraðen je na prethodnom, a samo svi oni zajedno mogu ostvariti èitav potencijal ljubavi.

-----------------
... Ne teèe to reka, veæ voda! Ne prolazi vreme , nego mi!! ’’ ...

tajnooruzje #39

Posts: 1467


27. Nov 2007. 16:23:39


Par definicija o braku

CRKVENA DEFINICIJA:
Brak je religijski èin u kojem dobijamo jednog razapetog više i jednu devicu manje.

PRAVNA DEFINICIJA:
Brak je doživotna robija u kojoj osudjeni može biti oslobodjen samo zbog lošeg vladanja.

ŽIVOTNA DEFINICIJA:
Nijedna žena ne dobije ono o èemu se nada i nijedan èovek se ne nada onome što dobije.

MATEMATIÈKA DEFINICIJA:
Suma gnjavaže, oduzimanje slobode, množenje odgovornosti i deljenje love.

REALNA DEFINICIJA:
Najbrži naèin da se udebljaš.

VOJNA DEFINICIJA:
Jedini rat u kojem spavaš sa neprijateljem.

FILOZOFSKA DEFINICIJA:
Brak je mesto gde se uzajamno dele i rešavaju problemi koje, doduše, ne bismo ni imali bez venèanja.

A sad, kako je to zvuèako pre braka, a kako posle

Pre: 2 puta dnevno
Posle: 2 puta meseèno

Pre: Ti me ostavljaš bez daha
Posle: Ti me gušiš

Pre: Ne prestaj...
Posle. Ne poèinji

Pre: Groznica subotom uveèe
Posle: Fudbal sredom uveèe

Pre: Pitam se šta bih radio/la bez nje/ga
Posle: Pitam se šta radim sa njim/om

Pre: Erotièno
Posle: Neurotièno

Pre: Juèe smo ono radili na kauèu
Posle: Juèe sam (pobegao/la o nje/ga) i spavao/la na kauèu.



-----------------
... Ne teèe to reka, veæ voda! Ne prolazi vreme , nego mi!! ’’ ...

MaliGun #40

Posts: 1417


05. Dec 2007. 11:07:32
...

sa 8 moras da joj ispricas pricu kada je stavis u krevet..
sa 18 pricas joj pricu kako bi je odvukao u krevet
sa 28 ne moras nista da joj pricas: sama ide..
sa 38 ce ona tebi da isprica pricu, da bi te odvukla u krevet
sa 48 ces da pobegnes u krevet da ne slusas njenu pricu..
sa 58...? e to bi vec bilo za pricu!

-----------------

Forumas godine 2007!
_JELENCE_ #41

Posts: 559


06. Dec 2007. 16:13:09
BRAK

Po hrišæanskom verovanju, Sveta Tajna braka (venèanje) je Sveta Tajna kroz koju Sveti Duh sjedinjuje u jedno biæe hrišæane i hrišæanke koji pred sveštenikom nepokolebljivo izjave da æe se ceo svoj život uzajamno voleti i jedno drugom biti verni, i koji primaju blagoslov za raðanje i vaspitanje dece. Hrišæani veruju da je Gospod Bog u Raju blagoslovio praroditelje Adama i Evu i rekao im: "Raðajte se, i množite se i napunite Zemlju." (Postanje 1,28). Jedinstvo muža i žene je nešto najbliže od svih ljudskih odnosa. "Èovek æe ostaviti oca i mater svoju, i prilepiæe se ženi svojoj, i biæe dvoje jedno telo." (Postanje 2,24).

Po istom verovanju, Gospod Isus Hristos je potvrdio ovaj stari zakon o braku. On je ponovio iste reèi Starog Zaveta, i govoreæi protiv razvoda braka, dodao: "Što je Bog sastavio, èovek da ne rastavlja." (Matej 19,6). On je osvetio brak Svojim prisustvom na svadbi u Kani Galilejskoj i pretvaranjem na toj svadbi vode u vino (Jovan 2). On je time dao dublji smisao braku, isto kao što se voda promenila u vino, tako se Njegovim prisustvom telesna ljubav menja u duhovnu ljubav dveju duša. Raðanje dece u prehrišæanskom vremenu imalo je za cilj "napuniti zemlju", dok hrišæanski brak ima za cilj napuniti Hristovu Crkvu i na zemlji i na nebu, konaèno - napuniti Raj.

Hrišæanski brak ima dublji simbolièki znaèaj. Sv. Apostol Pavle uporeðuje braènu vezu muškarca i žene s vezom Hrista i Njegove Crkve: "Muž je glava žene kao što je Hristos glava Crkve". Kao što èovek i žena u braku postaju jedno, tako su jedno i nerazdvojni Hristos i Njegova Crkva.

-----------------
od lazi do istine....dug je put
ana9 #42

Posts: 3879


06. Dec 2007. 16:57:58



Savremena porodica zapala je u duhovni "glib": bez ljubavi, bez smisla i svrhe života, bez braka kao tajne života, bez djece u braku...

Mnogi zaboravljaju da brak nije ugovor!

Brak je podvig, jer se èovek mora mnogo puta, živeæi u njemu, odricati samog sebe, radi opstanka braène zajednice i harmoniènog porodiènog života.
Brak nije ugovor koji se svakog dana može otkazati, kao što to misle neki, veæ je to Sveta tajna koja podrazumjeva doživotnu obavezu.

Na braènom oltaru se služi, to nije zaposlenje, nije karijera, tu se ne dobija položaj ni nauèni stepen, niti politièki prosperitet...

Dobija se puno više, naravno ako je u pitanju prava iskrena ljubav!
Ja želim da vjerujem u nju a samim tim i u brak kao jedan lijep naèin da se sve lijepo uoblièi.


-----------------
...od Vardara moja raja, do Triglava nema kraja...
LepaLeni #43

Posts: 11046


07. Dec 2007. 04:12:59


Ne razumem zasto brak mora biti jedna velika tajna,
cemu to uopste vodi.

Boze moj pa ne zivimo u kameno doba...

Brak je jedna veoma lepa stvar:
U koje moras dosta ulagati,
i jedna i druga strana,
ako ne sve propada...
I mislim da ne treba nista tajno biti,
ako nekoga volis normalno je da to pokazes svetu,
inace ce svi reci,
pa zar ti njega ne volis,
stidis li se mozda.
itd.itd. ...
To je jos teza situacija,
kada svima moras reci kako zaista jeste.
Zato nek sve bude na vidiku,
i nista tajno....



-----------------
>’Covek Nikada Nije Toliko Nesrecan Kao Sto Misli,
Ni Tako Srecan Kao Sto Se Nadao Da Ce Biti’..<
MaliGun #44

Posts: 1417


07. Dec 2007. 05:14:34
..



-----------------

Forumas godine 2007!
LepaLeni #45

Posts: 11046


07. Dec 2007. 06:43:42


sa 8 moras da joj ispricas pricu kada je stavis u krevet..
sa 18 pricas joj pricu kako bi je odvukao u krevet
sa 28 ne moras nista da joj pricas: sama ide..
sa 38 ce ona tebi da isprica pricu, da bi te odvukla u krevet
sa 48 ces da pobegnes u krevet da ne slusas njenu pricu..
sa 58...? e to bi vec bilo za pricu!








-----------------
>’Covek Nikada Nije Toliko Nesrecan Kao Sto Misli,
Ni Tako Srecan Kao Sto Se Nadao Da Ce Biti’..<
goxy30 #46

Posts: 1797


08. Dec 2007. 18:28:20


glupost=velika tajna

brak=velika tajna

moje misljenje o pomenutom !


-----------------
Sanjajte kao da cete ziveti zauvek !
Zivite kao da cete umreti danas !
danju ovako:
http://www.youtube.com/watch?v=mvBkbPEoeAI
nocu ovako:
http://www.youtube.com/watch?v=vAM-v-oo2o8&feature=related
LepaLeni #47

Posts: 11046


08. Dec 2007. 19:13:45


Da G ...

velika je glupost to da brak bude velika tajna,
kome je do tajne ne mora ni stupati u brak ...

-----------------
>’Covek Nikada Nije Toliko Nesrecan Kao Sto Misli,
Ni Tako Srecan Kao Sto Se Nadao Da Ce Biti’..<
ZYY #48
Posts: 162


08. Dec 2007. 19:24:26
zyy

brak je nesto lepo samo ako se njih dvoje slazu ali to je pretezno tesko u ovakvom okruzenju i vremenu.
MaliGun #49

Posts: 1417


08. Dec 2007. 19:31:38
zato..

smatram da bi pre pocetka bilo kakve emotivne veze mnogo bolje bilo kada bi se partneri dobro poznavali, pa tek onda da zapocnu vezu, a ne da se upoznaju kroz vezu i tokom veze..

