Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Jezici :
:: Početna
:: Registracija
:: Pretraga
:: Forum
:: Chat
:: Blogovi
:: Clanak
:: POMOĆ
:: Prijava za nove profile
:: Linkovi
:: Statistika
:: Tipovi Članstva


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Forum
Forum :: Traži po forumu :: Forum Podesavanja :: Top Foruma

3. Opšte teme > Kafana, pivnica, kafic > Kratke urbane price

Strana : Prethodna 1 . . . 5 6 7 [8] 9 10 11 Sledeća
Vatrogasac_Petko #1
Odgovori: 19


19. Nov 2010. 14:10:03
Kratke urbane price


dadoh baba seri dvesta kinti da pokupi srcu jer su kreteni hteli da zovu organe...krenuh pijanim korakom da platim muziku...pevaljka me ponovo navuce na ogromne grudi ,ovlas dodirnu usnama moj obraz i tiho rece : ma bice sve u redu , zivot je teska kurva...pozeleh da joj spustim glavu na te sisetine i odspavam snom deteta jedno nedelju dana ali me presece pogled harmonikasa...gorila sa nacional geografije je za njega riki martin...nekako nabodoh izlaz i tu se zapanjih !lik u ogledalu je bio crnji od otiraca na podu...u glavi sam imao samo jednu misao zeleznicka stanica ...treba da nadjem stanicu...nisam znao ni gde sam , ni zasto , ni koji je dan a ni godina , znao sam samo da sam dosao vozom...a putujem vozom jer moze da se pusi...da da cigareta,to mi treba cigareta...prevrnuh dzepove nigde nista ...to me je dotuklo ...umreti negde bez cigarete...i bas me boleo tuki za umiranje i za to sto ne znam gde sam ali umreti bez cigarete je trgedija neopisiva...I danas ponekad probam da se setim zasto sam uopste bio u pancevu...ali ne vredi...doci ce mi glave crne rupe .
tetkav #100
Odgovori: 11


26. Apr 2012. 16:18:17
Sladjana i Rovinj

Radujem se... videcu, na tren, ali videcu Sladjanu i uzivacu u Rovinju...

Pored toga sto ga vezujem za nju, koja znaci neukaljano prijateljstvo staro cetrdesetjednu godinu, neodoljivo me podseca na detinjstvo i jedan drugi grad u kome sam mnogo puta letovala. Na Porec... Istina je da se ja Poreca bas dobro ni ne secam al` se secam osecaja koji mi je pruzio.
I negde, valjda u dusi, su mi ostavile otisak te divne kamenom poplocane ulice koje prepoznah i u Rovinju. Nekako mi je to kamenje glacano nebrojenim bosim nnogama vrednije od mnogih eksponata u cuvenim muzejima... Njegova hladnoca u uskim ulicama koja tako prija u vrele letnje dane... ili toplota koja te razoruza kada je prva, jutarnja... ili ona u vecernjoj setnji, na kojoj su stradale mnoge noge pomodarki na visokim stiklama...

Deset dana sama sa sobom...
Pitam se da li cu i dalje imati isto misljenje o sebi..?
stepski_vuk #101

Odgovori: 535


09. Jun 2012. 15:47:28
Evangelizmos (Blagovesti)



Dan kada je arhanðel Gavrilo doneo blagovesti Mariji.
Ili prièa o lažima, pretvaranju i prijateljstvu.