-----------------

Forumas godine 2007!
ZYY #50
Posts: 162


08. Dec 2007. 19:45:26
zyy

Mali Gun potpuno se slazem
sa tobom sto se tice tog
slazem se da se treba dobro
upoznati









archy970 #51

Posts: 1101


09. Dec 2007. 22:10:22


Ljubav je slepa,
Ali brak je iskustvo koje otvara oci.

-----------------
"Ne bojte se života,
verujte da vredi živeti
i vaša æe vera pomoæi
da to postane istina."
CatchMeIfYouCan #52

Posts: 2575


09. Dec 2007. 22:15:27


Ljubav je slijepa i zato cesto i dolazi di razvoda.
Kad nekog upoznas, njegove dobre i lose strane, ta veza bi onda trebala duze trajati, mada tu nema nikakve garancije, nitko ne zna sta nam sutra donosi, sve ja na nama koliko zelimo da se potrudimo da ta veza opstane.

-----------------
Out of sight....out of mind...
slivco #53

Posts: 2603


09. Dec 2007. 22:31:56


Sklopiti brak iz razloga samo zato sto je ona prekrasna to je isto sto i kupiti nepotrebnu stvar samo zato sto je lepa......

-----------------
"svi ste vi ovde pobednici necega samo sto jos uvek to ne znate"

"if you only know how beautiful you really are
then everything would be in it’s place"
archy970 #54

Posts: 1101


10. Dec 2007. 09:51:10
Catch

U pravu si ali žalosno je što mnogi u svojim vezama kriju svoje mane sve dok one ne izadju same na videlo ali do tada zna da prodje i mnogo vremena pa èak i toliko da veæ dodje do braka.

-----------------
"Ne bojte se života,
verujte da vredi živeti
i vaša æe vera pomoæi
da to postane istina."
mICE #55

Posts: 1016


03. Ene 2008. 19:39:07


Jedina tajna za opstanak braka je dobro razmisliti, a onda ako se odlucite za isti, ne smanjujte dozu ljubavi koju namenjujete drugoj strani. Ona mora biti bar jednaka ako ne i veca da bi brak uspeo.

Razumevanje i ljubav, just that

-----------------
cutanje je zlato vidim mogi su se obogatili
BlackBlond #56
Posts: 18


04. Ene 2008. 21:45:54
eee


Ako te volim, ostacu sa tobom vecno.
Ako me volis, voleces me do kraja.
Nije potrebno par zvrljotina na papiru da bi ljudi ostali zajedno i da bi bili srecni.
A ako pukne, lakse je razici se, bar ustedis pare koje bi dao za razvod
okisha #57

Posts: 5447


20. Ene 2008. 16:16:53
BRAK

nije velika tajna....pitanje je koliko je dobar da biste ga sachuvali
..................................................................................................

bolji je dobar razvod, nego losh brak

-----------------

. "Sta ce meni tamo jedan mesec.Meni treba ovde jedna zemlja.".
ZYY #58
Posts: 162


27. Ene 2008. 02:39:49
zyy

brak nije uopste velika tajna,samo ako se dvoje dovoljno vole
njima onda nemoze nista stati na put njihove srece
ana9 #59

Posts: 3879


27. Ene 2008. 16:30:48



U Bibliji se nalazi jedna vrlo jednostavna misao o braku:

"Brak je kao duboki bunar, pun bistre pijaæe vode.
Možeš da spuštaš u njega vedro i vadiš vodu cijelog života i nikad ga neæeš isprazniti. Uvijek æeš vaditi bistru i svježu vodu."






-----------------
...od Vardara moja raja, do Triglava nema kraja...
Za0z #60
Posts: 4


04. Feb 2008. 03:31:09
tražim

tražim damu usamljenu i slobonu od 30 do38 god za brak
Za0z #61
Posts: 4


04. Feb 2008. 03:36:56
tražim

tražim damu usamljenu i slobodnu od30do38god za brak
zeko_peko #62

Posts: 692


04. Feb 2008. 10:18:37
I ja trazim ali ne nalazim nista.



goxy30 #63

Posts: 1797


04. Feb 2008. 11:25:53
ja digo ruke i ne trazim, nek me ona nadje...

slozio bih se sa onim sto je ZYY napisao-la

inace trazite osobu koja vam je bliska, zbog koje cete se rado buditi jutrima, zbog koje necete zeleti da spavate nocima.....
nadjete li to, nasli ste i sebe, ali avaj zivot je cudo pa sve nekako zamre godinama, nazalost valjda tako i treba!

inace brak je po meni najveca glupost koju je ljudski rod izmislio, ali dobro mi smo drustvena bica pa je mozda tako nesto i neophodno!

kome treba ozvanicavanje, davanje svima na znanje, zigosanje...

to intimno, tj taj neko ko je pored vas, to je vase samo, i po meni cemu davanje na znanje svima, cemu lupa i dreka na sva zvona, ok mozda ako ste veseli pa vam je do toga...
ja sam oko ovih stvari veseo ponajvise samo sa tom osobom koja je pored mene, a buku, guzvu i galamu ne volim bas, dosta mi je buke i guzve za ceo zivot hahahha

mene licno ne zanima nikakav papir ili ista slicno, vec...

samo strasno je to koliko nas "tuca" ovako po mraku ovog interneta, umesto da se uzivo vidja i trazi svoju polovinu, verujte mi ovo je cisto tracenje vremena ovako, i ne davite mnogo tog sa kim pricate, pozovite ga odmah i upoznajte se, popricajte ili sta vec
ovo ima smisla samo donekle, samo dok ne dodje do male varnice, odmah nakon toga batalite ovo, samo cete da se emotivno rasipate, povredite,....ali ko zna za malo srecnih ce i da upali bez obzira na sve !

samo moje skromno shvatanje-misljenje

-----------------
Sanjajte kao da cete ziveti zauvek !
Zivite kao da cete umreti danas !
danju ovako:
http://www.youtube.com/watch?v=mvBkbPEoeAI
nocu ovako:
http://www.youtube.com/watch?v=vAM-v-oo2o8&feature=related
dorcolac63 #64
Posts: 1


09. Feb 2008. 07:58:21
the......


UPUTSTVO ZA ZIVOT

-Imaj na umu da su velike ljubavi i veliki uspesi spojeni sa velikim rizicima.
-Kada gubis, nemoj izgubiti pouku koju mozes iz toga ivuci.
-Sledi 3 RS:
1. Respect (postovanje) prema sebi
2. Respect prema drugima
3. Responsibility (odgovornost) za svoje postupke.
-Upamti da ako ne dobijes ono sta zelis, ponekad je cudan udarac srece.
-Uci pravila tako da znas kako ih na kraju usvojiti.
-Nemoj dozvoliti da zbog malog nesporazuma izgubis veliko prijateljstvo.
-Kada nesto realizujes mozes i pogresiti, no preduzmi odmah korake za popravak stete.
-Provedi svaki dan neko vrijeme sam.
-Budi otvoren za sve promene, ali nemoj izgubiti svoje vrednosti.
-Zapamti da je cutnja ponekad najbolji odgovor.
-Atmosfera ljubavi u tvojoj kuci je temelj tvog zivota.
-Podeli svoje znanje. To je put da postanes besmrtan.
-Jednom godisnje idi negde gde nisi bio nikad pre.
-Zapamti da je najbolji odnos onaj u kome vasa ljubav jedno za drugo prekoracujevase potrebe jedno za drugim.
-Presudi svoj uspeh po onome cega si se morao odreci da bi to postigao.
-Uzivaj svom predanoscu u ljubavi i umecu kuvanja
-Daj ljudima vise nego sta ocekuju i cini to rado.
-Nauci svoje omiljene stihove napamet.
-Ako kazes:"Volim te", budi iskren.
-Kad nekom kazes:"Zao mi je", gledaj ga u oci.
-Imaj bar 6 mjseci dugu veridbu pre nego se vencas.
-Veruj u ljubav na prvi pogled.
-Ne smej se snovima drugih ljudi.
-Ne veruj svemu sta cujes, ali daj sta imas.
-Voli duboko i strasno. To te doduse moze povrediti, ali je jedini nacin da u potpunosti zivis.
-U sukobima se bori fer. Ne koristi ruzne reci.
-Ne ceni coveka po njegovim rodacima.
-Govori polako, ali misli brzo.
-Kad ti postave pitanje na koje ne zelis odgovoriti, nasmesi se i pitaj: "Zasto pitas?"
-Nazovi svoju majku.
-Kazi: *Na zdravlje*, kad neko kine
-Kad postanes svestan svoje greske, priznaj je i uci iz nje za svoju buducnost.
-Smesi se dok telefoniras. Osoba sa kojom razgovaras cuce to u tvom glasu.
-Vencaj se sa osobom sa kojom rado razgovaras. Kada ostarite, ova ce se sposobnost isplatiti kao i sve drugo.
-Citaj vise knjiga i manje gledaj TV.
-Zivi dobrim i casnim zivotom. Kada ostaris, moci ces se osvrnuti i pri tom jos jednom uzivati u zivotu.
-Imaj poverenja u Boga, ali zakljucavaj auto.
-Govori o sukobima sa ljudima koji su ti dragi, imaj na umu samo trenutnu situaciju. Ne govori o proslosti.
-Ne zaboravi citati izmedu redova.
-Podeli tvoje znanje, tako da mozes drugima pomoci da napreduju.
-Vrlo je vazno imati atmosferu punu ljubavi. Ucini sve sta mozes da stvoris miran i harmonican dom.
-Budi brizan prema nasoj planeti.
-Ne prekidaj nikoga dok te hvali.
-Vodi brigu o vlastitom zivotu.
-Ne veruj nikome ko te ne gleda u oci dok te ljubi.
-Ako zaradujes mnogo novca, upotrebi ga da i drugima za zivota pomognes. Ovo je najveca korist koju novac moze imati.
-Imaj na umu da je tvoj karakter, tvoja SUDBINA !
Neuhvatljiva #65

Posts: 436


09. Feb 2008. 10:03:07


-Atmosfera ljubavi u tvojoj kuci je temelj tvog zivota.



-----------------
Mirno koraèam i nosim oklagiju sa sobom...
stepski_vuk #66

Posts: 535


21. Feb 2008. 10:00:33


Brak je velika zabluda sa jedne strane...

... i strahovita prevara sa druge strane...

-----------------
Vuk se nalazi u svakom od nas
i nije teško doæi do njega...

_______________________
Neuhvatljiva #67

Posts: 436


22. Feb 2008. 02:57:41
@stepski_vuk

Zasto? Zabluda ....Prevara

-----------------
Mirno koraèam i nosim oklagiju sa sobom...
stepski_vuk #68

Posts: 535


25. Feb 2008. 21:08:15


Nisam oèekovao da æe bilo ko shvatiti ozbiljno ovo što
sam napisao... Negde sam to proèitao, pa mi se svidelo da
ovde citiram... nije mi cilj bio da kvarim temu, mada.... priznajem da nemam lièni stav o ovom pitanju...
"... nemojte me shvatati ozbiljno, èak i kada sam ozbiljan..."
pozz


-----------------
Vuk se nalazi u svakom od nas
i nije teško doæi do njega...

_______________________
LepaLeni #69

Posts: 11046


28. Feb 2008. 22:41:10


nista ne treba tajno biti najmanje brak..

jel je to nesto fenomenalno i lepo bezobzira koliko trajno to bilo..

-----------------
>’Covek Nikada Nije Toliko Nesrecan Kao Sto Misli,
Ni Tako Srecan Kao Sto Se Nadao Da Ce Biti’..<
albandy2 #70

Posts: 5214


29. Feb 2008. 00:10:27


Brak je kao firma ili poslujes ili ne .Znaci tajni nema ako dobro poslujes. Ako muckas e onda je finasijski krah neminovan

-----------------
Èudno je kako je malo potrebno da budemo sreæni, i još èudnije: kako èesto nam baš to malo nedostaje Ivo Andriæ

mrsale #71
Posts: 71


01. Mar 2008. 03:06:32
da

ima jedan poropali beak kao i firmu koja jedva posluje

xa firmu me kurac zaboli ,
a brak nije nista strasno da djeca ponekada ne ostaju iza njega
e , to nemogu prebilit ma sva vasa vilozoz
viranja o tome nisu nista ako ne osetite taj bollll
Desire_first #72
Posts: 287


07. Mar 2008. 13:55:59


ja nisam pristalica braka, ali jesam za to da zivim zajedno sa tom osobom nezvanicno bez papira ikakvih, a ako dodje curica mala i lepa na svet naravno je da cu je priznati jer je moja i jos vise cu voleti njenu majku, tako da sam sada dosao do zakljucka da i brak nije toliko los, on je dobar ako su partneri iskreni, disciplinovani, i ne opustaju se ne sekundu u vezi ili braku..........
okisha #73

Posts: 5447


15. Mar 2008. 16:47:53


Bolje je zivot bez papira nego losh brak sa"izvodom iz matichne knjige venchanih".
-------------------------------------------------------------------------------
bar je to moje iskustvo, za druge...ne znam...........

-----------------

. "Sta ce meni tamo jedan mesec.Meni treba ovde jedna zemlja.".
okisha #74

Posts: 5447


06. Abr 2008. 16:10:09


.....mrachna tajna...........

-----------------

. "Sta ce meni tamo jedan mesec.Meni treba ovde jedna zemlja.".
subzone #75

Posts: 347


09. Abr 2008. 06:13:36


E zamolio bih ove koji su nažalost imali lože iskustvo sa brakom, bar ako nije problem da ne uništavaju iluzije nama koji nismo imali iskustva sa brakom...

Ipak želim da provedem ceo život sa nekim...

-----------------
Teško je danas biti budala...

Konkurencija je veeeliiika

okisha #76

Posts: 5447


12. Abr 2008. 17:03:04


....ovo je FORUM.....svako ima prava na svoje "priche" i mishljenje, bilo ono loshe ili dobro.................

-----------------

. "Sta ce meni tamo jedan mesec.Meni treba ovde jedna zemlja.".
subzone #77

Posts: 347


28. Abr 2008. 20:19:23


U pravu si ali bih voleo da èujem i neko pozitivno mišljenje iskustva...

-----------------
Teško je danas biti budala...

Konkurencija je veeeliiika

mrsale #78
Posts: 71


28. Abr 2008. 20:39:47
tajna braka

Brak mozda po nekim raligijama jeste sveta tajna , ali u ovom obicnom , jedinom , jadnom naj jadnijim od nasim zivota , tajna se sastoji u tome sto nikada neznas za kakvu si se budalu vezao .

U pocetku teku med imleko, a onda krv i suze

Ljubav je samo podvala koja nam se servira preko filmova , reklama , pjesama , knjizevnosti, politike i ostalih lazi koje su temelj nasih zivota

Sex postoji , u braku redovnije , i to je sve lepo cega se covjek sjeca iz toga.

govorim po vlastitom iskustvu i moj dozivljaj te tajne nemora biti standadard za druge

Mozda je to tajna za neke mladje ljude ja vise nezelim da je otkrivam , ne u ovom zivotu.
CatchMeIfYouCan #79

Posts: 2575


28. Abr 2008. 20:55:36


Kaze se da se na greskama uci, ali to ne znaci da nakon razvoda nova ljubav i nova sreca nece naici, prema tome i taj brak ne treba gledati kao neku propast ili neka ruzna uspomena.

Brak je nekada puno vise znacio, imao jaci utjecaj u drustvu i ocekivanja su bila drukcija. Zajednistvo porodice se cijenilo i oni koji su narusivali zakone brakova nisu vise tako lako bili prihvaceni od drustva.

Sta nam danas brak predstavlja?
Udruga dvoje ljudi, stvaranja i podizanja djece, podijela imovine i ostaliih financijskih srdstava?
Uh, zamalo da zaboravim da ulazimo u brak prvenstveno zbog ljubavi, da podijelimo zivot, njegove lijepe i ruzne trenutke sa voljenom osobom i da odgojimo djecu i pruzimo im bolje sutra koje mozda bi nismo imali.

Danas vise nema pravila, jedan brak do kraja zivota. Sve vise dolazi do rastava, ali zato ne treba pognuti glavu, zivot je kratak, zivimo i budimo sretni koliko je to moguce, a da pri tome druge ne povrijedimo.

Lijepo je biti voljen i voljeti.....

-----------------
Out of sight....out of mind...
mrsale #80
Posts: 71


28. Abr 2008. 21:22:50
da

Da kamo srece da jedan brak znaci i jednu ljubav , ja znam ali volio bi da se ta ljubav mislim ako volis neku curu svoju zenu ne izgubi i vremenom ne predje u obavezu .

A sve ostalo je sablon i pitanje je vremena ko ce od tih dvoje biti hrabririji da prekine farsu

nazalost danas ne vrede ti standardi da covek koji unisti svoj brak nemoze biti ozbiljno svacen od drustva

Ali ima pravilo nijedna osoba bila musko ili zensko nikada nece izgubiti sposobnost ili Boziji dar da voli i da bude viljena tu je uvijek neka nada mada se u ovo vreme uzivo i nevidi
CatchMeIfYouCan #81

Posts: 2575


28. Abr 2008. 21:38:49


Mislim da mijesas ljubav i zaljubljenost.