Upoznao sam ga u Atini. Na ulici. Prodavao je suvenire koje je od pletenog bambusovog pruæa pravio sa svojim ocem. Vangelis. Plavi grk, sa plavim oèima.
Roðen je u Južnoafrièkoj republici od majke Albanke poreklom iz Makedonije (nikada nisam ukapirao koje) i oca Grka. U Atinu je došao par godina pre mene. Znao je 5-6 jezika, a srpski u tako komiènoj mešavini da nikada nismo uspeli da ukapiramo koji je to u stvari jezik. Na primer, ako me zove u šetnju:
- Pojdime ðir ugoru-udolu!
Ili kada opisuje kako ga je otac, dok je živeo u JAR-u vodio u zoo-vrt:
- Pojde moja pape i ja u zoo soa kar, al toa beše kar, nee karèe ko toa (i pokaže na automobile na ulici) nego kar (i raširi ruke)... a tamu mnogi animalovi, pogolemi elefantovi i leopardovi.
Naša mala bgd-kolonija se okupljala i družila uveèe u hotelu u kome je veæina nas živela, a Vangelis je voleo da dolazi i da nas zabavlja svojim prièama koje su bile tako naivne, deèije, ali isprièane tako komièno da smo se do suza smejali i danima ih preprièavali. Uživao je u svojoj ulozi ‘zvezde veèeri’. Bio je teatralan, važan, pun sebe. Posle nekoliko dana druženja sa njm svako bi nauèio ‘njegov jezik’ i sva nam se konverzacija prenosila u njegove reèenice.
Tada, u Vangelisovom društvu (i zahvaljujuæi njemu) sam upoznao Ivanu. Bila je u Atini na odmoru sa deèkom. Odseli su u hotelu na drugom kraju grada, a Vangelis ih je upoznao na ulici. Video je zgodnu curu i prepoznao da su ‘naši’. Doveo ih je da nas upozna jer smo mu bili jako važni (druge prijatelje nije imao). Nisam bio tu kada ih je doveo prvi put, ali mi je Vangelis sve preprièao i na kraju dodao znacajno:
-Ona’e za tebe!
Naravno i to je bilo komièno, kao i sve što je od njega dolazilo. Ubrzo nas je upoznao. Sve smo znali od prvog pogleda. Spontan razgovor, smeh, pogled koji nije mogao da se skrene... Otišla je za Beograd posle par dana.
U sledeæih nekoliko meseci se moja mala bgd-kolonija razišla po svetu sa željom da se bude što dalje od balkanske klanice. Ja sam, negde duboko u sebi, oseæao da mogu da odem i na kraj sveta, ali da od sebe ne mogu pobeæi. Iz tog razloga sam se vratio u Beograd. Nazvao sam to ‘suoèavanje sa samim sobom’. U Atinu sam se vratio sa Ivanom.
Smestili smo se van grada, u Glifadi da se sklonimo od gradske vreve i da bi imali više vremena za nas. Vangelis nije bio u Atini. Èuo sam da je hapšen i deportovan jer nije imao papire za boravak(!?).
Jednog dana mi je na ulici prišao Vangelisov otac, sa željom da se upoznamo. Uvek je bio po strani upadljivo me izbegavajuæi, a Vangelis je za to imao izgovor:
-Moja pape brine što ti nekoj kriminalni.
Predstavio nam se pristojno i rekao nam da on nije Vangelisov otac! Rekao nam je još i da Vangelis nije Vangelis veæ Albanac iz Albanije! I još je rekao i to da je njihov odnos bio sasvim druge prirode.
Bio je to udarac koji kao da mi je neku ranu otvorio. Dugo nisam mogao sebi da doðem. Oseæao sam poraz, nevericu, gubitak.
Mesaec dana kasnije Vangelis se pojavo u Atini. Sam Bog zna kako mu je to uspelo. Brzo nas je našao i mnogo se obradovao. Ali nešto je u meni puklo, pocepalo se. Posmatrajuæi ga nisam mogao da vidim Vangelisa koga sam poznavao i toliko gotivio. Negirao je sve nekim bzv izgovorima koji su samo potvrdili da je sve to istina. A ja sam ponavljao kao navijen:
-Samo je trebalo da mi kažeš!
Posle tog susreta nikada se više nismo videli i nikada više nisam ništa èuo o njemu.
Sa ove vremenske distance znam da verovatno i nije mogao drugaèije. Ko zna da li bi vredelo da je bio iskren. Možda i ne bi. Možda i nije imao izbor. Možda je samo želeo da bude prihvaæen, da ima prijatelje. Možda… možda nisam tada samo ja bio povreðen. Ostavio sam ga u Atini na Omoniji, gde sam ga i našao nekoliko godina ranije, a ja sam otišao sa Ivanom u jedan od najepših perioda u svom životu...
Èasto se i danas posle toliko godina pitam:
-A da li je on imao gde da ode?

-----------------
Vuk se nalazi u svakom od nas
i nije teško doæi do njega...

_______________________
tetkav #102
Odgovori: 11


14. Jul 2012. 12:55:53
Vrelo jutro julsko

Probudilo me sunce.

Prozori sobe u kojoj se budim na istocnoj su strani. To nije moja soba. Samo sam je pozajmila. U onoj u kojoj sam se godinama budila necu da spavam. Neka prodje vreme, neka izvetre mirisi i ...secanja.