Zaljubljenost traje, kazu, dvije godine, nakon toga se prava ljubav radja ako je zasnovana na pravim vrijednostima.
Medjutim ako je zaljubljenost bila u nesto povrsno, poput izgleda, neke privlacnosti, kemije, a u sustini tu nije bilo neke dublje baze, onda se ta zaljubljenost polako gasi, dolazi do svadja, nerazumijevanja, gorcine, teskih rijeci i naravno rastanka.

Ljubav je ono sto nas ispunjava i daje nam snagu i volju i motivaciju da idemo dalje.


-----------------
Out of sight....out of mind...
zedlion #82

Posts: 1225


29. Abr 2008. 10:06:16


Ne verujem u pojam zaljubljenosti.
Na jezicima nekih naroda prosto nema rec za to.
Sve je to ljubav u raznim oblicima.

Cak smatram da se ljubav vremenom, za 20/50 godina iscezava, prodje. Zamenjuje je neka vrsta postovanja prema partneru koja nas drzi zajedno.
LepaLeni #83

Posts: 11046


29. Abr 2008. 17:57:48


Kaze se da se na greskama uci->CatchMeIfYouCan


a sta ako se nikada ne naucis od svoje predhodne greske

jel ces tada imati vecit problem il sta vec

-----------------
>’Covek Nikada Nije Toliko Nesrecan Kao Sto Misli,
Ni Tako Srecan Kao Sto Se Nadao Da Ce Biti’..<
jedna #84
Posts: 16


29. May 2008. 03:16:16
x

BRAK JE INSTITUCIJA KOJA UNISTAVA LJUBAV,DEFINITIVNO,PROVERENO.
okisha #85

Posts: 5447


29. May 2008. 19:52:50


BRAK JE INSTITUCIJA KOJA UNISTAVA LJUBAV,
--------------------------------------------------------------------
ne slazem se sa tim. ako je brak nastao iz prave ljubavi, ne moze se unishtiti. unishtava ga zabluda da je brak iz ljubavi.

-----------------

. "Sta ce meni tamo jedan mesec.Meni treba ovde jedna zemlja.".
tajnooruzje #86

Posts: 1467


07. Jun 2008. 17:00:16
Brak je

cinija puna slaga,na pocetku jedes slag,kada ga pojedes,ispod slaga ostanu g.... koja jedes ceo zivot

-----------------
... Ne teèe to reka, veæ voda! Ne prolazi vreme , nego mi!! ’’ ...

okisha #87

Posts: 5447


11. Jun 2008. 14:00:08


""Brak je knjiga koja se rado èita u prvom izdanju, reðe u drugom, ..."
---------------------------------------------------------------------
idemo dalje.....................

-----------------

. "Sta ce meni tamo jedan mesec.Meni treba ovde jedna zemlja.".
los #88
Posts: 15


15. Jun 2008. 03:00:44
los

brak je jedan trnoviti put za koji nikada neynas sta te ceka u yivotu
klenovsek #89

Posts: 1075


17. Jun 2008. 13:16:15
brak

moje misljenje je da je braK prevazidjena institucija,ko zeli mozemo o tome polemisati.

-----------------
bolje je biti medju progonjenima,nego medju progoniteljima
okisha #90

Posts: 5447


04. Jul 2008. 23:08:00


.....ja sam "progledala" od kad sam se razvela
-----------------------------------------------------------------------------
verujem u sudbinu



-----------------

. "Sta ce meni tamo jedan mesec.Meni treba ovde jedna zemlja.".
Petar29NS #91

Posts: 825


12. Jul 2008. 10:02:39
!

Ma kakva ’sveta tajna’???
Da je to sjedinjavanje toliko uzviseno i blagosloveno, nikada ne bi doslo do razjedinjenja! Crkveni obred ne moze nikoga povezati zauvek ako on to ne zeli ili ne moze. Neko je ranije pomenuo ’slobodu’ u okviru te ’zajednice’... e pa nema tu vise slobode! Biras sam onoga sa kim zelis postati Jedno. Cim pocnes traziti slobodu- ni Bog ti brak ne moze sacuvati.
Danas se u brak ulazi sa mnogo neiskrenosti, zelje za ’slobodom’, samostalnoscu... zato brakovi i propadaju jer su unapred na to osudjeni.
Razvode treba kaznjavati, pa bi ljudi dobro razmislili pre stupanja u brak!

-----------------
Haljinicu boje lila
O
Ti si dušo oblaèila
Petar29NS #92

Posts: 825


12. Jul 2008. 10:20:27
!

Kad se odlucite na brak, lepo se obucite i otidjite bez dinara u crkvu i svesteniku izrazite zelju da vas sjedini pred Bogom, te da tu vasu TAJNU cuva i nigde je ne zabelezi... Da li ce vam ispuniti zelju?

-----------------
Haljinicu boje lila
O
Ti si dušo oblaèila
klenovsek #93

Posts: 1075


14. Jul 2008. 20:26:18


BRAK po meni definitivno prevazidjena institucija

-----------------
bolje je biti medju progonjenima,nego medju progoniteljima
_AURORAMAJ_ #94
Posts: 4


14. Jul 2008. 22:45:05
brak????

Razgovarali Marks, Engels i Lenjin o tome sta je bolje imati.
Marks kaze...zenu ipak...porodica, harmonija...deca...slavlja...slike sa Nove godine.
Engels kaze...ljubavnicu...nemas nikakve obaveze prema njoj i ostaje dovoljno vremena za razmisljanje.
Lenjin kaze...najbolje je imati i zenu i ljubavnicu___
Kad nisi sa zenom, ona mislida si kod ljubavnice,
nisi kod ljubavnce, ona misli da si sa zenom.....
a Ja se zatvorim u biblioteku i ucim...ucim....ucim....
razarac #95

Posts: 86


14. Jul 2008. 22:57:17


Hm, procitao sam negde neki komentar koji mi se dopao:

Muskarcu je brak sredstvo za redovno dobijanje seksa, a zeni je seks sredstvo za ulazak u brak.

Ima tu i pomalo istine.

-----------------
Bolje biti sto godina bogat, nego jedan dan siromah.
ORTHODOX CELT
razarac #96

Posts: 86


14. Jul 2008. 22:57:44


Hm, procitao sam negde neki komentar koji mi se dopao:

Muskarcu je brak sredstvo za redovno dobijanje seksa, a zeni je seks sredstvo za ulazak u brak.

Ima tu i pomalo istine.

-----------------
Bolje biti sto godina bogat, nego jedan dan siromah.
ORTHODOX CELT
Bebe #97

Posts: 14825


15. Jul 2008. 01:22:02
Aurora,

Ja sam ti nešto kao Lenjih.....



Ma,bre,ja hoæu brak,samo nikako da ga nadjem...

-----------------


Prihvati svaku stresnu situaciju kao pas...Ako je ne možeš pojesti ili igrati se sa njom,jednostavno se popiški na nju.... ... ...
zeko_peko #98

Posts: 390


15. Jul 2008. 16:31:56




Pogledaj sprati ispod nikad se ne zna.




-----------------
Umjetnost je znati zanimljivo prièati, ali je jos veæa umjetnost znati pažljivo slušati.
Bebe #99

Posts: 14825


28. Jul 2008. 14:15:08
Ma,kakva tajna...otvorena knjiga......



-----------------


Prihvati svaku stresnu situaciju kao pas...Ako je ne možeš pojesti ili igrati se sa njom,jednostavno se popiški na nju.... ... ...
klenovsek #100

Posts: 1075


28. Jul 2008. 20:02:30


kompromisi,kompromisi i kada pomislis da ih je dosta vise opet idu kompromisi

-----------------
bolje je biti medju progonjenima,nego medju progoniteljima
okisha #101

Posts: 5447


17. Ago 2008. 16:18:38


" Vera,ljubav i nada cine jedan svet,zbog vere,ljubavi i nade Hristos je razapet,i kad te tuga slomi,kad ti dusa strada uteha nek ti bude ljubav,vera i nada."

-----------------

. "Sta ce meni tamo jedan mesec.Meni treba ovde jedna zemlja.".
1ABC #102
Posts: 11


23. Ago 2008. 22:41:45
Ups

Brak je veza, veza je brak.

Po meni razlike nema.

Ustvari jedina mala razlika je u tome sto se zene malko promene kad se potpisu, zasto i zbog cega neznam i posle petog razvoda, a nadam se necu ni saznati.

Zato volite se, to je najvaznije.......

Bebe #103

Posts: 14825


28. Ago 2008. 08:41:57
Volela bih da imam tu tajnu....



-----------------


Prihvati svaku stresnu situaciju kao pas...Ako je ne možeš pojesti ili igrati se sa njom,jednostavno se popiški na nju.... ... ...
lidija74 #104

Posts: 4818


31. Ago 2008. 11:40:03


MA NEDIRAJTE MI TAJNU..MISLIM BRAK....

-----------------


ZIVOT SE MOZE RAZUMETI SAMO GLEDAJUCHI UNATRAG,ALI SE MOZE ZIVETI GLEDAJUCHI SAMO NAPRED!!!
mirage #105

Posts: 230


31. Ago 2008. 11:50:08
khmm...

citiram klenija:
"kompromisi,kompromisi i kada pomislis da ih je dosta vise opet idu kompromisi "

samo da dodam:
i veliku dozu postovanja,prema bracnom drugu.
kako posejes ..tako ti se vraca
Bebe #106

Posts: 14825


04. Sep 2008. 11:15:56
Možda ne bi bilo loše da imam tako neku veliku tajnu.....Mirage,uživa.....Dacka,uživa.....



-----------------


Prihvati svaku stresnu situaciju kao pas...Ako je ne možeš pojesti ili igrati se sa njom,jednostavno se popiški na nju.... ... ...
mirage #107

Posts: 230


04. Sep 2008. 23:04:13
khmmm...

nema tu nikakve tajne...
Bebe #108

Posts: 14825


10. Sep 2008. 12:26:00
Ma,ja to zbog naslova u temi.........



-----------------


Prihvati svaku stresnu situaciju kao pas...Ako je ne možeš pojesti ili igrati se sa njom,jednostavno se popiški na nju.... ... ...
gagaaa #109
Posts: 3


05. Oct 2008. 12:39:54
brak..........

brak uspeva samo ako imamo potpuno poverenje sa obe strane....
treba se prepustiti i uzivati....lepo je znati da pripadas osobi koju volis vise od svega!!!

Vanessa #110

Posts: 472


18. Oct 2008. 12:54:16
BRAK...

(... ova rec ne postoji u mom Recniku .. i ne znam sta znaci .. )

Zbog cega TAJ BRAK .. ?!
Koliko sam shvatila i koliko sam mogla da vidim .. da ljudi stupaju u braku... samo zbog neke meni ne bas jane koristi / sigurnosti..
Sta ce mi njegovo prezime.. / sto mora dete da nosi njegovo prezime, pa valjda sam ga ja rodila..

-----------------
Dok zivis.. budi ziv !
LepaLeni #111

Posts: 11046


18. Oct 2008. 23:45:41



Sve je invidualna stvar,Vazno da vam je lepo u bilo kojoj zajednici da se nalazite

-----------------
>’Covek Nikada Nije Toliko Nesrecan Kao Sto Misli,
Ni Tako Srecan Kao Sto Se Nadao Da Ce Biti’..<
zeko_peko #112

Posts: 331


19. Oct 2008. 10:07:25


Vanesa ima jedna stvar sto je mnogo bitna u svemu.
Nije bitno prezime,sigurnost...itd.
Bitno je kda covijek dodje u neke pozne godine i ostane sam da neko se sijeti i podijeli dio sebe sa svojom ljepsom polvinom.
Kaze da se najbolje dvoje vole kad zadju u jesenje dane zivota.

Brak definitivno potreban, jer da nije nebi ga svrstali kao jednu od svetih tajni.
Lijepo je vidjeti kad covijek izvede svoju zenu u setnju sa podmaletkom i kaze i on i ona ovo je moj doprinos svijetu i produzenju ljudske vrste.
Dijeca bez bracnog druga:to su obicno nepotpuni ljudi u svemu.
Mnogo toga donosi majka dijeci ali i otac i samo kad je dvoje zajedno da odgoje to nesto svoje tad dijete prerasta u kompletnu licnost.


Jos na kraju neka uporedba.
Uporedite nas koji smo slobodni i one koji su u braku.
Mi vjetroviti,nezadovoljni uvijek u potrazi za necim.
Dali je to brak i siguran zivot po meni mislim da jeste.
A ozenejni, udate: mirne nekako zivotno ispunjene kad su ostvarili cilj.
Naravno na obe strane ima izuzetaka.
Naj vise mi se gade ljudi koji su u bracnoj zajednici a ovdje pod plastom neta tajno nalaze druge ljude.
Gospodo priznaj te da ta osoba ko je u braku sa vama nije dobra za vas.
Izbijecice sveko probleme i neugodne situacije.
Ovako kao laik za bracne odnose nemogu zamisliti da bi varao svoju zenu jer ja sma birao i valjda bi trebala biti dobra.
Ako ne valja svako ima svoj put odakle je dosao.


-----------------
Sto ne boli - to nije zivot; sto ne prolazi - to nije sreca.
Vanessa #113

Posts: 472


19. Oct 2008. 18:17:10
Zeko...

.. svako gleda taj BRAK svojim ocima... i svako ima neko svoje misljenje...
Recimo, ja imam ovde komsije, oni zive bas duuugo zajedno, ne bi ti mogla reci koliko dugo .. ali oni su tu negde izmedju 70-75.. znaci imaju vec i paraunuci... a nikad nisu bili u braku i opet funkcionisu..
Ima jos takvih primera..

I ne mogu se uporediti sa onima koji su u BRAKU.. ne slazem se da nama koji nismo u braku nesto FALI ..
bar meni ne
Naprotiv..srecna sam sto nisam vezana NEKIM potpisom..
tako kad nesto ne funkcionise u vezi, kada dodje kraj, mozemo se lepo razici, bez ikakvih sudova, bez ikakvih svedoka...
Jer nevolim kad mi neko TRECI bio to sud ili ne znam ko, govori, sta cu i kako cu .. !!!
Nisu mi oni poklonili Zivot pa da mogu da upravljaju sa njim.
E sad jedini problem moze da budu zajednicka deca.. kod koga ce .. pa naravno kod MAME

A potpuno se slazem sa ovo:
Naj vise mi se gade ljudi koji su u bracnoj zajednici a ovdje pod plastom neta tajno nalaze druge ljude.
Gospodo priznaj te da ta osoba ko je u braku sa vama nije dobra za vas.



-----------------
Dok zivis.. budi ziv !
zeko_peko #114

Posts: 331


19. Oct 2008. 19:24:53


Nisam mislio nesto lose zaista vanee.
Smatram da si ti zaista extra

I kad se nadje prava osoba mislim da nebi bilo problema.
I brak neznaci da neko nekim upravlja.
Zena i muskarac su slobodni i u braku,osim naravno da nevaraju jedno drugo.
To nije nista do samo potpis.
Evo da priznam ja bi sa tobom mogao kako god hoces.
Rijetko zanimljiva osoba.
Zena koja pise ovakve stihove vijerujem da je posebna licnost.

-----------------
Sto ne boli - to nije zivot; sto ne prolazi - to nije sreca.
Vanessa #115

Posts: 472


20. Oct 2008. 22:10:31
...

nisam ni rekla da si nesto lose mislio.. poznato nam je da .. svako ima PRAVO na svoje misljenje.. pa tako i ti

Dobro je da znam .. da ima takvih poput tebe..
mislim .. sto pristaju .. na bilo koju varijantu .. (sala)

Hvala ti na lepim recima .. znam to da cenim


-----------------
Dok zivis.. budi ziv !
zeko_peko #116

Posts: 331


27. Oct 2008. 14:19:20


Lijepe rijeci za jos ljepsu osobu.



-----------------
Sto ne boli - to nije zivot; sto ne prolazi - to nije sreca.
zeko_peko #117

Posts: 331


01. Nov 2008. 18:29:33


Cim ja pocnem o braku svi se ucute.

-----------------
Sto ne boli - to nije zivot; sto ne prolazi - to nije sreca.
LepaLeni #118

Posts: 11046


01. Nov 2008. 20:53:54



Ako neki smatraju da brak treba biti jedva velika tajna,Onda
i ne trebaju da se vencaju,Ne trebaju uopste u vezi biti,Time
nece imati TAJNA

-----------------
>’Covek Nikada Nije Toliko Nesrecan Kao Sto Misli,
Ni Tako Srecan Kao Sto Se Nadao Da Ce Biti’..<
Desire_first #119
Posts: 287


02. Nov 2008. 09:29:36
ja jesam za brak....

ali za brak iz ljubavi, i ako budem imao takav brak cuvacu ga i negovati svom svojom snagom i vodita ga u pravom smeru bez opustanja!!!
veki1973 #120

Posts: 774


03. Nov 2008. 01:06:31


BRAK??
Ne treba niko da prica niti da sudi o braku dok ga ne proba.Kada probate...onda sudite!Ako probate!
*****************************
Kada cujes ne veruj.Kada vidis posumnjaj.Kada dozivis ne zaboravi.