Valjda smo najranjiviji pred uranjanje u san...

Ustajem lenjo i odmorno.
Cujem kako mama nesto posluje po kuhinji.
Miris kafe...
Na momenat je sve tako mirisno i bajkovito da nisam sigurna da li sam se uopste probudila... Bol na butini kaze da jesam. Sinoc na terasi jedan se komarac sladio.

Koracam lagano niz mlake stepenice. Sunce se neustrasivo probija kroz moju belu, predugacku spavacicu, a ja zeljno iscekujem da mi vlazna i sveza trava pomiluje stopala.

Sedam na klupu ispod darezljive krosnje pitomog kestena. Mama i tata su ga zasadili kada su sagradili kucu (ista je tri puta veca od stana u kome smo tada ziveli) koju zovu vikendica. Ja sam je zvala starija sestra. Ona koja dobija vise. Nisam je volela.

Do mene ne dopire nikakav zvuk koji bi mogao da znaci civilizaciju... samo nesto cudno sto zovu pesma ptica i zujanje buba. Ne vidi se nista do stotinu nijansi zelene, siroko nebo i mamino cvece. I danas, kao i svakoga dana kada se sunce tek pomoli, mama ga je zalila. Svaki je cvet pomilovala. Onaj koji nije rukom-ona je recju. I cvece joj to zahvalno visestruko vraca...

Vazduh para krestanje miksera.

Brzo uzimam ipod i po meni se razlivaju reci koje me danima doticu…
Somebody That I Used To Know...
Pesma koju smo Ana i ja otkrile gledajuci beogradski televizijski program. Obe smo u trenu zacutale i otvorenih usta slusale muziku i reci koje su nas, svaku na svoj nacin, pogadjale. Ta pesma je poslednje literarno stivo koje u meni budi filozofa i time stotinu pitanja, na koje ja, inace tako pametna, nemam odgovore.

Kunem se, odjednom je zaduvao ledeni vetar i ja brzo obgrlih svoja predugo neljubljena kolena, ne primetivsi da sam zakacila spavacicu, cepajuci tanku cipku
A onda, ne znam odkuda, setih se nasmejanog, zadovoljnog i mangupskog Vladimirovog pogleda i reci koje mi je davno saputao...

”Svemir se sjebao sto je sve svoje najbolje osobine spucao u tebe jednu...”

I dan ipak divno poce...
Crnkaplavusa #103

Odgovori: 2027


17. Jul 2012. 10:17:24


Vuèko obožavam tvoje prièe

-----------------
Imam problem za svako rešenje
Kratka_forma #104
Odgovori: 16


16. Avg 2012. 06:13:41
Prosao odmor ....idemo dalje...:)


i pored svih teskoca vatrogasac porucio da ce biti prica jos !!!

-----------------
Kratka_forma #105
Odgovori: 16


16. Avg 2012. 06:51:52
bilo nekada

A onda sam presao na sajtove za upoznavanje te srocih fin profil:
Šta ti je sudbinski dogadjaj ili koincidencija slucaja? Krenem ja jutros na pijac da prodam neki prasici kad traktor nece da kresne.Vratim se u offfisu da bar vidim berzu (kupio sam jednu akciju polj.dobra Vlasotinac i tri cerke rumene) pa reko da vidim kako mi stoji pomenuta? I tu se blago slagiram zbog krize u SADU, a i zabrinuh se za Mexicki turizam !Pa reko da se utesim na siteu za slobodne zenske i slicne intimne stvari. I tad ugledam tvoju personu na fileu za opis pomenute, tri minuta sam bio u delirijumu i sav sam bio egzaltiran .(nesto me zasasoljilo iznad pupka a ispod Reflux gastroesophagije) I Ja bas volim da svrljam po svetu, bio sam u Zajecaru i Paracinu a tamo nekih godina i u Dugoj Resi. Ja se raspisoo a ti verovatno kao i ja u slobodno vreme , heklas i vezes. Mislim da ti odgovaram dibidus te ocekujem povratnicko pismo ili mozemo da cvrkucemo na mobilarni prijemnik - Chajnija original.Blagi naklon i rukoljub !!!