-----------------
Kada cujes ne veruj.Kada vidis posumnjaj.Kada dozivis ne zaboravi.
LepaLeni #121

Posts: 11046


03. Nov 2008. 06:46:46



Lepo receno Veki duso
***
Bolje sam nebi to mogla reci
***

-----------------
>’Covek Nikada Nije Toliko Nesrecan Kao Sto Misli,
Ni Tako Srecan Kao Sto Se Nadao Da Ce Biti’..<
veki1973 #122

Posts: 774


03. Nov 2008. 14:07:13


Hvala Leni.
**********************
Kada cujes ne veruj.Kada vidis posumnjaj.Kada dozivis ne zaboravi.

-----------------
Kada cujes ne veruj.Kada vidis posumnjaj.Kada dozivis ne zaboravi.
LepaLeni #123

Posts: 11046


03. Nov 2008. 19:52:52
Uvek Veki



***

-----------------
>’Covek Nikada Nije Toliko Nesrecan Kao Sto Misli,
Ni Tako Srecan Kao Sto Se Nadao Da Ce Biti’..<
Dylan_Dog #124

Posts: 5986


10. Nov 2008. 10:54:15
Zene da se pokoravaju svojim muzevima kao Gospodu,jer je muz zenina glava kao sto je i Hristos glava Crkve

...zene da se pokoravaju muzevima u svemu
Muzevi su duzni da vole svoju zenu,kao svoja tela.Ko voli svoju zenu-voli samoga sebe.

-----------------
ana15 #125
Posts: 2


10. Nov 2008. 19:48:58


brak je robija barem moje iskustvo!!!!!!!!!!!!!!!!
zeko_peko #126

Posts: 331


10. Nov 2008. 21:05:47


Mislim mlada gospodjice da si samo promasila cimera koji dijeli celiju zatvora.
Nisam probao ali i ovo sto sad imam je veca robija.
Ti bar znas kako je.

-----------------
Sto ne boli - to nije zivot; sto ne prolazi - to nije sreca.
mouth #127

Posts: 229


16. Nov 2008. 21:13:31


Kazu neki treba dobro poznavati partnera...
Tajna je upravo u onome sto se ne saznaje. U prevodu neke stvari se nikada ne dele (tako kazu iskusniji od mene). Cesto upravo iz zelje za bliskoscu podeli se sa dragom osobom i "previse" sto opet cesto bude pocetak kraja.

-----------------
it’s all about the mouth
_OLUJA_ #128

Posts: 1341


21. Nov 2008. 06:01:19
Brak tajna ?????

Brak je postao farsa....nista od svete tajne .....davno proslo vreme ....

-----------------
Ljubav je nepobediva ...njen je korak ,
kao korak vojske koja pobedjuje....



Samo je nebo dom ,tu cu se vratiti ...
Tamo se necemo ,nikada rastati....
zeko_peko #129

Posts: 331


23. Nov 2008. 19:24:37


Zasto mislis tako.

-----------------
Sto ne boli - to nije zivot; sto ne prolazi - to nije sreca.
Dylan_Dog #130

Posts: 5986


24. Nov 2008. 03:07:10
Tesko da cu se zeniti,toliko mi je tajnovit



-----------------
_OLUJA_ #131

Posts: 1341


01. Dec 2008. 07:16:49
evo zasto zekane



-----------------
Ljubav je nepobediva ...njen je korak ,
kao korak vojske koja pobedjuje....



Samo je nebo dom ,tu cu se vratiti ...
Tamo se necemo ,nikada rastati....
okisha #132

Posts: 5447


16. Feb 2009. 02:41:49


"„Samo koju reè i da se izgubim: Neprimetno je postao malo grublji, neprimetno drugima ali ne i meni. Nekako naleæe na mene, više to nisu prisni kontakti niti nežni kao što bi prilièili meni i njemu . Ima nekog besa u njemu, malo nerazumevanja i bunta. Nekako je odsutan, nedostupan klasiènoj komunikaciji zapoèetoj obiènim pitanjima. Izlije malu doziranu grubost i onda se povuèe u sebe, zagleda u televizor i samo nehajno odgovara: ne znam.“



-----------------

. "Sta ce meni tamo jedan mesec.Meni treba ovde jedna zemlja.".
okisha #133

Posts: 5447


21. Dec 2009. 20:04:13


ovo je "citat" jednog naseg chlana koji je bio na pogresnom mestu
----------
Brak i veze Juèe, 13:49:11
Svaki peti brak u Srbiji završi pred sudom, pokazuju podaci Republièkog zavoda za statistiku.

Istraživanja pokazuju da se tokom 2008. godine 45.145 parova venèalo, dok je pravosnažno razvedenih, poništenih i proglašenih za nevažeæe bilo 8.502, prenose Veèernje novosti.

Proseèno brak u Srbiji traje 12,4 godine.

Analize su pokazale i da se neveste i mladoženje sve kasnije odluèuju na sudbonosno „da”.

Razvodi su, opet, u stalnom porastu. Prošle godine na 1.000 sklopljenih brakova dolazi 13 razvoda više nego 2007, a 16 više nego 2006. godine.

Mladoženja je u odnosu na 1991. godinu „ostario” za tri godine, sada u proseku pred oltar staje u 33. godini, a žena u 29.

Ni struènjaci ne spore da je institucija braka zapala u krizu. Meðu kljuène razloge navode - skidanje tabua o braku.

Odnos i prema braku i prema razvodu se promenio, kaže Lidija Filipovski, klinièki psiholog i porodièni terapeut Savetovališta za brak i porodicu Gradskog centra za socijalni rad.

U više od 60 odsto sluèajeva žene zatraže razvod, a one su i te koje se po pravilu pre obrate za pomoæ u savetovalištima.

Ono što ih navodi da podnesu zahtev za razvod je udaljavanje, nedostatak bliskosti, komunikacije, seksa, previše psihièkog i ekonomskog nasilja, alkohol...

Muškarci èesto podnose zahtev za razvod, kako navode, zbog „krize srednjih godina kod žene”, poèela je da se doteruje, izlazi, posveæuje dosta vremena sebi, jer deca su sada odrasla.

Supružnik tu promenu doživljava kao izdaju, kaže Filipovska


-----------------

. "Sta ce meni tamo jedan mesec.Meni treba ovde jedna zemlja.".
okisha #134

Posts: 5447


21. Dec 2009. 20:05:04
u svakom slucaju...

bolje je dobar razvod nego los brak

-----------------

. "Sta ce meni tamo jedan mesec.Meni treba ovde jedna zemlja.".
grindelwald #135
Posts: 5


03. Ene 2010. 08:12:50
Da ili ne...

Iz liènog iskustva znam samo loše stvari vezane za brak... Teško je znati kakva je neka osoba dok ne uðete u brak. Ali opet sam za brak jer on predstavlja, ipak, potpuno vredavanje samo jednoj osobi. Naravno, za brak je potrebno izabrat pravu osobu...
PREPELICA #136
Posts: 13


03. Ene 2010. 10:43:07
negde sam cula komentar

da je zena dobra i bog bi je imao
okisha #137

Posts: 5447


19. Jun 2010. 16:11:15


brak nije tajna

bitno je da postoji ONA
ON

i ono sto zajednicki stvaraju

============
"Sta ce meni tamo jedan mesec.Meni treba ovde jedna zemlja."

-----------------

. "Sta ce meni tamo jedan mesec.Meni treba ovde jedna zemlja.".
okisha #138

Posts: 5447


20. Oct 2010. 03:09:28
Matematièka formula za sreæan brak

Spojivši psihologiju i matematiku, dva amerièka profesora otkrila su formulu po kojoj se s velikom sigurnošæu može utvrditi rizik od razvoda nekog braènog para.

Dva amerièka profesora, spojivši psihologiju i matematiku, otkrila su formulu po kojoj se s velikom sigurnošæu može utvrditi rizik od razvoda nekog braènog para.

Psiholog Džon Gotman i njegov kolega, matematièar Džejms Murej sa univerziteta u državi Vašington došli su do formule na osnovu prouèavanja petnaestominutnog video snimka više stotina parova koji se prepiru.

Nauènici su svakom paru dali po jedan bod za pozitivnu interakciju i oduzeli po bod za negativnu, pri èemu su u obzir uzeli i izraz lica i otkucaje srca svakog od njih i na osnovu toga napravili matematièki proraèun.

Rezultat je kvantifikovan u obliku odnosa izmeðu pozitivnih i negativnih interakcija.

"Savršen je odnos pet pozitivnih naspram jedan negativan bod", izjavili su istraživaèi koji tvrde da su u krizi svi parovi èiji je odnos ispod 5:1.

"Pravilo je jako pouzdano", istièe Murej.

"Kada su muž i žena vrlo zadovoljni u braku, razgovaraju o važnim stvarima, ne moraju se slagati, ali ako se pritom šale, znaèi da su privrženi jedan drugom i da su uspeli da uspostave emocionalnu vezu", kaže Gotman.

"Meðutim, mnogi ljudi ne znaju da uspostave tu vezu i da izgrade smisao za šalu, a njihove svaðe su posledica neuspeha da uspostave emocinalnu vezu", dodao je Gotman.

Nauènici istièu važnost izraza lica, tako je, na primer, "izraz prezira pravi ubica ljubavi".

Apsolutno je neophodno eliminisati negativno razmišljanje i pesimistièan stav prema životu.

Ljude koje možemo nazvati negativcima, veèito nezadovoljnima, namæorima itd., duboko su sujvereni da sreæa iskljuèivo zavisi od boljih životnih okolnosti.


-----------------

. "Sta ce meni tamo jedan mesec.Meni treba ovde jedna zemlja.".
Darko011 #139
Posts: 104


20. Oct 2010. 03:53:01


prepelica dobro kaze
moja mala je u braku i zato sve radimo tajno
belarada #140

Posts: 24731


22. Oct 2010. 17:57:59
Brak Mrak Brak Mrak pao vam na oci ni topova 300 nece vam pomoci



-----------------
Love Profusion ...
KAYAH #141

Posts: 8528


23. Oct 2010. 07:14:05


možda tek u poznim godinama saznamo deo te tajne
belarada #142

Posts: 24731


23. Oct 2010. 14:53:40
Što je brak duži, reèi i reèenice su sve kraæi.



-----------------
Love Profusion ...
MARRIN #143

Posts: 1905


23. Oct 2010. 14:55:14


BRAK=MRAK

-----------------
...plavi cuperak je genije...
belarada #144

Posts: 24731


23. Oct 2010. 15:18:23
Brak je jedna od najstarijih institucija na sveta, sa najmanje zaposlenih.



-----------------
Love Profusion ...
djadja065 #145

Posts: 7419


29. Oct 2010. 12:24:29
BRAK ....

zna biti zayebano

-----------------
WATCHING_US
belarada #146

Posts: 24731


29. Oct 2010. 14:26:02
Zakljuèenje braka je pravni osnov za buduæi razvod



-----------------
Love Profusion ...
okisha #147

Posts: 5447


04. Nov 2010. 15:44:29


Ružama je potrebno sunce, a ženama ljubav.

Li Tai Po



Lijepe žene su potrebne samo ljubavnicima i slikarima bez mašte.

Pikaso



Ne treba se plašiti žena koje padaju, veæ onih koje po svaku cijenu žele da ih podignete.

De Sika



Ako žena naðe ljubavnika, onda su tu moguæa dva razloga: ili je sita svog muža ili nije.

Likok


-----------------

. "Sta ce meni tamo jedan mesec.Meni treba ovde jedna zemlja.".
djadja065 #148

Posts: 7419


04. Nov 2010. 15:47:53
brak je sheet



-----------------
WATCHING_US
belarada #149

Posts: 24731


06. Nov 2010. 02:56:04


Brak je meðusobno pljaèkanje slobode uz obostranu sauèesnièku saglasnost.




-----------------
Love Profusion ...
okisha #150

Posts: 5447


20. Nov 2010. 03:28:01


U braku je od logike mnogo više potrebno strpljenje.
Irving Stone


-----------------

. "Sta ce meni tamo jedan mesec.Meni treba ovde jedna zemlja.".
okisha #151

Posts: 5447


21. Nov 2010. 16:12:30
30 pojmova............

1.Ako se ne oženiš ,pokajat æeš se.
Ako se oženiš,pokajat æes se još više.

2.Ne znamo šta rade u raju,ali znamo šta ne rade:ne žene se.

3.Nemam ništa protiv braka,ali mislim da su jedan muškarac i jedna žena najmanje pogodne osobe za ženidbu.

4.Neoženjen muškarac je nepotpun.Poslije ženidbe je gotov.

5.Kada se zasitis samoga sebe, oženi se i zasiti nekog drugog.

6.Najbolji muz za bilo koju ženu je arheolog. Što je starija - to mu je sve zanimljivija.

7.Ne moraš se oseæati krivim zbog onoga što si mislio o svojoj ženi; ona je o tebi mislila mnogo gore.

8.Dužina braka obrnuto je razmjerna kolièini novca utrošenog na vjenèanje

9.Živjeti sa osobom koja se voli jednako je teško kao voljeti osobu s kojom se živi.

10.Nikada nemoj dozvoliti da tvoj muž nasluti da si bolja od njega.

11.Kad slikaš svoga muza,fotografije uvijk ispadnu bolje nego kada on slika tebe.

12.Krpice tvoje žene šire se sve dok ne zauzmu sve raspoložive ormare.

13.Ako se dogodi da sretneš bivšu djevojku,èak i u naj nevinijim okolnostima ovoga svijeta, tvoja žena ce to znati prije nego što se vratiš kuæi.

14.Pokloni koje kupiš svojoj zeni nikada nisu tako toèno pogoðeni kao oni koje tvoj prijatelj kupi svojoj.

15.Nema naèina da se otkrije kako to da onaj koji hrèe sam sebe ne probudi.

16.Dužina jedne minute zavisi od toga s koje strane vrata od kupatila se nalaziš.

17.Nigde ne piše da tvoj muž baš nikada nije u pravu.

18.U svakom oženjenom paru ima bar jedan idiot.Nije rijetkost ni da su dva.

19.Kad sve ostalo propadne, pokušaj napraviti onako kako kaže tvoja žena.

20.Jedan braèni par je zaista dobro spojen kada oba supružnika osjete želju za svaðom u istom trenutku.

21.Ako kažeš svom mužu da kupi pet stvari i zatim u posljednjem trenutku dodaš jos jednu,on ce zaboraviti prve dvije od onih pet.

22.Onaj ko hrèe zaspi prvi.

23.Pustite je da misli da ce moæi raditi sve sto želi.
-Pustite je neka to i radi.
-Ne marite više za to...

24.Postoje dvije vrste ubojstva:ona ozbiljna i ona u kojima je neki muž samo ubio svoju ženu.

25.Brak je jedina pustolovina otvorena i kukavicama.

26.Brak je zajednica sastavljena od jednog gospodara,jedne gospodarice i dva roba.
Sve zajedno,to ipak iznosi dve osobe.

27.Bigamija znaci jedna zena previse.Monogamija takoðer.

28.Kad bi muškarci znali kako žene provode vrijeme dok su same,nikad ne bi ni pomisljali da se ožene.

29.Ako se bojiš samoæe,nemoj se oženiti.

30.Brak može biti kao jezero u oluji,ali celibat je gotovo uvijek lokva blata.


-----------------

. "Sta ce meni tamo jedan mesec.Meni treba ovde jedna zemlja.".
belarada #152

Posts: 24731


22. Nov 2010. 17:17:40
Brak se najèešæe sastoji od jednog lažova i jednog nasilnika.



-----------------
Love Profusion ...
belarada #153

Posts: 24731


24. Nov 2010. 05:15:35


Muškarci sa probušenim ušima su spremniji za brak. Imaju iskustvo bola i kupovanja nakita.




-----------------
Love Profusion ...
maslachak #154
Posts: 316


10. Jun 2011. 23:22:15
kad se udam otkrit cu vam tajnu

belarada #155

Posts: 24731


12. Jun 2011. 20:22:57
Brak je ono što dolazi posle života a pre smrti ...



-----------------
Love Profusion ...
okisha #156

Posts: 5447


24. Jun 2011. 13:19:17


brak nije tajna
........ucini ga da uzivas, volis i budes voljen.........




-----------------

. "Sta ce meni tamo jedan mesec.Meni treba ovde jedna zemlja.".
belarada #157

Posts: 24731


04. Ago 2011. 21:30:12


... Muž treba uvek da kaže ženi da je lepa, pa èak i ako ona izgleda kao autobus

-----------------
Love Profusion ...
okisha #158

Posts: 5447


21. Feb 2012. 01:54:35


Dobar je brak onaj u kojem svaki imenuje drugoga èuvarem svoje samoæe.

Ne budite ravnodušni jer je ravnodušnost smrtonosna za ljudsku dušu.