-----------------
Kratka_forma #106
Odgovori: 16


16. Avg 2012. 08:06:33
predsoblje

Zasto ne volim predsoblje ??? Verovatno zbog onog tihog straha kad otvaram vrata sta cu videti: da li ce biti osmeh ili suza ? Da li ce biti : dobio sam keca , mrzi me cela skola !...Ili ce biti Vidi cakani sto sam nasla fine cizmice! Da li ce biti neko drago lice ili neki nadrkani kurir sa kovertom? To je prostor gde mi ni casica rakije a ni pajser nisu pri ruci... To je sest kvadrata gde se ljubilo i plakalo kada je neko kretao negde, gde su data najjaca obecanja...!!! Gde se lagalo : Dodjite nam opet ! Tu sam zakopcao cizme i opasac i odveli me da kitim Vukovar..da svetli . Ali bem li ga ..tu dodjem i onako muski ...oteram ceo svet u tri lepe !


-----------------
Kratka_forma #107
Odgovori: 16


16. Avg 2012. 09:46:54
:)

Da cika Velja bonu !

-----------------
Kratka_forma #108
Odgovori: 16


16. Avg 2012. 14:49:37
...:(


nazalost...tetka v ...nam je javila da je uganula srednjak ...tako da nece vise da pise...

-----------------
Kratka_forma #109
Odgovori: 16


18. Avg 2012. 07:02:35
Ovo mora ponovo...:)

Naleteh danas slucajno na legendarno telefonsko zezanje :mene treba grasak...naravno posle razvaljivanja od smeha po ko zna koji put , svarno shvatih onog milevinog brkicu : da ljudska glupost nema granica...pocese da naviru secanja o nasim podvizima kada smo ostajali od petka do nedelje na poslu bez obzira cija je smena...malo klope puno vinjaka , piva i x telefonskih aparata...nekako mi je najjaca micina sala koja je isla otprilike ovako: halo !... halo!...meni hitno treba vatrogasac petko !...izvinite ovo je privatan stan pogresili ste!...zvrrr ...halo !...halo ! ali meni petko treba pod hitno ,nesto mi nagoreva u garazi!...covece rekoh vam da ste pogresili , nema ovde nikakvog vatrogasca!!!...sedamnaesti poziv ...dva ujutru...mica vristi: ljudi moji kuku lele izgore mi auto a vi necete da mi date petka , znam da se svalerise u vasoj zgradi i on mi je dao bas ovaj broj....cukundedu i dedu i oca i majku...i sve ti po spisku ...ostavi nas ludace vise na miru !!!...jos po neki poziv a onda dramska pauza za picence....tada uskacem ja : halo ! dobro jutro ! ja se stvarno izvinjavam ...vatrogasac petko ovde ...da me nije slucajno neko trazio kod vas ?...slusaj ti petko milu ti jebem mamicu ...dzkelo jedna...coveku izgore garaza a ti se svaleras ???

-----------------
Kratka_forma #110
Odgovori: 16


18. Avg 2012. 07:04:10
I ovo naravno

Riki je bio jaci uzivo sa komsijama ...na livadi pored nas covek podigao nogu na neku betonsku cev od bar dva metra i tri tone ..drzi najlon kesu , pusi i gleda negde u blok trideset...ludi riki otvori prozor i iz sveg glasa : nemoj da mislis da te nisam video ...poneo si tu kesu da ukrades cevi...sad cu da zovem policiju...lik u cudu..prekrsti se sa obe i ode...
na bloku sedamdeset navece zezanje je bilo sa telefonskom govornicom koju smo videli iz kancelarije i znali joj broj naravno...nazoves je pre nego neko podigne slusalicu i urnebes pocinje..."gospodjo! ne mozete u kabinu sa crvenom torbom , lepo vam pise na vratima"...zbunjenost , okretanje , cudjenje..."ali ovde ne pise nista!"..."pise pise dole u dnu"..."ali stvarno nista ne pise"..." ma verovatno pocepala deca...zovite ali nemojte dugo , znate taj broj koristi i vatrogasac petko"...