Ljubav je slatko ropstvo, brak je ropstvo bez slasti.


-----------------

. "Sta ce meni tamo jedan mesec.Meni treba ovde jedna zemlja.".
Van_Basten #159

Posts: 429


21. Feb 2012. 02:44:19


Meni je baka jos kad sam klinac bio rekla "ljubav moras bukvalno svaki dan zalivati kao cvece, jer ako to ne radis ona ce uvenuti isto tako kao sto ce i cvet"...nekad sam mislio da je to klise, ali ne, zaista je tako.
Tako da se trudim da svakodnevno zalivam svoj cvet...

-----------------
Belgrade boys-Delije Sever 1989
stereo_bol #160

Posts: 4708


06. Mar 2012. 12:51:59


Ne postoji tajna braka...niti šablon za uspeh istog. Sve je u meðusobnom odnosu muškarca i žene...

-----------------
Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nežnost kukavièluk.
A klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a æutanje neznanje.
Tweetily #161

Posts: 2586


06. Mar 2012. 15:57:49
Stereo_bol

postoji šablon za uspešan brak, zove se jednostavno ljubav.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
mijans #162

Posts: 273


06. Mar 2012. 16:44:59
Kako je ovaj basten pametannnnnnnnnnnn!!!!!!!!!



èekacu te da se razvedes
Tweetily #163

Posts: 2586


06. Mar 2012. 17:03:08


U Bibliji se nalazi jedna vrlo jednostavna misao o braku:

"Brak je kao duboki bunar, pun bistre pijaæe vode.
Možeš da spuštaš u njega vedro i vadiš vodu cijelog života i nikad ga neæeš isprazniti. Uvijek æeš vaditi bistru i svježu vodu."


Jednog dana æeš izvaditi vino... možda je u tome tajna sv Jovana.


Brak je velika zabluda sa jedne strane...

... i strahovita prevara sa druge strane...

Vuèe da ti pojasnim izreku, granica od koje se dele te dve strane je venèanje, dakle mudrac želi reæi da je zabluda pre venèanja, a prevara posle. Meðutim taj isti mudrac se prevario pre i ostao u zabludi posle.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
Tweetily #164

Posts: 2586


06. Mar 2012. 17:16:05


Mislim da mijesas ljubav i zaljubljenost.

Zaljubljenost traje, kazu, dvije godine, nakon toga se prava ljubav radja ako je zasnovana na pravim vrijednostima.
Medjutim ako je zaljubljenost bila u nesto povrsno, poput izgleda, neke privlacnosti, kemije, a u sustini tu nije bilo neke dublje baze, onda se ta zaljubljenost polako gasi, dolazi do svadja, nerazumijevanja, gorcine, teskih rijeci i naravno rastanka.

Ljubav je ono sto nas ispunjava i daje nam snagu i volju i motivaciju da idemo dalje.


Mudro zboriš... meðutim razmisli na ovu temu: svako manje-više želi ili poželi da se zaljubi.
Jedna od ženskih definicija ljubavi jeste: Ljubav mora da ti se dogodi.
Dakle, zaljublejnost izgleda želiš, a ljubav ne želiš, ona te strefi i potrefi i tu je protiv tvoje volje, tu je svojom sopstvenom voljom. Kada te mine želja, nestane i ono što si želeo. Meðutim ljubav je tvoj gospodar i ona ne može nestati tvojom voljom, a živi veèno. Jer Bog je Ljubav, a On je veèan.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
Tweetily #165

Posts: 2586


06. Mar 2012. 17:23:24


Kad se odlucite na brak, lepo se obucite i otidjite bez dinara u crkvu i svesteniku izrazite zelju da vas sjedini pred Bogom, te da tu vasu TAJNU cuva i nigde je ne zabelezi... Da li ce vam ispuniti zelju?

Da li sme da ispuni takvu želju? I sveštenik je podložan grehu. Ako je Isus glava crkvi, a sveštenik ruši crkvu, šta èini?
Meðutim ako bi došli bosi i pocepani pred tog sveštenika, on vas ne bi ni pitao da li hoæete ili neæete, veæ ako jeste Hristov znao bi što mu valja èiniti. Ako li varaš, njega ne varaš, veæ pokušavaš prevariti glavu crkve.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
Tweetily #166

Posts: 2586


06. Mar 2012. 17:46:08
aiii... išèitah celu temu... baš sam dokon

Zene da se pokoravaju svojim muzevima kao Gospodu,jer je muz zenina glava kao sto je i Hristos glava Crkve


...zene da se pokoravaju muzevima u svemu
Muzevi su duzni da vole svoju zenu,kao svoja tela.Ko voli svoju zenu-voli samoga sebe.

To Dylane znaèi da muž mora služiti ženi ukoliko se ona njemu pokorava. Ukoliko joj ne služi oni ne žive u Gospodu. Jer onaj ko je u Carstvu Nebeskom najviši mora služiti svima onima ispod sebe, jer takav je zakon Božiji. Tako, ako se žena mužu pokori, i on je dužan služiti joj, jer je sebe stavila ispod njega.
Ostaje sad pitanje koliko muškaraca zna ovaj deo tajne Braka koji sad navedoh... i koliko njih je spremno da prihvati tako nešto, jer ako ne služi ženi svojoj, ni Bogu nije poslušan.


Moja draga mudrica belarada:
... Muž treba uvek da kaže ženi da je lepa, pa èak i ako ona izgleda kao autobus

Kažeš, znaš i šta si rekla, ali nisi svesna toga što govoriš.
Zašto postoji tajna?
Dok se ne pronaðe odgovor na to pitanje teško je i razmišljati o bilo èemu kao tajni, pa i samom braku.
A deo te tajne zvane Brak, odnosno Braka kao tajne jeste i u reèima samog Isusa Hrista: "Ljubite neprijatelje svoje."
Malo je nas kojima je dato da razumemo te reèi. A eto belarada ih je oèas sroèila u primeru.
Ako u braku i ne ide sve kako bi trebalo, i ako ste postali neprijatelji jedno drugom, onda ostanite Hrišæani i ljubite jedno drugo još jaèe i još snažnije i ne samo svim biæem svojim. I u tome je tajna, baš ta hrišæanska. Jer Isus nam zapovedi da ljubimo neprijatelje svoje. Jer kao što reèe, u èemu nam je plata ako ljubimo one koji nas ljube?
Možda je brak Hrišæanstvo u malom.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
stereo_bol #167

Posts: 4708


07. Mar 2012. 22:51:56


postoji šablon za uspešan brak, zove se jednostavno ljubav.

Tweet, nije sve u ljubavi, a gde su poštovanje, razumevanje, slaganje?

-----------------
Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nežnost kukavièluk.
A klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a æutanje neznanje.
Van_Basten #168

Posts: 429


08. Mar 2012. 00:02:20
mijans

Nemoj tvoj decko da vidi sta mi pises....ccccc


P.S. Tweetily...mrzi me da citam, al` ja se tebi divim kol`ko pises

-----------------
Belgrade boys-Delije Sever 1989
Tweetily #169

Posts: 2586


08. Mar 2012. 01:59:52


Tweet, nije sve u ljubavi, a gde su poštovanje, razumevanje, slaganje?

Poštovanje, razumevanje i slaganje izviru baš iz ljubavi...
Bog je Ljubav, od Nje je sve postalo i u Njoj æe se sve završiti.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
stereo_bol #170

Posts: 4708


08. Mar 2012. 02:10:42


Tweet, ima nešto i više od ljubavi...koliko je samo brakova i veza ’’puklo’’ zbog neslaganja, a ljubavi ima? Pa znam jako puno primera, veruj mi.

-----------------
Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nežnost kukavièluk.
A klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a æutanje neznanje.
Tweetily #171

Posts: 2586


08. Mar 2012. 02:45:08
Stereo_bol

Ljubav ti je voda koja ti pomaže da progutaš izmeðu ostalog i neslaganje. Nema ljubavi u tim vezama, veæ zaljubljenosti ili navike ili ubeðivanja sebe da je to ljubav.
Ljubav ne poznaje granice, a samim tim ni kraj.

Kada postoji razlog za ljubav, onda ta ljubav i nije ljubav veæ sam taj razlog.

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
BellaRada #172

Posts: 126


17. Abr 2012. 19:14:59


Dok je Ljubav slepa nema povoda za razvod

-----------------
What Are You Looking At!

You haven`t enough privilegies to reply in this forum.


Share this link:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Tiempo de ejecución: 0.0953810 seg.| Usuarios en línea : - 4 | Visitantes en línea: - 1743 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Features | RSS News Feeds | Escríbanos | Testimonials | Terms Of Use | Privacy Statement
Extreme eXTReMe Tracker