-----------------
Kratka_forma #111
Odgovori: 16


18. Avg 2012. 07:06:41
Zvezda

Gledam sinoc ove moje delije a srce mi poraslo ko u Mirka Sandica i radi ko Valterov mitraljez...U dusi zunami radosti i tuge ...Nikada nisam voleo filozofiranja i kurcenje tudjom pamecu , ali mislim da umem da budem posten prema sebi bar...Kakav god da sam,jebiga takav mi bio stof...U to vreme pare su bile skupe...Elem...malo se i popilo ...sto rece onaj alkos u nekom filmu ...pa brate imam i ja dusu da popijem "ponekad"...I dok su se klinci nesto zezali na kompu ..pita me kumasin : Secas li se bre kad smo bili njihovih godina ?...Zajebano brate,sto se sve cesce secam...Kako zaboraviti da smo osam godina svakog 1.i 21. decembra za moj i njegov rodj. bili u "Zvezdi" kod marakane ..Ja jesam doduse grobar ali tamo je Joca komsija bio sef na salu !...A Ceda vranjanac tek krenuo da se fajta sa kafanskim zivotom metropole...Sednemo nas 8-10-12 kako kad,a Jocko donese flajku vinjaka i votke i ponovi repliku iz Radovana : A sta piju pi...dame ?...Ili njegov omiljeni fazon " Jeli kuronje a gde su vam one ribe od pre neko vece"...Eh na srecu ...tada se meni rodi prvi kuronja i .............Mada i "Zvezda" vise ne postoji a i Joca je na Orlovaci..

-----------------
Kratka_forma #112
Odgovori: 16


19. Avg 2012. 04:09:43
:(


Mnogo ste se ulenjili!...volim i ja da citam price...

-----------------
Kratka_forma #113
Odgovori: 16


20. Avg 2012. 16:33:59
Nikovi na drugom sajtu

A onda na Neogenu upoznah ove likove:
Gde si bre ganci?..Nisam te video sto godina?Joj kume sa cu redom da ti se zalim a da kupis bre jedno pivo da osvezim ovu moju dusu cigansku..Krenem ja juce da radim kontinjeri kad tamo kod jednog parkiro kola onaj sto voli da se svadja na komputer kad popije,umalo me bre ne utepa...Pobegnem u cigamalu da ziv ostanem a tamo kuknjava,vristanje,deca da majkaju...Pogledam a nebo se ne vidi od neki veliki leptiri,nece jos da ujedu ali se bre samo smeju.Ne vidis prst pred okom a kako da sad naidju oni iz EDB da citaju struju...A ima ih na iljade,jednog utepas a tri se izrode.Pozovem Milku,reko pametnija je,tri meseca isla u prvi razred...Stala Milka razmislja pa kaze...Ovo vlas nece brzo da resi.Nego ce ja da mobilisem zaovu iz Svajcarsku da ona pokrene ono da i mi cigani imamo dusu.I bre kume ujutru stizu bre kamioni sa milion neke flase...Srecom stade jedan sto svako jutro trci sa neko kuce pita dira li vas tko...te nam prevede da je to neka soda i da samo treba da nafajtamo lepririci.Al nesreca nikad ne ide sama,od onu sodu i leptirici pocese da grizu ,sad smo sgolo dupe na dve koprive.Srecom ugledam ja miliciju, brate pomagaj izginusmo ...Cu ba!ocu ja da pomognem samo da ovu malu sto mi štrika dzemper odvezem do kuce da joj ne zagore rucak,kresnemo desetak jegera i eto mene da zamolim leptirice da se povuku dostojanstveno.Na svu muku stize kombi RTV Skopje,istrcava novinarka,po govnima gazi samo da joj sta ne promakne.Dadoh joj iintervu samo se zagrcnu od ono perje sa njenog sesira.A i sitna mi deca naebase sve tuku oni leptiri sa neke motke,nece da trose sodu,kazu trebace im kad se peru gace od ono zuto.I vrati se milicajac malo sredi situaciju i rece..Cigo sve da ih tuzis ali tuzbu da nosis na severni pol kod onog u krzno kontas?..ovaj nas Crnogorac bi ti to razvlacio godinama.Jedino me kume obradova onaj sto pije...donese mi teglu ajvara od neke tete a sav umazan od karmina kaze ljubila ga neka baba...I tako ciganima zasija sunce ...jeste varljivo ali jbg....



-----------------
Strana : Prethodna 1 . . . 5 6 7 [8] 9 10 11 Sledeća

Nemate dovoljno prava da odgovorite na ovom forumu.


Podelite Ovu Stranicu:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Učitavanje stranice trajalo: 0.0228040 sek.| Članovi online - 5 | Gosti online: - 1074 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Mogucnosti | RSS Novosti | Kontakt | Uspesna Ljubavna Muvanja | Uslovi Koriscenja Sajta | Polisa Privatnosti
Extreme eXTReMe Tracker